Ten Hag: 'Zie Timber vooral als centrale verdediger'

JesseTH, 18-09-2020 om 18:30, 5593 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is in zijn nopjes met de contractverlenging van Jurriën Timber, zo vertelt hij aan Ajax TV. De oefenmeester ziet meerdere kwaliteiten bij zijn pupil waarmee hij bij Ajax uit de voeten kan en dan vooral als centrale verdediger.

'Vorig jaar was hij als jongste mee op trainingskamp. Dat hij een jaar later zo ver is, dat hij echt competitie gaat vormen in de kleedkamer, dat is een prachtige ontwikkeling', vertelt Ten Hag enthousiast. 'Hij is een verdediger die vooruit kan verdedigen met ruimte in zijn rug. Daarnaast neemt hij initiatief in de opbouw. Daarbij heeft hij ook een aantal leiderschapskwaliteiten.'

'Hij zal zeker niet gelijk de leider van Ajax 1 zijn, maar hij is niet op zijn mondje gevallen en organiseert wel', vervolgt de trainer over de leiderschapskwaliteiten van Timber. 'Dat zijn belangrijke eigenschappen om ver te geraken. In het verloop van zijn carrière zal dat zeker naar boven gaan komen.'

Tot slot zoomt Ten Hag in op wat volgens hem de beste positie is voor Timber. 'Hij kan back spelen, al zie ik hem vooral als centrale verdediger. Hij is rechtsbenig, maar ik denk dat hij ook links kan. Ik denk dat hij ook centraal op het middenveld kan spelen. Hij kan in de hele achterhoede uit de voeten, maar als centrale verdediger komen zijn kwaliteiten het best tot z’n recht.'

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 6,75 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
goeie speler maar met alles respct weer zo'n klein manneke achterin. Met Dest en Nico hebben we al twee onderdeurtjes en Blind is nou ook niet bepaald een boomstam. Zou de eigenwijze EtH nog op tijd doorkrijgen dat je voor de CL een paar harde, snelle kopsterke mannekes ook nodig hebt ? En waar blijft de middenvelder met die zelfde kwaliteiten ? Timing e sprongkracht vergoed veel maar niet alles. Denk maar aan de finale toentertijd tegen Man utd met de kopsterke Pogba op het middenveld daardoor verloren we de slag en dus de beker. Aké is toch niks bijzonders en dan weer voor zo'n absurd bedrag naar City. Daar zijn ze helemaal gek geworden.
0 0
ARUCAMBA
ik denk op termijn dat hij het beter op het middenveld zal doen dan alvarez, nu zelfs al, maar een heel seizoen dat zal waarschijnlijk nog iets te veel gevraagd zijn
0 0
altijdwelwat
1.79 is simpelweg te klein voor een CV
2 -5
Ozymandias
Hoe kan het dan dat Alaba dit seizoen één van de beste centrale veredigers ter wereld was met zijn 1.80 meter? Hoe komt het dat de 1.80 meter lange Blind het bij Ajax geweldig doet? Waarom heeft City net meer dan 45 miljoen voor de 1.80 meter lange Aké besteed? Is die ene centimeter net het verschil tussen te klein en potentiele topverdediger (zoals Blind, Alaba en Aké)?
5 -1
trodat4030
Joh, je weet toch wie het zegt? Hij heeft altijdwelwat........... ;-)
0 0
altijdwelwat
Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar die zijn op 1 hand te tellen. Ga jij nou de enorm atletische Alaba vergelijken met Timber ? Blind is tactisch en aan de bal prima maar ook met regelmaat kwetsbaar puur verdedigend, en €45 miljoen voor Aké is de gekte van de markt niet uit te leggen.
1 -5
Ozymandias
Inderdaad, er zijn uitzonderingen en Jurriën is misschien zo'n uitzondering. Juist bij een club als Ajax zijn dat soort uitzonderingen goed mogelijk (zoals Ajax in de jaren '90 met Blind en De Boer centraal achterin speelde) doordat de verdediging met veel ruimte in de rug moet verdedigen. Het is belangrijker dat spelers het vermogen hebben om met die ruimte in hun rug te spelen en opbouwend goed zijn. Jurriën past in dat opzicht goed in de rol van centrale verdediger.

Trouwens is Aké al een paar seizoenen één van de beste centrale verdedigers van de Premier League. 45 miljoen is in de huidige markt een koopje voor een centrale verediger van het kaliber van Aké.
5 -1
Schip
Dat is alleen mogelijk als je zeer gedisciplineerd druk houdt op de bal en voorzetten er zoveel mogelijk uithaalt. Dat lukt TH niet en dat zal hem ook nooit lukken. Als iets namelijk duidelijk is, is dat Th dat trucje niet beheerst.

Verder was Frank erg kopsterk. Timber niet. Wel met je eens dat het bij Ajax wellicht nog mogelijk moet zijn, ma denkt altijdwelwat misschien ook al een stap verder?
0 -1
trooop
Het lijkt me wat te stellig om te zeggen dat ten hag dat trucje niet beheerst, aangezien hij het helemaal niet probeert. Non stop de druk erop houden is totaal niet het soort voetbal dat hij voorstaat.
0 0
Ozymandias
De Boer was redelijke kopper maar tegen goede koppers dolf hij bijna altijd het onderspit. Trouwens was hij op de leeftijd van Jurriën nog geen redelijke kopper. In de eerste jaren waren veel van de beroemde "De Boertjes" momenten waarbij hij totaal verkeerd timde bij een kopduel. Sterker nog, het eerste "De Boertje" in het eerste van Ajax (bij zijn debuut) was zo'n moment.
0 0
Prethoofd123
Typisch Ten Hag... hij kan centraal spelen, hij kan back spelen, hij kan middenveld spelen, hij kan spits spelen, hij kan buitenspeler spelen en wat mij betreft kan die ook best aardig keepen.

Vind het persoonlijk bijzonder vermoeiend. En zeker als die dus nu gewoon een middenvelder in de spits zet, een spits op linksbuiten en een linksbuiten op het middenveld zet. Waardeloze vent...


4 -7
insectenverdelg
Timber heeft heel veel kwaliteiten.Alleen vult Schuurs imo Blind beter aam als CC. Zeker als er een sterker spits zoals Luuk de Jong staat.
1 -2
Soccerskins
Ben benieuwd of we Jurriën ooit op het middenveld gaan zien. Ajax moet gaan zoeken naar een concurrent (eigenlijk zelfs een vervanger) van Alvarez. Op dit moment heeft hij totaal geen concurrentie. Er moet iemand in de selectie zijn die hem scherp houdt anders gaat hij vanzelf afzwakken.
1 0
NaarCLbeker5
Inderdaad een dun bezette positie, die van Alvarez. Weinig concurrentie van Ekkelenkamp daar. Kudus misschien.
0 0
DrFootball
Quinten is een perfecte optie voor backup van Mazraoui bij vertrek Dest. Ik heb liever een verdedigende middenvelder.
2 -1