[Update] 'Nog veel in beweging, ook beperken publiek'

BartVeenstra, 28-09-2020 om 15:05, 22034 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Het kabinet gaat maandagavond tijdens een speciale persconferentie bekendmaken dat er geen publiek meer is toegestaan bij wedstrijden in het profvoetbal én amateurvoetbal. Dat meldt onder meer het Algemeen Dagblad maandagmiddag. De NOS meldt dat ingewijden weten te vertellen dat de maatregelen genomen worden die voor drie weken gelden.

Afgelopen zaterdag waarschuwde minister Tamara van Ark al voor het mogelijk weren van publiek uit voetbalstadions. Die waarschuwing lijkt nu waarheid te gaan worden. De voetbalbranche liet afgelopen zaterdagmiddag weten 'zeer verrast' te zijn door de waarschuwing van Van Ark.

Landelijke maatregelen

Het kabinet trekt naast regionale maatregelen ook een aantal landelijke regels uit de kast. Zo moet de horeca in het hele land om 22.00 uur dicht en wordt de landelijke norm voor gezelschappen bij mensen thuis teruggebracht naar vier personen. Verder mogen in publieke ruimtes nog maar maximaal dertig personen samenkomen. In de buitenruimte geldt een landelijk maximum aantal van vijftig personen.

Update - 15.10 uur (28 september 2020) - 'Wordt nog gekeken naar beperken publiek bij sportwedstrijden'

Fons Lambie, politiek verslaggever van RTL Nieuws, meldt via Twitter dat 'veel nog in beweging' is. Zo moet er nog overleg plaatsvinden met burgemeesters. 'Ook hoe het publiek bij sportwedstrijden precies beperkt wordt, wordt nog naar gekeken, zeggen ingewijden', voegt hij eraan toe. De KNVB wil niet reageren tot de persconferentie is geweest, zo meldt RTL Nieuws verder.

Maak kans op de FIFA 21 Ultimate Edition!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sjaakvaak
Het is zowel hilarisch als dieptriest dat de grootste anti-maatregelen schreeuwers, niet snappen dat als wij ons allemaal even netjes aan die regels houden; ze veel eerder weer opgeheven kunnen worden.

Juist door zo stoïcijns met de regels om te gaan maak je het voor jezelf, en de rest van ons, extra lang kut.
1 -2
Lane 8
Puur demografisch gezien hebben we gewoon veelste veel boomers in de westerse samenleving, ik mag het natuurlijk niet zeggen, maar is dit niet een beetje natuurlijke selectie? Corona is puur sociologisch gezien een gift from god, dat bekent overigens niet dat klein leed niet erg is en rip voor alle doden, maar dit is nou eenmaal beter voor ons als mierenkolonie.
0 -3
AFCA-B93
Is het ook een gift from god als jij straks blijvende longschade over houdt van dit virus? Simpele
1 0
Bky
Hoeveel mensen onder de 80 heeft blijvende longschade door dit virus?
0 -1
Lane 8
Hier krijg je uiteraard geen antwoord op, don't get it twisted, ik haat Donalt trump, robert jensen en dergelijke figuren, maar puur statisch valt deze griep allemaal best mee en is het dus puur demografisch (mijn punt dus) statisch gezien alleen maar goed, lees: natuurlijke selectie at its finest and we don't want to fuck with nature.
0 -1
Sjaakvaak
Dit vind ik dan weer jammer van je. Het een griep noemen is echt een plaat voor je kop hebben. Het is statistisch gewoon een stuk zwaarder dan heftige griep.
0 0
Lane 8
Ik liet me een beetje gaan maar last time I checked is het statisch dus juist een heftige griep, maar dat is wat het is, een heftige griep.
0 0
Lane 8
Want dat gebeurt ook echt als gezonde twintiger??? Lees de definitie van natuurlijke selectie eventjes, simpele gast..
0 -1
Sjaakvaak
Oh het is zeker een feit dat we natuurlijke selectie zwaar onderdrukken door onze goede gezondheidszorg. Daarmee gaan we onszelf uiteindelijk dik in de vingers snijden. Zeker gezien het aantal "zwakkeren" zich harder voortplanten.

Maar er zijn ook hier en daar mensen die ogenschijnlijk gezond zijn maar door genetische pech op jonge leeftijd sterven, dan wel zware schade aan corona oplopen. Dus de vraag is, nemen we dat dan voor lief.
0 0
pieke
Het gaat voorlopig toch maar om 1 thuiswedstrijd?
1 -1
Radie125
mondkapjes verplicht en bij wie van de drie wil de echte bankovervaller opstaan
0 -1
Clubliefde34
Mensen die niet kunnen inzien dat alles voor het oog is en word gedaan zijn echt blind sorry hoor. Zoveel voorbeelden zijn er.. voetballers worden onder druk gezet door de regering en de media. Bijna geen een voetballer leeft die regels na aleen voor het oog en de camera. Die lachen zich de pleuris man. Op anderhalf meter afstand een volkslied zingen voor de aftrap. En zodra het liedje afgelopen is lekker 90min lang over elkaar heenrollen, lachwekkend. Elkaar groetten met de eleboog of een box. Hoevaak zie je dat ze elkaar toch omhelzen of een hand geven? Ook in de supermarkten, isereen loop langs elkaar heen, ook ouderen zie je telkens losser worden op straat en in de supermarkten. Bijna niemand neemt het meer serieus en terecht. Tuurlijk het is er het is vervelend. Maar het is zo erg gehypded het is niet normaal. Kanker? infecties? Griep? Slijmziekte? Honger?is allemaal erger man. Zullen we ook maar alcohol verbieden zodat er minder verkeersdode vallen? Doe maar gelijk ook tabak hebben we minder kankerpatienten. Met sex kan je hiv krijgen, Weetje wat vanaf nu mag je aleen nog met een dubbele condoom sex hebben. En in elke slaapkamer dient een camera te hangen waar een boa kan meekijken of de penentratie wel goed en veilig gebeurd. Het slaat natuurlijk helemaal nergens op, maar vergelijk het maar is feitelijk gezien.. Scheelt echt niet veel.
6 -3
Sjaakvaak
- voetballers hebben bij elkaar wel fysiek contact maar dienen buiten hun werk om wel gewoon zich netjes aan de regels te houden. Daarnaast worden zij non-stop getest zodat ze bij een besmetting direct geïsoleerd kunnen worden.

