Van der Sar hoopt op verlenging van NOW-regeling

ThijsZwagerman, 04-08-2020 om 15:35, 8661 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar pleit voor een verlenging van de NOW-regeling tot de voetbalstadions weer vol mogen zitten. De algemeen directeur van Ajax stelt dat alle Nederlandse voetbalclubs veel geld mislopen door de coronacrisis en hoopt daarom op een verlenging van de staatssteun. 

‘Als er geen of slechts gedeeltelijk fans kunnen worden toegelaten over een langere periode, gaan we met elkaar nog veel harder voelen hoe groot de financiële impact van de coronacrisis is voor de clubs’, zegt Van der Sar in De Telegraaf, waarna hij vervolgt. ‘Het Nederlandse voetbal heeft nu eenmaal niet de miljoenen aan tv-inkomsten die ze in Engeland, Duitsland of Spanje hebben.’

Volgens Van der Sar komt ook het financieel kerngezonde Ajax in de problemen door de coronacrisis. ‘Ajax heeft jarenlang het voordeel gehad van een groot en uitverkocht stadion, maar als we nu ook zoveel moeten compenseren naar onze fans gaat het geld er ook met bakken uit. Zoals bekend verkochten wij al zo’n 40.000 seizoenkaarten. En de losse verkoop van de resterende kaarten is normaal gesproken ook goed voor een aanzienlijk bedrag, dat dan niet meer binnenkomt.’

Door het mislopen van al deze inkomsten hoopt Van der Sar op een verlenging van de NOW-regeling. ‘In de afgelopen maanden hebben verschillende sectoren steun ontvangen. De meeste, zo niet alle, betaald voetbalorganisaties maken gebruik van de NOW-regeling. Zoals vele andere bedrijven in Nederland. Het zou goed zijn als de NOW-regeling kan worden doorgezet totdat de stadions weer volledig gevuld kunnen worden.’

