Álvarez wil nieuwe start: ‘Weet dat ik meer kan’

ThijsZwagerman, 28-06-2020 om 09:25, 11231 views, Ajax TV |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor Edson Álvarez gelden er komend seizoen naar eigen zeggen geen excuses meer. Na een wisselvallig debuutjaar bij Ajax, wil de Mexicaan zich volgend seizoen in het basiselftal spelen. ‘Ik weet dat ik veel meer kan laten zien.’

Hoewel Álvarez na zijn komst aanvankelijk veel minuten maakte en ook enkele belangrijke doelpunten scoorde, verdween de rechtspoot naarmate het seizoen vorderde steeds meer naar de reservebank. ‘Dat waren beslissingen van de technische staf. Ik gaf elke dag het beste van mezelf, maar ik schoot tekort’, erkent de verdediger annex middenvelder in gesprek met Ajax TV.  

Volgens Álvarez kan zijn moeizame eerste Ajax-seizoen niet alleen op basis van het sportieve gedeelte worden beoordeeld. ‘Het was een jaar met veel mooie dingen, maar ook met minder goede dingen. Zowel op sportief gebied als daarbuiten. Ik heb goede wedstrijden gespeeld, twee belangrijke goals gemaakt, maar het probleem met mijn familie heeft veel invloed gehad. Ik kon niet bij mijn vriendin en pasgeboren dochtertje zijn. Dat is heel moeilijk als je uit een ander land komt. Nu ben ik echter weer gelukkig en heb ik veel nieuwe energie.’

Álvarez is vastberaden om komend seizoen dan ook beter voor de dag te komen. ‘Ik wil alles achter me laten. Ik wil een nieuwe start. Ik weet dat ik veel meer kan laten zien. Ik wil de mensen geven wat ze van mij verwachten, dat is mijn doel. Ik ben nu heel blij en ik ben ervan overtuigd dat het een heel goed seizoen voor me kan worden.’

De Mexicaans international is ambitieus en heeft duidelijke doelen richting komend seizoen. ‘Het eerste jaar is altijd lastig voor nieuwe spelers. Het is een jaar van aanpassen. Komend seizoen is er geen excuus, dan moet alles goed gaan. Ik wil alles spelen. Ik wil graag winnen en hoop dat op het veld te laten zien.’

Denk jij dat Kluivert namens AS Roma scoort tegen AC Milan? Zet in en krijg 4,15 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oliveira
Ibrahimovic was het eerste jaar ook niks. Daarna speelde hij de sterren van de hemel. Misschien dat het met Alvarez ook zo kan gaan. Ik snap dat het een lastig jaar voor hem was met zijn gezinnetje nog in Zuid Amerika en hijzelf in een vreemd land. Hopen dat hij nu zich meer thuis voelt.
0 0
gi0vanni
Hij zou anders op de training al geweldige dingen hebben laten zien.
0 0
Rockpotje
Aan zijn mentaliteit ligt het niet. Maar hij is gewoon geen Ajax speler. Op het middenveld doet hij alles in een te laag tempo en staat hij positioneel vaak verkeerd in verdedigend opzicht. In de verdediging zet hij niet genoeg druk naar voren en is hij verbazingwekkend zwak ik de duels omdat hij vaak te laat is. Hij is daardoor niet beter dan Veltman, Schuurs en Timber die het hoge druk zetten en opbouwen veel beter beheersen. Hij kan beter vertrekken als hij echt een nieuwe start wil.
0 0
behangdelul
Dit wordt de revelatie van het seizoen samen met Anthony. Heb nog steeds vertrouwen in onze Mexicaanse vriend.
0 -1
DeWijsneus
Ben altijd kritisch op hem maar dit zijn gewoon goede teksten. Hopelijk gaat 'ie vlammen.
1 0
PeterVKV
Alvarez gaat verrassen als 6 in een systeem met de punt naar achter
1 -1
Rockpotje
Als spelmaker? We gaan toch niet weer met een breker vlak voor de verdediging spelen?
1 0
PeterVKV
Busquets levert ook altijd alles in bij jongens als Xavi, iniesta, Messi en Frenkie...
0 0
TurboUrby
Busquets heeft techniek en sublieme korte passing. Alvarez struikelt over zn eigen benen als ie loopt en geeft zelden een pass vooruit.

Daarbij heeft Ajax totaal geen opbouwende halven die de onkunde van Alvarez kunnen verbloemen. Dus er valt weinig in te leveren.
0 0
trooop
'Ik wil de mensen geven wat ze van mij verwachten.' Uh-oh...
0 -4
Prethoofd123
Ben ik nou de enig die gewoon aan zijn hele bouw en motoriek ziet dat het gewoon geen goede voetballer is?
3 -3
Jeffreym
Nee hoor, past totaal niet in het spel van Ajax.
0 0
Sterspeler
Hij heeft met de kwalificatie voor de CL anders echt wel zijn waarde bewezen. Op een positie waar hij normaliter niet zou moeten spelen.

