Klaiber geeft toe: 'Nooit slim om te zeggen'

FinnDekker, 01-10-2020 om 16:15, 12099 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sean Klaiber kijkt uit naar zijn eerste wedstrijd in het shirt van Ajax. De rechtsback van FC Utrecht werd donderdag officieel gepresenteerd door Ajax. Klaiber tekende voor vier jaar in Amsterdam. 'Het plan is om zoveel mogelijk prijzen te pakken', aldus de verdediger in gesprek met Ajax TV

'Het is natuurlijk een heel trots moment, voor mij en voor mijn gezin', opent de kersverse Ajacied in het gesprek met het clubkanaal. Van het eerste belletje van Ajax tot de daadwerkelijke handtekening zat weinig tijd, zo blijkt uit het verhaal van Klaiber. 'Alles is in een stroomversnelling gegaan. Dat is top natuurlijk. Als zo'n topclub geïnteresseerd is, dan doet dat wat met je.'

Sommigen zetten vraagtekens bij zijn komst, gezien eerdere uitspraken van Klaiber, waarin de 26-jarige zich niet bepaald positief uitliet over Ajax. 'Twee jaar geleden zei ik dat. Dat kwam toen door de adrenaline na de wedstrijd, door de rivaliteit van beide clubs. Nooit slim om te zeggen, natuurlijk.' Klaiber wil nu zijn voeten laten spreken. 'Ik moet laten zien van welke waarde ik kan zijn.'

Klaiber speelde overigens eerder bij Ajax, namelijk een jaar in de jeugd. 'Het is je droom om voor het eerste te spelen. Dat mislukte toen, dan ga je verder. Nu ik hier weer ben, maakt het de cirkel rond.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EricAjax1
Laat maar zien wat je waard bent dan
0 0
S_020
Het gaat mij niet eens om wat die domoor geroepen heeft over Ajax. Het gaat mij, en velen met mij, om het feit dat Klaiber in ALLES te kort komt voor Ajax. Ons shirt onwaardig. Hij heeft uitstraling, flair noch kwaliteiten. Van Persie was bijvoorbeeld een kakkie, Rottendammer en anti-Ajax. Toch had ik hem graag in z'n goeie dagen bij ons in de spits gezien. Maar deze wandelende bal gehakt..... Ik laat me graag verrassen maar hij staat al minstens 2-0 achter.
3 -1
de-Ajacied
Klaiber is voord de breedte maar Klaassen is een echte Ajax speler die meteen heel belangrijk is voor de basis
5 -2
FriescheAjacied
Zelfs Diemers wordt beter behandeld door de Feyenoord-aanhang. Echt Ajax onwaardig om zo tekeer te gaan om een speler.

Daarnaast is dit een relatief gezien een ervaren jongen, die van vaste waarde was bij Utrecht. Stond altijd als eerste op het wedstrijdformulier. Ook ik was sceptisch over zijn komst, omdat Ajax sinds Peter Bosz een andere weg is ingeslagen. Echter denk ik dat deze transfer best nuttig kan zijn. Schuurs krijgt toch ook de kans? Waarom Klaiber niet? Kan alleen maar meevallen, aangezien hij in principe voor de breedte is gehaald. Steunen deze jongen, dan wordt het alleen maar beter!
9 -3
trainer
Hier is de gemiddelde "supporter" niet ouder dan 15 of hebben ze een nooit volgegroeid brein. Ze roepen blindelings wat een Gijp, Derksen of Kieft roept. Ten hag out, Vd beek kon vorig jaar niet mee met voetballen en er moet een henrique komen die niemand ooit heeft zien voetballen. Het is lachwekkend hoe de meeste zich hier gedragen.
1 0
Bky
Waarschijnlijk omdat ze bij Feyenoord met elk persoon met een functionerend linker- en rechterbeen tevreden zijn.

