Promes: 'Je bent nooit de grote meneer bij Ajax'

FinnDekker, 04-06-2020 om 20:30, 14549 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Quincy Promes is gedurende het seizoen gegroeid in zijn rol bij Ajax. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Sevilla FC en was een grote aankoop, maar desondanks begon de rappe buitenspeler niet gelijk in de basis van Erik ten Hag. Promes moest geduldig zijn in de openingsfase van het seizoen. 

'Ik ben geen speler meer die gaat zeggen: ik moet spelen. Nee, je moet het eerst laten zien. Als je dat realiseert en je werkt keihard, dan komt je kans vanzelf.' Deze kans kwam ook. Tegen Sparta Rotterdam, in de vierde speelronde, stond Promes voor het eerst in de Eredivisie in de basis. De nummer elf scoorde gelijk de openingstreffer.

'De trainer weet wat ik kan. Ik had vrede met mijn rol. Je moet vechten voor je plek, ook volgend jaar weer. Het is nooit dat je de grote meneer bent bij Ajax. Je moet het altijd laten zien', vervolgt Promes in een interview met FOX Sports, dat donderdag een seizoensoverzicht van 2019-2020 uitzond. 

Promes wist bij zijn komst naar Amsterdam dat het moeilijk ging worden. 'Ik kwam in een draaiend team. De voorste vier hadden zich het seizoen ervoor bewezen, dat ze van topniveau waren. Het was niet makkelijk.' In het thuisduel met LOSC Lille in de Champions League, waarin Promes eveneens scoorde, drukte hij naar eigen zeggen voor het eerst echt zijn stempel. 'Vanaf toen ging ik los.'

Blessures

De aanvaller veroverde een basisplaats, maar moest wel een aantal wedstrijden missen, waar hij behoorlijk van baalt. 'Ik neem het mijzelf kwalijk dat ik dit seizoen drie blessures had. Ik moet mijn lichaam nog beter verzorgen, om zulke blessures niet meer te hebben en het team niet meer te benadelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jeugd
Je bent idd nooit de grote meneer bij Ajax. Maar je kunt je wel zo gedragen....
0 0
Ajax27
Heerlijk die chemie tussen hem en Ziyech een periode. Ik hoop dat ie het komejd seizoen diezelfde chemie met 1 of 2 andere spelers gaat vinden. Neusje voor de goal, prima leeftijd, heeft de actie in huis. Gewoon een sterke aankoop.
1 0
DeWijsneus
Heb het al vaker hier toegegeven, maar ik doe het van harte nogmaals: ik was tegen zijn komst, maar hij heeft mij echt zeer positief verrast! Hopelijk trekt Overmars een goede creatieve middenvelder uit z'n hoge hoed en gaat gewoon knallen worden met een aanval van Promes, Tadic en Neres. Anthony kan vervolgens klaargestoomd worden. Wordt knallen! Middenveld met Martinez, Donny en Ekkelenkamp zie ik geen verrassende pass naar voren geven. Dus hoop echt nog op een creatieve middenvelder erbij.
4 0
Web
Alles in het werk stellen om Ihattaren binnen te halen
Dat is een speler die enorm goed bij Ajax past
In deze tijd heeft PSV de centen hard nodig, nu heb je een kans, hoop ik?
Als zullen ze hem niet graag aan Ajax verkopen, maar Ihattaren zal ook door hebben dat hij nu nog niet de stap naar het buitenland kan maken, en ik heb zelfs gehoord dat hij Ajax wel ziet zitten
Zijn voordeel tegen over Unuvar is dat hij ook nog eens sterk en Atletisch is
Dan onderschat schat ik de potentie niet van Unuvar, laat dat duidelijk zijn
Maar die heeft nog steeds moeite met volle wedstrijden in Jong Ajax
Heeft echt nog tijd nodig
2 0
Schip
Lijkt me ook. Een balvaste speler die openingen kan creëren en een man kan uitspelen.
0 0
Sampaoli
Ihattaren kun je op zeker een streep doorheen zetten.
1 -1
Henkjanklaas
Eens. Promes zonder een zeer goede aangever is 30% minder. Maar ja waar haal je die vandaan... je er gemakshalve vanuit dat Donny blijft. Dat is bepaald geen 1,2tje.
Wat power snelheid en lengte zou op t midden en achterin ook niet misstaan. Wel nodig zeker in de omschakeling ging t afgelopen seizoen nog al eens fout.
1 0
Ozymandias
In de tweede seizoenshelft was er geen enkele speler in de Eredivisie die meer kansen voor zijn teamgenoten voorbereide dan Lang. Ik denk dat Ajax die speler dus al in huis heeft. Natuurlijk zal hij nog lang niet zo goed zijn als Ziyech maar dat zal ook gelden voor de spelers die Ajax van buitenaf aan kan trekken als vervanger van Ziyech.
0 0
Soccerskins
Wat is jou ideale opstelling voor volgend seizoen?
0 0
PowNed
Krijgt te weinig credits in mijn ogen...
1 0
NotForSale
Ik vond Promes na Ziyech samen met Onana de beste Ajacied dit seizoen. Heel veel cruciale goals gemaakt.
2 -1
Ozymandias
Promes heeft veel (belangrijke) doelpunten gemaakt maar ik vond hem nog niets eens in de buurt komen van het niveau wat hij bij Spartak haalde. In Rusland was hij ook in de combinatie (zelfs in de kleine ruimte) de vormgevende speler en werd dan ook vaak in een centrale rol gebruikt. Het zou me dus niet verbazen als Promes volgend seizoen minder scoort (doordat Ziyech er niet is) maar in de combinatie juist belangrijker voor Ajax zal zijn dan hij het afgelopen seizoen was.
1 -1
Soccerskins
Mocht ten Hag vasthouden aan het huidige systeem dan zie Quincy volgend seizoen ook zeker op 10 spelen.
Tadic
Neres - Promes - Antony

