Magallán beslist na vakantie over voetbaltoekomst

BartVeenstra, 31-07-2020 om 14:45, 21270 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lisandro Magallán is hard op weg naar de uitgang bij Ajax. De verdediger, die in het afgelopen seizoen verhuurd werd aan het Spaanse Deportivo Alavés, blijft naar verwachting wel in Europa actief.

De Spaanse competitie eindigde twee weken geleden en zodoende geniet Magallán op dit moment van zijn vakantie. Na zijn vakantie sluit de Argentijn in principe aan bij Ajax, al lijkt hij geen toekomst meer te hebben in Amsterdam. Zodra hij terug is bij Ajax, zullen er gesprekken over zijn voetbaltoekomst volgen. Op dit moment is er nog niets concreet rondom Magallán.

Magallán kwam in de winterse transferperiode van het seizoen 2018/2019 over van Boca Juniors. Destijds betaalde Ajax zo'n negen miljoen euro voor de verdediger. In het restant van bovengenoemd seizoen speelde Magallán vijf keer in het shirt van Ajax. Dit seizoen (2019/2020) kwam hij alleen in de Johan Cruijff Schaal in actie voor Ajax. Daarna vertrok hij naar Deportivo Alavés, waar hij zeventien competitiewedstrijden speelde en één keer scoorde.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Milik het laatste doelpunt maakt tijdens Napoli - Lazio? Zet in en krijg 6,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LangeTermijn
Hoe zal Magallan gescout zijn bij Ajax?
Ten Hag: ik wil een centrale verdediger.
Van der Sar: dan wil ik wel een Argentijnse slager.
Overmars: Zal ik een willekeurige centrale verdediger kopen van een Argentijnse club? Noem eens een club?
Ten Hag: Boca Juniors of River Plate?
Van der Sar: doe maar wel een beetje een jonge verdediger, begin 20, vanwege de restwaarde.
0 0
Adam24
Wat dacht je van 'we zijn anderhalf jaar bezig geweest met zijn komst en toen hij hier was wisten we eigenlijk binnen 5 minuten al dat het niet echt iets voor ons is.'
1 0
Jortjuh14
Ik denk dat we dit jaar weinig kans hebben in de CL. Ik heb een of andere manier een slecht gevoel. Zeker omdat ook nog Onana, Donny en Nico weg kunnen gaan. Daarnaast ga je met Marin, Alvarez, Mazraoui, Dest en Gravenberch de oorlog ook niet mee winnen. Alleen al kijkend hoe hard we door de grond zakten tegen Getafe... Gravenberch, Eiting, Schuurs en Dest. Die vielen nog het hardst door de mand.

Ajax moet echt flink gaan investeren in het middenveld en verdediging willen ze hoge ogen gooien in de CL.

Mijn excuses als ik als een emo-supporter klink nu haha.
2 -1
MitsjollAjax
Noem eens de jaren dat Ajax wel kansen had in de CL? Je bent geen emo-supp je moet snel terug naar de realiteit. Voetbal draait om geld en er zijn heel veel clubs die daar veel en veel meer van hebben dan Ajax. 1x in de 20 jaar als we geen blessures hebben, de talenten perfect rijp zijn en we een op elkaar afgestemd team hebben plus nog wat geluk en een goede loting dan hebben we een klein kansje. Het afgelopen seizoen ligt denk ik dichterbij onze gemiddelde europese resultaten van de komende jaren dan het seizoen ervoor. Dat is frustrerend maar als je daar niet tegen kan moet je fan worden van real. Kan je abonnement nemen op halve finales.
1 0
Amsteraaij
Afgelopen seizoen zijn we kei en keihard genaaid europees en hoorden we gewoon in de colgende ronde te staan. Na chelsea uit is er iets geknakt bij de jongens. Maar normaliter hadden we gewoon twee jaar achter elkaar knock out fase gehaald, ben ik van overtuigd.
2 0
Willem410
Mooi verwoord.
0 0
mvdk
Als Magallan vertrekt zijn we toch ineens 4 verdedigers kwijt. We hebben dan nog Schuurs, Blind, Martinez, Timber en Alvarez die op de CV kunnen spelen. Als Dest en Tagliafico vertrekken wordt de spoeling in de verdediging wel wat dun, dus ik vraag me af of er dan nog iemand bij komt. Martinez was officieel als vervanger voor Tagliafico gehaald, maar speelt meestal op het middenveld. Blind kan ook op linksback, maar dat heb ik liever niet. Op rechtsback hebben we natuurlijk Mazraoui, maar daar achter???

