Ten Hag: 'Hebben een uitstekende wedstrijd gespeeld'

ThijsZwagerman, 21-10-2020 om 23:50, 6598 views, SBS 6 |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt dat zijn ploeg woensdagavond tegen Liverpool een uitstekende wedstrijd heeft gespeeld. Volgens Ten Hag had Ajax minimaal twee keer moeten scoren en had zijn team zichzelf moeten belonen voor het goede spel. 

‘We hebben zo veel kansen gecreëerd, maar het laatste procentje was er net niet’, vertelt Ten Hag voor de camera van SBS 6. ‘Tegen een topteam als Liverpool moet dat er wel zijn en moet je de trekker overhalen. Ik denk dat we zeker vier honderd procent kansen hebben gekregen. Op Champions League-niveau moeten daar er zeker twee van binnen.’

Ondanks de nederlaag en het missen van meerdere grote kansen is Ten Hag blij met zijn ploeg. ‘Voetbal is een spel van fouten, maar ik denk dat we een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld. Daar moet ik de ploeg ook een compliment voor geven. Ik ben trots op hoe ze het hebben gedaan. Het was een wedstrijd op hoge intensiteit en met veel omschakelmomenten, dat is ook mentaal zwaar.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
En dan ook nog zo'n ordinair, kansloos lange ballenfestijn aan het eind.

Deze man wil het tactisch meesterbrein uithangen, is daar helemaal verzot op. Maar slaat er volledig in door. Kan beter Football Manager gaan spelen.
0 0
geDaante
Liverpool gaf in het begin zoveel ruimte weg (wilde wel voetballen, maar zette nauwelijks druk) dat je in de meeste opstelligen wel aardig zou hebben gevoetbald. Het was helemaal nergens voor nodig een mix van 4-4-2 en 4-3-3 te maken, en dus plotseling over te gaan op een nieuwe formatie, tactiek én spelers.

Je had gewoon de formatie en opstelling van de wedstrijd ervoor kunnen hanteren, dat was tenminste één wedstrijd ingespeeld (ook belachelijk).

Je ziet nu duidelijk ook waarom hij al die tijd voor Alvarez koos. Haalt hij hem er eindelijk uit, gaat hij tegen een wat sterkere tegenstander (op papier, Liverpool speelde matig) zich toch weer aanpassen en een 'slot op de deur' plaatsen.

Het is een laffere trainer dan hij doet voorkomen, of dan men denkt.

Met een gedurfdere opstelling en formatie waarin je al die tijd gespeeld hebt (helaas slechts één wedstrijd met Gravenberch en Kudus op het middenveld), had je dit zwakke, veel ruimte weggevende Liverpool weg kunnen spelen.

Ik hoop dat dit Ten Hags laatste seizoen wordt bij Ajax, ontneemt mij al het volg- en kijkplezier, en belangrijker nog, zijn invloed is erg slecht voor Ajax. Voor de korte termijn, maar vooral ook de lange.
0 0
oudzuid2
tsja als je nu een spits had aangetrokken die er 25 in seizoen inprikt had je nu niet op 0 punten gestaan
2 0
Sterspeler
Met welk doel, zodat Tadic gaat banken? Of Neres of Anthony? Promes gaat er al helemaal niet mee akkoord. Geen spits van dat bedrag gaat op de bank plaatsnemen bij Ajax. Laten we wel even realistisch blijven. En je gaat ook geen Neres of Anthony laten imvallen. Schuif je Tadic naar 10, dan is Klaassen, Martinez of Kudus het kind van de rekening en moet ETH ook nog andere spelers tevreden houden.

