SV Ajax baalt stevig van lege tribunes in JC ArenA

BartVeenstra, 05-08-2020 om 14:30, 5346 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Supportersvereniging Ajax baalt ervan dat er aankomende zaterdag nog geen supporters welkom zijn bij het oefenduel tussen Ajax en RKC Waalwijk. De gemeente Amsterdam verleent nog geen toestemming om supporters toe te laten in de Johan Cruijff ArenA. 'Juist dit soort oefenwedstrijden vormen een prima testcase om te komen tot vollere stadions bij de start van de competitie', aldus SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam op de website van Ajax Life.

'Het getreuzel over het afgeven van een vergunning zorgt ervoor dat er nog meer tijd verloren gaat om te kunnen voldoen aan alle "coronavoorwaarden" en tegelijkertijd zo goed mogelijk het stadion te vullen. Blijkbaar vindt de gemeente haar eigen proeftuin in en rondom de JC Arena nog onvoldoende', vervolgt Nagtzaam.

Op de website van Ajax Life valt te lezen dat Ajax alle regelgeving tot in detail volgt en daarnaast weet de club ook exact wie er op welke stoel zit en beschikt in het geval van een besmetting dus over alle gegevens voor een contactonderzoek. Een dergelijk onderzoek wordt door experts van het grootste belang geacht, omdat op basis hiervan gezegd kan worden of het virus nog onder controle is.

'Ik wil absoluut geen viroloogje spelen of onnodige risico’s nemen met volle tribunes, zeker niet nu het aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam weer toeneemt', gaat Nagtzaam verder. 'Maar ik verwacht ook van politici dat ze juist in deze tijd ambitie hebben, initiatief nemen en innovatieve oplossingen aandragen om evenementen weer mogelijk te maken en niet op hun handen blijven zitten.'

Volgende week donderdag 13 augustus oefent Ajax opnieuw in de Johan Cruijff ArenA. Dan staat een oefenduel met FC Utrecht gepland. 'Hopelijk lukt het om in aanloop naar Ajax – FC Utrecht de opgestelde plannen en protocollen nog eens door te nemen en geeft de gemeente dan wel een vergunning om publiek toe te laten. De gezondheid van onze supporters staat altijd voorop, maar juist de JC Arena en Ajax hebben hun zaakjes ons inziens goed op orde. Nu de gemeente nog.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnTB
Ondertussen is de vergunning er nog steeds niet dus ook Ajax - Utrecht van 13 augustus wordt een moeilijk verhaal.....
0 0
chino
Halsema zit momenteel onder een palmboom met Akwasi te klaverjassen. Reageren op een vergunningsaanvraag, waar je ook nog dik voor moet betalen als je hem krijgt, binnen anderhalve maand is dan teveel gevraagd. Tja ambtenaren...
0 -1
NotForSale
Enkele weken geleden zei diezelfde Nagtzaam nog: "volle tribunes of helemaal niemand" Hij en de SVA draaien sneller met de wind mee dan onze politici.
1 -1
Amp
Achjah, zolang hij geen verantwoordelijkheid hoeft te dragen zal dat ook zeker zo blijven. Zodra hij zelf met innovatieve oplossingen moet komen binnen gestelde kaders en daarop kan woeden afgerekend, moet je eens zien hoe snel hij en vele anderen ineens in het holletje kruipen
0 0
DonAdam
Dat "getreuzel" komt omdat dom volk de regels negeert, waardoor de r weer boven de 1 komt.

Laat B&W maar voorzichtig zijn, als is het maar om mensen te laten beseffen hoe preciar de situatie is, want als de 2e golf uit de klauwen gaat lopen, kan het weleens heel snel afgelopen zijn met ons geliefde spelletje.