Sanchez zijn motoriek liet aan de bal ook te wensen over. Feit is dat we met Alvarez in de basis veel minder puntenverlies hebben geleden dan bijv. Met een Schuurs achterin.
6 0
ck69
Sanchez was een beest vol zelfvertrouwen
1 -1
wendoo9
Maar geen voetballer ! Tegen Ajax was ik blij als hij aan de bal was, wist ik zeker dat er geen gevaar kon ontstaan ! Slechtste man van het veld die avond.
0 0
fanforeffer
Off the record : Durft AS geen item meer te plaatsen over VI en Derksen ? Anders stonden er 4,5,6, items over VI en nu 0 ! Kiest AS hiermee voor de Hardst schreeuwenden ?
5 -6
Ar
Heerlijk de afwezigheid daarvan!
Ik mis het niet, want het staat overal al op de voorpagina’s te brullen. Stom gelul.
0 0
Aeter
Klopt, ook hier zijn ze hypocriet. Niet dat het wat uitmaakt of mij een fuck boeit. Voldoende andere nieuwsbronnen om er over te lezen, en die zijn inhoudelijk vaak ook beter.
0 -2
AFCAMM
Het heeft uiteindelijk niets met Ajax te maken en in principe ook weinig met voetbal. Ik snap niet dat het überhaupt geplaatst moest worden. Het niveau is dramatisch in die topics.
1 0
DeWijsneus
Eens. Prima, mis het totaal niet.
0 0
Ajax27
Eens. Vind het ook raar dat een dergelijk topic hier niet behandeld word. Het heeft alles met voetbal te maken. AS is klikgeil, levert ze extra reclame inkomsten op... nou dan had je hier makkelijk wat artikelen over kunnen plaatsen die voor.heel wat clickbait hadden gezorgd.
0 0
Libero
De artikelen over VI staan doorgaans in 'opinie' en hebben betrekking op uitspraken over Ajax, daar is nu geen sprake van. Het heeft zelfs niets met voetbal te maken.
0 0
Sterspeler
De artikelen van Derksen zou ik uitgerekend nu op willen reageren. Dat AS hier niets over post is zeer opmerkelijk. Of ze distantiëren zich vanwege de discussie omdat het politiek is en geen sport
0 0
Ajacied33
Vind je niet dat er genoeg artikelen zijn geweest de afgelopen dagen over die schreeuwerds? Eindelijk van ze verlost, heerlijk.
4 0
Sterspeler
Daar ben ik het ook wel mee eens. Maar hij wordt nu gewoon compleet gelynched. Daar vind ik wat van.

Ik vind vooral Gijp een zelfingenomen eikel. Johan is een zuurpruim. Dit verdienen ze beiden niet.
0 0
N-ajax
Alsof er nog niet genoeg artikelen over waren.
2 -1
Bky
Der was geen ruimte meer na al die betaalde artikelen van Sneijder.
1 0
pizzapunt
Vind het heel lastig met spelers als Marin, Alvarez en Schuurs. Zijn allen spelers die gewoon nét niet het gewenste niveau hebben. Zijn meer Europa League spelers waar je 3 jaar geleden genoegen mee nam, en niet het CL-niveau dat je nu zoekt. Als ze dat wel hadden, waren ze net als Neres, Tagliafico, Martinez en Dest etc. wel als een komeet gekomen. Denk dat je het beste kan doorselecteren, je verlies kan nemen en daarmee ruimte creëert voor talenten. Denk dat indien je Marin, Alvarez, Labyad, Magallan, Schuurs, Pierie, Marin, en de keuze maakt tussen Ekkelenkamp of Eiting je veel meer blije gezichten hebt.
0 -6
Professor
Volgens mij passen Eiting en Ekkelenkamp ook moeiteloos in dat rijtje
0 -1
AjaxDaniel
Goede zelfreflectie
0 0
RayJordaan
Alleen als verdediger graag, dan zie ik het misschien nog goed komen.
1 0
MosesD
Helaas voor hem gaat Schuurs komend seizoen definitief doorbreken. Voegt veel meer toe. Alvarez is weliswaar niet zo slecht als Magallan, maar weer een hele dure vergissing. Gewoon verkopen. Schuurs met erachter Timber als rcv.
3 -2
Daneman
Maar elke jonge verdediger maakt Frank de Boertjes. En Schuurs had enkele kolossale Frank de Boertjes. Volgens mij is Schuurs komend seizoen nog niet van het gewenste niveau
5 -1
Ozymandias
Inderdaad, elke jonge verdediger maakt De Boertjes maar op het moment dat fouten maken bij Ajax niet meer mag zal de doorstroom van talenten tot halt komen. Fouten mogen maken is niet voor niets al sinds de jaren '70 één van de aspecten van de filosofie van Ajax. Door ervaring op te doen (en de juiste begleiding te krijgen in de manier waarop die ervaring hun ontwikkeling verder kan brengen) leren spelers dat soort momenten uit hun spel te halen. Vertonghen had in zijn eerste seizoenen als basisspeler van Ajax minstens net zo veel van dat soort momenten maar doordat hij het vertrouwen kreeg van zijn trainers heeft hij zich kunnen ontwikkelen tot een goede speler voor Ajax. Als hij dat vertrouwen niet had gekregen omdat hij fouten maakte was hij nooit bij Ajax geslaagd. Zeker voor jonge verdedigers is dat vertrouwen belangrijk omdat ze anders op safe gaan spelen (doordat ze bang zijn hun kans op een basisplaats te verliezen door een fout te maken) en daardoor niet het maximale uit de kwaliteit die ze hebben halen.
2 -1
geDaante
Helemaal mee eens. Een valkuil is wel, en dat is dan meer een verkeerde inschatting van de trainer, dat een speler die het niveau niet heeft of ooit zal hebben, ook die fouten mag blijven maken en het vertrouwen blijft krijgen. Te lang in ieder geval. Dat vertrouwen kan dan beter gegeven worden aan een speler of talent, die wel die potentie heeft.

Een voorbeeld daarvan vind ik Alvarez op het middenveld, afgelopen seizoen. Daar is te lang aan vast gehouden, terwijl al heel erg duidelijk was, bij mij en anderen althans, dat het op het middenveld met hem nooit wat zou worden, gezien zijn gebrek aan souplesse en kunde in de kleine ruimte. Waarom daar dan speeltijd aan verkwisten? Die je aan een speler met wél potentie had kunnen geven, en die zich dan had kunnen doorontwikkelen.

Ajax haalde weliswaar mét Alvarez op het middenveld ook wel goede resultaten, maar dat was meer ondanks Alvarez dan dankzij. Veel teams zetten Ajax niet onder druk, en dan krijgt een wat lompe en trage Alvarez toch die tijd en ruimte om een beetje mee te voetballen. Maar je wist dat wanneer de ruimtes kleiner zouden worden, en tijd minder, door meer druk van de tegenstander, dat hij meteen door de mand zou vallen. En dus moet je er al nooit aan beginnen.

