Eiting op weg naar Huddersfield Town

BartVeenstra, 18-09-2020 om 16:25, 12550 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Carel Eiting lijkt zijn carrière tijdelijk te gaan vervolgen bij Huddersfield Town. Uit alles blijkt dat de controlerende middenvelder op huurbasis gaat spelen bij de club uit de Engelse Championship. Ajax en Huddersfield Town moeten de huurtransfer nog wel bevestigen.

De verwachting is dat de huurovereenkomst binnen afzienbare tijd afgerond zal zijn. Bij Ajax leek de kans op speeltijd in het huidige seizoen klein, waardoor een tijdelijk avontuur in Engeland uitkomst biedt voor Eiting. De verhuurperiode kan echter ook omgezet worden in een definitieve transfer, gezien het feit dat Huddersfield Town een optie tot koop heeft op de middenvelder.

Tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag hintte trainer Erik ten Hag indirect al naar de afwezigheid van Eiting. De trainer noemde enkele spelers op die op de zes-positie uit de voeten kunnen, maar daarbij noemde hij de naam van Eiting niet.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van RKC Waalwijk? Zet dan in en krijg 7,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dablidov
Mooie overstap voor Eiting, hopelijk kan ie zich verbeteren, en completer terugkomen bij Ajax. Let's go Carel!!
0 0
basketballer
Ik vind het een gedurfde en goeie keuze die van zelfkennis getuigt. Hij is een talent maar ook een cleane voetballer. Het talent in hem wil geen stapje terug in de eredivisie en de cleane voetballer wil zich ook ontwikkelen in een dirty game. En hij heeft een buitenlands avontuur dat hem ook alleen maar sterker zal maken in mentaal opzicht. Ik denk en hoop vooral dat hij iedereen zal verassen met zijn ontwikkeling. Ik ken alleen Huddersfield niet zo, ik hoop dat ze niet te veel in de kelder spelen...
3 -1
Labrador
Geweldige competitie. Prachtige clubs en stadions
2 -3
Willamys
Ajax is not interested in Mike Trésor Ndayishimiye? it would be an excellent and low-cost acquisition. Skilled and incisive player for the midfield. If ajax does not bring it, it will probably be sold to a French or English club soon
2 0
behangdelul
i doubt he can reacht the requiered level to join Ajax, but definitely a interesting buy to try
0 0
appiehappie
Bye bye Carel en succes, jammer je komt te kort voor Ajax-1.
1 -3
F Janssen
Succes Carel!
Pff..championship........dat wordt een lastig verhaal....
1 0
ST
Heel veel succes Carel! Had je liever in de eredivisie gezien. Past beter bij je. Maar hoop dat je het tegendeel bewijst.
0 0
El-Dorado
Wens hem veel succes daar! Wel jammer voor de kleedkamer, toch wel een van de lolbroeken.
Als zijn handelingssnelheid en zijn snelheid zelf hoger lag, was het een topper.
0 0
DeMeervanweleer
Wil de laatste het licht uit doen?
1 0
Gonzo
Mooie kans Carel, heel veel suces!
3 0
ajaxfan83
Weer een middenvelder weg en komt er ook nog een middenvelder terug of laten ze het hierbij
0 0
Meerkoet
Vind het wel jammer, ook geen geduld.
0 -2
Toeschouwer
Gaat niks worden die traktor.
1 -11
Ajacied33
Ik denk dat hij bij een subtopper hier in NL veel beter uit de verf was gekomen. Weet niet hoe de middenvelden van een Heerenveen, Twente of Groningen eruit zien, maar dit soort clhbs had hij toch beter heen kunnen gaan?
2 -1
FSideMaluku
Onderschat de Championship League niet het is dan wel de tweede divisie, maar die is heel wat beter dan onze Eerste Divisie. Ik denk dat alle clubs uit de Championship in onze Eredivisie best leuk zouden meedoen en je kan er zelfs een stunt van verwachten als ze bij ons zouden spelen. Sommige clubs daar zouden in potentie gewoon mee kunnen doen voor een top 4-7 plaats, en als ze een beetje geluk hebben misschien nog iets hoger. Pas vanaf de derde divisie kun je het ongeveer vergelijken met onze Eerste Divisie. Dat komt door zowel het niveau van het spel, maar ook alles er omheen. Een stadion gevuld met 17000 of meer mensen, is geen uitzondering.
2 0
Freddy
Ik denk dat de Championship clubs hier gigantisch worden weggetikt met dat rennen en breken voetbal.
0 -3
FSideMaluku
Ik denk het niet, of in ieder geval niet noodzakelijkerwijs. Engelse tweede en derde divisie kijk ik op een best regelmatige wijze en dan wil ik niet zeggen dat ik het echt volg, maar er zitten hele leuke clubs tussen. Die in mijn opinie echt niet zouden misstaan in een van onze competities.
1 0
DrFootball
Denk dat er in de Championship 'iets' beter wordt betaald dan door de subtop Eredivisie.
2 -1
Adam24
Hele rare club voor Eiting. Daar houden ze helemaal niet van creatievelingen voor de verdediging. Dat wordt leren op de trainingen ben ik bang. Zoveel eredivisie clubs zijn nog op zoek naar opbouwende creativiteit en dan ga je naar de Championship? Ik vind het jammer, had m graag gevolgd in de eredivisie. Sierlijke speler, was bij het kampioensteam van Jong echt bepalend (wordt wel eens onderschat).