- In de supermarkten zijn er mensen die langs elkaar heen lopen. Maar dat betekent niet dat je elkaar gelijk besmet. Dat gebeurt pas als je langere tijd op elkaar staat, met verhoogde kans in ongeventileerde ruimtes en wanneer men hoest/niest/schreeuwt.

- Griep is niet erger, alle cijfers laten zien dat Corona erger is. Kanker is een verwoestende ziekte maar op geen enkele manier te vergelijken met een besmettelijke ziekte als Corona, zelfde voor Taaislijm.
2 -2
Clubliefde34
Dienen ja, gebeurd totaal niet. Op de werkvloer voor het oog, of "voorbeeldfuncties" en dan komen ze thuis of in een andere omgeving en dan bestaat dat niet meer joh. En griep heeft 8500 doden per jaar, we zitten met corona nu op 6300 uit me hoofd. En als ik jou hoor praten alsof je zelf corona heb uitgevonden man hoe de fuck weet jij dat nou? Dat heb je jezelf aanlaten praten man. Enige waar ik je gelijk in geef is kanker natuurlijk dat kan je niet vergelijken dat was me punt ook niet. Maar als je tabak verbied krijg je minder kankerpatienten en als je alcohol verbied krijg je minder verkeersdode. Maar die middelen maken je rijk dusja dat mag allemaal. Het is een vergelijking dat je denkt dat gaat NERGENS over i know. Maar zulke vergelijkingen MOET je maken nu want dit beleid gaat NERGENS over. Je past het niveau gewoon aan het beleid aan en je krijg dit soort discussies, lekker man.
3 -2
Sjaakvaak
Want jij weet wat al die voetballers in hun thuissituatie uitspoken. Denk dat je goed kan bijverdienen als je die info doorverkoopt aan de roddelpers. Feit blijft dat die gasten meermaals per week getest worden, dus ze zijn er als de kippen bij als er eentje besmet is.

Volwassen manier van discussiëren hoor "hoe de fuck weet jij dat nou". In tegenstelling tot jou heb ik mij niks laten aanpraten en sta ik wel open voor alle bronnen en verhalen. Feit is dat ik door mijn opleiding prima geschoold ben in statistiek en dus ook het uitlezen van cijfers. Daarmee heb ik voor mijzelf kunnen concluderen dat de oversterfte hoger is dan bij een flinke griep. En dat is dan nog ondanks alle maatregelen die er zijn getroffen. Zonder die maatregelen lag de oversterfte vele malen hoger. Dus ja, de griep is minder erg.
0 -1
Clubliefde34
Je zal nog versteld staan wat ik allemaal meekrijg en wie ik ken. En ja ik zeg met 100% zekerheid dat 90% van de voetballers de regels buiten de camera en een foto om niet naleven. Je moet het zo zien.. 90% van de mensen die boodschappen doen zijn er niet mee bezig en doen gewoon hun ding en terecht. En dan heb je 10% zeikerds zoals jou die het niet vinden kunnen en klakkeloos aannemen wat de nos en de overheid je voorschotelt en als.een schaap erachter aanloopt. En dan heb je ook nog 5% die er een discussie van maakt en zichzelf voor lul zet in het openbaar.
1 0
JOHANisGOD
Je verhaal slaat inderdaad nergens op.
2 -5
Clubliefde34
Dat is het hele punt ook kerel
1 -3
Arek Milik
Weet je wat nergens op slaat, dat je een prostituée mag bezoeken maar een boete krijgt als je met je familie knuffelt.
6 -2
mickey2602
Of wel met 5 man in 1 auto naar een voetbalwedstrijd om vervolgens in het stadion anderhalve meter uit elkaar te gaan zitten.
1 -1
Sjaakvaak
Nee gappie, in de auto moet je dus gewoon een mondkapje dragen. Dat jij daar de regels aan je laars lapt is je eigen probleem.
0 -1
Clubliefde34
Haha mooie man. Misschien moeten we allemaal hoeren worden en gigolos en het is opgelost!
0 -2
036AFCA97
Ik ben best voor vrijheid van meningsuiting en ik zie genoeg mensen hier met argumenten, cijfers en bronnen komen. Alleen ik ben tegen schreeuwende aso’s. Personen zoals “ajaxsuarez1” en in mindere mate “Arek Milik”. Ik vind ook dat de mods hier echt wat een moeten doen. Laatstgenoemde zal ongetwijfeld komen met het argument dat hij weldegelijk een bron had, maar waarom zouden we jouw bron serieus nemen als je zelf ook alles wat anderen sturen maar nep en onzin vind?

Vooral meneer “ajaxsuarez1” plaats 20 reacties per uur met honderd uitroeptekens, hoofdletters en respectloos gebrabbel over bejaarden. Meneer heeft toegegeven bipolair te zijn en heeft duidelijk last van een episode. Als het geen geschreeuw over Ten Hag is gaat het wel over Rutte. AjaxShowtime zou deze persoon tegen zichzelf in bescherming moeten nemen en een ban moeten geven.
5 -3
mickey2602
Tuurlijk erger ik me bij tijd en wijle ook aan sommige personen maar in Nederland mag men nog steeds zijn eigen mening uiten. Arek Milik doet dat en over het algemeen in vrij nette bewoordingen.
Ajaxsuarez1 doet dat ook alleen die gebruikt wat minder nette bewoordingen wat volgens hemzelf komt omdat hij een bipolaire stoornis heeft.
Nu kan je zeggen,als je dat weet en als je weet dat men zich enorm ergert aan jou dan blijf je toch weg van deze site? Maar ook iemand met een bipolaire stoornis heeft af en toe de behoefte om zich te uiten.
Doet ie datgene wat ie hier doet in het dagelijks leven,loopt ie de kans om klappen te krijgen oid.
Wat krijg je hier...hooguit een ban voor een maand ofzo. En dan nog,het zijn de moderators die daarover gaan en ik ga ervan uit dat ook zij de reacties van betreffende personen hebben gelezen maar dat ze het niet "heftig"genoeg achten om in te grijpen.
Moeten ze dan uitgaan van andere leden die vragen om een ban voor een bepaald persoon? Omdat iemand iets roept waar zij het niet mee eens zijn?
Ik vind van niet,laat iedereen zijn mening geven en als je dat te heftig is,probeer dan die persoon erop te wijzen. Reageert die persoon er niet op,dan reageer jij ook niet meer op die persoon. Klaar.
0 0
Arek Milik
Wat een nsber bij jij zeg, bah! Jij gebruikt zeker ook die kliklijnen. Die opgepakte kapper zat bij jouw op de hoek zeker. Als je niet tegen andere meningen kan met legitieme bronnen moet je ver weg van een forum blijven.
3 -7
JOHANisGOD
Legitieme bronnen.