Maar Ten Hag zag dat blijkbaar niet zo, en dat vind ik heel erg vreemd. Dan kijk je niet vooruit en/of schat je niet in hoe het in andere situaties zou uitpakken. Maar goed, ik ben dan ook geen fan van Ten Hag.
Ik waardeer zijn liefde voor het vak en het zo goed mogelijk uitdokteren van zijn tactiek en visie, maar ik vind zijn invulling daarvan afgelopen zijn erg matig, slecht zelfs.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat Ten Hag ervoor koos om Álvarez op het middenveld te laten staan omdat Ajax op dat moment het verdedigende balans wat hij bracht hard nodig had. De resultaten waren goed en zo kon Ajax naar een goede vorm toegroeien. Zo heeft Ajax een fundament gelegd voor de geweldige periode daarna (die pas de blessure van Blind werd afgebroken). Op het moment dat die vorm was bereikt werd Álvarez uit de basis gehaald terwijl de resultaten tot dat moment gewoon goed bleven.
0 -1
geDaante
Ik vond juist met Alvarez die verdedigende balans niet zo best, als ie moest ingrijpen, zag dat er vaak niet goed uit, onbeholpen slidings en dergelijke. En vergeet niet dat een speler die aan de bal niet kan wegdraaien of even kan vasthouden, of niet snel genoeg handelt, je team juist ook verdedigend in de problemen brengt, door balverlies en linke passjes. Hoe vaak Alvarez wel niet Dest in de problemen bracht door zelf centraal niet te kunnen opendraaien, en dan maar de bal opzij naar Dest, die op dat moment twee man voor hem had staan.

Wat ik al zei, de meeste clubs zetten geen druk tegen Ajax, dus in die zin is Alvarez verdedigend en aanvallend nauwelijks getest. Ajax is vooral gebaat bij positionering en collectief goed druk zetten bij de omschakeling naar balverlies. Ik vind Alvarez daar niet bepaald een goede pion in.

Met hem en Martinez voor de verdediging, en de erg diep Van de Beek, ontstond er ook vaak een gat tussen verdediging en aanval, waar de tegenstander dan makkelijk in zou kunnen duiken.

Eiting, Timber (beide Timbers), Mazraoui en Ekkelenkamp hadden het in mijn ogen al beter gedaan. Betere passers, behendiger, vlotter, opgeleid in het Ajaxspel, en hebben daarbij de potentie (los van Ekkelenkamp in mijn ogen).
0 -1
Professor
Ik vind dat je Eiting teveel credits geeft heeft een goede techniek maar is echt veel te traag met en zonder bal. Geen speler voor het Ajax middenveld.
0 0
MosesD
Schuurs maakte enkele (grote) foutjes, maar speelde ook erg goed. Hij heeft echter nooit een aantal wedstrijden achter elkaar gespeeld. Vertrouwen is ook belangrijk bij een speler. Dat geldt ook voor Alvarez. Verschil alleen is dat die veel minder kwaliteiten heeft dan Schuurs.
3 0
geDaante
Precies, bij Schuurs zie je meer potentie, en dan moet je je daar of focussen, daarin investeren door hem dan die speeltijd te gunnen. Alvarez verhuren aan een club die wil voetballen.
1 0
SpursAjax
Ben zeer tevreden over marc. Maar met Alvarez en Marin heeft die toch echt 2 miskopen gedaan. Kan gebeuren ze alle 2 voor een bedrag rond de 10 miljoen verkopen. En dan een hele goede middenvelder halen.
2 -1
geDaante
Het aankoopbeleid en het doorselecteren van afgelopen zou niet mogen gebeuren. De selectie was zó slecht neergezet, met als gevolg twee spelers gehaald voor de verdediging, op het middenveld, terwijl je het zeer succesvolle seizoen ervoor met twee heel sterk voetballende middenvelders voor de verdediging speelde.

Promes die je haalt, terwijl Lang beter is en meer potentie heeft. Lang dan weer weg ten faveure van de mindere Babel. Marin die qua type en qua kwaliteit ondermaats is.
En daarvoor had je natuurlijk al spelers als Kristensen, Magallan, Bandé, etc.

Miskopen kunnen gebeuren, doordat een speler toch net niet genoeg handelingssnelheid blijkt te hebben, maar miskopen die qua type en individuele kwaliteiten totaal niet bij Ajax passen, is onacceptabel, dan doe je maar wat.
1 -1
Knalpot
Kan jij denken maar hoe vaak hebben we al niet gezien dat een Lang, een Dest, een Schuurs als een komeet uit de startblokken schieten en daarna als een kaartenhuis ineenzakken en ver onder de ondergrens gaan voetballen. Ik noem maar een Boilesen, Bazoer, El ghazi en recenter Mazraoui vorig seizoen. Er zit wel degelijk een idee achter en dat is dat je 22/23 jarige spelers koopt die al wat internationale ervaring opgedaan hebben, een constantere prestatiecurve hebben en ook gewoon hun waarde zullen hebben en behouden voor zowel het team als de financiele kant. Dat ze niet in jouw straatje passen dat is een ander verhaal maar om hier iedere keer als een drammend kind te blijven zeggen dat ze miskopen zijn is gewoon niet waar en dat kun je pas zeggen als je afscheid hebt genomen van de spelers. Alvarez en Martinez zijn niet gehaald als verdedigers die op het middenveld moeten spelen, door omstandigheden (talent nog niet goed genoeg en de keuze van een ervarener centraal verdedigingsduo) zijn ze daar gekomen om balans in het elftal te krijgen. En wat Promes betreft wat mag je op je knietjes blij zijn dat we die vorig seizoen iig hadden want Noa was er nog lang niet klaar voor om 30-40 wedstrijden op een constant niveau te spelen, die hadden we in november al afgeserveerd naar het rijtje Kishna, Youness etc.
3 0
4xEC1
Volgens mij heeft Promes wel laten zien dat hij een goede aankoop is geweest hoor met zijn goals, ook in de CL. Lang moet het nog steeds laten zien ondanks een paar goede optredens met o.a. een hattrick. Mentaliteit is ook heel belangrijk, hopelijk gaat dat Lang niet in de weg zitten.
2 0
geDaante
Ik kijk niet puur naar goals, maar naar de waarde voor het team, bij veel waarde maak je als team meer goals, en voorkom je er ook meer.

