Lille neemt Botman alsnog definitief over van Ajax

GinoHaverkamp, 24-09-2020 om 17:05, 17568 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Sven Botman maakt toch een definitieve transfer naar Lille OSC. De verdediger vertrok eerder op huurbasis naar de Franse club. Donderdagmiddag maakte Ajax via de officiële kanalen alsnog bekend dat Botman definitief de overstap maakt naar Lille OSC.

Eind juli werd bekend dat de Champions League-tegenstander van het vorige seizoen Botman al zou kopen van Ajax, maar vanwege later gewijzigde inhoudelijke details zou de Franse club hem in eerste instantie huren. De bedoeling was om aan het begin van het volgende voetbalseizoen de transfer definitief te maken. Ajax meldt echter dat aan alle inhoudelijke verplichtingen is voldaan, waardoor de overstap nu al wordt omgezet in een kooptransfer.

Met de transfer is volgens Mike Verweij, Ajax-watcher namens De Telegraafeen bedrag van acht miljoen plus bonussen gemoeid. Ajax heeft daarnaast nog een doorverkooppercentage afgedwongen, al is niet bekend hoe hoog deze is.

Botman, een twintigjarige centrale verdediger, speelde van 2009 tot en met 2018 in de jeugd van Ajax, maar zou nooit zijn debuut in de hoofdmacht maken. De afgelopen jaargang maakte de achterhoedespeler indruk in het shirt van sc Heerenveen, waarna de interesse van Lille OSC werd aangewakkerd. Namens die club heeft hij al vier competitieduels in de benen.

Bestel de FIFA 21 Limited Ajax Edition nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De Stift
Even optellen hoor:

Botman: 8 miljoen
Marin: 10 miljoen
Ziyech: 40 miljoen
Van de Beek: 39 miljoen
Veltman: 1 miljoen
Dest: 25 miljoen

Toch voor bijna 125 miljoen verkocht en 'slechts' voor 25 miljoen ingekocht (Antony, Kudus, Stekelenburg). Een Mateus Henrique en Fosu Mensah moeten toch te doen zijn om de selectie helemaal spik en span te maken.
1 0
NouriVandeBeek
Netto zal het bij lange na geen 125 miljoen zijn natuurlijk
0 0
DeWijsneus
Joh heeft AS gefixt dat je weet melding krijgt als iemand op je bericht heeft gereageerd!? Of is het een tijdelijke opleving? In ieder geval goed bezig mannen. Zie ik graag weer terugkomen.
0 0
Joodhannus73
We missen een CV en laten er eentje naar Lille vertrekken. Een club waar we vorig jaar in de CL tegen speelden. Onbegrijpelijk dat hij in de voorbereiding geen kans heeft gehad! Nu missen we nog steeds een (extra) CV...
2 -7
Ajax#1900
Je snapt toch wel dat niet iedere speler bij Ajax past? Botman is een prima speler, maar niet voor Ajax. Hem voor een mooi bedrag verkopen is prima. Bovendien, misschien hebben spelers zelf ook iets in te brengen? Hij had hier garantie op een basisplaats.
1 0
Ozymandias
Ajax heeft met Blind, Álvarez, Martínez, Schuurs, Jurriën en Rensch meer dan genoeg centrale verdedigers (waarvan alleen Álvarez zowel kwalitatief minder is dan Botman als minder potentieel heeft). Botman was bij Ajax nauwelijks aan spelen toegekomen.
1 -1
EersteAanname
Botman is niet goed genoeg voor het eerste van Ajax, mocht het je ontgaan zijn..
6 -1
JSTWST
Niveautje Suarez ;) qua marktwaarde :)
0 -1
Jornnn
Fijn voor Heerenveen ook. Is dat ook weer afgehandeld.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik vind het geen geld, voor een voetballer zonder corona.
0 0
Libero
Die moet je wel steeds testen, als ze het al gehad hebben ben je daar voorlopig van af ;)
0 0
smokum
Sterk spel van Botman, dat heeft hij snel afgedwongen!
2 -2
JanBiesbos
Betekend dat nu al de poen word overgemaakt?
0 0
Bjorn
Er wordt zeker poen overgemaakt, maar vaak wordt dit wel verdeeld over een langere termijn. Twee of drie seizoenen. Maar dat doen wij ook als we spelers kopen, dus dat is niet erg. Normale gang van zaken.
3 0
zierikzee
Houd Ajax nog wel spelers over. Als wil weg of is weg. Daar moet wat aan de hand zijn
0 -4
Ozymandias
Tot nu toe zijn uit de basis alleen Veltman, Ziyech en Vd Beek vertrokken. Daar zal Dest nog bij komen maar dat is ver van de leegloop die werd verwacht.
1 0
de_pitbull
Haha, dat is bijna de prijs die psv voor zijn topspits kreeg.
3 -3
PierreHeno
Lammers was nog lang geen topspits hoor. Voor Bergwijn incasseerden ze trouwens 32 miljoen euro. Aardig bedragje toch wel ook.
4 0
ambtenaar
Dat gekke spurs betaalde ook dikke 30 miljoen Jansen....
0 0
Adam24
Ja en de helft voor Eriksen...
0 0
Caparzo
Dit zegt toch wel wat over het feit dat Ajax (na een tijdje afwezig) weer een ijzersterk kwaliteitslabel is geworden (De Jong, De Ligt, Van de Beek). Voor een verdedigende wisselspeler van 19 die maar 3/4 seizoen (deels) in Ajax 1 heeft gespeeld, worden bedragen van goed 20mio afgetikt (zelfs nu de hele voetbaleconomie op z'n gat ligt). Ongekend in vergelijk met 5 jaar terug.

