Ajax verlengt contract Van der Gaag tot medio 2023

BartVeenstra, 05-06-2020 om 12:10, 11116 views, Ajax.nl |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft het contract van Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag verlengd tot de zomer van 2023. Het eerdere contract van de oefenmeester liep af in de zomer van 2021. De nieuwe verbintenis gaat in per 1 juli 2020 en heeft een looptijd van drie jaar, zo meldt Ajax.nl.

Van der Gaag laat in een reactie weten blij te zijn met zijn nieuwe contract en het vertrouwen dat Ajax in hem uitspreekt. 'Zeker in deze periode', zegt hij. 'Helaas heb ik mijn eerste seizoen bij Ajax als gevolg van het coronavirus niet af kunnen maken. Maar ondanks dat heb ik in de ontwikkeling van de spelers en de resultaten die we boekten veel aanknopingspunten gezien voor volgend seizoen. Ik kijk ernaar uit de draad weer op te pakken met het team, en zo veel mogelijk spelers verder klaar te stomen voor het eerste elftal.'

Van der Gaag is sinds 2019 de hoofdtrainer van Jong Ajax. Het belofteteam van Ajax sloot het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af als nummer vier. Daarnaast was Jong Ajax de meest scorende ploeg in de competitie.

Denk jij dat Hoffenheim na exact 20 minuten op voorsprong staat in Düsseldorf? Zet in en krijg 4,50 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SemHurkmans
Test
0 0
DrFootball
Nu nog wel zorgen dat hij met de talenten van 2002/2003 kan blijven werken. Heb vaak genoten van de wedstrijden van Jong. Van der Gaag durfde met een hele jonge ploeg te spelen. Hij zou best met deze lichting kunnen meegroeien naar het eerste bij een toekomstig vertrek van Ten Hag.
1 0
fc Barcelona_ke
Ik geloof dat hij ooit trainer van eerste elftal kan worden. Hij was erg goed gedaan bij excelsior, belenense, fc eindhoven en martimo funchnal (laatst seizoen was pech met veel goede spelers verkochten en weinig terug). Bij nac had hij gewoon pech met waardeloze ploeg!
2 0
Web
Lastig om in te schatten wat voor kwaliteiten hij heeft?
Maar binnen Ajax zijn ze tevreden
Op de duur de nieuwe hoofdtrainer?
Bezwijkt wel onder de druk bij NAC
Bij Ajax is de druk vele malen hoger
Maar wij zullen het zien in de toekomst
0 0
grannig mokum1
Precies, en trainer van j.ajax is anders dan ajax1, de druk bij ajax 1 is groot je moet kampioen worden en 4x verliezen is uit den boze.
1 0
fc Barcelona_ke
Ik ben je niet mee eens. Hij was erg goed gedaan bij excelsior, belenense, fc eindhoven en martimo funchnal (laatst seizoen was pech met veel goede spelers verkochten en weinig terug). Bij nac had hij gewoon pech met waardeloze ploeg! Vd gaag heeft wel een kwaliteit voor ajax 1 worden. Keizer was al niet matige trainer voor KKD clubs en leidt meteen met jong ajax kampioen. Ik wist toen meteen dat keizer moeilijk zal krijgen
0 0
Ozymandias
Hoe weet je dat hij onder de druk bezwijkte?
0 -1
Web
Hij kreeg het niet op de rit bij NAC, gebruikte zelfs 32 spelers dat seizoen, Hij kon het niet meer opbrengen, zag het niet meer zitten
Dan denk ik, bij Ajax licht de lat zo veel hoger
Ben je dan wel geschikt om op den duur het eerste van Ajax te trainen?
Misschien is druk niet helemaal het goede woord
0 0
MankeNelis
Als je met een zootje wrakhout moet werken met onrealistische doelstellingen, dan denk ik dat je snel klaar bent als trainert.
1 0
Ozymandias
Er zijn velen redenen te bedenken waarom een hoofdtrainer niet slaagt. Het lijkt me sterk dat het met druk te maken had. Ik heb even de spelergroep waarmee hij daar werkte bekeken en gezien het gebrek aan kwaliteit waar hij mee te maken had vind ik het niet gek dat hij daar niet slaagte. Ik denk dat weinig hoofdtrainers het goed hadden gedaan met die spelersgroep.
1 -1
Van Reenen
32 spelers gebruikt? Wel een enorm kwaliteitsverschil waarmee je efkes rekening moet houden. Louis van Gaal was zo link om alleen maar topclubs te trainen, hij zou NAC met dat materiaal misschien 3 plaatsen hoger hebben gebracht, maar zou er nooit landskampioen mee worden. Louis was niet gek!
0 0
Minsc
Dit is toch Jaap Stam? Lastig hoor, al die kale koppen.
1 0
AFCA-B93
Wat een heerlijke baan heeft deze man zeg. Zal niet worden afgerekend op een periode van minder punten halen, tenzij het echt verlies na verlies wordt. Als Ajax eenmaal ziet dat hij goed is met talenten, dan is het makkelijker om een langere verbintenis uit te delen
0 0
wladimir
Jongens van jong willen niet bijtekenen. De trainer gelukkig wel.
0 0
Jojo49
met van de gaag ,, is jong ajax voor elke ploeg een plaag.
1 0
DeWijsneus
Kale koppen, niet te stoppen. Overduidelijk dus opvolger Ten Hag.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Evolutie van behaarde aap naar kale kip...
0 0
DeWijsneus
Mooi gezegd. Die evolutie maak ik momenteel zelf ook door, helaas.
0 0
PierreHeno
Er zijn nogal wat coaches gepasseerd daar de laatste jaren. Wat dat betreft is een beetje continuiteit wel prijzenswaardig. Maar of deze Van der Gaag nu zo'n licht is onder de coaches vraag ik me nog steeds wel af. Nou...we gaan het zien.
0 -1
geDaante
Je zou denken dat hij als de opvolger van Ten Hag wordt gezien. Zo'n Van der Gaag zal toch het liefst aan het roer staan van een eerste elftal? Mijn idee is dat ze allang hebben afgesproken dat hij wordt klaargestoomd. Wat een goede aanpak zou zijn. Het is dan wel de vraag of hij de juiste man is, daarvoor heb ik te weinig van hem gezien.