Je kan natuurlijk als een klein kind de schuld bij B&W leggen, maar B&W overtreedt de maatregelen niet. Als iedereen zich volwassen en verantwoordelijk zou opstellen, kunnen wij straks weer naar voetbal.
6 -5
niquedegraaff
Precies wat ze willen. Volk dat een ander deel van het volk gaat beschuldigen. Verdeel en heers. Wie is er nou eigenlijk dom?
1 -1
ram
Ehm... jij. Overduidelijk.
0 0
1eringzuid2
Hou toch op man met je 2e golf.
2 -5
Cisco2
Zeg dat eens in het gezicht van iemand die in maart/april op de IC rond liep in een zwaar getroffen gebied.
1 -3
niquedegraaff
Kent u ze? Nou ik niet, ik niet tot 4e graads contacten. U kijkt teveel journaal. Zit veel onzin bij.
1 0
Radie125
Let op het een mail van "Ajax" ontvangen om mobiel toegang te krijgen je moet uiteindelijk bij je bank inloggen dit lijkt mij dus duidelijk een phising mail.....
2 -1
Ajax34
Al je privacy opgeven , want met de Ajax app kunnen ze je altijd en overal volgen. Tenminste als je een smartfoon met app bezit. Maar dat willen we toch allemaal. Ik denk dat mijn stoeltje voorlopig leeg blijft. Big brother in je broekzak.
1 -1
Radie125
Dat getreuzel hebben we te danken aan sletje Halsema. Wel op de dam mag het lekker ongecontroleerd druk zijn maar ohwee als het Ajax betreft. Wanneer verlaat deze criminele familie Amsterdam.
6 -3
Drukwerk1968
Doe eens normaal puber
1 0
jutter
Dit kan niet anders dan een reactie van een ongeletterde, nog niet tot wasdom gekomen boer zijn. Ga je schamen, stuk onbenul!
4 -2
Radie125
ga lekker naar Ameland (strand)jutter
0 -2
DaarHoordenZijEngelenZingen
die oefenpotjes boeien me niet zoveel.
1 -2
MK77
Tja we hebben het over een oefenwedstrijd tegen RKC. Willen we daar nou echt het risico voor nemen?
Beter dat we het nu toch iets voorzichter doen en dan bij de start van de competitie er wel weer publiek bij mag zijn
7 -5
kampioen0809
Slappe hap dit.
0 -6
sucre
Is goed Femke....hou toch op man, alles wordt nageleefd. Vullen dat stadion!
4 -7
MK77
Haha nou jullie liever dan ik. Het wordt zaterdag ook nog eens 40 graden in die snelkookpan.
1 0
036AFCA97
Off topic:

Wanneer wordt dat besluit van de UEFA nou bekend over wie het CL ticket krijgt?
2 0
mickey2602
De Nederlandse media tov de "topclub"AZ zal dat vast en zeker bekend maken zodra het kan;-)
0 0
AlexIbarra
Goed statement van de SV.
Geen overdreven gejank maar gewoon een paar goede punten gemaakt.
4 0
Danos
Ach voor mij was deze gast niet meer serieus te nemen toen hij zogenaamd voor alle supporters sprak met of we gaan met z’n alle of we gaan allemaal niet naar de arena.
1 -6
jutter
Deze meneer neemt idd eigenlijk niemand meer serieus na enkele eerdere vrij dubieuze uitspraken van hem. Weet iemand nog een korfbal clubje voor hem?.
1 -2
Amsterdamsetrots
Was inderdaad een overtrokken reactie. Denk dat hij binnen de SV ook wel op zn vingers is getikt, of zelf iets langer heeft nagedacht.
Dit statement vind ik overigens prima. Gewoon realistisch.
2 -3
Aspers73
En bij Feyenoord zitten er nu gewoon 1800 man in het stadion te zingen bij de eerste training. Het kan dus makkelijk.
3 0
behangdelul
Minuut stilte voor BLM vooraf en allemaal een shirtje aan Black Lives Matter en moet je eens kijken wat er dan allemaal ineens mogelijk is.
7 -8
Murtagh
Gewoon iedereen dat Russische vaccine nemen en we kunnen allemaal weer naar binnen.

En wanneer stapt die groene doos nou een keer op
5 -4
Danos
Ik ben absoluut niet tegen vaccinaties maar die Russische sla ik toch even een rondje over.
Dat kan naar mijn mening absoluut nog niet goed getest zijn maar hopelijk probeert Poetin het als eerste voor volk en vaderland ;-)
4 0
kampioen0809
Nee, maar de vaccins die wij hier toegediend krijgen zijn allemaal pluis...
3 -1
jutter
Hij kijkt wel uit, want hij moet nog een paarjaartjes mee, wat eigenlijk al vaststond toen hij dat zelf opperde en in 'zijn eigen wet' vast wilde leggen. Er gebeuren veel zaken die niet door de beugel kunnen in deze wereld, om het nog mild uit te drukken. Laten we met zijn allen maar erg blij dat we in een land als het onze leven, nietwaar?. En we af en toe onze frustraties o.i.d. kunnen uiten zonder dat dat doorgaans grote consequenties heeft!.
0 -2
jutter
Die 'groene doos' ging al een keer fors in de fout bij die demonstratie op de Dam, dus zal haar vingers geen 2e keer aan willen branden. Hoe je het ook went of keerd zij is hoofdverantwoordelijk als burgemeester, dat is nu eenmaal in de wet verankerd, en daar moeten we het mee doen Ajax zal hiermee niet blij zijn natuurlijk omdat het grote financiele consequenties voor de club heeft, maar dat probleem hebben natuurlijk alle overige clubs in dit land. Bovendien is Amsterdam op dit moment één van de grootste brandhaarden in dit land wat dat virus betreft, dus dat zal de beslissing in deze voor Halsema alleen maar nog eenvoudiger hebben gemaakt, neem ik aan.
1 -5
sucre
Brandhaarden!! Jaaaa we gaan mee in die bs.. hou op man, steeds meer artsen in binnen- en buitenland vragen zich af waar we mee bezig zijn. Het medicijn is VELE malen erger dan de kwaal.
3 -2
1eringzuid2
Amen.
0 -1