Jong Ajax boekt met tien man een knappe zege

FinnDekker, 16-10-2020 om 20:35, 34861 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Vrijdag heeft Jong Ajax een formidabele prestatie geleverd op De Toekomst. Ondanks het feit dat de ploeg van Mitchell van der Gaag na ongeveer twintig minuten met tien man stond, werd er gewonnen van de leeftijdsgenoten van Jong AZ. Door goals van Brian Brobbey en Enric Llansana werd het 3-2 voor de Amsterdammers. 

Jong Ajax begon het duel slecht met een snelle tegentreffer. Peer Koopmeiners, het jongere broertje van Teun, profiteerde van balverlies van rechtsback Devyne Rensch. Gelukkig voor de Amsterdammers volgde snel de gelijkmaker, die Llansana scoorde met het hoofd na een mooie vrije trap van Alex Mendez. Maar al snel kreeg Jong Ajax wederom een klap te verwerken: Victor Jensen ontving terecht direct rood voor natrappen.

Met een man minder stond de equipe van Van der Gaag een lastige taak te volbrengen: een nederlaag voorkomen. Verdedigen was lange tijd het enige wat de Amsterdammers konden en moesten. Spits Brobbey bereiken en aansluiten was er niet meer bij. Jong AZ omsingelde de goal van Dominik Kotarski en was via Koopmeiners dichtbij een nieuwe voorsprong. De lat voorkwam dat een snoeiharde afstandspoging in het doel verdween. 

Tegen de verhouding in kwam Jong Ajax kort voor rust plots op voorsprong. Brobbey werd in de diepte gestuurd met een lange bal achter de verdediging. De spits gebruikte zijn lichaam goed, speelde zichzelf vrij voor een schot en verschalkte de doelman van de Alkmaarders. Kort daarna zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de thee kregen de Amsterdammers van de arbiter vervolgens gelijk een cadeautje. De bal ging onterecht op de stip na een schwalbe van Brobbey. De aanvaller omspeelde de doelman en ging vervolgens gewillig naar de grond, zonder een overtreding van de goalie. De scheids hapte. Brobbey ging vervolgens succesvol zelf achter de bal staan: 3-1.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de ruimere voorsprong. Richonell Margaret scoorde binnen no time de aansluitingstreffer. De spits was het eindstation van een corner van de bezoekers. Van der Gaag besloot daarop twee aanvallers te wisselen. Max de Waal en Giovanni waren moegestreden, Sontje Hansen en Jaymillio Pinas kwamen voor hen in de plaats. 

In de absolute slotfase kreeg Jong AZ nog een aantal grote kansen. De grootste was een volley, die via de paal en doelman Kotarski bijna over de doellijn eindigde. De Kroaat kon dit nog net voorkomen. Jong Ajax pakte zodoende door gedisciplineerd te verdedigen de drie punten.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Rensch, Llansana, Kasanwirjo, Douglas; Regeer, Jensen, Méndez (Musampa 88'); Giovanni (Hansen 69'), Brobbey, De Waal (Pinas 69').

Wissels Jong Ajax:

Reiziger, Musampa, Hillen, Tasci, Hansen, Martha, Pinas.

Opstelling Jong AZ:

Evora; Jacobs, Berkhout, Velthuis, Gullit; Koopmeiners, Goudmijn, Taabouni; Baars, Margaret, Allouch.

Wissels Jong AZ:

Krul, Gemmel, Dirks, Franken, De Jong, Wildeboer, Biberoglu, Griffith.

Doelpunten:

0-1 Peer Koopmeiners (7')
1-1 Enric Llansana (15')
2-1 Brian Brobbey (43')
3-1 Brian Brobbey pen. (47')
3-2 Richonell Margaret (59')

Bijzonderheden

Rood: Victor Jensen

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van sc Heerenveen? Zet dan in en krijg 8,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Juichtoon
Goal van Margaret (3-2) is toch buitenspel?.....
0 -1
DrFootball
Dit elftal herbergt een paar talenten en behoorlijk wat jongens die het betaalde voetbal wel zullen halen, maar niet bij Ajax 1.

Kotarski toch weer 2 goals tegen. Op dit moment lijkt hij wat minder in vorm dan Scherpen. Al zag ik die tegen Cyprus ook wat rare dingen doen. Echter bij hem zie ik ontwikkeling en Kotarskt lijkt wat stil te staan. Jammer dat hij niet verhuurd is aan een club waar hij elke wedstrijd kan spelen.