Het is gewoon niet haalbaar.
0 0
MichelBoerebach
Helemaal mee eens! Roep ik al weken. Voor mij een groot raadsel waarom er geen goede spits in aangetrokken. Traore, Huntelaar en/of Labyad is toch pure armoe? Daar kun je in de CL toch niet mee aankomen?
1 0
AjaxFries
Misschien geheel ter zijde, maar doe mij maar elke week een scheids als Brych. Vaak gezeik op de scheids, maar als iemand floot zoals hij gister mag dat ook best gezegd worden. Zonde van de rare wissels van EtH.. We hadden ook wel pech. Zo’n duel zit er altijd een keer bij. Nog 15 punten te halen, waarop genoeg kans is de komende weken.
4 0
MichelBoerebach
Als je volgende week weer verliest, wordt het EL na de winter.
1 0
Sterspeler
Het glas is halfvol. Net of Liverpool thuis het verschil maakt zonder publiek.
0 0
goajaxgo
Het vervelende is dat Ten Hag pas vertrekt als het echt dramatisch mis is gegaan.
2 -1
blava
TH blijft een laffe en conservatieve trainer. Promes presteert al een jaar niet meer maar vervangt wel Kudus. Ekkelenkamp was een betere vervanger geweest. TH kijkt alleen maar namen. Brobbey is de spits voor Ajax 1 maar wordt een gebrek aan fitheid verweten. TH was toeschouwer by Jong Ajax Jong Utrecht. De beste spelers wisselen? Alleen TH doet het.
3 -2
Hwb
Van de 4 100%-kansen moeten er 2 in? Dan lijken het mij 50%-kansen.
0 0
Ansjo
Hahaha ik las dat volgens ten Hag het gebrek aan vorm bij Promes aan de media lag! HAHAHAHAHAHAHAHA! Wat een kale gek! Wie zet hem nou keer op keer op een positie waar hij totaal niet tot zijn recht komt? Echt die vent spoort echt niet hoor.
2 -2
suarezdepitbull
Waarom is ten hag zon kut coach???
2 -2
Adam24
Met Neres net fit en dus niet 90 minuten inzetbaar, een geblesseerde Antony en een Promes hopeloos uit vorm (ik vond hem bij vlagen oké gister, maar hij forceert iedere actie). Is het voorin echt te dun. Traore en Huntelaar kunnen blijkbaar niet ingezet worden op dit niveau. Het is echt schipperen, ik hoop dat er in de winter voorin nog iets bij kan komen.
1 0
meerzicht
Wat Ajax mist is een echte spits eentje waarvan je zeker weet dat hij levensgevaarlijk is binnen de 16. Eentje die als je hem de kans geeft er zeker in vliegt. Nu moet je het hebben van een bevlieging van een van de spelers. Die allemaal stuk voor stuk goed kunnen voetballen. Daarnaast, in tegenstelling tot vele anderen hier, was ik altijd nog wel positief over ten hag. Maar diverse keren zie ik nu wel dat de houdbaarheidsdatum er af is. En dat komt ook omdat de hele technische staf geen wonder boys te noemen zijn. En nb; ik heb even Atalanta gezien, ook dat wordt nog een hele lastige hoor. Ik denk dat dat nog best wel eens de verrassende nr. 1 van deze poule kan worden.
2 0
31xAjax
Als alle analisten een overwinning of een gelijkspel voorstellen weet je dat Liverpool op dit moment niet als de absolute topploeg wordt gezien die het de laatste jaren was. Het msyige pel van dit seizoen onderschrijft dat ook en daar bovenop vielen in de laatste week nog 3 sleutelspelers weg.

Ons tactisch wonder denkt hetzelfde als die 2 andere clowns, Guardoola en Mourinho. Als ik nou een opstelling maak waar nog niemand heeft gedacht en we winnen, dan wordt ik als een taktisch brein gezien. Dat dit bij ten Hag meestal anders uitpakt en te koste gaat van Ajax, lijkt van ondergeschikt belang. Met zijn wissels werd  het gedurende de wedstrijd helemaal een chaos. Moet wel zeggen dat het uitvallen van Kudus niet hielp, zeker niet als je dan Promes brengt. Met zijn verdedigende tactiek, vaak met 7-8 man rond de zestien, kwam Ajax matig aan het voetballen. De keren dat het wel lukte werden we ook meteen gevaarlijk.

