Ter Heide verlaat Ajax voor SC Cambuur

FinnDekker, 07-07-2020 om 10:40, 12736 views, Cambuur Leeuwarden |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jasper ter Heide speelt volgend seizoen niet meer in een Ajax-shirt. De verdediger annex middenvelder heeft een transfer gemaakt naar SC Cambuur uit de Keuken Kampioen Divisie. Ter Heide heeft in Friesland voor twee jaar getekend. 

'Jasper stond al langer bij ons op de radar en is een speler met veel potentie', aldus technisch directeur Foeke Booy op de website van Cambuur. 'Hij heeft een gedegen opleiding achter de rug en kan zowel als rechtsback als verdedigende middenvelder uit de voeten. Dat in combinatie met zijn enorme drive en fijne persoonlijkheid maakt dat hij een zeer welkome versterking is.'

Ter Heide speelde de afgelopen jaren in Jong Ajax. Bij de beloften speelde de multifunctionele voetballer afgelopen seizoen zestien duels. Hij had nog een contract tot medio 2021 in Amsterdam.

Denk jij dat Inter met 0-2 wint op bezoek bij Hellas Verona? Zet in en krijg 7,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FSideMaluku
21 jaar en nog geen wedstrijd in het eerste, met een marktwaarde (volgens transfermarkt.nl) van €175.000,-. Heb hem niet zien spelen, dus vraag me af hoe goed/slecht hij dan werkelijk is en voor hoeveel we hem dan hebben verkocht.
0 0
DrFootball
Elke speler binnen de Ajax opleiding is natuurlijk bovenmatig getalenteerd. Van Ter Heide wisten de meesten wel dat hij het niet hét toptalent was. Echter zijn vechtlust heeft hem nog heel ver gebracht. Denk Dat Cambuur veel plezier aan hem gaat beleven.
2 0
behangdelul
"gedegen opleiding genoten" het zit Foeke ook nog hoog he?
0 -9
AjaxDaniel
Gedegen is een positief woord he
2 0
DrFootball
Waarom zou het Foeke hoog zitten? Een gedegen opleiding is een compliment aan de Ajax opleiding. Wat wil je insinueren?
8 0
ram
Hij denkt vast dat "gedegen" negatief is...
3 0
Kingoffdatoilet
Hij kan zichzelf nu wel achter het behang plakken
1 0
Web
Dat is een jongen die daar maar zo kan passen? Meestal zien ze dit goed bij Cambuur
Zijn ook echt serieus met de scouting bezig.
0 0
geDaante
Ik denk dat hij bij de meeste clubs wel zou passen. Redelijk all-round, goede mentaliteit.
2 0
AFCA-pride
Wellicht iemand die over 2 jaar ook weer verkocht wordt voor 4 mio en waar je dan % van krijgt. Zijn goede regelingen denk ik voor alle partijen. Ook bij verhuur goed dat de club een % van verkoopsom krijgt, hebben ze profijt van speler + stuk opbrengst bij verkoop.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Ter Heide een goede speler kan worden voor de meeste clubs in de Eredivisie. Hij is door zijn snelheid en felheid een geschikte stofzuiger en heeft genoeg voetballend vermogen om als hij aan de bal komt deze zo snel mogelijk bij een meer creatieve middenvelder in te leveren.
3 -1
geDaante
Zeker, heeft alleen dat beetje geluk nodig dat een bepaalde eredivisie trainer/TD het straks in hem ziet zitten. Misschien dat Cambuur ook wel promoveert.

Moet de eredivisie op termijn makkelijk aankunnen. Geldt voor de meeste Ajaxtalenten wel denk ik. Het mentale zal dan vooral een rol spelen.
2 0
wladimir
Amsterdammer, 21 jaar jong, en 2 jaar KKD ervaring in Jong. Cambuur heeft de ambitie om naar de Eredivisie te promoveren, maar toch... Botman is een jaartje jonger, heeft ook een jaartje Eredivisie gespeeld en is 1:93. Die gaat voor 8 miljoen naar Zuid Frankrijk.
0 -1
appeltje
Botman heeft in dat ene seizoen KKD meer minuten gemaakt dan Ter Heide in twee seizoenen. Ter Heide was gewoon opvulling. Prima speler voor de top van de KKD om dan door te groeien tot degelijke Eredivisie-speler.
5 0
xstaniox
Lille is Noord-Frankrijk.
8 0
Sampaoli
Opruimen bij Jong Ajax is begonnen, waarschijnlijk gaan die jongens voor een minimale som met een relatief hoog doorverkooppercentage de deur uit.

Volgend seizoen kan (mits de toptalenten bijtekenen) wel eens een heel gaaf seizoen worden voor Jong-Ajax. Tot de uitblinkers doorgeschoven worden naar Ajax 1, wat het uiteindelijke doel van een Jong-team is.

