Zaakwaarnemer bevestigt: Botman op weg naar Lille

JesseTH, 03-07-2020 om 19:55, 11384 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Nikkie Bruinenberg, zaakwaarnemer van Sven Botman, bevestigt tegenover De Telegraaf dat Ajax en Lille OSC akkoord zijn over de transfer van de verdediger. Zodoende wacht Botman niets anders dan zijn vijfjarige contract in Frankrijk te ondertekenen. Ajax heeft in de deal een doorverkooppercentage afgedwongen.

Na zijn huurperiode bij sc Heerenveen weten Botman en zijn zaakwaarnemer dat hij toe is aan een stap hogerop. Dit lijkt dus niet via Ajax 1 te lopen, maar direct naar het buitenland. 'Hij kijkt uit naar de stap naar een topcompetitie. Hij weet dat hij uit zijn comfortzone moet om stappen te maken in z’n carrière', aldus Bruinenberg.

Eerder schreef Voetbal International al dat Botman open zou staan voor een vertrek uit Amsterdam. Dit omdat er voor hem geen basisplek in het verschiet leek te liggen. Als linksbenige centrale verdediger zou hij concurrentie krijgen van onder anderen Daley Blind.

Ook in Frankrijk komt hij echter veel concurrenten tegen. Centraal in de verdediging heeft trainer Christophe Galtier immers de keuze uit Gabriel Magalhães, Tiago Djaló, Kouadio-Yves Dabila, José Fonte en Saad Agouzoul. Eerstgenoemde lijkt echter te vertrekken naar Napoli. 'Sven is zoals het er nu naar uitziet één op één de vervanger van Gabriel. Normaal gesproken krijgt hij een kans en dus speelminuten in de top van de Ligue 1', zegt Bruinenberg daarover.

'Dat hij uitgerekend Sven wil hebben, weegt zwaar mee'

