'Blessure van Antony lijkt op eerste oog mee te vallen'

JesseTH, 28-10-2020 om 00:00, 44168 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De blessure van Antony lijkt op het eerste oog mee te vallen, zo vertelt Erik ten Hag op de persconferentie na afloop van Atalanta Bergamo - Ajax. De Braziliaan moest in de slotfase met een brancard naar de kant vanwege een harde charge van Roeslan Malinovski, maar van ernstige schade lijkt geen sprake.

Nadat Antony geraakt werd aan de zijkant van het veld, was het meteen duidelijk dat de dribbelaar erg veel pijn had. Ondanks het feit dat de zijlijn dichtbij was, moest er een brancard aan te pas komen om Antony naar de kant te krijgen. Ten Hag vertelt na de wedstrijd dat het niet ernstig lijkt. 'Hoewel het een ernstige overtreding was en de nopafdrukken aan de zijkant van zijn kuitbeen en enkel staan', voegt hij eraan toe.

In gesprek met Ajax TV geeft Ten Hag overigens aan dat hij de opponent dinsdag wel meer harde overtredingen heeft zien maken, maar boos is hij daar allerminst over. 'Dat is het hoogste niveau. We zijn ook geen pussy's, we spelen als mannen. Je moet strijden en de scheidsrechter bepaalt de grens. Deze grens was ver en daar moet je mee omgaan als ploeg.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frank1978
Iemand een idee hoe het met Antony is nu?
1 0
PierreHeno
Blessure is al weer over gewaaid lijkt het.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Geen bericht is goed bericht lijkt me. Anders had Ajax vandaag echt wel een persbericht de wereld in gestuurd.
0 0
RN
Beetje vreemd dat we niet horen over zijn blessure? Neem aan dat als er echt schade zou zijn we het wel horen?
1 0
Patajax
Ik hoor verder niks,is dat positief of negatief?
0 0
RuffRhythim
Ben wel benieuwd naar een update
4 0
Superjan
Leek erop dat hij gewoon een harde tik kreeg. Dat doet meestal erg veel pijn maar doet vaak geen langdurige schade.
0 0
Gerard36
Ik lees helemaal niks over een eventuele operatie van kudus, ik vrees dat hij door een overbelaste zorg in deze coronatijd ook nog even moet wachten, is er iemand die meer weet?
4 0
niquedegraaff
Een zak geld doet wonderen. Vraag maar aan famke louise
1 0
slemp
Heeft ze een hersenceltransplantatie gehad dan?
2 0
VoorMokum
Ajax spelers worden niet in reguliere ziekenhuizen geopereerd. Dat gaat allemaal in privé klinieken en daar kan alles als je maar betaald.
0 0
Superjan
Bij private klinieken kan alles joh.
2 0
Duif63
Als het niet in Nederland kan, neem ik aan dat Ajax wel iets in het buitenland regelt. Ik weet eigenlijk niet waar Neres vorig jaar geopereerd is. In Nederland of daarbuiten? Neem niet aan dat Ajax hem door dezelfde arts laat opereren en ook voor zijn herstelperiode niet de Neres route laat volgen.
0 0
cantharel
Iedereen heeft het maar over de snelheid van Antony maar zodra hij de bal heeft stokt het tempo want hij wil terug en binnendoor allemaal leuk om te zien en zeer technisch maar ik zie liever een buitenspeler die de snelheid erin laat en buitenom wil gaan.Zeg niet dat het geen goede voetballer is met een paar belangrijke goals maar zijn schoten waren nou ook niet echt van CL niveau.
0 -22
Cesc8
Is goed Lukoki.
5 0
Henkjanklaas
Geweldige aankoop en goeie mentaliteit. Je merkt gewoon dat antony door een harde jeugd deze mentaliteit heeft. Had Marc in de as nog maar een paar kanjers gehaald: een CV, defensieve middenvelder, en spits
5 0
Godenzoon24
Defensieve mis is Blind en Martinez moet gewoon achterin. Toch wel een beul achterin nodig!
2 0
Kuningast
Weer enorm genoten van Antony. Dit weekend misschien even rust geven en dan volgende week weer vlammen!
2 0
Barric
Hoop dat 't inderdaad meevalt. Zou wat zijn om binnen een maand je 2 beste/top aankopen sinds jaren een half jaar kwijt zou zijn. Vindt met name Anthony echt een fenomeen, dit kan een grote speler worden!
5 0
Joseph
Ik vind Kudus ook echt een fenomeen, ik vind hem een beetje de aanvallende variant van Frenkie. Frenkie kon je ook centraal achterin zetten, dat zou ik met Kudus niet durven, maar Kudus kan je ook op 10 zetten, dat zou ik met Frenkie weer niet doen. Maar beide vind ik geweldig op het middenveld.

