Ten Hag houdt Bogarde definitief bij Ajax 1

ThijsZwagerman, 01-07-2020 om 22:55, 12473 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Winston Bogarde behoort ook komend seizoen tot de technische staf van hoofdtrainer Erik ten Hag. Bogarde was de laatste maanden al vaker bij het eerste elftal betrokken, maar is nu door Ajax definitief aan de technische staf toegevoegd, zo meldt de Amsterdamse club. 

Bogarde was sinds 2017 actief als assistent-trainer bij Jong Ajax. Eerst als assistent van Michael Reiziger en later als assistent van Mitchell van der Gaag. Begin maart zat Bogarde voor het eerst als assistent-trainer van Ten Hag op de bank bij Ajax. De voormalig linksback verving toen Christian Poulsen, die uit voorzorg ontbrak omdat hij mogelijk het coronavirus zou hebben opgelopen. 

Als vervanger van Poulsen maakte Bogarde rondom het gewonnen uitduel met sc Heerenveen een goede indruk op Ten Hag. In de maanden die volgden bleef Bogarde daarom bij het eerste elftal van Ajax betrokken, iets dat nu dus heeft geresulteerd in het definitief overhevelen van Bogarde naar de technische staf van Ajax 1. Tot deze technische staf behoort ook Anton Scheutjens. De aanstelling van de nieuwe keeperstrainer van Ajax werd woensdagavond bekendgemaakt. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
waayop
The Bogeyman buigt voor niemand. Lex Goudsmit het hele seizoen op de bank, ik wil naar het stadion! (of kan je dit nu niet meer zo zeggen?)
Ben in ieder geval oprecht blij met iemand die ziet wat er op het veld gebeurt en zijn knalharde wedstrijdmentaliteit.
0 0
Van Reenen
Boterde kan altijd nog in de achterhoede spelen. Volgens Lenderink moet Ajax voorzichtig zijn op de transfermarkt. En als je Botman verkoopt en Veltman ook, kan je altijd nog gebruik maken van Winston. Zou niet misstaan in de achterhoede. Ben benieuwd wie er nog bijkomt uit Chili, Argentinië of Brasil.
0 -1
Liam
Hele goede zaak. Niet omdat Winston een tactisch wonder is maar vaak zie je dat professoren als Ten Hag de simpele dingen over het hoofd zien. Zoals dat Dest niet voor de bal moet gaan lopen als Nico ook mee is of Tadic met de rug naar de goal ter hoogte van de middenlijn wordt ingespeeld.

Dat zag je al na de rust tegen Heerenveen, Bogarde had daar een hand in. Heerenveen werd totaal niet meer gevaarlijk.
Laat Winston er maar wat gif inbrengen en wat puntjes op de i zetten. Dan kan Ten Hag zich bezighouden met andere zaken.
0 0
MPAjax
Beste keuze, meeste motivatie van allemaal
1 0
Saanchez
Iemand enig idee per wanneer Antony aansluit bij de training?
0 0
fc Barcelona_ke
ergens midden Juli! hij gaat eerst enkele testje doen onder meer conditie, hart enz. daarna kan hij direct met eerst training voor nieuw seizoen meegemaakt! als ik goed heb
1 0
Saanchez
Aha, dank voor de info! Ook jij Sampaoli
0 0
Sampaoli
Selectie traint door tot 11 juli, dan krijgen ze tot begin augustus vrij en begint het derde blok. Dan zal Antony getest en wel aansluiten, dus inderdaad eind/midden juli.
1 0
Liam
Overmars heeft zich off the record laten ontvallen dat hij enorm veel van Antony verwacht. Hij wil dit niet publiekelijk uitspreken maar hij ziet in hem een Ziyech 2.0
0 0
Vak117
Dit heeft hij zelfs uitgesproken tijdens het interview dat op YouTube van ajax en fox staat.
0 0
migilo
Ton winst!
0 0
trodat4030
Je bedoelt vast: Winst-on..
2 0
Aeter
SMS
0 0
VeelniksGasselich
Beetje een Bobby Haarms uitstraling die Bogarde, prima toch?
1 0
jarenfan
zit me wel eens af te vragen ,wat al die
pionnen zetters bij de selectie horen.
2 aasistenten lijken toch voldoende..........
0 -4
brullie
blijkbaar heb jij nog nooit een training bijgewoond...
0 0
3sterren
Ik krijg het idee dat enkele supporters het heel belangrijk vinden dat assistenten zich flink roeren tijdens de wedstrijd, middels brede armgebaren en flink geschreeuw (onder de noemer aanmoedigingen).
”Wassen beelden” is een omschrijving die ik best wel vaak heb zien voorbij komen. Misschien zien zij liever Freek de Jonge als assistent, of Hans Teeuwen. Die hebben in het verleden vaak bewezen wel luidruchtig te kunnen zijn. En beiden hebben een lichaamstaal die aan duidelijkheid niets te wensen over laat.

