Ünüvar: 'Ik keek altijd op naar Nouri'

FinnDekker, 30-07-2020 om 19:40, 9728 views, FunX |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

In de jeugdopleiding was Abdelhak Nouri een groot voorbeeld voor Naci Ünüvar. De zeventienjarige keek op naar Nouri, die Ünüvar op verschillende vlakken fascineerde. In gesprek met FunX praat de Ajacied vol liefde over de Amsterdammer. 

'Ik keek altijd naar hem op. De dingen die hij op het veld liet zien... Maar ook buiten het veld, hoe hij zich gedroeg naar de buitenwereld. Nooit deed hij stoer, altijd was hij lief en vrolijk tegen iedereen. Ik denk dat dat belangrijk is als voetballer', aldus Ünüvar. Nouri liep in 2017 tijdens een oefenduel met Ajax na een hartstilstand blijvende hersenschade op. 'Daar wil ik het niet over hebben.'

Al snel gaat het weer over iets positiefs. In de zomer van 2019 werd de creatieveling uitgeroepen tot Talent van De Toekomst. Uit handen van de vader en broer van Nouri ontving Ünüvar de Abelhak Nouri Trofee. 'Al heel snel merkte ik dat ik het was', doelt Ünüvar op de aankondiging van pa Nouri. 'Hij begon over buitenkant rechts. Toen wist iedereen dat ik het was. Als je de prijs dan uit handen van zijn vader mag krijgen... Hij zei: Abdelhak is fan van jou en is trots op je. Dat doet wel wat met je. Ik had kippenvel.'

Op 22 januari van dit jaar debuteerde Ünüvar in het eerste van Ajax. In het bekerduel met SV Spakenburg viel de aanvaller annex middenvelder in de tweede helft in. Door een benutte penalty werd Ünüvar de jongste scorende debutant ooit van de Amsterdammers.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
036AFCA97
Om in te haken op het onderwerp hieronder, weet nog een tijd geleden nadat we werden uitgeschakeld door Rosenborg volgens mij. Na de wedstrijd wij met zn allen met de roltrap omhoog naar de trein. Hele trap vol. Stond er links van ons een gastje van een jaar of 15 met een Feyenoord pak aan op de roltrap naar beneden. Hij durfde niemand aan te kijken en keek alleen naar zijn telefoon. Iedereen liet hem met rust verder.