Rensch geeft 2 assitst op Brobbey waarbij die bij de 2-1 zeer mooi was. Verdedigend deed hij het ook goed. Echter hij was ook schuldig aan de tegengoal van Koopmeiners. Ik zie Rensch liever in het centrum. Fouten maken mag nog even, maar hij moet er wel van leren.

Llasana was prima. Zeg het al een tijd dat het meer een verdediger is dan een middenvelder. Ik zou hem graag eens op rechtsback zien. Denk dat hij of Q. Timber er als back voor kunnen zorgen dat we Klaiber maar heel weinig in het eerste van Ajax gaan zien.

Kansanwirjo en Douglas vind ik echt een stuk minder. Het is in mijn ogen een gemiste kans om een jonge, echt talentvolle linksback te laten wennen aan Nederland en het spel bij Ajax. Zeker ook, omdat Salah-Edinne er een tijdje uitligt.

Regeer was vandaag ook goed. Wel kan hij Brobbey 2 keer 1 op 1 met de keeper zetten. Dan moet die pass beter zijn. Echter ik denk dat het vermoeidheid was. Als je zo lang met 10 man moet spelen.

Jensen en Mendez zijn beiden 20 en zouden Jong Ajax op sleeptouw moeten nemen. En dat gebeurd niet. Misschien Mendez toch eens als linksback proberen. Kan geen kwaad, want als middenvelder heeft hij teveel concurrentie en gaat hij het niet redden ben ik bang.

Bij Giovanni weet ik het nog niet. Ik vond hem vandaag wel al een stuk beter dan zijn eerdere optredens. Hij zal echter aan zijn inhoud en fysiek moeten gaan werken. Speelde vandaag, tot de rode kaart, wat meer naar binnen leek het.

Kapstok Brobbey; wanneer gaan ze hem eens minuten/kansen geven op een hoger niveau? Daarmee zeg ik niet dat Traore er niets meer van kan. Echter Brobbey is op dit moment in beter in vorm en in de basis een betere voetballer. Ik vraag mij af wat er met Traore is gebeurd in de 'zomerstop'. Die lijkt enorm veel aan massa te hebben gewonnen, maar een hoop voetballend vermogen te hebben ingeleverd.

De Waal is geen buitenspeler. Type De Wit, nuttige speler voor je elftal.
8 -1
funnymountain
Llansana speelde een dijk van een wedstrijd !
0 0
De Meer 020
Ik ben normaal gesproken geen fan van types als Regeer maar ik moet zeggen dat ik een bepaalde ontwikkeling bij hem zie. Gister bijv waren er momenten dat hun sterspeler Taabouni zijn basistechniek hem totaal in de steek liet en dan zag je Regeer eigenlijk constant wel de controle over de bal houden met een uitstekende voortzetting. Lijkt op een Klaassen of Ekkelenkamp met het diep lopen maar heeft meer in zijn mars. Kan ook verder naar achter het spel verdelen.
4 0
DonAdam
Zo zie je maar weer, Jong AZ kan net als AZ alleen counteren of scoren uit vroeg drukzetten. Zodra ze het spel moeten maken is het niets.
1 -2
Libero
Zo kan je ook iets over Jong Ajax en Ajax 1 die met tien man komen te staan zeggen. ;)
1 0
AjaxDaniel
Mijn comment over de jongste Koopmeiners is lekker ontvangen zie ik haha
1 0
KickNiergever
Helaas niet kunnen kijken, wel fijn om te lezen dat sommige spelers positief opvielen.