Hahahaaaaa.
3 -1
036AFCA97
Arek Milik spendeert veel tijd bij Willem Engel onder zijn bureau. Samen lekker legitieme bronnen bestuderen, af en toe even een frisse neus halen met een bord in je handen. Heerlijk man. En maar incasseren die uitkering elke maand.
4 -2
MarLuuk76
Willem Engel is een vieze rat, precies de juiste man op de juiste plek. Het kabinet is zo dom nog niet. Willem houd mensen is slaap met z’n gelul over van alles en nog wat. Mensen gaan denken dat Willem het wel gaat regelen via een rechtzaak. Bewust mensen onder de duim houden. De kant van het verzet kanaliseren.

The best way to control the oposition is to lead it your self. Deze truc is al heel lang bekent hoor. Niks nieuws aan zelfde met Jensen Lange Frans en die meid laatst, met die vent van pow erbij
1 -1
036AFCA97
Ook nog termen als nsb’er gebruiken? Chique man ben jij hoor.

Je was zeker toevallig vrij vandaag?
4 -1
Clubliefde34
Kwestie van tijd dat door heel nl weer hooligans gaan verzamelen en chaos gaan maken., kan je de klok op gelijk zetten. En het worden er meer en meer met de tijd. Met deze regering worden er geen problemen opgelost ,aleen verplaatst.
1 -4
ram
Ik vind dit een vrij aparte manier van redeneren.

Je begint met "Kwestie van tijd dat door heel nl weer hooligans gaan verzamelen en chaos gaan maken", dan verwacht ik logischerwijs dat je deze mensen op hun plek gaat zetten. En jij komt met: "Met deze regering worden er geen problemen opgelost ,aleen verplaatst."

Erg bijzonder hoe op deze site de regering continue wordt aangevallen terwijl de bevolking vrijwel altijd buiten schot blijft. Dat klopt van geen kant.
2 -4
Arek Milik
Zolang er mensen niet opstaan blijven we in een slavensysteem. Of in dit geval deze cojona-hoax.

“Pas als de overheid bang is voor de bevolking heb je democratie!” -Thomas Jefferson
3 -4
ram
Ben je nu nog niet opgenomen?
3 -4
Arek Milik
Waarom verander je naam niet naar schaap. Past beter bij je.. ram is een beetje te hoog gegrepen voor je.
2 -5
ram
Ik wilde je bij nader inzien een duimpje omhoog geven: leuk gevonden!

Ik had je echter al een duimpje omlaag gegeven (beetje een reflex, nadat je weer iets raars hebt geroepen).

Maar ik vind deze wel leuk.
2 0
036AFCA97
Waarom verander jij je naam niet naar Lange Frans of Willem Engel?
3 -3
ram
Haha!
3 0
Clubliefde34
Maar wat is eraan gelogen dan? Als je dat niet ziet aankomen leef je onder 4 stenen. Dat dit eraan gaat komen spreekt voor zich, kwestie van tijd.
2 -2
ram
Huh? Zeg ik dat er iets gelogen is? Nee, ik zei dat je rare verbanden legt.

Als jij verwacht dat hooligans zich gaan misdragen, dan is het logisch (als je enige beschaving hebt) om die gekken op hun plek te zetten. Right?

Verder haal jij de overheid erbij. Geen idee waarom. De overheid heeft toeschouwers de kans gegeven om bij wedstrijden aanwezig te zijn. Dat ging, op een aantal uitzonderingen na, redelijk goed.

Maar nu gaat het toevallig heel slecht qua corona en dus verwacht ik dat we nu gaan sporten zonder supporters. Dat heeft, lijkt mij, niets te maken met het gedrag van supporters. Dat heeft gewoon te maken met het feit dat we weer terug moeten naar een situatie waarin er zo min mogelijk risico is.
1 -3
Clubliefde34
Kan me enigsinds erin vinden waarmee je begon. Maar dat laaste totaal niet want ik denk daar gewoon helemaal anders over. Jij vind mij misschien Egoistisch, en ik vind dat jij een bord voor je kop heb. Kan gebeuren hier kom je niet uit dus ik laat het lekker hierbij.
0 0
ram
Hmm, vage reactie dit.

Geen idee waar je je in kunt vinden en waarom ik een bord voor mijn kop zou hebben.

Maar goed. Best. Groetjes!
0 -1
voorkennis
Is er hier geen moderator die ajaxsuarez1 eens een ban geeft.
Het stelselmatig en structureel beledigen en beschuldigen van bejaarden gaat gewoon te ver.
Hij blijft maar doorgaan en doorgaan
6 -2
DonQ
Het gaat mij meer om het feit dat ie de hele commentsectie volblaat. Zoals iemand eerder al heeft gezegd, lijkt die vent geestelijk niet helemaal in orde.
3 -2
Aspers73
Ach, zal de wereld ook niet weten of dat onderzoek van die Casper bij Feyenoord inderdaad klopt met de aanname, dat voetbalwedstrijden bezoeken geen risico met zich meebrengt. Rutte denkt...."dat onderzoek moet ik voor zijn."
1 -1
AjaxAddicted
Altijd makkelijk om de supporters te pakken. Zwakkelingen!
1 -3
Sjaakvaak
Ja, de horeca wordt natuurlijk niet aangepakt. Het nachtleven ook niet. De cultuursector ook niet. Nee, alleen de oh zo zielige voetbalsupporters die niet hun dagje uit kunnen hebben.
0 0
ram
Ja... want alleen supporters worden "gepakt" en de rest van de samenleving totaal niet...
Wat lijkt het me heerlijk om zo'n simpel en beperkt beeld van de wereld te hebben.
2 -2
JOHANisGOD
Uit betrouwbare bron vernomen :

