Ajax verkoopt aandelen Ajax Cape Town voor 1 euro

BartVeenstra, 30-09-2020 om 23:25, 6385 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax heeft Ajax Cape Town voor een symbolisch bedrag van één euro verkocht. De Amsterdamse club bereikte op 28 september overeenstemming met de minderheidsaandeelhouder Cape Town Stars over de verkoop van alle aandelen in de Zuid-Afrikaanse club.

Deze transactie wordt donderdag 1 oktober afgewikkeld onder de ontbindende voorwaarde dat bij een besluit tot liquidatie van Ajax Cape Town Ltd uiterlijk op 30 september 2020 de verkooptransactie niet zal worden geëffectueerd, aldus Ajax in haar jaarverslag. De verkoopopbrengst van de aandelen in Ajax Cape Town bedraagt één euro en kan bij invulling van vooraf gestelde voorwaarden verder oplopen.

'Deze voorwaarden hebben betrekking op een aandeel in de verkoop van spelers, een aandeel in de verkoop van de voetballicentie, een aandeel in de verkoop van de gehele club en een aandeel in het liquidatieresultaat bij liquidatie na de transactiedatum', schrijft Ajax.

Ajax schat in dat het netto boekverlies dat in 2020/2021 zal worden verantwoord uitkomt op een bedrag van 1,2 miljoen euro. 'Daarnaast worden bij verkoop van de aandelen de in de reserve omrekeningsverschillen opgenomen bijbehorende omrekeningsverschillen voor een bedrag van ongeveer 1,3 miljoen euro als extra last in de winst- en verliesrekening verantwoord.'

Daags nadat Ajax bekendmaakte te stoppen met Ajax Cape Town sprak deze site met Jonathan Ursem, schrijver van het boek Ajax in Afrika. De journalist sprak uitgebreid over hoe het uiteindelijk mis kon gaan met de samenwerking met de Zuid-Afrikaanse club.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OntlastendeMiddenvelder
Ik wilde nog 1 euro en tien cent bieden, maar de bieding was gesloten.
0 0
Sanalologo
Ik zei op een ander nieuwsbericht al dat je blij mag zijn als iemand het gratis wil hebben. Werd er gemind alsof ik iets heel raars zei.
2 0
BrandjeXL
Je krijgt een sticker knul
0 -2
Koningtoto
Beetje de waarde van Klaiber :s
1 0
Mivado
Dan wilden ze er wel heel graag van af hahaha
0 0
insectenverdelg
Dat ia nog maar 6.999.999 euro voor Klaiber
5 -1
xstaniox
Hoppa, Frenkie de Jong terugverdiend.
5 0
DUDE92
Nu nog Dijks gratis huren van ze
0 -1