Ajax bevestigt verhuur Pierie aan FC Twente

ArthurV, 16-07-2020 om 18:47, 11968 views, Ajax |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kik Pierie maakt komend seizoen op huurbasis de overstap naar FC Twente, zo maakt Ajax bekend middels de officiële kanalen. De verhuur is per direct en loopt tot en met 30 juni 2021.

Donderdagmiddag maakten verschillende media, waaronder RTV Oost en Tubantia, al melding van de verhuur van Pierie. 'Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen voor FC Twente mag uitkomen', laat Pierie weten op de website van de Tukkers. 'Het is natuurlijk een mooie grote club. Ik hoop dat ik hier een goed seizoen speel en iets kan betekenen voor de ploeg. Ik heb ontzettend veel zin om de 27e voor het eerst met de jongens op het veld te staan.'

Technisch directeur Jan Streuer laat weten enorm blij te zijn met de nieuwe aanwinst. 'Pierie is een linker centrale verdediger, die verdedigend zijn mannetje staat, maar ook opbouwend sterk is. Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan tachtig wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Vorig jaar speelde hij in Jong Ajax, bij FC Twente wil hij weer op het hoogste niveau, in de eredivisie, acteren. We krijgen met zijn komst in de verdediging de zaakjes al aardig ingevuld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maus1978
Die zien we nooit meer.. terug! Soms heb je aankopen die op voorhand zouden kunnen werken, maar toch floppen..

Pierie echter was op voorhand voor mij al onbegrijpelijk. Wordt nooit wat.. wie die gescout heeft moet eens op gesprek komen bij de directie (maar begrijp ook niet dat Marc ermee heeft ingestemd)
0 0
Schip
Compleet mee eens. Dat je een verdedigend talent haalt die vooral opbouwend sterk is en verdedigend nog moet groeien, begrijp ik. Maar Pierie liet werkelijk niets zien verdedigend. Hij mist zoveel duelkracht. Mentaal kan hij niet de knop omzetten dat hij moet killen in het veld.
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Ajax probeert om Vd Ven van Volendam te kopen. Als een 1,93 meter lange linksbenige centrale verdediger met het atletische vermogen om ver van zijn doel af te kunnen spelen en het voetballende vermogen om met de bal aan de voet het middenveld over te steken heeft die jongen iets speciaals. Op het internet staat dat hij 1,83 meter is maar mij is (door een supporter van FC Volendam) verteld dat hij 1,93 meter lang is en als je de wedstrijd die hij tegen Jong Ajax heeft gespeeld bekijkt kan je zien dat hij ongeveer even lang is als Gravenberch (1,90 meter).
3 -1
MH1988
Dit is gewoon waar het naartoe moet!
Clubs met subtop ambities huren spelers die bij Ajax 3e/4e keuze zijn en verhogen de marktwaarde. Kijk naar Botman, speelt niet eens in Ajax 1 en wordt voor goed geld verkocht. Ajax is nu in een positie veel talenten in Nederland te kopen en dan te stallen in de KKD of gewoon te verhuren.. Pure dominantie! Onze verhuurde 4e keuze is meer geld waard dan een basis speler van Feyenoord. Lekker bezig! Hoop dat Kik wat kan laten zien.
7 -1
Ozymandias
Inderdaad, een paar jaar geleden schreef ik dat Ajax eigenlijk een voorbeeld aan Chelsea moest nemen door zo veel mogelijk grote talenten naar de club te halen. Sommige daarvan kunnen direct door worden verhuurd en andere kunnen eerst in de jeugdopleiding of bij Jong Ajax een kans krijgen.

Ajax heeft meer geld dan het aan aankopen voor het eerste kan besteden en volgens mij kunnen ze dat het beste investeren in talenten. Chelsea heeft laten zien dat zelfs als ze sportief niets opbrengen ze financieel gezien goede investeringen kunnen zijn. De aangetrokken talenten hoeven het talent wat al in huis is ook niet in de weg te lopen.

