'Opnieuw nastreven vooraanstaande rol in CL te spelen'

ThijsZwagerman, 12-07-2020 om 09:45, 7395 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij met de oefenwedstrijden die Ajax in augustus gaat afwerken tegen RKC Waalwijk en FC Utrecht. Volgens Ten Hag zijn deze wedstrijden heel belangrijk in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een seizoen waarin Ajax opnieuw een vooraanstaande rol in de Champions League wil vertolken. 

Na het stilleggen van de Eredivisie heeft de Ajax-selectie zo’n drie maanden getraind zonder onderlinge duels aan te mogen gaan. Ten Hag zag dat zijn spelers het daar moeilijk mee hadden en geniet op het trainingsveld inmiddels weer van de kwaliteit die er door de Ajacieden wordt geleverd. ‘We hebben een hele lange periode gehad waarin we geen onderlinge duels hebben kunnen spelen. Pas sinds 1 juli mogen we weer vol in contact komen. De spelers hebben daarnaar uitgekeken en geduld is nodig geweest, maar op een gegeven moment kunnen ze dat bijna niet meer volhouden. Dat zie je nu ook, de vonken spatten er vanaf op het trainingsveld.’

Dat is nodig ook, want na zo’n lange periode zonder wedstrijden, weet Ten Hag dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen dit keer nog belangrijker is dan normaal. ‘België, Frankrijk en Schotland zijn, net als Nederland, ook gestopt. Maar een aantal andere landen zijn wel doorgegaan. Dat kunnen binnenkort zomaar onze tegenstanders zijn. Daarom moeten wij ook zo snel mogelijk weer terug naar het spelen van echte wedstrijden. Die wedstrijden die we in augustus tegen Eredivisie-clubs spelen, zijn dan ook prettig’, laat Ten Hag weten aan Ajax TV

Ondanks de andere seizoensvoorbereiding dan normaal, blijven de ambities van Ten Hag en Ajax ongewijzigd. De Amsterdamse club wil hoge ogen gooien in de Champions League, maar Ten Hag stoort zich daarbij wel aan het verwachtingspatroon dat er heerst in de publieke opinie. ‘Toen ik hier binnenkwam speelde Ajax geen Europees voetbal, laat staan Champions League. De afgelopen twee jaar zijn we daar wel bij geweest. In 2018/2019 waren we natuurlijk heel erg succesvol, afgelopen seizoen zijn we met heel veel pech uitgeschakeld. De Champions League is het podium waarop je wilt staan. Alleen wordt het nu allemaal maar “normaal” gevonden. Toch is het niet normaal dat een Nederlandse club een vooraanstaande rol speelt in de Champions League. Alleen, dat is wel wat wij nastreven.’

Zie jij Valencia het uitduel met Leganes met 0-2 winnen? Zet in en krijg 9,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
louis60
Belangrijk in CL? Hangt af van transfer periode. Is nu geen zinnig woord over te zeggen. Overmars en topspelers hebben touwtjes in handen. Zie nog geen vervangers voor Ziyech, Onana, Nico, van de Beek? en ik wacht ook nog steeds op vervanger de Ligt.
0 0
PetrosQ
Een andere optie is natuurlijk om met de punt naar voren te blijven spelen. Met Donny, Martinez en Gravenberch hebben we hele goede opties voor als controlerende middenvelders.

De zoektocht is naar een vervanger van Ziyech. Antony, Neres, Promes en Lang zou ik zoveel mogelijk voor de bal houden totdat zij in de half spaces of achter de laatste linie komen. Ik vind hun allen niet geschikt genoeg om als platmaken te spelen.

Tadic is dat wel. Hij heeft het vermogen om anderen voor de goal te zetten. Hij kan eenzelfde tandem vormen met Donny, waarbij Donny bij balbezit diep gaat en zo ruimte creëert voor Tadic (en voorheen Ziyech). Vanuit de positie kan hij dan als playmaker fungeren.

