Ten Hag verrast met opstelling, Blind op middenveld

ThijsZwagerman, 21-10-2020 om 19:45, 18731 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Ajax-trainer Erik ten Hag verrast woensdagavond met zijn opstelling tegen Liverpool. Ten Hag heeft ervoor gekozen om Ajax met een versterkt middenveld aan te laten treden. Daley Blind speelt als middenvelder, waardoor Lisandro Martínez in het centrum van de verdediging een basisplaats heeft. 

De basisplaats voor Martínez is verrassend, aangezien de Argentijn dit seizoen tot dusver alleen bij de absentie van Nicolás Tagliafico tegen RKC Waalwijk in de basis stond. Uit tactische overwegingen staat Martínez tegen Liverpool nu weer aan de aftrap. In Ajax-voorhoede staan in ieder geval aanvoerder Dusan Tadić en David Neres. De laatstgenoemde stond afgelopen zondag tegen sc Heerenveen voor het eerst dit seizoen in de basis.

Verder bestaat het basiselftal van Ajax uit de verwachte namen. Dit houdt in dat Edson Álvarez en Quincy Promes opnieuw genoegen zullen moeten nemen met een plek op de bank. Nieuwkomer Mohammed Kudus debuteert als basisspeler in de Champions League en speelt mogelijk als hangende buitenspeler of valse spits. 

Opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Klaassen, Blind, Gravenberch, Kudus; Neres en Tadić.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cruijffthebest
Het blijft een idioot. Wellicht de hoogste tijd voor een andere trainer.
1 0
Joodhannus73
Ten Hag zakt nu ook door de mand... Begint met zijn opstelling. Afgelopen zondag stond het goed. En dan de wissels. Slechtste ooit gezien zo'n beetje. Twee beste spelers haalt hij eruit. Niet te filmen. Je had weer Promes moeten wisselen. Of Tadic. Die raakte ook geen Skippy. Wat had je nu Noa Lang op links goed kunnen gebruiken. Wanbeleid..!!!
2 -1
Ozymandias
Ten Hag had het deze wedstrijd tactisch juist fantastisch neergezet. Zijn keuze voor Martínez als '4' en Blind als '6' pakte geweldig uit. Zijn wissels waren jammer genoeg dramatisch.
1 -1
Joodhannus73
Geen Labyad...
0 0
Joodhannus73
Schuurs komt tekort. Is nu duidelijk... We missen nog steeds een ervaren CV en échte spits!
1 -2
Joodhannus73
Je ziet ook gewoon dat we fysiek tekort komen in de duels. Moeten toch meer aan de gewichten hier. Worden te vaak als veertjes aan de kant gezet...
1 -1
Joodhannus73
Hoe kan je die missen? Wat is die gozer slecht... Houdt ook geen bal vast.
0 0
Ajaxsupzuidned
Aanvallend toch een drama
0 -1
Kingoffdatoilet
Ten Hag fort dus alles om promes op de bank te houden, dat kan op mijn goedkeuring rekenen :)
1 0
MK77
Oh ja en uiteraad waren die rode kaarten in de eerste wedstrijden puur bedoeld om te oefenen in ondertal situaties. Ten Hag laat niets aan het toeval over
1 0
Kingoffdatoilet
Zijn dus al gewend aan een soort 2 spitsen systeem
0 0
MK77
Its all connected man!!!!
0 0
Joodhannus73
Waarom aanpassen aan Liverpool? Echt geen wonderploeg. Ga uit van je eigen kracht. Afgelopen zondag ging het lekker. Nu ga je een systeem spelen wat nog nooit gespeeld hebt. Niet blij mee!
1 -6
***1900***
Nee joh Engels kampioen en CL winnaar van kleine 2 jaar geleden. Maar stelt weinig voor :) Ze missen spelers, maar je moet ze ook echt niet onderschatten.
3 0
MK77
En de wereldbeker
0 0
mickey2602
Liverpool echt geen wonderploeg?
1 -1
Koscar
Categorie 'het is ook nooit goed' hier. Vind het grote klasse en passend bij wat we vaker doen in de CL: verrassen. Klopp had dit totaal niet kunnen verwachten. Beste 11 staan op het veld!
5 0
geDaante
Ongelooflijk, had ie eindelijk het logische middenveld te pakken, gooit ie het weer helemaal om.
Hij wil echt de meestertacticus uithangen, zo graag, dat ie er in doorschiet en het gewoon niet meer ziet, of nooit gezien heeft.
1 -2
Ozymandias
Speelt Ten Hag eindelijk eens met een 4-3-3 met de punt naar achteren en dan is het nog niet goed...
0 0
vdhaas
Het guardiola effect
0 0
Drukwerk1968
Prima opstelling welke wisseling van systeem, verrassing, mogelijk maakt.
0 -1
MichelBoerebach
Hoop wel dat ze hier een beetje op getraind hebben. Ziet er uit als een 4-4-2. We zullen zien hoe dit gaat uitpakken.
1 0
fc Barcelona_ke
met onze basisspelers kunne we spelen op 4-3-3, 4-4-2, 5-3-2, 3-5-2 of 3-4-3. Ajax zegt 4-4-2 en zal wel andere systeem spelen om Klopp en zijn spelers in de war!
2 -1
Ajax27
Je hebt 2 echte verdedigers nodig centraal om de aanvallers te stoppen. Dan heb je idd meer aan Martinez. Kan zomaar eens goed uitpakken dit, we gaan het zien.
4 -1
MichelBoerebach
Kan ook beroerd uitpakken. Martinez en Nico zijn beiden nogal 'kaart-gevoelig'.
2 0
fc Barcelona_ke
en mazraoui. die pakt vaak geel in CL.
0 0
Youri08
4 4 2 prima idee maar toch echt Blind naast Schuurs. Slecht gevoel over, hoop dat ik het fout heb.
3 0
Kingoffdatoilet
Ik hoorde in het interview dat Martinez achterin naast Schuurs stond
1 0
NouriVanderVaart
Ik blijf het een blunder vinden dat Lang is verkocht. Nu zit je erg krap in de buitenspelers. Had dan ekkelenkamp verhuurd of labyad verkocht. We hebben middenvelders zat
3 -8
3sterrenAjax1
ik denk dat vanavond met buitenspelers sowieso een lastig verhaal zou zijn geweest. je zou dan met tagliafico en nous 1 op 1 met salah en mane hebben gestaan en met de buitenspelers 1 op 1 met arnold en robertson die steeds opkomen. en t zou dan helemaal open huis zijn omdat een firmino uitzakt en een cv mee had gelokt. ook in aanvallend opzicht denk ik dat deze variant liverpool meer moeilijkheden zal bezorgen dan met een voorspelbare 4-3-3.
0 0
De Meer 020
Heb je Lang tegen Valencia gezien vorig jaar? Knikkende knieën. Kon geen bal goed spelen en maakte kinderfouten aan de bal. Grote praatjes maar wnnr de echte zenuwen getest moesten worden kon hij het niet
6 -3
Duif63
Want de grote sterren speelden die avond de sterren van de hemel ? Hou toch op man. Zijn verhuur was vorig seizoen al een onvergefelijke fout, zijn verkoop nu is dat nog veel meer.
1 -1
Sjaakvaak
Ik word hier stiekem toch wel heel erg blij van, beter dan ik had durven hopen
1 -1
RJB1979
Wat een top idee met hun verzwakte aanval! zou Barabas dan toch een topcoach zijn?
2 0
MK77
Deze spelers geven ook veel meer mogelijkheden bij de eerste fase van opbouw als het nodig is.
Blind die inzakt naar de 4 positie, Martinez of Perr naar de backpositie als Nous of Nico hoog staan.
7 0
behangdelul
Wat dacht je van Klaassen en Kudus als wisselende 9 en 10? We gaan ze gek maken vanavond!
12 0
Joran192
Het enige positieve is blind op het middenveld. Dat vind ik wel echt zijn beste positie. Een middenveld met Blind klaassen en Kudus ervoor is wel echt heel erg sterk hoor!
2 -11
grannig mokum1
Dat hoop ik, want voorheen was ook zo en toen wou iedereen dat Blind weer een line terug zakt....
1 0
ram
Aparte mening. Hij heeft achterin toch echt bewezen dat ie een absolute veldheer kan zijn. Op het middenveld was het nooit zo goed.
3 0
diamanti
Toen ik zag dat Alvarez niet mee deed snel wat geld op Ajax gezet. We gaan ze pakken!
2 0
JordanAFCA
Martinez en Nico jongens.. poe
2 0
Noxin
Slooptandem!
2 0
grannig mokum1
Als maar geen pingel krijgt en geen rodekaart
1 0
Van Reenen
Ik ben benieuwd wat er vanavod bij sbs6 voor commentaar wordt gegeven op deze opstelling. Ik ga ervan uit dat het lovende woorden zijn want ik heb van wie dan ook in de media nog nooit negatieve uitlatingen gehoord op Ajax. Effe een paar Leffe koud zetten. Fijne wedstrijd allemaal en ik teken voor 2-1.
1 0
michelt
Martinez in plaats van Blind moet Salah afstoppen
1 0
Joseph
Mooie opstelling, 4-4-2 dus eigenlijk, lijkt me passend met het wegvallen van Antony en de sterkte van de tegenstander.