Blind, onwennig op die positie speelde vreemd genoeg verdedigend sterk maar opbouwend erg zwak, terwijl Onana net als Blind ook veel ballen lukraak naar voren trapte. Tagliafico was opnieuw een dissonant en niet eens vanwege het eigen doelpunt, dat wel erg knullig was. Ook Martinez speelde onwennig en ontbeerde de ruimte die hij nodig heeft voor een goede voortzetting. Daardoor bleef Liverpool gemakkelijk overeind.
Desondanks hadden we minimaal 2x moeten scoren en speelden met name Klaassen en Gravenberch erg sterk. Onbegrijpelijke wissel van Klaasen, die uit de Duitse competitie komt en gemakkelijk 120 minuten kan spelen, hij snapte het ook niet. Gravenberch had, in tegenstelling tot in de ED nu wel door dat KKD tempo niet werkt en was de beste man aan onze kant. Tadic speelde eerste helft gedreven en sterkt, waarom kan dat in de ED niet, maar toen hij weer naar links moest was het gelijk een stuk minder ( let je op Erik???). Neres liet zien dat hij het niveau van voor zijn blessures weer gaat halen, toch een opluchting na zijn optredens de laatste weken.

Al met al verloor Ajax meer van zichzelf (lees ten Hag) dan van dit, in deze samenstelling, ovetschatte Liverpool.....
5 -4
DeKes
Óók Wim Kieft en Gijp vonden dat Tuinkabouter écht niet “spoort” met zijn wissels!!
De twee beste spelers wisselen en de twee slechtste erin brengen???
Notabene de twee STERKHOUDERS?
De man verkloot onze club zo!!
1 -2
BRAMHOUTEN
Nou als die 2 het al zeggen dan moet het wel waar zijn :)
1 -1
31xAjax
Wim Kieft is de beste analist die op de NL TV komt maar wordt hier niet gepruimd omdat hij ook kritisch kan zijn op Ajax en dat is not done hier. En hij is heus geen PSVer zoals hier wordt beweerd. Net zo min als Gijp een Feijenoorder is en als je goed luistert bij hem zul je horen dat hij er ook veel kijk op heeft. Maar door zijn fratsen denkt iedereen dat hij alleen maar een clown is....
1 -1
Sterspeler
Gijp is vooral een nare persoonlijkheid die zichzelf erg hoog heeft zitten. Hij heeft er enige kijk op.

