Jong Ajax verslaat Telstar in oefenduel

ThijsZwagerman, 05-08-2020 om 17:10, 36435 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jong Ajax heeft de besloten oefenwedstrijd tegen Telstar gewonnen. Beide ploegen troffen elkaar woensdagmiddag op Sportpark de Toekomst en Jong Ajax won door treffers van Quinten Timber en invaller Max de Waal met 2-0 van de ploeg van trainer Andries Jonker. 

In de eerste helft profiteerde Timber van balverlies van Telstar-verdediger Siebe Vandermeulen. De rechtsbuiten van Jong Ajax was alert en maakte na tien minuten het openingsdoelpunt. Na de pauze bepaalde de ingevallen De Waal de eindstand in de rebound op 2-0. 

Opstelling Jong Ajax:

Raatsie; Van der Sloot, Kasanwirjo, Musampa, Douglas; Llansana, Taylor, Regeer; Timber, Hansen, Giovanni. 

Opstelling Telstar:

Schendelaar, Pattynama, El Yaakoubi, Korpershoek, Benamar, Najah, Vandermeulen, Atteri, van Doorm, Cagro, Plet.

Doelpunten:

1-0 Quinten Timber (10')
2-0 Max de Waal (84')

Denk jij dat Eriksen namens Inter van buiten de zestien scoort tegen Getafe? Zet in en krijg 7 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik lees reaktie's hieronder, dat spelers 'misbruikt' worden op positie's die niet hun sterkste positie's zijn. Dat is op zich waar, maar.....laten we niet vergeten, dat dit nog slechts oefenpotjes zijn en dat de voorbereiding net van start is gegaan. Vd Gaag wil ook zoveel mogelijk spelers speeltijd gunnen.
Richting start van de competitie zal heus wel een formatie ontstaan, waar steeds meer spelers op een voor hun vertrouwde positie terecht zullen komen. Op dit moment moet je nog niet te veel consequentie's trekken aan opstellingen en hoe of spelers gebruikt worden, denk ik.
2 0
tom1as
Iemand enig idee hoe het gaat met Victor Jensen?
2 0
Harrie Nak
Hoe speelde Giovanni?
0 0
MPAjax
Als rechtsbuiten vrijwel onzichtbaar geweest als ik de hightlights mag geloven, op een actie na

degene die het meeste opviel was timber en taylor dus die zullen wel als wisselspeler gebruikt gaan worden voor ajax 1 dit jaar
1 -1
ProfessorX
Hij staat wederom verkeerd opgesteld door vd Gaag .

Deze jongen is een echte 10 geen hangende links of rechts buiten , wat ze ook willen , maar geef vertrouwen op de 10 .
0 -1
Ajax27
Ziyech is ook een pure 10... hij rendeerde echter ook enorm als hangende rechtsbuiten. Tadic idem. Ajax wilt gewoon proberen om hun aanvallers multifunctioneel te laten zijn. Op diverse posities moeten ze positioneel sterk kunnen staan, looplijnen herkennen en de actie vanuit verschillende posities durven te maken. Jong Ajax is nog steeds de stap naar het 1e. Doel van Jong is niet kampioen worden, dat is om individuen klaar te stomen voor Ajax 1 of een andere mooie club. Het is de allerlaatste fase van een opleiding.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat het voor Giovanni niets uit maakt waar hij nu speelt. Hij heeft meer dan een jaar geen wedstrijden gespeeld en heeft dus momenteel geen enkele vertrouwde positie. Hij moet eerst maar eens fit worden en dat zal waarschijnlijk wel zo'n half seizoen duren. In de tussentijd is het voor hem waarschijnlijk makkelijker om relatief veel speeltijd te krijgen als buitenspeler waarin hij minder meters hoeft af te leggen en zijn energie meer kan besparen voor momenten waarop de bal bij hem in de buurt komt.
1 0
LammertAlbertus
Giovanni = een geboren 10 een middenvelder en geen aanvaller
0 0
FlyingDutchMan
Was je bij de geboorte aanwezig toen er een nummer 10 uit kwam?
0 0
ProfessorX
Ja ben ik wel met je eens , maar ze trainen toch behoorlijk veel dus is er geen belemmering om hem op zijn favo plek eens zien te spelen in een voorbereiding .