Het impliceert dat de hoofdtrainer Ten Hag tot nu toe alleen maar ’JA-knikkers’ in zijn staf heeft opgenomen, die niets te melden hebben. Winston Bogarde is in hun ogen de uitzondering die ’hun’ regel bevestigt.

Zou het misschien kunnen zijn dat de ’zwijgers’ hun focus scherp proberen te houden om in de rust hun bevindingen te kunnen delen met de selectie?

Het is maar een bevinding, maar het lijkt mij een logische verklaring voor de keuze van Ten Hag. Anders had hij voor tijdens de wedstrijden beter enkele escortdames kunnen inzetten. Is ook voor de supporters een stuk leuker om naar te kijken ...
5 0
Libero
Een drilsergeant erbij kan best zijn nut hebben, was de Boer ook bij van Marwijk, maar wat men hier Bogarde toedicht valt je bek van open. Heeft er verstand van en gaat zelfs mogelijk het verschil maken. Mogelijke opvolger van TH ook. Gebaseerd op wat dan? Ik vraag me dan echt af hoe men zijn tactische vaardigheden kunnen beoordelen en waarom heeft hij dan telkens slechts als assistent bij het 2e gezeten?
1 0
OpaVerteld
Goed verhaal.
Wel van belang is een zekere diversiteit aan karakters.
Bijvoorbeeld van Gaal en vd Lem hadden echt verschillende karakters en dat werkte zeer goed. Een assistent moet niet uit dezelfde mal komen als de coach.
Ben dus blij met Bogarde in de huidige setting
2 0
3sterren
Ik ook ...
0 0
Saanchez
Ben het helemaal met je eens. Alsof die gasten tijdens een wedstrijd of de rust helemaal niks melden. Je ziet ze ook vaak genoeg overleggen met Ten Hag. Een goede assistent wordt natuurlijk niet beoordeelt op hoe druk gebarend enzo hij is tijdens een wedstrijd. Maar ja, er moet altijd wat te zeiken zijn hier he ;)
3 0
diamanti
Als hij alleen als een soort aanjager fungeert vanaf de bank vraag ik me af hoelang zoiets werkt bij voetballers. Afgelopen seizoen viel het vooral op dat ze tactisch amper iets konden omzetten zodat het weer ging lopen.
2 0
Joseph
Vond het vooral opvallend dat er zonder Ziyech en Blind niet eens iets op te zetten was. Het was echt dramatisch zonder die 2.
0 0
Ozymandias
Zo opvallend is dat toch niet als door die twee blessures er op vier posities (waaronder de drie posities op het middenveld) andere spelers komen te spelen en de automatismes daardoor geheel verdwijnen? Trouwens heeft Ajax drie (waaronder de wedstrijden tegen PSV en Getafe) van de vijf wedstrijden zonder Ziyech gewonnen.