Onze lat ligt iets hoger.
5 -1
FriescheAjacied
Dus als iemand slecht is, moet je hem massaal uitjoelen? Intelligente mensen, zeg.
Vooralsnog heeft onze technische staf meer voetbal know-how dan alle opgefokte types hier.
3 -5
brullie
Ja dat mag...als wij als supporters een mening hebben over een speler komt dat omdat wij die speler hebben zien voetballen en bemerken dat hij niet Ajax waardig is. En daar geven wij onze ongezouten op z'n Amsterdams een mening over...niks mis mee....
0 -2
FriescheAjacied
Schei uit man. Dit heeft niks met ‘op z’n Amsterdams je ongezouten mening verkondigen’. Dit is een hetze door uitspraken in het verleden. Anders moet je echt consequenter te werk gaan, aangezien Labyad er momenteel ook niks klaar speelt. En Schuurs mag ook wel een paar fluitconcerten gebruiken, volgens jouw zienswijze. Dat zal ‘m leren, zeg! Kinderachtig hoor.
1 0
Nelloe
Een aankoop als dit, kan alleen maar meevallen.
1 0
Kingoffdatoilet
Misschien dat er tijdens dat beruchte interview ook wel wat rancune in zat van het na één jaar bij Ajax in de jeugd spelen al weg moeten. Heeft nu het hoogste niveau bereikt wat er in het nede voetbal te bereiken valt. Ik hoop dat hij over een jaar of twee voor rond de 15 miljoen wordt verkocht.
3 0
Boer Gijs
Het zou hem sieren als hij bij uitspraken bleef. Transfer uit koker ten Haag is errug amateuristisch
2 -6
Arek Milik
Hou toch, dit is gewoon pure middelmaat. Ze zullen wel bij liverpool en atalanta staan kijken... KLAIBER WHO?!
4 -6
AlexIbarra
Ik denk dat Sadio Mané liever tegen Mazraoui voetbalt dan tegen Klaiber.
2 -2
Bky
Je hebt het over de rechtsback die bijna de gehele CL campagne van 2018-2019 fenomenaal speelde he?
2 0
AlexIbarra
Ik ben helemaal voor Mazraoui, al stelde hij me juist daardoor afgelopen seizoen weleens teleur door naar ik aanneem vermoeidheid.

Maar vind het ook goed als je achter hem een type Tete / Veltman / Klaiber hebt voor die momenten dat verdedigen prioriteit heeft. Een voetballende backup hebben we al met Timber of Rensch.
0 0
Van Reenen
Ze zullen wel anders lullen als hij de winnende binnenschiet.
0 0
JariKanu
Je bedoelt het Atalanta wat modale eredivie spelers als Hateboer, Gosens, de Roon en Lammers de kans heeft gegeven?
4 0
TontoKarnaggel
Nou nou, de cirkel is rond nog wel....
1 0
AFCA2211
"Eigen jeugd" :')
2 -1
wendoo9
Deze jongen is wel een lastige back om tegen te spelen. Tegen Ajax vond ik hem altijd de beste bij Utrecht. Levert veel strijd, is snel, sterk, loopvermogen en pikt regelmatig ook een doelpunt mee. Laten we het beste van gaan maken !
10 0
ElPistolero9
Vraag me af hoeveel schone onderbroekjes JOHANisGOD vandaag al aan heeft moeten trekken
7 0
X-RaY
Luiers bedoel je
1 0
Lagasj
Eigenlijk zou je deze speler elke week moeten uitfluiten, ik ben er geen voorstander van, maar het zou een tijdje wel goed zijn om Overmars duidelijk te maken dat hij wel degelijk met de al dan niet terechte sentimenten van de fan's rekening moet houden.
Deze man hoort net als Ten Hag niet in Ajax thuis.
Ook al is hij nog zo goed.
5 -22
AlexIbarra
Ik ben fan en heb helemaal geen sentimenten tegen Klaiber.
Het kan geen kwaad om naast Maz, Schuurs en jeugd ook een kuitenbijtertje voor de rechterkant te hebben. Zeker als hij het niet erg vindt om te banken.

Ik hoop dat Nous een topseizoen draait en we Klaiber weinig gaan zien.
Maar realistisch gezien is zijn fitheid gewoon een dingetje (geweest), bleek hij vorig seizoen veel minder waardevol als hij niet 110% kon geven en ligt zijn kracht meer in het aanvallen dan in het pure mandekken.
0 0
JariKanu
Als je je eigen spelers uitfluit hoor je niet in de Arena thuis.
7 0
RuffRhythim
Volgens mij ben jij kwader op hem dan op je vrouw als die vreemd is gegaan met mij....
5 -1
Sterspeler
Dit is een leuke
0 0
Truth
Die gozer heeft zwaar geluk dat er voorlopig geen publiek welkom is. Het is voor hem te hopen dat hij voordat er weer publiek welkom is van waarde kan zijn. Wellicht heeft ie dan het voordeel van de twijfel
1 0
MarLuuk76
Seizoen gaat niet eens uitgespeeld worden. Met aankomende dwazen acties van het kabinet. Avondklok mondkapjes plicht, en vast nog meer gestoorde tiranie.

