Vastberaden Traoré: 'Wil de vaste spits worden'

ThijsZwagerman, 05-07-2020 om 09:20, 15396 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Lassina Traoré wil komend seizoen de vaste spits van Ajax 1 worden. De aanvaller spreekt die ambitie uit in gesprek met Ajax TV en is vastberaden om komend seizoen een basisplek in de hoofdmacht van Ajax af te dwingen. 

De spits uit Burkina Faso verwoordt het helder als hem gevraagd wordt naar zijn doel voor komend seizoen. ‘Ik wil de vaste spits worden en mijn verantwoordelijkheden nemen als spits. Dan zal ik laten zien wat ik kan. Ik heb heel veel zelfvertrouwen. Ik weet wat ik kan en dat wil ik nu laten zien. Ik kijk erg uit naar het komende seizoen. Ik wil mezelf niet te veel druk opleggen, maar ik denk dat het nu het moment is om écht te laten zien wat ik kan.’

Naar eigen zeggen beleefde Traoré afgelopen seizoen een goed voetbaljaar en mede daardoor denkt hij komend seizoen basisspeler in de hoofdmacht van Ajax te kunnen worden. ‘Het was een goed seizoen voor mij, omdat ik veel beter ben geworden. Bij Jong Ajax ben ik beter geworden en daarna heb ik de stap naar het eerste gemaakt. Ik heb de tijd gehad om mij aan te passen en ik heb nu al enkele wedstrijden in het eerste gespeeld. Ik ken mijn kwaliteiten en ik denk dat ik het aankan om basisspeler te zijn.’

Voor de plek in de spits zal Traoré hoogstwaarschijnlijk moeten concurreren met aanvoerder Dusan Tadić en routinier Klaas-Jan Huntelaar. Traoré schat zijn kansen echter positief in. ‘We hebben Klaas-Jan en Dusan, maar Dusan is geen echte spits. Dan heb je mij nog. Ik ben jong en ik ben wel een echte nummer negen. Daarom denk ik dat ik hier op de goede plek ben.’

Dat Traoré met Huntelaar een belangrijke concurrent zijn contract zag verlengen, vond de Burkinees dan ook helemaal niet verkeerd. ‘Het is een hele goede beslissing van het bestuur, want nu kunnen we nog een jaar langer van hem leren. Het is altijd geweldig om met hem te trainen, want je kunt zo veel van hem leren. Hij pusht je op elke training en in de wedstrijden tot het uiterste.’

Denk jij dat Virgil van Dijk scoort en Liverpool wint van Aston Villa? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Vaste spits? Om te beginnen elk wetstrijd 1 a 2 goals maken
0 0
Liam
Het is niet des Ajax om nog een extra spits te kopen. Gewoon de kans geven aan jongens als Traoré, Brobbey, Danilo en Sontje is dat wel.
Sontje ben ik al fan van sinds hij net bij Ajax kwam. Een kleine Romariootje was hij in zijn eerste ontstuimige jaren op De Toekomst. Echt heerlijk om naar te kijken. Binnen tien minuten dacht ik: "Dit zou iets goeds kunnen worden."

Ik verbaas me niet over zijn ontwikkeling derhalve alleen had ik hem altijd als 9 verwacht en niet aan de zijkanten.

Hoe dan ook: nog een extra spits halen is waanzin.
0 0
PetrosQ
Met Traoré, Brobbery, Hansen en Danilo zijn er genoeg opties voor deze positie. Een opleidingsclub als Ajax moet af en toe gokken op de jeugd. Dat kan goed of slecht uitvallen.
1 0
diamanti
Ben benieuwd hoe Ajax deze positie de komende jaren gaat invullen. Het lijkt me ook niet makkelijk voor een spits als Traore als Donny steeds zo kort op je staat. Daarom denk ik dat Tadic de beste optie blijft in de spits(is ook geen toegevoegde waarde op de vleugel).
1 0
jeppas
Lijkt mij een fijne vent om in je groep te hebben. Op basis van zijn fysiek kan deze Bony achtige beer het makkelijk aan, maar hij moet zich nog flink ontwikkelen, om de top te halen. Ik vond Dolberg verder op zijn leeftijd.

Hopelijk gaat hij ons nog verbazen.
1 0
jutter
Ik heb hem toch enkele aardige dingen in de kleine ruimte zien doen. Toch als ik naar het totale plaatje kijk denk ik niet dat hij een basisklant wordt voor de centrumspitspositie. Maar misschien heb ik het mis en gaat hij ons verassen, dat gebeurt wel eens, zij het mondjesmaat.

Ik denk dat de ploeg momenteel nog niet 'af' is, zeker gezien de mogelijkheid dat er nog enkele sterkhouders kunnen gaan vertrekken. Spelers die ruim een jaar geleden zou zijn toegezegd dat ze nu zouden mogen vertrekken, maar wel tegen een behoorlijk bod natuurlijk. Dat coronavirus heeft behoorlijk wat roet in het eten gegooid, ook wat in en uitgaande transfers betreft, mag je aannemen. Dus zeker wat inkomende transfers betreft, wat Lenderink al aangeeft, zal men zich terughoudend opstellen. Toch ontkom je er niet aan de markt op te moeten gaan als die sterkhouders toch gaan vertrekken. zoals gezegd dat virus heeft de hele voetbalwereld op zijn kop gezet, en zal dat blijven doen zo lang er geen afdoend vaccin is. Vandaar ook die radiostilte bij de club, een club die zo graag, en dat ook diverse keren heeft uitgesproken, wat dichter bij die Europese top wil komen. Dat zal dus van diverse, waaronder al enkele gememoreerde factoren, afhangen. Ben benieuwd, en wacht e.e.a. in spanning af.
1 -1
Sterspeler
Ik denk dat een vaccin dichterbij is dan we denken. Ik kijk zo nu en dan op Sciences Today en daar zie je ook de beschrijving van vorderingen van vaccinontwikkeling.

ITT andere clubs, is Ajax kerngezond. Hoelang zal een EU zuiderstaten spekken als hun financiele situatie niet in orde is? Vroeg of laat zullen clubs als Juve, Real en de gehele premier League toch wat moeten doen aan de boekhouding. Die kennen nu veel successen, maar het kan zomaar zijn dat daar harde klappen gaan vallen waar wij uiteindelijk van profiteren.
0 0
trainerdv
Ik weet het niet... Van Basten, Kluivert, Zlatan, dat waren de echte Ajax spitsen. Huntelaar en Suarez waren gruwelijk als doelpuntenmachine en Dusan in spits laat iedereen goed spelen. Ik zie dat (vooralsnog) in deze jongen echt niet. Hij doet enorm zijn best en speelt ook zeker niet verkeerd, maar een world class striker? Ik weet het niet...
8 -1
waayop
Niemand weet het nog. Hij is nog jong genoeg om zicht verder te ontwikkelen of dat gebeurt is de vraag maar de potentie is er zeker.
0 0
Sterspeler
Tja. Als hij het team beter laat spelen of een bal goed kan vasthouden waardoor dat het spel ten goede komt (Petterson-ish) mag die van mij prima blijven. We moeten alleen niet verwachten dat hij iets zal forceren. (Alhoewel die fysiek erg sterk is, dat is altijd een pre)
0 0
DrFootball
Van Basten, Kluivert, Zlatan en alle anderen waren in het begin ook niet gelijk de grootheden die ze later werden. Zlatan bijvoorbeeld werd door velen zelfs afgeschreven in het begin. Geduld! Traore heeft echt talent, Brobbey en Hansen ook. Laten we blij zijn met dergelijke talenten.
3 0
Schip
Dat waren ze wel, Van Basten zeker. Zlatan was ook een internationaal erkend talent, maar dat kwam er bij Ajax aanvankelijk nog niet uit door de druk. En Kluivert was ook al een erg groot talent in de jeugd, weliswaar niet zo geniaal als Van Basten, maar hij werd niet voor niets al aangekondigd als een prima alternatief voor Ronaldo.

Je kunt die gasten echt niet vergelijken met een Traore. Die moet je in een andere categorie plaatsen. Het zou al prima zijn als hij de staat van dienst van Petterson weet te halen. Vraag is uberhaupt of Tadic wel van de 9 komt.
2 0
waayop
Zlatan erkend talent? Beenhakker werd beschimpt voor de aankoop van Zlatan.
0 0
Schip
Omdat hij even 8mj aftikte voor een jeugdspeler.
0 0
Schip
Dat waren wereldspitsen. Maar verder had je ook nog Petterson, Bosman, Kieft en zelfs Siem de Jong. Allen waren ze als aanspeelpunt belangrijk in titels voor Ajax. Waarbij Bosman nog het meest targetman was en minder iemand die ook met de rug naar de goal van waarde was.

Ik vind Traore ook wat ongepolijst, maar hij verdient zeker een kans. Als aanspeelpunt zal hij sowieso wel waarde hebben. De vraag is wat hij met zijn motoriek kan als de handelingssnelheid omhoog gaat en de ruimtes kleiner worden.

Donny was ook geen technisch monster, maar die kan met zijn slimheid en functionele techniek op het hoogste niveau van waarde zijn. Zie zelf wat meer in Brobbey, maar we zullen zien. Dolberg hebben we laten gaan, nu moeten we afwachten of dat verstandig was.
5 -1
Liam
Een targetman is toch juist iemand die je met de rug naar de goal kunt aanspelen?
0 0
Schip
Een kopsterke Engelse targetman speel je vooral door de lucht aan. Daar komt de term toch een beetje vandaag. Die legt de ballen met zijn kop terug. Een spits die je in de voeten aanspeelt en een bal afschermt, is meestal een meer technische speler. Ander type. Maar misschien zijn het synoniemen hoor. Siem de Jong was echt geen 'targetman', die automatisch naar de eerste paal gaat, Pantelic evenmin. Maar wel hele belangrijke aanspeelpunten.
0 0
JariHeijden
Eens. Zo was een Arveladze ook uitstekend. Geen wereldspits, maar wel een goede. Past ook in jouw rijtje.

