Houding Ajax stelt Ten Hag tevreden: 'Dat willen wij van het team'

BadembaBarrie, 24-10-2020 om 20:00, 9849 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is zeer te spreken over de mentaliteit van zijn ploeg tegen VVV-Venlo. Ajax stond bij rust al met 0-4 voor en speelde bijna de gehele tweede helft met een man meer, maar bleef desondanks vol doorgaan en won met 0-13, een houding die Ten Hag wel kon bekoren.

'Zo moet het ook zijn, hè', stelt de trainer gevraagd naar de actie van Klaas-Jan Huntelaar na de 0-10, in gesprek met de NOSHuntelaar schoot een strafschop binnen en haalde de bal vervolgens meteen uit het net. Een actie die de honger van de ploeg uitstraalde en Ten Hag zeer tevreden stelde. 'Je moet altijd beter willen in de topsport.'

Van medelijden voor het kansloze VVV is bij Ten Hag dan ook geen sprake. 'Nee, want dat is topvoetbal. En dan moet je ook doorgaan', aldus de trainer. 'De ploeg ging vanzelf en ze tonen die hongerigheid en dat moeten ze ook tonen. Dat willen wij ook van spelers, dat willen wij van het team en dat hebben ze prima gedaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
krachtpatser66
Zo moet het elke wedstrijd weer, hongerig tot de 90e minuut, niet verslappen en geconcentreerd en simpel blijven spelen Zie de actie van Huntelaar: schitterend, ook na de 10e goal de bal snel uit het net halen en doorgaan. Geen medelijden met de tegenstander. Neem voorbeeld aan Bayern. Die rammen door totdat de laatste fluitsignaal niet geklonken heeft. Top Ajax, ga zo door!.
0 0
RN
Gewoon zorgen dat we in de winter boven aan staan. Daarna de genade klap uitdelen, drie wedstrijden voor het eind moet het gespeeld zijn. Laatste wedstrijden zijn erg lastig met Feyenoord en Vitesse uit. Hopelijk geeft de grote van de selectie de doorslag. Je ziet nu al wat Covid doet. Psv heeft maar drie veldspelers op de bank zitten..
0 0
Ajax68
EINDELIJK, ..... en voor de EERSTE keer, dat ons aller AJAX in een hoog TEMPO start, én volhoud, 90 minuten lang !
CHAPEAU , ..... maar waarom kan dit niet altijd om zo te beginnen ?!
Het is toch éérder altijd zo , dat Ajax in elke wedstrijd véél te traag begint, waardoor ze puntverlies lijden.
IK ben érg blij dat Daley Blind weer geheel in zijn oude doen komt, want HEM hebben we keihard nodig, HIJ is onze stuurman die alles bepaald !
Hopelijk kan Kudus snel weer aansluiten, want ook hij en klaassen zijn onmisbaar.
Erg veel moeite heb ik met Promes, die alleen maar veel praat en loopt te wijzen naar alles en iedereen, terwijl hij zélf geen lantaarnpaal voorbij komt, hij kan geen tegenstander uitspelen, en speelt elke bal terug of breed, echt niet om aan te gluren !
Uitslag tegen VVV is mooi en dik verdiend !
Laten we elke wedstrijd beginnen met PASSIE en TEMPO draaien beginnen, de WIL hebben én TONEN om de volgende wedstrijd persé te willen winnen. En laat ten Hag eens wat meer luisteren naar zijn eigen spelers !
0 -2
Lane 8
Jij hebt duidelijk nooit zelf gevoetbald. Soms zit het er gewoon niet in en vvv was ook wel echt heeel zwak. It takes two to tango
2 -1
Ajax95Duivendrecht
Positief om te zien was dat Ajax ook na rust gewoon in een hoog tempo bleef voetballen en combineren. En ja, natuurlijk liet VVV het ook wel makkelijk toe, maar hoe vaak hebben we wel niet gezien dat Ajax het na rust wel best vond tegen ploegen die zeker net zo zwak waren als VVV gisteren? Ik heel vaak in ieder geval. Er zijn meer situaties geweest waarin we met een nulletje of 4 de rust in gingen, maar dat we na rust ineens een tandje omlaag schakelden. Dat is altijd zo frustrerend, als Ajax het wel goed lijkt te vinden.