Dan zou je zo kunnen spelen...;

Mazraoui-Schuurs-Blind-Martinez
---Gravenberch-----Kudus???-------

Tja, aanval is prima, maar daarachter begin ik toch te twijfelen...
0 0
Freddy
Precies, we hebben er nog 5 over, qua kwaliteit kut maar qua kwanteit meer dan voldoende
1 -1
Ajax114
Lekker met de jeugd de CL in. Ze hebben nog amper wedstrijden in Ajax 1 gespeeld maar iedereen bij Ajax heeft er vertrouwen in . Moeten ook andere clubs gunnen om weer eens kampioen te worden. Overmars vindt het niet aardig tegenover de andere clubs om weer kampioen te worden.
0 -4
MitsjollAjax
Al wij er 1 van 15 kopen kopen Real,Barca,City er 3 van 30.
Als wij er 1 van 30 mil kopen kopen zij er 2 van 60.
Als ze willen gaan ze bij ons shoppen. Als je het over de kopen boeg tactiek gaat gooien zal je het altijd afleggen. Als je jonge jongens de kans geeft kan je toppers opleiden die al jaren samen spelen en blijft er meer geld over voor gerichte aankopen. Op die manier ben je uniek en zorg je ervoor dat je kansje hebt
2 0
JariHeijden
Amen!
Dit is waar Ajax voor staat!
0 0
Ajax27
Donny is nog niet weg, die zal gewoon naast Gravenberch staan. Als die vertrekt zal daar een speler voor worden bijgehaald. Alle posities achterin zijn dubbel bezet op de linksback positie na. Daar zal Martinez de eerste man zijn dus daar zal een talent achter komen te staan. En wellicht achter Blind een jong talent wat eerst in Jong Ajax zal komen.
1 0
3*stars*3
Gied punt idd.
Afgelopen seizoen was het al schaars maar nu helemaal.
Voordeel is dat window nog wel een tijdje open blijft.
Ik hou sowieso wel rekening met een vertrek van Nico.
Dus er moet geschoven worden.
Grootste “angst” heb ik toch voor vertrek van Onana.
Want dan moet er weer afstemmingen gevonden worden en dat kost tijd.
Maar natuurlijk ook omdat het een fantastische keep is en een vervanger zie ik niet rondlopen momenteel.
0 0
AlexIbarra
"Gefeliciteerd met je verjaardag jongen, hoe vergaat het je in Europa?"
"Goed oma, ik ga als een speer!
Vorig jaar had ik al 2 prijzen gewonnen en in de halve finale van de Champions League gespeeld, en dit jaar de Johan Cruijff Schaal gepakt. Wat een eer!"
"Johan Cruijff? Dat klinkt goed jongen, ik ben trots op je. Pas je wel op met Corona?"
"Zeker oma, in Nederland wordt zelfs al 4 maanden niet gevoetbald vanwege Corona.
Gelukkig besloot ik voor die nare Nederlandse winter begon om in Spanje te gaan spelen."
"Oh, Spanje staat heel hoog toch? Goed hoor, jongen! Heb je al een doelpunt gemaakt?
"Tuurlijk oma, speciaal voor jou!"
7 -1
DeWijsneus
Waar kan ik dit boek kopen?
1 0
mvdk
Er is geen woord aan gelogen:-P
1 0
piemonte
Ik kan dit wel waarderen
1 -1
ChrisMokum
On: CSKA Moskou bied 5 miljoen euro voor Fausto Vera.
0 0
AlexIbarra
Als dat z'n opties zijn, hebben we wel kans..
0 0
Ozymandias
Tagliafico -> Martínez -> Gravenberch
Magallán -> Jurriën
Marin -> Henrique
Álvarez -> Fosu-Mensah
Dest -> Mazraoui -> Quinten

