Jong Ajax revancheert zich tegen Jong Utrecht

FinnDekker, 19-10-2020 om 20:40, 29936 views, AS |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Jong Ajax heeft maandagavond weten te winnen van Jong FC Utrecht. Na de 7-2 zeperd van vorig seizoen waren de Amsterdammers gebrand om zich te revancheren. Dat lukte aardig op De Toekomst. Door goals van Sontje Hansen, Terrence Douglas en Brian Brobbey werd het 3-2 voor de Amsterdamse beloften.

Mitchell van der Gaag voerde een aantal wijzigingen door vergeleken met de basis van afgelopen vrijdag, toen Jong Ajax won van Jong AZ. Dit deels noodgedwongen. De trainer kon geen beroep doen op de geschorste Victor Jensen. Voor hem in de plaats speelde Kenneth Taylor, die bij het eerste geen minuten maakte. Verder stond Kjell Scherpen in plaats van Dominik Kotarski onder de lat.  

Het begin van de wedstrijd was voor Jong Ajax. De Amsterdammers namen een aantal keer het doel van de bezoekers onder vuur, middels schoten van Giovanni, Taylor en Max de Waal. Giovanni raakte zelfs het houtwerk met een van richting veranderd schot. Jong FC Utrecht daarentegen meldde zich pas na ruim een kwartier spelen bij de goal van de thuisploeg. 

Halverwege het eerste bedrijf moest Van der Gaag vervolgens zijn opstelling omgooien. Alex Mendez kreeg een behoorlijke tackle te voorduren, waarna de Amerikaan geblesseerd het veld verliet. Hansen kwam voor hem in de plaats. De Waal schoof daardoor naar het middenveld, dat verder werd gevormd door Taylor en Youri Regeer. In de nieuwe samenstelling was het vervolgens moeilijk zoeken naar nieuwe mogelijkheden. Beide ploegen kenden veel balverlies en wisten voorin geen potten te breken.

Pas na rust werden de twee teams weer gevaarlijk. Scherpen maar ook zeker Maarten Paes, de doelman van Jong FC Utrecht, stonden echter goed te keepen. Hierdoor viel pas na een uur spelen een goal. Na een actie van Brobbey profiteerde invaller Hansen door in het lege doel af te werken. Een kleine minuten later werd de score daarna verdubbeld na een geweldig schot van linksback Douglas in de verre hoek.

En daar bleef het niet bij qua goals. Eerst viel de aansluitingstreffer van FC Utrecht via Jeredy Hilterman, die goed voor zijn man Nerayshio Kasanwirjo kroop en afrondde bij de eerste paal. Daarna werd het verschil weer twee door Brobbey. Eerst bracht de spits Hansen in stelling om te scoren, maar hij faalde. Brobbey besloot daarom een moment later zelf voor succes te gaan en dat lukte: de nummer negen schoof de bal onder Paes door.

Hoewel de wedstrijd op dat moment – rond de tachtigste minuut – gespeeld leek, kwam Jong FC Utrecht nog een keer terug. Terwijl de Amsterdammers niet opletten scoorde Hilterman zijn tweede. De spanning kwam daarmee heel even terug. Desondanks gaf Jong Ajax de zege niet uit handen en boekte het zodoende de tweede overwinning van het weekend.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Rensch, Llansana, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Méndez (Hansen 18'), Taylor; Giovanni (Pinas 75'), Brobbey, De Waal (Ünüvar 88').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Hillen, Ünüvar, Hansen, Martha, Pinas, Tasci.

Opstelling Jong FC Utrecht:

Paes; Troupée, Akmum, Mamengi, Pabai; Lonwijk, Boussaïd, Van den Berg; Arzani, Hilterman, Acheffay.

Wissels Jong FC Utrecht:

Ruijgrok, Sanches Fernandes, Kluivert, El Barjiji, Mallahi, Van der Kust, Pieters.