Beetje vreemd dat Martinez opeens aan de basis staat, maar ik heb er niks op tegen.
0 0
RickyAFCA
' het gaat niet om de opstelling , het gaat erom wat je ermee doet '
0 -1
Rockpotje
Voor iedereen die nu negatief doet, stel je de opstelling als volgt in. Dan is het gewoon een echte Ajax opstelling een kopie van wat Liverpool speelt.

Onana

Mazraoui - Schuurs - Martínez - Tagliafico

Blind
Klaassen - Gravenberch

Neres - Kudus - Tadić
12 0
Ajax34
Wil je in vervolg ook de wissels aangeven want Erik was het helemaal kwijt.
0 0
ram
De kans dat dit het is, lijkt mij 1%. Al denk ik dat het wel erg in de buurt komt.

Ik denk dat Blind een soort libero zal zijn; middenvelder vlak voor de verdediging. En daarvoor een soort ruit-achtig iets (of 3 man, meer op rij), met twee man voorin.

Maar hoe het ook staat, het lijkt erop dat Ten Hag vooral zijn beste 11 heeft opgesteld en iets meer verdedigende zekerheid heeft ingebouwd. Als Antony kon spelen, was dit volgens mij nooit de formatie geworden.
0 0
Joseph
Kudus die zich dan flink laat terugzakken en veel meters maakt, eigenlijk dus gewoon een 10, ik heb daar zeker geen moeite mee.
7 0
Ozymandias
Als dat is waar het op neer komt zou ik een gat in de lucht springen aangezien dat mijn favoriete opstelling voor Ajax is.
4 0
MK77
Ik denk/ hoop dat we hiermee voldoende voetbalgogme op het veld hebben om de posities flexibel in te vullen al naar gelang wat de wedstrijd vraagt.
2 0
Rockpotje
Voor mij in ieder geval qua systeem ook. We hadden het er in het andere topic al even over. Ik zou misschien toch voor Tadić in de spits gaan met Kudus op de plek van Gravenberch. Maar met Promes in deze vorm is dit logischer. Kudus lijkt me ideaal voor de rol als valse negen in de zonde van de 10, maar Tadić eigenlijk ook en Kudus kan opbouwend ook veel toevoegen als half. Blind op zes is een natte droom. Sinds hij daar in 2014 stond heb ik heb ik geen betere Ajax zes gezien. Maar ik vrees wel een beetje voor het duo Schuurs/Martínez. Heel prima spelers, maar beide niet geslepen en nog wat wisselvallig. Ik hoop in ieder geval dat dit systeem blijft, want hier kan je zoveel mee. Veel dynamischer dan de 4-2-3-1.
3 0
JordanAFCA
Ik snap ook niet echt waarom iedereen negatief doet. Ten Hag stelt gewoon de beste 11 op.
2 0
trooop
Volgens mij is dit gewoon kudus op rechts posteren om het risico van zijn acties wat te ondervangen. Als er 1 ploeg is tegen wie je achterop het middenveld de bal niet moet verliezen is het liverpool, anders is het 5 seconden later een goal.