Maar wat MK77 zegt, dat stress hem ervan zou weerhouden coach van een eerste elftal te willen zijn, dat zou mijn vermoeden dan natuurlijk meteen onderuit halen. Maar misschien is dat niet waar of is dat onderhand veranderd.
0 0
MosesD
Heb zo'n idee dat van der Gaag een prima trainer is. Van wat ik gezien heb was het spel aantrekkelijk en ook spelers hebben vooruitgang geboekt. Ik dacht dat hij weleens hartproblemen heeft gehad, dus of hij Ajax1 kan of wil doen, weet ik niet. Maar goed om zo iemand erbij te houden. In de jeugd vinden nogal wat trainerswisselingen plaats. Ken jij die jongen die de Ajax amateurs deed en nu O17 gaat doen? Geheel in de traditie ook kaal trouwens.
1 0
Web
Vd Gaag draagt een ICD, inwendige defibrillator ( nu nog weet ik niet)
Hij had veel last van hartritmestoornissen, is een keer onderuit gegaan ik geloof in Portugal? Die ICD heeft toen zijn leven misschien wel gered?
Die stoornissen kwamen bij hem niet uit de boezems, maar uit de hartkamers, en dan kan het dodelijk zijn.
0 0
SilverHaze
Ik denk dat dat ideaalbeeld van trainers opleiden tever was doorgeschoten. Ze gaan dat niet nog een keer doen na Keizer lijkt me.
0 0
Ozymandias
Overmars wilde dat Keizer eerst een paar seizoenen als assistent van Bosz ervaring zou opdoen. Het zou dus kunnen dat hij Reiziger als opvolger van Ten Hag wil gebruiken en Vd Gaag dan als assistent van Reiziger ervaring bij het eerste op zal doen. Volgens mij zouden die twee een goed duo vormen.
0 0
Danos
Keizer had pech en is wel misbruikt in een stammenstrijd.

Als je TD je eigenlijk al niet wil hebben, je daardoor niet de juiste aankopen krijgt en dan ook met de situatie Nouri moet dealen dan heb je eigenlijk al verloren.