Een andere optie waar ik laatst aan dacht en nog niemand over heb zien schrijven is Eiting als 10. In de jeugd speelde hij verdienstelijk als 6. Maar op allerhoogste niveau is wat mij betreft iets te lief en langzaam om als 6 of lage 8 te spelen. Ik vind Martinez veel geschikter daarvoor. Hij is wel heel sterk in de kleine ruimte, kan zich zelf makkelijk vrijspelen, heeft goed gevoel voor lopende mensen en de traptechniek hen ook te bereiken. Sterker nog, hij heeft de beste traptechniek van de hele A selectie. Allemaal kwaliteiten die passen bij een ouderwetse 10.
0 0
PetrosQ
Recent het VI nummer over Liverpool gelezen. Ik denk dat Ajax de spelers heeft om een soortgelijke strategie toe te passen.

Met de buitenspelers Promes, Antony en Neres is er genoeg snelheid en diepgang om bij een snelle omschakeling naar de aanval toe te slaan. Zij kunnen de rol van Salah en Mané invullen.

Met Tadic heb je een 10 die het vorig jaar heel verdienstelijk deed als valse 9. Hij kan de rol van Firmino op zich nemen.

Met vd Beek, Gravenberch, Mazraoui, Marin, Ekkelenkamp en mogelijk Hjobjerg, heb je veel dynamische spelers die de rollen van Wijnaldum en Henderson. Martinez kan met zijn verdedigende kwaliteiten de rol van Fabinho op zich nemen, al is Eiting ook sterk als 6. Alleen zie ik hem minder als generaal voor twee centrale verdedigers. Martinez zou ook als dynamische middenvelder kunnen spelen.

Daarnaast, out of the box denkend, zou Lang ook een perfecte Liverpool middenvelder kunnen zijn. Hij moet dan alleen zijn ego van zich af zetten en zich in moeten zetten voor het team. Maar hij is dynamisch, snel, goed met de bal, kan daarmee ook afjagen. Wijnaldum was in vroeger ook een buitenspeler.

Met Tagliafico (en zijn mogelijke opvolger Wijndal) en Dest heb je 2 wings zoals Robertson en Arnold.
0 0
diamanti
Ben benieuwd hoe de talenten zich gaan ontwikkelen onder EtH.
0 0
PetrosQ
Als Veltman daadwerkelijk gaat biedt dat mogelijkheden voor Schuurs, Alvarez en Timber. Die laatste zou zomaar zijn oudere concurrenten voorbij kunnen streven.

Gravenberch en Traoré hebben er aan het eind aan geroken en zullen komend seizoen meet minuten krijgen. Misschien lukt het hen wel om een basisplaats te veroveren.

Verder speelde Eiting een belangrijke rol in de fase voor corona. De enige speler met voetballend vermogen, toen de rest van de dragende spelers geblesseerd of uit vorm waren. De vraag is alleen of hij een plekje kan veroveren op het drukke middenveld.

Dan heb je verder nog jonge gasten (Brobbery, Hansen, Ünüvar, etc.) die bij Jong 40 wedstrijden zullen spelen, alsmede een paar bekerduels en waarschijnlijk de tweede seizoenshelft wat minuten kunnen maken als de blessures weer beginnen op te spelen.
0 0
Sampaoli
Dit seizoen moet voor Schuurs, Dest, Gravenberch en wellicht Eiting een oogstseizoen zijn na vorig seizoen. Voor de gasten uit Jong is het nog even geduld opbrengen, want zij moeten nog een jaar in de KKD knallen. Daarna gaan ze allemaal langzaamaan aansluiten, geen twijfel over mogelijk.
0 0
PierreHeno
Het is Ten Hag zo te lezen flink in de bol geschoten. Nou ...we gaan het zien Erik.
1 -1
Schip
Toen ik hier binnenkwam, speelde Ajax geen Europees voetbal.

