Trainerscarrousel: Rose bij O17, Vos naar Jong

BvdPloeg, 30-05-2020 om 14:45, 19783 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dave Vos maakt promotie bij Ajax. De jeugdtrainer, die afgelopen twee en een half jaar coach was van Ajax O17, wordt de nieuwe assistent van Mitchell van der Gaag bij Jong Ajax. Hij vervangt Winston Bogarde, die eerder al als assistent werd doorgeschoven naar het eerste elftal.

De 37-jarige Vos is al sinds 2011 werkzaam bij Ajax, waar hij in de opleiding langzaam de ladder beklom. Na een periode in de middenbouw nam hij in november van 2017 het stokje bij O17 over van de vertrekkende Gery Vink. Vos won met Ajax O17 onder meer de Future Cup in 2018. 

Vos wordt bij Ajax O17 opgevolgd door Yuri Rose. De 41-jarige oud-speler van onder meer sc Heerenveen en De Graafschap stopte in 2015 met voetballen en kwam als jeugdtrainer via AFC en OFC Oostzaan bij de Ajax amateurs terecht. Hij was sinds 2018 coach van Ajax Zaterdag en zat sinds die periode al eens als assistent op de bank bij Ajax O19. 

Ook de trainers in de middenbouw zijn rond en zullen door Ajax nog officieel worden gemaakt. Zeker is al dat Luc Stolker één team zal krijgen. Hij komt over van FC Twente. 

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Ik vind het altijd een beetje raar om over promotie te praten. Het is gewoon heel anders. En denk dat het goed is voor Vos om dit mee te maken. De focus staat bij Jong toch weer iets meer op prestatie en nog meer op die talenten klaarstomen voor het eerste.

Bij O17 praten we daarentegen echt over jeugdvoetbal en daar komen hele andere zaken bij kijken. Veel minder krachttraining ook, bijvoorbeeld.

Ik vind het heel slim om dit soort jongens minstens een jaartje assistent te laten zijn bij jongens als Vd Gaag. Dat gaat natuurlijk super leerzaam voor hem zijn. Maar moet anderzijds ook weer niet te lang duren. Ben heel benieuwd hoe hij het gaat vinden. Sommigen zijn nu eenmaal beter in jeugdvoetbal dan senioren. Ieder zijn metier.
0 0
Champy
Vertrekt Poulsen of krijgt hij een andere functie?
0 0
Ozymandias
Waarom ga je ervan uit dat Poulsen vertrekt of een andere functie krijgt? Misschien is Bogarde als extra assistent aan de technische staf van het eerste is toegevoegd (omdat Ten Hag vind dat hij een toegevoegde waarde heeft) en niet als vervanger van Poulsen.
2 0
NouriVandeBeek
Benieuwd naar de trainer Yuri Rose. Hij krijgt misschien wel het meest talentvolle team van De Toekomst onder zijn hoede.
0 0
Ozymandias
Mooi om te zien dat Vos binnen Ajax carriere maakt als (jeugd)trainer. Ik schrijf al jaren dat ik vind dat (de jeugdopleiding van) Ajax niet alleen een opleiding voor spelers maar ook voor trainers moet zijn. Uiteindelijk lijkt het me ideaal als de hoofdtrainer van het eerste door Ajax zelf is opgeleid zodat die niet slechts de Ajax School heeft geadopteerd maar er in is geboren en door is gevormd.