Ajax zou zelfs een o21 team kunnen inschrijven in de nieuwe beloftencompetitie zodat ze meer ruimte hebben voor talenten. Ik vind dat sowieso geen slecht idee nu de o19 is verdwenen en er daardoor minder ruimte is voor laatbloeiers (zoals Mazraoui) die op 18 jarige leeftijd misschien nog niet klaar zijn voor de stap naar de Eerste Divisie.
0 -1
BrandjeXL
Warrig verhaal weer. Enerzijds zeg je dat Ajax teveel geld heeft om spelers voor Ajax 1 te halen. Maar anderzijds wil je wel talenten als handelswaar. Dus dan heeft men nog meer te veel geld voor spelers voor Ajax 1. Het eerste miet altijd het doel zijn.
1 0
Ozymandias
Ik schreef niet dat Ajax talenten aan moet trekken om ze als handelswaar te gebruiken. Alleen dat als ze sportief niets opbrengen ze financieel gezien alsnog een goede investeringen kunnen zijn. Natuurlijk is het doel dat ze bij het eerste slagen maar bij de meeste talenten (zelfs grote talenten) is dat nou eenmaal niet het geval. Mede daarom is het verstandig om zoveel mogelijk grote talenten aan te trekken om de kans te vergroten dat er regelmatig talenten doorbreken.
0 -1
Lazell
Je moet het wel enigszins bescheiden houden. Geen talenten kopen van clubs om ze te verhuren en door te verkopen, het doel moet wel altijd blijven dat ze voor Ajax1 bestemd zijn.
0 -1
MH1988
Dit is gewoon waar het naartoe moet!
Clubs met subtop ambities huren spelers die bij Ajax 3e/4e keuze zijn en verhogen de marktwaarde. Kijk naar Botman, speelt niet eens in Ajax 1 en wordt voor goed geld verkocht. Ajax is nu in een positie veel talenten in Nederland te kopen en dan te stallen in de KKD of gewoon te verhuren.. Pure dominantie! Onze verhuurde 4e keuze is meer geld waard dan een basis speler van Feyenoord. Lekker bezig! Hoop dat Kik wat kan laten zien.
6 -1
De Stift
Nu Botman en Pierre weg zijn en Tagliafico waarschijnlijk verkocht wordt, zie ik toch ineens weer mogelijkheden voor Vertonghen.
0 -5
De Stift
Nu Botman en Pierre weg zijn en Tagliafico waarschijnlijk verkocht wordt, zie ik toch ineens weer mogelijkheden voor Vertonghen.
0 -5
Ar
Het blijft dure kip pierie
0 -6
Kingoffdatoilet
Hoop dat hij alles speelt en gegroeid is als hij terugkomt. Kan de kans mooi pakken om verdedigend te groeien. Voetballen kan hij wel.
2 -1
Gajes
Wie is er zo de back-up van Blind en hebben we nog andere spelers dan Martinez die op LB kunnen spelen als Nico vertrekt?
0 0
fc Barcelona_ke
Douglas en musampa! Beide linkspoot van jong ajax. Of porozo op 8 augustus gratis ophalen bij fc santos!
0 -1
Sterspeler
Timber denk ik?
0 0
Dazoo
Goed man. leven is leren, leren is groeien!
3 0
ST
Hele goede zet!
1 0
Mikee
Blijft een fantastische naam, Kik Pierie.
6 0
AlexLitmanen10
Kjel, Per, Kik en Carel klinkt allemaal geweldig.
Helaas nog allemaal (nog) niet goed genoeg
0 0
TusanDadic
Succes! Ondanks dat je bij Jong Ajax ook niet altijd even best was, hoop ik dat je het bij Twente goed gaat doen. Voetballen kan je wel, nu nog goed leren verdedigen.
6 0
Redrum
Dit moet toch voor zo'n jongen zelf ook niet leuk zijn. Je wordt na een jaartje eredivisie bij Heerenveen gekocht door Ajax en mag dan een jaartje lang in de fucking KKD ballen. Daar blijkt dat je totaal niet goed genoeg bent voor Ajax en dan wordt je het jaar daarop verhuurd aan een andere eredivisieclub, die al jaren een stuk slechter draait dan Heerenveen. Ajax moet echt kappen met dit soort ongein. Ze zetten zo'n jongen voor lul, maar vooral ook zichzelf.
4 -13
Ajax27
Het is voor die jongen niet leuk, maar daar ben je toch echt zelf bij. Hij had er ook voor kunnen kiezen om nog 1 of 2 seizoenen bij Heerenveen te blijven voordat ie de stap naar een Nederlandse topclub zou maken. Dan had ie mogelijk al 70-100 eredivisie duels in de benen kunnen hebben. Maar net zo goed als buitenlandse clubs jonge talenten lokken met het grote geld en mooie vooruitzichten, doet Ajax dit in mindere mate ook. Mooi plan maken, in de Arena voetballen, CL voetballen, fijn salaris erbij... zeg daar maar eens nee tegen. Ach wie weet verhuren ze m nu 2 jaar, speelt ie alles bij Twente en komt ie daarna ijzersterk terug om het stokje van Blind over te nemen.
0 0
Lazell
Ben het hier wel mee eens, behalve de laatste zin. Het maakt niet uit wat de buitenwereld vindt, we kunnen toch niks goed doen.

