Voormalig Ajax-talent Weihrauch (32) overleden

BartVeenstra, 30-10-2020 om 11:20, 61668 views, BT |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Voormalig Ajax-talent Per Weihrauch is onlangs op 32-jarige leeftijd onverwachts overleden, zo meldt het Deense medium BT. De Deen werd begin oktober dood aangetroffen in zijn appartement.

Weihrauch, die op zestienjarige leeftijd in januari 2005 naar Ajax verkaste, stond in die tijd bekend als één van de grootst talenten van Denemarken. In Amsterdam kampte hij echter met blessureleed en bij Chelsea - waar hij in 2006 naartoe ging - strandde zijn voetbalcarrière al. Op zijn negentiende moest Weihrauch door aanhoudend blessureleed een punt zetten achter zijn loopbaan.

Zaakwaarnemer Sören Lerby was de begeleider van Weihrauch. Hij is dan ook geschrokken. 'Het is vreselijk, op zo'n jonge leeftijd', zegt Lerby. 'Ik sprak hem nog regelmatig. Zijn dood komt volledig uit het niets. Het is triest. Dat hij op jonge leeftijd ongeschikt werd verklaard als voetballer, heeft waarschijnlijk zijn tol geëist. Hij had als kind een droom, speelde bij Ajax en Chelsea, maar zijn lichaam kon er niet mee omgaan. Hij werd wel geopereerd, maar het werd niet beter.'

Na zijn carrière haalde Lerby Weihrauch naar zijn managementbureau. Hij begeleidde onder meer spelers als Viktor Fischer en Pierre-Emile Höjbjerg. 'Ik had een ongelooflijk goede relatie met Per. Ik heb hem na zijn voetbalcarrière meegenomen en hij heeft vele jaren bij ons gewerkt. Hij was een superkerel. Nu zijn ze allemaal verdrietig. Per was echt een vriend.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Flipper33
R.I.P
0 0
Noxin
De naam ken ik zeker wel. Erg jong gestorven. RIP.
2 0
FlyingDutchMan
Same here, kan hem nog herinneren van Chelsea als talent. Wist echter niet dat hij daarvoor bij ajax zat!
1 0
Ajax95Duivendrecht
Jemig, zo ongelofelijk jong nog... Dit soort verhalen zijn hartverscheurend.
0 0
Ajacied33
Nooit van deze jongen gehoord. Desalniettemin drama voor zijn ouders natuurlijk
1 0
fc Barcelona_ke
Ben vaker elke uurtjes dagelijks ajax nieuws volgen en ben ook vaak opgezocht naar onze jeugdspelers. Die naam komt mij niet bekend. Rust in vrede
9 -1
AFCAwooz
Vrijmibo is vroeg vandaag zeker?
1 -28
AFCA-pride
Is Spanjaard, dus doet heel goed zijn best met Nederlands.
8 0
Nelloe
Wat een nare reactie.
4 -1
TontoKarnaggel
Als je nieuw bent hier eerst even verdiepen in de persoon waarop je reageert misschien?
11 0
Raydo
Nuja, de AS site maakt dat ook niet echt gemakkelijk.
0 0
Benleiden
Het is best erg te noemen dat hij niet in kan schatten dat het eventueel een buitenlander is die alles door een vertaalmachine haalt. Inlevingsvermogen van nul komma nul.
2 0
Frank1978
Rust in vrede.
2 0
jaribombari
Ik denk dat niemand ooit van hem gehoord heeft.
1 -13
Wout1988
ik wel
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Wat wil je daar nou mee zeggen?
3 -1
Ajax4life16
Kom op zeg
6 -1
Ajaxxxisdebeste
Het is een ziekte die je kan verzwelgen. Hoop dat hij in elk geval de rust heeft gevonden.
2 0
Mike4wheelz
Daarmee wek je de suggestie dat het om zelfdoding gaat. Baseer je dit op feiten?
0 0
Libero
Ik dacht het ook, aan de hand van wat Lerby zei. Hoe anders kan je verklaren 'dat het op jonge leeftijd ongeschikt verklaard worden zijn tol heeft geëist'? Lijkt me dat hij aan een geestesziekte refereert. Maar misschien maak ik wel teveel een aanname.
5 0
Mike4wheelz
Ik vatte het op als meerdere fysieke ongemakken. Altijd een gevoelig punt om te schrijven over zelfdoding als dat niet openlijk wordt gecommuniceerd.
1 -1
Libero
Het is zeker een gevoelig onderwerp, maar denk wel dat zoiets juist de aandacht zou verdienen. Veel mensen hebben niet door wat een enorme druk er op piepjonge talenten wordt gelegd door ze de beste van hun land, de nieuwe Messi en noem maar op te noemen. Zo'n Mo Ihattaren heeft het ook enorm moeilijk, werd al helemaal de wereldtop ingeprezen en als het dan even niet lekker loopt en hij is wat te zwaar komt ook de onvermijdelijke strontkar langs.
Ik zie hier soms ook al het venijn regeren in de reacties over de vorm van Unuvar, velen lijken te vergeten dat het nog kinderen zijn.
3 0
Sjaakvaak
Deze suggestie wordt door Lerby gewekt:
"Dat hij op jonge leeftijd ongeschikt werd verklaard als voetballer, heeft waarschijnlijk zijn tol geëist."
1 0
koppensneller
Eerlijk gezegd snap ik niet precies wat de meerwaarde is van dat speculeren . Het is een bekende ziekte ( van sommigen ) op AS . Altijd weer de amateurdokter en - speurder uithangen wanneer juist uit discretie en respect voor privacy bepaalde factoren worden weggelaten . Kap daar nou eens mee , of concentreer je voortaan op RTL Boulevardnieuws .
1 0
AFCAMM
Ben ik wel met je eens, maar de suggestie wordt gewekt door de uitspraak.
Het is hoe dan ook dieptriest.
0 0
Sjaakvaak
Helemaal eens dat speculeren hier veel te veel gebeurt. Bizar hoeveel zogenaamde cardiologen en orthopeden hier zitten. Maar in dit geval benoemt Lerby toch echt op een respectvolle maar duidelijke manier dat het hier om zelfdoding gaat.
2 0
AFCA-pride
Triest ja. Bij zijn naam ging geen belletje rinkelen.
1 0
Frankey78
Erg triest op zo'n jonge leeftijd. Veel sterkte en kracht gewenst aan de nabestaande en rust in vrede Per Weirauch.
5 0
Ferd
triest, veel te jong
5 0