Ik denk dat we nog best aardig wat plezier kunnen beleven aan Traoré. Ongepolijst, maar talentvol. Ik zie in hem zeker een vaste waarde op termijn.
0 0
De_Realist
Sympathieke jongen maar hij moet het op het veld laten zien en daar is hij tot nu toe tekort geschoten.

Hij zal het voor de winterstop moeten laten zien.
4 -8
ate74
Nee hoor, zelfs Frenkie moest het in zijn eerste jaar van invalbeurten hebben. Geef deze jongen gewoon anderhalf jaar. Pas dan kun je zien wat hij op een hoger niveau aankan en hoe hij zich ontwikkelt.
5 -5
Woodenshoe1
Ik heb nog niets gezien van hem vorig jaar wat mij doet denken dat hij basisspeler wordt dit jaar. Het is een lompsterke beer, maar ik zie alle ballen van zijn voet stuiteren. Hij is nog geen echte killer gebleken (KKD telt niet mee, zie Cassierra). Ik vind hem in niets een Ajax speler...
6 -8
Professor
Hij is inderdaad sterk maar noem mij maar eens zijn sterke punten of waar hij in uitblinkt. Volgens mij nergens. Goed voor jong Ajax komt tekort voor Ajax 1.
2 -3
Ozymandias
Hij heeft een goed oog voor de lopende mensen om hem heen en het vermogen om deze spelers de bal mee te geven. Traoré heeft het vermogen om de spelers om hem heen beter te laten functioneren.
6 -3
MosesD
Traore heeft alles om eerste spits van Ajax te worden. Dat mensen dat niet zien, verontrustend. En hoe vaak hebben ze die jongen nou werkelijk zien spelen? En dan vergelijkingen die langskomen, van Basten, Kluivert, Ibrahimovic.... hebben ze die überhaupt zien spelen toen die 19 waren?
1 -1
Professor
Heb die drie inderdaad zien spelen en daar moeten we hem niet mee vergelijken. Die drie zijn zoveel getalenteerder. Je schrijft dat Traore alles heeft om eerste spits van Ajax te worden vertel eens wat dan.
0 -1
MosesD
Technisch goed onderlegd, snel, kan met de rug naar de goal spelen, scherp in de 16, kortom redelijk compleet. En waarom meteen vergelijken met de allerbeste spitsen. Ibra was bij Ajax echt nog helemaal niet zo goed. Geef een jonge jongen eens de tijd. Zit een jaartje in Nederland.
0 0
Professor
Als we geen nieuwe spits kopen (geruchten) moet hij zeker een kans krijgen de concurrentie is ook niet echt geweldig. Kwantiteit genoeg kwaliteit te weinig. Maar ik vind hem helemaal niet compleet. Niet echt snel ook niet op de eerste meters, heeft geen passeeraktie en zowel koppend en het linkerbeen zijn niet echt sterk.
0 0
MosesD
Een nieuwe spits lijkt me echt niet nodig. Focus op een controlerende voetballende middenvelder. Qua Traore agree to disagree. Hij is imo juist wel erg snel. En natuurlijk zijn er nog dingen te verbeteren. Maar als gezegd, de jongen is net een jaartje bij Ajax. Ik heb er vertrouwen in.
0 0
Woodenshoe1
Never seen...
1 -2
Woodenshoe1
Door ballen van zijn voet te laten springen? Die techniek leert ie echt niet meer. Aardige stormram misschien. Ik hoop dat Promes in de spits komt te staan ipv deze hark
5 -6
Woodenshoe1
Als gezegd ik zie er niets in, lompsterk zijn is ook niet echt een sterk punt. Behalve als je aan worstelen of atletiek doet...
4 -1
Superman
Ajax moet er 2 kopen , Stengs en Propper . Dan zijn we klaar.
3 -10
Liam
Calvin is een mooie speler maar mist tempo
0 0
Van Reenen
Laten we stoppen met het denken dat spelers van AZ beter zijn dan spelers van Ajax. Stengs kan beter bij zijn schoonvader Frank in USA gaan ballen, maar niet bij Ajax.
0 0
Kingoffdatoilet
Zowel Stengs als Propper zijn niet de voetballers waar Ajax voor moet gaan. Ajax kan dan zoals Ozymandias zegt beter voor Lang gaan. Is minimaal gelijkwaardig aan Stengs en in mijn ogen zelfs beter. Daarnaast is Stengs z'n knie vrij slecht. Er is erg veel kans op een Kishna verhaal bij hem.

Propper is te duur. Als je veel geld voor een speler moet gaan betalen moet deze wel echt goed zijn.
3 -2
MosesD
Pröpper is uitstekend als controleur, iets wat Lang natuurlijk totaal niet is. Appels met peren dus.
1 -1
Kingoffdatoilet
Ik was propper niet met Lang aan het vergelijken. Stengs wel. Propper vind ik overbodig en ook niet beter dan wat we nu al hebben.
0 0
MosesD
Je noemt ze anders in een adem. Lang is zelfs moeilijk te vergelijken met Stengs. Pröpper is dus overbodig? Vertel welke spelers hebben we voor die positie die beter zijn?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Stop met die Stengs obsessie.
9 -1
waayop
Stengs is overrated inderdaad.
2 0
Ozymandias
Waarom zou je Stengs kopen terwijl Lang is de tweede seizoenshelft bij FC Twente véél beter heeft gepresteerd dan Stengs bij AZ? Stengs heeft in de tweede seizoenshelft misschien net twee/drie goede wedstrijden gespeeld. Pröpper heeft recent zijn contract verlengt met een opgewaardeerd salaris en het lijkt me daardoor niet dat hij haalbaar is.
6 -5
Liam
Propper hadden we een jaar terug moeten halen. Overmars had kennelijk geen interesse want Davy stond ervoor open. Nu is hij veel duurder en gaan ze hem echt niet ineens wel halen.
0 0
Ajax114
Klopt helemaal , Stengs heeft totaal niet overtuigd. Lang is niets minder dan Stengs en komt ook nog eens uit eigen opleiding.
10 -2
Schip
Hou toch op man. Stengs is een groot talent, Lang heeft alles nog te bewijzen. Ja, hij heeft prima wedstrijden gespeeld in de keuken kampioen divisie. Dan ben je aan een stap hoger toe, zoals Donny, Appie en Carel dat ook waren. Maar je zag dat hij moeite had met het niveau in het eerste. Donny had dat totaal niet.

Stengs heeft ook in Europese wedstrijden prima gespeeld. Ik zou Stengs niet halen trouwens, juist omdat je spelers als Lang, Unuvar en Hansen hebt. Ihattaren dan weer wel. Of vind je Lang ook veeeeeeeel beter. Waarschijnlijk wel.
1 -4
Liam
Ik zou eerder Idrissi halen. Is de gevaarlijkste speler van AZ
0 0
altijdwelwat
Zomaar wat reacties vanaf het AZ Forum over Stengs , van mensen die hem elke week een hele wedstrijd lang bezig zien :

Als hij zo bij een topclub zou presteren, hadden ze hem terug gezet naar het 2e elftal. En zelfs daar op de bank gezet.


Stengs moet gewoon terug naar rechtsbuiten en keihard werken aan zijn balverlies. Dat zou al een hele slok op de borrel schelen.

Ik mag toch hopen van wel zeg. Als Stengs de norm is dan kan de jeugdopleiding op de schop.

Deze Stengs voegt niets toe behalve ergernis. Idrissi houdt tenminste nog 3 man bezig maar Stengs laten ze gewoon redelijk vrij. Daar is niemand meer bang voor. We hebben in deze fase vooral strijd en opportunisme nodig en minder raspaardjes.


Wederom een zeer zwak optreden van Stengs, een alles of niets voetballer en meestal is het in 80% van de gevallen helemaal niks om gek van te worden.

Het jaar van Stengs is eigenlijk vrij eenvoudig samen te vatten:

- Januari - mei: dramatisch
- Juli - augustus: prima
- September - oktober: zeer goed
- November - december: dramatisch

Bij Stengs moeten we rekening houden met het volgende:
Hij is niet balvast
Heeft geen duelkracht.
Kan niet koppen.
Is wisselvallig dus niet constant.
Fysiek niet erg sterk.
Lijdt veel balverlies.

Hopelijk stopt die hype rond Stengs nu ook eens. Heeft de afgelopen weken laten zien nog niet top te zijn. Zijn balverlies wordt vaak wat genuanceerd met als argument dat het nou eenmaal hoort bij het risico dat hij in zijn spel/passes legt. Echter is het ook vaak te verwijten aan slechte aannames, domme keuzes of simpelweg handelingssnelheid(lees; nonchalance).
2 -1
Schip
Zullen we ook even wat posts over Ziyech, van der Beek, Schone en Blind erbij halen van AS?

Je wilt niet weten hoe moordend destructief die zijn.
0 0
afcas
En nu bedenken dat ze bij az al blij zijn als je de bal over 20 meter bij een medespeler kan krijgen... Daar zit het verschil.
1 0
Woodenshoe1
Lang is 3 klassen minder dan Stengs. Hoeveel goals heeft lang gemaakt? Waarom staat Stengs in Oranje. Is Koeman blind?
4 -7
Ozymandias
Stengs had in de Eredivisie gemiddeld 488 minuten per doelpunt nodig. Lang had in de Eredivisie gemiddeld 214 minuten per doelpunt nodig.
7 -5
Schip
Die cijfers moet je gebruiken om waarnemingen te ondersteunen of uit te leggen, niet om ze te vervangen.

Lang was de enige man voorin bij Twente, die voor de creativiteit moest zorgen. Hij werd daar expliciet voor gehaald. Alles loopt over hem. Ze hebben niets anders.

Stengs deelt die ballen ook met De Wit, Midstjo etc. en de goals komen vaak ook van links van Idrissi en anders natuurlijk van Boadu.

