'Op het middenveld niet in de beoogde samenstelling kunnen spelen'

JesseTH, 13-10-2020 om 20:40, 9119 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft dit seizoen nog niet met het Ajax-middenveld kunnen spelen dat hij voor ogen had. Vaak vormden Edson Álvarez, Ryan Gravenberch en Quincy Promes het middenveld, maar de teruggekeerde Davy Klaassen en de van een blessure herstelde Mohammed Kudus kunnen daar verandering in brengen.

'Op het middenveld hebben we nog niet in de samenstelling kunnen spelen zoals we voor ogen hadden. Gravenberch en Kudus raakten geblesseerd', legt de oefenmeester uit tegenover Ajax TV. 'Het is het zenuwcentrum van je elftal en daarin hebben we nog niet aan vastigheden kunnen werken. Gelukkig zijn ze er nu wel weer bij en hopelijk zijn ze zondag dan ook beschikbaar.'

'We hebben daar opties en het zullen dan ook niet iedere wedstrijd dezelfde spelers zijn', vervolgt Ten Hag over het middenveld. 'Ik denk dat wij een heel aantrekkelijk middenveld neer kunnen zetten met Gravenberch, Klaassen, Álvarez, Kudus en Promes. We hebben opties en daar kunnen we een goede invulling aan geven.'

Het aanvalsspel van Ajax

De competitiestart verliep niet bepaald soepel en uiteraard gebeurt dat met een reden. Verdedigend was Ten Hag echter erg tevreden. Zo zag hij bijvoorbeeld dat de ploeg weinig counters tegen kreeg. Aanvallend echter, liet het spel nog te wensen over. 'We moeten werken aan onze creativiteit, beweeglijkheid en het creëren van ruimtes en kansen. Dat is echt wel een zwaartepunt waar we op dit moment aan werken.'

Met welke spelers Ten Hag dat het liefst doet, laat hij nog even in het midden. 'We hebben daar opties. We spelen dit seizoen ontzettend veel wedstrijden in een hele korte tijd, dus je wilt per wedstrijd tactische impulsen geven en accenten leggen per wedstrijd. We moeten kijken naar wat de wedstrijd nodig heeft. We hebben ook een aantal verschillende types. Tadić brengt in de spits iets anders dan Labyad, Huntelaar of Traoré.'

Denk jij dat Nederland wint van Italië? Zet in en krijg 3,95 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Wel te hopen dat ten hag morgen in de samenstelling gaat spelen als “oefening” tegen Liverpool: mazraoui, schuurs, blind, nico , martinez !! , kudus, klaassen, neres !! , tafic, en anthony.
Als hij voor deze opstelling kiest dan maken we zeker kans tegen liverpool . Waarom verdorrie martinez als ijzervreter er niet bij wat een onzin zeg
0 0
Cruijffthebest
TH noemt artinez nergens meer, wat is daarmee gebeurd?
Vorig seizoen 1 van de betere en nu niet meer goed genoeg? Wat een waanzin!!
Middenveld Martinez, Kudus en Klaassen. Dan kan Gravenbergh invallen waar nodig of gewoon omdat het kan.
2 0
Nijmegenaar
Ten Hag ziet Martinez als verdediger, niet als middenvelder. Dat maakt hem dus backup voor Blind/Nico.
0 0
Henkjanklaas
Martinez kan allebei en is fanatiek en die hebben we zeker nodig in de CL.
0 0
3sterren
Van die zienswijze had Ten Hag vorig seizoen klaarblijkelijk niet zoveel last.
Dat hij Martinez niet meer in de basis opstelt is zijn goed recht, maar de uitleg die hij daarvoor geeft is waanzinnig.
Want zowel Martinez als Alvarez zijn in principe gehaald om de dreigende leemtes in de verdediging op te vullen. Martinez is gehaald als stand-in voor Tagliafico en Alvarez voor De Ligt, als ik me niet vergis. Nico bleef en zodoende kon Martinez zich op het middenveld bewijzen.
En hoe ... !
Door dit jaar Martinez niet meer als middenvelder te zien is in mijn ogen een voorbeeld van verkeerd voortschrijdend inzicht …
1 0
Van Reenen
En daarbij......als je Alvarez noemt, moet je ook Ekkrlenkamp noemen. Ik vond hem de laatste wedstrijd goed invallen en spelen
3 0
Ar
Opvallend dat hij niet Martinez en Ekkelenkamp noemt.
2 0
Deepblue
Voorbereiding was prima. Even nog wat tijd geven.
0 0
Henkjanklaas
Voor je t weet lig je uit de CL als niet oppast
0 0
ricky10
Gravenberch Klaassen Kudus is denk ik de beste optie en dan kun je Gravenberch nog vervangen voor Martinez hangt ook van de tegenstander af.
1 -1
TheTruth
Gravenbergh - Kudus
Martinez
1 -1
Schip
Wat je nu ziet bij Ten Hag is klassiek: hij heeft een fout gemaakt, meerdere zelfs. Hij presteert niet en ontvangt intense kritiek. Hij staat onder druk.