Scherpen; V. Gelderen, Kasanwirjo, Rensch, Salah-Eddine; Taylor, Regeer, Giovanni; Hansen, Brobbey, Ünuvar.
Bank: Reiziger, VD Sloot, Musampa, Douglas, Llansana, Q. Timber, Mendez, Tasci en Pinas.
4 0
Ozymandias
Ervan uitgaande dat Jurriën een vaste plaats in de wedstrijdselectie van het eerste krijgt zou ik graag zien dat Jong Ajax met een basiselftal met Scherpen; Quinten, Rensch, Pierie, Salah-Eddine; Regeer, Giovanni, Taylor; Hansen, Brobbey en Ünüvar gaat spelen. Zo'n elftal zou een enorm opbouwend vermogen hebben met zes spelers (Pierie, Quinten, Salah-Eddine, Taylor, Rensch en Regeer) die opbouwend veel kwaliteit hebben. Het is alleen jammer dat er op doel dan geen opbouwend goede keeper zou staan.
1 -1
DrFootball
Kan me hier wel in vinden. Al denk ik dat Giovanni wat voorbarig is, omdat hij er een tijdje uit geweest is. Laten we hopen dat hij veel gaat spelen. Ben wel benieuwd naar hem.

Zet je Raatsie erin voor Scherpen.
0 0
Ozymandias
Juist omdat hij er een tijdje uit is geweest lijkt het me belangrijk om hem zo veel mogelijk te laten spelen.
0 0
Sampaoli
Prima elftal ook. Quiten kan zeker rechtsback spelen en zal ongetwijfeld ergens een plekje in het elftal krijgen, maar ivm contractverlenging van V. Gelderen verwacht ik dat hij veel minuten gaat maken.

Pierie zou ik uitlenen, zodat er bij Jong geïnvesteerd kan worden in het centrum: Kasanwirjo - Rensch.
0 0
wolterx
Ik zou Q. Timber als rechtsback spelen.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, ik denk dat het verstandig zou zijn om Quinten tot een inverted rechtsback om te trainen. Hij zal positioneel die rol moeten aanleren maar volgens mij heeft hij alle kwaliteiten die een inverted fullback nodig heeft. Qua voetballend vermogen zal hij die rol in ieder geval goed kunnen invullen en hij heeft ook de felheid die zo'n speler nodig heeft.
0 0
Freddy
Zou Q. Timber niet op 6 kunnen? In de Anita rol? Lekker fel, voldoende snelheid, de duels aangaan maar wel met voldoende voetballend vermogen en rust in het spel.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat hij dat heel goed zou kunnen maar (Jong) Ajax speelt momenteel niet met zo'n speler en gezien de aanwezigheid van Taylor, Regeer en de gekochte Giovanni lijkt het me logischer om met een '10' te blijven spelen aangezien de middenvelders van Jong Ajax volgens mij beter bij zo'n systeem passen.
0 0
PeterVKV
Vind Quinten Timber beter dan Regeer
0 0
Hollister
Absoluut mee oneens, bovendien een oneerlijke vergelijking gezien het leeftijdsverschil... Regeer heeft een natuurlijke aanleg een is een enorm stijlvolle en gracieuze speler... een van de grootste talenten van zijn leeftijdcategorie. Niets voor niets dat al veel hele grote clubs achter hem aanzitten
0 0
appeltje
Regeer is twee jaar jonger.
0 -1
trodat4030
Ilias El Azhari is 11 jaar jonger... Die maar opstellen dan?
0 0
Kingoffdatoilet
Waarom ook niet
0 0
chrisjuhhh
Zal zomaar eens kunnen en ik denk dat Giovanni wel eens onverwacht sneller in 1 speelt .
1 0
wolterx
Giovanni verwacht ik in 2020 amper 90 minuten te zien spelen, die zal nog wel even nodig hebben om fysiek op juiste niveau te komen. Was fysiek al niet sterkste maar na jaar met enkel privétraining kost het in groepsverband best wat tijd om echt op niveau te komen weer.
2 0
wladimir
Ik verwacht dat Carel Eiting kansen gaat krijgen. Tagliafico zal wel vertrekken en het is niet onlogisch om Martinez op die positie op te stellen. Wanneer van de Beek blijft heeft hij sowieso een plekje op het middenveld. Tadic, Labyad, Lang, Ekkelenkamp en Ünüvar kunnen Ziyech vervangen.

