Ajax werkt mee aan innovaties voetbal in coronatijd

BartVeenstra, 01-07-2020 om 09:20, 3666 views, KNVB |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Meerdere Europese voetbalorganisaties, waaronder de UEFA, de KNVB, City Football Group, Ajax en de Johan Cruijff ArenA, hebben de handen ineengeslagen om het voetbal aan te passen op de huidige coronapandemie, zo meldt de KNVB. Deze organisaties roepen bedrijven op om met slimme innovaties het voetbal opnieuw uit te vinden in de coronatijd.

Hierbij kun je denken aan hoe je de fans betrokken kunt houden zonder dat ze het stadion mogen bezoeken. Of hoe je een veilige, aantrekkelijke omgeving kunt creëren voor fans, spelers en stadionpersoneel. Of hoe je ervoor kunt zorgen dat de jeugd en amateurs onbezorgd kunnen blijven voetballen.

Onder de vlag van het 'Football Innovation Platform' zullen deze organisaties zich richten op innovaties voor fans, spelers, media, clubs, stadions, competities en bonden. De opgedane kennis zal gedeeld worden met alle Nederlandse clubs. Het eerste initiatief dat woensdag gelanceerd wordt - geheten Reimagine Football - omvat een wereldwijde zoektocht naar innovaties die het voetbal kunnen helpen aanpassen aan de impact van het coronavirus.

Bedrijven kunnen oplossingen indienen op een online platform, waarna leden van het Football Innovation Platform zelfstandig nieuwe oplossingen uit het programma zullen selecteren en implementeren. 'Het doel is om de meest veelbelovende oplossingen zo snel mogelijk in de praktijk van het voetbal te brengen. Het platform kan worden gebruikt door de voetbalgemeenschap en andere organisaties om kennis uit te wisselen en de onderlinge samenwerking te bevorderen', schrijft de bond.

In totaal zijn er vier thema's gekozen voor de zoektocht naar slimme innovaties:

1. 'De fans thuis'

Hoe kunnen we de fans die niet aanwezig kunnen zijn in het stadion betrekken en de commerciële en mediapartners toegevoegde waarde bieden?

2. Stadionoperatie

Hoe kunnen we onze operationele activiteiten en de bijbehorende beveiligingsprocessen optimaliseren om zo veel mogelijk fans op een veilige en verantwoorde manier in het stadion te kunnen toelaten?

3. Stadionbezoekers

Hoe kunnen we de ervaring van onze bezoekers voor, tijdens en na de wedstrijd in het stadion verbeteren ondanks de beperkingen vanwege COVID-19?

4. Amateurvoetbal

Welke nieuwe manieren zijn er om onze amateurs en recreanten betrokken en gemotiveerd te houden (in een veilige, gezonde omgeving)?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Tuurlijk kan je met 5000 man in het stadion zonder lichamelijk contact, met tijdslotten per ingang, looproutes in de ArenA, zangverbod, mondkapje op, geen horeca, niet pissen. De vraag is alleen wie zit erop te wachten? Ik ga graag naar Ajax, maar wel met mijn vrienden en zonder dat iemand zegt hoe ik me moet gedragen.
0 0