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hollister
hieronder moet 3 natuurlijk 2 zijn
0 0
Hollister
Bovendien, sinds deze 3 de scepter zwaaien bij Ajax is er nog nooit binnen de club zo relaxed en rustig geweest.. dat alleen is al een verademing.. we waren die slangenkuil en intriges toch wel een beetje zat met elkaar. De club heeft er daarnaast nog nooit zo goed financieel voor gestaan en hopelijk vertaald dat zich de komende jaren zich ook verder op sportief vlak uit. Komende 10 jaar minimaal 7 x kampioen en mooie Europese resultaten zou toch fantastisch zijn.
2 0
Babangida83
Wat Vd Sar inmiddels bereikt heeft, is dat als hij praat, de mensen gaan luisteren. Heeft al veel bereikt en komt nooit met onzinnige eisen.
6 0
Marcus
Klopt. In het begin vond ik zijn optredens in de media tenenkrommend. Maar moet zeggen dat hij echt een puike ontwikkeling door maakt als algemeen directeur.
0 0
OuweDibbes
De overheid moet de voetbalclubs gewoon tegenmoed komen. Als je als Premier zijnde 21 miljard weggeeft aan zogenaamde corona steun waarvan 30 procent bedoeld is voor klimaat ben je als overheid al je geloofwaardig kwijt.
1 -2
Hollister
Ik durf hier wel te stellen dat Ajax over boekjaar 2019/2020 en ook over het komend boekjaar 2020/2021 beide tientallen miljoenen in de plus gaat eindigen.
Maar ik snap vd Sar wel...
Heel simpel gezegd... alle clubs zullen diep in de rode cijfers komen als een heel jaar zonder of met beperkt publiek moet worden gespeeld. Maar die rode cijfers betreft dan de operationele kosten van de begrotingen. Ajax zal waarschijnlijk de grootste klap krijgen vanwege het missen van 55.000 seizoenskaarten en businessclubs, Cl wedstrijden enz. Op de begroting van dit kan dit zomaar oplopen tot een tekort van 25 tot 35 miljoen.
Maar als we straks de transferwinsten en eventueel de inkomsten uit Europees voetbal mee gaan rekenen zullen wij de3nk ik een van de weinige clubs zijn in Nederland die uiteindelijk onder aan de streep ondanks de Corona crisis toch nog een prima resultaat kunnen presenteren.
Ajax heeft
Dit boekjaar heeft Ajax al weer 55 tot 60 miljoen aan transferinkomsten (als Ziyech mee wordt genomen) en ziet het er nog steeds naar uit dat Dest, Onana, vd Beek, Nico daarbij kunnen komen.
En dan hebben we de wintertransferperiode nog. Dat kan dus snel richting de 150 tot 200 miljoen bruto aan transferinkomsten betekenen. Doorgaans geeft Ajax max aan 35 a 40 % van die inkomsten weer uit aan inkomende transfers, uitgaande van 150 miljoen zou dan bruto 100 miljoen overblijven, wat na aftrek van diverse kosten en belasting doorgaans 55 tot 60 miljoen zou betekenen. Daarnaast begroot Ajax max overwintering EL (ongeveer 15 miljoen)
Als Ajax de groepsfase haalt dan is een bruto bedrag van 50 miljoen vrij laag gecalculeerd.
Die transferwinsten en Cl inkomsten moeten ruim voldoende zijn om die operationele verliezen te compenseren. Neemt niet weg dat dit een heel zwaar financieel jaar kan gaan worden waar andere clubs (AZ, PSv en Feyenoord hebben nog 0 euro aan uitgaande transfers en hebben natuurlijk niet die 40 miljoen van Ajax aan Europese inkomsten) het in verhouding nog moeilijker gaan krijgen
2 -2
EKS
Als een bedrijf zijn meest courante vaste activa moet verkopen om te kunnen overleven dan is dat het begin van het einde.
0 0
Hollister
Alleen als dit structureel het geval is.. en dat is het niet... en wat zullen dan clubs als AZ, PSV geen schade ondervinden die ook nog eens het eigen stadion in beheer hebben voor een schade ondervinden... dan gaat volgens jouw theorie meer dan 70 % van de clubs in Nederland failliet.
Heel simpel.. heel veel mensen hebben ons verweten dat bij Ajax het geld alleen maar op de bank staat... diezelfde mensen zullen straks moeten erkennen dat diezelfde reserves misschien wel juist de redding is geweest.
Ik zeg daarnaast ook wel degelijk dat dit jaar een enorme impact gaat betekenen, maar Ajax heeft inkomensstromen die de andere topclubs (vrijwel) niet hebben: inkomsten uit samenwerkingen internationaal, CL inkomsten en veel meer transferwinsten ......(Clubs als feyenoord, PSV en AZ weigeren hun topspelers te verkopen, maar gaan dat wel financieel merken. het tekort zal toch linksom of rechtsom gecompenseerd moeten worden)
0 0
Babangida83
Mooie uiteenzetting trouwens, heb ik die info ook weer paraat.

Maar op dit moment heeft Sar die inkomsten dus gewoon nodig dan, toch? Wetende dat de transfers nog niet geweest zijn. Uiteindelijk is het een voorziening.

Ik lees dit als gerichte politieke druk om die voorziening voor de hele Eredivisie open te houden en ter verdediging van de voetbalsector, die toch vaak als ondergeschoven kindje behandeld wordt. Behalve bij huldigingen, dan staan de politici voorop.