Kieft is een ander verhaal. Ontzettend pessimistisch, maar die man heeft echt wel kijk op het spelletje
0 0
Ajax34
Als je uitstekend speelt dan win je gewoon met 2-1. Het was goed maar net niet goed genoeg
2 0
Duif63
Chelsea, Valencia en nu Liverpool 3x 0-1. Dat is geen toeval Erik. Thuiswedstrijden in de voorronde winnen is het eerste vereiste om te overwinteren. Ga daar is over nadenken.
6 -2
Ajax27
Liverpool speelde vooraf al niet met 3 basisspelers door blessures. Maar als je dan ook nog ziet dat ie bij 60 minuten zn complete topaanval wisselt... dan zie je hoe Klopp echt over dit Ajax denkt. Gewoon een leuk teampje met mogelijke talenten voor de toekomst... drukker dan dat maakt ie zich niet om dit Ajax. Iemand als Klopp denkt ook tactisch. Rust geven daar waar het kan. Gisteren kon het, en had ie daardoor gelijkgespeeld, dan was het ook prima geweest. Hij weet dat ie in deze poule sowieso doorgaat. Waarom dan risico's nemen met je beste spelers. Een Liverpool op volle oorlogssterkte die 110% geeft om te winnen... heel eerlijk, maar daar verliezen wij gewoon 9/10 keer van.
4 -2
Ozymandias
Ajax miste hun twee beste spelers (Antony en Kudus) en dat Firmino en Salah werden gewisseld komt waarschijnlijk gewoon omdat ze bijna de hele wedstrijd in de broekzak van de verdedigers van Ajax zaten.
0 0
Joseph
Die complete aanval kreeg ook maar weinig voor elkaar, daar heeft het voor Ajax zeker niet aan gelegen. Ajax miste met Kudus en Antony ook de 2 smaakmakers van het seizoen tot nu toe, dat weegt veel zwaarder. Ajax heeft niet de middelen een bank te creëren zoals Liverpool. Klopp zal zeker niet rustig gezeten hebben, dat zat hij zichtbaar ook niet, en weet dat hij goed weg is gekomen met de grootste kansen voor Ajax.
Liverpool op oorlogssterkte is absoluut de betere partij, ik zie alleen Bayern van ze winnen, dus dat is geen schande. Als we deze wedstrijd 10 keer gespeeld hadden, waren er meer kansen in gegaan en hadden we meer gewonnen. Klopp is goed weg gekomen. Als Alisson en Thiago er in de return niet bij zijn en Kudus en Antony wel, gaat Liverpool het moeilijk krijgen om te overwinteren, Atalanta gaat het ze ook heel moeilijk maken.
1 0
Whazzza
Klopt dat we tegen een Liverpool op volle oorlogssterkte normaal gesproken verliezen. Maar Klopp maakte zich wel degelijk zeer druk om dit Ajax. Hij schreeuwde en tierde langs de kant. Ik denk dan ook niet dat hij wisselde om spelers rust te geven.
0 -1
Afca85meer
Geweldig gespeeld? Liverpool is al weken aangeschoten wild en was gisteren weer zeer matig. Wij konden echter ook geen echte vuist maken. Deze selectie is incompleet en niet breed genoeg. Lichtpuntje is wel dat de basisopstelling van Ten Haag eindelijk een keer de juiste was. Jammer dat die clown de tweede helft dan toch weer de weg kwijt raakt met zijn wissels.
6 -2
nuff-said
Nou ik zag tog wel een breede selectie hoor. Ondanks dat we antony en kudus misten konden we ze toch vervangen met aardige spelers ook al zijn neres en promes niet in hun beste vorm. En we speelden nog heel verdienstelijk ook. 3 kansen die erin moesten. Zijn niet veel teams die zulke kansen krijgen tegen liverpool. Dus ja ik zie niet waarom je klaagt
3 -2
Afca85meer
Neres was juist goed. Promes is alleen van waarde als hij steekballen ontvangt. Dat zien wel al sinds de seizoensstart. Liverpool is met alle blessures al weken zwak. Aston Villa scoorde er 7, Everton legde er ook 2 in. De naam Liverpool is groot maar door blessures zijn ze te pakken. Wij brachten echt te weinig om ze echt pijn te doen.
2 -1
AFCA.
Bij deze wil ik toch even mijn excuses aanbieden aan iedereen.
Door mijn werk kan ik vaak de Europese potjes niet zien. In het EL seizoen heb ik niet één wedstrijd in de Arena of thuis kunnen kijken, behalve de finale. Daar regelde ik vrij voor.
In het CL seizoen slechts 2 potjes kunnen kijken. Real thuis en Spurs thuis.
En gister dacht ik, ik ga toch eens vrij regelen...
Excuses. Mij zul je niet meer zien.
1 -6
4xEC1
Zonde van de energie om zo'n waardeloos en negatief bericht te lezen. Blijf a.u.b. dan ook lekker weg.
0 0
Sterspeler
Als dat je houding is, wat voor fan ben je dan? Hoe slecht het ook kan zijn, ik ben stikjaloers op de meeste supporters hier dat ze een avondje Ajax kunnen kijken. Of een zondagmiddag. En in de positie verkeerden om in het stadion te kunnen zitten. Ik mis gewoon 60% door m'n werk, terwijl ik van kinds af aan Ajaxgek ben.

