'Ajax één van de grootste sponsors van de Eredivisie'

ArthurV, 01-06-2020 om 21:30, 22766 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens Chris Woerts hebben de Nederlandse topclubs aangegeven geld te willen stoppen in het solidariteitsfonds. Ajax levert daarbij met drie miljoen euro de grootste bijdrage, zo laat de sportmarketeer maandagavond weten bij Veronica Inside.

'De top vier heeft gezegd dat ze geld zullen afstaan aan het solidariteitsfonds. Daar gaat Ajax drie miljoen aan bijdragen en Feyenoord, PSV en AZ een half miljoen', vertelt Woerts. 'Daaraan kun je zien dat Ajax een genereus gebaar heeft gemaakt, want naast dit hebben ze ook nog 2,4 miljoen bijgedragen vanuit de veranderagenda. Daarnaast hebben ze tweeënhalve ton overgemaakt naar de Keuken Kampioen Divisie als bijdrage voor Jong Ajax.'

'Waarom Ajax zo gul is? Omdat ze ook zien dat zij de grootste club zijn, het meeste geld op de bank hebben staan en een gebaar moeten maken naar de BVO's', vervolgt Woerts. 'Eigenlijk is Ajax daarmee één van de grootste sponsors van de Eredivisie.' Daarnaast krijgen de Amsterdammers 14,5 miljoen euro startgeld voor de Champions League-deelname. 'Daar geven ze 25 procent van terug.'

Overheidssteun

Daarnaast laat Woerts weten dat de clubs allemaal in Zeist zijn geweest om bijgepraat te worden over het noodplan. 'Er is een rapport van tweehonderd pagina's voor de overheid gemaakt, met daarin allerlei protocollen waar clubs aan moeten voldoen om gebruik te maken van overheidssteun. Dit om te laten zien aan Den Haag dat ze het serieus nemen en niet zomaar hun hand komen ophouden.'

Woerts geeft aan dat er in het noodfonds ongeveer 196 miljoen euro beschikbaar moet worden gesteld, waarvan een derde bestaat uit een schenking en twee derde uit een lening. Een heikel punt voor clubs die gebruik willen maken van deze regeling zijn de transferinkomsten. 'Want je kunt moeilijk om overheidssteun vragen en daarna geld uitgeven voor transfers en spelers verkopen. Dus daar zitten clubs al een beetje in een soort dubio. Maar er zijn strenge voorwaarden en clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en de Eredivisie zullen er gebruik van maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
niquedegraaff
Ondertussen leent Tottenham 200 miljoen.. Wat een idiote wereld.
0 0
ainami
WZAWZDB....En tegen de andere clubs: Don't you dare bite the hand that feeds you!!!
0 0
SjakieWolfs
Ik zie het wel voor me hoor. In elk stadion achter de doelen een reclamebord met daarop #WZAWZDB. Ook in Rotterdam, Eindhoven, Alkmaar, Utrecht en Den Haag. Da's toch wel het minste dat Ajax terug mag verwachten van de clubs die we steunen.
1 0
Henkjanklaas
Wordt tijd dat de aversie tegen ajax ook eindelijk eens stopt
2 0
Laurel
Heerlijk toch, Feyenoord in de JCA: "jullie keeper, back en spits die zijn van ons!"
0 0
Babayaka
Oftopic, Er is een blanke agent neer geknald bij een demonstratie, gaat men nu ook demonstreren ?Of is dit geen enkel probleem ?
2 -3
Kingoffdatoilet
Geweld tijdens een demonstratie van de kant van demonstranten moet altijd aangepakt worden. Racisme is niet goed en mag ook niet plaatsvinden. Maar om dan te gaan plunderen en een soort burgeroorlog te ontketenen is belachelijk.
0 -2
Van Reenen
Dit is en voetbalsite en geen politieke site. Ga dus met je vraag naar de site die daarvoor is.
2 -1
RusselWestbrook
Oh nu is het helemaal klaar natuurlijk. Er is een agent vermoord. Alle moorden door de politie zijn nu meteen teniet gedaan. Het is weer een eerlijk speelveld. Sterker nog, de zwarte gemeenschap moet nu direct herstelbetalingen betalen aan de witte gemeenschap. Zo erg. En misschien ook nog wel herstelbetalingen voor het schuldgevoel van de witte gemeenschap in de afgelopen decennia. Want er is één agent vermoord.