Promes werd vooral gevaarlijk door loopacties, op ballen van Ziyech, verder ging er erg weinig dreiging vanuit. Dat vind ik veel te weinig voor Ajax, zeker nu Ziyech weg is. Nu valt dat tactiekje ook weg.

Lang zit er sowieso dicht tegen aan (in mijn ogen dus al beter) en heeft meer potentie, is nog erg jong. Als je die al hebt, ga je toch niet de net zo goede of mindere Promes halen voor meer dan 15 miljoen(!) euro?

Gebruik dat geld om een positie die slechter bezet is te versterken.
0 -3
Siemsubliem10
Als je veel goals maakt ben je heel waardevol voor je team... we gaan komend seizoen zien of hij het ook zonder ziyech gaat waarmaken.. Met Lang sla je er compleet naast. Die heeft absoluut (nog) niet het beoogde Ajax niveau.
0 0
Ajax27
Net zo goede of mindere Promes tegenover Lang.... hahahaha. Komop man Gedaante, je kan beter dan dit. Iemand met 0,0 ervaring net zo goed vinden als iemand die destijds al 7 volledige seizoenen had gevoetbald in 3 verschillende landen? Iemand die destijds al bijna 40 interlands had gespeeld? 28 jaar, leeftijd waar velen de beste jaren voetballen... en die spiegel je af tegen iemand als Noa Lang? Lachwekkend Gedaante...
3 0
geDaante
Wat zegt een aantal wedstrijden nou over kwaliteit? En over het type speler? Kijk nou gewoon naar wat je gezien hebt, Promes werd uiteindelijk alleen gevaarlijk door loopacties op ballen van Ziyech. Verder nauwelijks dreiging of waarde, en daar betaal je dan 15 miljoen voor.
0 -2
Professor
Over Promes vind ik ook dat je gelijk hebt. Maar dat je Lang zo naar voren schuift begrijp ik niet. Speler die veel wil doen maar die erg weinig goeds doet. Redelijk talent maar absoluut niet voor Ajax. Zou er graag naast zitten.
0 0
4xEC1
Vreemde redenering vind ik; "er gaat weinig dreiging van Promes uit". Hij is clubtopscorer met 12 goals in het gestopte seizoen. Of heb je liever een buitenspeler die veel dreiging heeft maar niet scoort? Daarvan heeft Ajax er al teveel gehad in het verleden, stuk voor stuk miskopen. Het klopt wel dat het vooral door Ziyech z'n passes kwam dat Promes zoveel kon scoren maar hij deed het toch maar ff. Ziyech is natuurlijk haast niet te vervangen maar we gaan zien of Promes inderdaad zo erg afhankelijk was van hem. En des te belangrijker is het om een vervanger te vinden die de goede kanten van Promes kan benutten zoals Ziyech dat deed. Je moet je spelers optimaal benutten toch? Dan zijn ze van waarde. Dreiging of niet, Promes heeft zich in het verleden al als doelpuntenmaker bewezen in het buitenland, dàt moet je benutten. Laat Lang zijn waarde maar laten zien over een langere periode, potentie of niet.
0 0
Multi
Lekker komend jaar nog eens kijken wat hij kan brengen. Het zal wel in de verdediging moeten gebeuren, want op het middenveld mist hij snelheid en voetballend inzicht. Zoals velen al zeggen, geef die jongen eens even de tijd, het is niet niks om naar een ander land te gaan, zonder je familie en een plek niet alleen de cultuur totaal anders is, maar ook de stijl van voetballen. (Zelf)Vertrouwen is een gek iets en kan mensen volledig laten opbloeien.
2 0
altijdwelwat
Als hij op het middenveld snelheid mist dan mist hij dat ook als verdediger. Zijn gebrek aan snelheid en explosiviteit maken hem bijzonder kwetsbaar met 40 meter in de rug, tel daarbij op dat ook zijn duelkracht en wendbaarheid matig zijn en je hebt gewoon een matige verdediger in huis. Het feit dat zijn vrouw en kind nu bij hem wonen veranderd daar helemaal niets aan.
1 0
Multi
Blind vind ik in zijn handelen ook snelheid missen voor het middenveld. Toch is hij achterin een baas. Een positie naar achter kan je wel degelijk meer tijd geven, zeker als je jezelf goed positioneert.
2 -3
altijdwelwat
Dat komt omdat Blind tactisch zeer sterk is en een meester in het anticiperen dat heeft Alvarez beide ook niet , hij is een speler zonder wapens.
0 -2
Multi
Zoals ik zeg, lekker nog een jaar aanzien. Een stuk meer (zelf)vertrouwen, kan veel met iemand doen.
1 -1
Ozymandias
Het probleem is dat Ajax met Schuurs en Jurriën twee rechtsbenige centrale verdedigers hebben die gezien hun kwaliteiten het meer verdienen om het vertrouwen van Ten Hag te krijgen. Álvarez is (in mijn ogen) daardoor superfluous en dus kan Ajax beter afscheid van hem nemen. Dat lijkt me voor Álvarez ook beter.
3 -1
Multi
Timber kan ook al rechtsback fungeren en dan kan je Alvarez met Schuurs laten concurreren. De kans lijkt me namelijk wel vrij groot dat Dest vertrekt en ook een Veltman zie ik nog wel weggaan, puur omdat die een nieuwe uitdaging wel ziet zitten.