Sean succes iniedergeval.
2 0
GerardAjax26
Wie bepaald of die zogenaamde sentimenten van sommige fans terecht zijn?
Gewoon je club steunen, uitfluiten van eigen spelers vind ik maar triest.
2 -2
Web
Waarom zeg je het dan, als je geen voorstander bent.
1 -1
JariHeijden
Met die supporters heb je geen vijanden nodig...
0 0
jarenfan
boris boef is binnen
1 0
JHM
Toch een uitstekende back om erbij te hebben. Zelfde type als Nico, een echte strijder, fysiek sterk, snel, een goede voorzet en kan scoren. Welkom Sean!
9 -6
Introvert
Opmerkelijk dat de tendens zo is veranderd sinds de media optredens van Klaiber en kritiekloze journalisten vandaag. De kritische blik heeft al snel plaatsgemaakt voor een gemakzuchtige tevredenheid en ongegronde hoop. In welke wedstrijden heb jij gezien dat deze speler snel, een goede voorzet heeft en kan scoren?

Waneer deze kritische houding van voorgaande dagen verslapt vanuit de achterban dan zal dit leiden tot nog meer van dit soort amateuristische aankopen. Zeer jammer om te zien.
10 -3
JHM
Zijn statistieken vorig seizoen wellicht. 24 wedstrijden 4 goals en 4 assists. Jouw aversie tegen Klaiber is meer emotie dan objectiviteit.
1 -1
EKS
Ach zo’n aankoop is vooral bedoeld om Mazraoui wat concurrentie en af en toe rust te geven. Waarom moeten we daar zo’n drama van maken.
3 0
DeWijsneus
Is al goed jongen. Niet meer huilen nu.
1 -3
Superjan
Wie huilde er nou?
0 0
DeWijsneus
Nou meneer is altijd in tranen. Maar inderdaad, er zal hier voorlopig ook nog het nodige worden afgejankt.
2 -4
Mokum31
Welkom! 1 ding is zeker we halen een hoop passie.

Als Klaassen komt en Taglia en Onana blijven man man wat zitten sommige hier dan te zeiken
5 -3
Introvert
En jij durft met Johan Cruijf in je logo dit soort aankopen te bagatelliseren? Weet je waar 'passie' en 'werklust' een criteria is waarop aankopen worden goedgekeurd? Feyenoord, Utrecht en ADO den Haag. Als je hier tevreden over kan zijn dan kan je de helft van de eredivisie en de eerste divisie aan spelers bij Ajax welkom heten.
4 0
godlike
Hij heeft nog niet eens 1 minuut voor Ajax gespeeld, laten we vooral even één seizoen afwachten alvorens te oordelen.
1 0
Ajaxbrl
Daar heb jij weer gelijk in..
0 -2
Ajaxhart
Welkom terug!
5 -4
AjaxDaniel
'Ik heb ook met Zakaria Labyad gesproken: hij zei dat Ajax een fantastische club is en zei dat ik gewoon moest komen.'

Bedankt Zakaria.
2 -2
mickey2602
Heeft Zakaria toch geen woord aan gelogen? En je doet nu net alsof de woorden van Labyad hem over de streep hebben getrokken.
2 0
Drukwerk1968
Mensen die klaiber veroordelen vanwege een uitspraak zouden hun eigen uitspraken hier eens terug moeten lezen. Die zijn vaak veel erger. Hypocriet
17 -4
OnkelXXX
En bedenk ook dat je tegenwoordig bijna wel “verplicht” bent om zulke uitspraken te doen bij bepaalde clubs. Anders staat er zomaar “één” in je tuin. Niet slim, wel te verklaren, de druk (of impulsiviteit)...
0 0
ElPistolero9
Debiele vergelijking. Wij zijn geen profvoetballers
1 -1
appiehappie
Hij weet wat hij ooit heeft gezegd, ontkent dat niet. Na een wedstrijd hoor ik wel meer uitspraken.
Zijn verklaring is plausibel en geloofwaardig. Geef 'm een kans. Heeft ooit in de jeugd van Ajax gespeeld, dus de basis was goed. Aan zijn inzet en mentaliteit zal het niet liggen. Net als iedereen ben ik ook benieuwd of hij het niveau van Ajax-1 aan kan. Dat gaan we zien.
Ik zeg: Sean welkom, laat je voeten spreken en verras ons.
12 -1
Web
Het mooie van 1 oktober is, dat wij er vanuit kunnen gaan dat Onana blijft
Overmars laat hem nu niet meer gaan
En dat vind ik het wel goed zo
Ajax heeft een goede selectie, met heel veel mogelijkheden
Voorin helemaal, kun je zo veel kanten mee op, als Tadic maar in de spits komt
Op het middenveld spelen met Gravenberch en Kudus. Martines er tussen zetten
Achterin lijkt alles zeker, al ben ik erg onder de indruk van Timber in het centrum
3 0
OpaVerteld
Nooit slim om dingen te zeggen die je niet meent en als je dat wel doet ook de consequenties nemen. Put your money where your mouth is.
Zegt alles over een man z'n karakter.
0 -8
Gecko
Hypocriet.
Bah dat FC Utrecht. Nare mannetjes daar
5 -16
Wzawzdb1997
Zeker een kut werkdag gehad?
7 -2
Ajax95Duivendrecht
Ach ja, waarschijnlijk gewoon goedkoop willen scoren bij die simpele achterban van Utrecht. Maar goed, vanaf nu is hij Ajacied en zal ik hem ook zo behandelen.

