KNVB dient Deltaplan in: 'Willen voor 1 september voetballen'

JesseTH, 05-06-2020 om 19:25, 5600 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Deltaplan, gemaakt door de KNVB in samenwerking met de Eredivisie CV en betaald voetbalclubs, is vrijdag ingediend bij het kabinet, zo schrijft de NOS. Het plan werd direct voor het eerst besproken en de eerste indrukken zijn positief.

Ondanks dat moet de KNVB nog tot de laatste week van juni wachten om definitief te horen dat het verzoek wordt ingewilligd. Het gaat hierbij om een maximale steun van 140 miljoen euro, om zo de verloren inkomsten recht te trekken. Vanuit het voetbal zelf wordt daarvoor al tweehonderd miljoen euro opgehoest, waarbij de topclubs het meest bijdragen.

Het opgestelde Deltaplan bestaat uit drie verschillende onderdelen. Allereerst het solidariteitsplan, waarin staat hoe de voetballerij zelf tot tweehonderd miljoen euro moet komen. Daarnaast is er een verzoek tot steun aan de overheid en als laatst een veiligheidsplan. Dit omvat de voorwaarden waarmee uiteindelijk weer gevoetbald kan worden.

Tevens bevat het plan een planning voor de komende tijd, gericht op het oppakken van de trainingen en het spelen van oefenwedstrijden. Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, is duidelijk over zijn insteek. 'Het is de bedoeling dat we uiterlijk 1 juli kunnen beginnen met trainen en vanaf half juli oefenwedstrijden kunnen spelen.' Het doel van de KNVB echter, is om de groepstrainingen op 22 juni volledig te hervatten.

Momenteel stelt het kabinet de grens voor het hervatten van topsportcompetities op 1 september, maar mogelijk gaat daar voor de voetballerij nog iets in veranderen. De UEFA liet vrijdag immers weten misschien al in augustus kwalificatiewedstrijden voor Europees voetbal te willen spelen. 'Wij willen dus voor 1 september weer gaan voetballen. Voor mijn gevoel is dit ook voor de minister een duidelijke zaak', aldus Gudde.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Wow wat een helden. Zo vroeg al...
0 0
PierreHeno
Wat heeft dit in hemelsnaam met een Delta plan te maken? Het gaat over voetbal heren. Entertainment.
0 0
unis
Nou als ze voor 1 september willen beginnen kan je dus ook gewoon weer die bekerfinale ook nog ergens gespeeld worden! Is kijken maar ja Giddie blijft een 010
0 0
PierreHeno
De vliegtuigen zitten ook al weer vol want anders dreigt die failliete boedel van al die vliegmaatschappijen volledig om te vallen( en ze betalen nog geeneens brandstofaccijns!!)...die miljardair van de HEMA krijgt ook al staatssteun...gooi alles toch gewoon open en laat iedereen het maar zelf ervaren. Zijn we ook val dat oeverloos gezeik af. Corona...here we come again.
0 0
Van Reenen
Ik ben het voor het eerst mrt leeghoofd Gudde eens. Er kan absoluut voor q september gestart worden met de nieuwe competitie
Naar mij wordt toch niet geluisterd, maar ik stel voor om op 28 augustus weer te beginnen.
0 0
Libero
Ik ben er nog steeds niet van overtuigd dat Gudde NIET een typetje van Kees van Kooten is.
0 0
mgtow
Wordt voor veel clubs nog lastig om om voor 1 september te voetballen. Dat kunnen ze normaal al niet laat staan nu met corona.
0 0
DeWijsneus
Ik ruik altijd direct zware shag als ik die kop zie van Gudde...
8 -1
insectenverdelg
Dat je daar een minnetje voor krijgt. Mooie opmerking.
2 0
Michels
Dat is dan weer dom van de KNVB... Dit plan moest gaan over de overheidssteun, niet over het wijzigen van de startdata... Dikke kans dat het daarop wordt afgekeurd.
2 -1
Van Reenen
Wie wil er nu spelers van Ado/FC Den Haag kopen of Feijenoord? Dus dat wordt het niet.
0 0
Joseph
Eerst maar eens spelers verkopen voordat er staatssteun komt.
2 0