Luis Campos, technisch directeur van Lille, speelt een grote rol in de naderende overstap, zo vertelt de agent van Botman. 'Een vakman, die met José Mourinho bij Real Madrid heeft gewerkt en daarna ook bij AS Monaco. Je zou voor de gein zijn trackrecord eens moeten bekijken. Al zijn aankopen zijn een succes. Dat hij uitgerekend Sven wil hebben, weegt zwaar mee in zijn beslissing om weg te gaan bij Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EricAjax1
Deze jongen is nog niet zo goed. Kan nog komen maar 9 miljoen is een prima bedrag. Je kan hem geen speeltijd garanderen als je CL gaat spelen. Dan vind ik dat Schuurs verder is
0 0
Joodhannus73
Iedereen vergeet het mismanagement van Overmars. Zoals voorspeld is de grote leegloop begonnen en zijn er geen adequate vervangers. Met het team van aankomend seizoen word je niet eens kampioen. En enige rol van betekenis in Europa is uitgesloten. We staan weer waar we tien jaar geleden ook stonden. Komt allemaal omdat hij alle toppers voor een fooi wegdoet en zelf voor elke aangetrokken speler de hoofdprijs betaalt. Daarbij komt teveel miskopen, waardoor de balans negatief uitslaat. Te weinig geld om écht kwaliteit te kopen. En teveel middelmaat waarmee je blijft zitten. Veltman heeft je afgelopen seizoen de CL gekost. Iedereen met een beetje verstand van voetbal zag dat van mijlen ver aankomen. Vijf aankopen voor centraal achterin zijn allemaal onvoldoende gebleken: Magalian, Schuurs, Alvarez, Pierie en Martinez, hoewel de laatste als linkshalf wel voldoet. En ga niet over leeftijd of over de lange termijn beginnen. Bij Ajax telt leeftijd nauwelijks (zie De Ligt); of je hebt toegevoegde waarde of niet. Van die vijf zal dat alleen voor Martinez gaan gelden. Mismanagement dus...
2 -6
Ajax27
Ga je account verwijderen kakkerlak. Je probeert hier een beetje tof te doen en wat onrust te stoken. Maar zelfs hier op AS waar het niveau soms te wensen overlaat, prikken ze hier wel doorheen. We zijn enorm tevreden over het beleid van de RVC. Door Overmars erg kort te houden en m weinig middelen te geven is het een bikkelharde onderhandelaar geworden. Ja hij is eindverantwoordelijke dus er zijn een paar mindere aankopen gedaan. Maar hij is dezelfde eindverantwoordelijke die Frenkie voor een euro heeft gehaald, die Ziyech heeft overgehaald, Blind, Tadic, Promes, Sanchez, Milik, Nico en noem ze maar op. Allerlei spelers die successen hebben behaald met Ajax en/of al veel geld hebben opgeleverd. De balans is nog extreem goed.
0 0
AFCA-pride
Jij bent niet serieus te nemen. Frenkie 70mio, Ligt 70mio, Zyech 45mio, Dolberg20mio, Botman8mio, zelfs nog een trainer (Bosz) voor 5mio verkopen. En de meeste spelers die niet goed genoeg zijn komt ook voldoende geld voor terug. Je lijkt mijn buurman in het stadion wel (die mis ik niet), vanaf minuut 1 negatief en zelfs bij 5-0 is het niks volgens hem, 5 min voot tijd weggaan. Kritisch ok, maar doorslaan is ook een vak. Ik ben al pasr plekken opgeschoven anders had ik hem al een keer van tribune gekegeld.
2 0
FlyingDutchMan
Daar was ik bij zijn naam al achter, laat staan dat gelul over Veltman kostte de CL whaha die is niet lekker!
0 0
Radie125
Je moet niet zoveel azijn drinken is niet lekker bovendien tast het je relatieverings vermogen aan.
1 0
Ozymandias
Schuurs en Pierie zijn beide als talenten voor de toekomst gehaald. Het is absurd om hun nu al af te schrijven. Je kan wel schrijven alsof bij Ajax leeftijd nauwelijks telt door op De Ligt te wijzen maar dat gaat alleen in zeer specifieke gevallen op. Vertonghen, Alderweireld en De Jong (Frenkie) kregen allen pas op 20 jarige leeftijd een vaste basisplaats bij Ajax en die zijn allen tot geweldige spelers voor Ajax uitgegroeid.

We weten helemaal niet of Martínez een aankoop voor centraal achterin was. Het enige wat Ajax over hem heeft gezegd toen hij werd gescoord was dat hij een multifunctionele speler was. Ik vond hem trouwens als centrale verdediger helemaal niet slecht spelen. Ajax was in die wedstrijden verdedigend kwetsbaar door de spelers die controlerend op het middenveld stonden en niet door Martínez als linkercentrale verdediger.
1 -1
DrFootball
Grote leegloop? Er zijn pas 2 spelers vertrokken, waarvan er nog 1 nooit een minuut in het 1e heeft gespeeld. Ajax heeft 1 aankoop gedaan voor het 1e. Beste man de transfermarkt is officieel 4 dagen op en blijft open tot en met half oktober. En nu al in de vlekken? Sterkte de komende maanden!
2 -1
PetrosQ
Met de miljoenen van Botman en Veltman zou er toch genoeg moeten zijn voor een versterking op het middenveld?

Als Tagliafico ook vertrekt, houd je ook nog wat over naast de opvolger. Ik verwacht Wijndal.

En als Onana vertrekt, zal de vervanger ook minder kosten. Onana is immers een van de meest getalenteerde keepers van het moment. Van Crombrugge ligt het meest voor de hand, al zou ik niet verbaasd zijn als ze met een verrassing komen.