Het is zeker niet mijn gewenste aankoop en vooral het signaal richting de eigen jeugd vind ik niet oké, maar het lijkt mij wel een goede jongen die zich 100% inzet. Schijnt aanvallend en aan de bal best veel te brengen, volgens de Utrecht-kenners.
3 0
Wzawzdb1997
Welkom topper snoer hier maar de meeste hun mond, prima speler
8 -5
RuffRhythim
Ok, het is besproken nu, dat is netjes....zand erover !
14 -4
mallerd
Die wordt wel ff aangepakt op de training door Bogarde. Geen verkeerde backup voor Nous, maar 5 miljoen wat waarschijnlijk wel oploopt naar 7 miljoen blijft natuurlijk veel te veel geld voor Klaiber.
2 -9
mvdk
Als hij mislukt verkoopt Ajax hem met gemak weer voor 4 a 5 miljoen. Zelfs voor Magallan kunnen ze zowat het hele aankoopbedrag terugverdienen... Een Anderlecht of Club Brugge zie ik dan zomaar happen.
2 0
afca1985
Tekent ie nou voor 3 jaar+ 1 jaar, of direct voor 4 jaar?
0 -1
mickey2602
3 1 jaar.
0 0
Afca85meer
Ik weet niet wat ik meer hypocriet vind. Klaiber die zijn woorden terugneemt of al die supporters hieronder die nu opeens 180 graden draaien.
11 -4
GerardAjax26
Ik vind het niet hypocriet. Toen ik las over de interesse van Ajax in hem, begreep ik dat niet en had ik liever gezien dat Ajax de jeugd de kans zou geven. Ajax zag dat blijkbaar anders en nu ie z'n contract heeft getekend vind ik dat iedere Ajacied een eerlijke kans verdient en gesteund moet worden. Die uitspraken interesseren me verder niet.
3 0
Mentir
beetje van beide, inderdaad dat ie nu zijn woorden moet inslikken is wel grappig maar in het interview zegt ie ook dat meer door emotie kwam dan echt serieus over heeft nagedacht.

en de supporters hier is meer de gedachten gang achter de aankoop een groter probleem dan de speler zelf. Denk dat het nog wel een beetje bij draaid als ie zijn waarde op het veld laat zien
1 0
Turbo
Prima verder. Ben meer benieuwd naar zn niveau op het veld. Hij moet echt laten zien een klasse beter te zijn dan Timber en Rensch. We'll see. Hoop nu vooral dat we op het middenveld verrast worden met een speler die niet Klaassen is, of dat de trainer verrast met een middenveld met een 6 en Kudus en Gravenberch als halven.
3 0
Superjan
Zie jij Klaassen als iemand die die 6 rol kan invullen achter die twee halven (die in ieder geval fysiek ook hun verdedigende werk kunnen doen)? Je post is zo te interpreteren. Hij heeft er bepaalde kwaliteiten voor en als hij komt zie ik dat als enige positie waar ik hem zou kunnen dulden. Maar ik heb hem afgelopen jaren nauwelijks zien spelen in die controlerende rol.
0 0
Turbo
Nee. Martinez wat mij betreft. Of Blind, maar die speelt al achterin. Taylor hebben we ook nog.

In Klaassen zie ik totaal geen 6 in de punt naar achteren. Ben bang dat we met Klaassen, Kudus en Promes gaan spelen. Dan komt alles aan op Kudus, en verpieteren Gravenberch en Martinez op de bank. Doem-scenario is Klaassen op 10 en Alvarez die zn plek behoudt. Brrr
1 0
Web
Martinez zal zeker kunnen, met deze spelers op dit moment ben ik er voor
Maar mocht Klaassen komen, kan hij wel degelijk daar spelen
Jij en velen hier hebben een verkeerd beeld van Klaassen
Klaassen zal deze twee jongens veel beter coachen dan Martinez, sterker nog Martinez doet dit helemaal niet
Ajax is heel aanvallend ingesteld met Kudus en Gravenberch, zet daar de voorhoede ook nog eens bij
Klaassen kan vanuit de discipline spelen, zal nooit uit zijn positie lopen, en heeft daar wel het vermogen om ballen te onderscheppen en vooruit te spelen. Onderschat je weer enorm
0 0
Superjan
Nee, dat zag ik ook niet in hem op de coachende kwaliteiten en de werklust na. Ging destijds bij Ajax ook niet best maar dacht dat hij zich misschien serieus ontwikkeld had wat dat betreft. Ik deel je angst wat betreft de absurditeit die ten Hag nog uit de hoge hoed kan toveren.