Ja, enkel door de prestaties van jou, Erik, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Niet door het feit dat een jaar eerder Ajax de EC finale speelde.

Hij kreeg die groep in de schoot geworpen en kreeg er nog versterkingen bij. Wat heet. Nico, Blind, Tadic. En Neres kwam tussen dat finale jaar en het jaar dat TH kwam, bovendrijven.

Hoezo neus, hoezo boter.
2 -3
AlexIbarra
We stonden er nou niet bepaald florissant voor toen TH het roer overnam.
3 jaar zonder CL voetbal en 3 jaar zonder prijs. Wel een EL-finale maar daarvan was de 'flow' aardig weg na de Nouri-tragedie, het vertrek van Klaassen, Traoré en Sanchez, Bosz weg, interne onrust qua leiding, Younes en z'n bullshit enz.

Nu is er rust binnen de club, winnen we prijzen, spelers vertrekken door de voordeur voor goede bedragen en CL-overwintering is een doel ipv een droom.
Dat is zeker niet alleen aan TH te danken maar als hij zegt dat het verwachtingspatroon nu hoger is dan een paar jaar terug, is daar niets aan gelogen.

Zelf had ik zeker geen al te hoge verwachtingen in die tijd en dacht ik: Waarom niet lekker dit schijtseizoen met Keizer afmaken? Waarom weer opnieuw beginnen?
Heeft een stuk beter uitgepakt dan ik toen dacht.
0 0
geDaante
Precies wat ik dacht.
0 0
trooop
En dan te bedenken hoe hij daar een seizoen later op voortborduurde, toen hij het oa moest stellen zonder frenkie en de ligt. Het type speler dat ervoor in de plaats kwam, het spel dat we voorgeschoteld kregen. Ik heb ook voor komend seizoen weer behoorlijk lage verwachtingen. Het valt niet te meten, maar het zou best kunnen dat ten hag een van de meest overschatte Ajax-trainers ooit is.
4 -2
geDaante
Ook precies wat ik dacht ;)
0 0
Lagasj
Koop: Antonio (Wat) en Foden (Bou)
0 -3
Schwalbino
In het seizoen van de halve finale had je zeker 9 spelers waar je niet omheen kon. Dat maakt het voor een coach een stuk makkelijker. Vorig seizoen was dat anders en dit seizoen zal dat ook niet het geval zijn. Ik hoop dat Ten Hag niet de fout van vorig seizoen maakt. Toen bleef hij maandenlang de opstelling van wedstrijd tot wedstrijd door elkaar gooien. Daar werd het niet beter van. Jonge spelers bouw je op door ze flinke reeks wedstrijden achter elkaar te geven.
1 0
Afca85meer
We hadden afgelopen jaar pech. Met de vervanger van Ziyech al binnen en nog geen enkele andere speler die vetrekt is het best een reële doelstelling. Mocht toch nog iemand vetrekken zal Marc de sleutel van de kluis vast wel vinden.
0 -1
geDaante
Pech? Gewoon belachelijk aankoopbeleid van Overmars en Co., en hele vreemde opstellingen, wissels en slecht onsamenhangend spel door Ten Hag.

Hij is bij mij door de man gevallen.
2 -2
dumperPattiruhu
Mocht dat niet lukken, zou ik opteren voor een kwart/halve finale/finale Europa League.
0 0
jutter
De huidige situatie overziende ben ik niet optimistisch over overwinteren in de CL, ook niet als de huidige selectie in tact zou blijven, al zal e.e.a. mede afhankelijk zijn van de clubs waar je t.z.t. tegen loot natuurlijk. Daarvoor heeft Ajax de laatste 2 jaar door zijn beste spelers te verkopen een behoorlijk jasje uitgedaan, en dwingt dat coronavirus de club bovendien financieel wat pas op de plaats te maken. En zal het normaal gesproken niet mogelijk zijn om na Antony, gelukkig werd die al vóór de outbreak gehaald, nog een topspeler aan te trekken. M.a.w., topkandidaat voor de titel in de ED, maar Europees gezien lijkt overwinteren in de EL zo op het oog het hoogst haalbare. En dat zou toch al een fikse tegenvaller zijn n.m.m., ook steevast is immers ook binnen Ajax de CL het toverwoord. We gaan het zien, tenminste als dat Covid-19 niet opnieuw roet in het eten gooit!
1 -1
Ajax114
Sorry maar dat is niet reeel , zeker met het naderende vertrek van Tagliafico en vd Beek en weinig nieuwe kwaliteitsspelers .
3 -1
Schip
Natuurlijk is dat niet reëel. De Ligt en Frenkie droegen Ajax in vrijwel elke Europese topwedstrijd. Ziyech ook al kon hij tegen Juve niet veel laten zien en die eerste twee wel, Tadic wisselde.