Doelpunten:

1-0 Sontje Hansen (62')
2-0 Terrence Douglas (70')
2-1 Jeredy Hilterman (77')
3-1 Brian Brobbey (83')
3-2 Jeredy Hilterman (86')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Leuke 2e helft en een verdiende zege voor die piepjonge jong Ajax.
0 0
Ajax27
Unuvar in de 88e minuut ingevallen... Lekker dan. Maar goed, ook dat zijn goede leermomenten voor 'm. Ik hoop zo dat ie komt bovendrijven komend seizoen zodat we volgend seizoen van 'm kunnen genieten bij Ajax 1.
1 -1
jaribombari
Regeer speelde sterk.
3 0
Flipper33
Hoe doet Gio het eigenlijk kijk eigenlijk geen jong Ajax wedstrijden maar ben wel benieuwd hoe die het doet
0 0
Ozymandias
Het is duidelijk dat hij heel lang geen wedstrijden heeft gespeeld en veel individueel trainde. Regelmatig zie je hem hele delen van de wedstrijd zich verkeerd positioneren en gaat het spel hem geheel voorbij. Verder vertraagt het combinatievoetbal als de bal bij hem komt. Dat is logisch aangezien hij momenteel vooral gewend is om voetbal als individuele sport te spelen in plaats van als teamsport. Ik denk dat we volgend seizoen pas een redelijke inschatting kunnen maken over hoeveel potentieel Giovanni beschikt.
0 0
AlexIbarra
Speelt echt als een 'talent' momenteel. Fris, creatief, technisch goed, lichtvoetig.

Verder onvolwassen, niet al te fit, laat vaak ff z'n koppie hangen na een mislukte actie en haalt nog te weinig rendement uit zijn technische vaardigheden.
Oogt zeker voor een Latino ook wat kwetsbaar in de duels.

Kan zeker voetballen maar moet het gehele seizoen een flink stijgende lijn laten zie om volgend jaar kans te maken op speeltijd bij het eerste. Maar hij heeft heel lang geen wedstrijden gespeeld dus die stijgende lijn is zeker mogelijk.
3 -1
Wieno
Mooi om te zien dat er steeds meer mensen beginnen te geloven in Scherpen. Ik blijf het vertrouwen hebben dat hij de opvolger van Onana gaat zijn. Het blijft me doen denken aan de wissel Menzo naar V/d Sar.
6 0
wladimir
Als Overmars Klaassen terughaalt dan wordt bij een vertrek van Onana Cillessen teruggehaald. Let maar op.
3 0
DrFootball
En daarmee ga je er op de lange termijn niet mee vooruit. Kies dan voor de toekomst en voor jongens die hoger plafond hebben dan Cillessen.
0 0
Sampaoli
Ook even het besef dat Jong Ajax véél jonger was dan Jong Utrecht.

Jong Ajax basisopstelling:
2000
2003, 2001, 2002, 2001
2003, 2002, 2000
2002, 2002, 2002

Jong Utrecht opstelling:
1998
1998, 2001, 2001, 2000
2000, 2000, 1999
1999, 1998, 2000
13 0
Ozymandias
Ongelofelijk dat er bij Ajax geen enkele speler meedeed die in de vorige eeuw is geboren. Ik voel me opeens erg oud...
13 0
Mikee
Ja, dat gevoel is wel vrij confronterend. En tevens herkenbaar.
2 0
Radie125
Daar heb ik al jaren last van maakte bewust alle Europacup finales mee dus......
1 0
Ozymandias
Hopelijk zijn Quinten en Salah-Eddine in de tweede helft van het seizoen fit zodat Jong Ajax met Scherpen; Quinten, Kasanwirjo, Rensch, Salah-Eddine; Regeer, Ünüvar, Taylor; Giovanni, Brobbey en Hansen kan spelen. Rensch speelt redelijk als rechtsback maar als centrale verdediger is hij speciaal. Ik vind het zonder om een speciale centrale verdediger om te vormen tot een redelijke/goede rechtsback.
4 -1
Sampaoli
Douglas past zich gelukkig steeds beter aan aan dit niveau, laat zien in potentie Eredivise prima aan te kunnen. ASE is uiteraard klasse beter.