Maar eens ik zie ook meer in Schuurs, al moet die verdedigend wel echt meer een killer worden.
0 -1
Ozymandias
Ik betwijfel ten sterkste of Jurriën wel geschikt is voor op rechtsback. Hij heeft niet de drive om de gehele flank te bespelen en niet het voetballende vermogen om als inverted fullback het middenveld te versterken. Ik denk dat zijn broer Quinten geschikter is om als rechtsback (in een rol als inverted fullback) te spelen.
0 -1
trainerdv
Het grappige is dat de meesten hem een flop-aankoop vinden, niet omdat hij slecht speelt, maar omdat hij weinig speelt. De wedstrijden die hij meedoet, speelt hij meestal best goed. Veltman, Alvarez en Schuurs, hopelijk staat er eentje echt op dit seizoen.
2 -1
Santiago
' De wedstrijden die hij meedoet, speelt hij meestal best goed.' Dat is niet waar en dat geeft Alvarez hier ook zelf toe. Het is overigens niet per sé een flop-aankoop. We zullen zien wat hij volgend seizoen kan brengen.
1 -1
ajax4perez
Onana of Cillessen op goal met een verdediging van

Rechtsback: Dest Veltman of Mazraoui
RCV: Veltman, Alvarez met Schuurs als derde optie
LCB: Blind met Botman erachter
LB: Martinez met als alternatief Dest en Blind

Denk dat je zo een prima verdediging hebt.
Alle vertrouwen in Edson
0 -4
TurboUrby
Gewoon doorselecteren. Net als Marin, Magallan, Labyad. Selectie opschonen en een nieuwe impuls geven door jonge jongens door te schuiven en 2 goede (en qua type passende) spelers te halen.
5 -2
chrisjuhhh
even goed lezen bij jou nu .

Je zegt door selecteren oke kan ik me in vinden en dan zeg je nieuwe impuls vinden door jonge jongens door te schuiven oke kan ik me in vinden, maar dan zeg je ineens 2 goede passende spelers halen ?

Verklaar en zet er eens een elftal naast met bank zitters aub , dit niet om te zeiken maar benieuwd
1 -1
TurboUrby
Dus je snapt alles behalve "2 goede spelers halen"?

Wat ik bedoel is dat we de selectie versterken met 2 kwaliteitsimpulsen. Weet niet hoe ik dat anders moet formuleren.

Als de selectie zo blijft als nu missen we creativiteit. Ik zie graag op zn minst 1 creatieve middenvelder komen. Verder een RCV en evt nog een middenvelder of linksback. Maar 2 nieuwe spelers is genoeg als er verder niemand vertrekt.

DM: Onana, Stekelenburg
RB: Dest, Mazraoui, Timber
RCV: Aankoop, Schuurs
LCV: Blind, Martinez
LB: Tagliafico, Martinez (of evt talentvolle aankoop als back up)
RCM: vdBeek, Mazraoui, Gravenberch
CM: Martinez, Eiting, Blind
LCM: Aankoop (creatief), Gravenberch
RV: Neres, Antony
SP: Tadic, Traore
LV: Promes, Neres, Unuvar

Opvulling: Scherpen, Taylor, Hansen etc.

Niet perfect maar valt wat van te maken. Vooral flink doorselecteren.
1 -2
gi0vanni
Grote kans dat Tagliafico vertrekt maar ook Onana en van de Beek zijn bij een goed bod weg. Vooral in de verdediging mag er wat bij en je vergeet Giovanni.
0 0
Professor
Belangrijkste is dat er minimaal 1 creatieve middenvelder bijkomt. En hopen op Giovanni.
0 0
DeWijsneus
Marin is voor jou ook al helemaal klaar? Ben overigens wel eens met dit rijtje. Belangrijkste lijkt mij creatieve man erbij. Anders wordt het een zeer lastig seizoen.
0 0
TurboUrby
Ja wat mij betreft wel. Zie niet heel veel meer dan energie en een goeie traptechniek bij hem. Inzicht, overzicht, rust aan de bal en korte passing zijn allemaal van zeer laag niveau imo.

Niet per definitie een slechte speler. Maar imo wel een slechte Ajax speler. Scoutingsblunder.
0 0
Bky
Is toch allemaal niet zo moeilijk? We missen spelers met creatieve passing. Ajax liep zo goed in 2018/2019 om die o.a. reden met Schone en de Jong, daarvoor kregen we bijv een Alvarez terug op het middenveld die bij elke bal 5 seconde nodig heeft om tot de conclusie te komen dat ie breed of terug moet passen of een Marin die elke bal van zijn voet laat springen.

Dus je verkoopt je middelmatige spelers (Alvarez, Marin, Laybad, Magallan en gelukkig is Babel al weg) haalt 2 spelers die passen in dit team (zeker een creatieve passer voor op het middenveld) en je houdt ruimte over om jeugd door te schuiven.
3 0
DonAdam
Dit is zo makkelijk, dit kan iedereen die de selectie van het eerste en Jong AJax kent.

Op elke positie heeft Ajax CL kwaliteit, behalve op de 2 CVM posities.
1 -1
chrisjuhhh
je leest niet wat ik vraag .