Was verder ook duidelijk dat Stengs een moeilijke periode had na die EL inspanningen en de selectie voor oranje. Lang zit echt nog niet op dat niveau.
1 -2
Ozymandias
Ik gaf alleen antwoord op de vraag die Woodenshoe stelde. Lang heeft maar één keer gescoord bij FC Twente en het feit dat hij voor alle creativiteit moest zorgen had dus geen enkele invloed op zijn productiviteit als scorer. De rol van Lang was dan ook niet om zelf te scoren maar om kansen voor de bereiden voor zijn teamgenoten (wat trouwens iets was wat hij geweldig deed).

Stengs speelde in de eerste seizoenshelft redelijk voor een team wat aanvallend speelt maar behoorlijk veel ruimte krijgt van de tegenstander (omdat tegenstanders zich tegen AZ nog niet massaal op eigen helft terugtrekken). Dan is het logisch dat een speler met redelijk veel voetballend vermogen het goed doet. Zet Lang in die rol bij AZ en hij zou net zo veel indruk maken.
1 0
Woodenshoe1
Verschuil jij je lekker achter je cijfertjes... Ik vind Stengs ook niet goed genoeg voor Ajax. Maar Lang al helemaal niet. Die moet je lekker verhuren of verkopen
5 -7
ram
Hahaha! Dude...
4 -1
Ozymandias
Hahah, jij bent degene die vroeg hoevaak Lang scoorde en nu blijkt dat die "cijfertjes" niet in je voordeel werken doe je alsof je op je pikje bent getrapt.
6 -3
Woodenshoe1
Holy Ozymandias, vergeef me dat ik het oneens ben met u... U bent de enige die weet hoe het echt zit. Godverdomme bidden kan ik ook al niet....
2 -9
Ozymandias
Ik vind het niet erg dat je het niets met me eens ben. Ik vind het namelijk juist leuk om met mensen te dicussieren en dat kan niet als ze het geheel met me eens zijn. Wat ik wel erg vind als ik een discussie met iemand heb die leugens (zoals dat er volgens jou werd gejuicht als Lang gewisseld werd terwijl Lang in "acht" thuiswedstrijden van FC Twente waar jij bij aanwezig was geen enkele keer werd gewisseld) als argumenten probeert te gebruiken.
5 -2
Woodenshoe1
Ik vind het leuk om ieders tijd te verdoen met domme opmerkingen over kansloze voetballers. Hahahahahahahahahahahahaha
3 -4
Professor
Je bent Lang constant aan het promoten maar zo speciaal is hij niet. Je zei gisteren zelf dat hij overal redelijk in is. Dat is in mijn ogen niet genoeg voor Ajax 1.
4 -4
Liam
Noa is goed maar wilde niet in de rol van ‘diepgaande’ ruimtemaker acteren. En Ajax had zo iemand nodig toen Neres en Promes wegvielen. Geen fit op dat moment dus.
Dat mannetje kan echter wel fantastisch voetballen. Zeker als spelmaker.
0 0
afcas
Wilde niet of kon niet? Je kunt zoiets van sommige spelers gewoon niet verwachten. Een ziyech of een tadic op de flank speelt ook niet zoals neres en promes. Een team bestaat niet uit mensen die exact hetzelfde in elkaar zitten. Mentaal niet, fysiek niet en voetbaltechnisch niet. Dus kun je niet van iedereen verwachten dat ze alle taken die je ze meegeeft kunnen uitvoeren. Soms zit het gewoon in je of niet.
0 0
Ozymandias
Bijna overal redelijk in zijn betekent dat je een hoog niveau haalt. Het is behoorlijk zeldzaam een speler redelijke dribbel heeft, een redelijke passtechniek heeft, een redelijke traptechniek heeft en redelijk in de kleine ruimte is.
3 -5
Professor
Met alles redelijk wordt je geen topper maar daarin verschillen we van mening dat mag.
2 -1
Ozymandias
Niet elke speler voor Ajax hoeft een topper te zijn (of worden). Zelfs in het Ajax wat vorig jaar de halve finale van de Champions League haalde stonden maximaal vijf topspelers.
3 -5
Professor
Hier gaan we niet uitkomen geeft ook niet. Hoop alsAjax fan dat hij het haalt dat is logisch. Nog een vraagje jij bent de man van de statistieken waar kijk jij die?
1 -2
Ozymandias
Voornamelijk op Scisports en via de verschillende accounts van OPTA. Als het gaat om statistieken uit de Champions League (i.e. aantal kilometers dan elke speler aflegde) gebruik ik de wedstrijd van de UEFA.
2 -2
Professor
Dank je wel.
3 -1
Woodenshoe1
In Enschede is niemand er rouwig om dat hij weg is.. Heeft er weinig van gemaakt daar.
0 -6
altijdwelwat
Hoe vervelend je het ook vindt , maar de fans daar liepen met hem weg vanaf het allereerste moment.
5 -1
Woodenshoe1
Ik ben 1 van die fans, en niemand op mijn tribune liep met hem weg. Er werd gejuicht als hij gewisseld werd.
0 -7
Kingoffdatoilet
Wat doe je hier dan?
1 0
altijdwelwat
Hij is 1 x gewisseld uit bij Vitesse en dat vond iedereen onbegrijpelijk .....maar goed jij hebt je eigen waarheid.
3 0
ram
Wat doe je dan op deze site? En... je praat onzin.
5 -1
Woodenshoe1
Jullie zijn wat traag van begrip hier. Noa Lang kan er niet zoveel van, en ja ik ben voor Ajax én voor FC Twente. Omdat ik daar vamdaan kom.... Zoek het uit. Jullie zullen over een jaar bevestigen wat ik al zeg, bij Lange na niet goed genoeg! Doei
0 -5
Kingoffdatoilet
Leuke woordspeling :)
1 0
Ozymandias
Hahah, je liegt dat je barst... Hij is namelijk geen een keer gewisseld in een thuiswedstrijd.
6 -2
Woodenshoe1
Joh wat jij denkt makt me niet uit. Het is een speler die het nevernooit gaat redden bij Ajax. Dat zie jij ook wel ma dit seizoen.
1 -8
Ozymandias
Hij heeft er weinig van gemaakt?! In de tweede seizoenshelft van de Eredivisie was er geen enkele speler (zelfs Ziyech dus niet) die meer kansen creëerde dan Lang.
5 -1
Woodenshoe1
Ze kunnen hem missen als kiespijn, verwend ventje gekomen uit Amsterdam die te beroerd is om te werken...
0 -7
Ozymandias
Hij was by far hun beste speler in de tweede seizoenshelft en de FC Twente supporters waren (zoals onder de wedstrijdverslagen op Voetbalzone) meestal enorm over hem te spreken.
6 -1
Woodenshoe1
Hou ff op zeg...
0 -6
Woodenshoe1
Lang beter dan Stengs??? Gaat het goed met je???
4 -5
Ozymandias
Lang was in de tweede seizoenshelft véél beter dan Stengs (die nauwelijks goede wedstrijden speelde). Kijk alleen al naar de wedstrijd tussen AZ en FC Twente waarin het verschil in niveau tussen Lang en Stengs enorm was. Stengs is een gehypte speler die in de eerst seizoenshelft goed speelde voor AZ maar daarna niets meer van zich heeft laten zien en bij Ajax moeite zou hebben met het niveau. Als Lang bij AZ had gespeeld hadden veel mensen geschreven dat Ajax hem zou moeten aantrekken.
4 -3
Woodenshoe1
Ajax moet Stengs ook niet halen, maar aan Lang heb je ook weinig. Ik heb wedstrijden gezien waarin hij kansen miste op hopeloze wijze, erbij liep als een vedette en het team in de steek liet. Dat zegt mij veel meer dan die dooie cijfertjes. Lang gaat nevernooit een basisplaats bij Ajax veroveren.
3 -5
Ozymandias
Hoe iemand erbij loopt zegt meer dan hoeveel kansen iemand creëerd voor zijn teamgenoten? Tja, dat toont al aan dat je totaal niet objectief bent over Lang.
4 -2
Woodenshoe1
Ja, als het niet loopt moet je oom meedoen. En niet als een dooie achter iemand aan sjokken. Dat kost punten namelijk, en daarom is iedereen in Enschede em kotsbeu. En daarom zal hij het ook nooit ergens redden.
4 -5
Woodenshoe1
Whahahaha dat zegt dat ik 8 keer in Enschede op de tribune heb gezeten bij mijn 2e favoriete club. En dat iedereen em uitkotst daar. Ik hoop dat ten Hag het beter snapt als jij...
2 -6
Ozymandias
Acht wedstrijden? Lang heeft maar vier thuiswedstrijden voor FC Twente gespeeld...

Het lijkt erop dat je gewoon niet objectief bent. Anders had je nooit geschreven dat de speler die bijna alle aanvallende kansen voor je club creëerde "er weinig van gemaakt daar".
4 -1
Woodenshoe1
Heeft Twente er ook maar 4 gespeeld? Heb ik dan naar niets zitten kijken?
0 -5
altijdwelwat
Heeft maar 3 thuiswedstrijden gespeeld ! Tegen Sparta en AZ was hij de beste man op het veld , en tegen Heerenveen was hij de beste op het veld van Twente. Maar goed zie jij lekker wat je wil zien.
4 -1
Woodenshoe1
Zal niet meer dan een bankzittertje worden volgend seizoen, met hopelijk weinig invalbeurten
1 -5
Ozymandias
"Whahahaha dat zegt dat ik 8 keer in Enschede op de tribune heb gezeten bij mijn 2e favoriete club."