Het lijkt erop dat Pierie en Scherpen gehaald zijn omdat ze jong zijn, een heel seizoen ED hebben gedraaid en Nederlands zijn ipv op kwaliteit. Gefundeerde gokjes zijn prima, maar dit zijn gewoon blinde gokken. Niet doen.
1 0
Ferd
Beide gefundeerde gokjes hoor. Pieri liet bij Heerenveen zien dat hij een meevoetballende verdediger is. En Scherpen is een groot keepers talent.
0 0
Knalpot
Kom Pierie zal in zn achterhoofd echt wel met dat scenario rekening hebben gehouden, ik neem aan dat ie zelfreflectie genoeg heeft om te beseffen dat ie Daley Blind niet uit het elftal zou gaan spelen. Wellicht had ie wat hoop dat Blind naar de '6' zou gaan en dat er dan een plaatsje voor hem vacant zou komen maar ik denk dat Pierie vooral naar Ajax is gekomen om te trainen en te leren van betere spelers, en tja waar concurrentie is kan het ook zo uitkomen dat het niet helemaal naar de wens van de speler zelf gaat.
1 0
Sterspeler
Voor xojn salaris zet ik mijzelf graag voor lul
1 0
PetrosQ
Uiteindelijk heeft Pierie ook zelf de keuze gemaakt om naar Ajax te gaan. Niemand heeft hem gedwongen. Hij had ook bij Heerenveen kunnen blijven. Wellicht was dat beter voor zijn ontwikkeling geweest. Anderzijds kan dit voor hem ook een investeringsjaar zijn geweest. We zullen het nooit weten.