Ik denk dat het verlies van Blind de grootste klap was. Hij is degene die ervoor zorgde dat Ajax positioneel goed stond zodat de kwetsbaarheid bij balverlies zo min mogelijk werd. Toen hij wegviel viel ook de verdedigende organisatie weg. Nadat hij terug kwam van zijn blessure was hij duidelijk meer met zijn eigen functioneren bezig.
1 0
Ar
Hoe groot is die technische staf inmiddels?
Reiziger, Bogarde, Witschge, Poulsen, L’ami, Scheutjens, Rekelhof, en dan heb je nog de medische staf.
Maar goed, we hebben ook 30 spelers of zo, dus misschien is zo’n grote staf logisch.
0 0
Van Reenen
Wat kan jou het schelen. Van mijn part hebben ze straks 10 man. Misschien ook wel handig om de medische staf uit te breiden met het oog op het trainingskamp in Oostenrijk.
0 -2
DrFootball
Rekelhof is toch als vervangen door Allessandro Schoenmaker vorig seizoen.
0 0
Ozymandias
Rekelhof werd gepromoveerd tot hoofd performance aangesteld en Schoenmaker is onder zijn leiding komen te werken. Rekelhof is nog steeds onderdeel van de technische staff (bron: https://www.ajax.nl/teams-1/ajax-1.htm).
0 0
Laurel
Witschge is ontegenzeggelijk belangrijk in de staf. Is laatste stukje Amsterdamse branie met fantastische voetbalkwaliteiten en kennis binnen dat clubje doodgravers met hun notitieblokje. Is voor de oudere supporter een icoon en verdient krediet - niet te betrappen op gekke dingen behalve helemaal gek worden op TH omdat ie niet luistert en verkeerde beslissingen neemt ondanks zijn advies.

Laat Bogarde zijn jasje aanhouden en ons eens laten zien waar hij voor staat, niemand hier die dat kan beoordelen want ineens is hij voor sommigen een legend. Heeft enkel problemen na AJAX in zijn carriere en leven gehad - wil dus wel eens zien welke voetbalvisie hij heeft en hoe hij dat gaat uitdragen. Einde seizoen schrijven we dan weer verder....
3 -8
Libero
Waar en wanneer is Witsche "helemaal gek op Ten Hag" geworden?
1 0
Laurel
In thuiswedstrijd tegen AZ laatst toen hij op perstribune zijn analyse gaf en niemand daar naar luisterde.
1 0
Libero
En daar heeft hij in een interview iets over gezegd of zo?
1 0
Laurel
Als ik mij niet vergis, lijkt het erop dat je het niet helemaal eens bent en dat je een beetje naar de bekende weg vraagt? Of staan mijn voelsprieten een beetje scheef?
0 -1
Libero
Nee, het is echt de eerste keer dat ik hier iets van verneem, dus ik ben vooral benieuwd. Ik vind wel dat Witsche zijn plek moet kennen en het moet accepteren als TH zijn advies niet opvolgt; of iig niet zijn ongenoegen publiekelijk uiten.
0 0
Laurel
Sorry Libero als je dit nog terugleest. Merk dat ik zelf ook een beetje overgevoelig in discussie begin te worden, net als velen hier.

Stukje tekst ter verklaring van een andere voetbalsite:
Valentijn Driessen heeft de indruk dat het niet helemaal koek en ei is binnen de staf van Ajax. De chef sport van De Telegraaf zat tegen AZ achter assistent-trainer Richard Witschge en dat leverde hem een interessant inkijkje op.