Al is het maar voor een helft of 20 minuten en dan blijf ik erbij dat hij een 10 is geen flank speler ,want dat was de vraag .
0 0
NouriVandeBeek
Was vooral de Quinten Timber show zo te zien. Hopelijk vindt hij snel een vaste plek. Wordt nu echt manusje van alles, maar ik weet niet of dat positief is.
5 0
Mokumnorth
Samenvatting nu op YouTube ajaxtv
2 0
Babangida83
Is ook wel een lekker elftal, hoor, dit.
0 0
insectenverdelg
Toch mia je nog al wat met Rensch, Unuvar, Brobbey en J. Timber.
5 0
Westerpark1982
Jammer dat Q Timber weer misbruikt wordt als rechtsbuiten..
5 -2
Ozymandias
Tja, het middenveld is ongelofelijk vol. Daarom zou ik ook graag zien dat Quinten als van rechtsback zijn vaste positie zou maken. Ik denk daar hij daar alle nodige kwaliteiten voor beschikt.
3 -1
ram
Ja.. beetje verhuur is niet verkeerd denk ik.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, zelfs met talenten als Eiting, Lang, Ekkelenkamp en Gravenberch niet meegerekend (omdat die al vast bij het eerste horen) heeft Jong Ajax met Méndez, Llansana, Quinten, Giovanni, Taylor, Ünüvar en Regeer. Dan hebben ze ook Warmerdam en De Waal nog als dispensatiespelers bij de o18.
0 -1
trodat4030
Ik niet, veel meer potentie als middenvelder dan als back. Ik zie in beide Timbers geen backs. Jurrien is een CV, Quinten een middenvelder.
0 0
Ozymandias
Ik ben het met je eens dat ik denk dat hij als middenvelder meer potentieel heeft maar ik denk dat hij als rechtsback een grotere kans maakt om bij Ajax door te breken. De concurrentiestrijd is op het middenveld namelijk enorm terwijl Ajax talentvolle rechtsbacks heeft achter Mazraoui en Dest. Quinten zou zowel qua voetballend vermogen als verdedigende felheid geschikt zijn voor een rol als inschuivende rechtsback. Ik denk dat hij daar veel meer potentieel heeft dan bijvoorbeeld Van Gelderen.
4 0
LammertAlbertus
klopt
0 0
ProfessorX
Dest was ook eerst een rechtsbuiten net als Reiziger vroeger en ik dacht van de Wiel ook ,maar weet ik niet zeker meer .
1 0
Hollister
eens
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Prima. Ben wel blij dat het eerste straks weer gaat spelen. Zorgt toch voor wat meer ritme in deze coronatijd.
1 0
Hollister
hahaha ik heb sinds kort bij Ajax een stalkertje... ben er best trost op.. op werkelijk ieder comment wat ik plaats geeft hij een minnetje... wat voor leven moet je dan hebben.. en ik heb ook wel een vermoeden wie dit is... (het is een kakkerlakje die mij op VP oak al stalkt). manneke moet echt nachtmerries van mij krijgen, de stumperd) Toch wel leuk zo n feyenoord stalkertje op iedere voetbalforum en sites... iemand een idee hoe je af kan komen van een kakkerlak? Hahaha
2 -12
Bky
Gewoon negeren, is mij ook zo vaak overkomen. Door deze reacties weten ze dat je er op let en gaan ze er mee door.
1 -2
Hollister
hey Lastig Mannetje, jij ook hier? haha jij voert het stalken wel heel ver door he? Neem eens contact op met Stichting Correlatie.. ze schijnen goed werk te leveren .. LOL
0 -12
Sallons@AS
Hahahahaha HG kakkerlakkenspray
0 0
Van Reenen
Aha, en de opstelling van JA was ook eindelijk bekend. Maar ja, niet zo erg als de ramp in Beiroet.
0 0
Lazell
2-0 einduitslag.
2 -1
JOHANisGOD
Timber en de Waal.
1 0
JOHANisGOD
Ja, dat las ik ook hier.
3 -1
Lazell
Was een liveblog, wijsneus. Maar ik ben blij dat jij het een half uur later hier ook hebt gelezen.
0 -4
Gooseman
Mooi! Een echt teamdoelpunt!
3 0
VoorOnzePloeg
Waar kun je het zien?
0 0
AjaxNoo1
It's Sarcasm Sheldon.. Naam van de doelpunt maker is Jong Ajax..
2 0
Sanalologo
Q timber
1 0
Naoro
Ik gok zomaar omdat er staat dat er gescoord is door jong Ajax ;)
1 0
Hollister
Ik betaal nu jaarlijks 30 euro voor mijn lidmaatschap aan de supportersvereniging... krijg daarvoor het blad thuis en wat extra mogelijkheden mbt kaartjes kopen... supportersclub heeft meer dan 100.000 leden .. komt dus best leuk bedrag binnen
Ik zou graag 10 of 20 euro per maand betalen indien ik alle jeugdwedstrijden op de Toekomst zou kunnen zien. Ik denk met mij nog snel 50.000 mensen. Maandelijks kan Ajax zo maar 500.000 tot 1 miljoen euro extra genereren met dit content..... schijnt iets te maken te hebben met de contracten die al zijn afgesloten.... ook voor je sponsoren van de jeugd zou dit extra interessant kunnen zijn.
Ajax zou wat mij betreft in 2026 wanneer de contracten met Foxsport eindigen echt eens zouden moeten overwegen om hun eigen uitzendrechten te gelde te maken:\
Het betreft dan alles wat op de (nieuwe) Toekomst aan jeugdwedstrijden wordt gespeeld.
De Dames
De vaderlandse competitie (Sponsor Ziggo !)
(Europees zal al drastisch gaan veranderen is de verwachting in 2024)
Internationaal content (vooral in China en VS Bleacher Report !)
6 -2
trodat4030
100K leden SV
4 milj Ajacieden in NL