Even zonder gekheid. De moordenaar van die agent moet opgepakt en berecht worden. En dat gaat ongetwijfeld gebeuren. Maar de lijst agenten die vrijgesproken werden voor moord wordt er niet kleiner van.
2 -2
Kingoffdatoilet
In Amerika ja. Dit is geen Nederland en ook geen Europa.

Hier is minder sprake van verschil tussen zwart en wit. Ook minder discriminatie. Ik zeg niet dat er niet gediscrimineerd wordt.

Ook is het hier minder vaak het geval dat een agent iemand doodschiet of op een andere manier omlegt. Nederland en Europa zijn hier over het algemeen veel strenger in dan Amerika.

Vind die demonstraties in Europa dan ook niet bepaald belangrijk en nodig. Dat draagt niet heel veel bij wat er in Amerika gebeurt.
3 0
Hans Kraay Jr.
Maar wacht maar als er straks weer een ED wedstrijd verplaatst moet worden omdat Ajax CL speelt. Dan staan de PEC’s al weer huilend aan de poorten in Zeist.

Solidariteit werkt blijkbaar alleen als het je uitkomt.
2 0
HenryVakH1972
Allemaal anti Ajax maar wel handje ophouden
1 0
ajax2004
Vind dat het geld alleen moet gaan naar clubs die voor de corona nog niet in financiële problemen waren, de andere clubs zijn een bodemloze put die een slaatje slaan uit corona m
4 0
JariJari
Dus 3M + 3.625M (25% van 14.5M) + 2.4M + 0.25M = 9.275‬ M

Is dat niet een beetje veel van het goede? Ik had die 25% van de CL startgelden toch zeer zeker weggelaten en die 3M gelijkgetrokken met de top 4 (dus 0.5M net als hun).

Echt waarom geeft Ajax aan mensen die hen haten en aanvallen? Is Ajax kinky of wat?
4 -2
Kingoffdatoilet
Beetje pesten. Kijk wij kunnen meer betalen bitches
0 0
DT10
Opvallend dat bijna alle grote Nederlandse media dit nieuws links laten liggen. Alleen De Telegraaf lijkt het voorlopig te hebben overgenomen. Op de sites van VI, AD, VK en NOS kan ik er niks over terug vinden...
3 0
Rijn1
Dit gaan al die clubs weer zien als een complot waarin Ajax de eredivisie koopt, en daarmee de scheidsrechters en het kampioenschap.
5 0
Jordaanwals
Zullen we met zijn allen afspreken om elke Feyenoorder die we kennen 5 Euro te geven? Gewoon omdat het kan? Een beetje soelaas bieden voor hun gebrek aan success.
3 0
ajax_janneman
ik ben meer voor een bijdrage van €0,20, gewoon omdat het kan
1 0
Kingoffdatoilet
Ik ken er aardig wat. Dat wordt me dus wel te duur hoor
1 0
Web
Ik ben erg blij dat Ajax solidariteit toont
Laten zien dat je echt de grootste bent
Ook Ajax heeft een competitie nodig, en heeft er geen baat bij als er clubs omvallen
2 -1
JariHeijden
Voor 100% met je eens, Web!
1 -1
Van Reenen
Waarom zegt Apers eigenlijk één van de grootste sponsors van alle clubs als Aja 3 miljoen geeft en de andere (kleinere) clubs Feijenoord, PSV en AZ 500.000,00 euro.
Eerst wordt Ajax en met name de grond in geboord door een leger leeghoofden en nu zij het meeste geld in het potje stoppen, kan men het niet uit de bek krijgen dat de grootste club, Ajax gewoon genoemd wordt als de grootste sponsor van alle clubs.
1 0
NotForSale
Elke zondagavond NPO1 studio sport om 19u:
"Dit programma werd mede mogelijk gemaakt door Ajax"
6 0
Bky
"Dit programma wordt bijna enkel en alleen mogelijk gemaakt door Ajax".
4 0
Libero
"Eender welk programma"
0 0
migilo
Psv heeft er blijkbaar geen enkele moeite mee om in het rijtje met az en feyenoord geplaatst te worden, op een straatlengte van Ajax. Dit moeten we daarom zien als een overwinning.
We zijn vanaf nu voorgoed uit het zicht van de enige echte concurrent geraakt. Bye bye zwaai zwaai.
5 0
Van Reenen
Je zal maar de scheidsrechters mee hebben zoals 010 een paar jaar geleden. Dan word je kampioen met hulp van de KNVB en dat kan 040 dus ook gebeuren.
0 0
DT10
Ben eens benieuwd of er nu nog journalisten, analisten of columnisten zijn, die alsnog een reden vinden om Ajax in een negatief daglicht te plaatsen...
1 0
GdlT
Al die personen die jij noemt zijn nu op zoek naar een reden Om hier een negatieve draai aan te geven. Maakt niet uit of het klopt of niet klopt, ze verzinnen vast wel iets.