Ik mag hopen dat dit wel het moment is dat Ajax nog iets voor de CVM haalt. Anders wordt het wel erg dun op het middenveld met het corona seizoen voor de boeg.
2 -1
Schip
Ik snap deze keuze ook niet. Zeker niet van Eiting, die behoorlijk pienter is. Je krijgt amper de gelegenheid om te voetballen daar en het fysieke aspect, tempo en handelingssnelheid worden flink opgevoerd.
3 0
4xEC1
Nou ja, stylist en ex Ajacied Dean Gorré, die het toch ook echt niet van zijn fysiek moest hebben heeft toch 65 wedstrijden bij Huddersfield Town gespeeld......
0 -1
Adam24
Tuurlijk, er zijn altijd uitzonderingen maar ik vind het wel een gok..
0 -1
Blazehaze
Padvinder
0 -14
ram
Wat een nare gast ben jij.
2 -1
Adam24
Wees eens respectvol naar spelers toe. Deze jongen komt nog uit de eigen jeugd ook. Kampioen geworden met Jong Ajax.
7 -1
Murtagh
Niet handig daar kan hij alleen maar mislukken heeft hij totaal het fysiek niet voor
1 -1
jutter
Eens. er wordt doorgaans kiezelhard gespeeld in dat Championship, daar vind je niet de veelal gepolijste spelers uit de PL maar pure houthakkers met afgebroken tanden, English football old style dus. Daar word een speler, zeker één die uit het buitenland komt, extreem getest op zijn fysiek en dat is nu juist niet één van zijn sterkste kanten..
0 -1
Rockpotje
Of hij leert er omgaan met fysiek sterke tegenstanders
3 -2
Adam24
Ja dat zal het idee zijn maar ik denk niet dat dit lukt. Hoge ballen, veel duels dat is niet in het voordeel van Eiting.
2 -1
Santiago
"maar ik denk niet dat dit lukt".

Des te meer redenen om het te doen en het te proberen.
0 -2
Schip
Dus als hij bij Ajax op die punten het verliest van een Alvarez, die bijzonder beperkt is als voetballer, dan gaat het hem wel lukken in een competitie waar de fysieke eisen nog veel hoger liggen?

En sommige ploegen willen daar niet eens zorgvuldig opbouwen. Die slaan de 6 rustig over.
1 0
kampioen2010
Eiting, Marin, vd Beek, Ziyech(op 10) deze transferperiode verloren van de middenvelders en alleen Kudus voor teruggehaald. Onbegrijpelijk gezien het feit dat we een druk seizoen tegemoet gaan.
2 0
trodat4030
Taylor en Gravenberch komen weer door. Tuurlijk, jonger, grilliger en wat andere types, maar dat wil niet zeggen dat er niks voor terugkomt. 4 weg, 3 terug, kan slechter. Eiting heeft er overigens niet heel veel bij gezeten afgelopen jaar, want lange tijd herstellende van een operatie.
1 -1
ajax4ever01
Yep en het is nog maar de vraag hoe Gravenberch zich dit seizoen gaat ontwikkelen en om met Alvarez op het middenveld te spelen ik weet niet hoor.
1 -1
Multi
Prima, dat Ajax hem ervaring op laat doen. Maar het lijkt me wel verstandig dat ze wat halen.
Want op het middenveld missen we nu toch wel kwaliteit.

Een Alvarez en Labyad zijn in mijn ogen meer een goede 12e man. Gravenberch en Kudus zijn beide nog erg jong en de kans de ze een keer in een mindere periode komen is aanwezig. Promes zou dan nog op het middenveld kunnen, maar dan moet je daarachter wel 2 goede spelverdelers hebben met een mooie pass in de benen. Martinez is een optie, maar met wat er met Blind gebeurd is, zou ik hem voor nu als verdediger rekenen. Dan is er nog Ekkelenkamp, maar die zou ik lekker verhuren en minuten laten maken.