Al lees ik bovenstaand
0 0
Babayaka
Tja dan toch maar minder spelers kopen.
Het is wat het is.
Voor 30miljoen wat je niet uitgeeft kan je lang ademen.
0 -1
Hollister
Jij snapt er niet veel van... dus je verdienmodel ga jij vernietigen?
1 -1
Web
Ga jij maar in onzekere tijden spelers kopen, het geld wat Ajax voor Ziyech kreeg voor de epidemie moet je koesteren. Wie zegt dat er het komend seizoen volop gespeeld word? Misschien gaat de CL in het negatieve scenario wel helemaal niet door?
Voorzichtig zijn is nu niet onbelangrijk. Andere jaren is het hopelijk weer anders?
Al zou ik blij zijn als die gekte met waanzinnige bedragen niet weer komt
1 -2
Hollister
Zoals ik al zei ... jij en velen hier snappen er niet veel van.. Ajax draait dit boekjaar gewoon winst... maar jij kijkt alleen maar naar wat jou uitkomt... ik ga niet eens een poging doen om jou te overtuigen... onbegonnen werk.. jij bent zo n iemand die overal kritiek op heeft en alles negatief benaderd.. Ajax weet donders goed waar men mee bezig is.. gelukkig wel
1 -1
Web
Mag Ik jou een raad geven
Ga even mijn inbreng controleren, hoe durf je te zeggen dat ik negatief ben
Ik ben juist iemand die positief is
Wat geef ik hier nu aan dan, lees het nog eens goed.
Wel met waarheden komen
0 -1
Babayaka
Ik snap het prima, tot opheden is er alleen gekocht en niemand verkocht.
Zyech was al verkocht.
Als er niet gevoetbald wordt wordt er helemaal niks verdiend.
Kan niet zo zijn dat voetbalclubs spelers kopen en verkopen, en dat de belastingbetaler de lonen gaat betalen van deze zielige miljarden industrie.

En vergelijking klm? Die wil geld on zo weinig mogelijk personeel te hoeven ontslaan.
1 -3
Hollister
Wat een simpel antwoord weer.. zoals het jou uitkomt...
Zal ik je even kort voorrekenen : Boekjaar 2019/2020 febr halfjaarcijfers: een plus van 53 miljoen, uitzendrechten gewoon uitbetaald... dus stel Ajax verlies in de 2e helft (tot en met juni) nog eens 15 miljoen, dan nog zal dat boekjaar (cijfers zullen in sept/okt gepresenteerd worden tientallen miljoen winst gemaakt.
En dan is de transfer van Ziyech nog niet eens meegenomen anders zal dit natuurlijk nog zelfs meer dan 50 miljoen winst betekenen.
Boekjaar 2020/2021 heb ik hierboven al beschreven (waarbij ik ervan uit ga dat Ajax de transfer van Ziyech voor dit komend boekjaar meeneemt. Wie heeft het erover dat de belastingbetaler moet betalen voor de clubs... clubs hebben wel degelijk inkomsten, ook al wordt er niet gevoetbald met publiek, er vallen natuurlijk inkomsten weg, maar zeker niet alle
0 0
PierreHeno
Tja beste edwin...heel veel mensen lopen inkomsten mis. Dat is inherent aan een crisis zoals deze. Maar Amazon en AH doen prima zaken. 'De een zijn dood ...' weet je wel. Maar misschien is het een idee om al die spelers salarissen nog maar eens wat extra te gaan korten want belastinggeld gaan aanvragen voor het ophouden van de broek van een bedrijfstak met miljarden omzet lijkt me toch wel iets te gortig. De tering naar de nering zetten heet zo iets.
