Branie: Heeft het debuut van Kudus gevolgen voor Gravenberch?

ThijsZwagerman, 21-09-2020 om 17:45, 13025 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de tweede aflevering van Branie bespreekt presentator en hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuysen met Het Parool-columinst Henk Spaan en onze Thijs Zwagerman het enerverende debuut van Mohammed Kudus en de mogelijke gevolgen hiervan voor Ryan Gravenberch

Er wordt daarnaast ook teruggeblikt op de overwinning op RKC Waalwijk en vooruitgekeken naar het treffen met Vitesse (aankomende zaterdag). Verder is er aandacht voor het naderende vertrek van Sergiño Dest en de onomstreden status die Edson Álvarez verworven lijkt te hebben. Luisteraars maken bovendien kans op een door Henk Spaan gesigneerd exemplaar van diens boek Abdelhak Nouri - Een onvervulde droom.

Branie, de podcast van Het Parool en Ajax Showtime, is vanaf dit seizoen iedere maandagavond te beluisteren. Verschillende insiders bespreken in Branie wekelijks het laatste nieuws omtrent Ajax, Jong Ajax en de Ajax-jeugd. De tweede aflevering is nu te beluisteren.

Branie is ook te beluisteren via Spotify en iTunes.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DT10
Neres/Promes ————— Antony/Lang
———- Tadic/Traoré/Huntelaar ———-
Gravenberch —— Kudus/Ekkelenkamp
————— Martinez/Alvarez —————
Nico ——————————- Nous/Dest?
— Blind/AANKOOP - Schuurs/Timber —
———— Onana/Stekelenburg ————-
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Vind kudus drie klasse beter dan gravenberch, spijt me.
Zit zoveel meer dynamiek en verassingselementen in die jongen, en hij is ook balvast. Gravenberch heeft pieke en dalen. Jammer voor onze jongen, maar kudus hoort niet op bank.
0 -2
geDaante
Punt naar achter:

Neres/Promes---Tadic/Ekkelenkamp---Antony/Neres

--------Gravenberch/Lang---------Kudus/Lang----------

----------------Taylor/Timber/Martinez---------------

Gravenberch hoort ook niet meer op de bank, moet je nu echt gebruik van maken en in investeren, zodat ie volgend seizoen ook blijft, en weereen stuk verder is.

Je beste spelers of die met de meeste potentie, oftewel al je echte kwaliteit, moeten spelen wat mij betreft. En ook de spelers met de juiste individuele kwaliteiten uiteraard.

Dus Tadic, Neres, Antony, Gravenberch, Kudus moeten sowieso basis. Als 6 zie ik de meeste kwaliteit in Taylor. Die kan ook op 8, maar al goed bezet. Wil je per se wat meer een bijtertje op 6, kan Martinez, maar gaat ten koste van de opbouw en het spelmaken.
0 0
PetrosQ
Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch, Kudus, Martinez; Antony, Tadic, Promes

Wissels: Stekelenburg, Timber, Alvarez, Taylor, Lang, Neres, Labyad, Traoré, Huntelaar
0 -1
Bennyben
Vind Gravenberg soms nog iets teveel foutjes maken zoals de bal van zn voet af laten springen , ik was ook wel geschrokken dat die zei dat z’n broer een slechtere verliezer is als je de echte top wil bereiken moet je er echt alles doen om te winnen anders word je een tweede Bazoer.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Zo kijk ik precies naar gravenberch op dit moment. Een tweede bazoer.

Die jongen moet gewoon leren voluit te gaan in de wedstrijden, hangt wat mij betreft nog achterover geleund, een jongen met zon kwaliteit hoor over dat veld te vliegen, met passie en agressie, ik vind het maar te gelaten
0 0
NouriVandeBeek
Ik hoop het niet. Moeten samen gaan spelen.
1 -1
ErikFrenkHuntelaar
Ik ben in positieve zin geschrokken van zijn kwaliteiten. In hoog tempo legt hij de ballen links en en rechts neer, verovert ballen, is snel en balvast.
Heeft verbeterpunten, zoals niet verslappen en wat sneller spelen, maar ik ben maar wat blij met deze jongen. Dit wordt denk ik echt een geweldige aankoop. Laatste keer dat ik zoveel vertrouwen had in een talent was Boilesen. Hmmmm...... hopelijk pakt dit beter uit.
4 -1
ajax_janneman
Wat ik zo jammer vind en dat kon ik ook aan Kudus zien, is dat je dan hakjes gaat maken ver van de goal af, maar je drukt niet door. Waar een Bayern even een 8-0 tegen Schalke pakt, zie je dat Ajax al verslapt na een afgekeurde 2-0. Je hebt vorig seizoen kunnen zien hoe ontzettend belangrijk dat doelsaldo is als er een vroegtijdige stop aan de eredivisie gemaakt kan worden. Maak het dan af
6 -1
trainer
Gravenberg klasse beter
3 -9
trainer
Mee eens
2 -4
Ajax114
Heerlijk zo'n luxe probleem.
3 -2
ajax1981
Precies, Ten Hag wil veel opties hebben en kan goed doorwisselen.
2 -2
JCr14
Neres. Tadic. Antony
Promes. Kudus
Martinez
Tagliafico Blind Schuurs Dest
Onana