Gaat hij volwassen daarmee om en erkent hij dat hij een verkeerde beslissing heeft genomen?

Nee. HIj gaat het zo draaien dat hij Labyad niet in de spits had willen hebben - wilde eigenlijk een topspits en Labyad is nu opeens een noodoplossing. Terwijl iedereen schrok van Labyad en daar een ander wilde hebben, gaf TH nog aan dat ze niet opeens dingen gingen veranderen en dat Labyad het daar prima had gedaan tot dan toe. Waarbij niemand het op een voorbereiding waarin hij twee keer een vrije trap erin schoot begreep wat hij bedoelde.

Vervolgens komt het geluid nu uit Amsterdam dat Tadic wel degelijk weer teruggaat naar de 9 als het CL tijd is. Dus ook daar draait TH zijn kont weer uit.

Vervolgens is er nooit in de beoogde samenstelling gespeeld die TH graag wilde. Terwijl hij zelf altijd Alvarez heeft verdedigd als er kritiek op kwam en hij op dat moment kon zeggen dat de samenstelling het gevolg van blessures was. Martinez heeft ook niets met blessures te maken. En ze waren helemaal niet altijd geblesseerd, maar Erikje is niet in zijn eerste leugentje gestikt, dus deze kan er ook nog wel bij.

Trainers die tonnen verdienen en heel gewichtig doen, maar als een klein kind lopen te draaien: ongeschikt.
5 -1
Henkjanklaas
Hoe meer druk en tegengas hij krijgt hoe eigenwijzer wordt hij. Neres moet spelen evenals martinez als verdedigende middenvelder/messenslijper plus kudus en klaassen plus tadic altijd in de spits.
Maar ben bang dat hij t opnieuw niet doet !
0 0
Joseph
Kudus en Gravenberch zijn er inderdaad even niet bij geweest, maar ten Hag kon beide opstellen en koos er toen niet voor.

Voor de volledigheid: Ajax heeft 4 opties op het middenveld met Klaassen, Martinez, Kudus en Gravenberch. Daarna komt Ekkelenkamp, Tadic, Blind, misschien wel Antony en pas daarna en dan vergeet ik vast wat... Pas dan komen Promes en Alvarez als opties voor het middenveld!
5 -1
Henkjanklaas
Wij roepen dit in koor al vele weken. Als ten hag niet snel bijdraait, vrees ik voor de CL
0 0
Toekomst1900
Je kunt 6 namen noemen voor je middenveld, Ten Hag noemt er 5 waarvan er 2 niet geschikt zijn. Promes alleen als linksbuiten gebruiken, Alvarez niet gebruiken en als je hem gebruikt dan als verdediger. Maar op je middenveld zijn Klaassen, Kudus, Gravenberch, Martinez, Ekkelenkamp en Taylor de opties. Jammer dat de invloedrijkste dit niet inziet..
11 0
PetrosQ
Mee eens. Als ik het voor het zeggen had, zou ik spelen met Martinez - Kudus - Klaassen. Kudus speelt dan in de rol van Ziyech, Klaassen in de rol van Van de Beek en Martinez in de rol van Martinez.

