Ten Hag: 'We gaan veel plezier aan hem beleven'

GinoHaverkamp, 08-08-2020 om 21:15, 24120 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Antony mag terugkijken op een geslaagd officieus debuut in het shirt van Ajax, zo stelt trainer Erik ten Hag in gesprek met FOX Sports. De Braziliaan scoorde tegen RKC Waalwijk twee keer en liet zien, zelfs zonder overleg, al te beschikken over de 'intenties' van Ajax.

'Het waren twee uitstekende doelpunten', zegt de oefenmeester. 'Maar buiten dat kiest hij goed positie, zowel in het balbezit als in het verdedigende. Hij pakt zijn arbeid. We hebben prima dingen gezien.'

Antony is volgens Ten Hag een speler die de bal graag in de diepte krijgt, maar ook prima de bal in de voeten kan krijgen. 'Zijn eerste goal was een sprint van over zestig of zeventig meter. Hij was uitstekend met het positie kiezen en daar hebben we het niet eens met hem over gehad. We hebben enkel een profiel geschetst. Hij heeft het uitstekend gedaan. We gaan er veel plezier aan beleven.'

Blessure Neres

Landgenoot David Neres is nog altijd niet terug van een knieblessure die hij in het najaar van 2019 opliep. Hij is wel op de weg terug, zo verzekert Ten Hag. 'Hij doet mee aan delen van de groepstraining en in de loop van de voorbereiding kan hij aansluiten. Ik hoop dat hij snel volledig belastbaar is.' 

Als het seizoen 2019/20 wel werd uitgespeeld, had Neres ook niet kunnen spelen volgens Ten Hag. 'Het proces is niet gegaan zoals gewild', erkent hij. 'Hij is nu op de goede weg, is pijnvrij en we gaan hem weer optrainen. We moeten geduld hebben, want hij moet geen terugval krijgen.'

Wat betreft het veldspel zaterdagavond tegen RKC Waalwijk (6-1) is Ten Hag tevreden. 'Voor een eerste keer in lange tijd heb ik een prima wedstrijd gezien. De jongens hebben het goed gedaan, ze hebben mooie goals gemaakt en we hebben de intenties van ons spel teruggezien.'

Scoor je WZAWZDB-zonnebril tijdens de hittegolf!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
jollie18
Ik weet al welke naam er op mijn shirt komt. Het is nog maar een wedstrijd maar ik verwacht er veel van
1 0
xstaniox
Dat is een understatement, Erik.
1 0
MM1974
Ze gaan alleen maar plezier beleven als er wat ervaring bijkomt op het midden en achterin,anders zie ik het somber in en gaat feyenoord het ajax nog lastig maken op de ranglijst.
3 -8
Joseph
Onzin, met Blind is er genoeg ervaring. Als Feyenoord het grootste gevaar zou zijn, hebben we aan 75 punten genoeg om kampioen te worden. Grootste gevaar zal weer van AZ komen, maar dan hebben ze hun 2 aanvallers wel nodig, zonder die 2 gaan ze het moeilijk genoeg krijgen om in het linker rijtje te blijven.
0 0
AFCAMM
Echt hè. Als er geen speler komt is die Antony echt kut.
1 0
MM1974
nee tuurlijk niet kut maar alleen moet er gewoon een goede versterking bij,hij kan het niet alleen,nu is het elftal nog te licht
0 -1
swing
Hahaha tuurlijk, wat een onzin..
1 0
Flipper33
Vond alleen weer dat stomme gelul van voor de wedstrijd dat ze hem bij Ajax langzaam gaan brengen en dat die eerst het Ajax spel wordt bijgebracht.. elke keer dat domme gelul over Ajax spel.
5 -2
Ajax27
Hoezo domme gelul? Iedere speler moet even wennen wanneer hij uit een ander land ineens gaat verhuizen, andere cultuur leert kennen, andere speelwijze, andere teamgenoten die je moet leren kennen... ja dan is het logisch dat het kan zijn dat die persoon moet wennen. Om de druk van zo'n speker af te halen wordt er dit standaard bij gezegd, volkomen logisch. Bij de Ligt hebben ze toch hetzelfde gedaan? Ondanks een transfer van 85 miljoen werden precies dezelfde dingen gezegd
0 0
Ajax27
Dat noemen ze: beschermen tegen de media
0 0
jollie18
Volgens mij hoeft hij niet echt te wennen. Deed gisteren goede dingen
1 0
Libero
Maak je niet druk. Je hebt in het leven de zekerheid dat na het plan de realiteit volgt. Ten Hag zei al dat Antony vandaag de dingen deed waarvan hij nog niet eens wist dat ze van hem verwacht worden.
2 0
SanMarco
He-le-maal eens, als je goed bent speel je in elk team.
3 0
ETM
Mij bevalt het domme gelul over Ajax-spel juist altijd goed. Ajax is een wereldonderschijdende club juist omdat Ajax haar spel als een blauwdruk in het vaandel heeft. Ook is het gewoon goed om geduld te prediken met nieuwe spelers.
Antony gaat heus spelen als hij er al klaar voor is.
3 -4
Van Reenen
En Kudus, Onana, Neres en Dest deden nog niet mee. Allen potentiële 1e elftal spelers. Het wordt genieten.
4 0
Schwalbino
Zijn manier van voetballen doet me iets aan Adriano denken. En dat was niet de minste.
0 -2
ovdw
Adriano was een tank. Anthony lijkt wat lichtvoetiger.
6 0
Schwalbino
Een lichtvoetige tank is nog steeds een tank.
1 -2
Ferd
Ik zie hem meer als een YPR (en nu gaan we zien wie van de AS'ers militaire dienst hebben meegemaakt, en wie van de 'ongeschikt' generatie is)
1 0
Drukwerk1968
Dan meer een yp 408
0 0
FlyingDutchMan
Militaire bende hierzo
0 0
FlyingDutchMan
Dacht meer aan een Fennek
0 0
VoorOnzePloeg
We hebben echt wel weer een lekkere aanval hoor. Naast Antony vond ik Lang ook echt uitstekend spelen
9 0
Van Reenen
Hij heeft mij ook positief verrast.
0 0
Schwalbino
Lang groeide erin. Hij ging op een gegeven moment vol voor de ploeg voetballen en daar vond hij zijn meerwaarde. Als hij dit seizoen op dit punt leert uitblinken komt het wel goed.
7 0
altijdwelwat
Lang was ook verleden jaar uitblinker in de voorbereiding was bij 12 van de 20 goals betrokken , is nooit zelfzuchtig en kijkt altijd redelijk tot goed om zich heen. Was vandaag voor mij samen met Blind de beste man op het veld.
4 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
Lekker hoor dat hij gelijk 2 keer heeft gescoord. Was een prima potje vandaag. Het is maar een oefenpotje maar heb toch wel genoten.
0 0
DeMeervanweleer
Die jongen heeft een 'lage zit' is daardoor comfortabel aan de bal. Het blijkt niet echt uit zijn statistieken maar hij oogde ook al voor zijn goals heel doelgericht. Verder vond ik hem een natuurlijk soort van zelfvertrouwen uitstralen, wat zo mooi bij Ajax past.
3 0
pieke
Dat is wel erg kort door de bocht.
0 -7
Wout1988
Ten Hag ziet hem elke dag op de training
3 0
Santiago
Wat is er precies kort door de bocht?
0 0
Ferd
driften is kort door de bocht.
1 0