Hoe speelde Regeer? In de sv niet veel gezien.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ik vind Llansana in de verdediging de laatste tijd een prima indruk maken, in ieder geval beter dan in de wedstrijden die hij op het middenveld speelde bij Jong.
6 0
Elayais
Ik vind 'onterechte penalty' sterk uitgedrukt. De uitvoering van Brobbey was niet goed, maar elke speler valt en laat dan zijn been hangen zodat die tegen de keeper aankomt en dan is het altijd een penalty. Uitvoering van Brobbey is slecht door eroverheen te duiken, maar de situatie is altijd penalty.
6 0
Kaatje
De keeper van AZ gaf in het interview aan dat hij hetzelfde gedaan zou hebben als hij Brobbey was. Dus waar hebben we het over .
0 0
rodnet
Jezus wat een moraalridders bij Fox. Het was natuurlijk geen penalty maar die keeper raakt de bal niet en geeft op die manier de gelegenheid aan de scheidsrechter om de strafschop te geven. En dan dat belachelijke verontwaardigde toontje van de commentator: absurd.
7 0
DonAdam
Onze voetbalcommentatoren zijn allemaal van die pedante mannetjes die denken dat ze alles beter weten en moeten uitleggen wat ze zien. Dat gebeurt allemaal op een vervelend toontje. De ene weet het nog beter dan de andere, terwijl ze niet eens weten of er lucht of zand in de bal zit. Die tafeltenniser van de NOS is nog het ergste, gevolgt door zijn secondant Grueter. Die laatste zit nog in FIFA ook...

Overigens had hij wel een beetje gelijk, want Brian had er prima overheen kunnen stappen. Alleen had hij dan de bal niet meer gehaald, en dan was de kans weg, dus vallen was de enige uitweg.
3 0
Elayais
Ik vond commentator sowieso erg partijdig, heel erg positief naar AZ en heel erg negatief naar Ajax. Misschien is het omdat ik Ajacied ben, maar hij kwam op mij niet onpartijdig over.
9 0
afcas
Het lag niet aan jou. Hij was niet alleen in woorden, maar ook in toon negatief over ajax en positief over az. Nog erger dan dat, hij verzon complete leugens over wat er gebeurde in het veld. Dit was echt schandalig wat er gebeurde. Helaas doet fox er niks mee...
7 0
JariKanu
Michiel Teeling komt uit Wormerveer, gemeente Zaanstad. Misschien kan hij de volgende keer iets beter zijn best doen om zijn voorkeur te verhullen. Wat een sul zeg
2 0
afcas
Woont die eikel nog vlakbij me ook... Verklaart wel een hoop. Die az sukkeltjes in de buurt voelen een enorme drang om zichzelf te bewijzen altijd. Kunnen er niet tegen dat ajax gewoon nog de grootste fanbase in de Zaanstreek heeft. Normaal vind ik het altijd wel schattig om te zien hoe ze dat uiten, maar als commentator slaat het nergens op...
1 0
Juichtoon
Bij Voetbalpraat konden de 4 Fox commentatoren een voorspelling voor de kampioen doen. Geen koos voor Ajax. Dat is echt heel raar.
0 0
CDS
Llansana en Brobbey beiden goed vandaag. Als zij zich zo doorontwikkelen kunnen ze wel eens het eerste halen.
2 0
Labrador
Ik zou wel ff goed testen na deze pot....
4 -1
7172AFCA7395
Waarom zou je Brobbey niet een paar wedstrijden
in Ajax 1 proberen ?
10 0
insectenverdelg
Eerst ff contractje rekenen
4 0
Dennis129
Omdat Tadic daar gewoon moet staan
1 -2
mickey2602
En bij het eerste elftal hebben we maar 1 spits nodig?
Niemand snapt waarom Traoré de voorkeur krijgt boven Brobbey in het eerste elftal,het enige zou kunnen zijn omdat Brobbey nog niet heeft bijgetekend.
Ik volg Jong Ajax niet zo goed maar ik zou bijna zeggen,slechter als Traoré kan bijna niet.
4 0
ETM
Dat overdreven gedoe over Traore. Lyrisch was men toen hij voorzichtig aan kansen begon te krijgen. Sterk in de combinatie, aanspeelpunt, redelijk snel, diepgang en veel doelpunten bij Jong. Pikte ze ook al mee in Ajax1.
Nu heeft hij idd een moeilijke start, maar dat hij in de pikorde aanvankelijk boven Brobbey staat is logisch.
0 -2
Yeshyeshyall
Eens Traore is in drie, vier mindere invalbeurten van toptalent naar complete nul gegaan hier. Sneu
0 -2
Juichtoon
Nee joh maar je verwacht meer van hem. Z'n basistechniek is momenteel niet op orde. Kan met een groeispurt te maken hebben.
2 0
Hwb
Waar heeft Brobbey meer aan voor z'n ontwikkeling (en Ajax op termijn dus ook), veel minuten maken in JA of vooral banken bij 1?
Ik denk dat Ten Had de juiste bankzitter voor 1 heeft gekozen.
0 -1
Joseph
Omdat ten Hag weer de verkeerde koos met Traore..
5 -3
AjaxDaniel
Wie tf noemt zijn zoon 'Peer'???
5 -15
RayJordaan
Beter dan koekepeer :,)
2 0
Hwb
Mijn vader.
3 0
ambtenaar
Goeie naam juist, stuk origineler dan alle Jaydens.
6 0
Noxin
Al eeuwenlang een gewone Hollandse naam. Niks mis mee.
10 -1
Knalpot
Teun was al vergeven.
9 0
altijdwelwat
Hahaha scheelt maar 1 letter met Perr, trouwens wel een goede speler deze Peer mooie traptechniek.
4 0
Joker
Ik gok zijn vader en moeder ☹️
8 0
Bruno04
Hier in Brabant is het een afkorting voor Peter. Die worden Peer genoemd
7 0
DrD3k
In Zeeland heet je dan Pier
3 0
Juichtoon
En in Friesland Lange Pier...
3 0
Mikee
Klopt. Boven Zeeland zelfs een dorp naar vernoemd. Piershil. Woonde Pier op een heuvel, oftewel d'n hil van Pier.
6 0
Persian07
We moeten eens stoppen met 'soort van' talenten uit het buitenland te halen. Jensen speelt al 4 jaar bij Ajax, is alweer 20 jaar, en gaat het simpelweg niet redden. Hoeveel kansen gaat hij nog krijgen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik naar Ajax vanaf minuut 30 keek, onze vriend Mendez werd er in minuut 86 naar de kant gehaald, het viel me toen pas op dat hij vandaag ook van de partij was. Die Giovanni is het hem ook niet. Ik heb echt het gevoel dat we spelers uit het buitenland halen om het te halen. Er zit werkelijk waar geen idee achter...
9 -14
Ozymandias
Lachwekkend om Giovanni nu al af te schrijven. Hij heeft anderhalf jaar geen wedstrijden gespeeld en is net als 18 jarige van Brazilië naar Amsterdam verhuist.
20 -3
Elayais
Sterker nog, ik heb al heel leuke dingen gezien van hem in wedstrijden van Jong. Hij heeft best wel oog voor de steekbal en een hele leuke functionele techniek. Geef hem net als Neres minimaal een half jaar en misschien wel een heel seizoen gezien hoe lang hij hiervoor niet gespeeld heeft en dan kan er nog best wel eens wat leuks uit komen.

