Ten Hag: 'Hadden verwacht dat Neres weg zou gaan'

BartVeenstra, 01-08-2020 om 15:00, 6155 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag vertelt zaterdag tegenover De Telegraaf dat Antony werd gehaald met het oog op een naderend vertrek van David Neres. De oefenmeester ziet zijn Braziliaanse aanwinst dan ook niet als opvolger van de vertrokken Hakim Ziyech.

Ziyech vertrok na het afgelopen seizoen naar Chelsea en laat daarmee een leegte achter in Amsterdam. Ten Hag gaat vervolgens in op de vraag of de Braziliaan die leegte die Ziyech achterlaat, kan invullen. 'Dat heeft er niets mee te maken. Eerlijk gezegd hadden wij verwacht dat David (Neres, red.) weg zou gaan. Daarop inspelend hebben we hem gehaald. Gelukkig is David er nog', aldus Ten Hag, die blij is dat hij weer kan beschikken over zijn aanvaller.

Over Antony is Ten Hag verder zeer te spreken. Hij noemt de landgenoot van Neres 'levendig en echt aanwezig'. 'Het is duidelijk dat hij heel veel potentie heeft. Verder moeten we gewoon gaan kijken hoe dat proces gaat lopen. Hoe snel hij zich gaat aanpassen. Daar moeten we hem de tijd voor geven. Hij komt uit een ander werelddeel, komt bij een andere club in een ander land, waar een andere taal wordt gesproken. Dan moeten we kijken hoe snel dat gaat.'

Denk jij dat Aubameyang scoort en Arsenal de FA Cup wint van Chelsea? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Schip
Toch zie je dat zo de betere selecties van Ajax ontstaan. Doordat een sterspeler onverwacht blijft en er wel al een vervanger is gehaald. Was met Ziyech en Tadic niet anders. Toch een teken aan de wand dat investeren loont, maar vooral in echte kwaliteit.
1 0
Joseph
Ik denk het een mooie uitdaging voor Donny kan zijn om het verlies van Ziyech op 10 op te vangen. Donny heeft meer kwaliteiten dan hij nu laat zien, hij kan meer betrokken worden als schakel tussen de aanval en het middenveld dan afgelopen seizoen.

Een vertrek van Donny moet wel opgevangen worden, dat is de enige aanvallende middenvelder die we hebben.
2 0
Henkjanklaas
tot nu toe vrij warrig aankoopbeleid. In het aantal contractspelers ziet het 'm niet. Wel in de kwaliteit op diverse plekken. Veel middenvelders maar geen kwalitatieve vervanger voor Ziyech. Eiting c.s. blijven toch voorlopig invallers. Ook de jonge aanvallers zoals Traore en Bande pikken nog niet aan. In de verdediging heb je Alvarez of Schuurs, beiden nog geen zekerheidjes gebleken. Voor de eredivisie is het allemaal best voldoende maar wil je iets bereiken in de CL dan moet er nog best veel gebeuren. De strategie van Ajax mij nog niet duidelijk. Zeker op CL niveau moet je volwassen spelers hebben met veel power en snelheid zodat we niet als vorig jaar te vaak tegen een counter aan lopen.
1 -3
Cruijffthebest
Antony is dus niet de vervanger van Ziyech, dat roep ik hier al de hele tijd.
Wie dan wel, Ericje? Die moet nog gehaald worden schijnbaar!
2 -3
ST
Nee hoeft niet want Antony kan heel goed op rechtsbuiten uit de voeten en Neres heel goed op links. Daarnaast moet je ook aan je centen denken. Die kun je gezien de huidige selectie beter uitgeven aan een sterke verdedigende middenvelder.
1 0
Harrie Nak
Lijkt me sterk dat Ten Hag met Neres op links en Antony op rechts zal gaan spelen. Die zet de poppetjes namelijk zelden op de juiste plek.
1 -2
Henkjanklaas
juist verdedigend is het nog een groot vraagteken.
1 0