Is in mijn ogen het beste.
2 -11
Frevo
Tadic speelt het best in de spits, Promes speelt het best op links en Kudus heeft aangegeven dat hij graag op 10 speelt. Dus waarom niet zo neerzetten. Dus:
Promes Tadic Antony
Kudus
2 -1
Joseph
Promes valt nu al door de mand op het middenveld, dan hebben we het over RKC en Sparta..
6 -2
Schwalbino
Nee, heeft weinig gevolgen tenzij Kudus meteen het niveau van Frenkie aantikt en ook blijft aantikken. Voor de rest is het stuivertje wisselen. Zodra Ten Hag ziet dat een speler zijn taken niet goed genoeg uitvoert en/of niet 90 minuten vol gas geeft, wordt de volgende wedstrijd doorgeschakeld naar een andere speler. Totdat die weer een mindere wedstrijd heeft.

Vorig seizoen hebben 26 verschillende spelers een of meer keren een basisplaats gehad.
2 -3
Leviathan
Heel t elftal is ook geblesseerd geweest zo'n beetje.
2 -1
Schwalbino
Ben Marin nog vergeten. Die speelde wedstrijd 7 en werd in wedstrijd 8 door Alvarez vervangen.
0 -2
Schwalbino
Dat was al voor de blessuregolf en toen die zowat voorbij was bleef het zo.

Neem wedstrijd 8 van vorig seizoen. Wedstrijd 7 was het gelijkspel bij Hapoel. Voor de return in Amsterdam raakt Van De Beek geblesseerd. De enige op dat moment. Wat doet Ten Hag? Hij zet Ziyech op 10. Omdat Ziyech de wedstrijd ervoor nog rechts vleugel stond zet hij Neres op rechts. Die stond de wedstrijd ervoor op links. En op links komt daar Tadic voor Neres. Maar Tadic stond de wedstrijd ervoor spits dus in de spits komt nu Huntelaar. Omdat Ziyech nu op 10 staat is Blind niet meer nodig op het middenveld en die schuift naar de lcv en Martinez komt voor hem op het middenveld. Dan nog Dest ipv Mazraoui en de opstelling is op 8 plaatsen gewijzigd tov de uitwedstrijd tegen Hapoel.
3 -2
waayop
Wat valt hier te minnen, dit zijn toch feiten?
1 -1
appiehappie
Die Kudus is balvast, kan een bal afpakken/veroveren, speelt steeds maar weer naar de goede kleur is steeds aanspeelbaar. Geloof mij nu maar, dit is een pareltje.
7 -1
4-3-3
Zeker, kwaliteit genoeg. Nu nog het positiespel eigen maken en hij kan het EtH moeilijk gaan maken. Kudus is op dit moment nog een vrij ruwe diamant, alles hangt er van af hoe hij zich aanpast aan het (voor hem) nieuwe spel. Als hij dat goed oppikt, kunnen ze zelfs prima samenspelen naar mijn idee. Los daarvan ben ik voor Antony op 10. Ik denk dat hij daar alles voor in huis heeft. Maar goed, dat dacht ik ook van Ziyech en dat gebeurde ook pas toen er werkelijk geen enkele andere optie meer overbleef. We gaan het zien. Kudus-Antony-Gravenberch hoeft in mijn ogen niet onder te doen voor Schone-Vd Beek-De Jong, mits zij hun verdedigende verantwoordelijkheden waar kunnen maken.
0 -1
Multi
Wat mij betreft voor volgende wedstrijd:
Promes ------ Tadic ------- Antony
-----Gravenberch ------ Kudus ----
--------------- Martinez ----------------
Tagliafico ---------------- Mazaroui
----------- Blind - Schuurs ----------