Rensch doet het imo beter dan redelijk op rechtsback, maar eens dat hij centraal uitzonderlijk goed kan zijn. Zoveel voetballend vermogen verdedigend goed.

Nana moet snel ontwikkelen, want Llansana speelt beter dan hij op een voor Enric onnatuurlijke positie.
3 0
DonQ
Ik zou Llansana erin laten en Kasanwirjo op de bank zetten, Kasanwirjo is dit seizoen steevast één van de zwakste en Llansana maakt een goede indruk als CV.
8 0
jutter
Eens. Ging ook nu weer in de fout bij die 2e tegengoal toen hij te weifelend optrad en een tegenstander uit zijn rug liet komen. Dat zijn gewoon basisfouten die er mede toe bijdragen dat de verdediging van Jong erg veel tegengoals moet slikken, iets wat overigens al een aantal jaar het geval is. Ik blijf het zeggen, Ajax en zijn verdedigers bij Jong is bepaald geen goed huwelijk, met uitzondering van De Ligt dan een aantal jaar geleden!
1 0
Ozymandias
Kasanwirjo is momenteel uit vorm maar heeft in het verleden bij de o19 en o17 laten zien wel degelijk over potentie te beschikken. Llansana staat eigenlijk al twee seizoenen stil in zijn ontwikkeling. Ik denk dat Kasanwirjo als centrale verdediger meer potentieel heeft dan Llansana en op het middenveld zijn er andere talenten die Llansana voorbij zijn gestreefd.
2 -4
DonQ
Ik vind Kasanwirjo ook al een tijd stilstaan in zijn ontwikkeling eerlijk gezegd, en heeft genoeg gespeeld om zijn vorm weer te vinden. Ik had lang hetzelfde sentiment betreft Llansana, maar als CV verrast hij me wel. Jong Ajax is ook beter gaan speler sinds hij daar kwam te staan, al heeft dat misschien ook wel te maken met het feit dat de matige Musampa nu op de bank zit.
3 0
Ozymandias
Ik vond Kasanwirjo zich vorig seizoen best goed ontwikkelen tot zijn blessure en na zijn blessure vond ik hem redelijk sterk terugkomen (hij dwong toen ook speeltijd bij Jong Ajax af). Alleen sinds de Youth League wedstrijden (na de Coronavirus-stop) speelt hij ver onder zijn vermogen. Als zijn vorm niet verbeterd zal hij de concurrentie van Llansana zeker verliezen maar talenten hebben regelmatig vormdipjes.
0 -4
AFCA-pride
Kasanwirjo is echt wel beperkt vind ik, vaak opruimen en niet de voetballende oplossing. Kan soms ook goed zijn natuurlijk. Llansana te kort op middenveld nu ja, maar als voetballer in verdediging wel bruikbaar.
4 0
Ozymandias
Kasanwirjo is normaliter opbouwend meer dan voldoende voor een centrale verdediger van Ajax. Hij is opbouwend geen Blind maar hij is ook zeker geen Botman. Dit seizoen is hij opbouwend slecht maar hij is duidelijk totaal niet in vorm.
0 -3
BlueDuke
Vind Llansana ook beter centraal achterin. Kan ook goed kopen, inspeelpaas prima. Snel genoeg.
2 0
NouriVandeBeek
Brobbey ijzersterk als aanspeelpunt vandaag. Regeer ook prima, maar ik ben echt een beetje verliefd op Rensch zijn spel. Die geeft belachelijk goede ballen. Gaat ook nog af een toe mis, maar wat een voetballend vermogen.