Wanneer Eiting niet goed genoeg is of zijn knie het niet houdt kom je uit bij Gravenberch en inderdaad die Giovanni. Niet normaal hoeveel talent er rondloopt.
0 -1
Hollister
Komend seizoen spelen met En Eiting, En Gravenberch gaat je geen kampioenschap brengen en al helemaal geen overwintering CL... allemaal leuk die romantiek met eigen jeugd de kans geven, maar als spelers afgelopen seizoen al niet geschikt waren voor de basis waarom dan nu ineens 2 van die jonge talenten wel daar neerzetten... Jonge spelers moeten gewon hun kansen afdwingen op trainingen en de minuten die ze krijgen... zullen ook nooit 34 wedstrijden constant zijn... laat iedereen eens ophouden met dat geroep om alleen maar eigen opgeleide spelers in de basis.. uiteindelijk gaat het om kwaliteit... als die gastjes goed genoeg zijn en constant niveau halen, prima dan interesseert mij niet hoe oud ze zijn... maar je kan geen vd Beek, Ziyech, Onana, Nico zomaar even gaan vervangen door Gravenberch, Eiting, Timber, Schuurs en Scherpen... die mensen die dat denken snappen er werkelijk helemaal niets van... net zoals mensen verwachten dat Unuvar, Hansen, taylor en Brobbey dit jaar wel even zich in de basis gaan spelen... geef die gasten nou gewoon even de tijd.. de meesten zijn nog steeds maar 17 en 18 jaar oud
0 0
Web
Ekkelenkamp is een mindere uitgave van Donny
Lijkt in zijn spel niets op Ziyech
0 0
Hollister
in de voorbereiding bekijken of de volgende spelers een kans verdienen in Ajax1 en anders deze jongens verhuren (terug naar Jong is niet meer aan de orde) en anders verkopen met een enorm doorverkoop : Ekkelenkamp, Jensen, Johnsen, Eiting, Lang, Pierie, Kotarski, Danilo. Kemper
0 0
trodat4030
Van Donny? Ook dat mocht ie willen. Zeg maar Siem, veel betere vergelijking. Verstoppertje spelen tot de bal in de 16 komt en dan 2-3x op het scorebord komen.
0 -1
Ozymandias
In het seizoen 2018/19 speelde Ekkelenkamp vaak als rechtercentrale middenvelder van Jong Ajax achter de bal en dat deed hij toen goed. Ik vond hem in die rol een veel betere indruk maken dan als moderne '10'. Het was vooral opvallend hoevaak hij de opbouw versnelde. Alleen denk ik dat Regeer meer potentieel heeft als rechtercentrale middenvelder en zou ik Ekkelenkamp (mede daarom) voor ten minste één seizoen verhuren.
0 0
Web
Ik zeg type. Dat is Siem ook
Zegt niet het niveau
0 0
trodat4030
Bullshit. Donny is een combinatiespeler die daarbij(!) veel loopvermogen heeft. Ekkelenkamp en Siem zijn lopers, Donny wordt zwaar onterecht als loper bestempeld. Ik snap niet dat mensen die al 4 jaar naar Donny kijken dat nog steeds niet inzien....
1 -1
Web
Donny is een speler die inzicht heeft om in de ruimte te komen. En het overzicht houd om te scoren
Wijnaldum houd hem uit Oranje, op die positie Propper is weer een andere type die Donny van zijn rechts half positie afhoud
Daar heeft Donny zich nog niet kunnen onderscheiden
Maakt niet uit of je het daar niet mee eens bent hoor
0 0
trodat4030
Idd, dat kan hij OOK. Maar met die omschrijving doe je hem flink tekort. Kijk maar eens hoe vaak hij in de combinatie toevoegt aan het elftal. En Propper houd hem niet uit Oranje. Koeman houd hem uit Oranje omdat die met een De Roon wil spelen, een balafpakker.
0 -2
Web
De Roon is inderdaad een lachtertje helemaal eens
Maar ik denk dat Propper ook nog voor hem zit?
Maar Donny kan nog door groeien wat ik niet meer verwacht van Propper?
0 0
trodat4030
Ekkelenkamp kan Ziyech vervangen? Hoe kom je daar nou bij?
0 0
PeterVKV
Denk Donny - Eiting - Gravenberch op het middenveld
0 0
Web
Bij balbezit goed
Maar als je de bal niet hebt.
Met omschakeling ben je kwetsbaar.
En als je dan creatief en snelle jongens voor in hebt. Die een man uit willen ( moeten ) spelen. Kans op balverlies? Zou ik hier niet voor kiezen
0 0
Sampaoli
Kan een heel goed middenveld worden, maar dan moet de afstemming goed zijn. Eiting controlerend met zowel VD Beek als Gravenberch als halven. Verwacht echter niet dat TH van systeem gaat wisselen. Eiting - Gravenberch als pivot met VD Beek ver ervoor zie ik niet werken. Te kwetsbaar.
0 0
PeterVKV
Ja, kan alleen als Eiting echt als 6 speelt, altijd ruim achter de bal. Maar TH zal wel weer kiezen voor een 10. Dan kan de combinatie Donny-Eiting achter de 10 nog wel, maar Eiting-Gravenberch niet. En Gravenberch is geen 10 dus zal moeilijk worden voor hem.
0 0
chrisjuhhh
Zolang het er nu voor sta , dus met Tagliafico dan kies ik voor een middenveld met vd Beek , Tadic , Martinez .