Daarnaast is er sowieso al de neiging tegenwoordig om iemand die niet als 17-jarige als raket de basis in schiet af te schrijven omdat ie 'al' 19 is. Er zijn zat voorbeelden van spelers die heel geleidelijk de weg naar de top halen en er relatief "laat' staan (20, 21). Is nog steed enorm jong natuurlijk.
1 -2
Vlieske
Lachwekkend om hier een geweldig talent te noemen terwijl niemand hem ooit heeft zien spelen. En nu laat hij gewoon helemaal niks zien. Gebrekkige techniek, nul trap techniek. Helemaal niet heeft die.
0 -3
LammertAlbertus
Gast je weet niet waar je over praat ik heb Giovanni in Lockdown 1op1 zien trainen bij Guido den Dikken, het was de beste die we ooit samen gezien hebben ...ongekend goeie traptechniek . Maar tis een typische 10 een aanvallende as-middenvelder .
0 0
ajaxxcied4life
Opportunisme heeft de overhand hier. Nu moet Brobbey weer in Ajax 1. Als hij zondag bij een 2-2 stand de bal verkeerd raakt en de tweede ring in jaagt, dan is hij niets meer waard.
11 -1
7172AFCA7395
Of heb jij dit seizoen al een topspits in Ajax 1 gezien ?
1 -2
ElPistolero9
Klopt, er is gigantisch veel geld in buitenlandse jeugdspelers gestopt afgelopen 3-4 jaar met echt 0,0 resultaat. Eerder ook al Pasquali, Ylatupa etc
4 -7
ram
Meen je dit nu echt? Dit is een levensader voor Ajax en het levert zo ongelooflijk veel extreme talenten op voor ons. Echt belachelijk om er alleen spelers uit te halen die niet gelukt zijn.
0 0
appeltje
Wat kostten die twee dan?
1 -3
insectenverdelg
Met Dolberg heb je geld er al uit..
6 -2
HulshofD
En Eriksen, Alderweireld, Vertonghen.
6 -1
insectenverdelg
T gaat er meer om dat als 1 op de 4 a 5 slaagt, je al een heel end bent. Vind ook dat t soms net te weinig is. Hoewel ik zowel bij Jensen, Andersen , Cerny of Fischer heel goed begrijp dat ze gescout zijn. Dat ze t uitendelijk allemaal niet echt halen is 2. Maar voetballende kwaliteiten hadden ze stuk voor stuk. En Onana die voor jong kwam, is toch godsgeluk. Zon goede keeper koop je 3 jaar later nooit meer ( oog zolang ik Ajax vokg is sat nooit gebeurt) . Ondertussen is dit zn 5e seizoen in Ajax 1. Tel uit je winst.
4 0
ajaxx123
Wat betreft Giovanni kun je natuurlijk nog niet met zekerheid zeggen.
Hij staat als extra 10 op de linksbuiten positie. Vraag me af waarom hij constant daar wordt neergezet.