Taylor in de tweede helft niet goed. Kon zijn niveau in in de eerste helft niet vasthouden.
9 0
DonQ
Brobbey, Scherpen en Regeer waren voor mij de absolute uitblinkers. Taylor speelde voor zijn doen een matige wedstrijd, misschien niet helemaal fit?
10 0
3*stars*3
Niet verwacht maar die Scherpen maakt stappen en kan echt gaan verrassen.
Straalt ook rust uit.
Hopen dat Brobbey echt die krabbel gaat zetten.
Zonde als er na Noa, weer een talent vertrekt omdat die geen perspectief ziet.
4 0
Ozymandias
Ik vond Douglas vandaag ook één van de uitblinkers.
2 -1
DonQ
Was inderdaad sterk en zat er steeds kort op.
2 0
Knalpot
Buiten zijn goal speelde hij verdedigend sterk en Arzani volledig uit de wedstrijd, aanvallend mag het van mij wel initiatiefrijker.
5 0
Libero
Van 17e naar (even) 7e in vier dagen. Not bad.
6 0
JCr14
Belachelijk dat Unuvar voor 3 minuten moet opdraven. Wil van der Gaag hem meer discipline laten krijgen?
Het gaat toch juist om de ontwikkeling van uitzonderlijke talenten?
2 -11
AFCA-B93
Dit soort dingen horen daar ook bij hoor, hoe lullig ook.
3 -1
ditisdebeslissing
Ik vraag me echt af wat er met ünuvar aan de hand is. Het lijkt wel alsof hij vanmorgen 3 uur lang heeft gesquad zo traag.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Nog niet volledig fit, dat heeft Vd Gaag ook toegelicht.
7 0
036AFCA97
Hahahaah die boze hockeyspeler van Utrecht
9 -1
oxxer
Die uitworp van Scherpen net een discuswerper.
8 0
7172AFCA7395
Scherpen opvolger van Onana.
9 -1
DonQ
Ik begin er ook steeds meer in te geloven. Iets wat ik een aantal maanden geleden echt totaal niet had verwacht.
3 0
036AFCA97
Wat een doorzettingsvermogen bij Rensch
6 0
JordanAFCA
Die Rensch speelt echt sterk
4 0
BlueDuke
Vond hem juist zwak spelen. Af en toe leuk opkomen en een de man. Maar liet zijn man toch te vrij om voorzetten te geven. Zal ook wel met inhoud te maken hebben, want hij zat er goed door aan het einde.
0 -3
DUDE92
Rensch verbaast me trouwens wel, die jongen is in aanvallend opzicht ook gewoon een van de beteren.
5 0
oxxer
Bekende probleem bij Jong Ajax, een verdediging zo lek als een mandenfabriek.
2 0
036AFCA97
Is een mandenfabriek vaak lek?
8 0
oxxer
Ik overdreef lek als een mandje
2 0
Ozymandias
Is de fabriek van manden gemaakt? Want als dat het geval is zouden er zeker wat bouwcodes zijn geschonden.
3 -1
DeWijsneus
Haha damn.
4 0
AlexIbarra
5 minuten aanzetten en we krijgen drie kansen.
Na de goal weer ff 2 minuutjes slapen en zij scoren er ook een.

Maar goed, daarvoor is het Jong Ajax.
0 0
3*stars*3
Jong maakt het weer eens onnodig spannend.
2 0
Mbaku
Regeer heerlijke voetballer. Heerst op het middenveld, wint echt bijna alle duels en beheerst een surplus aan techniek.

Samen met Taylor super beloftevolle as.