Ik denk dat als Ajax zowel Henrique en Fosu-Mensah koopt weer een "deel Champions League run" zouden kunnen maken. Met Onana; Mazraoui, Fosu-Mensah, Blind, Martínez; Henrique, Vd Beek, Gravenberch; Neres/Antony, Tadic en Promes/Neres staat er geweldig basiselftal. Henrique is het kaliber speler wat bijna direct bij de beste spelers van de Eredivisie hoort (zoals bij Tadic, Blind, Tagliafico en Sánchez het geval was). Fosu-Mensah kan binnen twee seizoenen naar dat niveau toegroeien maar heeft sinds zijn vertrek naar Manchester United nauwelijks als centrale verdediger gespeeld en zal dus waarschijnlijk een periode nodig hebben om die positie z'n eigen te maken. Zodra hij dat heeft gedaan kan hij zich tot een wereldtopper ontwikkelen. Hij heeft een enorm atletisch vermogen en een groot voetballend vermogen. Nu moet hij alleen nog een club hebben die speeltijd als centrale in hem durft te investeren en Ajax is nou bij uitstek dé club daarvoor.
1 -2
EersteAanname
Gravenberch als aanvallende middenvelder? Sorry maar ik zie het niet.
0 0
Ozymandias
Gravenberch staat in mijn basiselftal als linkercentrale middenvelder opgesteld. Trouwens is Gravenberch het grootste gedeelte van de jeugdopleiding een aanvallende middenvelder op linkshalf gespeeld en op linkshalf komt hij volgens mij ook beter tot zijn recht. Alleen denk ik dat Ten Hag volgend seizoen weer met een '10' zal spelen.
0 0
Soccerskins
Zou Fosu-Mensah zoveel beter zijn dan Schuurs op dit moment?
1 -1
Ozymandias
Fosu-Mensah en Schuurs zijn beide positioneel nog niet goed genoeg maar Fosu-Mensah heeft het atletische vermogen om positionele fouten onschadelijk te maken (zoal Sánchez dat ook kon). Opbouwend zijn ze ongeveer van hetzelfde niveau en het potentieel van Fosu-Mensah is zowel verdedigend als opbouwend groter dan dat van Schuurs. Fosu-Mensah is de enige centrale verdediger die ik zou kopen. Als hij onhaalbaar blijkt te zijn zou ik Schuurs en Jurriën het vertrouwen geven.
2 -1
Godenzoon24
Opbouwend absoluut niet berer
0 -1
036AFCA97
Ja.
0 -1
fc Barcelona_ke
veel kopen gaat Ajax sowieso niet doen. Alvarez Marin krijgen in de voorbereiding nieuwe kans.
komst Fosu-Mensah was ik ook voorstander. hij kan rechtsback, linksback, de vervanger Veltman en als nood op nummer zes!
2 -2
Schwalbino
Hoeveel Argentijnse spelers speelden ooit de klassieker?
0 0
DeWijsneus
Nou? Julio Cruz, Rosales en Cvitanich? Naast natuurlijk de huidige boys bij Ajax...
1 0
BillSplate
Juan nog denk ik.
1 0
AlexIbarra
En Senesi.

Goeie pot was dat.. ;)
0 0
fc Barcelona_ke
Cska moskou biedt vera 5 mln.. ajax kom op zeven miljoeb dan heb je em binnen! Typisch enoh nigel de jong hebben we nodig
1 0
Web
Je bent scout van Ajax, en je gaat in Argentinië rond kijken voor een centrale verdediger. Iemand uit de scouting zegt, dit is een speler voor Ajax (misschien ook wel getipt ) Je komt met een rapport thuis. En iemand anders gaat kijken. Zou die dan niet zeggen. NEE niet doen, gaat niet wat worden???

En nu kom je toch weer met Alvarez. Tikkie beter, maar in niets een Ajax verdediger