Botman nu, ik weet wel, andere tijd en geen 1:1 vergelijk want ruim 30 jaar terug en inflatie enzo, maar niet minder grappig om te zeggen: een jeugdspeler zonder 1 seconde in Ajax 1, levert Ajax nu meer op dan wat Ruud Gullit PSV opleverde bij de toptransfer naar AC Milan.

Ajax doet er internationaal weer helemaal toe als opleider, en dat is goed nieuws (voor de lange termijn). Dat is 1 van de belangrijkste dingen om aan te kunnen (blijven) haken bij de Europese top.
8 0
ST
Zo is dat! Lang leve ons aller Ajax!
1 0
MK77
HOERAH!
0 0
036AFCA97
Kan Lille dat bedrag niet meteen overboeken naar Gremio? Scheelt de administratie van Ajax weer werk
4 0
Web
Optimist
0 0
DT10
Nu Micky van der Ven voor een kleine 2mlj ophalen bij Volendam!
4 -1
Ozymandias
Ik vind Vd Ven een zeer talentvolle verdediger maar Ajax heeft met Rensch als een zeer talentvolle linkercentrale verdediger in huis. Er staan bijna geen spelers uit de eigen jeugd meer in de basis en Ajax moet daarom momenteel alleen aankopen doen die een versterking zijn voor de basis zodat de eigen talenten daarachter de kans krijgen om zich optimaal verder te ontwikkelen.
5 0
Rockpotje
Rensch is wel nog steeds pas 17 en als hij beter is komt hij er vanzelf wel bovenuit steken. Bovendien kan hij net zo goed rechts in het centrum en Kasanwirjo zie ik ook niet 100% zeker doorbreken. Martínez wordt straks middenvelder of volgend jaar linksback en dan heb je niemand meer achter Blind. Dan vind ik één jongen van 17 (dan 18) wel weinig hoor. De verdediging van Jong komt momenteel in ieder geval naar mijn mening echt kwaliteit te kort dus daar mag je wel op voorsorteren.
2 0
Lazell
Alvarez, Timber en Martinez kunnen vooralsnog centraal achterin spelen als het moet.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft Jurriën, Kasanwirjo en Rensch drie centrale verdedigers die ongeveer even ver in hun ontwikkeling als Vd Ven zijn en minstens net zoveel potentieel hebben. Daar achter heeft Ajax ook bij de o18 nog een paar talentvolle centrale verdedigers.
2 -1
ram
Alsof daar het geld van Botman voor nodig is, haha! Maar ik ben het zeker met je eens. Die naam opper ik al tijden.
2 -1
Gecko
Was de speler niet goed genoeg voor Ajax 1
Slechter dan Magallan kan hij niet zijn
0 -2
Web
Hij is zeker beter, maar dan nog niet goed genoeg
Zegt natuurlijk alles over Maggallan
Ajax heeft Schuurs en die is ( word ) echt goed, dat is de maatstaf
1 -1
PierreHeno
Nog maar even afwachten Web...jij loopt meteen wel heel hard van stapel. Eerst 'ms kijken hoe Perr in de CL poulefase gaat presteren. Ik ben in elk geval zeer benieuwd.
0 0
insectenverdelg
Daarnaast had Ajax graag met hem door gewild, maar Botman wilde miet achter Blind in de pikorde ( iets wat hij overigens volkomen begreep dat het zo was). Het is niet zo dat Ajax alles op alles zette om hem te verkopen.
0 0
Web
Maar daar heb ik dan liever Martinez als backup
0 0
insectenverdelg
Ik ook hoor
Maar Ajax zag nog toelomst in Botman. AlleencBotmsn wilde graag naar Lille toe toen ze kwamen. En t bedrag is meer dan goed
0 0
Bky
