Van Dord met pensioen: 'Een vakman eerste klas'

BartVeenstra, 01-07-2020 om 11:50, 7064 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Fysiotherapeut Pim van Dord gaat vandaag - 1 juli 2020 - met pensioen. 'Maar van een écht afscheid is volgens menig Ajacied helemaal geen sprake. Pim is namelijk Ajax. Al 55 jaar', voegt men eraan toe op Ajax.nl.

Van Dord werd op tienjarige leeftijd - in 1963 - lid van Ajax. Tien jaar later sloot hij aan bij Ajax 1. Voor dat elftal speelde hij 174 officiële wedstrijden, maakte hij elf doelpunten en daarnaast werd hij driemaal kampioen.

In 1980 moest hij vanwege een achillespeesblessure noodgedwongen zijn carrière beëindigen. Van Dord werd fysiotherapeut en maakte sindsdien deel uit van de medische staf. Het levert enkele prachtige anekdotes en verhalen op, die zijn te lezen op Ajax.nl. Zo zegt Danny Blind, nu lid van de RvC van Ajax, onder meer: 'Zijn achtergrond als voetballer zorgde er wel voor dat hij de spelers die later op zijn behandeltafel lagen heel goed begreep. Hij kon zich in de jongens verplaatsen. Zeker bij langdurige blessures, waarbij ook het mentale aspect kwam kijken, was Pim de juiste man op de juiste plek.'

Ook Richard Witschge, inmiddels assistent-trainer bij het eerste elftal van Ajax, is lovend over Van Dord: 'Pim had zelf gevoetbald en wilde je uitleggen hoe het er allemaal aan toeging. Als hij je behandelde, dan stelde hij ook vragen hoe het met je ging. Niet alleen op medisch vlak, maar ook op voetbalgebied. Hij was heel goed met de spelers en had echt een vertrouwensband met ze', aldus Witschge, die Van Dord nog altijd enorm waardeert. 'Pim is een vakman eerste klas. Zelfs de laatste jaren was hij nog aan het studeren. Hij wilde altijd het beste. Het is een topkerel!

John Heitinga, die in zijn carrière te maken had met enkele knieblessures, spreekt mooie woorden over Van Dord. 'Hij bekommerde zich oprecht om spelers. Dat merkte je wanneer je bij hem op de bank lag. Hij kon je fysiek, maar ook mentaal oplappen, je motiveren en scherp houden. Dat lukte hem zo goed doordat hij zelf ook ooit speler was. Dat weet ik zeker. Hij begreep de impact van een blessure, die pijn en verdriet, hij snapte het.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Web
Pim was een goede centrale verdediger, met een behoorlijke techniek
Jammer dat hij rond zijn 25 jaar ( weet het niet exact meer? ) moest stoppen door die blessure
Over echte Ajacied geroken
0 0
MosesD
Een goed voetballende stopper in mijn herinnering. Met ook een goede lange pass. Zat tegen het Nederlands elftal aan. Helaas de achillespees werkte niet mee.
0 0
echteajacied
Pim van Dord is een ECHTE AJACIED. Bedankt Pim.
0 0
je
Erelid maken .
1 -2
Ozymandias
Ik vind dat alleen grootheden als Swart, Keizer, Cruijff, Van Gaal, De Boer (wanneer hij met pensioen gaat), etc. het erelidmaatschap horen te krijgen.
0 -4
Laurel
Ik vind dat als je bijna 50 jaar, zonder enige ophef, actief bent geweest bij het 1e elftal als voetballer en in de staf je wel erelid mag worden hoor. Daar hoef je niet allemaal een topspeler voor geweest te zijn.

Het is een vereniging en club, is dus belangrijk dat iedereen gewaardeerd kan worden. Mensen als hij, Sjakie Wolfs, Bob Haarms etc. maken de club.

En zeker niet van Gaal waar jij mee aankomt, die heeft inmiddels wel bewezen enkel met van Gaal bezig te zijn en niet met de club AJAX.
4 0
Web
Helemaal mee eens
0 0
je
Meneer Pim va Dord heeft een langere staat van dienst Dan Hennie Henrichs en Arie ( ratje ) van Os bij elkaar, en die 2 schurken Zijn Erelid .
Ji snapt er helemaal Niets van Ozy .
3 0
Web
Pim verdiend het zo veel meer
0 0
ram
Huh, ik had geen idee dat ie ook speler was geweest! En veel wedstrijden ook. Ik ken hem alleen als die fysio die al for ever bij de club zit.

Goed gewerkt pik! Geniet van je pensioen.
1 0
Web
Was een goede centrale verdediger
0 0
Ajaxxxisdebeste
Als die nog door wil waarom met pensioen laten gaan, gewoon erbij houden hij verstaat zijn vak goed en is een oer-Ajacied.
0 0