Ik zal een paar dagen terug een filmpje van Neres, Antony en Martinez die hooghouden. Als je dan ziet hoe moeiteloos hij die bal behandeld, is echt geweldig. Die jongen heeft een droomtechniek. Als hij nog wat groeit in zijn passing, wordt hij dit seizoen al die grote..
2 0
Freddy Al
Kudus zou het ook achterin kunnen, hij heeft de snelheid en het fysiek ervoor.
Ik vind hem een geweldige speler,heeft techniek, body en snelheid.
Doodzonde dat we hem nu kwijt zijn maar laten we hopen dat hij snel terug kan zijn, ik kan me haast niet voorstellen dat deze jongen er erg lang uit gaat liggen.
0 0
jutter
Beetje te frivool nog en speels, maar een heerlijk voetballer om naar te kijken. Hij kan gerust een topaankoop genoemd worden, net zoals Kudus, 2 natuur talenten dus! Laatstgenoemde had in beide tot nu toe gespeelde CL wedstrijden het verschil kunnen maken in aanvallende zin, het mocht helaas niet zo zijn.
6 -1
Godenzoon24
Denk dat dat echt veel geschild had inderdaad. Een punt of 3. Zowel aanvallen als verdedigend missen we Kudus echt!
0 0
AjaxCitizen
Gisteren was Antony in het begin nog wat onwennig, maar begon beter te spelen na de 0-1. 2e helft was de koek een beetje op.

