Ministerie VWS: Eredivisie niet eerder dan september

BartVeenstra, 03-06-2020 om 10:45, 8297 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Een vervroegde start van het betaalde voetbal in Nederland is niet aan de orde, zo meldt De Telegraaf woensdagochtend. Waar in het buitenland steeds meer competities hervat worden, wordt de mogelijkheid om in Nederland weer te voetballen niet eens onderzocht.

Voetballiefhebbers kunnen pas vanaf 1 september weer gaan genieten van wedstrijden in het betaalde voetbal in Nederland. Een eerdere start van de Eredivisie zal niet mogelijk zijn. 'We kijken wel naar hoe trainingen op een goede manier eerder kunnen worden gestart', aldus een woordvoerder van het ministerie van VWS.

In Duitsland voetbalt men sinds enkele weken weer, terwijl in Engeland, Spanje en Italië het voetbal binnenkort weer begint. In Nederland leeft de angst dat het betaalde voetbal sportief en commercieel verder achter raakt bij andere landen. Volgens de woordvoerder van VWS is het verschil tussen de landen te verklaren door de regelgeving in Nederland. 'Wedstrijden in het betaald voetbal vallen namelijk onder die vergunningsplichtige evenementen. Als voetbalwedstrijden zonder publiek buiten die regelgeving waren gevallen, dan was het wellicht mogelijk geweest om eerder betaald voetbal te laten spelen', schrijft De Telegraaf.

Denk jij dat Klaassen scoort en Werder Bremen wint van Frankfurt? Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxvooraltijd
Het is gewoon gelul. Er is bewezen dat er in de buitenlucht amper gevaar is voor besmetting. Misschien kunnen we een lockdown gaan doen met alle ramen verplicht open want alles word nu toch voor ons bepaald.
0 0
Lars93
Klopt, risico op besmetting in de buitenlucht is onder normale omstandigheden vrij klein. Bij een corner met 16 man tegen elkaar aan hangen is echter geen normale omstandigheid. Er lopen dus momenteel onderzoeken omtrent het besmettingsgevaar bij sportwedstrijden.

Wat echter voor de eredivisie nog veel belangrijker is, is al het gedoe eromheen. Het is niet even 22 man die in een veld dicht bij elkaar in de buurt komen zoals bij de zaterdagamateurs in de reserve derde klasse. Er was laatst berekend dat bij een bundesligaduel zonder publiek er toch minimaal 260 man in het stadion aanwezig moet zijn. Die mensen moeten ook allemaal naar dat stadion komen, etc.
Laten we nou gewoon in landen waar de financiële belangen groter zijn (want dat is de enige reden dat de grote competities weer beginnen), even kijken hoe alles loopt. Dan kan hier waarschijnlijk in juli op een normale manier getraind worden, in augustus oefenpotjes gespeeld en in september begonnen worden met de competitie.
0 0
Sterspeler
Bron?
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Op dit punt zou ik graag eredivisie in een leeg stadion kijken op tv.
0 0
TontoKarnaggel
Waar bemoei dat VWS zich mee? Weten die soms niet dat alleen Overmars hier zegenschap over heeft?
0 0
AlexIbarra
Het is wachten op de eerste geruchten over banden tussen Overmars en Poetin..
0 0
Lars93
Waarom zou je ook eerder willen beginnen? Gisteren ging het erover dat er misschien een pauze in de transferwindow moet worden ingepast omdat anders de eredivisie in september nog leeg wordt gekocht door clubs uit de grote competities. Waarom zou je dan je competitie eerder willen starten?

Vraag is dan vooral of oefenwedstrijden achter gesloten deuren onder de vergunningsplichtige evenementen vallen. Als dat niet zo is, is het best mogelijk dat er in augustus gewoon oefenwedstrijden gespeeld mogen worden en je in september de competitie kan beginnen.
1 -1
JariJari
Omdat er volgens seizoen te weinig tijd is voor 34 eredivisiewedstrijden als je in sep begint met een ek in het voorjaar.
0 0
Lars93
Dat lijkt me inderdaad de voornaamste reden. Maar dan zal je die 3 wedstrijden die je normaal in augustus speelt komend seizoen doordeweeks moeten plannen. En wellicht de winterstop iets moeten inkorten. Ook dat heeft z'n nadelen, maar het wordt toch een raar seizoen. Iedereen zal zich een beetje moeten aanpassen.

Zoals afcas al aangeeft is het hier in vergelijking met andere landen nog relatief makkelijk. Benieuwd hoe ze het in Engeland willen gaan doen als daar nog tot in juli gespeeld wordt, er meer clubs in de competitie zitten, er meer clubs Europees spelen, er misschien nog een club naar de Wereldbeker voor clubs moet en je tussendoor ook nog even 621 duizend bekertoernooien moet afwerken.....
0 0
afcas
Lijkt me sterk als landen met 38 wedstrijden in een seizoen het ook kunnen...
0 0
Lazell
Snap ook niet dat ze eerder willen beginnen. Hoe later je begint, hoe meer wedstrijden je met publiek kunt spelen.
0 0
Aspers73
Neem aan dat oefenwedstrijden wel mogen? Ik bedoel, als we op 3 sept een interland spelen en onze NL spelers kunnen geen enkele keer oefenen kan dat echt grote gevolgen hebben voor de rest van het seizoen.
2 0
Zalazar
Zullen we gaan protesteren op de Dam? Bij ons zal Halsema dan wel weer met waterkanonnen komen aanzetten
7 0
mgtow
Vergeet de 4 meijer en het strafblad niet.
0 0
apeldoorner
Marc....jou schuld, luisterd VWS nu ook al naar jou?
2 0
Lazell
Onze miniatuur godfather.
0 0