Het is juist makkelijker om af te geven ipv oplossingen te komen en dan oplossingen in een duidelijke vorm
0 0
DonAdam
Vind ik ook. Ervanuitgaande dat Tagliafico verkocht wordt, EtH's woorden, kunnen of zullen Blind en Martinez het voetbal van achteruit gaan verzorgen, is het aan Overmars om eindelijk adequate vervanging voor Schone en FdJ te halen. Dan komt Ajax weer aan dominant voetballen toe en kunnen we vorig seizoen vergeten.
1 0
migilo
Het zou natuurlijk kunnen dat Ajax destijds niet op de hoogte was, maar ik vind het anders behoorlijk naïef om zo’n jonge gozer te halen terwijl je weet dat hij voor langere periodes vriendin & baby moet missen. Bij zulke dure aankopen verwacht je dat men verder kijkt dan enkel zijn kwaliteiten op het veld.
0 0
AFCAfan93
Verdedigend prima maar je ziet gewoon dat als hij de bal heeft en onder druk gezet wordt hij niet weet wat te doen...
In mijn ogen is schuurs veel meer compleet ik zou voor schuurs gaan hen vertrouwen geven en dan zul je zien dat het een prima verdediger is.
0 -4
Dennis129
Schuurs is een pussy. Geen hardheid ondanks zijn fysiek. Durft geen risico,s te nemen, geen enkele bravoure. In helemaal niets een Ajax speler. Zsm terug naar de provincie.
1 -3
Ozymandias
Schuurs is opbouwend een geweldige centrale verdediger voor een 20 jarige. Hij heeft een goede inspeelpass, een goede crosspass en het vermogen om met de bal aan de voet het middenveld over te steken. Daarbij heeft hij een groot genoeg atletisch vermogen om in een verdediging te spelen die hoog op het veld staat. Hij moet verdedigend gezien (en dat met name positioneel) nog stappen in zijn ontwikkeling maken maar opbouwend is hij precies het soort centrale verdediger wat Ajax zoekt.
4 -1
VoorOnzePloeg
Laat een verdediger maar eerst goed kunnen verdedigen.
2 0
Ozymandias
Verdedigen is bij Ajax (doordat de verdediging ver van het eigen doel af hoort te staan) vooral weten waar je positioneel moet staan en bij balbezit kunnen anticiperen op balverlies. Dat zijn dingen die relatief makkelijk aan te leren zijn en voor een groot deel met ervaring te maken hebben.
2 -1
EersteAanname
Af en toe een duelletje winnen lijkt me ook geen overbodige luxe. En bij Schuurs zie ik echt geen enkele potentie om dat te leren. Laat zich elke wedstrijd wel een keer simpel aftroeven. Als hij alle tijd heeft kan hij inderdaad een prima crosspass geven over 50 meter. Hartstikke leuk maar daar win je de oorlog niet mee.
1 0
gi0vanni
Lastig te bepalen, ene Blind, Vertonghen en Anita zouden ook nooit iets aan Ajax toevoegen.
0 0
EersteAanname
Excuses, dit was als reactie op een bericht van Ozymandias bedoeld
0 0
dumperPattiruhu
Niet alle (gevaarlijke) situaties kunnen worden opgelost met positioneel goed staan. Het is daarom handig als je dat soms kunt compenseren met snelheid.
1 0
Bky
Handig ja, maar geen must. Blind laat dat zien.
1 0
Ozymandias
Inderdaad, snelheid is niet geheel onbelangrijk maar wel van ondergeschikt belang ten opzichte van spelinzicht. Trouwens vind ik Schuurs (zeker voor een speler van 1,91 meter) niet langzaam.
0 -1
MankeNelis
Met negen man tegen Chelsea scoorde hij op een haar na de winnende. Die Alvarez wil ik zien. Als hij dat kan brengen komt het goed.
0 -1
trainerdv
was wel een slecht schot. Moest erin
1 0
Steeph
Hij heeft weinig kansen gehad op zijn goede plek, maar ik vind dat zijn motoriek en beweging over het veld gewoon heel weinig goeds voorspelt.
4 0
DonAdam
En welke plek is dat? En zeg nou niet centrale verdediger, want bijzonder goed in verdedigen is hij juist niet. Hij durft de duels niet eens vol aan te gaan.
1 0
Aspers73
Vind hem meer uitstraling hebben dan Schuurs. En Schuurs maakt iedere wedstrijd echt een hele grote fout dat tot een goal leidt.
2 -2
Ozymandias
Ik was vooraf tegen de komst van Álvarez (en hoop dat hij deze zomer wordt verkocht) omdat ik 1) hem positioneel te slecht vond om zijn gebrek aan snelheid goed te maken en 2) vond dat Ajax met Schuurs de opvolger van De Ligt al in huis had maar ik vind de kritiek die Álvarez nu krijgt soms wat overdreven. Hij heeft duidelijk geen geweldige inspeelpass maar zijn passing is goed genoeg om in de basis van Ajax te kunnen staan als hij verdedigend het gewenste niveau heeft.

Om dat gewenste niveau te halen moet hij positioneel beter worden maar dat geld voor zo goed als elke centrale verdediger die Ajax van buitenaf aantrekt en niet de snelheid van een Sánchez heeft. Het komt zelden voor dat een centrale verdediger voordat hij naar Ajax komt al heeft geleerd hoe hij zich positioneel moet opstellen in een speelstijl waarin de verdediging ver van het doel af verdedigd omdat weinig clubs (waar Ajax spelers van kan kopen) zo'n speelstijl hebben.
5 -5
Adam24
Alvarez en Marin zijn spelers die 5 jaar geleden tot de toppers van Ajax zouden behoren. Nu is het 27 (?) miljoen aan bankzitters. Gek genoeg heb ik in Marin nog het meeste vertrouwen maar voor Alvarez wordt het moeilijk, niet echt een goede middenvelder en qua verdedigen vind ik Veltman beter en Schuurs meer potentie hebben.
Nu kun je stellen dat het weggegooid geld is maar volgens mij zijn de financiële risico's vrij laag. Beiden zijn international en behouden wel marktwaarde en je houdt de concurrentie in de selectie zo scherp.
3 -1
Joseph
Totaal geen middenvelder, ik hoop niet dat ten Hag die fout ooit nog maakt.