Toen Marc in April zei dat ze niet meer door moesten voetballen was hij nog niet eens uitgesproken of alle media vielen over hem en AJAX heen. Nu lees je amper iets in de media dat AJAX dit doet.

In mijn ogen is het knap dat AJAX boven alle negatieve publiciteit staat en op een positieve manier naar oplossingen probeert te zoeken en daar eigen geld aan spendeert en niet met het geld van anderen goede sier probeert te maken.

Nu nog afwachten hoeveel geld de KNVB in het solidariteitsfonds gaat stoppen.
1 0
Libero
De KNVB zou 5 mio bijdragen, de stinkend rijke UEFA 4,5 mio.
0 0
GdlT
Bedankt Libero, dit wist ik niet. Weet je ook wie gaat bepalen welk bedrag naar club X,Y of Z gaat?
0 0
Marcw1972
Joh, dat kun je toch wel invullen? Men vindt uiteraard dat de bijdrage van Ajax nog veel te laag is, gezien alle verdiende miljoenen van de laatste jaren. Ajax heeft eigenlijk geen recht op CL deelname etc. Zo kun je vast nog wel meer dingen bedenken om Ajax in een negatief daglicht te zetten. Kijk ook maar eens bij onze vrienden van fr12.
1 0
Bky
Serieus 6 miljoen? Wat the fuck?
0 0
Sampaoli
Opzich niet erg, volgens mij hebben wij nog steeds een surplus aan inkomen ten opzichte van andere ploegen. 14,5 miljoen CL startgeld - de betaalde 6 miljoen levert nog steeds significant meer op dan wat die pseudo topclubs met EL binnenhalen.
0 0
Deepblue
Krijgen we dan ook Ajax reclameborden langs alle velden?
En in de begintune van eredivisie op tv 'Ajax - hoofdsponsor van de eredivisie'?
Heerlijk, dat zou het me wel waard zijn.
2 0
Ajacied33
Wat zou voetballand Nederland toch zonder Ajax zijn? Idd, helemaal niets...
2 0
Oliveira
3 vs 0,5 0,5 0,5 . Juist ja. "solidariteit".
0 0
AFCAPolarBear
Is het niet zo dat Feyenoord, PSV en AZ gezamenlijk 0,5 miljoen geven? :-)
1 0
Libero
Nee, elk.
0 0
Oliveira
Staat onduidelijk aangegeven. Dan zou het gepast zijn als er "een gezamenlijke bijdrage" staat. Nu ga ik ervan uit dat het om 0,5 per club gaat.
0 0
PJK54
Vrijwel door alle clubs verguisd maar toch de hoofdsponsor van de ED en de KKD dat is nog eens karakter tonen en wordt hopelijk ook eens gewaardeerd. Ik ben alleen bang dat, als alles weer achter de rug is, het weer terugkeert naar het "oude" dan is het weer die "arrogante club Ajax" want vergeten daar zijn die andere clubs erg goed in.
1 0
Libero
Dan hebben wij weer een prima argument. Kost wat, maar dan heb je ook wat.
1 0
AlexIbarra
Hopelijk zijn we dan nu klaar met het spekken van de rest, en mogen we weer concurreren.

Iemand hier op AS introduceerde laatst de Pierie als nieuwe rekeneenheid. (ca. 5 mln Euro)
Dit grapje kost ons dus iets meer dan 1 Pierie. Valt me nog mee.
2 0
ajaxxcied4life
Weet je wat het is? Ajax laat zich nu zeer duidelijk van zijn beste kant zien maar het vervelende is dat je nu al weet dat het stank voor dank is. De haat tegen Ajax en dan niet eens vanuit de supporters, maar ook bij clubbestuurders en het journaille lijken zo groot dat er geen enkele sprake lijkt te zijn van enige objectiviteit richting deze club.
2 -2
Libero
VI niet gezien gisteren? Zo kritisch als ze doorgaans op onze clubleiding zijn, zo complimenteus waren ze over de gulheid van Ajax. Je leest de waardering ook terug in de comments op VZ e.d. Haters hou je altijd, maar lang niet iedereen is zo.
0 0
Van Reenen
Ach, zo lang W.A. en Máxima onze grootste supporters zijn, mag het journaal de pot op. De jeugd haalt haar/zijn nieuws wel uit andere bronnen.
En laten wij ons dan ook eens wat meer gedragen en uitgroeien tot de minst haatdragende supporters van Nederland. Dan kan niemand meer om ons heen.
1 0
unis
Wat als wij in nood zaten denk ik dan... ik snap hier werkelijk geen fuck van! De dankbaarheid zal in elk stadion wel weer uitbetaald worden met jawel haat!