Donny was ook steeds sterk in topduels. Van deze sterkhouders zijn er straks vier weg en mogelijk ook Onana en Nico. Enkel Blind is er dan nog, waarbij Tadic vorig jaar al wat minder spectaculair aanwezig was.

Sorry, maar ook met de namen van aankopen die worden genoemd, zie ik ook in dit seizoen slechts een overgangsjaar.
2 0
Ozymandias
Ik denk dat als Lang het vertrouwen van Ten Hag krijgt om als basisspeler op '10' het seizoen te beginnen hij veel mensen enorm zal verrassen. Hij heeft zowel het voetballende vermogen en de creativiteit die een '10' moet hebben maar liet bij FC Twente zien dat hij zijn mentale vermogen enorm heeft ontwikkeld het afgelopen seizoen. Aan het begin van het seizoen had ik vaak de kritiek dat hij bij balverlies even zijn kopje liet hangen in plaats van direct mee te gaan in het drukzetten of (bij een counter) direct achter zijn directe tegenstander aan te lopen. In de loop van het seizoen deed hij dat steeds beter bij Jong Ajax en daarom achtte ik hem klaar voor speeltijd bij het eerste. Toen hij aan FC Twente werd verhuurd was hij bij balverlies regelmatig zelfs de aanjager. Ten Hag moet in een gesprek met Lang duidelijk maken dat ze kennis hebben genomen van deze ontwikkeling en dat hij een basisplaats kan verwachten zolang hij die intensiteit vasthoudt.

Ik ben ervan overtuigd dat Ajax met Onana; Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico; Vd Beek, Lang, Martínez; Neres, Tadic en Promes weer een kans zou maken om in de Champions League te overwinteren. Natuurlijk is het verlies van Ziyech groot maar als de talenten (Neres, Vd Beek, Mazraoui, Martínez, Lang en Schuurs) allen een stap in hun ontwikkeling zetten zou Ajax er als team weinig op achteruit te gaan. Zeker aangezien een fitte Neres een enorme kwalitatieve impuls zou zijn ten opzichte van het basiselftal van afgelopen seizoen. Met Mazraoui als inverted rechtsback kan Vd Beek regelmatig hoger op het veld in de rechterhalf-space komen te staan, waarbij Lang in de linkerhalf-space moet staan opgesteld en Martínez als stofzuiger achterblijft voor het veredigende balans. Ajax zou er achterin met Mazraoui en Schuurs qua opbouwend vermogen behoorlijk op vooruit gaan en met Neres als rechtsbuiten heeft Ajax volgens mij sowieso meer aan een inverted back dan een wingback.
1 -2
Schip
Gast, Lang is een goede speler op 10. Goed, geen buitencategorie zoals Ziyech. Kun je ook niet van hem verlangen.

Met Ziyech was het al een enorme uitdaging. En straks is vrijwel het gehele geraamte weg van het CL team. Dan val je gewoon terug in niveau. En het slechtste wat Ajax kan doen, en steeds de valkuil is gebleken, is dat je krampachtig vasthoudt aan CL prestaties en je wezenloos koopt.

