'Ajax neemt Dall spoedig over van Silkeborg'

JesseTH, 26-05-2020 om 20:25, 27273 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax zal Deens talent Eskild Munk Dall spoedig overnemen van Silkeborg IF, zo meldt Mike Verweij dinsdagavond. Het jonge Deense talent werd eerder op de dag al in verband gebracht met de Amsterdamse club en die link wordt nu bevestigd.

De journalist van De Telegraaf deed navraag bij 'bronnen in Amsterdam' en kreeg een bevestigend antwoord. De zeventienjarige buitenspeler lijkt zodoende op het punt te staan om de overstap naar het Nederlandse voetbal te maken.

De concrete interesse van Ajax komt niet volledig uit het niets. In een eerder stadium was Munk Dall immers al op stage in Amsterdam en hij maakte indruk. In een oefenduel met Ajax Onder 16 trof hij driemaal doel. De Deen werd gescout door John Steen Olsen, zo vermeldt Verweij erbij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1981
Als hij de veters van schöne kan strikken, komt het goed. De ene Deen is de andere niet.
0 0
Ozymandias
Ajax heeft deze eeuw behoorlijk veel pech gehad met Deense talenten. Boilesen en Fischer maakte beide indruk in hun eerste seizoen in de basis maar konden dat niveau na hun zware blessures bij Ajax nooit meer terugvinden. Andersen had duidelijk een enorm voetballend vermogen maar had niet het atletische vermogen wat hij nodig had om bij Ajax te slagen. Bay begon goed in de jeugdopleiding maar liep van één zware blessure direct op tegen een tweede zware blessure waardoor hij twee seizoenen miste op een leeftijd die van enorm belang is voor de ontwikkeling van een talent.

Jensen heb ik zeker nog niet afgeschreven maar op het moment waarop hij op de deur van het eerste klopte (na zijn goede voorbereiding op het afgelopen seizoen) kreeg hij te maken met blessures door een late groeistuip waardoor hij bijna het hele seizoen heeft gemist. Hopelijk kan hij dit seizoen een vaste plaats bij de wedstrijdselectie veroveren want hij heeft daar zeker de nodige voetballende kwaliteiten voor. Qua potentieel waren dit allen goede aankopen maar het toont aan dat de ontwikkeling van talenten ook voor een behoorlijk groot deel met geluk te maken heeft.
4 -1
MosesD
Inderdaad alleen Eriksen echt doorgebroken. Ik ben op zich fan van Jensen (ook een hele dure jeugdaankoop trouwens), maar die moet het komend seizoen wel gaan laten zien. Concurrentie op zijn plek is groot met enkele andere talenten. In de jeugd hebben we nog spits Rasmussen, die doet het ook behoorlijk goed begreep ik. Maar dat zegt niet veel. Ik ben nog ven de generatie Jesper Olsen, wat een geweldige speler was dat. In de top3 beste linksbuitens van Ajax toch wel. Hopen dat Dall in de buurt van Olsen komt. Maar laten we zo'n jonge jongen vooral de tijd geven en niet meteen heel veel druk opleggen.
2 0
4xEC1
Zoals vaak een bericht van jou waar ik het wel mee eens ben maar ik moet toch reageren op wat je over Fischer zegt, en wat velen zeggen over Fischer: Dat hij na zijn blessure nooit meer de oude was. Ik weet het nog heel goed omdat ik hem hoog had zitten: Fischer raakte al voor zijn blessure geen bal meer, hij was toen al hopeloos uit vorm na zijn goede begin idd. Nu lijkt het alsof het alleen door zijn blessure kwam maar leek toch echt mentaal te zijn bij hem wat doodzonde was.
3 0
Ozymandias
Het klopt dat Fischer voor zijn blessure al niet in vorm was maar hij was na zijn blessure duidelijk een stuk minder explosief dan daarvoor. Ik denk dat als hij niet geblesseerd was geraakt hij wel uit die vormdip was gekomen maar als je uit vorm een blessure in gaat maakt dat een mentaal zware periode nog zwaarder. Trouwens had hij bij FC Kopenhagen een periode waarin hij een hoger niveau haalde dan hij ooit bij Ajax had gedaan maar raakte toen jammer genoeg weer geblesseerd door een smerige overtreding van een speler van Slavia Prague. Na die enkel blessure is zijn vorm niet meer zo goed geweest als daarvoor.
1 -1
4xEC1
Ik weet het niet. Fischer verklaarde zelf dat hij zichzelf veel te veel druk oplegde na bijv. een gemiste actie, hij bleef er te lang in hangen. Grootste vijand natuurlijk als je wilt presteren die twijfel. Neemt niet weg dat het heel jammer was en misschien was hij er idd toch uitgekomen zonder blessure, we zullen het nooit weten..
0 0
MosesD
Fischer was in de jeugd goed en veelbelovend. Vooral als 10. In Ajax1 (de laatste en moeilijkste stap) vond ik hem veel te druistig. Hij mist ook het overzicht en had bovendien niet een fenomenale techniek voor in de kleine ruimte. Na zijn 2 goals tegen Fnoord kon hij bij velen hier niets meer fout doen, maar ik vond het veel te veel gehyped. Ik was blij toen Younes voor hem in de plaats kwam. Na Ajax is het niet veel beter gegaan met Fischer, op een tijdelijk opleving na dan. Boilesen vind ik mits hij fit blijft een speler met veel meer potentieel. Hoewel die de kolder in zijn kop kreeg toen de Boer hem aanvoerder maakte, zie ik hem nog wel de stap naar een grote club maken. Maar nogmaals, alleen als hij fit blijft.
0 0
CDS
Boilesen kan ik nog steeds niet over uit. Zoveel potentieel. Maar nee, gaat het niet meer worden. Teveel geblesseert. En daarnaast is er ook iets in zijn hoofd misgegaan.
0 0
Sampaoli
Alle Denen hebben last gehad van blessures of mentale tikjes. Voetballend zijn ze echter bijna allemaal een toevoeging gebleken, maar was helaas vrijwel nooit op lange termijn.

