Veltman kiest voor rugnummer 34: 'Appie zou trots zijn'

ThijsZwagerman, 29-07-2020 om 23:05, 13607 views, Brighton & Hove Albion |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Joël Veltman is blij met zijn overstap naar Brighton & Hove Albion. De verdediger tekent bij de Engelse club een driejarig contract en laat Ajax na negentien jaar achter zich. In Engeland gaat Veltman spelen met rugnummer 34, als eerbetoon aan Abdelhak Nouri. 

‘Ik heb gekozen voor 34, vanwege Appie Nouri’, vertelt Veltman voor de camera van Brighton & Hove Albion over zijn nieuwe rugnummer. ‘Iedereen weet wat er in Oostenrijk met hem is gebeurd, maar hij is een fantastische speler en een fantastisch mens. Hij was buiten het veld met iedereen bevriend. Dat is voor mij het belangrijkste en daarom heb ik ook voor dit rugnummer gekozen. Ik weet dat hij trots op mij zal zijn nu ik in de Premier League ga spelen. Hij had dit ook een goede stap voor mij gevonden, zeker weten.’

Voor Veltman komt er met zijn overstap naar Brighton & Hove Albion een einde aan zijn tijd bij Ajax, waar hij sinds 2002 voor actief was. Toch is het verlaten van de Amsterdamse club niet erg moeilijk voor Veltman. ‘Ik zou niet willen zeggen dat het moeilijk is. Het is voor mij nu gewoon tijd om te gaan. Ik wil een nieuwe ervaring in het buitenland en ik heb er heel erg veel zin in om hier bij Brighton & Hove Albion te beginnen.’

'Tempo Premier League vergelijkbaar met dat van de Champions League'

De ervaren verdediger kijkt uit naar het spelen in de Premier League en sprak ook met Ajax-directeur en ervaringsdeskundige Edwin van der Sar over de Engelse competitie. ‘Ik verwacht dat het tempo van de Premier League vergelijkbaar zal zijn met dat van de Champions League. Ik heb ook met Edwin van der Sar, de directeur van Ajax, gesproken. Hij vertelde me dat het tempo van de wedstrijden fantastisch is. In de Champions League was ik dat gewend, maar in de Premier League is dat dus elke wedstrijd het geval.’

Bij Brighton & Hove Albion komt Veltman ook een landgenoot tegen. Voormalig Vitesse- en PSV-middenvelder Davy Pröpper is namelijk ook voor de Engelse club actief en vertelde Veltman alvast enkele goede dingen. ‘Een paar dagen geleden heb ik met Davy Pröpper gesproken over de club, de mensen en de stad. Hij heeft een paar goede dingen gezegd.’

De rechtspoot kan dan ook niet wachten om voor zijn nieuwe club uit te komen. ‘De competitie in Nederland is al een tijdje afgelopen, dus ik heb er heel erg veel zin in om weer te gaan beginnen. Ik kan niet wachten om mijn teamgenoten te ontmoeten en te beginnen met het spelen van wedstrijden voor Brighton & Hove Albion.’