Waarom zou Ajax zich op een minuscule markt richten? Dat is echt totaal niet rendabel.
0 0
Kupke
Hoezo niet? Elke maand een tientje betalen om alle wedstrijden te kunnen zien? Elke Ajacied doet dat toch gewoon?
0 0
Joseph
Eigenlijk zou Ajax de eigen rechten terug moeten kopen van FOX.

Er kijken gemiddeld 450.000 man naar Ajax, als die allemaal 10 euro per maand zouden betalen, heb je het al over 54 miljoen per jaar exclusief reclameopbrengst.
1 0
Hollister
Geloof mij maar dat er al berekeningen en plannen in die richting gemaakt worden om in 2025/2026 als het contract met Fox afloopt, zoiets in eigen beheer te krijgen... niet voor niets zijn in Nederland Ziggo en in de VS Bleacher Sport sponsoren/partners ... men gaat echt wel kijken wat hierin allemaal kan en mogelijk is... content aanbieden in landen als China, japan, USA biedt zoveel meer mogelijkheden... daarnaast hopen dat Ajax deel mag uit gaan maken van de nieuwe opzet van de CL in 2024 ... dan zouden wij ook bedragen krijgen mbt uitzendrechten Europees die er niet om liegen
0 0
trooop
Mag toch hopen dat Ajax-wedstrijden straks niet alleen voor Ajax-abonnees te zien zijn. Als andere clubs dat concept overnemen zit iedereen straks alleen nog maar naar z'n eigen clubje te loeren.
0 0
Amsteraaij
Denk dat dat voor veel supporters toch nu ook al opgaat? En dan af en toe kijken of de concurrent op zn bek gaat.
0 0
noppenkoning
ja maar je moet ook de rechten van de tegenstander afkopen dan
0 0
insectenverdelg
10 a 20 per jaar geloof ik direct. 10 a 20 per maand voor wst jeugdwedstrijden, daar geloof ik niet zo snel in.
3 0
Hollister
Ik zou het er wel voor over hebben hoor
1 -1
insectenverdelg
O er zullen zeker mensen zijn. Maar 50.000 is erg veel. 20 euro is ongrveer 2x wat je voor bijvoorbeeld Fox betaald.
1 0
Hollister
Los van het financiele, en misschien heb je gelijk dat 50.000 teveel is, maar ook al zouden het er maar 5000 zijn die iedere maand een 10 euro betalen.. het is ook weer een noviteit en zeker ook een veel betere service richting je supporters.. ik zou iedere zaterdag wel naar De Toekomst willen gaan maar dat kost me 2,5 uur rijden en benzine...
mooi doel zou ik zeggen bij de introductie van de Nieuwe Toekomst in 2025/2026.
Mark Tuitert heeft ook youtube kanaal waar huisvrouwen kunnen inloggen voor 10 euro per maand om ochtendgymnastiek te volgen voor huisvrouwen ... Ajax moet gewoon meer gebruik maken van de technische mogelijkheden. maak voor mijn part een Ziggokanaal ... met zo n sponsor moet dat toch kunnen, zelfs inloggen in het buitenland kan de opbrengsten vergroten. Of koppel deze service aan de supportersvereniging door het bedrag tot 50 euro op jaarbasis te verhogen, maar dan wel toegang hebt tot alle jeugdwedstrijden. dan komt daar al snel 5 miljoen binnen per jaar...
1 -1
wieweet
Trek daar eens de kosten van af.. klinkt leuk om een ongefundeerde inkomstenbron te benoemen, maar voor al deze jeugdwedstrijden zal je zowel logistiek als qua personeel ook een behoorlijke som kwijt zijn.
0 0
Kingoffdatoilet