Je zou Kudus en Klaassen ook kunnen omwisselen. Dat speelt Kudus meer in de rol van Frenkie (maar dan op rechts) en Klaassen in de rol van Van de Beek (maar dan op 10).
0 -1
wladimir
Blind heeft onder Frank de Boer ook heel aardig gespeeld op het middenveld. Vorig seizoen begon ten Hag met Blind op het middenveld en Martinez als LCV. Dat heeft hij later omgewisseld.

Ik wil eigenlijk dat Ekkelenkamp eens een kans gaat krijgen voor langere tijd. Interessante speler is dat.
2 0
Sampaoli
Het is zo verschrikkelijk triest dat Ten Hag nog steeds Alvarez en Promes noemt als opties voor het middenveld. Zijn niet het niveau wat Ajax hoort na te streven en al helemaal niet op het middenveld.
13 0
afcas
Inderdaad en vervolgens zegt hij We moeten werken aan onze creativiteit, beweeglijkheid en het creëren van ruimtes en kansen. Dat is echt wel een zwaartepunt waar we op dit moment aan werken.' dat zijn nou precies de 2 spelers die eruit moeten wil je dat in je elftal brengen.
3 0
Babangida83
Niets ten nadele van Alvarez, daar kan hij niks aan doen. Maar een middenveld met Alvarez aantrekkelijk noemen, daar mag je wat mij betreft voor ontslagen worden als Ajax coach zijnde.
7 0
Web
Gravenberch/ Martinez, Klaassen, Kudus
Tussen die 4 vanaf nu
En een kwestie van tijd als alles kunnen Taylor daar bij komt
5 -3
insectenverdelg
Ook Ekkelenkamp verdient zijn minuten
P.
5 -1
Professor
Tadic in de spits brengt inderdaad iets anders dan Huntelaar, Labyad of Traore in de spits namelijk klasse. Al vind ik het echt heel erg jammer dat ze geen nieuwe spits konden kopen. Want ook al heeft Tadic meer klasse dan boven genoemde drie een super spits is hij niet.
2 -1
Lazell
Ajax spits is de moeilijkste positie die er is, die moet zo ontzettend compleet zijn en veel scoren. Dat kunnen we niet betalen, alleen opleiden. Misschien wordt Brobbey er weer eens eentje.
0 0
Harrie Nak
Hou toch op man. Een spits moet ze er gewoon inrossen. Al dat gelul over het Ajax DNA en de Ajax manier van spelen.
2 -2
BrandjeXL
Wat is een super spits? Suarez die voor eigen succes gaat met nauwelijks oog voor medespelers. Of is Tadic een superspits die een heel team beter laat spelen?
2 0
waayop
Suarez geen oog voor de medespelers? Was drie seizoenen achter elkaar de speler met de meeste assists in de eredivisie en heeft in de la Liga inmiddels 63 achter zijn naam. Kortom Suarez heeft veel oog voor zijn medespelers.
1 0
Redrum
Dolberg in zijn eerste seizoen in Ajax 1 was een superspits. Zo'n speler is voor mij de ideale Ajax-spits. Helaas liep het anders. Voorlopig loopt er bij ons weinig rond wat in de buurt komt van de klassificatie super-spits. Tadic is dat ook niet, want die is te traag. Hij is wel de beste optie voor de spits die we nu hebben.
1 -1
talent020
Zorgwekkend dat Labyad in het rijtje van echte spitsen, Huntelaar en Traore word genoemd...!
5 0
Redrum
Deze gozer gaat het nooit begrijpen. Zoveel is wel duidelijk. Je wordt toch als supporter compleet moedeloos van dit slappe gelul?
13 -1
Schwalbino
MacGyver zegt je die naam iets?
1 0
Redrum
Zeker, de man die van niets iets kon maken. Ten Hag weet van iets compleets niets te maken.
5 0
Schwalbino
Maar hij denkt dat hij MacGyver is. Daar zit het probleem.
4 0
Redrum
Daar heb je volkomen gelijk in. Hij denkt dingen te hebben gevonden die niemand anders ziet. Enige probleem is dat het niet werkt wat hij bedenkt. Hij blijft zichzelf alleen wijsmaken dat het wel werkt.
2 0
Ajax95Duivendrecht
Weer de nadruk op het verdedigende: dat we weinig counters tegen krijgen.