Wat zeggen de wedstrijden die jij van FC Twente kijkt waar Lang niet aan meedeed over Lang? Heb je ook nog wedstrijden van andere clubs waar Lang niet meespeelde bekenen die iets zeggen over zijn kwaliteiten?
4 -1
Woodenshoe1
Geen fuck, gaat het ook niet om. Maar ik volg Twente. En deze gozer gaat het echt niet redden. Zeker niet bij Ajax. Maar daar kom jij nog wel achter. Fijne zondag! Kusjes
0 -4
Ozymandias
Andere FC Twente supporters prezen hem juist om zijn inzet zoals hier:

"Jij ook bedenkt Noa.. vooraf dacht ik echt zoals velen wat moeten we met zo'n gast maar je hebt mij echt verbaasd door je ongelofelijke inzet! Je bracht wat extra's voor zulke spelers kom je naar het stadion"

"Voor ons supporters was hij absoluut van waarde. Eindelijk geen slappe zak, maar iemand die echt wilde winnen. Al waren het maar een paar wedstrijden, hij was een lichtpuntje op het veld voor mij als supporter."

Bron: https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=371212

Je bent letterlijk de enige supporter van FC Twente die ik heb zien schrijven dat hij weinig toevoegde.
4 -1
Woodenshoe1
Kies jij je eigen waarheid maar. Have fun!
0 -7
Ozymandias
Mijn waarheid is de waarheid die ik met eigen ogen heb gezien waarin Lang bijna elke wedstrijd by far de beste speler van FC Twente was.
4 -1
Woodenshoe1
Nou dan wens ik je veel plezier volgend jaar. Totaal ongeschikt voor Ajax....
0 -6
Ozymandias
Bedankt, ik wens jouw veel plezier bij FC Twente.
4 0
Woodenshoe1
Onze beste speler, ik ga morgen nog naar pearle hahahahahahahahahahahahahaha
1 -7
MosesD
Hoe oud ben jij jongen? Pfffff....
0 0
Woodenshoe1
Hahahaha dank, gelukkig zónder Noa Lang komend seizoen!
0 -7
foensai
Ik denk dat je die er graag bij had gehad volgend seizoen. Twente heeft namelijk niet veel contract spelers meer.
0 0
Dubbelvla
Ik wil ook een keer een elftalletje pitchen, lang over nagedacht, maar denk dat dit t moet zijn.

Ik ben benieuwd wat we met de spitspositie gaan doen komend jaar, Huntelaar houdt zijn energieke spel niet een hele wedstrijd vol, en Tadic vind ik sterker als ie meer een beetje vanaf links komt. Brobbey en Traore kunnen dus samen strijden om de plek voorin, om echt weer eens talent een kans te geven.

W.m.b. kunnen we in de eredivisie makkelijk vol op de aanval spelen: ik noem deze opstelling de Wervelwind-opstelling, door de befaamde 2-3-2-4 indeling. Waarom geen twee spitsen, waardoor Traore en Brobbey samen de kans krijgen, met aanvoer vanaf zowel de zijkanten als achter de spitsen van de creatieve tadic en antony. Daarmee kunnen Antony en Neres ook samen in een elftal. Met Martinez, Gravenberch, Unuvar (er vanuitgaande dat Donny gaat) heb je een controlerend blok dat ook gewoon lekker dicht tegen de 16 van de tegenstander aanspeelt, veel naar voren mag steken, en daarachter Blind die lekker veel dieptepassjes strooit. Om die kracht te verdubbelen, dacht ik daarnaast misschien nòg een keer Blind, voor twee keer zoveel dieptepasses. Voor Onana dacht ik dat we aan alle spelers van Ajax 2 kunnen vragen of ze gratis willen spelen zodat we hun inkomen in geheel naar Onana door kunnen schuiven, zodat ie blijft.

Nu we de eredivisie financieel steunen ga ik er vanuit dat compensatie door te spelen met 12 man geen probleem zou moeten zijn.

Wat vinden jullie van deze opzet? (Alleen serieuze feedback a.u.b.)

Promes - Traoré - Brobbey - Neres
———Tadic———Antony——
—Martinez—Gravenberch—Unuvar——
———— Blind — Blind ————
————— Onana —————
2 -10
altijdwelwat
Volgens mij is de vla bedorven , je stelt 12 spelers op ...... en met alle respect Unavar en Brobbey hebben nog niks te zoeken op dit niveau.
0 -1
Dubbelvla
is 13 beter denk je?
1 -2
Ajax4life16
zoveel moeite doen voor zo'n matige joke.. Jezus jij moet vast veel met je tijd te doen hebben
5 -1
Dubbelvla
zoveel moeite was 't niet hoor, bovendien is het zondag, dus meh.
3 -2
fanforeffer
Tot nu toe niet mij niet overtuigd. Als je Traoré als spits en als reserve Huntelaar hebt, heb je een heel zwak spitsen duo.Denk dat beide weinig kans maken op een basis plaats.
3 -1
Woodenshoe1
Eens, hij is veel te lomp. Ajax is veel meer een club van meer technisch begaafde lichtvoetige spitsen. Deze man is niet geschikt voor snel combinatiespel in de kleine ruimte
1 0
Hagmag
Ik begrijp zijn wens. Echter wat ik tot nu toe van Traoré gezien heb was MATIG. Ik kan het mis hebben maar hij heeft niet de potentie voor de spitspositie bij Ajax.
Hoe staat Brobbey er voor ?
2 -1
ajaxrulesz
MEt deze speler kun je niet aankomen in de cl. Hij kan het tempo van de eredivisie niet eens aan. Europees zul je niks klaarmaken met hem in de spits, net zomin als met Huntelaar. Er moet echt nog een goede spits bij. Marc trek die poeplap, overtuig de rvc. Jonathan David ophalen bij Gent. Ik weet helaas ook wel dat het een utopie is dat Ajax 30 miljoen gaat uittrekken voor een nieuwe speler margoed proberen kan!.
5 -7
Sampaoli
Kap nou eens met dat geschreeuw om Diatta en David. Ze komen niet, want ze zijn véél te duur. Daarnaast passen ze niet in onze speelstijl. Diatta is een rechtsbuiten en een ren je rot speler, Neres en Antony zijn veel beter. David is ook een speler die gedijd bij ruimte en speelt in een 2-spitsen systeem nu. Hij wilt zelf naar Duitsland. Laat het svp eens los in plaats van continu te zeuren om aankopen.
4 -2
Ozymandias
Ajax moet zich niet fixeren op prestaties in de Champions League. Die prestaties komen namelijk alleen voort uit periodes waarin ze het risico durfte te nemen om talentvolle spelers het vertrouwen te geven. Als Bosz niet het risico had durven te nemen om De Ligt als centrale verdediger een basisplaats te geven (voordat hij een Champions League waardige speler was) had Ajax vorig seizoen niet de halve finale van de Champions League gehaald. Als Onana niet noodgedwongen een kans had gekregen als doelman (omdat Krul geblesseerd binnenkwam) had Ajax die halve finale ook niet gehaald.

Elke succesvolle Europese periode in de historie van Ajax kwam voort uit een periode waarin de hoofdtrainer talenten een kans gaf als basisspelers lang voordat ze een Champions League waardig niveau hadden. Op het moment dat Ajax zich gaat fixeren op de Champions League worden talenten die kans niet meer gegeven en zakt de kans dat Ajax binnen een paar seizoenen een goede prestatie in de Champions League zal neerzetten tot nul. Jammer genoeg lijkt Ajax dat na elke succesvolle periode weer te vergeten en moeten ze dat daardoor steeds weer opnieuw leren.
8 -1
Ajax27
Precies dit dus. Mensen hier vergeten al snel dat we nog steeds een kwalitatief ervaren blok aan mensen hebben met Blind, Tadic en Promes. Ja je hebt nu goede spelers als Ziyech en Donny die weggaan. Vorig jaar waren het Frenkie en de Ligt. Maar ergens moet je jong talent weer de kans gaan geven zodat ook zij nu de komende 3 jaar met elkaar kunnen samenspelen en over 3 jaar geweldige resultaten op nationaal en internationaal niveau kunnen neerzetten. We blijven een opleidende club. Ik heb hier vaker het idee dat mensen denken dat we structureel wel eventjes de kwartfinales van de CL moeten behalen. Ik zal jullie even uit de waan halen mensen... zoiets als 2019 ga je 1 keer per 10-20 jaar meemaken. Een unieke selectie waar veel van de jongens al 3 jaar of langer als team met elkaar samen speelde. Aangevuld met absolute kwaliteit en ervaring in de vorm van Blind en Tadic. Als Onana, vd Beek en Nico vertrekken heb je gewoon nog maar 3 basisspelers over die in 2019 de halve finale speelde. We zullen gewoon weer moeten bouwen. En bouwen kost tijd. Laten we vooral nu met de jonge talenten van nu gaan bouwen aan nieuwe successen. Over 2-3 jaar kunnen we 2-3 nieuwe spelers halen die de ervaring en kwaliteit van de 'oudjes' zal verversen en voila... Je hebt weer een recept voor succes.
1 0
OuweDibbes
Ozymandias, daarmee ben ik het mee eens. Al bleven dat jaar ook voor het eerst een aantal spelers. Het is goed dat Overmars er soms voor gaat liggen zodat er niet teveel spelers de deur uit lopen. Ik ben eigenlijk dit jaar voor niet teveel aankopen. We hebben een overvolle selectie. Ik zou het best dit jaar aandurven met Traore en Brobbey. De eerste moet meer stappen maken, is in mijn ogen te vaak onzichtbaar. De tweede heeft in alles dat hij de komende jaren de spits kan worden van Ajax 1 mits hij zijn contract maar verlengd. Zo niet, dan meteen verkopen. Zal ik gaan voor Yuri Alberto van Santos.
Onana is een topkeeper, krijg je een bod van 40 miljoen gewoon scherpen of Kotarski te kans geven. Nee die hebben niet het niveau van een Onana, maar oke dat is samen met van der Sar de beste keepers van de laatste 50 jaar bij Ajax. Niveau Cillessen of Stekelenburg zijn ook top, en ik denk dat beide naar dat niveau kunnen toegroeien. Stekelenburg kan beide helpen bij dit proces en de schade die jonge keepers altijd makkelijk maken eventueel opvangen.
Ik mag mij alleen zorgen om de linksback positie. Ik zie niet 1 2 3 wie dat zal moeten doen als Tagliafico weg gaat. Wijndal is een irritante leijer en voor het bedrag wat Wijndal moet kosten is het erg mager wat hij laat zien. Ramon van Flamengo misschien een optie?
0 0
wladimir
Precies. In het seizoen van Bosz kwam Sanchez erbij en werd Ziyech gekocht. Sanchez kwam laat aan. Hij had de CL van ZA gewonnen. Ziyech werd heel laat gekocht toen Ajax in paniek was. Iedereen in NL wist dat hij van toegevoegde waarde zou zijn behalve Overmars. Bosz haalde Traoré als spits, maar stelde hem rechtsbuiten op, waardoor El Ghazi via de achterdeur vertrok. Dolberg was de absolute revelatie dat seizoen. Ook Tete, Riedewald en Bazoer verlieten na dat seizoen de club. De Jong, Ligt, Eiting en Nouri maakte hun debuut dat jaar. Feyenoord werd met mazzel kampioen, maar die EL finale maakte ons weer trots.