Heb persoonlijk heel veel vertrouwen in Rasmussen, dat is een topper.
5 0
Lazell
Zijn wel andere mentale dingetjes. Fischer was te streng voor zichzelf, Boilesen niet streng genoeg, Andersen was mentaal te soft.

Schone en Eriksen waren wel 2 voltreffers.
3 0
theflyingdutchm
Andersen was mentaal niet te soft, maar de beste man werd gewoon misbruikt. Andersen was duidelijk een mid mid spelmaker. Iets waar Ajax niet mee speelt en dus ook niet gescout had moeten worden. Als aanvallende middenvelder had hij te weinig tijd om beslissingen te maken en was hij dus niet geschikt voor. Gewoonweg slecht gescout als je het mij vraagt. Kerel kon echt wel wat.
2 -1
MosesD
Andersen miste wel een bepaald gif, wat bijvoorbeeld Eriksen wel had (hoewel zelf die weleens wat flegmatiek kan zijn). Andersen speelt niet voor niets weer gewoon in Denemarken. Prachtige stylist, maar net niet goed genoeg voor de echte top.
1 0
Ajax27
Het hele land ja, iedereen... zucht.
1 0
Sampaoli
De meest recente Denen bij Ajax. Beter zo, Ajax27? zucht.
0 -1
Mikee
Hopelijk speelt Dall top.
1 0
fanforeffer
oei Als we dat maar kunnen betalen ? Als az straks gelijk krijgt !
0 -1
suske
Zowel Uefa als de KNVB . Hebben AZ in het Ongelijk gesteld en Ajax de rechtstreekse plaatsing voor de groepsfase Champions Laqué toegewezen. Dat stond al in diverse media
3 0
Schip
Geen zorgen. Schijnt dat AZ stiekem bezig is een deal te sluiten met Silkeborg en voor de zekerheid stiekem een procedure begonnen is bij het CAS om Ajax transferbevoegdheid te ontnemen. Niet omdat het kansrijk is, maar zo van: 'niet geschoten, altijd mis'.
2 0
Cruijffthebest
Grote talenten zijn altijd welkom, hoop dat dit weer een voltreffer is.
Echter, ik weet de transferperiode is nog lang, Ajax heeft heel veel behoefte aan een hele goede RCV, een creatieve middenvelder zoals Roberto Alvarado/Gomes of wie dan ook en waarschijnlijk een hele goede keeper en opvolger voor Van de Beek ( Klaassen? )
1 -1
Flipper33
Hoop op een nieuwe Laudrup haha
2 0
Schip
Michael was echt weergaloos bij Barcelona. Een van de beste spelers van de jaren 80. Dan Brian die daarna furore maakt. Bizar getalenteerde spelers.
1 0
Freddy
Dat zou genieten zijn. Die waren beide zo goed maar vooral geweldig om naar te kijken.
2 0
Mokum31
We zijn niet vies van een beetje talent
2 0
MrPink
@AS de app crashed als je naar het wedstrijdchema gaat.
0 0
MisterAFCA
Wedstrijdschema: Er wordt op last van de regering tot 1 september niet gevoetbald...
3 0
JOHANisGOD
https://www.transfermarkt.nl/eskild-dall/profil/spieler/560881
1 0
Web
Hopen dat Steen Olsen nu weer met een voltreffer komt
4 0
Sanalologo
Idd, is al een tijd geleden.
3 -1
NotForSale
bij 'bronnen in Amsterdam', ik ben benieuwd wie dat moge zijn...
0 0
Sterspeler
Waarschijnlijk Café Nol
4 0
Mokum31
Femke Halsema
1 0
Lazell
Ik ook, maar dit is zo onschuldig en klein. Daar doen ze bij Ajax denk ik niet zo moeilijk over.
1 0
Fredschuit1
Hoop weer is een keer op een type qronkjaer.
2 0
MosesD
Hij of een Jesper Olsen. Ja, die zijn welkom!
4 0
Fredschuit1
Ook goed;)
0 0
insectenverdelg
Ben beniuewd. Welkom iig.
1 0