Achja, het bekende probleem, middenvelders op de buitenpositie.
7 -1
EKS
Iedereen wil liefst middenvelder zijn maar er zijn nu eenmaal meer posities te vervullen. Daar is het een opleiding voor.

Persoonlijk ook helaas mee moeten maken in het gevecht om de mooiste posities uiteindelijk linksback beland.
0 0
Bruno04
Gewoon blijven proberen. Het zijn allemaal wel jongens waar andere clubs ook achteraan zaten. Helaas niks van te zeggen wat het word. Jeppe kjaer word ook als groot talent gezien misschien valt die ook wel tegen who knows
2 -1
afcas
Giovanni nu alweer afgeschreven?
6 0
Vlieske
Er breken er uiteindelijk wel echt weinig door idd. Al heb ik wel echt heel veel vertouwen in Rasmussen
3 -2
Duif63
Eens, daarbij heeft Jensen nog 3,5 miljoen gekost ook. Eén bedrag wat hij nog geen seconde heeft waargemaakt.
4 -2
Yeshyeshyall
Was volgens mij lang geblesseerd toch dus daar kan hij wellicht niet zo gek veel aan doen?
1 0
NouriVandeBeek
Regeer was de eerste helft heel goed, maar Rensch was de beste van allemaal vandaag. Voetballend echt ijzersterk. Van nature geen rechtback, maar had Allouch volledig in zijn zak.
9 0
NR9
Op karakter gewonnen. brobbey verdient toch een nieuw contract. Wat een aanspeelpunt. Zo sterk. Overmars wordt wakker . Hij is beter dan Traoree.
9 0
Vlieske
Ik vind het dus wel gewoon een penalty. Keeper komt als een gek uit. Gooit zijn lichaam ervoor. Brobbey kan geen kant op. Als hij gewoon door loopt wordt hij wel 100 procent zeker geraakt.
9 -4
Adam24
Absoluut geen penalty, keeper raakt de bal en niet de speler. Maar goed de commentator was weer anti-Ajax want FOX is anti-Ajax en de KNVB is altijd anti-Ajax, de producent van de ballen is anti-Ajax, nog even en het coronavirus is anti-ajax.
4 -3
Juichtoon
Beetje flauw. Zou commentator ook zo kritisch zijn als Peer Koopmeiners deze schwalbe had gemaakt?
1 -2
Joseph
Dat moet ik dan terug kijken, want volgens mij speelde Brobbey de keeper uit.. dook wel wat sierlijk over de keeper heen, maar anders zou zijn enkel nu nog onder de keeper liggen.
1 -2
KlasseLasse
absoluut geen penal met var is dit gwn een swalbe en geel!
2 -2
Juichtoon
Heb het al zo vaak gezegd. Bij Ajax' voordeel wordt vaak weggekeken. Ajax' nadeel ziet de arbitrage heel scherp.
Het is ons om dit te veranderen. Het gaat niet vanzelf.
1 -1
vak114
Teleurstelling druipt van het commentaar af.
2 -1
Marcao
De teleurstelling van die kakkerlak van een commentator: priceless!
5 -1
sdjt01
Hoe is die commentator zo extreem voor az?
5 -1
MankeNelis
Lekker hoer
1 -1
Ajaxfan16
Veel plezier met haar, wel mondkapje op
6 -1
Marcao
;0p
0 0
vak114
Commentator zit m we t zijn Az outfit aan.
4 -1
JordanAFCA
Wat is die commentator een kneusje zeg
7 -1
Soccerskins
Affluiten mag ook wel eens ja
0 0
xstaniox
Go go Gadget Maxim Gullit?
Waar is de professionaliteit?
2 0
Vlieske
Echt een schande dit. Betaal je dan geld voor
0 0
Duif63
Brobbey ijzersterk hoor. Wint ook ieder luchtduel
1 0
ajaxx123
Wat is er met Sontje? Kan amper afstanden overbruggen, staat er net in.
1 0
afcas
Blessure dus...
2 0
ajaxx123
Ah dus toch
0 -1
jutter
Met 10 man weiliswaar, maar dat Jong heeft een heel armoedig elftal. Als je enige creativiteit hebt kan je je daar ondanks die 10 man onderuit voetballen, niets van dat alles dus. Het doet alleen maar pijn aan de ogen.
0 -5
Knalpot
Kotarski, Douglas en Kasanwirjo en onder druk uitvoetballen? Nah ram alles maar naar voren.
3 -1
ProfessorX
Het zijn jonge gasten en jij doet net of 1 hier speelt met ervaring .