Ik snap dat wij als supporters vanuit emotie reageren maar ik ben echt teleurgesteld! Is de supportersvereniging nog geraadpleegd?

Die 3 miljoen is beter in de jeugd of een nieuwe speler te stoppen dan in een bodemloze put!

Maar goed...
1 -3
Saanchez
Zie t zo: degenen die Ajax echt haten, zullen ongetwijfeld ook gefrustreerd zijn dat ze nu afhankelijk zijn van ons. Denk maar niet dat die gasten nu dankbaar zijn tegen ons nee.
Maar hoeveel beter is het dan dat wij als club daar véééér boven staan door alsnog de clubs te helpen. Daarmee creëren we ook zeker goodwill en tegelijkertijd pissen we die achterlijke haters nog meer af dan wanneer we niks hadden gedaan. Dan hadden ze nog meer gal gaan spuwen maar hadden ze nog wel een punt. Alle haat jegens Ajax is nu dus letterlijk niets meer dan haat zonder fundament. Ik vind t klasse van Ajax
2 0
rogerbandit
Echt hoor! Prima beschreven!!!!!
0 0
AFCAPolarBear
Ook hier wil ik nogmaals zijn waardering uitten over de handelswijze van onze club! In tegenstelling tot andere clubs aanvaard Ajax de consequenties van enkele tegenvallers. De corona-crisis heeft Ajax (mogelijk) teruggeworpen in de ambities voor komende jaren. Toch aanvaard Ajax dat ze niet tot kampioen zijn gekroond, is solidair en geeft geld zodat andere clubs niet (verder) in de problemen. Staat een groot deel van de Europese inkomsten af, die ze eigenlijk hard nodig hebben om weer aan te haken bij de top. Accepteert dat een scheidsrechter ook fouten kan maken, wat hoogstwaarschijnlijk tientallen miljoenen scheelt. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele goede beslissingen! Chapeau Ajax!
0 0
voorkennis
Op Fr12 stuiteren ze van links naar rechts van het schamele bedrag dat ajax heeft gedoneerd
hahaha
3 0
mgtow
En zelf 5 miezerige tonnetjes in de pot gooien.
2 0
Jordaanwals
Daar moet vak S gezamenlijk een heel jaar voor werken, op de vorkheftruck.
2 0
Zuiderling
Stiekem vind ik het wel leuk dat heel veel clubs afhankelijk zijn van Ajax !
0 0
cantharel
Mogen we nu ook weer naar Den Haag, Rotterdam,Utrecht enz ?
3 0
Vlieske
Gaat az, mochten ze groepsfase van de champions league halen, dan ook meer geld delen?
3 0
Bjorn
Dan lijkt het mij dat AZ ook 3 miljoen afdraagt inderdaad. Het is immers een percentage van het startgeld.
0 0
Sluk
Zoals ik het lees komt het er bovenop. 25% van 14.5 mln is meer dan 3 mln. Dus ik neem aan dat er een regeling is getroffen waarbij de europees spelende ploegen een percentage van het startgeld afstaan.
0 0
Amp
Die moeten de lening voor dat dak terugbetalen en de kosten voor de gang naar de uefa denk ik
1 0
Libero
Ja, en?
0 0
insectenverdelg
weet jij al wat je gaat doen als je morgen de loterij wint?
0 -4
Kingoffdatoilet
Ja, daar heb ik al wel een ruw plan voor in m'n hoofd. Maar eerst maar eens een biertje drinken als ik de loterij win
0 0
Ajax27
Nee, maar dat is het verschil tussen een consument en een bedrijf. Het verschil tussen honderden werknemers moeten betalen of je huishouden, het verschil tussen een kans van 1:1.000.000 en een kans van 1:8... Dus na, neem maar aan dat er plannen klaar liggen wanneer AZ de 'loterij' wint.
0 0
Amp
Oei, gevoelige snaar geraakt? Hij reageert gewoon op het nieuws over dat ajax een deel vd gelden uit de CL doneert, ondanks dat nog niet zeker is dat de club CL zal spelen
1 0
insectenverdelg
Totaal niet. Allèn is de kansdat AZ de groepsfasr haalt nihil...
0 0
Libero
Nihil betekent nul. Wat kost zo'n glazen bol?
Als Ajax (ja, áls) zich rechtstreeks plaatst hoeft AZ maar één voorronde te spelen, met een beetje mazzel loten ze gunstig of vallen de wedstrijden net hun kant op.
0 0
Ajax4proud
Dat weten ze maar bij Az dondersgoed!