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Fantastisch gebaar, zou mooi zijn als andere spelers die vertrekken hetzelfde zouden doen.
Ondanks alle ergernissen, veel succes Joel!
0 0
Ajax34
Succes Joël. Bedankt voor je inzet, altijd Alles gegeven voor Ajax.
1 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Mooi gebaar
2 -1
PJK54
Het is je gegunt Joel dus veel succes daar
. Mooie geste naar Nouri om nummer 34 te kiezen, respect.
Ik lees veel dat er zijn die Jan weer terug willen hebben jullie het Engelse voetbal gevolgd? Dan weten jullie toch ook dat hij lichterlijk over de top is en we beter voor een jonger speler kunnen gaan. Ik weet wat hij voor ons heeft betekent maar we moeten vooruit ipv achteruit.
2 -1
PierreHeno
Wanneer er nu nog steeds geen CL/EL waardige (R)CV wordt aangetrokken als vervanger van Matthijs dan gaan we dus echt voor spek en bonen mee doen in de CL/EL.
1 -5
MichelBoerebach
Ik vind het een aardig mannetje, maar ik ben ontzettend blij dat ie eindelijk weg is! Is van het De Boer tijdperk-niveau. Niveau Moisander of Sigthorsson.
3 -7
BillSplate
Uiteindelijk gegroeid naar echt wel een hoger niveautje. Sigi was wel een van de slechtste spelers van de afgelopen jaren voor ons. Moisander kan je daar echt niet mee vergelijken. Laat staan Veltman.
3 -3
JanBiesbos
Doe maar alles in de uitverkoop tsjonguh jonguh zeg...1 miljoen voor 28 jaar oud...
0 -2
7172AFCA7395
Mooi gebaar dat wel.
1 -1
Babayaka
Ik ben r niet rouwig om, maar waarom ruil je een club als Ajax in voor brighton?
2 -3
ArthurG
Omdat 'ie ook nog eens in de Premier League wil spelen. Veel hogerop in de Premier League komt hij niet aan bod, dus Brighton een prima club voor hem lijkt me zo.
1 -1
Babayaka
Ja dat begrijp ik ook niet.
Degradatie spelen in england of kampioenschap in nederland.
0 -2
ArthurG
Hij heeft toch ook al jaren bij Ajax gespeeld. Het gaat erom dat hij een andere uitdaging wil, dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen?
3 0
Babayaka
Ga dan naar atalanta, die staan 2de in italie en doen het aardig in de cl.
0 -1
Van Reenen
Joël veel suc6 bij je nieuwe club. Je zal er zeker suc6 hebben, ben ik van overtuigd.
3 -2
RuffRhythim
Goeie actie
2 -1
jaribombari
Een shirt met een kraagje blijft toch wel klassiek mooi hoor!
2 -1
Robbie en de Kock
Die gaan we nog keihard missen, hij werd eigenlijk elk jaar beter.
Maar het is hem wel van harte gegund!
10 -4
jutter
Ik ben echter zo vrij geweest om de vlag uit te hangen. Want dit is toch heel positief nieuws in deze barre tijden
5 -9
RuffRhythim
Hmm...de vlag uithangen heb ik niet gedaan.
Wel extra biertje opengetrokken....
3 -5
Knalpot
Ik heb ook een vlag uitgehangen, of de pappa of mamma van jutter hun vermiste kindje zo snel mogelijk willen komen ophalen. De stront loopt hem om de oren.
4 -7
jutter
Het beste transfernieuws van deze zomer, had me er al mee verzoend dat hij maar niet weg zou komen bij Ajax. Brighton is een club in de marge waar hij toch vrij snel op de bank zal belanden, daar ben ik vrijwel zeker van Brighton vind ik voor deze speler zelfs toch nog iets te hooggegrepen. Had hem verwacht bij een club in het championship als hij naar Engeland zou vertrekken. Ben persoonlijk dus erg in mijn nopjes dat hij is vertrokken, met een vrij bescheiden transfersom om zijn nek, naar ik mag aannemen!
6 -19
Raoul14
Zou het misschien nog negatiever kunnen?
5 -3
Afca85meer
Goedkoop scoren van een kerel die niet eens een vriend van Nouri is. Deze gast komt nooit bij zijn "vriend" over de vloer.
2 -34
Web
Ben je echt in 85 geboren
35 jaar dus? Lijkt meer op een kleuter
4 -2
trodat4030
Dude, ga op zoek naar een psychiater die je volpropt met antidepressiva, je hebt het echt heel hard nodig.
3 -1
TontoKarnaggel
Alsof jij überhaupt weet wat vriendschap inhoud....
3 -2
goajaxgo
Gewoon een prima gebaar van Veltman en ik stel het erg op prijs. Ik denk de familie van Appie ook. Dit soort reacties slaan nergens op.
5 -2
sucre
Afca85=Kakkie
9 -2
Raoul14
Mag dit stuk vuilnis hier geblokt worden svp?
6 -2
Schip
Echt niet normaal wat voor aanstootgevende vullis jij hier plempt. Ik vind een volwassen moderator beleid belangrijk, maar jij zoekt wel steeds de grens op. Eerst herdenken van acties in de tweede wereldoorlog zonde van de tijd en geld vinden, nu weer zo'n betekenisvol gebaar afbranden. Wat doe je hier kerel?
9 -1
Sanalologo
Doorgesnoven kakkerlak dit. Elk bericht tering negatief. Waarom krijgen dit soort trollen geen ban?
10 -1
ossenaar
Als je al sinds de jeugdopleiding bij de club bent, en Appie was dat ook, reken maar dat je met elkaar een band opbouwt. Daarbij lag Veltman ongelooflijk goed in de groep, maar dat zul jij als insider ook wel weten. Voor jouw info @afca85meer, Joel is een van de weinige die de afgelopen jaren bij Appie thuis is geweest, dus laat je beter informeren door de broer van Appie, waus!
6 -1
brullie
ja jij bent volledig op de hoogte wat Joël allemaal doet prive?
2 -1
jutter
We krijgen andermaal de bevestiging dat vrijwel niets meer bij Ajax naar buiten komt, en de heren journalisten/analisten slechts kunnen gissen waar Ajax mee bezig is en dus maar de grootste onzin roepen in de media. Moet erg frustrerend zijn om zo te moeten werken, nietwaar Driessen, Verweij e.a,?.
1 -1
Afca85meer
Vraag maar aan de broer van Appie.
1 -12
brullie
Ja die heb jij uitvoerig gesproken zeker? Hou toch op man met je interessantdoenerij…(ja geen Nederlands woord ik weet het, voordat alle spellingsdeskundigen er over heen vallen)….
0 0
AFCAMSTERDAM
Verkeerde been uit bed gestapt?
2 0
AFCAMM
Volgens mij eerder op de website vd verkeerde club geklikt.
2 0
El Mas Mejor
Nee, bij hem komt er standaard onzin uit. Ergens een tik gehad van de molen.
8 0
DS
Dat zelfs een veel oudere speler 34 kiest, en zegt Appie zou trots op me geweest zijn dat ik naar de premier leageu ga, benadrukt nog weleens hoe bijzonder hij is.
10 -1
De Stift
Veltman is een echte Ajacied, opgegroeid bij de club en er veel bereikt. Hij heeft niet de kwaliteiten van een De Ligt, maar is toch absoluut voor ons van waarde geweest. Met Brighton heeft hij het avontuur waar hij naar zocht. Wij hebben met Schuurs, Alvarez, Timber en mogelijk Mazraoui verschillende interessante opties voor rcv. Zelf zie ik ook het terughalen van Fosu Mensah zitten. Heeft snelheid, goede fysiek en is prima aan de bal. Kan ook als rechtsback.
7 0
Ajax114
Magallan als back up voor Schuurs. Een super optimist die nog vertrouwen heeft in komend seizoen.
1 -14
insectenverdelg
Of je ziet wat er gebeurt. Er wordt ruimte gemaakt, zodat Timber perspectief krijgt om te verlengen. De natuurlijke vervanger van aveltman met meer potentie. Zowel op back als centraal.