Ik denk dat hij qua positionering en snelheid veel te zwak is om zich bij Ajax in de basis te spelen, zeker een ambitieus Ajax. Als Veltman verlengt zou ik Alvarez laten gaan, anders zou je hem nog een kans kunnen geven zich te bewijzen.

Schuurs is in bijna alles beter, als het goed is zal hij zich er dus bij neer moeten leggen dat hij niet alles zal spelen.
1 -3
Jojo49
hij kan gewoon goed voetballen,, geef hem de kans, hij is er net.
5 -3
mistermiyagi
Ik zal voetbal technisch, maar even inhaken.
Het niveau Ajax en een uitblinker zijn, betekent dat je mee zou moeten kunnen bij de subtop van Europa.

Alvarez heeft het oke gedaan, op het middenveld heeft hij voetballend wat meer inhoud gekregen. Handelingssnelheid is verhoogd.
Nu zal hij beter in een centrale rol achterin kunnen spelen.

Veel Nederlandse jongens hebben deze ontwikkeling al doorgemaakt door de Nederlandse manier van spelen.

Nu moet hij het verder uitzoeken vs een Veltman, Schuurs, Botman.
Ik vind persoonlijk het allemaal wat magertjes..

Martinez, Dest, Tagliafico zijn uitblinkers de rest vind ik tekort komen.
1 0
markk
Ik zou hem nog een kans geven alleen dan wel in de verdediging.
4 0
Ajax27
Iedereen verdient een 2e kans. Niemand kan zich voorstellen wat het mentaal met je doet wanneer je vrouw en pasgeboren kind het land niet in mogen. Je focus is dan gewoon compleet weg. Tel daarbij op dat je in een vreemd land komt, je de taal niet machtig bent... moeilijk moeilijk. En topsport vereist focus en concentratie. Ik hoop voor m dat dit dé grote reden was en dat we in de komende voorbereiding een hele andere Alvarez gaan zien. Zo niet... einde voorbereiding lekker verhuren met optie tot koop of direct verkopen.
1 -2
DonAdam
Ik wil niet heel lullig zijn, maar voordat zijn vriendin in December het land uit moest speelde hij ook als een draak. Wat was daar de reden voor? Daarna was het winterstop en heel snel over met de competitie. Sowieso is het lekker als je in het moment kan zijn als het mentaal slecht met je gaat; als je voetbalt ben je even al je zorgen kwijt.

De regels wat betreft het verkrijgen van een visum in Nederland waren voor zijn komst al duidelijk, dus het kan geen verrassing zijn geweest dat ze even weg moest. Kortom, ik vind dit een slap excuus.

Je zal zien dat hij nog een kans gaat krijgen, want hij was een hele dure aankoop, maar hij heeft voetbaltechnisch gewoon niet de kwaliteiten om bij Ajax te kunnen spelen. Neem hoe hij beweegt, hij schuift over het veld; zo loopt een topsporter toch niet? Verder kan hij niet bijzonder goed verdedigen, sterker nog, hij grijpt vaak halfzacht in; dat is toch raar voor een verdediger? Daarnaast heeft hij geen enkel wapen, hij kan niets bijzonder goed, en topsport vereist topkwaliteiten. Hij had nog het geluk dat Overmars geen adequate vervangers voor Schone en FdJ had aangetrokken dat hij nog veel speelde. Maar het niveau van Ajax is veel te hoog voor hem, dat is inmiddels duidelijk. Wij willen Europees aansluiten struktureel, daar past zijn niveau niet bij.

Overigens kan hij er niets aan doen dat hij voor zoveel geld gehaald is, daar zijn Overmars en de scouting voor verantwoordelijk. Wat mij betreft laat Overmars hem direct gaan om niet teveel aan kapitaalvernietiging te doen. Als hij direct gaat, kan Ajax veel meer vangen dan als hij definitief mislukt is.
0 0
Bky
Magallan ook maar terughalen dan.

Sanogo ook.

Sana ook.

Misschien Kuffour nog een keer proberen op de linksback.

"iedereen verdient een tweede kans".
4 -7
Soccerskins
Vond Sana altijd een leuke speler
1 -1
DrFootball
Kan mij zeker voorstellen dat het missen van je vrouw en kind niet meewerken om een goede prestatie neer te zetten. Echter hij komt in mijn ogen voetballend tekort op het middenveld en in de verdediging. Is qua mobiliteit echt ver onder de maat. Soms krijg ik weleens het idee dat Ajax zo ontzettend graag een Mexicaanse speler wilde hebben vanuit commercieel oogpunt dat er wat minder op de kwaliteiten van de speler is gelet. Ik gun deze een jongen een mooie club. Eentje die met de kont tegen het eigen doel aanspeelt. Daar komt hij als speler beter tot zijn recht. Voetballen kan hij wel, maar Alvarez en het Ajax-spel zijn geen match.
0 -3
ram
Ik heb zeker vertrouwen in deze jongen. Hij was vorig jaar niet geweldig maar volgens mij kan hij inderdaad wel beter. Hij heeft daarbij bij vlagen best aardige dingen laten zien.

Ajax moet vooral keuzes gaan maken rechtscentraal. Als Veltman blijft, moet hij de strijd met hem aangaan, lijkt me. Dan zou ik Schuurs verhuren. Als Veltman vertrekt; die kans lijkt mij vrij groot, dan zie ik wel een mooi strijd tussen Alvarez en Perr. Bij een nieuwe aankoop voor die positie (zie ik Overmars ook wel doen)... tsja... dan wordt het flink doorselecteren daar.

Ik heb hetzelfde gevoel bij Marin trouwens; die kan ook echt wel wat! Al moet Ajax dan wel gewoon met de punt naar achter gaan spelen. Marin kan echt alleen op '8' en box-to-box en heeft nog nooit in die rol gespeeld. Dus logisch dat ie er weinig van bakt.
4 -2
Koekepeer
Misschien schieten we ook weer wat vrije trappen binnen met Marin erin
0 0
ram
Ja, kan ook. Daar is ie best goed in.