"Die heb ik gehoord, die was aan het schreeuwen", vertelt Driessen in Veronica Inside. "En Ten Hag doet gewoon niks. In de rust is hij naar de kleedkamer gegaan. Daar heeft hij het weer gezegd. Maar Ten Hag doet er niks mee, dus dan is het einde verhaal en dan gelooft hij het wel. Ik heb hem echt nog nooit zo hard horen schreeuwen. Wij zitten vlak achter hem. Je hoort niet exact wat hij zegt, maar hij was des duivels."
0 0
Sallons@AS
Jij doet nu net alsof Bogarde, na problemen buiten Ajax en in zijn leven te hebben gehad, even aan komt waaien bij het eerste van Ajax. Bogarde zit nu al wat jaren bij de club en heeft de stappen die hij heeft gemaakt verdiend. Daarnaast doe jij alsof hij hoofdtrainer word en zijn visie gaat uitdragen. Hij is assistent van Ten Hag. Ten Hag heeft de visie en volgens die visie gaan de assistenten te werk. Het enige wat Bogarde kan doen, is met zijn persoonlijkheid de jongens op de trainingen aansturen om zichzelf beter te maken. Daarnaast zal hij, in wedstrijdverband, waarschijnlijk samen met Reiziger de verdediging onder zijn hoede nemen. Vorig seizoen was dat alleen Reiziger, en we hebben allemaal kunnen zien waar dat halverwege het seizoen toe geleid heeft. Reiziger had Bogarde nodig bij JA en blijkbaar ook bij het eerste.
3 -1
Laurel
Uiteraard, iedereen die krijgt wat hij verdient maar ik mag mij toch afvragen waarom een Witschge als paspop word neergezet en Bogarde ineens een legend is voor enkelen en ineens de messias is. Ik wil altijd eerst even zien en dan iets beoordelen, als het mag natuurlijk?

Verder doe ik niet of hij hoofdtrainer gaat worden maar mag ik toch hopen dat TH wél mensen met visie om zich heen verzameld ipv uitvoerders. Indien niet word geen enkel team daar sterker van, in mijn ogen.