Nu jij weer met je azijn gezeik.
7 -1
PierreHeno
Timber .....die is de KKD echt nog niet ontgroeid. En daar wil jij dan de CL/EL mee in? Dan maak je die jongen helemaal kapot. Als RB bruikbaar maar als RCV te weinig lengte, zeker omdat Blind nu ook niet meteen de grootste is.
0 -3
Ajax114
Hahaha, met Timber en Schuurs kan je toch de CL niet in. Kom op zeg.
5 -12
AlexLitmanen10
Wij zijn Ajax, wij geven talenten de kans.
Daarom zijn we zo goed met jeugd
0 -3
Ferd
Je vergeet Alvarez
3 0
insectenverdelg
Met Veltman met goed fatsoen ook niet. Altijd als t niveau omhoog ging, zag je zijn tekortkomingen.

Overigens waren Blind en Veltman imo een te klein duo samen. Dat geld ook voor Blind en Timber dis

. Dat doet niet af aan het feit dat Timber een gigantisch groot talent is. Leest t spel zo makkelijk en voetbalt zo makkelijk mee. Dat is van Nature meer bik hem aanwezig dan bik Veltman.
4 -4
Maus1978
Jammer voor Ajax. Echt onderschat geweest altijd. Veel succes. Sympathieke gast, dus ik gun ‘m een buitenlands avontuur waar hij zijn pensioen mooi veilig kan stellen..
20 -1
Radie125
suc6 Veltman mooie competitie
7 0
vdhaas
Leuke stad ook. Niet de beste club helaas
0 0
036AFCA97
Ondanks zijn rare fratsen gewoon een echte Ajacied en een held. Voorbeeld voor alle jeugdspelers die niet het talent van een Frenkie of Matthijs hebben dat je met een goede instelling gewoon 200 wedstrijden in Ajax 1 kan spelen.

Het ga je goed, Joel!
30 -1
Sterspeler
Jij noemt het rare fratsen. Ik noem het aan de rem trekken en slimme maniertjes hebben wanneer nodig. Soms pakt dat ongelukkig uit. Maar Veltman is een speler die we niet vaak hebben gehad. Hij kan enorm bloedzuiger bij de tegenstander. Altijd onderschat geweest.
22 -4
Joseph
Die slimme maniertjes, die Ajax meer dan eens in de problemen bracht, was toch vooral een gevolg van zijn gebrek aan verdedigende kwaliteit. Toegegeven, hij heeft die maniertjes zich gaandeweg eigen gemaakt en is zo echt beter geworden. Zal nooit de top halen, maar denk dat hij best wel eens kans verrassen in de PL.
0 0
Schip
Heeft nooit gewerkt. Het enige dat wel werkte, was goed mandekken. En dat kon Veltman. Maar zijn plafond ligt net te laag om naast Blind te staan in het centrum en een opkomende back is hij ook niet.
0 -2
Juichtoon
Onderschat? Ten Hag maakte Joel zelfs aanvoerder, terwijl hij wekelijks de zwakste was.
0 -9
Sterspeler
Dat was Keizer. ETH nam hem de band af en zette hem op de bank. En met onderschat doel ik met name in de publieke opinie.
3 -1
Juichtoon
Klopt.
0 0
Ozymandias
Keizer maakte Veltman toch aanvoerder? Ten Hag nam zijn aanvoerderschap juist af en gaf die aan De Ligt.
2 0
ossenaar
Helemaal mee eens sterspeler!
2 -1
Sjaakvaak
Dat bloedzuigen werrd hier ook redelijk vaak afgezeken, volledig onterecht. Soms heb je dat nodig om de tegenstander lekker uit de wedstrijd te halen. Joel is een echte ajacied en ik weet zeker dat we hem gaan missen.
5 -1
jutter
Familie?
0 -3
Sterspeler
We verliezen regelmatig potten van dat soort tegenstanders. Kan je een keer je voordeel met zo'n speler doen, loop je te janken.
2 0
Knalpot
Vondeling?
2 0
appeltje
Bijna 250 wedstrijden zelfs.
6 -1