Als het goed uitpakt winnen we van liverpool en is ten hag de held. Andersom is ten hag waarschijnlijk aardig de lul. Moeilijk kiezen wat beter is. Denk met het oog op de toekomst eigenlijk toch het laatste.
2 -1
Truth
Ik zeg het niet vaak, maar voor deze opstelling verdient hij op papier in ieder geval een pluim
8 -1
fc Barcelona_ke
eerst zien of Ajax dit 4-4-2 ook kan voetballen net als afgelopen zondag?
1 -1
Tijntjee
Voordat we onze beste man hier weer kapot schrijven, laten we gewoon afwachten en achter onze club gaan staan. Misschien pakt het wel heel goed uit en als het nou kut loopt ga ik er vanuit dat hij in de rust wat aan past. Kunnen we ook zien of hij gelijk heeft in Martinez achterin
1 0
MK77
Interessant en onverwacht.
Klaassen en Kudus die de vanuit het middenveld de diepte kunnen zoeken net zoals Nous en Nico op de flanken.
Blind die Firminho moet opvangen zodat Per en Martinez zich over Mane en Salah kunnen bekommeren.
2 0
Rockpotje
Lekker Erik! Volgens mij betekent dit dat we daadwerkelijk weer eens 4-3-3 spelen. Kudus als valse 9 en Blind als 6. Klaassen en Gravenberch als halen. Hier kan je toch alleen van dromen? Ik heb er onderweg naar huis nog aan gedacht dat dit het beste zou zijn als je Tadić echt op de flank wilt. Hopelijk werkt het en laten we dit het hele seizoen niet meer los.
2 0
NaarCLbeker5
Kudus als spits zou niet volledig verrassend zijn, TH heeft dat al eens als optie laten vallen.
1 0
Yeshyeshyall
Nou hij durft wel. Mooi! We gaan het zien. Liverpool is geen kattenpis. Beetje meer zekerheid inbouwen niet des Ajax maar wie weet pakt het niet slecht uit - uiteindelijk is het de uitvoering en de spelers en niet zo zeer de formatie. De spelers in mindere vorm spelen in ieder geval niet
6 0
ajaxfan83
Het lijkt mij meer op een 5-3-2 opstelling.
1 0
de-Ajacied
Respect voor Ten Hag.
9 -1
Lane 8
Ten hag 4 president
7 -1
AFCAHELLMOND
Verassend dat wel.
1 0
Schwalbino
JohanIsGod zei in het andere draadje dat de 11 beste voetballers spelen. Ik sluit me daarbij aan.
5 -1
Steeph
Geen Alvarez is altijd goed nieuws. Toch wel een risico, je gooit het eigenlijk best wel om met Martinez centraal. Communicatie en ingespeeld zijn is toch wel belangrijk in dit soort duels, ik denk toch dat Schuurs en Blind elkaar iets beter begrijpen dan Martinez en Schuurs.
1 0
3sterrenAjax1
ik vind het getuigen van ballen van ten hag om deze taktische verrassing uit de hoge hoed te toveren. nu kijken hoe t uitpakt. standaard 4-3-3 met vleugelspelers die uit vorm/niet beschikbaar zijn en een vol druk zettend liverpool leek me sowieso zelfmoord.
2 -1
Aeter
Aparte opstelling, maar we zullen zien of het een meesterzet is of niet. Klopp zal hier in ieder geval geen rekening mee gehouden hebben, dus het kan verrassend werken en het is zo weer omgezet door Martinez voor Promes te wisselen, mocht dat nodig zijn. In ieder geval geen Alvarez.
6 0
Spectre
Ja klopp zal hier idd niet echt rekening mee gehouden hebben, dus het kan een slimme zet zijn, we zullen het snel weten
0 0
Aeter
En Liverpool moet constant Kudus, Klaassen en Gravenberch oppakken achterin waardoor ze misschien makkelijker uitelkaar te spelen zijn, zeker zonder van Dijk achterin. Ik ben positief gestemd in ieder geval.
0 0
Rikkie66
Realistische opstelling, en daarmee gooi je echt de filosofie niet overboord.
6 0
Mocrodammerr
hij graaft zn graf met deze opstelling.
1 -13
behangdelul
Prima opstelling!
6 0
blava
Prof. TH geeft college vanavond.
2 -2
Prethoofd123
Rot op met die kale gek, gaat nu ook al de ajax filosofie aantasten. Laten we de schade alsjeblieft beperken en die man zo snel mogelijk op straat te zetten. Het is allemaal zo verschrikkelijk makkelijk, en dan kom je met dit....
3 -17
grensjager
Belachelijke opmerking! Dit is een realistische opstelling
3 0
433metdepuntnaarlinks
Leuk hoe 4-4-2 direct paniek betekent bij veel lezers. Al had er 2-4-2-2 gestaan, uiteindelijk gaat het om de uitvoering. Ik zie een 3-5-2 in balbezit en mogelijk dat Kudus wel op 10 in een vrije rol speelt ... En dan speel je ineens een verkapte 3-4-3 in balbezit ... Ik wil het eerst een zien. Extra voetbal op het middenveld en waarschijnlijk een plan, ik heb vertrouwen in ten Hag.
7 -2
Toon meer reacties