Gelukkig hebben de mannen gisteren laten zien wat er kan gebeuren als Ajax de hele wedstrijd een hoog baltempo hanteert en vol gefocust blijft op meer doelpunten. Was een mooie belevenis. Bij 0-9 ging mijn hartslag wel wat omhoog, haha.
1 -1
louis60
Een uitwedstrijd winnen met 13-0 zal ik niet meer meemaken in de ED. Als ik Fortuna Sittard was kwam ik niet opdagen. Verlies je maar met 3-0.
0 -1
Gino1986
Deze uitslag volgende week ook tegen fortuna Sittard?
1 -1
mickey2602
Doe dan maar 14-0,eerbetoon aan Cruijff en 13 brengt ongeluk;-)
0 0
Ajacied33
Uitslag als dit ga je nooit meer krijgen. Misschien weer over 40 a 50 jaar. Het gaat mij erom dat ze echt scherp bleven spelen vanaf de eerste tot de laatste minuut, is weleens anders geweest. Dat maakt gisteren zo leuk ook. Dus volgende week tegen Fortuna hopelijk weer vol gas
1 0
RN
Denk vooral dat Klaassen heel belangrijk is. Zijn rust en overzicht. Verslapt never nooit
3 -1
ajax4perez
Het eerste waar ik aan denk als ik dit stuk lees is “ waarom pak je Huntelaar eruit?”
Als je nu iemand Vertrouwen kan geven, naast het gehele team, dan is het wel Traoré.
Hij scoort er 5 en gunt Anthony ook een goal door niet zelfzuchtig te zijn. Een aanval die hij zelf ook had kunnen afronden...
1 0
Leviathan
5 goals hoef je niets meer over te zeggen lijkt me. Ging hem om de motivatie van het elftal ondanks 10-0 snel de bal pakken om er nog meer te maken.
1 0
ditisdebeslissing
Ben vandaag even voor Vitesse
7 0
Ajax68
Alleen vandaag ????????????
0 0
louis60
Doodzonde dat hun beste speler is geschorst. En nog steeds jammer dat TH faalde tegen Groningen.
0 0
Ajacied33
Ja wie niet. Hopen dat ze wat kunnen verrichten zonder Tannane. Lucky Psv moet gewoon ff punten verspelen. Zag mensen gisteren op VP zich al indekken tegen een nederlaag met corona besmettingen als excuus. Er was ook een lamp die durfde te beweren dat Ajax alles wint door de VAR en dat het almachtige Granada beter als Valencia en Getafe is. Simpel volk ook sommigen...
0 0
ajax4perez
Heb ook veel vertrouwen in Vitesse vandaag.
PSV verliest in de EL en Vitesse is fit.
Ik hou het op een 2-1 of 3-1 winst van Vitesse
0 0
mickey2602
Vitesse fit? Heb al gelezen dat daar ook de nodige afwezigen zijn door corona en bovendien missen ze Tannane.
Laat maar gelijk worden,verliezen ze beide punten.
0 0
Cello
Veel berichten van buitenlandse collega's, vrienden en kennissen gehad. Ook daar is inmiddels de monsterscore doorgedrongen en werd ik gefeliciteerd met het nieuwe ED-record.

Er werd nauwelijks gesproken over hoe VVV speelde, maar des temeer viel het hen op,dat Ajax gelijk vanaf het begin de tegenstander bij de strot greep en niet meer los liet. Vooral het hoge baltempo in de eerste 50-60min viel menigeen op, waardoor VVV nooit maar ook nooit 1 moment in de wedstrijd heeft kunnen komen. Hoge balcirculatie, nauwkeurige passing en dat bijna de hele wedstrijd lang in uiteindelijk 'de kleine ruimtes', het strafschopgebied van VVV.
Alom bewondering dus vanuit het buitenland voor Ajax, zelfs als het, zoals nu, slechts een ED-wedstrijd betreft.
6 -1
Minsc
Die buitenlandse collega's, vrienden en kennissen hebben allemaal deze wedstrijd helemaal gezien? Wauw.
0 0
Cello
Een paar wel, maar ook samenvattingen of dat er nieuwsitem aan besteed werd nav een byzondere score. En dat is een 0-13 score natuurlijk.