We hebben volgens mij het perfecte materiaal voor een 433 met Martinez in de punt naar achter en Tadić als valse 9 maar dat gaat niet gebeuren. Tergend.
0 0
Patje2011AJAX
Hopen dat we hem Europees niet nodig hebben en dat hij het goed gaat doen in de Eredivisie en bekerwedstrijden.
2 -3
Ajaxhart
En nu knallen. Je kunt het!
3 -3
Bky
Wat een slap interview zeg en brengt zich er aardig makkelijk vanaf met zijn antwoord. Hij neemt de woorden niet eens terug over "niet voor Ajax spelen", enkel dat het niet slim was om te zeggen.
4 -10
Web
Zit hoog he
7 -1
Bky
Vind het wel belangrijk of een speler trots is om voor Ajax te spelen, bij Klaiber heb ik het gevoel dat hij het enkel voor het stapje hoger doet en een beetje geld kan verdienen.

Maar blijkbaar heb jij lagere standaarden, is ook prima hoor.
6 -2
Mentir
ben het deels met je eens, moet een trots zijn om voor Ajax te mogen voetballen maar andere kant net als een kluivert het symbool van Ajax kussen en vervolgens meteen te vertrekken omdat er meer geld in Italie te verdienen valt stoor ik me meer aan.
2 0
Web
Stap daar eens over
Wouters speelde bij Utrecht met het schuim op de bek tegen Ajax
Dat doen ze daar toch allemaal
5 0
JOHANisGOD
Jezus man.

Hou nou eens op met dat kinderachtige gedoe.
7 -10
JordanAFCA
Aan zijn intensiteit en doorzettingsvermogen zou het niet liggen in ieder geval.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Dacht dat hij Marokaanse roots had, maar zijn Surinaams
2 -2
JOHANisGOD
Zijn vader is Surinaams.
Zijn moeder Hollands.
2 -4
Superjan
Fantastisch toch dat mensen daar minnetjes voor geven
0 0
ram
Haha, ja, feiten zijn voor mensen moeilijk te handelen.
0 -1
thepower1990
Veel spelers hebben praatjes over Ajax, maar als ze een contract bij ons kunnen tekenen komen ze desnoods op de fiets naar Amsterdam. Toby Alderweireld in 2012
Slimme jongen die Toby, die had het goed gezien.
8 0
AFCAMSTERDAM
Klaiber niet de gewenste aankoop, maar vanaf nu ben je een ajacied. Doe je best en maak ons trots!
9 0
036AFCA97
Komt een beetje onzeker over in het interview. Zegt heel vaak “denk ik”.

Lijkt me verder wel een aardige gast. Hopelijk kan die verrassen.
4 -2
johnantoni
Peper in zijn reet, mouwen opstropen, knallen!
6 0
Web
Ook niet slim van hem
Maar in het interview komt hij heel goed over
Wat ook bijzonder is
Ik heb nog nooit een speler gehoord/ gelezen die Ten Hag geen goede trainer vind.
8 -2
AFCAjax
over hoeveel trainers kun je dat wel zeggen naast aad de mos?
0 0
Web
??? Zal aan mij liggen hoor
0 0
Murtagh
Wiens brood men eet dien woord hij spreekt.
2 -2
ajaxxcied4life
Ach ja, erger vind ik wat die oud-trainer bij Utrecht van hem uitspookte destijds in dat rovershol in Den Haag.
0 0
mgtow
Overmars keek hartstikke blij tijdens de presentatie. *kuch*
1 -5
JOHANisGOD
De cirkel is rond.

Welkom terug.
6 -8
ajaxwestland09
ach elke speler zegt anti ajax dit en dat, maar van binnen dromen ze om in dit mooie shirt te spelen en prijzen te winnen , het salaris speelt ook mee. positieve jongen en vond het persoonlijk bij Utrecht altijd een strijder , goede voorzet en kan goals maken, verdedigend ook sterk.
7 -1
BGB
Lijkt me een prima gozer verder
9 -1