Martinez en Alvarez kan je dan afwisselen en zodra Neres weer fit is en meer kan spelen kan je gaan kijken wie er in vorm is. Loopt het op het middenveld niet met Kudus of Gravenberch kan Promes ook een linie zakken en Neres daarvoor in de plaats komen.
21 -1
Jan Doedel
Zelf weten maar ik zou wel met een keepertje gaan spelen ;-)
1 0
appeltje
Nou, ben benieuwd of Martinez dit aan kan.
0 -2
ElPistolero9
Dit is m ja. Maar Ten Hag blijft maar halsstarrig vasthouden aan z’n dubbele 6, een systeem wat hij ooit heeft ingevoerd om Frenkie te laten renderen. Inmiddels gaan we al het tweede seizoen zonder Frenkie in, maar we spelen nog steeds met een dubbele 6.
1 -2
AjaxHoorn
Het is idd niet zo lastig.
0 -1
Middenweg401
Zo logisch als ik weet niet wat. Ik had alleen Lang ipv Promes staan, maar hier kan hij prima spelen.
0 -1
Joseph
Met een beetje geluk is het volgende wedstrijd al weer Neres, probleem opgelost..
0 -1
Middenweg401
Neres is nog lang niet de oude en kan ook zijn maatje af en toe vervangen.
0 -1
Bruno04
Iedereen ziet het zo behalve onze trainer haha
Als neres fit en invorm is zie ik hem ook nog het liefst op de plaats van promes
2 -1
Joseph
Zou mooi zijn als ten Hag er deze keer wel op tijd bij is, kunnen we weer overwinteren. Ik vrees alleen dat het net als vorig seizoen te laat gaat komen.
1 -1
Luck76
Dit dus!
0 -1
Soccerskins
Ik hoop dat Ten Hag plaats maakt voor Kudus en Gravenberch.

Gravenberch - Kudus
Martinez

Zou het wel eens zo willen zien. Het nadeel hiervan is wel dat er iemand van de aanval genoegen moet nemen met een reserve rol.
5 -1
markk
Te aanvallend, er moet een speler naast Martinez staan die verdedigend zijn mannetje staat. Op dit moment kunnen alleen Alvarez en wellicht Mazraoui die plek invullen.
2 -9
PetrosQ
Martinez is die speler die verdedigend zijn mannetje staat. Vorig jaar niet gekeken?
0 0
Joseph
Meestal hoef ik voor de wedstrijden van Ajax toch niet naar Rotterdam te rijden. Of zitten we weer volledig in de controle bubbel van Frank de boer??
0 -2
PeterVKV
Kudus staat verdedigend echt wel zijn mannetje.
3 -1
4-3-3
Dat denk ik ook, maar hij moet nog leren om goed positie te kiezen in het Ajax systeem. Ajax speelt nou eenmaal anders dan hij gewend is.
0 -1
afcasven1995
Als ze zich beide goed blijven ontwikkelen zullen ze de komende 2-3 jaar samen op het middenveld spelen.
4 -1
PeterVKV
Kudus net als gisteren naast Alvarez met Gravenberch verrassend op 10. Promes in de spits tussen Tadic en Antony.
0 -3
JopieCruijff
Gravenberch staat gewoon in de basis tegen Vitesse...RKC kon er geen reet van
2 -1
Flipper33
Dan wordt het puntverlies tegen Sparta maakte hij al niet echt een sterke indruk
0 -2
PierreHeno
Kudus heeft zijn kans duidelijk gepakt dus nu zit Ryan weer op het vinkentouw. Zo gaat dat nu eenmaal in de sport.
0 -1
Flipper33
Heb Ryan tegen Sparta gezien maar deed maar weinig goed veel balverlies
0 -2
3sterrenAjax1
Ik ben n impulsieve jongen maar wat ben ik al fan van deze kerel. je kon op de filmpjes al zien dat dit een hele speciale speler is. ten hag gaf gelukkig aan dat hij samen met gravenberch kan spelen. zal dan wel martinez erbij zetten omdat de andere twee met name aanvallend denken.
0 -1
Flipper33
Vind Kudus beter dan Ryan
5 -2
Joseph
Ik vind Kudus beter dan Alvarez.
2 -2
Jornnn
Wat moet je met een balafpakker als je zelf 70% balbezit hebt.
0 -2
Joseph
Dat is geen 100%, voor autisten is dat heel lastig.
1 -1
Flipper33
Is ook niet zo moeilijk die heeft totaal geen techniek is meer een werkpaard
0 -1
Rood Gevaar
Het is toch niet een kwestie van of of?
3 0
GvanAchteren
Kudus is verder in zijn ontwikkeling en twee jaar ouder. Qua potentie allebei top. Ik hoop dat ze op termijn als een Frenkie en een Lasse kunnen spelen, maar voorlopig is het prettig als Martinez er ook staat.
0 -1
Ron6
Lijkt mij wel, Kudus brengt veel meer dan Gravenberch, 2 klassen beter
4 -4