We kunnen Alvarez met een gerust hart laten gaan;)
4 -1
DonQ
Regeer heeft inderdaad een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt als controlerende middenvelder. Een zegen dat van der Gaag hem daar hem daar heeft neergezet, anders was hij waarschijnlijk gevormd tot een soort Ekkelenkamp met minder scorend vermogen.
2 0
Ozymandias
Ik zou Jong Ajax graag een keer met Llansana (of Warmerdam) als centraal verdedigende middenvelder met Taylor en Regeer als halven zien spelen.
4 0
Mbaku
Dat middenveld heeft alles idd, mentaliteit, loopvermogen, opbouwend vermogen en creativiteit.
4 0
CDS
Niet te weinig creativiteit?
1 0
Ozymandias
Llansana (of Warmerdam) en Taylor hebben (veel) creativiteit en Regeer heeft misschien niet veel creativiteit maar heeft veel verschillende soorten passes in zijn arsenaal waardoor hij toch een bepaalde onvoorspelbaarheid aan het spel kan toevoegen.
0 0
Ozymandias
En ook erg belangrijk spelinzicht.
2 0
4EVERAJAX
Jammer, come Ann JAJ
0 0
Libero
Je zag 'm gewoon aankomen, waarom zij dan niet?
0 0
JordanAFCA
Kunnen de niet dekken ofzo?
0 0
ditisdebeslissing
We moeten ook alles voorkauwen voor Overmars en ten hag.
0 -2
036AFCA97
Mensen doen alsof Brobbey qua fysiek alleen wat voor heeft op zn leeftijdsgenoten, maar ik ken zat volwassen kerels die er een stuk minder sterk uitzien dan Brobbey
7 0
DonQ
Begint inderdaad een cliché te worden. Ook tegen gewone eerste divisie teams met volwassen kerels is hij fysiek vaak de sterkste.
1 0
BlueDuke
Probleem is dan wel dat hij minder ruimte krijgt. Net als bij Traore heeft hij veel ruimte nodig om bal aan te namen. Vind hem wel beter daarin dat traore op het moment. Maar bij het eerste en tegen ervaren eerste divisie teams gaat hij het niet makkelijk krijgen. Maar hij is nog jong, hopen dat hij nog stappen zet. Maar laat lekker in jong een seizoen draaien.
1 0
oxxer
Dat gezeik begon al in de jeugd
0 0
Gino1986
Die benen van brobbey damn
3 0
3*stars*3
Los van zijn goal maar hij liet paar minuten daarvoor ook zien dat hij geen ego is.
Draai rollen maar om en maak Traoré vaste jong Ajax spits en geef Brobbey een echte kans in Ajax1.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Eerlijk is eerlijk, zoals Traoré gisteren speelde deed hij het absoluut niet slecht. Maar ergens mis ik iets bij Traoré, wat Brobbey wel heeft. Een soort onverbeterlijkheid om duels te winnen.
2 0
3*stars*3
Volgens mij is Traoré teveel in de gym te vinden.
Hij oogde vanaf het begin al fysiek sterk maar bewoog toen toch wat soepeler ivm nu, nu oogt het erg lomp.

Ik schrijf hem zeker niet af hoor maar loopt Ajax1 komt ie nog tekort.
Brobbey oogt ook gretiger.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Brobbey misschien een keer meenemen in de selectie van Ajax 1?
2 0
Hollister
Wel enorm kwetsbare achterhoede, blijft de achilleshiel... maar ze zijn nog erg jong allemaal... gaat met de wedstrijd beter, dat wel.. wordt vandaag ook erg hard gewerkt
0 0
Spectre
Nou Ten Hag, zet Brobbey eens op de bank ipv Traore
0 0
Benijax
mooie kool, hoor. Prima afgemaakt.
0 0
036AFCA97
Ten Hag zit Lassina te appen of die liever verhuurd word aan Sparta of ergens anders.
0 0
4EVERAJAX
Superspeler die Brobbey, ten Hag kijk je?? Ff draaien met traore
3 0
MK77
Daar sta je dan met je eerste elftal keeper
3 0
Ajax95Duivendrecht
Heerlijk!
1 0
Rikkie66
Yesssss
1 0
oxxer
Heerlijke spits idie Brobbey
4 0
ck69
Uitbetalen, unibet
0 0
Libero
Stoïcijns als ie is.
0 0
MankeNelis
Ja wat een beest Brobbey!! Lekker
0 0
Ajax_33
Heerlijk Brobbeyyyyy
0 0
036AFCA97
Lekker Brobbeyyyy
0 0
JordanAFCA
Brobbeast
0 0
Soccerskins
Regeer begint steeds beter te voetballen in jong
1 0
Rikkie66
Wat een verschrikkelijk dom commentaar
1 0
Aianteia
Die had erin gemoeten Sontje
0 0
Ozymandias
Mooie redding van Paes.
0 0
MankeNelis
Wat een misser Songtje! Hoog in het doel knallen.
0 0
Libero
Scherpen moet echt inhouden om zo'n uittrap niet over het doel van Paes te schoppen.
0 0
Toon meer reacties