Beetje onderbuik shit
3 -1
Duif63
Hansen valt echt als een drol in.
9 0
Ajax1969
Misschien nog naweeën van zijn Covid-besmetting.
1 -1
Knalpot
Die is echt niet fit, die hijgde na 10 minuten al harder dan Regeer na 100.
2 0
ProfessorX
7 min oke ?
0 0
Marcao
7 minuten. Ach, je speelt standaard met 10 tegen 11, de scheids en een kakkerlak als commentator. Boeiuh. WZAWZDB.
2 -1
Vlieske
Commentator ook verantwoordelijk voor de extra tijd. 7 minuten uit het niets
0 -2
Mitch021
Ondanks dat beestachtige lijf is brobbey vrij snel op de eerste meters.
3 -1
Vlieske
Commentator doet ook echt of ajax helemaal weg wordt gespeeld.
7 -1
Noxin
Hij klinkt ook zeer happy met die 7 minuten extra.
3 -1
Mitch021
Vind de manier waarop Brobbey deze wedstrijd wordt gebruikt echt on ajax. Ondanks dat we met 10 man spelen, continue de lange bal. Respect dat ie vandaag toch 2x prikt.
0 -7
ProfessorX
Jaja want met 10 man moet je het echt overheersen toch ?
1 0
Mitch021
Vanaf minuut 1 was dit het geval al. En het woord overheersen gebruik ik nergens, vind het gewoon een prima overwinning.
0 0
ProfessorX
Ze spelen elke keer in een andere opstelling en is het ritme daar is r weer interland of ten Hag pluk weer weg
1 0
Mitch021
En wat voegt jouw reactie verder toe? Prima overwinning, meer niet. Ga wat voetbal kijken man. Pffff
0 -1
martijnmartijnk
Hoi, maar wat zou je anders verwachten? Oogstrelend combinatie voetbal met 10 vs 11?

Gokken op de lange ballen met Brobbey is een goede manier om toch nog de organisatie goed te houden.