Eigenlijk zei de reactie van Hakim laatst in zijn afscheidsvideo al genoeg dat het hem niet uitmaakte dat psv kampioen werd toch vanwege appie.
0 0
VoorAltijdNummer14
Heerlijk baantje heeft deze man zeg. Moet een genot zijn om de 2002/03 lichting onder jou de laatste stap te laten maken! Zo'n verschrikkelijk talentvolle groep!
0 0
Lars93
Gefeliciteerd met je contractverlenging, Jaap Stam!
12 0
PowNed
Ik kan zijn werken niet zo goed beordelen... Iemand?
Opvolger van Ten Hag? Hij is in elk geval kaal ;-)
0 -1
Ozymandias
Zijn primaire taak is het ontwikkelen van talenten en de meeste talenten hebben zich onder zijn leiding goed ontwikkeld het afgelopen seizoen. Bij vlagen was het spel van Jong Ajax ook een genot om naar te kijken. Alleen was de tank bij veel spelers na een uur meestal wel leeg (wat logisch is gezien de gemiddelde leeftijd van Jong Ajax) en de talenten hadden duidelijk nog niet de ervaring die nodig is om dan toch een voorsprong te verdedigen. Daarom gaf Jong Ajax in het laatste halve uur van wedstrijden regelmatig de drie punten uit handen maar dat is onderdeel van het groeiprocess van talenten en niet iets wat Vd Gaag kan worden aangerekend.
5 0
Lazell
Pfff, die goal tegen NEC van Brobbey. Zo mooi heeft Ajax1 ze niet gemaakt dit seizoen. Ik ben geen vaste volger, maar in zo'n goal zit ook een vleugje trainer. Een afstandsschot bijvoorbeeld is individuele kwaliteit. Maar bij deze goal staan de spelers goed, veel voetballend vermogen in het team waar je ook voor brekers kon kiezen, spelen doorbewegen en aanspeelbaar maken, etc.
1 0
Ozymandias
Brobbey staat natuurlijk vooral bekent om zijn atletisch vermogen maar ik schrijf al zo'n twee jaar dat zijn grootste kwaliteit zijn geweldige gevoel van waar de lopende mensen zich bevinden. Als een teamgenoot over Brobbey heen gaat kan die erop vertrouwen dat Brobbey hem heeft gezien (zelfs als die teamgenoot uit de rug van Brobbey komt). Daardoor brengt Brobbey regelmatig een teamgenoot in stelling door middel van een simpele pass in de loop.

Brobbey moet alleen wel veel rustiger worden in zijn afronding voordat hij klaar is voor het eerste. Het feit dat hij in de jeugdopleiding zo veel scoorde was geen weergaven van zijn kwaliteit als afronden maar een weergave van zijn kwaliteit om in doelrijke positie te komen. Hij mist namelijk veel te veel grote kansen.
0 0
Amp
Qua training niet te beoordelen omdat ik ze dan nooit zag, liet Jong Ajax wel frivool en leuk spelen en draaiden goed in de top mee met behoorlijk jong elftal. Je zag alleen verdedigend wel zwaktes. Vraag is of dat aan de coach te wijten valt, gezien de jeugdigheid en wisselingen in t team steeds én we bij vorige lichtingen hetzelfde probleem zagen. Vraag me af of deze kale de stap naar het eerste aan zou kunnen. Liet zn vorige teams veelal wel goed voetbal spelen, buiten nac dan
0 0
MK77
Heeft hij niet ooit eens aangegeven dat hij vanwege de stress geen eerste teams meer wou coachen?
0 0
Amp
Hij had geloof ik in t verleden wel kwalen door de stress, waardoor hij in portugal ofzo plat ging. Weet alleen niet of dat voor of na NAC was. Maar zou zomaar kunnen dat ie dit inderdaad wel heeft geroepen
0 0
trodat4030
Nee, dat was ene Marco van B..
0 0
Amp
Volgens mij niet concreet idd, maar vd gaag heeft dacht ik ook hartkwalen dus zou zomaar kunnen dat mk77 t bij hetbrechte eind heeft
0 0