We kunnen hem niet missen. Brengt de nodige creativiteit. Als hij wegvalt, heb je alleen Tadic nog die de balletjes een beetje kan geven en het spel kan bepalen.
3 0
Bruno04
Antony is echt een heerlijke aankoop. Zo veel snelheid kan alleen maar beter worden. Gister was hij wel wat slordig in de korte passjes
4 0
Barric
Ik vond Neres gisteren nog slordiger. Uit zijn onnodige balverlies ontstond de counter waar de 2 - 2 uit viel.
1 0
CDS
Ons tactisch genie had hem ook op links gezet. Je zag aan alles dat ie daar zijn draai moeilijker vond.
6 -2
Juichtoon
Ja en dat had ik in de oefenpot tegen Jong AZ al gezien.
1 -1
Ajaxhart
Was die overtreding op Antony een wraakneming voor de panna?
Vlak voor tijd nog even flink uithalen?
3 -1
ddavidd99021
Was die panna niet op Hateboer?
4 0
Ajaxhart
Was op Hateboer, maar toch......
2 -1
AjaxCitizen
Zou niet weten waarom iemand wraak wil nemen op een speler, omdat hij zijn ploeggenoot een panna heeft gegegeven.
0 -1
Ajaxhart
Is misschien niet waarschijnlijk.
Anderzijds: zou niet weten waarom je anders vlak voor tijd zo'n beuk uitdeelt.
0 0
F Janssen
Iets meer emotie tonen als zoiets voor je neus gebeurd mag wel Ten Hag!
Ook dat is jouw rol als trainer, ziet een scheids dat er een mak schaap op de bank zit dan zal hij daar vaak ook naar handelen...
3 -4
Kingoffdatoilet
Scheidsrechter was matig, gaf ons overal geel voor en Atalanta mocht wat meer. Maar hey, gekleurde bril he
6 -1
PhilRock
Alle twijfelgevallen gingen naar de Italianen. Bijzonder.
5 0
vdhaas
Ik vond dat atalanta juist veel kleine overtredingen maakte die onbestraft bleven. Duwtjes hier en daar net voor een speler de bal kreeg. Niet dat we moeten klagen over de beslissingen deze wedstrijd (zie penalty en mazraoui die aan een tweede geel ontsnapt)
7 0
Juichtoon
Graag voortaan Antony op rechts Erik...
5 0
kade88
Met Kudus had je nu 4 punten gehad denk ik. Nog steeds zo balen.
8 -1
7172AFCA7395
De kans daarop was iig groter geweest.
Nu hopen dat het met Antony mee valt.
0 0
Frank1978
Nu zaak om zes punten te pakken tegen Midtjylland, dan is alles nog mogelijk. Maar dat er meer ingezeten had is duidelijk.
5 0
ricky10
Ik vindt dat je daar zes punten moet pakken en Atalanta thuis behoor je ook te winnen.
1 0
Duif63
Misschien wel, maar dat zou betekenen dat we volledig afhankelijk zijn van een speler die er net 3 maanden is. Dat zou wel een heel slechte zaak zijn.
1 -2
Ozymandias
Nee, dat betekent dat Kudus dat laatste zetje had kunnen geven wat Ajax nodig heeft om op dat niveau goede prestaties neer te zetten. Ik denk dat Ajax tegen Liverpool misschien ook wel gelijk had gespeeld als Antony die wedstrijd mee had kunnen doen. Clubs als Ajax hebben alle hun topspelers nodig om op dat niveau mee te strijden. In plaats van geheel afhankelijk te zijn van één topspeler is Ajax geheel afhankelijk van elke topspeler.
3 0
Godenzoon24
Juist 1 a 2 blessures bij je beste spelers is voor club als Ajax funest. In ons topjaar 2 jaar geleden hadden er ook geen twee van Frenkie , Ziyech ,de Ligt, Blind of Tadic uit mogen vallen.
1 0
Murtagh
Ik krijg een dejavu zo'n artikel stond er vorige week ook over Kudus
2 -1
JariHeijden
Over Kudus werd niet gezegd dat het op het eerste gezicht ernstig lijkt...
3 0
MNJ7
Wat mij opviel , begin wedstrijd Antony links en Neres rechts raken alletwee geen knikker, daarna wisselen ze van flank en begint het beter te lopen , begin 2e helft staan ze weer alletwee aan de verkeerde kant...
8 -2
Steeph
Dat viel iedereen op, behalve ene Erik aan de zijlijn.
10 -3
kade88
Eens
2 -2
Boer Gijs
Overtreding viel niet mee, zou echt rood moeten zijn zo inkomen op tegenstander.
6 -1
Duif63
Het ontbreken van fatsoenlijke buitenspelers in de jeugd gaat ons nog lelijk opbreken. Hoe meer blessures en afwezigen er komen hoe onbegrijpelijker het wordt dat Lang verkocht is.
Ook is er anderhalf jaar nadat de Ligt verkocht is nog steeds geen opvolger in beeld. Schuurs staat compleet stil in zijn ontwikkeling en zal nooit de killer worden die je in de CL nodig hebt.
0 -9
Ozymandias
Hansen kan tijdelijk worden doorgeschoven nu hij weer fitter aan het worden is (hij is fit genoeg om in geval van nood in te vallen). Met Tadić, Promes, Neres en Hansen zou Ajax de flanken nog steeds voldoende hebben bezet als het blijkt dat Antony een aantal wedstrijden zal missen. Ajax had inderdaad Lang niet moeten laten vertrekken. Dan had Ten Hag zelfs met blessures van Kudus en Antony relatief veel keuze uit verschillende buitenspelers/aanvallende middenvelders.