Blijf aub weg met je negatieve air.
1 0
nuff-said
We hebben je ook niet nodig. Alleen echte fans hier
7 -1
Duif63
Nou Ten Hag als het zo uitstekend was laat dat dan volgende week nog maar eens zien. Niet winnen bij Atalanta betekent al vrijwel zeker exit CL.
O ja, en vergeet VVV niet.
1 -1
bojansuarez
Op enkele momentjes na, heb ik een hele slechte wedstrijd gezien van Ajax kant. Wel heel volwassen en georganiseerd, dat moet gezegd worden. Maar mensen die hier Mous of Schuurs verwijten dat ze kwetsbaar zijn in de 1vs1 tegen Mane...komop man. Elke verdediger in de wereld is kwetsbaar tegen die gast. Wat wel heel duidelijk was is dat Ajax nog niet in staat is dezelfde intensiteit af te leggen, zoals Liverpool. Ajax haalde bij verre na zijn niveau niet,maar dit moet toch hoop bieden, want het was ook niet zo dat we weg werden gespeeld.
1 0
Jornnn
Vanaf minuut 55 geen behoorlijke aanval meer gezien. Daar voor verdiende Ajax goals!
2 0
ETM
Ik snap het sentiment van forumleden over de wissels van Ten Hag wel. Maar Ajax haalde min of meer na de bal op paal gewoon niet meer hetzelfde niveau. De wedstrijd was veranderd. En dit is geen insteek, maar een ontwikkeling.
De wisseltruuk van Klopp was op een gekke manier slim. De flow verdween uit de wedstrijd. Het was een soort resetknop. Ik begreep vooral de wissel van Klaassen niet want die zat er ogenschijnlijk uitstekend in. Neres was gewoon op en dat was zeer goed te begrijpen. Ajax speelde al een pompspelletje toen Huntelaar en Traore erbij kwamen. Dus geheel gek was dat niet. Je kunt een wedstrijd niet zomaar kantelen.
De move van Blind op middenveld heeft Ajax iig heel lang de controle op het middenveld gegeven. Een 1 op 1 vervanger voor Kudus heeft Ajax simpelweg niet. Tot zover.

Ik denk dat een ieder met redelijk vermogen tot analyse zowel speltechnisch als met betrekking tot kwaliteit gerelateerd aan internationale verhoudingen positief kan zijn over het optreden van Ajax.