En zijn bankrekening is er in ieder geval niet slechter van geworden. Er zijn waarschijnlijk weinig ‘gewone’ Nederlanders met zo’n salaris. Dus zo veel medelijden hoeven we niet te hebben.
4 0
markk
Ik denk dat het meer te maken heeft met motivatie. Als je al een seizoen in de Eredivisie hebt gespeeld dan wil je niet vervolgens een heel seizoen bij Jong Ajax spelen. Als je dan met tegenzin tegen clubs als Tel Star speelt dan is het moeilijk om je beste kant te laten zien. Ik verwacht een geprikkelde Pierie die net als Lang wil laten zien dat hij het niveau makkelijk aan kan. Hij is nog maar 19 jaar dus het is niet onbegrijpelijk dat hij nog niet klaar is voor Ajax 1. Ik zou hem in ieder geval nog niet afschrijven.
3 -1
DrFootball
Voor een verdediger kan het juist goed zijn om bij een mindere ploeg te spelen. Kom je vaker onder druk te staan. Op basis daarvan kan je mooi onderscheiden.
8 0
Caelintroy
Vertonghen is hier een fantastisch voorbeeld van, toevallig ook linksbenig. Hoop niet dat Kik hetzelfde kunstje flikt als ons Jantje destijds
7 0
gi0vanni
Was niet alleen de schuld van Vertonghen maar vooral van Ajax zelf. Perez laten vertrekken en natuurlijk Kluivert niet vergeten. Die moest ook zo nodig tegen Ajax scoren.
1 -2
Hagmag
Mooi, goed geregeld en weer door blijven selecteren.
2 0
Bjorn
Succes gozer, op een mooie ontwikkeling.
1 0
PJSM
Prima en niet meer terug. Komt zwaar tekort voor ajax1. Succes kerel.
5 -13
insectenverdelg
De waarhe8d mag h8er niet gezegd worden.
4 -10
Ferd
De waarheid mag best gezegd worden. PJSM en Insectenverdelg zijn een stel negatieve jankers! Hop, de waarheid is gezegd.
0 0
Knalpot
Blind hadden we ook maar niet terug moeten nemen na dat jaartje verhuur aan groningen? De waarheid is dat je nog niet zo zwaar over deze jongen moet oordelen, het is een talentvolle speler maar niet elke 19-jarige talentvolle speler staat zomaar in de basis bij een eredivisieclub laat staan bij Ajax.
2 0
Dazoo
De 'i' zit net iets rechts onder de '8'. You're welcome!
2 0
Beachboy
Man man man
3 -1
Jojo49
ik had groningen gedaan,, vind twente een arm moedige club sinds 2010.
2 -3
trodat4030
Maar dat moet Groningen ook maar net willen natuurlijk. Het is niet zo dat Pierie (of Ajax) een club aanwijst en dat zij hem dan maar moeten nemen. Misschien zijn zn speelkansen bij een club die zo blut is als Twente (en dus moeilijk aan kwaliteit kunnen komen) een stuk groter. En daarmee zn kans op ontwikkeling.
2 -1
Jojo49
dat snap ik ook wel,, er staat groningen, maar kan ook heracles, of willem2 zijn ,, heb niks met twente, ze ontslaan mensen, bij de club, omdat er geen geld is, en week later maar huren. met zulke clubs heb ik niks.
0 0
Ferd
Je noemt Groningen, die ontslaan mensen en KOPEN daarna spelers. Twente huurt, omdat ze niet kunnen kopen. Groot verschil. Twente moet wel huren, want ze hebben maar 13 contractspelers, en kopen kunnen ze niet.
0 0
AjaxDaniel
Eens maar Groningen is een haatdragende club met doorgesnoven publiek
2 -3
Redrum
Ze haten Ajax allemaal. Totdat er een speler van Ajax gehuurd kan worden, dan bestaat die haat heel even niet meer.
6 0
PetrosQ
Dat valt waarschijnlijk wel mee. Niet alle supporters bij provincieclubs zijn zo haatdragend. Waarschijnlijk alleen een harde kern supporter die zichzelf iets te serieus neemt. En waarschijnlijk ook het slag dat overal op tegen is. Het is niet voor niets dat hooligans vooraan staan bij protesten tegen de coronamaatregelen. Het zijn gewoon anti’s.
4 0
Kuningast
Heerenveen of Willem II vallen best mee. Alle andere clubs wel ja haha!
2 0
Gooseman
Volgend seizoen; Ajax verkoopt Pierie aan Twente voor 3 miljoen.
2 -4
BillSplate
In FM heeft Twente misschien 3 miljoen te makken, maar irl niet.
2 0
AFCA-B93
Twente heeft volgend jaar helemaal geen 3 miljoen om te spenderen
4 0
Gooseman
Ze zijn daar best handig met vage constructies ;-)
1 -2
fc Barcelona_ke
nope
Volgend seizoen; ajax verkoopt Pierie aan atalanta voor 8 miljoen
4 -2
mgtow
Zou Twente zijn gehele salaris moeten betalen?
0 -1
Bjorn
Ik denk 50 tot 70%
0 -1
fc Barcelona_ke
Denk niet. Zal wel tussen 40 en 60 procent?
0 -1
DrFootball
Succes Kik, maar een mooi seizoen van!
10 0