Arek Milik op Ajax Showtime is
FAMKE LOUISE.
3 -4
Sjaakvaak
En dan is ajaxsuarez1 zeker jebroer. Of misschien toch Bizzey.
0 -1
Raoul14
Gelukkig staan we net op tijd weer bovenaan :-)
2 -1
TontoKarnaggel
Blijf altijd verbaasd dat sommige hier zo enorm overtuigd zijn van hun gelijk. Wat weten jullie wat ik niet weet? Ik heb namelijk geen idee wat er nu het beste is om te doen of te laten, laat staan dat ik andere mensen ga overtuigen wat ze moeten doen.
Nu kan ik ook natuurlijk enorm onwetend zijn hoor, zou me ook niet verbazen :)
2 0
RuffRhythim
Haha ja das mooi he?
Hoeveel meningen je al overal niet voorbij hebt zien komen, meestal zogenaamd onderbouwd met enorme lappen tekst of vage links naar websites.
En dat moet dan dè waarheid voorstellen.

Veelsteveel mensen momenteel op de wereld die geloven in hun eigen waarheid.

Eigenlijk geeft het aan dat we als mens gewoon niet in staat zijn om hiermee om te gaan...
2 -1
Aspers73
Begrijpt nou niemand dat als iemand met klachten zich laat testen, dat hij dan al dagen ervoor besmettelijk was voor anderen, en het virus allang verspreid heeft? Met zo een test kun je niks stoppen, wel paniek veroorzaken.
0 -3
Sjaakvaak
Begrijp jij nou niet dat als je positief getest bent, je ervoor kan zorgen dat je niet nog meer mensen besmet? Met zo een test kun je dus zeker wel besmettingen beperken.
0 0
JOHANisGOD
@ajaxsuarez1

Vraagje.
Ben jij het product van een neef, die met zijn nicht een kindje gingen maken?
7 -1
Sterspeler
Hij woont volgens mij in Alabama.
2 -1
voorkennis
Nee hij is verwekt door 2 bejaarden van 90
5 -1
JOHANisGOD
Hahahhhaaahhhaaa
2 -1
036AFCA97
#BANajaxsuarez1
7 -1
Arek Milik
Dus omdat iemand een andere mening heeft dan jij moet die maar oprotten?
1 -6
DonQ
Het is waarschijnlijk voor zijn eigen bestwil. Het is echt niet normaal dat iemand in die bewoordingen en met capslock de hele commentsectie vol kliedert. Lijkt geestelijk niet helemaal in orde en dan heb ik het niet over de inhoud.
1 0
JOHANisGOD
Een mening.
Hahahahahaaaaa
5 -1
Labrador
Iedereen moest zijn bek houden, vervolgens gaat het overal goed, krijgt Ajax zelfs complimenten over hoe het gaat en wat doet het kabinet?
1 -1
Arek Milik
Haha wat heb ik gezegd op vrijdag? Ze gaan het hoe dan ook invoeren zonder publiek, ook al is het goed gegaan! Het is allemaal scripted. Mark Rutte moet het uitvoeren hoe dan ook! Bang worden we gemaakt, om wat? Een griepje! Er is geen abnormale sterfte er is geen abnormale covid besmettingen piek, er is geen IC tekort... nee jongens, het is een dictatuur! Maar ik zeg je hoe meer van zulke maatregelen, hoe meet mensen zien dat het niet klopt en opstaan. Binnenkort weer vele demo’s en groter dit keer! 100%
5 -7
Raoul14
Door dwazen zoals jij zit er over 6 maanden nog niemand in het stadion. Thxs!
1 -2
MarLuuk76
Volgens mij is er al maanden bekent dat er een 2e lockdown aankomt. Misschien nog niet deze week, maar hij komt er 100%. Wat de bevolking ook doet. Kijk eens om je heen, en denk eens simpel na over de idiotie van de plannen van dit kabinet. En maar de vermoorde onschuld spelen. Pure propaganda op wereld niveau. Maar de angst van vele overheerst.
0 0
JOHANisGOD
Een griepje, OMG.

Dan ben je echt extreem dom!!!

Covid heeft niets met influenza te maken, aluhoedje.
4 -4
Arek Milik
Dom ben je als je als een slaaf meeloopt met de media propaganda en niet kritisch durft te zijn en niet alles betwijfeld. Dan ben je pas dom. Er zijn tig virussen, op dit moment is er alleen een rhinovirus piek, dat is ‘normaal’ in deze tijd van het jaar!
1 -7
Caparzo
Zou het ook kunnen dat jij sinds maart een tunnelvisie hebt ontwikkeld en dat jou “bronnen” misschien niet objectief zijn?
3 -2
Arek Milik
Ah mooi dan kunnen we helemaal stoppen met het cojona gezeik als je vind dat RIVM en CBS niet objectief zijn! Misschien zijn we het dan toch eens!
0 -5
Caparzo
Op het RIVM valt zeker iets aan te merken, het gaat denk ik ook niet zozeer om wat wel of niet subjectief is, als wel hoe de belasting van de gezondheidszorg zich ontwikkeld. Want of het nou een “nepvirus” is of niet, de opnames daardoor lopen inmiddels wel weer op (en dat is een objectieve waarneming).
2 -1
Sjaakvaak
Jij hebt vrijdag alleen maar onzin geluld, alle bronnen waarmee ik op jou reageerde; negeerde je. Jij ziet alleen maar wat je wil zien.