Maar het ging daarbij nog niet eens zo zeer om de tegenstander, maar meer nog de bewondering, dat Ajax vrijwel de hele wedstrijd een hoog tempo de tegenstander wist op te leggen en daarbij heel nauwkeurig bleef, zelfs in de kleine ruimte's.
0 0
Ajacied33
Aan de hand van de uitslag die felicitaties. Althans, dat denk ik
0 0
Ajax95Duivendrecht
Op enig moment gisteren stond Ajax op de 8e plaats in de lijst van trending topics op Twitter wereldwijd!

Gaaf toch. Dat mensen het gewoon all over the world over Ajax hebben, na een wedstrijd tegen met alle respect VVV.
1 0
Cello
Precies dit.
0 0
Schip
Cello, het was een eredivisie wedstrijd tegen een kwaliteitsarme gedoodverfde degradant zonder steun van hun thuispubliek met 10 man.

Prima om een keer uit te halen, gebeurt werkelijk nooit onder TH, maar 'bewondering vanuit het buitenland' is ten eerste niet op zijn plaats en ten tweede had dat woensdag afgedwongen moeten worden.
1 -4
mickey2602
Gedoodverfde degradant?
VVV draait al jaren mee in de middenmoot en heeft best goed gespeeld tegen AZ en Utrecht.
Wat dan wel klopt is geen steun van publiek en met 10 man.
0 0
JariHeijden
Pfff... Wat een zuurpruimreactie...

Je kunt ook gewoon van de 0-13 genieten. Bewondering vanuit het buitenland geeft aan dat dit wel erg bijzonder is.

En woensdag was woensdag, dit was zaterdag. Staat allemaal los van elkaar.
2 0
ErikFrenkHuntelaar
Vandaag mistte je toch de verdedigende kwaliteiten van Alvarez en kom je goed weg. Met een beetje pech staat het zo 13 - 13.
4 -1
Han57
Een vriend van me neemt altijd een biertje bij elk doelpunt van Ajax. Gelukkig voor hem was deze wedstrijd voor 8 uur vanavond afgelopen zodat hij de voorraad nog kon aanvullen.
12 0
RuffRhythim
Halve liters?
0 0
insectenverdelg
Aardig tempootje dan tussen minuut 54 en minuut 59. :)
6 0
Rentokill
Als dat paasIJ was van de IJbrouwerij heeft ie n groot probleem morgen...
0 0
DeWijsneus
Boeiende tip, dank.
0 0
NoPants
Als je ziet hoe belangrijk klaassen voor dit team is schaam je je toch een beetje dat zoveel “ajacieden” zijn komst afbrandden nog voor hij gespeeld had. Zelfs een echte ajacied als Klaassen..

Je zou bijna denken dat de staf van ajax er beter kijk op heeft dan de mensen die op fora reageren.
13 -2
Rentokill
Ik brand nooit spelers af maar ik geef toe dat ik t but niet zag in de aankoop Klaassen. Ik zat er heel erg naast. Had niet verwacht dat hij nog zo goed was en dat hij zo past in dit team. Hele sterke slimme koop gebleken.
7 0
NoPants
Oh ik zag het ook niet aankomen hoor, had zeker mn twijfels aangezien het niveau toch omhoog is gegaan sinds het klaassen tijdperk.

Neemt niet weg dat jongens als klaassen en blind respect verdienen als echte ajacieden, voorbeelden voor de jeugd (doorbreken, bepalend zijn, en dán pas weg gaan), en jongens die terugkomen in hun prime.

