Martinez beschikbaar voor duel met RKC Waalwijk

BartVeenstra, 18-09-2020 om 14:05, 3796 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Lisandro Martínez is zondag weer beschikbaar om te spelen tegen RKC Waalwijk, aldus Erik ten Hag vrijdagmiddag op de persconferentie van Ajax. Martínez speelde afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam niet mee, maar kan tegen RKC weer minuten maken. 

Volgens Ten Hag is de Argentijnse verdediger fit genoeg om zondag eventueel de geschorste Nicolás Tagliafico te vervangen. 'Hij is weer beschikbaar en heeft ook meerdere keren als linksback gespeeld, dus waarom niet? We hebben op die positie meerdere opties, waaronder ook Dest. Naast de schorsing van Nico is iedereen fit. Ook fysiek staan wij er erg goed op.' 

Eerder werd al bekend dat Ten Hag in Mohammed Kudus een eventuele linksback ziet voor de toekomst. 'We hebben er een paar keer op getraind. Wij denken dat hij capaciteiten heeft om daar te spelen, maar het kost nog wel wat scholing. Hoe snel? Dat hangt er vanaf hoe snel hij dingen oppakt', aldus Ten Hag. 'Hij is snel, krachtig in de duels en aanvallend kan hij op het middenveld spelen. Dat zijn eigenschappen die hij met zich meebrengt. Op dit moment hebben we andere hele goede opties voor de linksbackpositie. Kudus kan op 6, 10 en in de spits en hij heeft een keer tegen FC Salzburg op rechts gespeeld. Hij is heel multifunctioneel.'

Denk jij dat Neres het laatste doelpunt maakt tijdens Ajax - RKC? Zet dan in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Dit is onzin, TH leert ook niet van vorige seizoenen hij moet de spelers laten spelen op positie waar ze altijd spelen en de beste rendement uit haalt niet di en dat
0 0
NaarCLbeker5
Hoppa, nog een spits erbij
0 0
tyzinho
Er is letterlijk niemand die voor de opstelling van Ten Hag zou kiezen omdat jongens, zoals Tadic, Promes, Labyad, gewoon op een verkeerde positie staan te spelen waar ze niks toevoegen aan het spel. Voeg daar Alvarez aan toe die niks van Ajax-voetballer heeft en bijna de helft van je opstelling kan je al weggooien. Kudus kan je een van je beste middenvelders worden (op basis van de voorbereiding) en die ga je doodleuk linksback laten voetballen. Lang was misschien wel je beste aanvaller deze voorbereiding (vorig jaar eigenlijk ook) en die mag weer de bank warmhouden.

Vorig jaar wisten wij als supporter ook al heel lang dat Ziyech, Donny, Martinez het beste middenveld zou zijn, duurde ook weer lang voor dat eindelijk gebeurde.

Ben benieuwd hoelang het nu duurt voor we naar een normale opstelling zitten te kijken.
0 0
ram
Waarom moet Lang wel spelen na een goede voorbereiding maar mogen Labyad en Alvarez dat niet na hun goede voorbereiding...? Beetje oneerlijk en selectief, toch?

Ik ben het wel met je eens dat het altijd even duurt voordat Ten Hag de opstelling heeft gevonden. Hij bouwt in mijn ogen iets teveel op vorm i.p.v. op kwaliteit.

Dit zou mijn team zijn:
Onana;
Dest, Schuurs, Blind, Nico;
Kudus, Martinez;
Neres, Promes, Antony (heel veel van positie wisselen);
Tadic.

Helaas geen plekje voor Gravenberch. Je moet rekening houden met de balans en de linkerkant/rechterkant van het speelveld. Je moet dus kiezen tussen het duo Alvarez-Gravenberch en Kudus-Martinez. En dan vind ik het tweede duo duidelijk beter.
0 0
tyzinho
Omdat de voorbereiding van Alvarez helemaal niet zo bijzonder was en omdat Labyad de strijd verliest van Tadic in de spits. Je kan Labyad spits zetten maar dan moet Tadic of naar de "10" of naar de bank. Lang is basis van de voorbereiding je eerste linksbuiten. Promes is helemaal niet bijzonder op het middenveld, zeker als je daar met maar 1 opbouwend sterke speler loopt.

Het is nu zo dat Ajax niet via het middenveld kan voetballen, door het gebrek aan opbouwend vermogen en creativiteit. Daarnaast kan je over de vleugels alleen via Antony echt gevaarlijk worden omdat Tadic eigenlijk nooit echt gevaarlijk wordt vanaf linksbuiten. Tadic wilt alles in de voeten en hij staat te geïsoleerd aan de zijkant.
1 -1
ram
Tsja... Lang op links gaat hem ook niet worden. Daar zijn Antony, Promes en Tadic duidelijk beter. Tadic deed het daar in de voorbereiding ook gewoon prima. En Alvarez deed het in mijn ogen net zo goed als Lang: redelijk maar niet heel bijzonder.

Ik ben het uiteraard wel met je eens dat Labyad de strijd nooit zal winnen van Tadic. Maar Ten Hag wilde Promes op '10' zien en had nog geen fitte Neres. Dus als je dan ook nog eens een Labyad in topvorm hebt... dan is dat niet zo raar tegen Sparta.

Op termijn verwacht ik dat het 'gewoon' richting mijn opstelling gaat.
0 0
Blazehaze
Beter geven ze alvarez gelijk een bosje bloemen en bedanken ze hem voor de mooie tijd.. adios
0 -3
Kuningast
Kudus kan op het middenveld. Beter kappen ze een keer met die onzin dat een speler overal kan spelen.
3 0
Lazell
Idd. Hij mag best eens een potje op een andere positie. Maar geef zo'n jongen een positie om in vast te bijten en te excelleren, ipv op alles een 6-je te kunnen halen.
0 0
Hollister
Kudus kan volgens Ten hag op vrijwel alle posities spelen, maakte fantastische indruk in de voorbereiding en waar zet Ten Hag hem uiteindelijk neer? juist de bank .. zelfs kwam hij niet eens in aanmerking voor een wisselbeurt... man heeft grinta, snelheid, fysiek, kan kort wegdraaien, weinig balverlies, altijd aanspeelbaar, prima rush en aardig scorend vermogen. Ja echt allemaal zaken waardoor je hem echt op de bank moet houden... kansloos
0 -1
Prethoofd123
Ten Hag kennende zou het me weer niks verbazen als hij met Kudus linksback gaat spelen en Martinez i.p.v. Gravenberch gaat spelen zodat we straks met geen één speler meer op de juiste positie spelen.

Ik zou Martinez ipv Alvarez spelen op het middenveld en Dest tegen RKC gelegenheid linksback gaan zetten...
3 -2