Donny heeft in de jeugd vaker bewezen op de rechts half positie meesterlijk te kunnen spelen , zowel aanvallend , controlerend en verdedigend.
0 0
DrFootball
Veel succes in Leeuwarden Jasper ter Heide!

Raatsie staat wat hoger in de rangorde denk ik en zal de back up van Scherpen zijn. Reiziger zal als dispensatiespeler zijn minuten maken in 018 vermoed ik. Llassana is de aanvoerder van 019, dus ik denk dat hij ook wel een plekje in het elftal gaat krijgen. Vind hem wat ondergewaardeerd. Zou hem wel eens als rechtsback willen zien, goede opbouwer, verdedigende kwaliteiten en een goede tackle. Ook Q Timber zou je op die plek kunnen laten spelen.

Je vergeet J. Timber, Jensen, Danilo, Kemper, Pierie, Johnsen en Kuhn, dus er is best wat concurrentie. En dat is alleen maar goed. Daarbij zullen er nog wel een aantal vertrekken hetzij op huurbasis of definitief.
1 0
Matzet
J. Timber, Pierie en Jensen kunnen wel vast met het eerste meetrainen. Timber zal z’n speelminuten wel maken en Jensen zou wel eens kunnen verrassen, mits hij fit blijft. Anders afwisselend met Giovanni in Jong laten spelen, omdat Giovanni niet fit is, wat Wolterx al aangaf. Pierie en Danilo moeten nog wel stappen zetten en ik denk dat het goed is om beide te verhuren, omdat ik er wel vertrouwen in heb en ze veel minuten moeten maken. Kuhn gaat het niet redden ben ik bang, want hij ontwikkelt zich nauwelijks. Kemper is niet goed genoeg.
1 0
Sampaoli
Raatsie staat uiteraard hoger in de pikorde dan Reiziger. Vandaar dat hij als dispensatiespeler voor o18 gebruikt kan worden, daar heeft hij meer aan dan een jaar op de bank bij Jong. Reiziger is overigens ook te oud voor o18, omdat hij uit 2001 komt.

Over Llansana op rechtsback niet geheel eens, is een echte opbouwer en hoort dus op het middenveld. Taylor staat terecht boven hem in de pikorde, maar hij zal zonder twijfel aan genoeg minuten komen.

De overige spelers zou ik allen niet meer in Jong Ajax gebruiken komend seizoen, wellicht sporadisch een potje, maar meer niet. Jurriën en Jensen doorschuiven naar Ajax 1, afscheid nemen van Johnsen, Kuhn en Kemper en tot slot Danilo en Pierie verhuren.
1 0
Matzet
Twee zielen, één gedachte haha.
0 0
chrisjuhhh
J Timber is er voor Ajax 1
0 0
afcasven1995
Jurrien Timber moet ook gewoon een heel seizoen minuten maken bij Jong en aanvoerder zijn, leert ie veel van.

Maar het kan inderdaad een heel mooi seizoen worden, wordt weer uitkijken naar de vrijdag en maandagavond.
0 0
wladimir
Als Veltman vertrekt zie ik het liefst Timber als RCV in 1. Timber is beter dan Schuurs en Alvarez. Hij heeft wel snelheid.
1 0
zivkabrimovic
Schuurs heeft ook snelheid, vergis je niet.
1 0
chrisjuhhh
Timber heeft alles wat Rijkaard ook had veel inzicht , balgevoel , snelheid , koppen , forecheck , enkel de diepte pas is iets minder .
0 0
Schip
Niet alles, zeg dan veel. Rijkaard kon je ook als 10 kwijt en had veel meer duelkracht. Ook zijn korte passing was echt uitstekend. Rijkaard is een van de allerbesten ooit van Nederland.

Vergeet niet dat de Heit en Nigel de Jong ook grote toekomsten als opvolgers van Frank de Boer en Rijkaard werden toegedicht. Net als Roy en Vink. Eerste werd door de Engelse pers de nieuwe Gullit en de laatste de nieuwe Rijkaard genoemd.
1 0
wladimir
Hij is alleen wat aan de kleine kant voor een centrale verdediger.
0 0
chrisjuhhh
Sprongkracht zit wel goed bij hem onderschat dat niet .
0 0
Freddy
Geweldige opstelling maar toch jammer dat Q Timber dan niet speelt. Ik heb wel vertrouwen in die jongen.
0 0
fc Barcelona_ke
altijd 100% geven!, maar we weten al dat hij niet zal gered!
succes bij Cambuurtje
3 0