5 -4
OuweDibbes
De overheid verbied om voetbal met publiek te spelen, dus het is een probleem van de overheid. Laat Italie en Spanje maar tering naar de nering zetten, maar nee die krijgen 21 miljard. En leveren de Europarlementariers van Italie en Spanje in? Nee..
0 0
Web
De overheid verbied, meen je dit nu echt
Willen ze ons plagen, of zou daar een reden voor zijn?
Ook de handel maar stoppen met Spanje en Italië
Wist je wel dat Nederland van export leeft?
0 0
OuweDibbes
Ja de overheid verbied..
Dus het is hen probleem. Zeg ik iets over handel? Ik zeg iets voor Nederlands belastinggeld, die door ons wordt betaald en dat ik graag zie gebruikt worden voor Nederlandse banen. En niet voor Klimaat in Italie, JSF Fighters in Griekenland of een bonus voor zorg personeel in Spanje.
0 0
Web
waarom zou de overheid verbieden
Om de sport te plagen?
Of omdat er een pandemie is?
Maar ik weet al hoe je in elkaar zit
Ikke en de rest kan stikke
Heb je ook kleinkinderen?
Denk het haast niet
0 0
blessure
Zo is dat.
1 -1
Sanalologo
Je krijgt maar een max bedrag terug. Op de voetbal salarissen is dat een schijntje vergeleken met wat ze moeten betalen.
0 0
PierreHeno
...dus op die spelerssalarissen kun je prima bezuinigen.
3 0
Koningtoto
Maar ondertussen wel een heel jaar lang lopen janken op alles wat er mis gaat bij Ajax. Of niet Pierre?
0 0
PierreHeno
Nou eh...niet dus Toto. Maar jij stelt dus feitelijk dat hoe meer geld je er in pompt hoe beter de tesultaten zijn. Nou ...dat ligt er maar aan hoe en door wie dat geld er in wordt gepompt...geld weggooien kan iefereen tenslotte. Bij Atalanta lopen ook geen salarissen van 100.000 euro per week in het team maar blijken ze gewoon een prima businessmodel te hebben. En ze doen syrtctureel toch aardig mee in zowel de scudetto als de CL.
0 0
Hollister
structureel? man lul toch niet zo dom.. heeft Atlanta ook 250 EV op de bank? Jezus er zijn werkelijk waar nog zoveel domme supporters die alleen maar kunnen azijnzeiken.. opzouten jullie
0 0
Babangida83
Niet om t een of ander, hoor, maar als we het over azijnzeiken hebben in dit topic doe jij hier echt voor niemand onder :-D
Je lijkt wel net een mens.
0 0
Koningtoto
Structureel? Atalanta? Dat is eigenlijk een beetje Ajax op zijn Italiaans, vind je niet? Die hebben net zo'n droom seizoen als wij hadden vorig jaar. En nee, ik ben het met je eens dat we bij Ajax slimmer met ons geld om moeten gaan, miskopen van 10 miljoen kunnen wij ons niet veroorloven. Maar we doen het niet onaardig lijkt me. We zijn in Nederland nogal geneigd alleen naar het negatieve te kijken, maar wij verkopen voor een hele hoop meer, dan we uitgeven aan transfers.