Ten Hag kreeg iets wat de onervaren Keizer niet kreeg. Hij haalde Labyad als opvolger van Ziyech. Blind en Tadic kwamen voor een enorme transfersom en salaris. Uiteindelijk ging Ziyech niet weg. Mathijs de Ligt en Frenkie de Jong zijn onwaarschijnlijke talenten. Donny van de Beek zit iets onder dat niveau, maar die gaat ook Europese top halen als hij geduld heeft.

Wanneer Onana, Veltman en van de Beek blijven dan kan Ajax best overwinteren in de Champions League. Blind, Tadic, Neres en Promes blijven sowieso. Dat kampioensschap moet ook wel goed komen.

Aankomend seizoen zou wel eens het seizoen kunnen worden van Traoré. Het hangt allemaal een beetje af wie de vervanger wordt van Ziyech. Labyad, Tadic, Lang en misschien die Antony komen daarvoor in aanmerking. Hij gaat in ieder geval meer minuten krijgen dan afgelopen seizoen.
1 0
ajaxrulesz
HEt is wel zo dat met teveel jonge talenten je geen prijzen zult winnen. Ajax moet uitkijken dat het niet teveel leunt op talentvolle jonge spelers. Het zit in ajax bloed om opportuun te spelen. Sommige spelers zijn daar vooral jonge niet goed tegen bestand. Ajax 1 spelers worden soms onrealistische verwachtingen van verwacht vooral de fans van ajax zijn ontzettend veeleisend. Mischien dat Traore daar momenteel deels aan gebukt gaat en daarom zijn prestaties matig zijn maar Ajax profileert zich als europese club die europees wil meetellen ik denk persoonlijk niet dat Traore aan die eisen voldoet nog niet eens EL niveau heeft hij.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk moet er een bepaald balans aanwezig zijn maar Ajax heeft met Tadic, Blind, Promes, Tagliafico, Onana, Neres en Vd Beek een fundament staan waar talenten als Mazraoui, Eiting, Lang, Jensen, Traoré en Gravenberch zich aan op kunnen trekken. Zelfs als één van de ervaren spelers vertrekt heeft Ajax nog meer dan genoeg ervaring in de basis staan waar twee/drie onervaren talenten zich aan op kunnen trekken.
1 -1
DT10
Promes - Traoré - Neres
————- Tadic ————
— Martinez — Donny —
Nico ——————— Dest
—— Blind — Schuurs —-
———— Onana ————
5 -3
GvanAchteren
Prima team als iedereen blijft. Ik zou alleen ook Brobbey en Antony regelmatig laten spelen.
3 -2
altijdwelwat
Op basis waarvan zou Brobbey veel moeten spelen ? Eerst maar eens verlengen en 20 goals maken , geldt trouwens voor al die zogenaamde wonderkids laat het eerst maar eens zien.
1 0
Ozymandias
Volgens mij hoort de vraag bij Ajax niet te zijn 'op basis waarvan een speler speeltijd zou moeten krijgen' maar 'op basis waarvan een speler géén speeltijd zou moeten krijgen'. Als er geen reden is om een speler geen speeltijd te geven hoort hij die speeltijd te krijgen.

Brobbey heeft zich het afgelopen seizoen (net als elk seizoen sinds ik hem met enige regelmaat heb zien spelen) goed ontwikkeld en hoewel ik niet denk dat hij klaar is voor een vaste basisplaats zie ik geen reden om hem geen speeltijd te geven.
0 -1
Ozymandias
Als dat het basiselftal wordt kan Antony kan met Promes en Neres rouleren en kan Brobbey als back-up van Traoré fungeren. Huntelaar moet alleen aan spelen toekomen in de laatste 20 minuten van wedstrijden (als de stand erom vraagt). In wedstrijden die Traoré niet kan beginnen moet Ten Hag dan kiezen tussen 1) Tadic in de spits en een adere speler op '10' en 2) Brobbey in de spits. Welke van de twee een betere keuze zou zijn ligt waarschijnlijk aan de tegenstander.
0 -1
altijdwelwat
Met Tadic en Donny heb je 2 man die veel te diep staan , hoe vaak heb ik Donny wel niet amper aan het spel deel zien nemen afgelopen seizoen ? Staat met regelmaat veel te diep , waardoor hij bijna niet aanspeelbaar is. Plak bij Tadic 10 op zijn rug en hij veranderd in een slenterende nonchalante Balkan 10 , leuk in balbezit dramatisch bij balverlies.
0 0
Ozymandias
Vd Beek staat diep omdat hij wordt opgedragen om diep te staan. Hij heeft bij Jong Ajax en in de jeugdopleiding laten zien dat hij (als hij daartoe opgedragen wordt) ook het gros van de wedstrijd achter de bal kan spelen.

Ik vind de positionering van Vd Beek als '10' geen probleem. Zijn rol is (positioneel gezien) om ervoor te zorgen dat de ruimtes op het middenveld groter worden zodat de spelers met creativiteit meer ruimte krijgen om daarvan gebruik te maken.

Met zo'n 'type Müller' als '10' moet het middenveld in de opbouw de kant op kanteleren naar de bal niet is. Als de bal aan de rechterkant is moet Vd Beek dus in de linkerhalf-space komen te spelen, de rechtercentrale middenvelder moet wat dieper komen te staan en de linkercentrale verdediger moet ongeveer komen te staan waar een '6' had gestaan (als Ajax met een '6' had gespeeld).

Zo kan de rechtsback naar binnen knijpen om naast de linkercentrale middenvelder te komen spelen en heb je centraal en aan de kant van de bal vijf spelers relatief dicht bij elkaar in de buurt (de rechtercentrale verdediger, de linkercentrale middenvelder die nu op de positie van de '6' staat, de rechtsback en de rechtercentrale middenvelder die nu op de positie staat waar normaal een rechtshalf zou staan en de rechtsbuiten).

Daardoor zal de tegenstander naar rechts (wat voor de tegenstander links is) op moeten schuiven waardoor er aan de linkerkant enorme ruimtes vrij komen die Vd Beek samen met de linksback en linksbuiten moet bespelen. Dit was de rol die Müller onder Guardiola meestal had. Om deze rol in te vullen moet een speler een groot spelinzicht hebben (zodat hij positioneel geweldig is) en Vd Beek heeft vorig seizoen laten zien dat erg goed te kunnen.

Voor zo'n speelstijl moeten er op de posities van linker- en rechtercentrale middenvelder wel spelers staan met opbouwende creativiteit (qua dribbels en/of passing). Het werkt dus niet als Ajax met Vd Beek op '10' en Álvarez en Martínez als controlerende middenvelders speelt (zoals Ten Hag het afgelopen seizoen een aantal wedstrijden deed voordat hij Ziyech naar de '10' verhuiste).