Je zou dit onder kunnen brengen bij de sociale media afdeling van Ajax. Denk dat het dan niet extreem veel meer gaat kosten. Verder worden veel wedstrijden toch al gefilmd en niet uitgezonden.
1 0
insectenverdelg
Ik zou t op 20 a 30 per jaar houden. En ja je kan hier veel meer uithalen. Geheel mee eens.
1 0
DeWijsneus
Jup, goede suggestie. Helemaal mee eens.
1 0
Sanalologo
Q timber schijnt gescoort te hebben.
0 0
Van Reenen
Ziggo kan dit t9och ook gewoon uitzenden. De F1 wordt ook op 3 dagen uitgezonden, maar JA niet. Heel knullig. Maar wel wedstrijden uit het buitenland uitzenden die mij geen ruk interesseren..
5 -1
jutter
Ja, met een voor en nabeschouwing van bijna een halve dag, dermate vermoeiend dat ik doorgaans al rap afhaak. En Verstappen vervolgens na een wedstrijd met allerlei excuses aan komt dragen waarom het weer niet lukte om te winnen, en dat doet hij eigenlijk al een aantal jaar. Niets nieuws onder de zon dus. Als leek zijnde ben ik nog wel in staat om te zien dat de auto waarin Hamilton en Bottas rijdenver boven de rest uitsteken door meer vermogen te hebben. Bovendien vind ik persoonlijk Hamilton als rijder te prefereren boven Verstappen, hij is gewoon beter en dat al een aantal jaren.
1 0
edalm
Ok wel helder dat je een leek bent
1 0
jutter
Ik denk, dus als leek, dat als zowel Hamilton als Verstappen voor Mercedes zouden rijden, Hamilton de betere rijder zal blijken te zijn. De man maakt zelden een fout, is uiterst ervaren en beheerst in zijn auto, en kan ogenschijnlijk alleen pech hem stoppen. Ik vind het verschil aan kwaliteit tussen Hamilton en Bottas al vrij groot, terwijl die toch voor hetzelfde merk rijden. Wordt ook een beetje moe van die Verstappen manie, waarbij men van enige kritiek op hem, hoe summier ook, niets maar dan ook helemaal niets wil horen. Maar ja, ik ben in deze dus slechts een leek.
1 0
mistermiyagi
Klopt ik ben een Verstappen en een Hamilton fan.
Als rijder is Hamilton de betere, misschien niet qua race pace, fitter, de focus en het lef.

Zijn evaring telt zwaar, weet hoe je een wereldtitel behaalt.
0 0
FTS95
Ik ben het 100% met je eens dat ze dit best uit kunnen zenden, maar om nou de oefenwedstrijd Jong Ajax - Telstar met de F1 te vergelijken ...
0 0
AlexLitmanen10
Niet te vergelijken inderdaad.
Jong-Ajax is namelijk altijd veel interresanter dan de F1 ;-)
0 0
036AFCA97
Weer niet uitgezonden net als tegen Almere, maar dan wel met een samenvatting komen met commentaar. Dan kan je toch ook gewoon even live gaan op Youtube? Ik heb al maanden geen live Ajax wedstrijd gezien, kom op man. Wat amateuristisch.
4 0
TPajaxfan
Alle camera apparatuur is gewoon beschikbaar. Youtube livestreampie is ook niet zo moeilijk.. We hebben al maanden geen Ajax gezien.. En dit Jong Ajax zit boordevol talent.. Waarom wordt er dan niks uitgezonden? Dat 'besloten' slaat nergens op
6 -1
insectenverdelg
Heerlijk dat live blog.
0 0
behangdelul
Nou nou, wat een interesse, op een ajax-site niet eens de opstellingen...maar wel die van Telstar
8 -1
koppensneller
Of de doelpuntenmaker......
5 -1