De uitslag was echter rond uit zuur.
6 -1
Ajax27
Kijk, gewoon een analyse waar ik het 100% eens mee ben.
0 0
NaarCLbeker5
ETM heeft altijd gelijk
0 0
Ajax27
Nou... hieronder zegt ie dat Schuurs ene hele sterke pot speelde. Daar ben ik het dan weer minder mee eens.
0 0
AFCA-B93
Wat loopt iedereen toch te haten op Schuurs. Die goal, ja dat kan bij een jongen van 20 tegen een wereldspeler als Mané. En die fout aan de bal, tja, als op basis daarvan wordt gezegd dat hij het niet heeft laten zien vandaag, dan snap je denk ik niks van voetbal.
5 -6
cantharel
Natuurlijk heeft Schuurs potentie maar de inleiding tot de goal was een fout van hem want hij schoot een vrije bal recht in de voeten van de tegenstander en uit die aanval viel ook het doelpunt.Hij moet gewoon rustiger worden want alleen dan kan hij een 2e de Ligt worden.
1 -1
Duif63
Hij maakte zo'n fout vorig jaar ook tegen AZ en tegen Getafe. Je kan dus ook zeggen dat hij er niet van leert.
3 -3
Ozymandias
Noem eens een centrale verdediger die niet regelmatig een fout maakt die hij al vaker heeft gemaakt? Ik zal je een geheimpje vertellen: die bestaat niet.
0 0
Duif63
Dat klopt die bestaan niet. Maar bij Schuurs betekent een fout meteen een nederlaag. Dat is zijn lot.
0 0
ETM
Schuurs speelde een sterke pot en ik had nog zo gevreesd dat het niveau te hoog voor hem zou zijn. Maar heel veel negativiteit hier komt van mensen die eea totaal niet in perspectief kunnen plaatsen.
Ajax heeft heel veel achterin 1op1 gestaan en de hele achterhoede verdiend een compliment. Je zo staande houden tegen allicht de beste counterploeg ter wereld. Chapeau!!
5 -5
Ajax27
Niet eens. Maakte geen zekere sterke indruk. Teveel persoonlijke fouten wat tot kansen en of goals had kunnen lijden. Dat mag niet op dit niveau.
2 -1
ETM
Ik heb er een paar gezien maar ook hele sterke optredens. Hij werd vaak weggetrokken uit het centrum en deed dit goed, korthouden en in de zone wanneer noodzakelijk. Ook toonde hij voetballend lef.
Ik vind het zeker geen foutloos optreden. Maar het is zn eerste op dergelijk hoog niveau en dat dan tegen Liverpool. Dan vind ik persoonlijk dat hij tevreden mag terugkijken. En ik vind ook dat hij nu de ruimte moet krijgen stappen te maken.
3 0
GoodLuck
En kom er maar in Valentijntje, vergeet je zaag en bijl niet om ten Hag aan te pakken.
1 0
nuff-said
We waren de betere ploeg en hadden verloren. Ik kan me nog zo een seizoen herrineren waar we verloren tegen de beste ploeg in de poule terwijl wij beter waren en ze daarna pakkie gaven. Dus mensen hier moeten ff een chillpill nemen. Zoveel negatieve reacties. Er zijn zijn nog 5 wedstrijden te spelen jezus. Als jij niet ziet dat we goed hebben gespeeld met een gemankeerde team en geen goed vooruitzicht ziet dan ben blinder dan stevie wonder
5 0
Amp
Wtf, uitstekend??? Heeft ie wel zitten kijken? Gewoon weer te traag in de opbouw. Promes en mazraoui waren echt verschrikkelijk. Je speelde tegen een liverpool dat je aan de kant kon zetten, maar die klopp maakt je gewoon belachelijk in eigen huis door zn complete voorhoede rust te gunnen met die wissel. Dat deed ie niet omdat ie dacht dat zijn team nog erg onder druk zou komen te staan of voetballend een vervelende tegenstander had op dat moment. Ik heb t maar niet over het wisselbeleid weer...
5 -7
chubaloe