Waarom zou Tadic als '10' opeens niet meer goed meedoen in het drukzetten bij de omschakeling bij balverlies terwijl hij dat als spits en buitenspeler wel doet? Het lijkt me sterk dat zijn gehele mentaliteit opeens zal veranderen.
2 -3
Ozymandias
Als er niemand uit de basis vertrekt lijkt dat me één van de beste opties voor het basiselftal.
0 -1
Henkjanklaas
Ik twijfel nog aan deze nog jonge speler. Vorig seizoen leek hij me ook een tikkie te zwaar en wellicht daardoor minder wendbaar en flitsend.
4 0
geDaante
Kan zo lijken he, het lijkt me een type, net als Brobbey, met enorm veel spiermassa en korte spieren. Dat komt natuurlijk heel bonkig over. Maar inderdaad, op kracht moet ie niet gaan trainen, juist op wendbaarheid en lenigheid.
1 -1
Ozymandias
Ik geloof dat ze dat bij Ajax wel goed in de gaten houden. Brobbey hebben ze heel lang verboden om ook maar naar een halter te kijken. Pas nadat hij zestien werd mocht hij met gewichten gaan trainen waarna zijn explosiviteit in één seizoen enorm is toegenomen.
3 -3
ZwartNazareth
Hij lijkt me niet goed genoeg, qua handelingssnelheid en techniek.
5 -3
Spectre
That's the spirit
0 -1
EKS
Zou toch een waanzinnig verhaal zijn. Zo’n jongen uit het straatarme Burkina Faso, die via Cape Town een basisplaats in het eerste bij Ajax weet te halen.
2 -2
Pheadrus
Ik ben al vanaf de eerste beelden fan van Traore. Ik vind het eigenlijk ongelofelijk dat hij zo gemakkelijk aansluit bij Ajax. Denk je in; een 18 jarige Afrikaanse speler die de 1,5 jaar voor zijn 18e geen wedstrijden heeft mogen spelen. Dat verraad toch zijn talent? Al helemaal omdat het niet makkelijk is om bij Ajax de spits positie in te vullen, zoals Dolberg en anderen hebben laten zien. Ik heb verschillende keren video analyses hier gepost van zijn eerste wedstrijd. Ik de kleine ruimte is hij goed. Ten Hag vindt hem goed in het "doorspelen" en Promes zegt graag met Traore te spelen. Het enige waar hij mij minder in bevalt is "lichtvoetigheid". Met gezicht naar de goal, 1 op 1 met een centrale verdediger; dan gebruikt hij een overdaad aan power om de man voorbij te komen. Bergkamp had dat heerlijke lichtvoetigheid en Ejuke de snelheid. Ik hoop dat Traore hetzelvde langdurige vertrouwen krijgt (blijven kansen geven) als bijvoorbeeld Dolberg.
4 -2
Ozymandias
Ik ben het geheel met je eens. De opleiding die een speler heeft gehad is niet voor niets iets waar scouts naar kijken. Als een talent zijn gehele opleiding op De Toekomst heeft gehad is de kans groot dat een talent dat nooit goed is begeleid in zijn ontwikkeling meer onvervuld potentieel heeft. Een talent als Traoré wat pas op zijn zestiende bij een redelijke opleiding (Ajax CT) terecht kwam maar vervolgens pas toen hij als achttienjarige de stap naar AFC Ajax maakte weer officiele wedstrijden mocht gaan spelen (doordat hij in Zuid Afrika geen werkvergunning maar alleen een verblijfsvergunning had aangezien Ajax anders de regels van de FIFA zou schenden) heeft waarschijnlijk een enorm onvervuld potentieel. Daarom vind ik ook dat als hij het komende seizoen geen basisplaats krijgt Ajax hem moet verhuren omdat hij anders nog een periode te weinig wedstrijden zal spelen.
2 -4
JariJari
Ik ben heel benieuwd hoe Traore het komende jaren gaat doen. Ik zie een bak rauw talent als ik hem aan het werk zie.
0 0
BillSplate
Zou toch hetzelfde verhaal als Finidi en Kanu kunnen worden. Die kregen natuurlijk een veel betere opleiding van het moment dat ze bij Ajax 1 aansloten. De rest is geschiedenis. Nu aan Traoré ook de taak om dit waar te maken.
0 -2
geDaante
Zeker. Het geeft aan dat Traoré intrinsiek inzicht heeft in het spelletje, ook snel leert.

Buiten dat heeft hij waarschijnlijk veel voetbal gespeeld op straat, en dat is natuurlijk wel de beste leerschool, nog belangrijker dan zo'n opleiding. Daar wordt je balgevoel en techniek optimaal ontwikkeld, wordt je slimmer en beter in combineren, etc.

Dat alles valt later nauwelijks meer te ontwikkelen, althans, lang niet zo goed als wanneer je dat in je kinder- en vroege tienerjaren doet. Tactiek en dergelijke is wel aan te leren op latere leeftijd, zeker als desbetreffende voetballer van zichzelf wat spelintelligentie heeft.
0 0
Bobbaasje
Brobbey natuurlijk!
3 -1
X-RaY
Traore is sterk, technisch en heeft overzicht hij moet alleen nog dodelijker voor de goal worden en positioneel nog verbeteren voor de rest heeft hij al het volle pakket.

Als hij gaar scoren wordt een beest ik zet iig me geld op hem aankomend seizoen.
2 -1
ram
Mooie ambitie maar ik zie het niet gebeuren. Tadic is simpelweg beter.

Maar Traore is wel het beste alternatief als Tadic niet kan spelen en als je op dezelfde manier, met een valse 9, wil spelen. Als je iets anders wil - eigenlijk simpelweg minder voetbal maar meer zekerheid op goals, dan zal Ten Hag voor Huntelaar kiezen.
1 0
Pheadrus
Kun je niet met Tadic en Traore spelen? Tadic kan toch meer dan Spits? Bijvoorbeeld;

-------------------Traore-------------------
Neres----------Promes---------Anthony
---------Tadic------------vdBeel/Gravenberch/Eiting
Martinez--Blind--Veltman-----Mazraoui
0 -3
Ozymandias
Waarom dan niet "gewoon" met Promes en Neres op de flanken, Tadic op '10' en Traoré in de spits?
1 -1
ram
Ja, dat vind ik eigenlijk niet zo'n slecht plan! Dan hoef je misschien niet eens een creatieve middenvelder te kopen als opvolger van Hakim. Ik had daar niet aan gedacht omdat Tadic veelal op de flanken wordt gebruikt (als ie niet in de spits staat) en daar vind ik hem niet zo geweldig.

@Pheadrus: geen slecht idee dus. Maar Tadic zo ver naar achter kan volgens mij echt niet. Daar past ie in mijn ogen totaal niet. Dus dan moet Tadic op '10'.

Echter is het de vraag of Ten Hag dit (regelmatig) zal gaan doen. De hele boel ombouwen voor Traore is niet heel logisch aangezien Traore natuurlijk niet zo geweldig is dat hij absoluut moet spelen. Ik zie hem dan eerder iets ombouwen om Antony in te passen; die schijnt op '10' ook te kunnen.

Even afwachten dus. Er zal nog e.e.a. vertrekken en ik verwacht ook nog wel een paar aankopen; vooral op het middenveld en achterin.
0 0
Pheadrus
Het is gekunsteld om inderdaad Anthony er ook in te krijgen. Maar inderdaad als commentaar hieronder; beter Anthony rustig brengen en laten rouleren.
1 0
Toekomst1900
Het enige geknutsel is Neres volgens mij. Sinds januari niet op veld getraind volgens mij...
0 0
geDaante
Hij zal zowel Neres en Antony in het veld willen hebben. Ook wel zonde een van de twee op de bank te zetten. Neres zal dat niet meer pikken en weg willen, Antony moet spelen om door te ontwikkelen en is natuurlijk een flink dure aankoop.

Ik zou in dat geval Promes opofferen. Neres ie veel beter vanaf rechts, maar vind ik op links nog steeds beter dan Promes.
1 -1
Ozymandias
Antony heeft een enorm potentieel maar ik denk dat als mensen verwachten dat hij direct een geweldige speler voor hem zal zijn hij binnen no-time door veel leden van AzijnShowtime zal worden afgeschreven als miskoop (zoals ook met Neres gebeurde na zijn eerste halve seizoen bij Ajax). Ik zou hem eerst eens seizoen met Promes en Neres laten rouleren zodat hij zich aan de speelstijl en het niveau van Ajax kan aanpassen. Anders zal de druk op hem na één of twee mindere wedstrijden direct enorm worden (door zijn prijskaartje).
1 0
geDaante
Ja, dat kan ook zeker, klinkt ook beter, misschien dat Pheadrus dat ook wel zo voor zich zag.
0 0
AFCA.
Ik ben nog niet echt overtuigd van hem. Heeft niet echt een hele goede techniek en is niet heel wendbaar. Vind het meer een type die wat meer ruimte nodig heeft. Ik denk dat Brobbey dan meer kan brengen als aanspeelpunt. Zoals Tadic dat deed. Die is echt fenomenaal met de rug naar de goal. En als Ajax spits speel je vaker met je rug naar de goal dan met je gezicht naar de goal. Daarin vind ik Traore nog te zwak. Maar ik laat mjj graag verrassen door hem.
5 -1
afcas
Traore is daar juist sterker in dan brobbey?
0 0
eros
Ik vind Traore klaar voor het eerste. Dit seizoen wat inval beurten en mogelijk pakt hij een basisplaats.
Danilo zou ik een jaar verhuren. Leuke speler, maar ik zie hem dit jaar nog niet als 1e elftal speler.
Hansen/Brobbey leuke spelers voor jong ajax en incidenteel bij het eerste.

4 spits voor de toekomst, het wordt druk. Gelukkig kunnwn Danilo en Hansen ook op de flank.
1 -4
geDaante
Hansen heeft bij vlagen laten zien niet onder te doen voor iemand als Ünuvar.
1 0
Ozymandias
Hansen heeft niet de fluwelen techniek die Ünüvar heeft maar hij is goed in de kleine ruimte met zowel acties als combinaties. Ik denk dat zowel Hansen als Ünüvar goed functioneren met een spits als Traoré/Brobbey waardoor ze weten dat ze altijd een balvast aanspeelpunt hebben.
0 0
geDaante
Van wat ik gezien heb was ik echt wel onder de indruk van zijn balgevoel en techniek.

Ook schat ik op basis daarvan Hansen mentaal/qua handelen net wat hoger in. Ünuvar heb ik hoog zitten, maar komt soms toch ook wel een beetje over als een gemaakte voetballer. Die filmpjes waarin hij steevast met zijn pa oefent, komen dan naar boven. Het is verre van een Nouri bijvoorbeeld, maar is ook wel een ander type. Waar Nouri een echte half is, is Ünuvar meer een 10 die ook op de flank kan.
0 0
Ozymandias
De vele fenomenale steekpasses die Ünüvar (regelmatig met buitenkant van zijn voet) geeft zie ik Hansen niet zo vaak geven geven. Naast de passtechniek vind ik ook de traptechniek van Ünüvar van een hoger niveau dan dat van Hansen.