Schuurs staat helemaal niet stil in zijn ontwikkeling. Hij speelde goed tegen Liverpool en redelijk tegen Atalanta. Het is absurd dat hij de schuld krijgt van de tegendoelpunten terwijl Blind bij beide doelpunten de grotere fout maakt.
3 -1
AFCA1510
Het is inderdaad te gek voor woorden dat je Lang wegdoet. Reden daarvan is dat je zo nodig de overroepen Promes die veel te veel heeft gekost moet opstellen. Ik had altijd Lang ingebracht ipv Promes gisteren.
4 -5
Yeshyeshyall
We kunnen er denk ik niet vaak genoeg bij stil staan dat we twee exceptionele brazilianen in het team hebben. Neres was al een van mn favoriete spelers bij Ajax en Antony is ook echt belachelijk goed. Wat een ongekende luxe
3 -1
Radie125
vielen gisteren zwaar tegen hopelijk is dit geen voorbode
2 -9
cantharel
Vond ik ook, met een panna win je de wedstrijd niet.
0 0
BrandjeXL
Antony viel zwaar tegen?
2 0
OpaVerteld
Vond Anthony gedurende de hele wedstrijd nogal druistig mee verdedigen.
Op zich te prijzen, maar verhoogt de kans op blessures en gaat ten koste van z'n ware kwaliteiten.
Deze overtreding was een leerzaam moment voor hem, hopelijk zonder al te veel schade.
4 -4
AFCA1510
Dus omdat iemand meeverdedigt, is de kans groter dat je tegenstander je de wedstrijd uitschopt? Kromme redenering seg, mijn hemel.
5 -1
Afca85meer
Neres heeft een probleem. Deze jongen is beter. Dat gaat ten koste van zijn speelminuten.
0 -4
ajax4perez
Dit gaat ten kosten van Promes.
Net zoals dat Traore in de spits ten kosten gaat van Promes.
7 0
Afca85meer
Mee eens, Promes hebben we vorig jaar een beetje overschat door zijn goals op aangeven van Ziyech. Voetballend is het maar matig.
5 -2
Libero
Heeft er ook aardig wat gescoord op aangeven van Tadic, maar dat lijkt vergeten te worden.
1 -2
Juichtoon
En werd voordat hij naar Ajax kwam 50 x geselecteerd voor het NLs elftal.
Ajacieden liggen nu eenmaal meer onder vuur.
1 -1
Luck76
Neres op links (is beter dan Promes) en Antony op rechts
5 0
jaribombari
Die panna was wel echt heerlijk!
8 -2
trainerdv
Het was eerder de schrik. Als iemand zo inkomt en je standbeen staat vast.... Gelukkig liep het goed, maar dit zijn de nummer 1 overtredingen voor de echt ernstige blessures.
1 0
ajax4ever01
Het was ook schandalig dat er geen rood voor werd gegeven. Als het op Ronaldo of Messi was dan had die tegenstander het wel gekregen
0 0
Han57
En voor een kaart. Hier mag de var van mij best op letten. Dit zijn geen "mannelijke" overtredingen.
3 0
MPAjax
ze zijn geen pussy";'s maar de scheids laat doorspelen bij een overtreding
0 -1
Antafca
Hopelijk volgende week erbij weer. Zal wel nie mja
0 0
KingJames23
Antony is nu al veel verder dan Neres. Antony gaat echt een topper worden.
5 -2
ETM
Verder dan Neres, wat een geroep. Het zijn overigens volstrekt verschillende type buitenspelers.
Neres komt net terug van tig maanden herstelperiode. En speelt nog wat wisselvallig. Antony gaat als een speer.
Maar 'nu al veel verder dan Neres' is echt een lege uitspraak imo.
6 0
Libero
Waarin verschillen ze dan zoveel volgens jou?
Volgens mij zijn ze juist wel hetzelfde type (dynamische, naar binnen trekkende, technische) flankspeler. Los van fitheid of vorm zie ik in Antony ook een betere speler met net dat beetje meer explosiviteit en balbeheersing.
2 -1
ck69
Dat wisselvallige kan ik begrijpen, gisteren voortdurend aan de verkeerde kant aan het spelen
1 -1
Amsterdam1900
we zijn geen pussy;s is dat een direct citaat ahah XD
0 0
Hollister
Ik zag vanavond in de samenvattingen toch 2 dieprode kaarten.. wat heb je dan aan een VAR?
6 0
Keeshoog
Ik zelf heb er maar 1 gezien welke heb je gezien dan?
0 0
Sunstridr
Die van Romero op Nico misschien.
0 0
Keeshoog
Hmm net nog de samenvating gekeken en zag hem er niet in zitten die overtreding op antony was natuurlijk 100@ rood
1 0
Joran192
Pff gelukkig zeg! Toch nog een beetje met een fijn gevoel de avond afsluiten..
1 -2
036AFCA97
“We zijn geen pussy’s”

Mooi.
10 -2
Prethoofd123
Eerder tenenkrommend...
6 -10
Libero
Oké, jij bent wel een pussy. Zo goed?
5 -1
JOHANisGOD
Negatief knulletje.
2 0