Ten Hag over zogenoemd tussenjaar: 'Zo kan ik niet denken'

JesseTH, 13-10-2020 om 20:45, 10466 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is met Ajax niet bezig aan een 'tussenjaar', zoals directeur voetbalzaken Marc Overmars het recent noemde. De oefenmeester begrijpt de benadering van de directie, maar binnen Ajax 1 heerst er een hele andere instelling.

'Zo kan ik niet denken. Dat zou ook overslaan op mijn spelers', zo legt de trainer uit voor de camera van Ajax TV. 'Wij zijn, net als hiervoor, ambitieus. Wij willen iedere wedstrijd winnen en dat moeten we ook uitstralen. We moeten het beter doen dan in de laatste wedstrijd, want toen hebben we dat onvoldoende uitgestraald.'

Zoals het een topclub betaamt, wil Ajax ook dit seizoen dus weer voor het hoogst haalbare gaan. 'Wij willen weer prijzen winnen. Daar zullen we ook voor gaan. We willen zo ver mogelijk komen in Europa. Daar is het ons om te doen. Ik ken mijn spelers, zij hebben dezelfde drive.'

'Ik vind het heel goed dat een directie het zo benadert', voegt Ten Hag er nog wel aan toe. 'De waarheid is dat wij in ruim een jaar tijd zestig procent van ons elftal zijn verloren. De as van ons elftal. Het is onmogelijk om dat binnen een korte tijd iedere keer te vervangen en het tot een geoliede machine te maken die weer op dat niveau kan komen. Als coach zal ik de lat hoog blijven leggen.'

Denk jij dat Nederland wint van Italië? Zet in en krijg 3,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
slimme man die overmars, eerst roepen dat we niet met zijn allen moeten zeuren, het elftal moest immerd ingespeeld geraken, maar daarna werd het voetbal alleen maar slechter, terwijl het meestal rond deze periode alleen beter gaat.