Ik denk zelfs dat Ünüvar een betere speler is dan Nouri op zijn leeftijd. Zijn passtechniek is maar iets minder en zijn traptechniek en dribbelkwaliteiten zijn beter. Daarbij heeft hij een grotere inhoud en is hij ook fysiek sterker dan Nouri als 16/17 jarige was. Ik vond Nouri alleen een nog leukere voetballer om te zien spelen vanwege het ongelofelijke spelplezier wat hij uitstraalde.
1 0
Ajax4life16
Nouri was veel beter. De techniek van die 2 is niet eens te vergelijken, Nouri was veel natuurlijker en fluweler
1 -1
Ozymandias
Nouri speelde op voor zijn 17e verjaardag pas vier wedstrijden met de o19 van Ajax mee waarin hij het best lastig had met het hogere tempo van tegenstanders met een veel groter atletisch vermogen. Als hij net als Ünüvar als 16 jarige al in de Eerste Divisie had mee had mogen doen zou hij totaal zijn overlopen en had hij ook aan de bal het moeilijk gehad door de atletische voorsprong van die de tegenstanders op hem zouden hebben gehad. Het feit dat Ünüvar al op 16 jarige leeftijd (een atletische achterstand heeft op zijn tegenstanders) in de Eerste Divisie al bijna optimaal gebruik weet te maken van zijn enorme voetballende vermogen toont aan dat hij een veel completere voetballer is dan Nouri op die leeftijd was.
1 0
geDaante
Danilo heeft geen toekomst bij Ajax denk ik. Vind ik een beetje een nietszeggende, weinig toevoegende speler.
2 0
Multi
Ik vond dat hij het over het algemeen goed deed. Ik vond hem vooral sterk in de andere om zich heen beter te laten spelen, door ruimte voor ze te maken of andere spelers bezig te houden. Echter kwam zijn aanname soms nog wel eens tekort waardoor hij de controle soms niet had om het spel te versnellen. Daarnaast mag het ook echt nog meer een killer worden voor de goal, want hij had zeker een aantal keer meer moeten scoren.

Maar ik vond zijn werklust op een gegeven moment echt een verademing ten opzichte van Tadic, toen hij in de periode zat dat het totaal niet liep. Als hij aan bovenstaande aspecten werkt en het lukt hem om hierin te groeien dan kan hij zich zeker ontwikkelen tot eerste spits. De vraag is en blijft alleen gaat dat lukken en laat hij het ook zien op het moment dat hij de kans krijgt.
0 0
Aspers73
Ik zie Traore en Brobbey het beide niet halen. Vind ze helemaal geen Ajax spits zoals ik ze vroeger in de jaren 80 en 90 zag doorkomen. Maar we gaan het zien de komende tijd.
4 -3
Ajax27
Dat ze het beiden niet halen is wel erg voorbarig. Als 1 van beiden er komend jaar 15 in legt hebben ze gewoon een prima debuutjaar. Jij refereert naar de tijden van Van Basten, Bergkamp en Kluivert... Nee een dergelijk type is nooit meer voorbij gekomen. De enige die er technisch bij in de buurt kwam was Suárez, maar die had vooral de enorme wilskracht om ten koste van alles te winnen en in de kleine ruimte zich altijd door een verdediging te wurmen. Waar jij op doelt is het verfijnde, dat gracieuze, gecombineerd met techniek en inzicht. Tja... zo'n speler maak je eens in de ik weet niet hoeveel jaar mee. En dan moet je ook nog hopen dat ie Nederlands is, want een buitenlandse speler die zo goed is, die hengelen wij never nooit niet bi ben
2 -2
Saanchez
Ajax speelt ook ander voetbal dan 30 jaar geleden dus dat argument gaat niet op. Uiteindelijk blijft het meest belangrijke goals maken, ruimtes creëren en de bal kunnen vasthouden in kleine ruimtes. Over Brobbey heb ik ook nog wel mn twijfels maar ik zie in Traoré wel een groot succes
1 -4
Afca85meer
Dit wordt een hele goede spits. Jammer dat hij dit jaar niet heel veel kansen hoeft te verwachten. Tadic blijft de spits want die heeft het loopvermogen niet meer voor de flank en rendeert er prima. Huntelaar is er daarnaast ook nog.
0 -5
Ajaxbrl
Doe mij Brobbey maar..
11 -3
Ozymandias
Als er maar één van de twee de komende jaren door kan breken hoop ik dat het Brobbey is (omdat hij uit de jeugdopleiding van AFC Ajax komt) maar ik denk dat Traoré meer potentieel heeft. Beide hebben een groot atletisch vermogen en een goed overzicht voor de diepgaande spelers maar ondanks dat Brobbey (in Amsterdam) een véél betere opleiding heeft gekregen heeft Traoré (die voor zijn komst naar Amstrdam ook nog eens anderhalf jaar geen officiele wedstrijden mocht spelen) een groter voetballend vermogen.
0 -8
Schip
Ik denk dat Brobbey juist meer te bieden heeft als voetballer. Hij combineert makkelijker in een drukke ruimte. Traore compenseert dat op kracht.
7 -2
Ozymandias
Ik vind Traoré juist beter in de combinatie in de kleine ruimte. Hij heeft ook een betere functionele techniek (aannames, passes, etc.) en aan de bal heeft hij meer kleine balaanrakingen (waardoor hij in de kleine ruimte juist zonder zijn fysiek te gebruiken de bal makkelijker bij zich kan houden). Beide missen trouwens nog veel te veel grote kansen. Dat is iets waarin ze een grote ontwikkeling moeten maken.
1 -4
Schip
Ik vergeet alweer helemaal dat Sontje Hansen er ook nog aankomt. En met Hansen heb ik Brobbey echt een paar keer door drukke KKD verdedigingen zien combineren, waar Traore dat voetenwerk gewoon niet voor heeft. Die gebruikt zijn schouders en armen dan om er langs te komen.

Maar goed, we zullen het hopelijk dit jaar zien. Er komt iig belachelijk veel talent aan.
5 -1
geDaante
Ja Hansen vind ik zéér veelbelovend. Iedereen heeft het altijd over Ünuvar, en terecht, maar Hansen doet qua niveau zeker niet onder, in mijn ogen.

Hansen is vlot, zeer technisch, combineert heel makkelijk, ook creatief.

Maar gebruik je hem ooit als spits, is het wel handig om een back-up te hebben a la Traoré of Brobbey. Dat zijn heel ander type spitsen, waardoor je tactisch wat kan doen.
1 0
Ozymandias
Ik vind het voeten werk van Traoré juist beter dan dat van Brobbey. Zoals ik al schreef heeft hij veel meer kleine balaanrakingen dan Brobbey. Brobbey gebruikt zijn fysiek juist veel meer (en ook beter) dan Traoré. Brobbey vind ik vooral goed wanneer hij met zijn rug naar het doel wordt aangespeeld, de bal kan controleren (wat voor hem makkelijk is aangezien niemand hem weg kan zetten) en vervolgens draait om een diepgaande middenvelder of buitenspeler de bal mee te geven. Ik schrijf al zo'n twee jaar dat de grootste kwaliteit van Brobbey niet zijn fysieke kracht is maar zijn gevoel van waar de lopende mensen zich bevinden. Je ziet regelmatig een Ajacied in zijn rug aan zijn loopactie beginnen maar dat Brobbey dan toch (alsof het instinctief is) weet dat hij de bal aan die speler mee kan geven.
0 -5
Libero
Ik zeg: Tadic op 10. In ieder geval in wedstrijden tegen kleinere tegenstanders, zodat Traoré basis kan. Hij is niet echt van de fluwelen techniek zoals Ziyech, maar zelfs als spits creëerde hij enorm veel kansen (3,7 key passes pw); dat lijkt me op 10 niet minder te worden. Was hij niet oorspronkelijk als vervanger van Ziyech gehaald en nam hij zelfs zijn rugnummer over? Nou dan.
4 -3
Ozymandias
Tadic heeft bij Southampton laten zien goed tot zijn recht te komen op '10'. Het zal dus zeker een optie kunnen zijn om Tadic op '10' te zetten zodat Traoré een basisplaats kan krijgen als spits.
5 0
Schip
Ajax moet echt even van het koopinfuus. Laat die jeugd het maar doen. Alleen nog een creatieve aanvallende middenveldert graag. Voor de controleursrollen hebben we spelers te over: Eiting, Gravenberch, Taylor, Martinez en Blind evt, Regeer op termijn. Maar waar zijn de draaitollen die hoger op het veld problemen kunnen veroorzaken. Enkel Unuvar en die vind ik het minst rijp van allen. De verwachtingen zijn ook erg hoog voor hem. Marin is geen 10, dat is toch meer een box to box speler.
5 -1
Afca85meer
Nee, we moeten doorselecteren en gewoon kwaliteit blijven kopen. Weg met de middelmaat als Veltman, Marin, Babel, Schuurs, Pierie.
2 -4
Schip
Als je in de CL centraal overeind blijft in Londen, Lille en Valencia, ben je geen middelmaat hoor. Zeker niet als je geen beest van een verdediger naast je hebt, waar je je aan kunt optrekken. Maar Veltman komt net dat beetje extra tekort vind ik, om door te kunnen groeien.

Verder is Babel al weg die enkel voor Neres / Promes kwam en die beiden zijn er weer. Pierie is middelmaat, eens. Marin is totaal verkeerd gescout door TH en Overmars, eens. Schuurs is jong gehaald, dit jaar kan hij nog een stap zetten, maar dan moet hij wel spelen.
1 -2
altijdwelwat
Noa Lang creëerde de 2e seizoenshelft de meeste kansen van alle Eredivisie spelers , en dat in een matige ploeg als Fc Twente. En dat in een erg zwaar programma met PSV uit , Utrecht uit, Vitesse uit, Emmen uit en Heerenveen en AZ thuis. Die jongen kan prima voetballen , alleen bijna niemand wil het zien omdat iedereen zich alleen maar druk maakt om zijn accent en voorkomen. Geef die jongen vertrouwen en je hebt een prima creatieve middenvelder.
3 -2
Schip
Lang alweer compleet uit het oog verloren... Dat is inderdaad de enige echt aanvallende middenvelder. Hij heeft de schijn een beetje tegen door zijn uitstraling en straataccentje. Spijt me, maar aan dat laatste erger ik me rot. Ik vond jongens als Frenkie, Eiting, de Ligt en Sierhuis juist veel volwassener overkomen met de manier waarop ze communiceren. Geen stoerdoenerij, geen poeha, gewoon nadenken en antwoorden.