Het is puur gif als je de CL ambities weer uitspreekt zonder bijbehorend team. Zelfs de EL winnen we niet hoor. Hebben we niet de ploeg voor. Ook dan moet alles kloppen: omschakeling, productie, individuele kwaliteiten. Onze defensie staat niet, ons middenveld staat niet.

Zo voedt je het team met onrealistische verwachtingen. Pas als de aankopen er zijn - alle reden om je af te vragen of Overmars slaagt in goede aankopen - en het team uitgebalanceerd en sterk lijkt - zou je doelstellingen kunnen formuleren. Doelstellingen. Geen dromen.
0 0
Minsc
Hou nou toch eens op met je flauwekul over Lang en o.a. Eiting. Bah.
1 -1
Ozymandias
Goede inhoudelijke reactie...
0 -1
Ar
Moeten we wel Nico en Donny niet kwijtraken.
Ik denk overigens dat Ekkelenkamp als 10 ook wel eens zou kunnen verbazen. 11 goals uit 17 wedstrijden is ook in de eerste divisie een uitstekend cijfer voor een middenvelder.
0 0
Ajax114
Ja Schuurs kan geweldig opbouwen, wordt maar geroepen maar ik heb het nog weinig gezien en is ook niet hard genoeg. Het was een onzekere speler tegen Az en andere wedstrijden die vaak de oplossing gewoon niet ziet.
0 0
Ozymandias
Ik vind het vreemd om een talent te beoordelen op een wedstrijd die hij speelde tegen het einde van een seizoen waarin hij weinig heeft gespeeld (in totaal heeft hij het afgelopen seizoen maar 1.403 minuten gespeeld) in een team speelde wat als geheel door de ondergrens aan het zakken was. Wat ik daarvan heb geleerd is dat Schuurs met weinig wedstrijdritme niet goed kan presteren in een Ajax wat als team niet goed presteerd en waarin zelfs ervaren topspelers zich niet of nauwelijks aan de malaise kunnen onttrekken. Dat zegt me dus eigenlijk helemaal niets.
0 -2
Amsteraaij
Gaf wel tegen getafe die bal nog ff weg waar die 2-0 uit viel. Je hebt gelijk het zijn momenten. Maar het moet niet te vaak gebeuren. Eerst is het een incident. Op een gegeven moment wordt het een patroon. En die kopbal verliezen van boadu wanneer je 20 cm langer ben was nou niet bepaald top toch?
0 0
Ozymandias
Het gaat mij niet zo zeer over het feit dat het momenten waren maar vooral over het feit dat het momenten waren in wedstrijden die hij speelde zonder wedstrijdritme. Talenten kunnen zelden een gehele wedstrijd "hoog in de concentratie" spelen als ze weinig wedstrijdritme hebben.
0 -2
Adam24
Je laatste opmerking snap ik niet zo goed. Neres is bij uitstek iemand die naar binnen gaat en daardoor ruimte laat aan de buitenkant. Een wingback als Dest kan daar juist gebruik van maken. Nu gaat je gehele flank naar binnen en ligt de zijkant open bij een counter.
0 0
Ozymandias
Neres trekt als rechtsbuiten voornamelijk naar binnen wanneer hij de bal al aan de voet heeft of wanneer hij een loopactie in het kanaal tussen de linkercentrale verdediger en linksback de zestien in maakt. In dat opzicht is zijn rol als rechtsbuiten vergelijkbaar met de rol van Sterling bij City. Terwijl een hangende rechtsbuiten (zoals Ziyech) ook al vaak naar binnen kwam zonder zelf in balbezit te zijn. Wat dan weer vergelijkbaar is aan de rol van Mahrez. Dat betekent dat een rechtsback achter een hangende rechtsbuiten vaker het veld voorin breed moet houden dan achter een rechtsbuiten die alleen in balbezit naar binnen trekt.