Het is geen griepje, er is wel abnormale sterfte, er is wel een piek en zodra de besmettingen uit de pan loopt komt er zeker wel een IC tekort.
2 -3
Arek Milik
En jij leest mijn bronnen niet als ik die plaats.. nog een keer?

https://ibb.co/Z142nk4

https://ibb.co/P9bQrKC

En kom dan niet weer met een third-party grafiek die zo nep is als de pest.
1 -5
Sjaakvaak
Leuk, week 32. Hartje zomer, toen het virus zich redelijk gedeisd hield. We zitten inmiddels in week 40 en het begint pas sinds kort weer aan te trekken. En dan zit er nog eens een paar weken tussen besmet raken en mogelijk overlijden.
0 0
bazza25
Dit precies wat rutte wil , dat we elkaar lekker de schuld geven of het kabinet het volk de schuld kan geven.. terwijl het ook anders interpreteert kan worden en dat is dat het piekt en kraakt in de ziekenhuizen hun schuld is vanwege het alsmaar afbouwen van ziekenhuisbedden.. laten we zeggen dat we aankomend op 1000 opnames zitten en dan staat de zorg al op zjjn kop in een welvarend land van 17.000.000 inwoners.. moet je daarvoor zoveel andere groepen raken? Net zoals we doen het voor de ouderen (elkaars opa en oma) we zijn al jarenlang slecht voor de ouderen met wantoestanden in verpleeghuizen van heb ik jou daar en een opname drempel voor verzorgingshuizen van hier tot Tokio waardoor oudjes jarenlang wegkwijnen alleen thuis en nu gaan we in eens de moraal ridders uithangen.. iedereen wordt gehersenspoeld door deze massa psychose terwijl heel weinig mensen beseffen wat er kapot wordt gemaakt qua economie en het leed wat daarachter allemaal zit hoor je niemand ove
3 -3
davy14
Ik snap dat iedereen dit onzin vindt, maar er mag ook eens gekeken worden naar de KNVB.
Omtrent alles qua corona heeft de KNVB keihard gefaald.
Eerst wat betreft het stemmen over de degradanten. Ten tweede het programma waarbij er zogenaamd gedacht werd dat bij topduels later wel meer publiek mocht zijn. Vervolgens bij het aanvragen van een steunpakket en tenslotte bij het naar buiten brengen dat er al eerder met meer publiek gespeeld mocht worden waarbij de KNVB meteen werd teruggefloten door de overheid.

Hoe moeilijk was het van te voren geweest voor de KNVB om een keiharde stelling in te nemen dat bij zingen/juichen/niet handhaven 1,5 meter regel de wedstrijd meteen gestaakt werd? En als er vervolgens alsnog niet geluisterd werd om de overwinning aan de uitspelende ploeg te geven?

Waarom nam de UEFA niet meteen keihard stelling van te voren in door bij misdragen van supporters de ploeg uit de Europese competitie te schrijven?

Ik vraag me af of supporters dan überhaupt in de verleiding waren gekomen. We kunnen hier wel wijzen naar de overheid, maar de clubs vallen onder een falende bond die totaal niet weet wat proactief handelen betekent. Het enige wat de KNVB kan is kijken naar wat de overheid opdraagt, maar zelf met ideeën komen? En de UEFA is sowieso een joke in coronatijd. Lekker man die nutteloze nations league door laten spelen, het onrealistische Europese programma, het forceren van bonden om de nationale competitie door te zetten vorig jaar, etc.

Ik ben het niet eens met de nieuwe maatregelen maar snap dat de overheid voor nu geen vertrouwen heeft in een sportsector met zo'n falende bond.
5 -2
noppenkoning
Hoeveel besmettingen zijn er terug te leiden aan een stadionbezoek? iemand cijfers?
0 0
Sjaakvaak
Gezien het feit dat er 7 dagen incubatietijd is, en dan nog eens wat meer tijd voordat huishoudens weer besmet worden. Kunnen we op dit moment nog niets zinnigs zeggen over aantal besmettingen na stadionbezoek.
1 -2
Weswess
Totaal krankzinnig dit.
5 -2
debarbaar
Wordt het niet eens tijd dat die incompetente KNVB gewoon eens een professioneel lobby bedrijf inhuurt met grote ingangen in Den Haag. Geef maar een miljoen van de Koeman miljoenen uit om de crimineel nalatige overheid te bewerken. De KLM vliegtuigen vol, sportscholen en kroegen en restaurants nog steeds redelijk vol en geen publiek bij het voetbal dat buiten plaats heeft.
1 -2
Sjaakvaak
Kroegen en restaurants zijn dus ook ingeperkt en worden volgens de nieuwe maatregelen nog verder ingeperkt. Sportscholen idem dito.
1 -1
Joseph
Ik hoop toch vooral op betere maatregelen, volgens mij wijzen de cijfers van voetbalwedstrijden niet op een infectiehaard.
1 -1
Daveajax1976
O Hans !!!
4 0
sucre
O Hans... Cojona!!!
4 0
AJAXAFC1
Hoe kan je nou aantonen dat er met dat hoopje mensen wat bij de voetbalwedstrijden is geweest ook besmettingen bijzaten?
Dit is puur symbool politiek oh zie ons is ingrijpen...
Als je nou een test had gedaan in bv de 9 volle stadion & daar zou aantoonbaar uitkomen dat er veel besmettingen uit voort komen dan snap ik dat je maatregelen neemt, maar met dat handje vol mensen wat naar het stadion gaat kan je toch niet ineens zulke maatregelen nemen? ( waar ik zelf niet in geloof in de buiten lucht, maar daar los van)

Persoonlijk ga ik zelf ook niet naar het stadion want er is geen reed aan met die maatregelen maar achter de tv kijkt het wel fijner als er ieder geval publiek zit....
1 -1
nahfahlaar
Het gaat volgens mij niet alleen om de mogelijke besmettingen in het stadion, maar ook om de mensenstroom er naar toe. Je wilt voorkomen dat mensen onnodig met het ov gaan, er drukte op straat is, enz. En grote evenementen dragen daar aan bij. En wat willen we liever, nu even wat strengere maatregelen, of dat binnenkort alles weer dichtgaat?
2 -1
chloorbestendig
Eens zien wat de experts & virologen op Showtime hier van vinden!
6 -3
johnantoni
#Nexit.
5 -6
MK77
Wat zou dat uitmaken? Dit zijn geen europees opgelegde regels
1 -2
johnantoni
De EU heeft geen duidelijk plan. Elk land wordt aan zijn lot overgelaten. Kan je net zo goed uit dat circus en al die centen die naar Brussel gaan aan je bevolking spenderen.
4 -3
MarLuuk76
Dat is precies wat jij moet denken.
0 -1
Sjaakvaak
De EU levert ons als handelsland veel meer geld op, dan dat het ons kost.
2 -3
JariJari
Lekker nalullen wat je hoort!
Lekker blijven doen
0 -1
Len nart
Dus je zou liever een Europese superstaat willen hebben die de lidstaten oplegt welke maatregelen ze moeten nemen?