Maar ik vind wel dat we vorig seizoen beter hadden kunnen presteren als er beter ingekocht zou zijn na het vertrek van Matthijs en Frenkie. Dat had meer geld mogen kosten. Dan had je namelijk betere spelers gehad(zeer waarschijnlijk)

Wat je eigenlijk zegt met je post, is dat wij als Ajax zijnde teveel betalen aan salarissen. Hoe wil je structureel aanhaken in Europa, als je salarissen zo laag zijn, dat je een speler na een jaar of twee, hooguit drie weer kwijt bent, omdat ze ergens anders 5 keer zoveel kunnen verdienen? Wat wij als club willen kost gewoon geld, dat hebben we, door gezond beleid, zeer gezond beleid. We hebben de beste financiële huishouding ter wereld las ik ergens. Niks mis mee dus.

En daarom mogen wij ook profiteren van regelingen die de overheid biedt. Juist omdat we het normaal gesproken prima zelf kunnen en ook niet te beroerd zijn om de broek van meerdere andere clubs op te houden.
0 0
Hollister
haha, idd .. maar daar is hij goed in.. hoop dat zijn baas ook even zijn salaris halveert
0 0
PierreHeno
Ik ben eigen baas Holli...
0 0
Hollister
Leuk voor je.. maar je bent wel een enorme zeiksnol, alles is verkeerd aan onze club.. zoekt dan lekker een andere club droeftoeter
0 0
Sanalologo
Mensen die zeggen dat “ja maar ajax koopt voor miljoenen aan spelers en vraagt dan overheidssteun aan” snappen niet zo goed hoe het werkt. De in- en verkoop van spelers is een essentieel gedeelte van de business van Ajax. Net als dat KLM overheidssteun kan vragen en aan de andere kant een nieuw vliegtuig voor miljoenen kan kopen.
2 -2
Babayaka
Klm gaat failliet, is een lwestie van tijd.
De staat doet zeer moeilijk, en het personeel ook
Klm heeft 83% minder omzet, zie daar je huidige floot en personeel maar van te onderhouden.
0 -1
OuweDibbes
KLM is technisch Falliet.. maar zijn de
0 0
stefanwillem
Wauw. Ik werk voor de klm en dat ligt toch echt iets anders. Misschien moet je je eerst even ergens in verdiepen voordat je dit soort rare dingen gaat roepen.
3 -2
PierreHeno
AF-KLM is een failliete boedel en elke cent aan overhgeidssteun die je daar in steekt is weggegooid geld. Al dat geOH dat de KLM en Schiphol de motor van de NL economie is is je reinste flauwekul. Die hele luchtvaartbranche moet nodig op de schop en de prijzen voor vliegticket moeten fors omhoog wil de sector kunnen overleven. En onmiddelijk brandstofaccijns invoeren voor vliegtuigbrandstof. Dat moet iedereen en zeker de meest vervuilende sectoren als de luchtvaartindustrie en scheepvaart. KLM is gewoon over en uit en iedereen weet dat. 'Nationale trots' is 100% gebakken lucht. KLM ontduikt ook de belastingen door al hun piloten in het buitenland op de loonlijst te hebben staan. KLM was de eerste commerciële airliner (winnaar op handicap van de London-Melbourne race als prachtig resultaat) maar ook betrokken bij de allergrootste luchtvaartramp tot op heden ( Tenerife). Prachtig bedrijf maar sinds al die prizefighters en cowboys zich manifesteren is de race naar de bodem ingezet en is het vooral het faillissement voor zien te blijven. De hele luchtvaartsector is door en door verrot en iedereen weet het. Tijd om daar eens echt schoon schip te gaan maken i.p.v. miljarden weg te gooien.
1 -2
Babayaka
Dat is geen flauwe kul,
Voetbal club max 100man personeel met miljarden aan inkomsten
Klm en elke andere vliegmaarschappij
30000 werknemers.
Het is puut belangrijker om klm overeind te houden dan voetbalclubjes.
Of wil je straks alleen nog werken voor uitkeringen van andere?
0 0
Sanalologo
Ik werk ook bij KLM.
4 -1
stefanwillem
Uiteraard.
0 0
PierreHeno
ik ook.
1 0
stefanwillem
Tuurlijk.
0 0
Web
Ik denk dat jij er niet veel van begrijpt
0 -2
Web
Ik moet eerst nog eens zien of het allemaal wel door gaat
Het virus gaat zelfs in de zomer weer oplopen. Laat staan in de herfst
Omdat wij het niet meer op kunnen brengen om ruimte te houden
Verknallen het voor de middenstanders met zijn allen
Je moet er niet aan denken dat er weer een lock down aan komt
1 -2
Ajax The Best
Ga er maar vanuit dat er een nieuwe lockdown komt. Ze begonnen al massaal "2e golf" te roepen terwijl de besmettingen alleen maar terug liepen. Op basis waarvan zouden we moeten/mogen verwachten dat ze dit omkeren?
1 0
BrandjeXL
In de warme maanden zijn mensen ook meer buiten. Waar men in de herfst en winter meer binnen zit.
1 0
Web
Daar heb je ook een punt
Maar het blijft allemaal heel spannend
1 -1
Web
Dure spelers kopen en geld van de overheid vragen. Even een jaar pas op de plaatst sport
2 -3
Radie125