Maar je hebt gelijk, hij verdient zeker een kans. Tja, misschien moet je dan gewoon niemand kopen op het middenveld. Tenzij je een buitencategorie talent kunt strikken.
4 -1
altijdwelwat
Ziyech was 3 jaar geleden ook bij vlagen onuitstaanbaar voor een groot deel van het publiek. Feit is dat als Eiting zo kon voetballen als Lang men op de banken stond :


https://youtu.be/yw8amFNdGGw

Lang creëert vanuit zijn dribbel enorm veel kansen , kijk de steekballen op Traore maar eens terug vanaf 3.15
0 0
Ozymandias
Vreemde keuze om Eiting als voorbeeld te gebruiken aangezien Ajax de afgelopen jaren op Ziyech na niemand met een betere pass- en traptechniek heeft gehad maar Eiting toch nog enorm veel kritiek krijgt hier op AjaxShowtime.
0 -1
BrandjeXL
Klopt, want met alleen traptechniek kom je er niet. Eiting speelt nog steeds als een pupil en is al bijna 23. Verkopen dus.
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, maar met een geweldige pass- en traptechniek gekoppeld aan een groot spelinzicht kan een speler (zeker bij Ajax) enorm veel komen. Kijk bijvoorbeeld naar Blind. Eiting heeft twee seizoenen nauwelijks kunnen spelen door blessures en het feit dat hij dus "al" 22 jaar oud is zegt mij daarom niet zoveel. Hij kon een paar seizoenen geelden als één jaar jongere speler al gemakkelijk mee in het hele hoge tempo van het Jong Ajax middenveld met spelers als Nouri, Vd Beek en De Jong. Het probleem is dat hij eigenlijk alleen geschikt is om op '6' te spelen en Ajax momenteel niet met een '6' speelt.

Sinds wanneer ben je trouwens al bijna 23 als je minder dan vijf maanden daarvoor 22 bent geworden?
0 0
altijdwelwat
Omdat ik ff geen grote tegenstelling dan Eiting en Lang kon vinden qua voorkomen.
0 0
Amp
Heb juist t idee dat we zo een draaitol op een van de 6en nodig hebben. Zodra er druk werd gezet afgelopen seizoen waren ze de weg kwijt en wisten ze niet meer rustig op te bouwen. Eiting en gravenberg komen daar nog tekort, blind liefst achterin en martinez mist daar ook handelingssnelheid en lijkt me de opvolger van nico. Zie taylor graag op t midden maar ook die is nog wat licht. Voor 10 zie ik zomaar tadic of promes daar uiteindelijk staan. Promes als de lopende 10,waar ten hag wel gek op is, tadic als er creativiteit nodig is.
Wel eens dat we niet teveel moeten kopen, maar absolute kwaliteit voor basisversterking mag altijd. Zolang de jeugd daarachter maar minuten blijft krijgen, vraag me af of ten hag dat dit seizoen wel laat gebeuren
0 0
PetrosQ
Ik ben het niet met je eens. Martinez is geen linksback, maar een centrale verdedigende middenvelder met uitstekende techniek en passing. Met Donny en Gravenberch en daarachter nog heel veel jeugd, heb je meer dan voldoende centrale middenvelder.

Daarnaast lag het niet aan het middenveld, maar de statische aanval met Babel en Huntelaar dat Eiting en Gravenberch er niet onderuit konden voetballen. Toen Ziyech en Promes weer terugkwamen, zat er gelijk meer voetbal in. Dat komt ook doordat zij wel loskomen en vrij staan.
0 0
Schip
Begrijp wat je zegt, maar een type Frenkie was uniek. En je schrijft eigenlijk alle bovengenoemde spelers in één keer af. Want als 6 wil je ze niet en alleen Blind en Martinez kunnen op andere plekken spelen.

Denk dat TH toch weer met twee controleurs gaat spelen en Tadic ervoor. Die wordt al wat ouder en zal niet zoveel meer lopen als een paar jaar terug. Dat moeten die andere twee dan compenseren.

Vraag me wel steeds meer af wat ze nu met Gravenberch hebben gedaan in de jeugd. Hij is geen aanvallende middenvelder, omdat hij daarin te weinig rendement heeft. Maar het echte controlerende werk verricht hij ook weer niet. Het is een Frenkie light. Opkomen met een soepele dribbel kan hij, maar het ballen afpakken en duelleren, wat Frenkie wel kon, beheerst hij (nog) niet.
3 0
Ozymandias
Ik verwacht dat Gravenberch een enorme stap in zijn ontwikkeling gaat zetten. Hij heeft het vermogen om met zijn dribbels tegenstanders uit positie te trekken om vervolgens één van de daardoor de vrije gekomen spelers in te spelen. Dat is een belangrijke kwaliteit voor een team wat vaak tegen verdedigend ingestelde ploegen speelt. Verdedigend moet het (met name in de omschakeling) nog grote stappen in zijn ontwikkeling zetten maar met Blind (als linkercentrale verdediger) en Martínez (als inverted linksback) in zijn rug zal dat geen probleem hoeven te zijn.
2 -4
Freddy
Gravenberch is verdedigend veel te zwak.
4 -1
Kibbahimovic
Die gozer is 17 of misschien pas net 18.. als Ajax en hijzelf goed in zichzelf investeert, dan wordt t een hele leuke voetballer
1 0
Ozymandias
Ajax zal als Tagliafico vertrekt (en Martínez daarom op linksback komt te staan) waarschijnlijk (in ieder geval) één middenvelder kopen. Ze moeten voor iemand gaan met het atletische vermogen en de felheid om als rechtercentrale middenvelder Gravenberch verdedigend te ondersteunen. Waarmee ze dan met een gekanteld middenveld kunnen spelen (waardoor Gravenberch meer ruimte voor zich krijgt (in de linkerhalf-space) en de '10' voornamelijk in de rechterhalf-space komt te spelen. Met Martínez die als inverted linksback naar binnen zal knijpen zou Ajax als team het zwakke omschakelen van Gravenberch makkelijk op kunnen vangen. Zoals Ajax vorig seizoen als team het zwakke omschakelen van Schöne goed wisten op te vangen.
2 -4
Schip
Gravenberch is niet goed genoeg om anderen voor hem te laten omschakelen. Komop. Hij moet dit jaar zich de benen uit het lijf lopen om te laten zien dat hij een basisplaats verdient.

Net als Ziyech dat ook leerde onder Bosz. Gravenberch moet anderen beter laten spelen, niet andersom. Pas als hij meer controlerend gaat denken en daarin van waarde wordt, dan worden zijn dribbels een wapen. Omdat je daarmee tegenstanders dan veel meer kunt verrassen. Nu hoeven ze enkel druk op hem te zetten of over hem heen te gaan en weg is Ryan.
2 -1
Ozymandias
Iedereen moet elkaar beter laten spelen door elkaars zwakke punten op te vangen en sterke punten te versteken. Gravenberch is een speler die doordat hij met zijn dribbels tegenstanders uit positie trekt ruimtes maakt voor zijn teamgenoten. Daardoor laat hij die spelers beter spelen.

Het is dan ook geen toevel dat op Ziyech (2.56) en Promes (2.05) na niemand gemiddeld per 90 minuten meer passes naar de speler die vervolgens een beslissende pass gaf als Gravenberch (1.88). Doordat Gravenberch tegenstanders uit positie trekt en vervolgens een speler inspeelt die daardoor meer ruimte heeft gekregen heeft die speler een betere kans om een beslissende pass te geven. Dat is iets wat De Jong vorig seizoen fenomenaal deed maar Gravenberch deed dat als 17 jarige al geweldig.
0 0
Schip
Dan kun je iedereen wel op 6 spelen met diepgang en een dribbel. De reden dat je een Neres daar niet kwijt kunt, is dat hij 0,0 gevoel heeft voor de verantwoordelijkheden voor die positie en dat hij een balans moet aanhouden tussen aanvallende en controlerende acties.

Dat uit positie trekken, hoef je echt niet tot in den treure te beschrijven. Het is slechts één aspect. En als je constant gaat, wordt je voorspelbaar en afstopbaar. Op 6 moet je doseren. Frenkie was geen top 6, omdat hij constant ging. Maar omdat hij terugverdedigde, kon tackelen, druk zette en vooral ook onder de druk uit kon spelen en niet alleen aanvallende dribbels inzette.
0 0
Ozymandias
Niet iedereen met een goede dribbel heeft het vermogen I’m tijdens het dribbelen het overzicht te bewaren waar zijn teamgenoten vrijkomen en vervolgens het vermogen om deze teamgenoten in te spelen. Gravenberch koppelt die drie kwaliteiten aan elkaar en dat is zeldzaam.

Natuurlijk is het maar één aspect maar het is een ongelofelijk belangrijke aspect voor een team als Ajax. Daarbij is het ook niet de enige kwaliteit die Gravenberch heeft. Hij draait makkelijk weg als hij met een tegenstander in zijn rug de bal wordt aangespeeld. Kan de bal snel was kant verleggen door zijn goede lange pass en heeft een goed schot.

De Jong kon alles. Daarom speelt hij nu bij Barcelona. Gravenberch moet zich op bepaalde vlakken nog ontwikkelen maar voegt genoeg toe aan het spe om het vertrouwen van zijn hoofdtrainer te krijgen. Ik denk niet dat Ajax een betere linkercentrale middenvelder kan kopen.

Ik had het trouwens niet over “aanvallende dribbels” maar over “opbouwende dribbels”. Gravenberch heeft geweldige opbouwende dribbels en redelijke aanvallende dribbels.
0 0
Redlum
Dat is zo mooi, iedereen wil altijd maar kopen, maar onze jeugd blijft elk jaar weer verrassen!
4 -1
AFCAMM
Denk wel dat dit het seizoen is waarin ‘ie echt gebracht moet worden. Nu nog met Klaas-Jan erbij, en wisselend met Tadic, maar hopelijk (als hij het goed doet) het volgende seizoen dan als onze eerste spits.
1 -1