Zit genoeg voetbal in als je het mij vraagt .
0 0
Hwb
Als er geen creatieve man bijkomt, zou ik Tadic denk ik naar de 10 halen. In de selectie de speler die qua inzicht, passing en technische kwaliteiten het best in staat is om het aanvallende spel te verdelen. Lang kan dan als zijn back-up dienen, waarbij je ook nog de mogelijkheid hebt Tadic door te schuiven naar de spits en Lang daar neer te zetten.
0 0
Ozymandias
In mijn ogen krijg je dan te veel een soort American Football aanval waarbij de controlerende middenvelders (als een soort Quarterbacks) vier aanvallers met lange passes diep moeten sturen. Ik zou (als Ajax met een '10' blijft spelen) Promes op links houden en Lang een kans op '10' geven.
1 -1
Soccerskins
Je kunt de spelers ook gewoon instructies meegeven. Van Tadic weet je al dat hij vaak het middenveld inkomt, Antony is ook een speler die vaak naar binnen gaat waardoor je Neres en Promes hebt die diep gaan. Vorig seizoen waren dat Van de Beek en Neres. Daarnaast vind ik dat je Antony niet kan laten banken voor Noa Lang.
0 0
Ozymandias
Natuurlijk kunnen spelers instructies meekrijgen maar ze moeten geen instructies krijgen die niet bij hun speelstijl passen. Antony is een speler die al zijn acties vanaf de flanken aangaat. Hij is geen speler die al zonder de bal naar binnen trekt. Ik denk dat als Promes op '10' komt te spelen Ajax een type Ziyech zal missen die zich in laat zakken om het spel te verdelen.
0 -1
Soccerskins
Denk je niet dat Antony de creativiteit van Ziyech kan opvangen? Het beeld wat ik van hem heb is dat hij een prima actie in huis heeft maar ook zeer creatief is.
0 0
afcas
Antony is meer een dribbelaar. Hierdoor moet die aan de zijkant beginnen omdat dar de meeste ruimte ligt. Met zijn dribbel kan hij dan mensen naar zich toe lokken om vervolgens de pass te geven, maar hij zal zelden vanaf de middenlijn iemand weg steken zoals ziyech deed. Hij zal zeker vqn waarde zijn, maar hij kan die rol niet invullen op de manier waarop ziyech het deed.
1 0
Soccerskins
Oké, bedankt. We gaan het snel genoeg zien lijkt me.
0 0
Ozymandias
Antony is een ander type speler met een ander soort creativiteit. Hij moet het volgens mij veel meer hebben van zijn acties dan van zijn passing.
1 0
afcas
Precies, ajax moet wel een middenvelder op 10 hebben. Aanvallers staan vanuit zichzelf al vaak te hoog. Zelfs donny zag je vaak te hoog staan wanneer hij op 10 speelde, laat staan een promes. Al denk ik ook dat het deels vanuit ten hag komt. Maar ook juist dan heb je iemand nodig die vanuit zichzelf niet nog hoger gaat staan. Met promes op 10 zou je eerder 424 spelen dan 433...
0 0
NotForSale
Antony moet het eerst nog bewijzen.
0 0
Woodenshoe1
Exact, alle recente aankopen bieden geen 100% garantie dat Antony een succes wordt..
0 0
Web
Het was gewoon voor Ajax begrippen een hartstikke goede aan koop
Hij Is snel, behoorlijke voorzet, en scorend vermogen, en ook nog eens oog voor de ruimte
Wel heeft hij moeite om zich telkens weer op te laden ( focussen )
Hij moet scherp blijven, taak voor de trainer
1 0
Ajax68
Jij moet nog maar eens laten zien wat je waard bent zonder Hakim Ziyech, hopelijk red je het ?
1 -6
Saanchez
Met die logica moet vrijwel het hele team nog laten zien wat ze waard zijn zonder Hakim...
3 0
Web
Dat kun je nu wel zeggen, maar Ziyech had ook Promes nodig, die heel goed de ruimte in dook. Het ging om beide spelers
3 0
Murtagh
Nu hopen dat hij nog kan scoren zonder ziyech
1 0
MPAjax
Wat ik jammer vind is dat hij dat ene gallery moment moest hebben waardoor hij een zware blessure opliep want hij is belangrijk omdat hij scorend vermogen heeft
1 0
Mokum31
Topper
1 0
mvdk
Neres--Tadic-antony
---------Promes----
-aankoop--Gravenberch
Martinez-Blind-Schuurs-Mazraoui
---------Aankoop