heb vorig seizoen mijn geld afgestaan aan Ajax vanwege de niet gespeelde wedstrijden maar ga dit niet doen voor komend seizoen. Geen toegang geld terug.
2 -5
BrandjeXL
Wow, stoer doen omdat je paar thuiswedstrijden niet kon gaan en dan zeggen dat je je geld afstond. Nu gaat de echte klap pas komen en jij gaat om je centjes mekkeren. Lever anderd je scc in voor supporters die wel loyaal aan de club zijn.
4 -2
Radie125
Maak lekker al je geld over Tifus jong
0 0
Radie125
brandje namaak jood alle wedstrijden geweest ook Europees uit heb je corona in je gok Tifus sukkel.
0 0
PierreHeno
Waarom zou je helpen om die achterlijke hoge salarissen in stand te houden? Wat heeft dat nog met de vermaak bedrijfstak 'voetbal' te maken? Dan vallen er maar wat clubs om......zo gaat dat in een kapitalistische maatschappij. Zo gewonnen ..zo geronnen. Maar natuurlijk never nooit belastinggeld naar deze BVO's. De amateursport is dan de eerste die je van financiële steun gaat voorzien want die hebben het heel wat moeilijker maar in clubs als Ajax etc ..daar ga je geen belastinggeld in pompen. Hoogstens als lening tegen de gangbare rente. Die geldwegsmijterij richting (AF)-KLM is al erg genoeg en dat alleen omdat die Hoekstra zo stom is geweest voor miljarden aandelen AF-KLM te gaan kopen in 2019. Tja ...en dan val je nu in je eigen zwaard want die luchtvaartsector is een failliete boedel omdat er op elke ticket geld bij moet. En dat allemaal al nog zonder brandstofaccijns te betalen...
1 -1
Chiesaneres11
Waarom zou je clubs niet helpen met belasting geld?? Clubs betalen geen belasting? Dan heb je ook recht om hulp te krijgen!!
0 0
Web
Dat zal voor iedereen anders liggen
Als je baan er is aan gegaan, zal je er toch anders over denken
2 0
3sterrenAjax1
ik mag hopen dat onze geweldige financiële positie niet als sneeuw voor de zon verdwijnt door dat schijtcorona. als trouwe seizoenkaarthouder sinds jaar en dag ben ik zeker bereid onze mooie club tegemoet te komen in deze barre tijden en daarmee te zorgen dat we ook de komende jaren van geweldige selecties kunnen genieten.
4 -1
PierreHeno
Cirque du Soleil is ook failliet.....geen kleinigheid in de culturele vermaak branche. Er gaan nog heel wat bedrijven omvallen. Je zult dus als bedrijf de tering naar de nering moeten zetten. Ook Ajax. En de spelerssalarissen vormen daar veruit de grootste kostenpost. Dan moet je dus daar beginnen te snijden. We hebben toch zo'n goede jeugdafdeling? ....nou daarmee kun je geld verdienen: ze hebben beduidend minder salaris en worden door veel te spelen beter= verkoopprijs gaat o hoog= kassa. Dan moet je echter niet willen aanhaken bij de absolute top want daar zijn de spelerssalarissen veel te hoog. Je kunt het dus niet van beiden hebben. Zit je in geldnood dan moet je spelers gaan verkopen. Sao Paulo weet er alles van. En Ajax straks dus ook want de coronacrisi is niet zo maar ineens weg en het grote geld uitgeven is er niet meer bij wanneer je moet overleven.
0 0
Babayaka
Tja dat gaat wel gebeuren. Ook ajax heeft gegokt om aansluiting te vinden, en heeft geen rekening grhouden met tegenslag, althans niet deze
0 0
Adam24
Moeilijke kwestie aan de ene kant een jongen van 16 voor twee miljoen euro kopen en aan de andere kant steun vanuit de overheid willen omdat je je personeel niet meer kunt betalen. Weet niet of dat te rechtvaardigen valt.
8 -2
Web
Jij hebt zeker een punt
Ik heb er ook moeite mee
Er ken een gezin met 3 kinderen waar de ouders allebei ontslagen zijn
Daar is het zwaar kloten voor, omdat je er niets aan kan doen
2 0
BrandjeXL
Wat een kulargument. Jullie doen net alsof die now regeling er alleen voor clubs is. Er zijn nog meer bedrijven met dikke winsten die er gebruik van maken. Dus als hij verlengt wordt dan zou je gek zijn als je er geen gebruikt van maakt. Alsof bedrijven ineens niks mogen omdat ze gebruik maken van de regeling.
1 0
PierreHeno
Bedrijven die er geen recht op hebben zouden natuurlijk nooit van deze regeling gebruik mogen maken maar dan krijg je weer andere discussies zoals iemand die al zijn geld er doorheen jast meteen zijn hand kan ophouden in deze maatschappij terwijl anderen die zuinig omgaan met hun financiële middelen nauwelijks op steun kunnen rekenen. Vooral mensen die zeuren en zeiken zijn goed af in dit land en mensen die bereid zijn zich wèl aan de regels houden het slechtst.
0 0
Web
Sport ( hoe gek ik er ook van ben ) zullen toch achter in de rij komen
De economie krijgt daar minder klappen door.
1 -1
Sanalologo
Wat heeft dat hiermee te maken?
0 -2
Web
Wat zou je denken?
Een keer raden
0 0