daarvoor is het nu ineens een tussenjaar.
maar ik zeg je dat we met dit beleid volgendjaar alleen maar slechter worden, zolang we niet kijken naar de type spelers die we hebben gehad icm ons spel.
0 0
Bruno04
Overmars meldt ook expliciet dat
Hij met tussenjaar bedoeld dat we niet 1 of 2 stapjes richting de EU top kunnen zetten. Wat wil zeggen een kwalitatief betere selectie samenstellen ivm Corona en aankopen. Wil niet zeggen dat we geen kampioen moeten gaan/worden
1 0
Henkjanklaas
neen zo kan hij niet denken maar door zijn handelwijze wordt het automatisch een tussenjaar.
zet de verkeerde spelers in Ajax 1 en ook nog eens bepaalde spelers op de verkeerde plek.
wanneer wordt hij wakker is de vraag van tienduizenden supporters
1 0
Deepblue
Hij heeft gelijk, zoiets kan je niet in de media zeggen. Foutje van Overmars
1 0
louis60
Dit seizoen wordt geen tussenjaar maar het begin van twee slechte jaren. EL halen we niet. In de winter vertrekken mede daarom meer spelers en stort het verder in. We hebben te weinig power om sterk en fysiek verdedigende ploegen te breken. Het scorend vermogen is met dit team veel minder dan vorig seizoen. Dat kost ons ook nog het kampioenschap. Ik zie het met de dan overgebleven spelers alleen maar verslechteren. Zonder sterke spits en na vertrek van Onana en Nico zakken we ver terug. Maar he, wel een hoge bankrekening.
2 -2
Koekepeer
Dus jij denkt dat midden jutland te sterk is voor ons? Jezus, wat een onzin
0 0
wendoo9
Jomanda is back !!!! Man man man. Negativiteit viert hoog tij !!
0 -1
Ajaxbrl
Blijf het een domme uitspraak vinden van Netto..
3 0
ghouleseddik
Kampioen worden is het aller-allerbelangrijkste. Want dat is volgend seizoen rechtstreeks de CL in. En dat ticket gun ik niet aan die schooiers uit Eindhoven die daar financieel all-in op gaan.
5 0
jarenfan
labyad en promes vervangen,kom je een heel eind.
hiataren en berghuis
probleem opgelost
2 -2
louis60
Berghuis zeer zeker. Legt ballen bijna net zo neer als Zyech.
0 0
Henkjanklaas
ware het niet dat met een voorhoede neres, tadic, antony ook uit de voeten kunnen. we hadde in de as meer kanjers moeten aantrekken. Spits, controleur en een extra CV van het niveau Kudus, Antony maar neen hoor wij mogen het doen met Klaiber, Labyad, Traore etc.
0 0
SjaakWolfs
Hiataren? Man, man, man...
3 0
waayop
Man, man, man, typefoutje Sjakie.
0 -1
BillSplate
Hoevaak zegt EtH betaamt in interviews?
1 -1
Sterspeler
Je moet ook gewoon door in de CL. Atalanta is een team, maar wij hebben veel betere spelers.
Je gaat alleen niet door als je er geen team van maakt en de sterksten niet opstelt. En dat is precies ETH zijn probleem.
5 -2
Joseph
Ik denk dat het tussenjaar slaat op ten Hag die nog een jaar aanblijft..
4 -4
Lagasj
Een jaar?
Dat is wel heeeeel lang.
4 -2
Hollister
De as van nu zijn 4 bankzitters van vorig jaar.... kansloos... stop maar met hopen
5 -3
romano13045
Van mij mag ETH opstappen als hij weer met Labyad en Alvarez begint. Ben het helemaal zat om te luisteren naar die eigenwijze tukker. Hij trapt alleen maar open deuren in , heeft 0 uitstraling en gebruikt ajax 1 als een soort speeltuin om zijn tactiek op uit te proberen. Tadic moet gewoon in de spits en onze Braziliaanse Vrienden op de flanken. Promes is hopeloos uit vorm en dat Alvarez voor balans zorgt dat wel, maar hij komt op alle fronten te kort en heeft niks van een middenvelder. Alvarez zou een prima CV zijn voor die club uit 010 die niet durven te voetballen en in hun eigen 16 verdedigen. Ik hoop maar dat Vd Sar en overmars het lef hebben om im te grijpen voor je het weet verlies je nog een paar x punten en dan lopen we weer achter te feiten aan. Het is totaal niet nodig met deze selectie. Als we de poppetjes op de juiste plek hebben staan. Ik zou spelen met: Onana, nous, schuurs, Blind, nico, klaassen, martinez, kudus, anthony, Tadic, Neres
6 -4
wendoo9
Goeie opstelling, maar Neres is ook niet op oude niveau op het moment. Maar kan het altijd proberen. Verder Prima opstelling !
1 0
Alexander40
Top Erik. Blij dat jij in ieder geval gebleven bent!
1 -1
Babangida83
Het tussenjaar is vanwege meneer Ten Hag met zn verdedigende assistenten. Niet vanwege de spelers.
3 -3
Redlum
Ten Hag is qua prijzen alleen maar beter gaan presteren bij Ajax. Stop nou eens om meteen alles opportunistisch af te sabelen! We zijn echt weer ons verwende zelf. Tuurlijk baal ik ook van de wedstrijd tegen Groningen, maar heb wel
Vertrouwen dat Ten Hag het weer om kan draaien!
4 -8
Redrum
Probleem is dat we afgelopen seizoen een hele rits van dit soort wedstrijden hebben gehad. Wedstrijden die voor de aftrap al verloren waren door het grenzeloze gepruts van Erik. Dit is pas de eerste van dit seizoen die puntverlies heeft opgeleverd, maar er is geen enkele reden om erop te vertrouwen dat dit een incident was.
6 -5
DaarHoordenZijEngelenZingen
De dubbel pakken moet haalbaar zijn. En kwartfinale EL halen moet ook wel kunnen.
1 -1
Terugnaardemeer
De dubbel en kwartfinale EL is een tussenjaar!
0 -1
Ajax34
Toch niet met de 11 die tegen Groningen in de basis starte.
Dat 11-tal draai al 4 weken k*t.
2 0
Web
Onana, Mazraoui, Schuurs/ Timber/ Blind, Tagliafigo, Kudus, Klaassen, Gravenberch/ Martinez, Neres, Tadic, Antony