Je gaat geen spelers bij de selectie houden omdat ze "mogelijk beter zijn dan Magallan". Dan kun je namelijk elke random persoon van de straat plukken en een shirt van Ajax aan laten trekken.
5 -3
de_pitbull
Nou nee hoor want ik ben echt niet beter dan Magallan.
2 0
MK77
welles dat ben je wel
1 -1
DeWijsneus
Haha damn, zie het gewoon voor me.
0 -1
jutter
Kan natuurlijk ook zo zijn dat ze bij dat Lille toch niet helemaal overtuigd waren van zijn kwaliteiten, en daardoor zijn functioneren nog wat aan wilden kijken en in overleg met Ajax vervolgens een definitieve verkoop, waarvan al min of meer sprake was. hebben aangepast. Blijkbaar heeft Botman boven verwachting gepresteerd, en heeft men daar dus al een voorschot op genomen door tot definitieve koop over te gaan. Wellicht ligt de zaak toch nog wat anders, maar het blijft toch wel een merkwaardige zaak die je niet veel tegenkomt in de int. voetbalwereld..
1 -1
OpaVerteld
Precies dat!
Waren niet geheel overtuigd en zijn dat inmiddels dubbel en dwars.
Snel aftikken nu het nog kan was het motto te Lille :))
0 -1
migilo
Netto is wat van plan met deze centen, kan niet anders.
2 0
Hollister
Dat idee krijg ik ook...
0 -1
Flipper33
Snap niet dat ze Botman weg hebben gedaan
2 -2
Ozymandias
Dat snap ik persoonlijk erg goed. Botman is opbouwend slecht en Ajax heeft met Rensch een talentvollere linkercentrale verdediger die als derde keuze (achter Blind en Martínez) kan fungeren voor de positie van linkercentrale verdediger. Rensch past qua type veel beter bij de speelstijl van Ajax.
3 0
Jojo49
Geef het uit , aan die brasiliaan. Die middenvelder.
0 0
MitsjollAjax
Of aan een Argentein
6 0
deeftherave
Een goeie Sjienees!
7 0
PierreHeno
of een Zpaans talent
2 0
Ozymandias
Zolang het maar een echte Ajaxied is.
2 0
Rood Gevaar
Als het meezit wordt hij na een goed seizoen weer voor een vermogen verkocht. Lille verkoopt zn spelers ook altijd voor zeer hoge bedragen.
Dus via de doorverkoopclausule kunnen we nog best een onverwachts leuk centje erbij verdienen
2 -1
Rood Gevaar
Als het meezit wordt hij na een goed seizoen weer voor een vermogen verkocht. Lille verkoopt zn spelers ook altijd voor zeer hoge bedragen.
1 -1
Schwalbino
Met andere woorden Lille heeft het geld gevonden.
1 0
AFCA-B93
Misschien heeft Overmars hier ook wel op aangedrongen bij Lille, zodat hij zelf extra financiele middelen heeft om een aankoop te doen?
2 0
Ajaxxxisdebeste
Ze hebben hem goed nu gezien en denken SNEL kopen!
1 0
Moozz03
Schijnt daar echt gigantisch goed te zijn begonnen aan het seizoen, dus misschien hadden ze het geld liggen en dachten ze nu moeten we m kopen (dat ze wellicht bang waren na een jaar zonder supporters geen financiele middelen zouden hebben om de optie te liggen en dat dan iemand anders Botman zou kopen oid).
2 0
AFCA-B93
Het zal inderdaad meer met de financiele situatie van Lille te maken hebben dan met het plots heel overtuigd zijn van Botman, aangezien ze toch een verplichte optie hadden.
1 0
Moozz03
Ah als t verplicht is dan klopt mijn theorie niet haha, zal dan wel aan Lille liggen inderdaad.
0 0
Raoul14
Hoeveel miljoen mogen wij bijschrijven? 10?
0 0
MNJ7
Eerst definitief toen huur en nou weer definitief ?
0 0