Op zich nog een prima elftal denk ik zo. We missen veel inkomsten de komende tijd, dus ik zou het bij 2 aankopen houden en de rest volledig aanvullen met onze eigen jeugd. Ze hebben even de tijd nodig, maar er komt een fantastische lichting aan.
1 -1
Ajax4life16
Martinez is te langzaam op linksback en doet het ook gewoon prima als verdedigende middenvelder. Gravenberch is er nog niet klaar voor, ik zou daar Eiting neerzetten. Is een spelmaker en heeft de visie die we daar nodig hebben. Op links zou ik dan een aankoop doen, met daarachter castillo. Verder ben ik het met je eens, ook al heb ik nog (valse?) hoop dat Donny blijft.
3 -4
Minsc
Eiting? Eiting heeft keer op keer laten zien het niet aan te kunnen, komt fysiek gewoon vreselijk te kort.
0 -2
mvdk
Gravenberch moet gewoon lekker minuten maken en de tijd krijgen. Heb echt het gevoel dat hij een topper gaat worden. Mensen onderschatten hoe jong hij nog is.

Martinez is oorspronkelijk als vervanger voor Tagliafico gehaald, maar bleek al zo goed dat ze hem op cv en cvm hebben gezet. Hij deed het daar goed, maar ik zie graag dat hij nu echt de vervanger voor Tagliafico gaat worden. Dat hij te langzaam is ben ik het niet mee eens.

Op het middenveld hebben we creativiteit nodig. Iemand die net als Frenkie de Jong simpel weg kan draaien en vooruit speelt. Daar schortte het nogal aan.
1 0
Web
Hij is gewoon langzaam, kun je het wel of niet mee eens zijn
Zo vaak er uitgelopen dit jaar, is meet naar hoor
Daarom vind ik het nog steeds wel een goede aankoop
0 -1
Kingoffdatoilet
Ik denk dat Gravenberch het niet gaat halen. Die wil te snel weg en gaat voor het geld kiezen
1 -1
Ozymandias
Hoe weet je dat Gravenberch te snel weg wil? Hij had als zestienjarige de Europese topclubs al voor het uitzoeken (hij kon letterlijk bij elke Europese topclub terecht) maar koos ervoor om bij Ajax een contract te tekenen.
1 0
Soccerskins
Mag je dan iets anders verwachten van een 16 jarig ventje in de jeugd?
0 0
JordanAFCA
Kijk hier moet je er 11 van hebben in de basis met zo’n instelling
1 0
Hans Kraay Jr.
Heeft me afgelopen seizoen toch wel blij verrast. Liep niet de polonaise toen hij werd gehaald maar is toch wel echt een enorme aanwinst gebleken.
6 0
Schwalbino
Absoluut. Is een beetje een rommelaar maar met een neus voor goals en hij gooit er altijd veel energie in. Prima speler als je wil presteren.
1 0
AFCA-B93
Quincy is eigenlijk de perfecte speler als je zonder echte spits speelt
1 0
Deepblue
Goede speler gebleken. Mistte hem zelfs al toen hij even geblesseerd was.
Mooie teksten nu, op naar volgend jaar!
1 0
Ajacied33
Kijk, dit zijn woorden. En nu waarmaken!
0 0
Soccerskins
De juiste mentaliteit is aanwezig bij Quincy! Volgend seizoen zal hij ook weer een van de dragende krachten moeten zijn.
2 0
Stone020island
Nice quincy. Prima speler voor ajax gewoon. Zie hem misschien nog wel op 10 belanden als vd beek vertrekt.
4 0