De EU is heel nuttig voor bijvoorbeeld inkoop vaccins, of goedkoop lenen omdat we de Euro hebben zodat we overheidssteun kunnen blijven geven. Veel van het budget van de EU gaat nu naar landbouwsubsidies en financiele steun aan armere landen. Beide wel nuttig omdat de EU ook veel vraagt van landbouw in wetgeving en omdat het ook voor ons op de lange termijn niet slecht is als het goed gaat met het voormalig oostblok.
2 -1
beffum
Ik zat de afgelopen week in verschillende hotels in Nederland vol met zeg maar de wat ouderen mensen van Nederland. Zo van een jaar of 60 tot ouder. En hier en daar wat jonger. Bij het ontbijtbuffet was het dringen. Het restaurant zat 's avonds propvol. Het boeit de meeste mensen gewoon niet meer. Men wil leven. Sport is voor het volk. En daar willen ze het kleine beetje publiek ook weer verbieden?
Had er verdomme voor gezorgd dat er genoeg ziekenhuizen en zorgpersoneel was geweest. Mensen met andere ernstige aandoeningen worden gewoon niet geholpen omdat de zorg in de stress zit vanwege een virus. Daar betaal je dan al jaren jaarlijks zo een 2000 euro zorgpremie voor. Nee wij geven onze poen liever weg. Nederland is een bananenrepubliek geworden. Als ik terug kan zit ik weer in Azië.
1 -3
Sjaakvaak
Ernstige aandoeningen worden gewoon verholpen. Het zijn de kleinere operaties die worden uitgesteld. Zorgpremie is iets van 1300 dus ik vind dat je wel heel wild afrond met je 2000. Daarnaast, als je weinig geld hebt krijg je ook gewoon zorgtoeslag.
1 -3
beffum
Ik zat de afgelopen week in verschillende hotels in Nederland vol met zeg maar de wat ouderen mensen van Nederland. Zo van een jaar of 60 tot ouder. En hier en daar wat jonger. Bij het ontbijtbuffet was het dringen. Het restaurant zat 's avonds propvol. Het boeit de meeste mensen gewoon niet meer. Men wil leven. Sport is voor het volk. En daar willen ze het kleine beetje publiek ook weer verbieden?
3 0
WZAWZDB14
2e golf is toch duidelijk minder dodelijk dan de eerste golf. Ze zijn bang dat de sterftecijfers weer door het dak gaan, maar bij geen enkel land lijkt dat te gebeuren.
Wacht nou gewoon de gevolgen van andere landen af en bepaal daarop je beleid. Alleen het aantal besmetting zeggen vrij weinig!
7 0
AjaxHoorn
Het gaat meer om het feit dat reguliere zorg niet doorgang kan vinden volgens mij.
2 0
Restored
Precies, hoorde ze zeggen dat als de huidige trend blijft voortzetten dat rond 20 oktober de eerste kankeroperaties alweer geannuleerd moeten worden. Dat wil je natuurlijk altijd voorkomen
1 0
sucre
Lees je wat je schrijft? Kanker niet behandelen, omdat er een fking virus is wat NIET dodelijk is voor de meeste mensen? GEKKENWERK!!
1 -1
Murtagh
massaal naar de kroeg tijdens voetbalwedstrijden waar veel minder streng gehandhaafd wordt
0 0
036AFCA97
Moet je hopen dat ze niet om 21:00 spelen want dan moet je de tweede helft thuis kijken hahahahah
0 -1
Aspers73
Ik heb het gevoel alsof de hele wereld knettergek is geworden. Het is maar te hopen dat we een milde griepgolf krijgen, anders begint iedereen daar ook hysterisch over te worden en zitten we de komende 20 jaar binnen.
5 -2
Jood1983
We wisten in maart al dat er een 2de golf aan zou komen! Ze roepen maar wat en net als iedereen geen flauw idee wat we aan het doen zijn.
6 -1
Juhaz02
Als je het publiek in de Kuip ziet word je toch best moedeloos, dat soort figuren verpesten het voor de rest, evenals de Willem 2 fans.

Kunnen echt niet verder kijken dan hun neus lang is, en snappen de gevolgen niet van hun stommiteiten.
Of ze zijn zo egoïstisch dat het ze geen reet interesseert
2 0
OuweDibbes
1 ding is zeker. Vanavond zal Rutte bij de persconferentie geven waar hij zal mededelen dat dit verschrikkelijk is, en dat ie dit liever niet doet maar door het onvoorspelbaarheid van het virus geen andere uitweg ziet dan deze maatregelen. Ondertussen, nog steeds geen goed testmateriaal, te weinig testmateriaal, geen bonus en salarisverhoging voor de zorg, geen genoeg IC bedden en ondertussen zelf beslissen dat er miljarden naar Italie en Spanje gaan zodat er weinig geld is voor de horeca, entertainment sector die nu grotendeels failliet gaan.
4 0
Web
Nederland heeft baat heeft bij de landen in Zuid Europa
Ons land is voor een groot deel afhankelijk van export, snap best dat het dubbel is
Er zijn heel veel ontslagen nu, ze stoppen heel veel geld in banen, moet je dan op dit moment de zorg mensen opwaarderen?
Er is ook pas een CAO akkoord in de zorg
1 -1
MarLuuk76
Er staat letterlijk als reden een van de redenen dat de zorgpremie omhooggegaan is. Dat dat is omdat het zorgpersoneel opslag heeft gehad. Hoe vies ben je omdat keihard in te vrijven bij het zorgpersoneel. Het zijn leugenaars.
0 -1
atalantanio
Terechte maatregelen. De cijfers lopen weer op maar de meesten lijken het wel best te vinden en trekken zich nergens wat van aan. Ze zien volgens mij nog liever dat half Nederland op de IC komt te liggen dan dat ze een tijdje niet los mogen gaan in de kroeg of op een plein in Tilburg of wherever. Het zat er gewoon aan te komen.
7 -7
Biornha
Ben ik het niet geheel mee eens. De stadia zijn in de open lucht waarbij, aantoonbaar, minder kans is op besmetting. Dat is namelijk de hele fundering waarop de amateurs weer voetballen (en sporten). Dat er maatregelen moeten komen is duidelijk, maar ik vind dat de supporters nu het dupe worden van alle tegenstrijdige berichten. Een normale mens weet na alle informatie niet meer wat klopt. Dat is het frustrerende, want wat denk je dat je nu gaat krijgen? Mensen gaan naar elkaar toe trekken en gaan hoogstwaarschijnlijk wedstrijden kijken binnen in huiselijke kring, met hoogstwaarschijnlijk meer mensen dan toegestaan.
Ik ben het in deze dan ook eens met VD Sar (dacht ik) die zei dat de stadia een van de veiligste plekken van Nederland zijn.
Wat het overwegen dan juist meer dan waard is, is het kijken naar wedstrijden met mondkapjes om. Ik vind dat het kabinet heel weinig aandacht schenkt aan deze maatregel. Dus ik hoop dat deze juist naar voren gaat komen in de Persconferentie.
0 0
wdeneush
Kan iemand mij meer vertellen over onze beste forum lid ram
0 -4
mgtow
Haat liefde verhouding mee. Hoezo?
1 0
ram
Haha! Love you too! ;)
1 0
InOost
Een van de weinigen die verder kijkt dan zn neus lang is.
1 -3
ram
Thanks!
1 -2
bdsngsfs
Want?
1 -1
ram
Hij is nieuw en trekt het heel slecht dat ik hem aanspreek op zijn opmerkingen over Rutte:

"Zag m aankomen fietsen Spijkerbroek uit de jaren tachtig" en het snuggere vervolg: "Dit geeft weer hoe een man zijn karakter is Een vreselijke homo en dat bepaald mijn leven".
3 -1
bdsngsfs
Klinkt mij als een typisch gevalletje dat bang is om toe te geven dat hij zelf homo is. Hoop dat hij dat gewoon toegeeft ieg voor zichzelf. Denk dat ie dan veel meer plezier heeft in het leven :D
2 0
ram
Haha, maybe. Al klopt die theorie volgens mij niet helemaal. Men zegt altijd dat mensen die ageren tegen homo's, zelf homo zijn. Volgens mij zijn die mensen vooral (erg) onzeker over zichzelf, op wat voor een manier dan ook.

En daarbij nogal laag om een iemand als homo af te schilderen. Als je tegen zijn politieke ideeën bent ofzo, prima: zeg dat dan... Dit is zo'n bizar zwaktebod. Door met dat soort onzin te komen loopt hij alleen maar met zijn eigen beperkingen te koop.
2 0
bdsngsfs
Zit beslist wat in! Het is overigens (volgens bepaalde opvattingen in de psychologie ,vnml Jung, een kerngegeven dat je onderdrukte kant (de zg schaduw) het hardste schreeuwt om gezien te worden. Een ander deel in jezelf gaat daar dan weer tegen in, etc. Voor elke Ajax supporter zou Jung wat dat betreft verplichte kost moeten zijn haha.
1 0
X-RaY
Hij is Ajacied.
2 0
ram
Haha, nice.
0 0
X-RaY
Circus Overheid, alle vacatures zijn t/m 2035 opgeschort. Clowns zat
6 0
diamanti
Moet ik nu ook op zaterdag met een mondkapje op gaan voetballen?
0 0
Web
Zo vreselijk jammer al die maatregelen, maar ook eens in de spiegel kijken en hand in eigen boezem steken, maar het blijft zuur
4 -2
Linkspoot
juist ! Enkel dat in de spiegel kijken is zooooooo moeilijk.
2 -1
Jojo49
Alleen willem2 en feyenoord straffen . dat waren de boosdoeners .
3 -2
Duif63
Exact. Willem 2 en 010 de rest van het seizoen zonder publiek.
0 0
DS
Wat nodig is, is nodig om de boel onder controle te houden.
Wel zuur dat het gebeurd na een weekend waar het juist allemaal netjes ging.
5 -4
Mocrodammerr
kunnen we nog wel een escortje fixen of niet??
2 0
AjaxDaniel
Als jij betaalt ouwe reus
0 0
Koekepeer
Ik zou nog even bellen voor de zekerheid, en gelijk 1 voor morgenmiddag.
0 0
Duif63
Ik zou er gelijk 2 nemen voor de zekerheid. Niks mis met een triootje. Lekker man.
0 -1
DS
Rijden die dingen nog dan, zijn inmiddels oldtimers.
2 0
Linkspoot
te veel uitstoot!
0 0
Mocrodammerr
slecht, heel slecht
0 0
Ajaciedvooraltijd1434
Op deze manier gaat het niks worden.
We bereiken een punt waarop de beperkingen dusdanig worden dat het in verhouding tot de gevolgen die de ziekte heeft niet meer opweegt.
10 0
Mocrodammerr
het leven is tekort.
2 -3
Bky
Voor iedereen onder de 70 in ieder geval niet door corona.
0 0
Henkjanklaas
Heel de entertainment, muzikanten, horeca, voetbal, leggen zo het loodje met dank aan al die ongehoorzamen die zich niet aan die paar regels kunnen houden.
1 -5
bazza25
Dat is precies wat rutte wil , dat we elkaar lekker de schuld geven of het kabinet het volk de schuld kan geven.. terwijl het ook anders interpreteert kan worden en dat is dat het piekt en kraakt in de ziekenhuizen hun schuld is vanwege het alsmaar afbouwen van ziekenhuisbedden.. laten we zeggen dat we aankomend op 1000 opnames zitten en dan staat de zorg al op zjjn kop in een welvarend land van 17.000.000 inwoners.. moet je daarvoor zoveel andere groepen raken? Net zoals we doen het voor de ouderen (elkaars opa en oma) we zijn al jarenlang slecht voor de ouderen met wantoestanden in verpleeghuizen van heb ik jou daar en een opname drempel voor verzorgingshuizen van hier tot Tokio waardoor oudjes jarenlang wegkwijnen alleen thuis en nu gaan we in eens de moraal ridders uithangen.. iedereen wordt gehersenspoeld door deze massa psychose terwijl heel weinig mensen beseffen wat er kapot wordt gemaakt qua economie en het leed wat daarachter allemaal zit hoor je niemand over..
0 0
waayop
Is dan aangetoond dat stadions een besmettingshaard zijn? Ben bij drie thuispotjes geweest en het was bij Ajax prima geregeld. Het verbieden van huwelijksfeestjes en kerkbijeenkomsten zal meer zoden aan de dijk zetten.
5 -2
BrandjeXL
Heb jij bewijs dat er bij voetbal geen besmettingen zijn? Ze willen de stroom van mensen zoveel mogelijk beperken denk ik. Ik vind de maatregelen ook te zwaar maar dat er geen bewijs dat je bij voetbal besmet kan raken is geem argument.
0 0
Bky
Is er onderzoek gedaan in hoeverre de verspreiding in stadia met de huidige maatregelen aanwezig is? Is er onderzoek gedaan naar de Feyenoord supporters die te dicht bij elkaar stonden in het stadion of de Willem II supporters? Je zou toch verwachten dat ze bewijs kunnen laten zien dat de huidige manier niet kan, gezien ze dat gaan verbieden.