Maar nu zou ik Marin persoonlijk geen basisplaats geven maar back-up maken voor de '8', achter Donny. Ik denk namelijk dat hij gewoon blijft.

Mocht Donny vertrekken dan hoop ik op een box-to-box opvolger. En dan liever niet Klaassen. Als Klaassen komt, kun je net zo goed op Marin gokken voor de basis; volgens mij is dat hetzelfde niveau.
0 0
Koekepeer
Precies dit
0 0
Beachboy
Ik vlak hem niet uit. Denk even na, je komt in een vreemd land en hebt veel zorgen over je familie en je pasgeboren kindje kun je niet of nauwelijks zien. Voor een top prestatie moeten randzaken top geregeld zijn. Anders kom je nooit in een zogenaamde flow. Hij verdiend nog een seizoen de kans en dan ben ik benieuwd.
5 0
Bky
Hij kan geen eens ballen fatsoenlijk aannemen en raakt al in paniek als er ook maar een beetje druk op hem gezet wordt, dat is basistechniek, dat heb je, of heb je niet.
2 -6
GeleenAjax
Als jouw beredenatie klopt, had de Ligt bij Juve ook al lang weg moeten zijn. Hoe die daar soms stond te schutteren... Sommige jongens hebben in een vreemde omgeving wat meer tijd nodig. Dat zag je ook bij Neres, die bakte er ook helemaal niks van. Maar goed, dit is AS hè, een forum vol betweters die graag hun eigen spelers afbranden.
2 0
Bky
Over beredeneren gesproken, met jouw redenatie kunnen we Sanogo, Sana, Magallan, van Beukering, Melvin Platje of elke amateur 3de klasse op gaan stellen en meer dan een seizoen de tijd geven omdat "ze wat meer tijd nodig hebben".

En dat met Neres weet je ook wel dat het flauwekul is, aangezien iedereen op die jongen zat te wachten. Even wat tijd gunnen in Jong Ajax is wat anders dan al een heel seizoen verschrikkelijke potjes te hebben gespeeld. Zijn één na laatste pot tegen RKC deed pijn aan mijn ogen, ik kreeg zowat medelijden met die jongen. Hij heeft het gewoon niet, waarom mensen dat na tig keer niet toe willen geven is mij een raadsel.
1 -3
DrFootball
Mag je niet meer vinden dat een speler niet in het spel van Ajax past? Ben je dan een gelijk een betweter die zijn eigen spelers afbrandt? Imo is Alvarez niet geschikt voor het Ajax spel. De situatie van De Ligt en Neres hadden beiden een eerste half jaar dat minder was. Echter je zag bij hen al wel bepaalde kwaliteiten, die daarna snel naar boven kwamen. Die basis heb ik bij Alvarez niet kunnen vinden. Het zal verder best een aardige jongen zijn. Ik gun hem een club waar hij beter tot zijn recht komt.
0 -1
Bky
"ja maar het is zo'n leuke jongen en heeft veel geld gekost dus hij zal echt wel wat kunnen" syndroom.

Zet gewoon Timber of Schuurs neer. Daarvan weet je dat ze wel wat kunnen en al veel beter in het spel passen. Het is mij echt een raadsel waarom sommige aankopen onder het niveau gewoon met hand en tand verdedigd worden op dit forum.
0 0
Ardoe
Heb nog wel vertrouwen in deze jongen. Het is aan hem om het nu waar te gaan maken.
0 0
Bky
Mooie teksten, maar voetballen kan ie niet dus het liefst zo snel mogelijk afscheid van nemen.
4 -9
krachtpatser66
Nou. Voetballen kan hij wel, anders ben je geen vaste waarde in het Mexicaans elftal. Het gaat erom hoe je hem gebruikt en als de concurrentie het goed doet, dan heb je pech. Maar ik heb ook hele goede dingen van hem gezien. Dus: vertrouwen geven. Hij wil ervoor vechten en dat vind ik een pluspunt waard.
4 0
Bky
Inderdaad, het gaat erom hoe je hem gebruikt en hoe goed de concurrentie het doet; daarom staat hij zelfs niet in het Mexicaanse elftal op de CV, gewoon letterlijk niet. Zelfs daar vinden ze hem niet goed genoeg voor die positie. Hij staat vaak op de DM zoals hij vaak bij Ajax gebruikt is, of zelfs op de rechtsback/linksback. Dit terwijl er echt totaal onbekende spelers wel op zijn "favo" positie staan bij Mexico terwijl hij daar niet speelt.
0 -1
Patrick78
Wat een logica.....dus ook Blind is geen CV. Met Oranje staat hij op linksback.
0 -1
Bky
Het is nogal een verschil of Van Dijk/De Ligt/De Vrij jouw directe concurrenten zijn voor de CV of dit jouw concurrenten voor de plek naast Hector Moreno:

Hugo Ayala Castro van Tigres (33 jaar nooit in Europa gespeeld) /
Carlos Salcedo (ooit een keer afgekeurd bij Frankfurt) /
Jesús Angulo (linksback! van Atlas) /
Oswaldo Alanís (afgekeurd bij Getafe en speelt nu in de MLS).
1 0
iammike
Hopelijk bewijst hij hetzelfde als Neres. Heb bij hem in ieder geval wel het vertrouwen erin dat het goedkope zoals met Neres. Met Marin en Magallán totaal niet.
1 0
DS
Ik heb dat met Alvarez dus ook. Hij heeft wat.
Dat stukje onverzettelijkheid waarmee hij ons mee de CL in hielp. Dat hebben er niet veel.
Ik vind het verhaal dat hij voetballend te kort komt ook een beetje opgeblazen, we zijn verwend met Frenkie, dan lijkt alles al snel slecht.
Ik zie ook wel een echte controlerende 6 in hem.
2 0