En ik begrijp uit jouw waarneming dat Reiziger er dus weinig van kan, terwijl die ook al wat jaren bij de club zat en van alles doorlopen had toen hij toetrad tot 1e - die verdiende het destijds dus ook obv jouw visie.
0 0
Ajaxbrl
Goed nieuws! Eindelijk iemand met uitstraling en overwicht!
2 -1
Finidi en Nwanko
over(ge)wicht?(!)
1 -1
Ajaxbrl
Nee dan hadden we Wes of Raf moeten nemen!
0 0
afcsja
Mooi!
Laat die ook de straf trainingen doen
Scoor je in een wedstrijd een lagere score dan een 6 moet je ff bij winston op bezoek :-)
2 -1
PierreHeno
Weg met die wassen beelden Poulsen en Witsche. Beetje actie i.p.v. die grafstenen die af en toe wat in hun notitieblokje zitten te schrijven maar verder hun bek niet open durven te doen. Die worden dus naast wat grappen en grollen op het trainingsveld never nooit meer serieus genomen door de spelers.
0 -9
Ozymandias
Witschge zit niet eens op de bank dus ik zie niet in hoe jij weet dat hij tijdens een wedstrijd een onbeweegelijke wassen beeld is. Je kan hem namelijk ook niet beoordelen op zijn rol op de trainingen en in de keeldkamer. Waar baseer je dan eigenlijk wel jouw mening over Witschge op?
4 0
PierreHeno
Ik zit er inderdaad volledig naast Ozzy...Bedoelde Reiziger....zal wel met de coronacrisis te maken hebben.
0 0
Ozymandias
Reiziger zit niet als een wassenbeeld naast Ten Hag. Je ziet hem juist veel met Ten Hag overleggen en daarnaast zie je hem vaak (via een headset) contact hebben met de trainers op de tribune.
0 0
Stuyvesant
Op het glas azijn dat Pierretje elke ochtend drinkt...
1 0
Drukwerk1968
Jij denkt dat ze als cabaretiers hun werk doen en dan mogen blijven doen als ze verder geen enkele meerwaarde zouden hebben?
0 0
insectenverdelg
Het witte instituut Witsche.....
Kijk is de foto van de " kabel" terug en oordeel dan nogmaals.....
0 0
PierreHeno
...dat is onlangs breeduit in de pers uitgemeten ja....niemand was het eerder echt opgevallen totdat er blijkbaar iemand met een loep die foto ging bekijken. Maar eh..wat heeft dat met de tijdens een wedstrijd onbeweeglijke 'wassen beelden' Witsche en Poulsen te maken? Ik zie het verband niet zo eerlijk gezegd. Ze vielen nu niet bepaald op door participatie en zaten daar maar. Terwijl het vorig seizoen Schreuder juist wèl continu aan de lijn stond als assistent coach.
1 -3
trodat4030
Dat ze niet langs de lijn lopen te krijsen houdt toch niet in dat ze niet hun nut hebben? Het slaat echt nergens op wat je uitkraamt. Verder is het je al meerdere keren verteld waarom Witschge niet de tribune af rent om langs de lijn van alles te roepen. De beste coaches hebben amper aanwijzingen nodig tijdens de wedstrijd omdat hij zn spelers vooraf reeds heeft voorbereid op alle mogelijke scenario's. Je bent gewoon aan het zeiken om het zeiken.
3 0
ajax1forever
Ik weet het niet hoor , maar Witsche zit toch juist altijd hoog op de tribune om te analyseren? Nooit op de bank gezien..Pierre, of ben je in de war met Reiziger?
1 0
PierreHeno
Mijn fout..ik bedoelde Reiziger ipv Richard
0 0
Vertonghen
Poulsen oogt misschien wat suf, maar bij Witsche heb ik wel het idee dat hij juist een type persoon is die goed kan omgaan met moeilijke (jonge) spelers.
Lijkt me ook gewoon een fijne gozer om in je staff te hebben, misschien minder imposant als Bogarde maar ik ben er redelijk zeker van dat hij ook wel zijn mondje mee heeft.
0 0
PierreHeno
Mijn fout...ik bedoelde dus Reiziger ipv Richard. Sloeg nergens op.
0 0
PierreHeno
Witsche is een geinponem en ligt inderdaad goed in de groep...maar op de bank is hij onder Ten Hag niet op zijn plaats want hij mag blijkbaar niks. Niet eens even opstaan om de ploeg aan te moedigen .....niks van dat alles. En dan kun je dus wat mij betreft maar beter Winston daar neer zetten want die durft dat dus duidelijk wèl.
0 -3
Ar
Volgens mij zit Richard meer op de tribune dan op de bank.
3 0
PierreHeno
Mea culpa. Ik haalde Reiziger en Richard door elkaar. Ik zal me snel op corona laten testen voor allw zekerheid. En excuses aan BLM.
0 0
Drukwerk1968
Kijk jij wel eens?
1 0
JordanAFCA
Toen deze legend in de staf kwam begon het weer te draaien
0 -2
jollie18
Bogarde misschien wel de opvolger van Ten Hag of ga ik dan te ver
0 -5
Stuyvesant
Dan denk ik dat Reiziger eerder hoofdtrainer wordt met Bogarde als eerste assistent.
0 -1
Ajax27
Dan ga je idd te ver. Laat m zich maar eerst bewijzen als hoofdcoach van een team. Zij het in de jeugd, of bij een andere club. Voor nu, gewoon een prima meerwaarde als assistent.
1 -1
Sterspeler
Deze man zou wel eens doorslaggevend kunnen worden voor komende successen. Durft z'n mond open te trekken en heeft er verstand van.

In die zin gewaagd van ETH om hem erbij te houden IPV een ja knikker aan te nemen. Had ik niet verwacht. Respect.
1 -2
FlyingDutchMan
Schitterend om ex spelers van jaren '95 bij het eerste bij ajax rond te hebben lopen.
1 -1
Jaridebeste
Prima! Wat extra pit in de staf.
3 -1
jollie18
Goed nieuws geloof wel dat de spelers daar baat bij hebben
1 -1