Het lijkt me dat je simpel aan kan tonen met een representatieve steekproef onder de toeschouwers of ze besmet zijn geraakt. Dan heeft iedereen duidelijkheid.
7 -1
Henkjanklaas
Dat onderzoek is niet zo simpel als u het voorstelt. De clubarts van Feyenoord is zoals u wellicht weet met een uitgebreid onderzoek gestart, maar dat gaat qua organisatie en uitkomsten wel een tijdje duren.
Daar een grote groep mensen zich in het land niet aan die paar regels houden zijn we bijna terug bij af met een R van 1,4 daar kunnen we lang en breed over blijven discussiëren maar we kunnen beter met z’n allen de regels naleven om de R weer onder 1 te krijgen. Nederlanders zijn weinig volgzaam, iets met de vrije opvoedingen tegenwoordig denk ik zo maar. Nu zitten we met de gebakken peren daar allerlei leiden de coronaregels niet willen volgen.
0 -3
Bky
Je kan de bevolking wel heel makkelijk de schuld geven, maar we hebben een falend testbeleid dus we varen praktisch blind de tweede golf in. Je kan je niet eens laten testen en daar boven op, als het je al lukt dan weet je niet eens of je besmettelijk bent. Het is een groot fiasco.
4 0
Turbo
Het is niet anders. Het virus onder controle krijgen totdat er een vaccine is is gewoon belangrijker.

Als de tokkies en de complotgekkies ook een beetje meewerken gaat het wel lukken. Het zijn simpele regeltjes, meer niet.
4 -8
johnantoni
Mensenn die kritisch zijn op de regering wegzetten als tokkies en complotgekkies, wat een arrogantie.
1 -2
Turbo
Kritisch op de regering? Als je kritiek hebt kun je dat melden en erover praten. Roepen dat Corona een hoax is of dat Bill Gates ons aan het vermoorden is of dat je niet kan ademen met een mondkapje is geen kritiek op de regering maar volstrekte onzin.

Het is prima mogelijk om kritisch te zijn op de regering en tegelijkertijd wat eenvoudige regels na te leven en de situatie serieus te nemen.
1 -1
Schip
Eens, al vraag ik me af of er wel deugdelijke feiten onder deze maatregel liggen.
1 0
Turbo
Dat is inderdaad de vraag. Het oogt wat "makkelijk".

Dat gezegd hebbende heeft een groot deel van de samenleving moeite met meer gedetaileerde regelgeving en "als er 15 duizend man in een stadion kunnen kan ik ook wel - insert achterlijk voorbeeld hier - gaan doen." Je bent gewoon overgeleverd aan het wat minder intelligente deel van je samenleving imo.
2 0
Schip
Die Casper van Eijck of i.d. gaf aan dat ze juist met een onderzoek naar besmettingen in stadions bezig zijn met medewerking van De Kuip. Ik had dat toch graag afgewacht. Tenzij er nu al bewijs is dat er besmettingen optreden.

Anyway, als het moet, moet het. Alles beter dan een nieuwe lockdown. Maar ik ben niet overtuigd van het denkwerk achter veel maatregelen. Hoe kun je nu strengere maatregelen nemen, als je je als kabinet constant verzet hebt tegen een algemene preventieve maatregel als mondkapjes. Dan ben je toch tegenstrijdig bezig?
0 0
DonQ
Als ik de berichten aanhoor op het nieuws is het al nagenoeg een complete lockdown. Bijeenkomst van groepen mag alleen weer heel kleinschalig, thuiswerken wordt strenger gecontroleerd (geen idee hoe ze dat gaan doen) en alleen nog noodzakelijke reizen naar de grote steden in de randstad.

Helemaal eens met de opmerking van de mondkapjes. Door matige communicatie en argumentatie hebben de regering en het RIVM zich ongeloofwaardig gemaakt.
0 0
Turbo
ja, eens natuurlijk.

Zit een behoorlijke scheut nattevingerwerk bij.
0 0
ram
Ik hou best van nattevingerwerk.
0 -1
Turbo
zolang je maar een mondkapje draagt en netjes je handen wast na afloop, ram.
0 0
waayop
De vraag is alleen of dit een maatregel is die helpt het virus eronder te houden? Komt over als een aantal willekeurig bij elkaar gesprokkelde maatregelen.
1 0
Ajax1969
Ik vind dit een makkelijke maatregel, terwijl ik niet het idee heb dat dit de grote virus verspreidende evenementen zijn. Dat zijn toch meer de feesten en partijen. Met zijn vijven in de auto gezellig gaan stappen en dan alle vijf ziek worden. Niet erg, als er geen ouderen worden aangestoken. Maar helaas zo werkt het blijkbaar niet.
1 0
Bky
*mompelt iets dat met zn vijven ziek worden in de auto niet zo heel erg is als je je maar kon testen en er achter komt dat je besmettelijk ziek bent zodat je gewoon lekker thuis kan gaan zitten tot je weer beter bent maar zelfs dat kan niet want het testbeleid heeft nu al gefaald*.
0 0
Ajax1969
Dit had niets met falend testbeleid te maken. 1 was waarschijnlijk ziek en wist het nog niet. Van mij mag het overigens, met zijn vijven in de auto als 20-er, maar blijf vervolgens weg bij ouderen. In dit geval werden vijf 20-ers ziek en één 60-er. En die laatste ligt nu in het ziekenhuis.
0 0
Bky
Je wist het niet en komt er ook nooit achter. Dat is het probleem nu.
0 0
Ajax1969
Ik ben wel met je eens dat het testbeleid weer slecht is.
Ik begrijp ook niet goed waarom andere landen het wel lukt om dat op orde te krijgen en Nederland niet.
0 0
Toon meer reacties