Zo moeilijk is het niet Ten Hag
0 -1
Ruudje74
Tinder eruit, Gravenberch ook, die komen later nog wel aan bod. Al vind ik Gravenberch we lekker bezig.
1 0
ram
Dat zijn er 12 ;)
0 0
waayop
Compensatie voor twee ten onrechte rode kaarten.
0 0
Redrum
Dan eindigen we bijna gegarandeerd elke wedstrijd in ieder geval met 11 man. Ik vind het wel een goed idee.
3 0
ram
Hahah, nice. Ja, een keertje met 11 eindigen mag wel een keer ja.
0 0
Schip
Je hebt ook helemaal geen ge-oliede machine geproduceerd, soepkip. Je was een eredivisie seizoen op dramatische wijze aan het weggooien en bent gered doordat de directeur de media opzocht met een noodgreep.

Komt deze excuustruus weer met zijn as-verhaal. Hij wijzigt zijn as zelf door Tadic uit het centrum te halen, Martinez uit het centrum te halen, Schuurs steeds te wisselen. Wat een absolute, freakin loser deze man.

Wat overslaat op de ploeg is juist zijn constante onzekerheid en onrealistische verwachtingen bij jeugdspelers, die geen fouten mogen maken. Dat slaat over op de spelers. Juist een gezonde balans tussen goed voetbal willen spelen en in de CL gewoon zien waar je staat in je ontwikkeling, is meer dan genoeg om zonder ongezonde druk te spelen.

Echt, hij zal eens erkennen dat hij met de neus in de boter is gevallen zeg. Jammeren over spelers die vertrekken terwijl hij een Antony, Kudus en door zijn gejammer Klaassen ook nog terugkrijgt.
8 -3
Babangida83
Haha, het frustreert, he? ;-)
1 -3
Schip
Nou en of.
3 0
Lagasj
Valt er iets te lachen?
4 0
Babangida83
Herkenbaar.
2 0
Benleiden
Zou Ten Hag het ook verkeerd begrepen hebben, en het er nu voor zorgt dat supporters het ook verkeerd gaan begrijpen?! Marc heeft gezegd dat het een tussenjaar is mbt de inhaalrace richting Europese top. Kampioen worden is een must en ook Europees overwinteren.
7 -1
Redrum
Precies, dit jaar is het ongelofelijk belangrijk om kampioen te worden, want daarmee geef je psv de genadeklap. Laat je die luizenclub nu weer ontsnappen gaat hun risicovolle kortetermijnbeleid weer beloond worden en gaan ze volgend jaar nog meer investeren in de selectie.
5 0
Redrum
Aldus de man die al 4 wedstrijden op rij Labyad in de spits zet. Nee, tuurlijk Erik.
4 -1
NotForSale
Tussenjaar? Wat een slap gelul, wij zijn Ajax! Wij doen niet aan tussenjaren.
6 0
grannig mokum1
Precies,
2 0
DiAngelo
Het probleem is dat Marc ook de fantastische opstellingen en visie van Ten Hag heeft gezien, ik begrijp het tussenjaar wel, hou natuurlijk hoop op een tussenmaand, Ten Hag heeft t eerder laten zien. Alles begint met n goede opstelling en de juiste mentaliteit. De trainer of tussenpaus is daar verantwoordelijk voor.
0 0
jollie18
Nou met je opstelling ben je aardig ook weg
2 0
talent020
Idd met Alvarez en Promes op het middenveld. en Labyad in de spits, kom je niet ambitieus over
4 0