Wat ben jij een idioot zeg. Nous was een van de beste. We hadden 2-0 voor moeten staan bij rust, met geluk schoot davy nog een goal erbij en ookal was die totaal niet verdiend we hadden een penalty vanwege hands moeten krijgen. Helaas werd de wedstrijd doodgemaakt door traore en labyad erin te zetten. Maar dat klopp zijn hele voorhoede wisselt was echt een verdienste van de verdediging van ajax. Als dit een knock out was ging ik vol vertrouwen richting Liverpool
0 -2
Amp
Over idioten gesproken. Nous had een passingaccuracy van 70%,speelde gewoon ballen zomaar over de zijlijn en was verdedigend nergens, met zn muetenloopje. Mafkees
1 0
altijdwelwat
Op de rand van de afgrond is schromelijk overdreven, we hebben bij vlagen aangetoond dat we mee kunnen op dit niveau. Alleen moet je nu een resultaat boeken in Bergamo anders word het nu al focus op de EL.
5 -2
ST
Ik vond Liverpool verre van een geweldige tegenstander. We waren zelf ook verre van top. Maar ja, ook heel veel pech gehad. Ik zou als ik Ten Hag was eens overwegen om Martinez en Blind naast elkaar in het centrum te zetten. Ze zijn allebei beter dan Schuurs en vooral Blind kan makkelijk uit de voeten daar. Enige nadeel is dat je dan 3 linkspoten in een 4 mans verdediging hebt. Maar in heel veel selectie heb je 3 rechts poten in een 4 mans verdediging en dat is ook geen probleem. Het is maar een idee.
1 -3
Raoul14
Uitstekend niet, maar een punt was zeker verdient geweest.
3 0
DiAngelo
Vond het tactisch gezien geen slechte opstelling. Wat je de trainer moet verwijten is dat Tadic in de spits niet zijn eerste keus is, daarnaast kiest hij voor de onervaren Schuurs, die voetballend prima mee kan maar elke wedstrijd een grote fout maakt hetgeen dan ook wel eens een goal kost. Vandaag kost je dat wellicht overwinteren in de Championsleague. Of je het alleen de trainer moet verwijten is de vraag, er is nooit een geschikte vervanger voor De Ligt gekomen...wellicht op korte termijn Timber of Rensch inpassen....
1 -6
Zuiderling
Denk je nou echt dat een Timber of Rensch een speler van het kaliber Mane 90 minuten uit de wedstrijd houden ?
0 0
ARUCAMBA
Hoe denkt de ligt te vervangen, door van dijk te kopen de ligt wordt gezien als een van de beste verdedigers ter wereld, hoe denk je dat op te lossen als ajax zijnde, niet, Schuurs is een goede verdediger
1 -1
Ajacied1989
Kom op man. Schuurs speelde een ijzersterke wedstrijd. We verzuimen gewoon 2 doelpunten te maken..
4 -3
Jons
Aanvallend (mede door wegvallen Kudus, Antony en Lang) heeft Ajax een erg matige bank.. Zie veel liever een Brobbey/Hansen/Unuvar invallen dan een Labyad, Huntelaar of Traore.
2 -4
Patatjeoorlog
Aub nog niet op dit niveau. Als Milner hard uitademt zijn ze al weg.....
0 0
Joseph
Dat Brobbey gepasseerd wordt is heel vreemd, Unuvar en Hansen zijn niet in vorm.
3 -1
Jons
Denk dat Hansen en Unuvar niet per se slechter in vorm zijn dan Labyad. En dan geef ik toch liever de kans aan jonge gretige gasten met een andere motivatie spelen.
1 -5
Duif63
Unuvar kan in Jong niet eens mee en Hansen kan zelfs in Jong geen 90 minuten spelen. Hoe moet je daarmee van Liverpool winnen.
2 0
johnantoni
Deze man is krankjorum. Kan me niet voorstellen dat de spelers hem nog serieus nemen.
4 -12
Middenweg401
Zijn quote in dit artikeltje klopt anders volledig. Net als zijn start opstelling.
6 0
johnantoni
Je twee beste spelers eruit halen als je moet scoren. Erik is knettergek!
4 -8
fc Barcelona_ke
Volgebd week zonder antony kudus gaan we zeker niet redden.
3 -3
Mokum_32
Leek werkelijk nergens op voetballend gezien, aangepast en verloren. Hadden gewoon ons eigen spel moeten spelen tegen dit zwakke Liverpool
4 -5
korem
Hoeso als we die kansen benutten wonnen we de pot gewoon hoor
3 0
ST
Eens
4 -1
Henkjanklaas