Dat interesseert mij als Ajacied dus werkelijk geen ruk. Ik wil als allereerst dat de ploeg goed en op een aantrekkelijke manier voetbalt en veel kansen creëert.

Maar dat vindt deze man dus blijkbaar niet het belangrijkste, anders benoemt hij het wel als eerste.
1 0
waayop
Mee eens, het woord restverdediging wil ik ook niet meer horen. Ik wil doelpunten zien en geen breimachine.
0 0
Redrum
Precies, hij denkt nog steeds veel te defensief. Hij is als de dood dat ze kwetsbaar zijn bij counters. Maar als je 9 van de 10 wedstrijden tegen de 70 % balbezit hebt en tegen een handbalverdediging staat te spelen, dan heb ik liever voetballers op het middenveld dan controleurs die geen fatsoenlijke bal naar voren krijgen. Helaas denkt onze coach daar anders over en daarom is hij ongeschikt voor Ajax.
2 0
Labrador
Hou op man. Je had vanaf wedstrijd 1 met Kudus Martinez en Gravenberch kunnen spelen of met Labyad op 10. Je bent te gewoon te eigenwijs
9 0
BrandjeXL
Oneens, Kudus had niemand verwacht dat hij zo is dus dat je die (rustig) wil brengen snap ik best. Zelfs Alvarez NAAST Gravenberch kon ik best begrijpen. Ik blijf daarom zeggen dat je Alvarez in de CL, als je ook moet verdedigen, best kan gebruiken. Vorig jaar Chelsea uit, toen we met 9 kwamen te staan, speelde hij heel goed op het middenveld en scoorde bijna de 4-5. Alvarez zal je in de competitie niet of nauwelijks nodig hebben.
3 0
Hans Kraay Jr.
Helaas voor Alvarez heb je met Ajax maar 1 of max 2 van dat soort wedstrijden per jaar.
0 0
Schwalbino
Kansloos als je het mij vraagt. Zelfs Blind, de slimste en meest ervaren speler die erbij zit, zei begin vorig seizoen dat hij best op het middenveld kan spelen mits hij maar de kans krijgt zich op die positie te richten zodat hij er weer in kan groeien.

Schuiven met spelers en steeds andere spelers opstellen helpt je samenspel geen stap verder.
0 0
DrD3k
Nog steeds doodleuk Promes middenvelder noemen en Ekkelenkamp vergeten.
6 -1
Tinus
Ik heb het altijd lastig gevonden om naar de beste man te luisteren, maar het valt me steeds zwaarder. Dat hij idd Ekkelenkamp vergeet te noemen, is nog extra pijnlijk.
6 0
alvin01
Kan deze man een spreekverbod krijgen, er komt alleen nog maar onzin uit. Dank.
5 -4
AFCAjax
beter word hij gewoon ontslagen, want die onzin is waarop hij zn beleid baseert en dat is uiteindelijk waar het om draait.
hem vrijuit laten spreken maakt dat allemaal alleen maar extra duidelijk.
2 -1
Paramaribo
Helemaal mee eens. Heeft hij Martinez trouwens een onzichtbaarheidsmantel om gehangen, die zwijgt hij totaal dood. Deed het veel beter dan plotselinge lieveling Alvarez.
3 -1