Wie ben ik om de scouting onderuit te halen. Want er zitten ook zat voltreffers tussen uit ZuidAmerika
Maar voor mij een raadsel
2 0
JariHeijden
Ik kan me Alvarez beter voorstellen dan Magallan. Je hoorde allerlei geluiden uit Argentinië dat niemand dat begreep waarom Magallan naar Ajax zou gaan. Dat was een teken aan de wand. Helaas ook uitgekomen. Bij Alvarez hoorde je dat niet en Alvarez heeft best potentie. Moet nog veel leren om het aanschaffen spelletje eigen te maken, maar ik schrijf hem zeker nog niet af. Marin ook niet, maar voor hem wordt het wel moeilijk denk ik. Maar wie weet!
1 0
Redrum
Als iemand met zijn volle verstand een positief scoutingsrapport over Magallan inlevert bij Ajax dan mag je die persoon wat mij betreft linea recta doorsturen naar het Pieter Baan Centrum voor een grondige analyse.
5 -1
Lagasj
Hartelijk Bank.
0 0
sebastiaan1900
Zonde van het geld. Blunderaankoop. Snel vertrekken.
0 0
Koningtoto
Hij brengt vast 5 miljoen op. Geld weer terug.
0 0
BillSplate
Betwijfel het. Hij is ook mislukt bij een laagvlieger in Spanje.
0 0
RuffRhythim
Kan best eerder hoor...
0 0
Hagmag
Bord om zijn nek "Te koop", strik er om heen en wegwezen.
Dat is zijn voetbal toekomst hier.
0 0
Ajax114
Ik denk dat hij gaat stoppen met voetballen.
0 0
AlexIbarra
Hij kan beter gaan beginnen met voetballen..
2 0
BillSplate
Leren voetballen.
0 0
3*stars*3
Hopelijk komt er een gekke voorzitter die teveel geld heeft en puur kijkt naar naam Ajax en Boca achter zijn CV.