Ik zelf zou graag ook ook vlotter voetbal zien (daarom ben je ook Ajax fan, omdat je van goed voetbal houdt), maar helaas kan het nu even niet.
3 0
JordanAFCA
Brobbey kan je beter in Ajax 1 zetten en Traoré terugzetten in Jong.
12 0
Babangida83
Ja, maar hij moet het eerst verdienen! Begrijp je dat dan niet... ;-)
1 0
ProfessorX
Breng hem op het juiste moment .
Ook eerst bij tekenen .
Er komt een winterstop aan en wat velen hier weer gillen is spelers eruit gooien of het niets is .
2 0
DUDE92
En als Brobbey een aantal wedstrijden tegenvalt en Traoré indruk maakt bij Jong zeggen we weer allemaal het omgekeerde.
4 -4
Babangida83
Traore heeft genoeg kansen gehad, maar duidelijk niet gepakt. Dan is het eigenlijk verhuren. Maar Ten Hag wil hem erbij houden.
1 -1
Koningtoto
Haha ja. Traore moest persé in het eerste voor de corona break en nu kan hij er geen kut meer van, volgens dezelfde kenners.
2 -1
Dennis129
Die Gullit kan er echt helemaal niks van. Staat daar echt alleen voor zijn naam.
Over 2 jaar bij AFC schat ik in.
3 0
Ajaxhart
Brobbey speelt bij vlagen geweldig, maar mist wel wat finesse.
4 0
oxxer
Brobbey is echt klaar voor het eerste, 1 mans destructie bedrijf.
3 -1
fc Barcelona_ke
Zoiets reaktie zeggen we in de winterstop ook dat traore klaar was. Hij deed aardig, maar raakt in de voorbereiding weer achterop jammer.
1 -1
Vlieske
Ik heb echt nog nooit zo'n partijdige commentator mee gemaakt. Haat zit wel diep om zo tegen Jong ajax commentaar te geven. En dat fox hier niks aan doet zegt ook genoeg.
10 0
Clubliefde34
Niks anders gewend hoor, sommige commentatoren vallen echt extreem veel op voral met als feyenoord een goal maakt of ajax. Voorbeeld heel uitbundig : toornstra wint het duel heel sterk gedaan! Bal beland bij berghuis oog in oog met de doelman zoekt naar ze linker oooh berghuis schiet feyenoord naar 2-0 !! Steven berghuis wat een uithaal! En feyenoord vergroot de voorsprong en dat is dik verdiend!! Voorbeeld veel droger :Promes weggestuurd op links promses geeft voor.. en tadic tikt hem binnen en het is 1-0 voor ajax. Moet je maar is opletten het is echt opvallend als je erop let vaak.
6 0
VoorAltijdNummer14
Man man man, echt spot on! Ik ervaar exact ditzelfde al jaren, maar wil me niet opwerpen als calimero complot gekkie. Heb echt voor de grootste kut rebounds Fox commentatoren horen schuimbekken, terwijl er wanneer Ajax scoort geen spatje enthousiasme vanaf kan.

Alleen Wytse vd Goot en Sierd hebben als Ajaxsympathisanten in de CL leuk commentaar.
Leo Oldenburger, Michiel Teeling, Leo Driessen, Koert Westermann, Jan Joost in de studio.... zum kotsen
0 0
oxxer
Het is toch Michiel Teeling?
0 0
afcas
Het is echt extreem bij hem he. Zelfs Leo heb ik het nooit zo erg zien maken...
1 0
Ajax_33
De jochies van AZ kunnen Brobbey echt niet aan
4 0
ajaxx123
Moet gezegd worden, Brobbey speelt heel erg sterk.
0 0
JordanAFCA
Wat zien mensen eigenlijk in De Waal?
4 0
Ajax_33
Niemand ziet wat in hem. Weet niet hoe je hier mee komt/
0 0
afcas
Een voetballer.
0 0
ajaxx123
Nou komt die Pinas ipv Hanssen
0 0
Marcw1972
Slecht uitgespeeld die counter
0 0
ajaxx123
De Waal kan er toch allang af voor Sontje, op wie wacht we? Tot Ten Hag naar huis is?
1 -1
vak114
Brobbey is echt in alles een betere spits dan Traoré.
Hij verdiend echt de kans in Ajax 1.
8 -1
AjaxDaniel
Vind dat we Traore hadden moeten verhuren. Heeft vorig seizoen de kans gehad maar die niet gepakt. Brobbey komt er aan en lijkt nu al meer potentie te hebben. Dan had Traore ergens anders vlieguren kunnen maken.