Heatmap Neres: https://www.sofascore.com/player/david-neres/850993 (je moet rechtsbovenaan de heatmap van het seizoen 2017/18 bekijken aangezien Neres in de seizoenen daarna ook vaak op links heeft gespeeld).

Heatmap Ziyech: https://www.sofascore.com/player/hakim-ziyech/249437 (je moet rechtsbovenaan de heatmap van het seizoen 2018/19 bekijken aangezien Ziyech toen als hangende rechtsbuiten speelde).

Als je deze twee heatmaps vergelijkt zie je dat Neres als rechtsbuiten veel vaker op de flank aanwezig was dan Ziyech als hangende rechtsbuiten. Een rechtsback zal achter Neres dus minder vaak de positie van rechtsbuiten over moeten nemen om het veld voorin van breedte te voorzien dan achter Neres. Het betekent ook dat de rechtercentrale middenvelder vaker hoger op het veld zal moeten spelen als Neres op rechtsbuiten staat dan als Ziyech daar speelt aangezien Ziyech vaker de rechterhalf-space bespeelde. Als de rechtercentrale middenvelder vaker die ruimte moet bespelen zal de rechtsback vaker naar binnen moeten trekken om de ruimte te bespelen die de rechtercentrale middenvelder achterlaat.

Natuurlijk zal Mazraoui wanneer Neres aan de bal komt wel nog over hem heen moeten gaan maar dat kan goed vanuit een rol als inverted rechtsback. Doordat hij minder vaak zulke loopacties hoeft te maken (dan toen hij als rechtsback achter Ziyech speelde die toen een rol als hangende rechtsbuiten had) zal hij meer energie overhouden voor dat soort momenten. Volgens mij is Mazraoui als type ideaal voor zo'n rol. In de wedstrijden dat Walker achter Sterling speelt maakt hij véél minder loopacties over de rechtsbuiten heen dan wanneer hij achter Mahrez speelt. Het verschil in aantal meters dat hij in die wedstrijden aflegt is enorm.

Het is juist voor een inverted back geen moeite om de flank te verdedigen bij een counter. De afstand die ze daarvoor moeten afleggen is veel kleiner dan een wingback die zelf veel verder naar voren mee is gegaan. Dat is precies de reden waarom Guardiola sinds zijn periode bij Bayern van inverted backs gebruik maakt. Hij heeft Walker (die bij Tottenham als pure wingback speler) zelfs tot een inverted rechtsback omgetraind.
0 -1
Ajaxtrouw
Haha met deze selectie, laat me niet lachen!
3 -1
Kuningast
Als Erik nu zorgt dat hij zijn ideale opstelling in september heeft gevonden en er niet weer 3 maanden over doet. Dan kunnen we weer mooie dingen laten zien
0 -3
Ozymandias
Het probleem was niet dat het lang duurde om de ideale opstelling te vinden. Toen die ideale opstelling werd gevonden stond Ajax met zes punten uit drie wedstrijden (gedeeld) eerste in hun Champions League groep. Het ging fout omdat Ajax tegen Chelsea werd genaaid door de arbitrage en tegen Valencia niet met de ideale opstelling kon spelen door de blessures van Promes en Neres.
0 0
BillSplate
Want jij denkt dat het zo makkelijk gaat?
1 0
geDaante
Velen riepen hier al heel snel om Martinez - Ziyech - Van de Beek.

Het heeft bij Ten Hag inderdaad maanden geduurd om tot die samenstelling te komen. Sowieso Alvarez op het middenveld...
0 0
DeWijsneus
Jup, eens.
0 0
Ozymandias
Tja, op het moment dat Ziyech op '10' werd gezet stond Ajax in de Eredivisie eerste met maar vier verliespunten en eerste in hun Champions League groep. Ik kan me goed voorstellen dat Ten Hag eerst een team de kans wilde geven waarbij er zo min mogelijk werd geschoven ten opzichte van het seizoen daarvoor en Ziyech en Vd Beek op dezelfde posities konden spelen waarbij ze het in het seizoen daarvoor fenomenaal hadden gedaan.
1 0
geDaante
In de eredivisie inderdaad, de eredivisie, en dat vooral dankzij een sterke aanval, en het tactisch defensieve blok, en ondanks de miskopen een surplus aan kwaliteit. Het was totaal onsamenhangend, met de erg diepe Van de Beek, en het niet aansluitende, non-voetballende lagere middenveld met Alvarez en Martinez. Het team viel zo in tweeën. Slechte opbouw en spelmaken en combineren van achteruit, en bij balverlies moeizaam drukzetten doordat de linies niet aansloten.