Niet voor niks dat ze een poging wagen om een plaats in de groepsfase te bemachtigen. Az heeft Europees in de CL niks te zoeken en hoort thuis in de Europa League..
0 0
markk
Voor 3 miljoen zou ik op zijn minst een Ajax logo verwachten op de mouw van alle clubs in de Eredivisie.
8 -1
Kingoffdatoilet
Haha, als shirtsponsor op alle shirts. Of samen met Ziggo als shirtsponsor op alle shirts :p
1 0
Mentir
hoe leuk dat ook klinkt, zou ik als Ajax niet willen. Gewoon boven staan.
liever iets anders voor terug. want gezeik van andere is zo groot als ze dat zouden doen

liever dan 3 kruizen of iets dat indirect aan ajax linkt, dan kunnen ze nog een excuse om er over heen te praten
0 0
Chiesaneres11
Wat denk je van 1e optie op alle spelers?! Heb nu wel het idee dat er veel meer geld is dan ik dacht bij ons...valt me tegen bij de nrs 2,3,4!!
2 0
Rdk1983
R’dam en Eindhoven kijken jullie mee? En Alkmaar? Zo gedraagt een echte topclub zich dus.
8 0
Lewis Hamilton
PSV topclub, dat wil ik dus ook nooit meer horen. Niets meer dan een provinciaal en wil geen stuiver bijdragen, 5 ton is echt helemaal niks. En dan hebben we ook nog het o zo grote Feyenoord, ook geen stuiver te veel gegeven. Nee, het is weer duidelijk wie de topclub is.
7 -1
Bertus2002
Te veel geld voor een stel ondankbare honden. Elke euro is er een te veel.
5 -2
MrPink
Ajax als shirtsponsor is wel een goeie haha. Maar wel weer lekker pauper van die subtoppers.
3 0
Alderweireld3
Wat is het nu? Ongeveer 6 miljoen euro in totaal of 9 miljoen euro in totaal?
1 0
trodat4030
Ajax 3 milj
PSV 5 ton
Feyenoord 5 ton
AZ 5 ton
Uefa 4,2 milj
KNVB 5 milj
ING 5 milj
Spelers Oranje 1 milj
0 0
1eringzuid2
Dit was voor Ajax ook direct hét moment om te eisen dat Ajax-supporters weer welkom zijn bij ALLE uitwedstrijden. En anders no deal!
2 -2
afca1985
5 ton whahahah echte solidariteit hoor, wat een tyfuskrenten. en Ajax natuurlijk weer blijven lappen. Ik had gezegd krijg de tyfus maar met zijn allen, voor iedere andere club die omvalt 10 anderen. Kan niet wachten tot de fox deal afgelopen en lekker zelf de rechten verkopen, dag Eredivisie. Kan na de actie van vandaag niet wachten op een Celtic scenario. Jaar in jaar uit met afstand kampioen, en alle poen en CL geld blijft in Mokum. Voor de spannende wedstrijden kijken we gewoon alleen Europees,. Maar kijken blijven we toch naar ons aller Ajax ook in in de ED.... trek de hele jeugdopleiding nu maar helemaal leeg van die klanten, fock die afspraak
1 -2
trooop
Dit is een tijd waarin de grote jongens in alle takken van sport meer dan ooit de schijn proberen te wekken oprecht te zijn, en begaan en betrokken. Grote bedrijven, politici, beroemdheden, voorzitters van grote voetbalclubs: voor hen zijn imago en beeldvorming belangrijker dan al het andere. Bij overmars en sar echter heb ik steeds sterker het gevoel dat ze menen wat ze zeggen en wat ze doen; dat ze 'echt' zijn. Ook zij maken heus missers, zowel op ethisch als op voetbaltechnisch vlak. Maar boven alles maken ze hun beslissingen vooral op basis van eigen overtuiging en van inhoud. Dat is een kenmerk van kwaliteitsmensen. Ik ben genoeg kritisch geweest de afgelopen jaren, maar Ajax is volgens mij sinds een jaar of 30 jaar niet in zulke goede handen geweest.
7 0
AFCAPolarBear
Ben ik helemaal met je eens! Ik heb jaren van enige afstand Ajax gevolgd, omdat het niet meer mijn Ajax voelde. Het werd meer en meer een koopclub, en steeds minder jeugd. Sinds dat Overmars en vd Sar aan het roer staan, is DE identiteit van Ajax weer terug. Met het aanstellen van Bosz en Ten Hag (geen van beide een Ajax verleden) zie ik ook de Cruijff filosofie weer terug in het spel. Het is weer genieten en worden er ook weer goede resultaten geboekt!
2 0
Amp
Weet niet wat ik ervan moet vinden. Ene kant groots gebaar van mn cluppie. Anderzijds gaat t geld nu gratis naar clubs die wanbeleid voeren, doelbewust de ontwikkeling van het voetbal lopen te traineren (lees: platicgrasclubs) en clubs die altijd en overal lopen te janken over ajax maar nu wel het handje op houden als ajax geld loopt uit te delen. En straks wel weer stoer een anti-ajax houding nemen. Laten we t maar houden op hoge bomen...
6 0
Wout1988
De meeste club gaan wel kunstgras verwijderen
0 0
Amp
Zodra ze geld meekrijgen idd, niet uit zichzelf
0 0
Ferd
VVV, Pec en ADO verwijderen het, zonder geld te krijgen.
1 0
koppensneller
Ik vind het vooral bijzonder dat Ajax een percentage van het CL startgeld geeft ZONDER dat ze zekerheid hebben over deelname aan de CL.
0 0
Ferd
ik vind het vooral bijzonder dat jij de zin niet snapt.