Off, Napoli haalt die Osimhen van Lille voor 60mil!
Zo’n gekke voorzitter mag ook aankloppen bij Ajax, 10 mil is goed...
3 0
goajaxgo
Waarom is die in vredesnaam ooit gekocht?
1 -1
MankeNelis
Ben benieuwd hoe de rapportage, over deze sympathieke Argentijn in de periode bij Deportivo Alaves, eruit zien. (De keren dat hij niet op de bank zat)
1 -1
ram
Goed zo. De opruiming komt aardig op gang. Nog een paar versterkingen erbij en we kunnen echt weer een mooi team worden hoor. Zin in!
0 0
Ajaxbrl
Hij twijfelt nog tussen Spakenburg en Barendrecht..
2 -2
chino
Zal wel Spakenburg worden dan. Die gaan altijd voor de duurste spelers die er geen hout van kunnen.
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
gaat weg
0 0
chloorbestendig
Topverdediger, jullie snappen er geen ruk van. Deze Argentijnse Rots is de spaanstalige Van Dijk, hij had bij Ajax alleen pech, 9 miljoen was een koopje, maar voor 15 miljoen mag deze topper overgenomen worden, misschien iets voor feyenoort als ze Senesi verkocht hebben.
7 -6
fc Barcelona_ke
stop met onzin!
2 0
MisterAFCA
Snap dat je met google translate doet maar hij maakt grapje ;-)
0 -1
Bjorn
Beetje sarcasme is niet meer toegestaan?
2 -1
mickey2602
Magallan is hard op weg naar de uitgang,eerste zin.
Laatste zin,2e alinea,er is nog niets concreet rondom Magallan. Daarbij komen er nog gesprekken met Ajax.
Dan is hij dus ook niet hard op weg naar de uitgang;-)
0 0
fc Barcelona_ke
of bedoel ze dat ze gaan in het gesprek over vernietigde contract!
0 0
SemHurkmans
Zou iemand ter test op deze reactie willen reageren? Dank!
0 0
Redrum
Geen sprake van knul.
0 0
MisterAFCA
Vind dat je een beetje reacties uitlokt...
0 0
chloorbestendig
Nee liever niet, andere keer.
0 0
tMuurtje
Heb even geen tijd. Iemand anders misschien?
0 0
Chiesaneres11
Test!!!
0 0
Dit is mijn club
Blijft onbegrijpelijk dat deze man ooit gekocht is. Enorme slechte beurt van een ieder die groen licht gegeven heeft voor deze aankoop. Hopelijk slaagt Overmars erin nog een paar miljoen terug te vangen.
2 -1
kade88
Geef maar aan AZ.
3 0
markk
Terug naar Argentinie sturen en hopen dat je er nog een paar miljoen voor krijgt.
0 0
fc Barcelona_ke
hopelijk wordt zijn contract ontbinden! niemand wil hem nog paar miljoenen betalen!
0 -1
Bjorn
Wat een bedrag. Enorme mispeer. Dat moet je toch zien als scouts?
3 -1
MankeNelis
1e klas blunder, de reacties van de Boca supporters spraken boekdelen.
1 0
Mocrodammerr
ik zei het al tijdens de Copa. Ik had Markus Overmars gebeld maar hij naam niet op. 9 miljoen door de goot gespoeld
2 0
Redrum
Natuurlijk moet je dat zien. Misschien dat hij in de houthakkerscompetitie van Argentinië nog wel zijn mannetje stond, maar als scout moet je verder kijken dan dat. Hier heeft de scouting echt afgrijselijk hard gefaald. Ik blijf van mening dat de persoon die verantwoordelijk is voor zijn komst ontslagen moet worden. Dit zijn geen fouten meer, dit zijn gigantische blunders. Je bent echt niet geschikt voor je werk als je met deze speler aan komt zetten als versterking voor Ajax. Deze vent is ongelofelijk lomp, traag en kan werkelijk niets met een bal. Als je dan een positief scoutingsrapport aflevert over deze vent moet je eigenlijk gewoon direct opgenomen worden in een kliniek.
4 0
DarkChild
Dan weten we waar we Marc kunnen zoeken straks. Ik snap je reactie, maar de scouting is vooral gepasseerd bij Magallan. Zij waren vooral tegen, hoewel ze dat unaniem hadden moeten zijn) Of het wat uit had gemaakt als ze het wel waren geweest? Nah.
1 -1
Redrum
Als de scouting is gepasseerd of zelfs genegeerd is dat eigenlijk nog veel kwalijker. Dan heeft Overmars willens en wetens een complete prutser gekocht. Dat vind ik toch wel zorgelijk eigenlijk.
1 -1
MrPink
9 miljoen, die lachen zich nog steeds rot daar.
5 0
MankeNelis
Die lopen nog de polonaise daar.
2 0
TusanDadic
Misschien kunnen we hem slijten aan de Serie B of de onderste regionen Serie A. Ik denk namelijk wel dat het een verdediger is, maar geen voetballer. Niets voor Ajax dus..
1 0
DT10
Magallan, Marin, Labyad en Johnsen zijn in mijn ogen totaal overbodig bij Ajax en staan alleen maar de ontwikkeling van eigen jeugd in de weg. Ik hoop dat ze zo snel mogelijk een goede oplossing vinden voor deze spelers.
6 0
AjaxDaniel
Labyad twijfelgeval. Aan de ene kant zit hij de jeugd een beetje in de weg. Maar je zag vorig seizoen hoe snel het kan gaan als een paar flankspelers wegvallen. En voor de bank is Labyad op zich van voldoende kwaliteit.
1 -2
pieke
Welke jeugdspeler zit hij dan in de weg?
1 -1
Ozymandias
Dat ligt eraan op welke positie hij wordt gebruikt maar onder andere Lang, Hansen en Ünüvar zouden beter de speeltijd kunnen krijgen die Labyad zou krijgen.
2 0
Tecmessa
Hansen, Unuvar, Lang?
2 0
036AFCA97
Ach, ik ging er persoonlijk vanuit dat Botman voor 1 miljoen zou gaan, maar alleen door Botman te verkopen speel je al quitte op Magallan en alles wat je voor Magallan dan nog krijgt is lekker meegenomen ;) Dit lekkere weer maakt me positief.