Denk dat als Feyenoord verliest en je komt bij de Kuip in een omgekeerde situatie dat je al te tanden kwijt bent. Gekken daaro.
1 0
ZwartNazareth
Je kunt makkelijk iets van Ajax aantrekken, je moet alleen niet doen alsof je grote tieten hebt.
0 0
BrandjeXL
Ach dat valt best mee. Het is maar net wie je treft. Dat geldt voor alle partijen. Zo heb ik ooit een meisje gehad uit Vlaardingen. Was toen een jaar 25 en liep gewoon met Ajaxshirt en op het strand van Hoek van Holland waar mijn tatto duidelijk te zien. Je moet gewoon niet "bijdehand" gaan doen.
0 0
Schwalbino
Terecht natuurlijk. Zelfs mensen met een indrukwekkende carriere achter de rug keken naar hem op.
0 -1
jutter
Dat hij opkeek naar Nouri wekt natuurlijk geen verbazing. Het blijft in en in triest wat Nouri is overkomen, het hangt nog steeds als een zwarte schaduw over de club heen. Het is en blijft een onvoorstelbaar groot gemis dat we hem nooit echt in de hoofdmacht hebben kunnen bewonderen. Unuvar zou de tweelingbroer van Nouri kunnen zijn, ook hij heeft extra voetbaltechnische kwaliteiten die slechts heel weinigen hebben.Hij zal aanvankelijk met name in Jong gaan spelen, dat is bij uitstek een competitie waar hij fysiek getest zal gaan worden, daar moet ook met name zijn prioriteit liggen en is ook min of meer onontbeerlijk als hij een internationale ster wil worden, maar dat we hem op vrij korte termijn in Ajax 1 gaan zien lijkt mij duidelijk. Er wordt door zijn Turkse roots ook in Turkije stevig aan hem getrokken, en dan zeker met het oog op het nat. elftal daar, maar zijn vader laat zich vooralsnog niet gek maken en voor hem in Nederland in eerste instantie zijn toekomst ziet, maar het kan natuurlijk wel een dingetje gaan worden, want niets is veranderlijker dan een mens zegt men.
5 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Appie heeft wel in ajax1 gespeeld. Dat bekerduel tegen willem 2 was zo mooi.
1 0
Van Reenen
En een mooie vrije trap binnengeschoten.
0 0
3*stars*3
Voor jongens als Unuvar En de fans is het trouwens extra lekker dat er nu meer wissels toegestaan zijn.
Dat van Nouri blijft triest.
Ik heb ook nooit meer gezocht naar zijn highlights.
Te pijnlijk en je blijft je afvragen, wat als...
5 0
RJB1979
Compleet offtopic maar ik wou dit toch even delen. Ik was vandaag in Duinrell met mijn zoontje. Het epicentrum van ADO Den Haag. Ik heb wat Barca shirts gezien, een jongetje in Feyenoord trainingspak en twee broertjes in AZ shirts. Voor de rest alleen maar Ajax shirts. Minimaal 50. Geloof me, 10 jaar geleden was dat niet mogelijk. We hebben echt wereldstappen gezet.
6 0
Van Reenen
Dan ook maar even een reactie van mij. In de jaren 60, voor velen hier onbekend met Ajax, zat ik bij Feijenoord - Ajax gewoon tussen Feijenoord supporters in en ging na afloop een biertje met ze drinken, ongeacht de uitslag. Tja, die tijd zal helaas nooit meer terugkomen. Geen vrienden maar gewoon respect voor elkaar.
1 0
TusanDadic
Ik liep denk 12 jaar geleden met een Ajax-pet in Duinrell. Was mij pas bewust van het feit toen ik op het station liep. Heb wel even mijn pet af gedaan, geen zin in gedonder.
0 0
trodat4030
Ik heb ooit letterlijk de sticker van mijn Amsterdamse autodealer van mn kenteken getrokken. Ik kom op zn tijd op Varkenoord voor jeugdwedstrijden van Ajax, heb geen zin om een vernielde auto terug te vinden omdat er 'Amsterdam' op staat.
0 0
3*stars*3
In Rotterdam had Pim Doesburg een aantal sportshops (zijn nu wel failliet gegaan).
Maar de Ajax artikelen gingen daar Jaren echt als een gek over de toonbank.
Dat was voor de succesvolle EU jaren onder Bosz en Ten Hag.
Laat staan hoe populair Ajax nu is.
Dus verbaasd mij niet dat jij zoveel mensen zag met Ajax tenues.

Moest trouwens wennen aan het nieuwe uittenue maar maat van mij heeft em en ik vind het toch een tof shirt.
Wel jammer dat het zelfde template is, als die van Schotland.
2 0
afcsja
Welnee! Woon naast wassenaar, alles is Ajax of Feyenoord hier, zie zelden een ADO shirt, en als ik denk dat is een ADO shirt, dan is het de lokale voetbalvereniging, die lijkt een beetje op het ADO shirt, ze hebben bij de AH weleens ballen acties van ADO, die raken ze aan de straatstenen niet kwijt :-)
1 0
RJB1979
Ja? Ik woon nu 15 jaar in Den Haag en heb andere ervaringen maar wat zeker is is dat ik nog nooit zoveel Ajax shirts heb gezien hier. :D
2 0
afcsja
Ja, Den Haag zelf is anders, maar vaak als je 1 of 2 dorpen/steden ervandaan ben is het ineens een heel ander verhaal. Maar mooi toch!
2 0
Ron403
Graaf Willem ;)! Woon zelf in Den Haag en zie zoveel Ajax shirts de laatste tijd, genieten!
1 0
RayJordaan
In Rotterdam Zuid zou dat weer niet kunnen neem ik aan, in Amsterdam heb ik het idee dat het andersom wel kan.
1 0
DeWijsneus
Kwam zelf een tijd in Rotterdam Zuid en zag in de avond wel gasten lopen in trainingspak of shirt van Ajax. Maar dat waren wel gasten die in een gangster film niet zouden misstaan. Ik was overigens ook 1 van de weinige mensen zonder een migratie achtergrond in de avond, hoop dat ik het zo netjes verwoord heb.
0 0
RJB1979
Ja dit dus. Maar toegegeven dat Wassenaar wel iets anders is dan laten we zeggen Segbroek. Ha, zoontje heeft bij de Graaf Willem een paar maanden meegedraaid maar die heeft het voetbalvirus nog niet te pakken.
1 0