rare wissels aan beide kanten. de besten gingen eruit. Twee statische spitsen die geen bal raakten ook omdat de voorzetten amper kwamen. In de eerste helft vooral wat meer op de goa schoeten kan ook geen kwaad en niet met je zijkantje Promes !!! maar met je wreef. keihard (dia bal in de tweede helft wat een slappe hap.
3 0
ck69
Rare wissels aan beide kanten? Klopp zag Labyad warmlopen en wist dat hij zn voorhoede kon sparen voor de wedstrijd dit weekend
1 0
EersteAanname
Trots op hoe Ajax gespeeld heeft. Het kan niet altijd mee zitten. Maar als je zo doorgaat overwinter je in de CL. Zeker als Antony en Kudus straks weer mee kunnen doen
6 -1
Henkjanklaas
dat is nog de vraag daar Atalanta 0-4 heeft gespeeld, moet je vlgd week wel een resultaat halen in Bergamo .
4 0
Ajax95Duivendrecht
Blijf zijn wisselbeleid niet goed vinden. Waarom op een gegeven moment al het voetbal uit de ploeg halen? Daarmee speelde je Liverpool juist in de kaart.
2 0
AjaxAddicted
Alleen die wissels...Labyad: ohohoh. Wat is hij Ajax onwaardig . Met die schijnheilige bek van hem. Blehhh
2 -5
Nijmegenaar
Vandaag pech, kan gebeuren. Zeker de eerste helft was goed en Ten Hag verdient credits daarvoor. Duidelijk is wel dat je volgende week tegen Atalanta minstens een punt moet halen. Ik ben benieuwd naar zijn tactische aanpak daar, want zij gaan sowieso wel scoren.
2 0
Benleiden
Tjonge jonge, ik ga het niet eens meer lezen als je dit al uitstekend noemt. We hebben echt matig gespeeld.
1 -11
Henkjanklaas
tweede helft ja, eerste helft wat best prima, alleen maar op de goals schieten niet eindeloos blijven combineren en voetbal = een goal maken !
1 0
ETM
Nu ja eerste helft was zeker uitstekend te noemen. Tweede helft na paal Klaassen gaat er imo wel iets mis. Het spel wordt veel te lang en men gaat veel te vroeg over op het inpompen van ballen.
Ik heb in de 95 minuten wel het betere voetbal bij Ajax gezien. Liverpool was heel eenzijdig in het spel op de counter over de flanken. Ajax verdiend al met al gewoon een groot compliment.
4 0
Ozymandias
Ajax heeft een goed eerste uur gespeeld. Ten Hag had het goed neergezet, Ajax kreeg kansen, speelde bij vlagen geweldig combinatievoetbal en zowel Salah als Firmino werden onschadelijk gemaakt (iets wat weinig teams lukt). Na het eerste uur zakte Ajax weg (Liverpool trouwens ook) en de wissels van Ten Hag gaven de doorsteek maar ik denk dat het eerste uur iets iets waar Ajax op verder kan bouwen.
8 -1
korem
Precies Ajax is vooraf kansloos tegen Liverpool volgens iedereen en nu je net verliest terwijl je eigenlijk de beste kansen had is het schandalig dat je tegen dit matige Liverpool geen punten pakt Volgens iedereen. We moeten niet vergeten dat in het seizoen van de halve finale het ook telkens wel mee zat en ja we speelden geweldig maar vandaag ook wij scoren niet en valt aan andere kant !
1 0
Aeter
Mee eens. En ik snap opzich het alles of niets idee, maar dat werkt eigenlijk nooit. Ook al hoop je nog zo hard dat een van die lange ballen goed valt. Ik denk dat je dan beter ipv meer spitsen meer lopende spelers in kunt brengen, als je iets wilt forceren. Tevens denk ik ook dat ten Hag redeneert vanuit het spel dat gespeeld werd in het eerste uur en het alles of niets, buiten beschouwing laat. En ja, met wat geluk en meer scherpte sta je 2-0 voor in de rust in plaats van 0-1 achter en dan speel je een hele andere wedstrijd. Topvoetbal is dan ook erg moment afhankelijk.
0 0
Middenweg401
Precies. Ik snap niks van de negativiteit (afgezien van de kwaliteit van de bank).
4 0