Zo min mogelijk werd geschoven? Je hele lagere middenveld is totaal anders, met in plaats van twee erg goed voetballende middenvelders op de 6-en, ineens twee spelers gehaald voor de verdediging, waarvan geen enkele a la Frenkie die bal bij de te diepe Van de Beek kon brengen.

Dat is een nogal ingrijpendere wisseling, dan Ziyech die van rechtsbuiten naar de 10 verhuist. Je had namelijk geen enkele creativiteit meer op het middenveld.

Het geeft aan dat Ten Hag niet vooral goed spel van achteruit voorstaat op basis van goed positie- en combinatiespel, vanuit een goede opbouw, maar dat hij puur tactisch denkt. Hij zette een verdedigend blok neer met Martinez en Alvarez, dus gooide de opbouw en het spel van achteruit totaal overhoop en verslechterde dat enorm, puur om het tactiekje met de lopende 10 en de aangevende rechtsbuiten in stand te houden.

Dat is niet des Ajax.
0 0
jutter
Mister positivo hier met ellenlange uiteenzettingen, niets op tegen, maar je beoordeling van diverse spelers zijn bepaald niet realistisch en dus door een te roze bril bekeken.
1 0
Ozymandias
Wat in het bericht wat ik schreef is "positief" bekeken? Klopt het niet dat toen Ziyech op '10' terecht kwam Ajax met maar vier verliespunten op de eerste plaats van de Eredivisie stond en met zes punten uit drie wedstrijden er goed voorstond in de Champions League? Of klopt het niet dat Ziyech en Vd Beek het in 2018/19 fenomenaal deden op respectievelijk rechtsbuiten en '10'?
0 0
geDaante
Klopt, maar met Frenkie en Schöne erachter, afgelopen seizoen koos hij voor Martinez - Alvarez. Een groter contrast is er niet.
0 0
jutter
Kan dat moeilijk met je oneens zijn. Had dat bericht overigens onder één van je meer uitgebreidere bijdragen moeten plaatsen. Waardeer overigens het merendeel van je bijdragen, omdat daaruit de nodige voetbalkennis spreekt. Toch ben ik van mening dat je bepaalde zaken m.b.t. Ajax wat al te florissant schetst. Enig realisme lijkt me ook op zijn plaats (het beoordelen van Mazraoui, Lang bijv.).
0 0
Ozymandias
Tja, ik denk nou eenmaal dat het voor Ajax véél beter is om een eigen talent te overschatten dan om dat talent te onderschatten.

Ik denk bijvoorbeeld dat Ajax de finale van de Europa League van United had gewonnen als Bosz dat seizoen De Jong niet had onderschat. Vanaf het moment dat De Jong een seizoen later onder Keizer in de basis kwam te staan was hij één van de twee beste spelers van Ajax en ik denk dat hij precies hetgene aan Ajax toe had gevoegd wat Ajax nu tegen United miste. Het is eigenlijk absurd dat De Jong als 19/20 jarige speler minder dan 300 speelminuten kreeg van Bosz om het seizoen later direct een dragende speler te zijn. Dat toont aan dat Bosz hem niet een klein beetje maar ENORM heeft onderschat. Iets wat de meeste fanboys van Bosz hier op AS niet opbrengen wanneer ze schrijven dat Bosz beter had gepresteerd met een betere spelersgroep.
0 0
geDaante
Je zegt een beetje denigrerend 'fanboys van Bosz', maar je lijkt zelf de grootste fanboy van Ten Hag. En dat mag, maar respecteer dan ook het fanboyschap van Bosz-lovers.