Brobbey beschikt over zoveel verschillende kwaliteiten. Zal ook nog niet uitgegroeid zijn.
1 0
oxxer
Is die commentator Teeling?
0 0
xstaniox
Ik snap alleen niet waarom er gerouleerd blijft worden tussen Scherpen en Kotarski. Kansen in 1 krijgen ze nog niet, maar Scherpen is duidelijk de betere.
Dit is dan toch gewoon de tijd om de beste te laten spelen?
Nu degradatie voor belofte teams mogelijk is staat de ontwikkeling van de jeugd ook nog eens op het spel.
7 0
oxxer
Scherpen moet veel meer spelen, Onana is volgend jaar echt weg.
3 0
xstaniox
Precies, Scherpen is ook de ideale opvolger van Onana.
2 0
ajaxfc
Zou op dit moment eerder kotarski als opvolger van onana zien dan scherpen
0 -2
xstaniox
Lijkt me niet. Anders waren ze niet juist voor Kotarski op zoek gegaan naar een club om aan verhuurd te kunnen worden.
0 0
afcas
Kotarski in de eredivisie verhuren en scherpen in jong ajax. Wie zou er dan qua niveau dichter bij 1 zitten?
0 -1
xstaniox
Kleine kanttekening, uiteindelijk is er geen Eredivisie club die Kotarski wilde.
0 0
afcas
Klopt, maar de intentie van Ajax blijft hetzelfde.
0 -1
xstaniox
Volgens mij was het de intentie om hem te verhuren en hem zo in de etalage te zetten. Maar kan me vergissen.
0 0
afcas
Je vergist je dan inderdaad. 'Maarten Stekelenburg is niet alleen een bekende naam, maar ook een keeper die we hier goed kunnen gebruiken', stelt Overmars op Ajax.nl. 'Bruno Varela is terug naar Portugal. Het is de bedoeling dat Dominik Kotarski wordt verhuurd, zodat hij veel wedstrijden op het hoogste niveau kan keepen. Wij hebben veel vertrouwen in hem.' heeft daarna ook niet voor niets in augustus nog zijn contract verlengd.
0 0
xstaniox
Ik snap je punt.
Maar je kan ook niet van Overmars verwachen dat hij gaat zeggen dat Kotarski er niks van kan.

Maar dingen kunnen veranderen.
Ik kan me nog herinneren dat ca. 2 jaar geleden Labyad naar ADO kon, omdat hij niet meer nodig was bij Ajax. Dat wilde hij zelf niet.
Nu is hij ineens vaste basisspeler (onterecht)
0 0
afcas
Dat hoef je niet van overmars te verwachten nee, maar je hoeft van hem ook niet te verwachten dat hij over kotarski praat bij de presentatie van Stekelenburg. Dus dan mag je best aannemen dat hij achter zijn woorden staat. Anders had hij gewoon niks gezegd natuurlijk.
1 0
Wout1988
waarom verlengen ze dan?
0 0
xstaniox
Waarom is Scherpen dan nog niet verkocht?
Ik weet ook niet alles, maar het lijkt me dat ook zij toch zien dat Scherpen beter is dan Kotarski
0 0
DeWijsneus
Goede opmerking, vroeg het mij ook af.
0 0
afcas
Ik denk dat niet iedereen bij Ajax het met je eens is...
0 -1
xstaniox
Nee dat is wel te merken.
Maar volgens mij heeft Kotarski nog geen een keer de nul gehouden en Scherpen nog geen een goal tegen. En Scherpen heeft ook niet veel makkelijkere tegenstanders gehad dan Kotarski.
0 0
afcas
Scherpen keepte tegen Roda... Maar bij jong zegt de 0 houden niet zoveel. Er zijn gewoon teveel wisselende opstellingen daarvoor. Lijkt me ook niet echt nuttig om daarop te letten voor iemands ontwikkeling.
0 0
xstaniox
Het zegt niet alles.
Maar volgens mij heeft Scherpen 2x gespeeld en 0 tegendoelpunten.
Kotarski heeft volgens mij vaker gespeeld en 0 keer de nul.

Het zijn wel voortekenen.
0 0
afcas
Wat ik zeg, scherpen speelde tegen Roda. Dat waren 4 goals. Maar ik zie dus helemaal niet zoveel in scherpen. Die had de ballen die kotarski door liet vandaag ook niet gehad en ik weet nog een van richting veranderd schot die kotarski er goed uit hield welke scherpen nooit had gehouden omdat zijn reflexen veel minder goed zijn. Het lijkt bij hem vaak alleen beter doordat hij meer uitstraling heeft, maar hij maakt ook nog genoeg fouten.
0 0
xstaniox
Oh excuus, Roda verloren we.

Mijn fout, die wedstrijd was ik ff vergeten.

Ik reken Kotarski niet af op de fouten die hij vandaag maakt. Maar hij oogt veel onzekerder, maakt ook veel onnodige fouten.

Maar we gaan het zien wie van de 2 het redt.
0 0
Toon meer reacties