Soms schaam ik me een beetje voor dat soort fans. (Fans. Want supporters zijn het niet.)
1 -1
DeWijsneus
Dat hoop ik wel ja. Dat zijn de professionals. Maar als ik tot voor kort de opstellingen zag van Erikje, dan begin ik er toch heel hard aan te twijfelen.
2 -15
Redrum
Ik snap dat je hier 4 minnetjes voor krijgt. Het was toch gewoon om te janken die opstellingen waar Erik en zijn kornuiten de afgelopen weken mee aan kwamen zetten? Door dat amateuristische geklungel hebben we totaal onnodig een wedstrijd verloren, terwijl dit een selectie is die geen enkele wedstrijd hoort te verliezen in de eredivisie.
2 -9
Knalpot
Ja de afgelopen 50 jaar wijzen ook echt uit dat er nooit wedstrijden bijzitten die we niet horen te verliezen, de zoveelste bullshit van je ...Man City, Barcelona, Bayern verliezen ook nooit een wedstrijd die ze hadden moeten winnen. Off days horen er gewoon bij zijn niet uit te vlakken.
2 0
DeWijsneus
Ben hier enorm van geschrokken. Ben in de web client ingelogd en kwam er achter dat ik 4 minnetjes had gekregen. 4 maar liefst! En het ergste... Schijnbaar denken mensen dat ik Ten Hag verdedigde! Bedoelde meer dat Ajax niet naar de roepers hier hoeft te luisteren als ze in Klaassen en extra aanwinst zien. Hij was bij mij niet opgekomen, maar verrast mij zeer. Waarschijnlijk de missing link in dit elftal. Jeetje ik roep al tijdens de 1e oefenwedstrijd dat ik gek word van Alvarez op het middenveld. En later natuurlijk Labyad in de spits en Promes ook op het middenveld. Waanzin. Excuses voor de verkeerde woordkeuzes. Ik hoop dat de schade beperkt blijft tot 4 minnetjes.
2 -11
Rentokill
Dat je je druk maakt om minnetjes....
0 0
NoPants
Ik ben het met je eens dat erik te lang aan labyad en alvarez heeft vastgehouden, maar probeer ook naar de redenen te kijken.

Alvarez heeft behoorlijk wat gekost, als je die totaal geen kansen meer geeft dan ga je die niet met zo min mogelijk verlies kunnen verkopen. Het zou me ook niks verbazen als de directie TH heeft gevraagd een basis met alvarez te creeren, ook ivm de mexicaanse voetbalmarkt die ze graag aanboren.

Mbt Labyad denk ik dan tenhag aanvallend hetzelfde wilde creeren als in het topseizoen. Een valse spits (labyad) een 10 die in de ruimtes duikt (promes), een spelmaker op de vleugel (tadic) en een buitenspeler die diep gaat (antony). Ik ben het er niet mee eens, maar ik begrijp wel dat die het probeert. Zeker met het drukke schema zou het fijn zijn als zij de wedstrijden in de eredivisie ook kunnen spelen.
4 -1
DeWijsneus
Impact van de komst van Klaiber is na zijn basisdebuut wel duidelijk.
10 0
Ajax114
Leuk allemaal maar over twee weken Utrecht uit . Benieuwd hoe scherp de Ajax spelers dan zijn.
0 -18
WillyBrokamp
Dat wordt een eenvoudige 0-4
2 0
DonQ
Pleur lekker op joh gore lampenkap
3 -1
Sjaakvaak
Hee Ajax114, dat jij je hier nog durft te vertonen eeuwige pessimist. Weet je nog wat je donderdag zei:

Ajax114, do 22 oktober 2020 om 17:15Je hebt gelijk maar mensen zien hier alles positiever dan dat het in werkelijkheid is als het om Ajax gaat. VVV-uit wordt bijvoorbeeld al weer enorm lastig daar waar voor PSV zulke wedstrijden easy zijn.
7 0
DeWijsneus
In het idee van Ajax114 had PSV hier makkelijk met 0-23 van kunnen winnen. Overigens staat 114 niet voor een vak in de ArenA, maar voor het het 114e account van hem op AS.
7 -1
Ozymandias
Zolang Ten Hag de spelers op de juiste posities blijft zetten zie ik de toekomst van Ajax zonnig in.
7 0
Dit is mijn club
Ik dacht al, waar blijf die gast om er nog een negatieve draai aan te geven. Treuriger als jij lopen ze hier niet rond. Hopen dat het slecht gaat om dan trots je gelijk te halen. Lachwekkend als het niet zo triest zo zijn.
9 0
ajaxxcied4life
Utrecht uit, in welke omstandigheid dan ook, is een echte angstgegner. Het zal wederom een lastige pot worden. Daar kun je de klok op gelijkzetten.
2 -1
Spectre
Laten we de klok eerst maar eens een uurtje terug zetten ;)
8 0
DeWijsneus
Heb er zelf dit keer wel vertrouwen in met deze groep. Plus geen supporters. Nee, denk appeltje eitje. Klaassen, Tadic en Antony hebben wel bepaald soort gif in zich. Gaat goed komen. En ik ben normaal niet zo van de voorspellingen.
1 0
ghouleseddik
Napoli - Atalanta 4-1
AZ - VVV 2-2
Napoli - AZ 0-1
VVV - Ajax 0-13
Atalanta - Ajax ???
3 0
Joseph
Ik kom dan uit op 0 doelpunten voor Atalanta en 52 doelpunten voor Ajax..
2 0
WillyBrokamp
Ajax wint dus met 13-0 van de ploeg (VVV) die gelijkspeelde tegen de ploeg (AZ) die won van de ploeg (Napoli) die met 4-1 won van Atalanta. Ik zeg "eitje"
2 0
Redrum
Het is heel moeilijk om hier logica op los te laten, maar de meest realistische voorspelling op basis van deze uitslagen zou in mijn ogen 0-3 zijn.
1 0
AlexLitmanen10
0-13!
3 0
Thaschja
Er is geen tijd bij getrokken , vind ik raar , anders 14-0 ,, normaal altijd 2 minuten erbij .
1 0
ghouleseddik
Slaat inderdaad nergens op. Tweede helft VAR-momentje, negen keer spel stil na goal.. Fluit zo'n scheids uit coulance voor VVV meteen af. Je ontneemt Ajax de kans om het record scherper te stellen (14 was qua symboliek nóg mooier geweest). En wie weet is die ene goal die dan nog valt aan het einde van de rit gewoon bepalend voor Ajax (kampioen) of VVV (degradatie). 't Is eigenlijk competitie-vervalsing.
3 0
Kuningast
Hier mag meer op gehamerd worden.. niet verslappen als je 3 of 4-0 voor staat.
5 0
Redrum
Ik zeg heel eerlijk: deze uitslag had ik niet verwacht.
11 0
mickey2602
Degene die dit had voorspeld bij de Toto is nu miljonair;-)
0 0
GrandMasterFlex
Niemand denk en VVV heeft het tegen andere ploegen toch heel behoorlijk gedaan. Natuurlijk is het jammer dat we niet wonnen van Liverpool, maar met de instelling en het talent binnen de groep zit het uitstekend. Hoopvol voor aankomende week.
4 -1
Steeph
Gewoon niet mee eens. Wel rationeel blijven kijken. Zodra Labyad en Alvarez er in komen gaat ook nu het niveau fors naar beneden. TH moet echt kappen met die lui.
0 -3
Spectre
Zodra de stand het toestaat en het onze beste spelers kan ontlasten voor de volgende partij die eraan komt vind ik het niet erg, als ze maar niet als basis spelers beginnen
2 0
Redrum
Het gekke is dat je eigenlijk al jaren weet dat Ajax hiertoe in staat is. Een Ajax dat vol gas geeft moet teams uit het rechterrijtje gewoon echt volledig van de mat spelen. Maar normaal heb je de indruk dat ze het op halve kracht doen bij dat soort potjes. Nu doken ze er eindelijk een keer echt vol op en dan wordt zo'n arm VVV echt volledig weggeblazen. En ze staan nog steeds 10e na dit potje he, dus zo slecht zijn ze niet. Ze hebben alleen wel het slechtste doelsaldo van iedereen nu.
6 0