Dat is voor het niveau wat Ajax moet nastreven gewoon niet genoeg. Vooral voetballend komen veel van die mannen wat mij betreft tekort. Wat mij betreft halen ze nog 1/2 goede spelers voor het middenveld en dan denk ik aan namen als; Matheus Henrique, Wendel, Fausto Vera, Charles De Ketelaere of Davy Pröpper.
2 -1
altijdwelwat
Komt op KKD niveau al in de problemen , en dan kiezen voor de Championship. Daar spelen ze 100 km/per uur voetbal pas totaal niet.
1 -2
sebastiaan1900
Treurig. Championship. Met zijn spel, hoort hij daar niet. Blijf gewoon in Nl. Heerenveen e.d. Als je daar goed speelt, kan je wellicht terug naar Ajax of een leuke club uit Frankrijk, Duitsland haalt je op.
1 -1
Soccerskins
Ik vind het juist een goeie optie voor Eiting. Misschien dat hij fysiek in de championship wat bij kan leren.
2 -2
Koningtoto
Of hij speelt met zijn techniek alles kapot daar.
3 -3
Schip
Dan had hij bij Ajax ook gespeeld.
1 0
Murtagh
of hij zit op de bank
2 -3
diamanti
Komt met een zere nek terug denk ik.
1 -2
afcasven1995
Hebben we nog middenvelders over?
1 -2
ram
Nee. Club opheffen. Kutclub.
0 -2
EuforischeRealist
Dest weg, Eiting weg....Ik verwacht nog wel 1 of 2 konijntjes uit de hoge hoed van Overmars.
1 -1
afcasven1995
Moet toch wel ondertussen? Ze roepen al weken dat er niks bijkomt maar ondertussen zijn er al weer 6487 spelers vertrokken.
2 -1
Redrum
Ok, hij heeft bij Ajax nog een beetje moeite om met het tempo mee te komen en vooral fysiek heeft hij het zwaar. Waarom sturen we hem niet naar de Championship? Fucking brilliant! Daar gaat hij sowieso niet volledig ondergesneeuwd worden. Echt fucking brilliant!
2 -1
Afca85meer
Helemaal mee eens. Wat een domme keuze. Was er dan geen Nederlandse subtopper die hen wilde huren? Utrecht? Heerenveen? Psv?
0 0
appeltje
Hij heeft zelf aangegeven liever naar het buitenland te willen.
0 -1
Zuiderling
Buitenland is niet alleen Engeland.. Domme keuze van deze toch als "pienter" bekend staande jongen.
0 0
jespero
Misschien is het de bedoeling om weerstand op te bouwen ?
0 -1
kampioenenjood
Al is de Championship misschien niet de beste voetbalschool, ik denk dat een aantal van onze spelers er een hoop kan leren. Het is een fysiek zware competitive en het tempo kan enorm hoog liggen. Je leert er vechten voor de bal en je zult snel een oplossing moeten verzinnen in balbezit, want de tegenstander zit er altijd bovenop. Ik kan me voorstellen dat een speller als Eiting er na een jaar beter van terug komt en wie weet dan wel klaar is voor het grote Ajax.
2 -1
Deepblue
Toch een beetje jammer. Ver weg - weinig zicht op, druk seizoen en had hem er toch wel graag bij gehad. Benieuwd of hij sterker bij ons terug gaat komen.
1 -1
AjaxDaniel
Als er 1 of 2 middenvelders geblesseerd raken is het weer huilen met de pet op, helemaal gezien het drukke speelschema dit seizoen. Een extra middenvelder is echt geen overbodige luxe imo.
1 -1
Schip
Wat moet die jongen in de PL behalve poen harken?
1 -5
Ferd
voetballen
2 -3
tMuurtje
Gaat niet naar de PL.
3 -2
Schip
God zeg, je begrijpt toch wel wat ik bedoel. Dat soort voetbal is totaal niet voor hem geschikt. Riedewald verzuimt daar. Ook een technische speler die iets meer tijd nodig heeft, maar dan zou kunnen uitblinken door een bovengemiddelde technische bagage, overzicht en passing.
1 -1
GladiOol
Ja want de Keukenkampioendivisie en de Eredivisie zijn ook van hetzelfde niveau... ''Je begrijpt toch wel wat ik bedoel.'' Niet zo verwaand, je denkt gewoon dom en maakt een fout. Accepteer dat gewoon ipv zo'n heel dom lul verhaal direct te typen waar iedereen spontaan hersenkanker van kan krijgen.
1 -2
Schip
En dat laatste heb jij duidelijk al een tijdje.
1 0
DrFootball
Championship zal je bedoelen.
2 -2
Keizer020
Leuk niveau maar erg zwaar. Ik vrees dat dit geen geschikte competitie is voor Carel. Maar ik gun hem het allerbeste!
2 -1
Soccerskins
Ik hoop dan wel dat er nog een nummer 6 bijkomt. Mocht Dest ook vertrekken kan je Mazraoui doorstrepen als optie voor het middenveld omdat dan de rechtsback positie niet goed bezet is. Moet nog wat bijkomen, zeker als Eiting èn Dest vertrekken.
1 -1
Multi
Mazraoui moet je ook niet op het middenveld willen hebben. Het is een prima rechtsback, maar de momenten dat hij op het middenveld speelde liet hij altijd op een belangrijk moment wel zijn man lopen.

Van achteruit, met overzicht naar voren vind ik hem gewoon beter. Op het middenveld lijkt hij toch het inzicht te missen.
2 -1