Als dat dan ook nog eens trainers zijn die als spelers zelf de jeugdopleiding van Ajax hebben doorgelopen en daarna via het eerste van Ajax ervaring hebben opgedaan bij andere clubs (met andere speelstijlen) is dat al helemaal ideaal maar dat is natuurlijk geen vereiste. Niet iedereen die talent heeft voor het vak van trainer heeft ook talent als speler.
0 0
Vak M
Dan zul je wel erg blij geweest zijn met Frank de Boer....
0 0
Ozymandias
Natuurlijk was ik blij met De Boer! Na zes seizoenen zonder kampioenschap werd Ajax onder zijn leiding vier keer op rij kampioen. In de eerste twee en een halve seizoenen onder zijn leiding speelde Ajax (voor het eerst in vele jaren) ook nog eens het soort voetbal wat binnen de spelprincipes van de Ajax School past. Verder werden (voor het eerst in jaren) talenten uit de eigen jeugdopleiding ook weer het gevoel gegeven dat ze een goede kans maakte om bij Ajax door te breken. Daarna werd het (vooral tactisch) natuurlijk steeds minder (met als dieptepunt het laatste seizoen waarin hij Trustfull een belangrijke tactische rol gaf binnen zijn technische staf) maar dat neemt niet weg dat hij als hoofdtrainer ongelofelijk belangrijk is geweest in een periode waarin Ajax dat zeer hard nodig had doordat het anders in grote financiele problemen was gekomen. Als fan van Ajax ben ik De Boer enorm dankbaar voor het werk wat hij als hoofdtrainer heeft gedaan.
4 0
wdeneush
Laat het maar eens voor elke ajacied helder zijn. Zonder Frank de Boer hadden wij geen El finale en halve finale Cl gespeeld.
0 0
Vak117
Erg benieuwd naar Dave Vos bij Jong. dat zou dus ook betekenen dat Bogarde bij 1 zou blijven, ook erg blij mee. Ben erg benieuwd naar Jong Ajax volgend seizoen, erg jong maar goed team zoals het er waarschijnlijk uit gaat zien. Ondanks de leeftijden, hebben de meeste redelijk wat ervaring.
3 0
Wout1988
bogarde al is een paar maanden bekend
0 0
Vak117
Excuus, dat klopt. Dat was ik even kwijt.
0 0
Wout1988
ik vergis ook vaak zo dus zo erg is het niet
0 0
ajaxxcied4life
Mooi voor Vos. Maar goed, of hij volgend seizoen Brobbey, Hansen, Gravenberch, Taylor en Ünüvar mag gaan trainen is jammer genoeg nog steeds een raadsel. Ik hoop niet dat dat artikeltje van dhr. van der Ploeg van onlangs al te veel op de realiteit is gebaseerd want stiekem lijkt het daar toch wel een beetje op te gaan lijken.
0 0
Ozymandias
Gezien het feit dat al die spelers nog één of zelfs twee (Ünüvar) seizoenen bij Ajax onder contract staan is er geen specifieke reden om te geloven dat ze volgend seizoen niet voor Ajax zullen spelen.
2 0
DrFootball
Als je de regel van een speler met een 1-jarig contract hanteert, bijtekenen of niet spelen, speelt hij volgens seizoen met een uitgedund team. Hoop/Neem aan dat er nog wel wat handtekeningen zullen volgen, maar het laat wel lang op zich wachten.
0 0
wolterx
@DrFootball, Ajax heeft kenbaar gemaakt te willen verlengen maar hebben nog geen gesprekken plaats gevonden van wat ik hoorde. Ga er zodoende van uit dat het nog wel even gaat duren vooraleer er contractnieuws is in de 2002 groep. Enige is volgensmij Gravenberch waar ze wel al mee in gesprek waren, de 2004 groep die nu 16 gaat worden is het ook af
0 0
Ozymandias
Die regel hanteert Ajax al jaren niet meer en daarbij hebben ze die regel nooit gehanteerd in relatie tot talenten uit de jeugdopleiding. Hoezo laat het lang op zich wachten? Als we de verhalen mogen geloven zijn ze (op Gravenberch na) pas recentlijk met die talenten in onderhandeling gegaan voor een contractsverlenging. Wat ook logisch is aangezien de meeste van die talenten pas deze zomer achttien (zijn) (ge)worden en dus nu pas een volwaardig contract kunnen tekenen.
0 0
Babangida83
Hoeven ze die regel niet meer te hanteren omdat ze hun zaken op orde hebben, of hanteren ze hem niet meer?
0 0
Wout1988
gravenberch traint die niet
1 0
wolterx
Mooie stap voor Vos. Ben wel benieuwd naar de nieuwe trainers, Stolker stond er bij Twente goed op, nog een jonge trainer. Zou me niets verbazen als hij de o13 of o14 krijgt met Duffree dan het andere team. Salden en Veldman de o15 en o16 met Rose en Heitinga o17 en o18. Voor Vos ook genoeg kansen met die stap. Ben benieuwd, zeker Rose krijgt een hele leuke selectie waar hij alle kanten mee uit kan gaan. Schijnt een trainer te zijn die punt naar voren speelt met zijn huidige team (Ajax amateurs), wat met groep van o17 komend seizoen zeker mogelijk is.
3 0
Jornnn
Bij de amateurs speelt 90% toch 4-3-3 met de punt maar voren?
2 0
DUDE92
Denk je dat Vos wordt klaargestoomd om op den duur trainer van het eerste te worden?
2 0