Als Ajax geen CL speelt, dan geeft Ajax een percentage van 0, en dat is 0. Ajax gaat dus pas betalen zodra er geld van de CL binnen komt.
2 -1
koppensneller
Ik vind het dan weer bijzonder dat jij zinnen leest die er niet staan . Er wordt nergens gezegd "mits zij zich plaatsen " . Dat zie ik ook niet in commentaren terug of in andere artikelen .
0 0
Libero
Lijkt me dat dat uitsluitend gebeurt als Ajax ook daadwerkelijk groepsfase speelt.
Wat me meer stoort is dat er weer niemand van deze dikbetaalde experts opmerkt dat dat nog lang niet zeker is.
1 0
koppensneller
Laten we het hopen want ik heb dat werkelijk in geen een comment gelezen. Eh het zou niet de eerste keer zijn dat er zo;n achteraf oerstomme beslissing wordt genomen.
0 0
Libero
Het is gewoon gezegd dat het om 25% van het startgeld gaat. Als het startgeld 0 Euro bedraagt, hoeveel is 25% daarvan?
0 0
koppensneller
Waar staat dat in het definitieve plan ? Ik weet wel dat het een voorstel was...
0 0
Libero
Geen idee, het gaat hier om wat Woerts zei.
0 0
ajaxminimax
Ajax laat zich opnieuw van de goede kant zien, maar ondertussen krijgen ze nog altijd messteken van anderen. AZ moet zich echt diep schamen
2 0
afcas
Dus ajax betaalt in zijn uppie meer dan de 3 andere "topclubs" bij elkaar...
2 0
Kingoffdatoilet
Nederland kent maar 1 topclub
3 0
NouriVandeBeek
Niet echt in verhouding wat PSV bijvoorbeeld afdraagt.
7 0
Jornnn
Off. Is die Chris Woerts mediageil dat hij daar elke week aan schuift?
1 -1
Bjorn
Als je elke week wordt uitgenodigd en daar geld voor vangt, wat zou jij doen? ;-)
0 0
Libero
Hij is sportmarketeer, wat denk je zelf? Gouden publiciteit dit.
1 0
Jornnn
Iedereen een reclame bord met: AJAX BEDANKT!
4 0
Danos
Haha nee Ajax op het shirt ;-p zie je het al voor je? Utrecht,
ADO, Feyenoord met onze naam op het shirt
4 0
Kingoffdatoilet
Heerlijk
0 0
Onpartijdig
Ajax toont weer dat het financieel op een totaal ander niveau zit. Triest van de andere clubs, groots van Ajax.. alweer. Trots op de club!
1 -1
Mocrodammerr
5 ton van andere clubs in de top4.. schandalig.
7 0
mgtow
Ze bevestigen wat we al weten: alle 3 kutclubs.
2 0