Overig wel schandalig gescout en er mag nog wel wat gekocht worden, want als Nico nog vertrekt zijn Dest en Blind je enige Ajax waardige verdedigers naar mijn mening. Ben geen fan van Schuurs, Alvarez en Mazraoui.
0 -1
jutter
Ik denk dat een terugkeer naar Argentinië voor hem één van de weinige opties is, Immers, ook bij het bescheiden Alaves in La Liga was zijn inbreng vrij bescheiden, en dat zal ook bij andere clubs, die evt. interesse in deze speler zouden hebben, opgevallen moeten zijn. Toch opvallend dat een voormalige speler van het beroemde Boca in Europa zo door de mand valt. Dus ook bij Ajax, waarbij deze speler qua opbouw en spelen met ruimte in de rug totaal niet overweg kon omdat van een verdediger in Argentinie dergelijke zaken niet geeist worden en de speelwijze veel meer is gericht op het uitschakelen, in de goede zin des woords, van je tegenstander. Ik weet niet precies wie de komst van deze speler er uiteindelijk doorgedrukt heeft, maar zeker is dat de scouting hier een hele slechte beurt heeft gemaakt.
2 0
Lane 8
Vanaf minuut 1 zag zelfs wij geretardeerde AS-bezoekers dat dit niks ging worden. Te log, te sloom, voetballend matig... Snelheid en aan de bal vaardig zodat je met ruimte in je rug kan verdedigen lijken me de twee punten om iemand op te scouten. Weet echt niet wie hier verantwoordelijk voor is geweest
4 0
DarkChild
Hij is dan ook niet echt objectief afgescout zoals je zou verwachten in weet ik veel Football Manager. Het was een één tweetje met Essel Sports (Lerby)
1 0
jutter
Gaat nu al een beetje op die oude Duitser Westermann lijken, nota bene ook nog eens aanbevolen door zijn vriendje van der Vaart. Dat Ajax mogelijk daarop is afgegaan is iets dat je als prominente club toch niet zou moeten willen!! Ook dat geval blijft voor mij een compleet raadsel! Ik hoop dat we dergelijke tenenkrommende dingen bij Ajax nooit meer gaan zien, want dat doet grote afbreuk aan de naam Ajax, een naam overigens die we steeds meer gaan koesteren.
2 0
gebruikersnaam
inderdaad, deze man is maanden gescout, toen ging de deal niet door en duurde het nig een half jaar. In al die tijd moet dit toch allang duidelijk zijn geweest. Ik heb 1 helft van de Copa Libertadores Finale gezien die toen in het Bernabeu werd gespeeld en zelfs toen viel al op dat die gozer ontzettend beperkt leek. Knalde iedere bal blind naar voren
2 0
LeslyDeSa
Niks persoonlijks maar gewoon lekker oprotten.
1 0
AjaxDordt
Gabrich 2.0
1 0
Redrum
Is de scout die verantwoordelijk is voor deze aankoop al ontslagen bij Ajax trouwens?
2 -1
Van Reenen
Nee, hij was al die keren dat hij Lisandro zag spelen, lam. Dus lag al met z'n kop onder een steen. Ongelooflijk dat zo iemand ook nog een knap salaris van Ajax krijgt. Zal wel een vette bonus hebben gehad.
1 0
Jornnn
Nou... daar was hij een lastige tegenstander om tegenover je te hebben. Jammer dat hij geen verdere stappen kon zetten.
0 -1
MisterAFCA
Ik begrijp bij deze gozer er werkelijk geen kut van dat ie gescout is. In niet een Ajax-voetballer. En dan ook nog voor 9mio... man man man dat is echt geld wegpissen...
1 0
JesusZoonVanGod
Weggegooid geld inderdaad. Het is geen slechte speler, maar hij past niet bij het spelletje dat wij willen spelen. Hij zal ongetwijfeld nog een aardige transfersom opbrengen, aangezien hij nog relatief jong is en een doorlopend contract heeft. Met een beetje geluk haal je daar nog wel 5/6 miljoen uit. Goed dat hij niet alleen op de tribune heeft gezeten maar ook wedstrijden heeft meegepakt in Spanje.
2 0
MisterAFCA
Ik weet dus niet of het geen slechte speler is. Als je hem vraagt alleen te verdedigen en de bal naar de juiste kleur te spelen gaat het al mos bij hem. Dat is volgens mij de definitie van slechte speler. Maar misschien gaat hij nog verrassen bij een andere club.
0 0
CDS
Ik denk dat je als Ajax al blij mag zijn als zijn salaris van de salarispost verdwijnt.
1 0
JesusZoonVanGod
Dat sowieso inderdaad, zal best een behoorlijk bedrag zijn. Maar hij is ook gewoon nog geld waard. Zou hem nooit gratis of voor een fooi laten vertrekken. Als je ziet wat er tegenwoordig voor mindere spelers wordt betaald, dan mag je best iets eisen.
0 0
CDS
Lijkt me een aardige jongen. Maar wat een miskoop zeg.
2 0