Ten Hag bakte er alleen afgelopen seizoen niks van, in bijna werkelijk elk opzicht, waar Bosz heel veel dingen goed deed.
0 0
geDaante
Je hoeft niet zo ver terug te gaan voor zo'n voorbeeld.

Had Timber, Eiting (bij fitheid) of Gravenberch in de voorbereiding het vertrouwen gegeven boven Marin en Alvarez, en je had makkelijk gewonnen van het zeer jonge en zwakke Chelsea in de Arena.

Kan je wel zeggen, mét Alvarez pakte Ajax al veel punten, maar dat was puur doordat tegenstanders geen druk durfden te zetten. Het was wachten tot er wat meer druk werd gezet, of het spel compacter zou worden, en met name Alvarez zou bezwijken.

Dat weet je vantevoren. Ten Hag heeft het altijd over ageren, maar hij reageert, door het niet vooraf al te zien, zoals een leek als ik, maar door pas te reageren als het overduidelijk wordt, en het in dit geval al te laat was.

Ook Lang is onderschat, de overschatte Babel kwam ervoor terug.
0 0
FlyingDutchMan
Kerel, wat een hoop onzin bij elkaar. Je noemt nu een paar talenten die zich afgelopen seizoen aardig hebben ontwikkeld, alsof die Chelsea van het kastje naar de muur hadden gestuurd. Ajax heeft die wedstrijden naar de mogelijkheden gespeeld, hadden zelfs meer moeten krijgen als we niet genaaid waren. Heb je de afgelopen 8 jaar niet geleerd van het verschil tussen een jeugdteam of een ervaren genoeg gebalanceerd team.. Dit is gewoon ETH bashen met achteraf gelul. Zometeen ga je zeggen dat Unuvar over 3 jaar Eredivisie speler van het jaar is, daarom had ETH hem morgen al een basisplaats moeten geven..
0 0
geDaante
ETH had die wedstrijd al met Martinez - Ziyech - Van de Beek moeten spelen!
0 0
geDaante
Bosz had het inderdaad meer moeten zien in Frenkie, al was Frenkie toen nog een jaar jonger en natuurlijk iets minder ver, maar inderdaad, vast al ver genoeg. Zo maakt hij ook geen gebruik van Nouri, waarschijnlijk vanwege de omschakeling, en de felheid en intensiteit die bij zijn speelwijze kwam kijken.

Maar los daarvan heeft hij het met dat mindere materiaal beter gedaan dan Ten Hag afgelopen seizoen. Qua logische opstellingen, qua voetbal, qua wissels, etc.

Ten Hag is echt heel hard door de mand gevallen, is vooral een tacticus, niet iemand van het zo goed mogelijk positie- en combinatiespel spelen van achteruit.
0 0
Amsteraaij
Heerlijk dit antwoord. Jij wil een antwoord kaboom hier heb je een antwoord Nice one ozy
0 0
Adam24
Het is een mooi streven maar vooralsnog lijkt de selectie zwakker te worden dan vorig seizoen, toen we ook geen vooraanstaande rol (mede door arbitrale dwalingen en oververmoeidheid) in de CL speelden. Het middenveld is nog één groot vraagteken. Terwijl dat wel de linie is waar Ajax het verschil moet maken.
1 -1
AlexIbarra
Met je eens over het middenveld.

10 punten halen in een groep CL zonder Brugge of Rode Ster of zo erin, is op zich echter heel netjes. (Zij het niet Vooraanstaand)
Ik zou er komend jaar voor tekenen, ervan uitgaande dat we dan wel door zijn. :)
0 0
pieke
Niet alleen op het middenveld. Ook achterin nog de nodige hoofdbrekers.
0 -1
ST
Eens.
0 0