Voetbalomzet Ajax daalt met 41,8 miljoen euro

JesseTH, 29-09-2020 om 20:30, 6437 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

De voetbalomzet van Ajax is ten opzichte van vorig jaar flink gedaald, zo valt te lezen in het jaarverslag op Ajax.nl. Tijdens het vorige boekjaar, 2018/2019, bedroeg de omzet uit voetbalinkomsten 131,1 miljoen euro, terwijl dat over het boekjaar 2019/2020 89,3 miljoen euro is.

Vooral de prestaties in de Europese competities spelen hierin een grote rol. Zo daalde de som die de club ontving uit recettes - toegangsgelden - met 7,3 miljoen naar 10,1 miljoen euro. Dit had alles te maken met de vroegere uitschakeling dan het jaar ervoor. Ook de verkregen premies uit Europees voetbal daalden fors. Tijdens het afgelopen boekjaar ontving Ajax 45,5 miljoen euro aan premies, 32,4 miljoen euro minder dan het jaar ervoor.

Ook de inkomsten uit de nationale competities zijn onderdeel van de voetbalomzet. Zowel de inkomsten uit de verkoop van seizoenkaarten (12,1 miljoen euro) als de inkomsten uit de losse kaartverkoop (5,8 miljoen euro) daalden. Voor de seizoenkaarten betekent dat een daling van 0,8 miljoen euro, terwijl dat voor de losse kaartverkoop een daling van 1,1 miljoen euro is. Het aantal seizoenkaarten dat werd verkocht steeg weliswaar met 1988 stuks, maar de tegemoetkoming voor de wedstrijden die niet afgewerkt werden wegens het coronavirus is meegenomen in de genoemde 12,1 miljoen euro.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Dat is ongeveer het verlies van de hele eredivisie maar die komen nog steeds met hun cijfers naar buiten.
0 0
Henkjanklaas
Daarom is overwinteren CL zo belangrijk! Vanwege corona duikt de omzet verder. Vandaar ook dat je nog 2 CL waardige spelers nu moet halen anders kun je de pule wedstrijden niet goed doorkomen. Geen niveautje klaiber oid
0 0
De_Realist
We hebben desondanks nog steeds 20.7 miljoen winst gemaakt?
0 0
gi0vanni
De app werkt weer geweldig.
0 0
Ajax27
Echt een drama he. Zo'n grote app met zo'n groot bereik... dan moet je toch wel in staat zijn om de basis door een goed extern bureau te laten maken. Man man man... klop nou toch gewoon eebs bij een Fabrique of Mirabeau aan, die je weer koppelt aan een partij als Q42, en samen zorgen zij voor een 100% app die er geweldig uitziet en geweldig werkt.
0 0
Ajaxbrl
Moeten we ons al zorgen gaan maken?
0 0
gi0vanni
Over de app wel, en het ergste is dat als er is fout gaat je het niet meer kan aanpassen.
0 0
JanBiesbos
tsss logisch zou Cruijf hebben gezegd, hier slaap ik geen minuut minder om....
0 0
Hollister
Op zich geen hele schokkende gegevens, de kans dat dit jaar de voetbalinkomsten nog verder dalen is natuurlijk erg groot door het wegvallen van de recettes. Hopelijk kan de premies Europees voetbal dit jaar iets van die recettes compenseren als we overwinteren.
De rest zal gecompenseerd moeten worden door transferwinsten
3 0