Daarmee moet Ajax genoeg geld kunnen opstrijken om nog wat te gaan doen op de transfermarkt.
2 -3
Ozymandias
Wijndal is de zoveeste speler van AZ die enorm wordt overschat. Ik denk dat het veel slimmer is om Martínez als inverted leftback te laten spelen en een goede speler te kopen om naast Vd Beek en Gravenberch op het middenveld te zetten.
1 -2
Intec
Middenveld krijgt geen versterking Eiting wordt de vaste man. Niet mijn eerste keus overigens. Ploeg gaat er anders uitzien ben ik bang voor een tussen jaar.
0 0
Ozymandias
Eiting zou alleen goed genoeg zijn als Ajax overschakeld naar een systeem met een '6' of als er een rechtercentrale middenvelder komt die verdedigend gezien dezelfde ondersteuning kan bieden die De Jong verdedigend aan Schöne gaf. Iemand die het atletische vermogen en de felheid heeft om een enorme ruimte te bespelen zodat als Eiting mee naar voren is gegaan de ruimte die hij achterlaat door de rechtercentrale middenvelder kan worden verdedigd. Het is jammer dat Matusiwa aan de bal niet voldoende kwaliteit voor Ajax heeft want anders was hij de ideale speler geweest om naast Eiting te zetten in een systeem met een '10'.
0 -1
Willamys
they're talking about Danilo in Napoli or Tothenhan. Danilo is the top scorer for Ajax B for the past two years at least deserves to be among those selectable for this season. Ajax cannot lose it, it will be an international future for Brazil. Here in Brazil he is seen as a jewel that was there Ajax too early
0 0
ajaxrulesz
I think Danilo itself taken conclusions also. Lang will be back. Traore who is shit but still keeps getting chances, why i dunno.. No ajax 1 material in my opinion.
Also new agreement for huntelaar was killing for danilo, because i think he will be the second backup in nr 9 position. Why they renew huntelaar is also strange. Hes getting too slow. On the wings we have enough options with neres,antony,lang,promes. Therefore it will be very difficult for him.
0 0
DrFootball
Danilo is a bit unlucky. Ajax has a few strikers in which they believe that they can become the future striker of Ajax first team. Traore made his debut in the first team already, Brobbey is highly regarded, Hansen was the best player of the World Cup under 17. So Danilo has some big competition. That is why he playing as a winger most of the time. But that is not his best position. So I can imagine that his talking with other clubs.
0 0
ck69
I do not see him as a jewel. He might be too good for Ajax B, but not for the first team..
0 0
Eriksen10
Toch een mooie stap. Valt me wel op dat de jeugdexponenten steeds beter terecht komen.
0 0
DrFootball
Is in mijn ogen wel te verklaren. Ajax heeft als opleidingsinstituut sowieso een hele grote naam. Ik meen dat na Zagreb de meeste spelers in de Europese competities zijn opgeleid door Ajax, daarbij denk ik dat het Europese succes van vorig jaar Ajax ook weer echt op de kaart heeft gezet. Daarnaast spelen Van Dijk en De Ligt als Nederlandse verdedigers ook sterk bij absolute topclubs. Iedereen hoopt op de volgende De Ligt of Virgil.
0 0
DT10
En nu Micky Van de Ven voor 1,5mlj ophalen bij Volendam.
3 0
DrFootball
Waarom? Ajax heeft Rensch die een jaar jonger is en zeer veelbelovend is.
1 0
Ozymandias
Ik neem aan dat Rensch (als rechtsbenige speler) komend seizoen terug naar de positie van rechtercentrale verdediger zal verhuizen.
1 -1
Sampaoli
In Jong naast Nana als centraal duo. Op links dus. Heeft overigens al aangegeven dat het voor hem geen enkel probleem is.
0 0
DrFootball
Of ze laten hem nog wat minuten maken op het middenveld. Daar vond ik hem overigens zeer onwennig spelen.
1 0
Ozymandias
Dat zou inderdaad ook kunnen. Al is het middenveld van Jong Ajax daar misschien wel al te druk bezet voor.
1 -1
DrFootball
In Jong gaat hij denk ik geen minuten maken als middenvelder. Misschien eerst een half jaartje investeren in zichzelf in 018 op het middenveld om daarna als rcv de 2e helft van het seizoen bij Jong mee te doen. Een van mijn persoonlijke favorieten binnen de opleiding. Mooie sierlijke verdediger die alles heeft. Alleen die momentjes van concentratieverlies (?) moeten eruit in mijn ogen.
1 0