Tadić: 'Geen kampioen uitroepen is een ramp'

ThijsZwagerman, 26-04-2020 om 10:05, 6096 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Dusan Tadić baalt ontzettend van het mislopen van de landstitel met Ajax. Waar de Servische captain al eerder stelde dat de landstitel Ajax naar zijn mening is afgepakt, komt de linkspoot nu met een alternatief.

In gesprek met het Spaanse AS gaat Tadić op het besluit van de KNVB in. De Nederlandse voetbalbond riep Ajax wel uit als nummer één van de competitie, maar weigert de Amsterdammers een officiële landstitel toe te kennen. ‘Zodra ik dat nieuws hoorde, kon ik natuurlijk niet gelukkig zijn’, vertelt Tadić. ‘Het is niet eerlijk dat er in Nederland geen kampioen is. Degenen die mij kennen, weten dat ik van het spel houd en alles doe om te winnen. We hebben een goed seizoen gehad.’

Tadić gaat vervolgens dieper in op zijn winnaarsmentaliteit. ‘Ik speel voetbal om wedstrijden te winnen, titels te winnen en iets te bereiken. Als we de eerste plaats in de competitie krijgen en zodoende Champions League kunnen spelen, vind ik dat we ook de titel moeten krijgen.’ De Ajax-aanvoerder denkt in oplossingen en zou zelfs bereid zijn om een beslissingswedstrijd tegen AZ, dat evenveel punten als Ajax heeft, te spelen. ‘De winnaar van die wedstrijd moet dan kampioen worden, maar helemaal geen kampioen uitroepen is een ramp.’

Hoewel het Eredivisie-seizoen door de overheidsmaatregelen in Nederland voorbij is, hoopt Tadić alsnog dat de trainingen snel weer kunnen worden hervat. ‘Het is een goed idee om weer in kleine groepen te gaan trainen, zoals ze ook in Duitsland doen. Maar alleen als het veilig is. Het is duidelijk dat we ons in deze moeilijke periode van het leven moeten richten op onze gezondheid.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
debarbaar
Een ramp behalve voor de penningmeester die kan 6 miljoen in de knip houden.
0 0
Ginoajax1
Er voltrekt zich een ramp in de brabantse ziekenhuizen en nergens anders. Ga daar eens een bezoek brengen man. Dat lijkt me nu toch echt belangrijker.
1 0
FissaDeGekste
Die gasten zien net hun premie die een jaar of 4 geleden 300.000 euro was (nu vermoedelijk 400.000) verdampen. Vandaar dat ze allemaal zo onredelijk zijn :)
1 0
Puurvoetbal
Deze man staat geheel los van de maatschappij ! Neem een voorbeeld aan Tagliafico !
3 -1
BokkieBokstra
Nou net wat ik dacht. Wat een domoor die Tadic. Een ramp, daar stel ik me op dit moment heel iets anders bij voor. Heb een enorme hekel aan voetbal gekregen de afgelopen weken.
1 0
7172AFCA7395
Zelfs geen ramp op jouw bankrekening.
2 0
robinho12
Ik houd van zijn winnaarsmentaliteit maar dit is gewoon onzin.

We moeten blij zijn met de CL plaats. Alsof ook maar iemand nu feest zou moeten vieren terwijl overal in de wereld ellende heerst.
4 0
Minsc
"We hebben een goed seizoen gehad"? Dacht het niet, het leek nergens op.
4 -1
BokkieBokstra
Overmars wist ook heel goed wat hij deed toen hij op voorhand sprak met de Telegraaf. Stoppen en CL plaats naar Ajax. Ajax zag de bui ook al hangen en dit kwam mooi uit. Het gedrag van de hele voetballerij is schaamteloos. Henk de Jonge is het absolute dieptepunt van het weekend.
1 0
Ajacied33
Het leek nergens op? Zei je dat ook halverwege december?
2 -3
JariJari
Wat the fuck. Nee never nooit geen beslissingswedstrijd Tadic. De titel is gewoon vans ons.

Gewoon naar de rechtbank, simpel zat. De KNVB handelt immers niet consequent.
3 -1
Cello
Velen roemen Tadic o.a. vanwege zijn winnaarsmentaliteit. En juist die mentaliteit zorgt ervoor dat hij nu zich zo uitlaat over het mislopen van een titel, waarvan hij vindt (en best veel anderen met hem), dat deze Ajax toekomt. Je hebt ook driekwart van een seizoen zo'n beetje gespeeld.
Dus vanuit de sporter is het heel goed begrijpelijk. Al helemaal als je bedenkt dat ie ook er op die manier ook emotioneel in staat.
Verder staat het ook los van de manier hoe of Tadic tegen de coronacrisis aankijkt, want ook dat vind hij erg, net als vele anderen en hij betwist ook helemaal niet het voortijdig stoppen.

Het enige wat hij, zeker als sporter, betwist is de manier hoe of de KNVB dit eindigen van de competitie afhandelt zonder het aanwijzen van de kampioen en misschien ook wel zonder het aanwijzen van degradanten en promovendi. Al heeft dat laatste niet direct invloed op Tadic zelf.
4 -1
Boer Gijs
Precies, weer een heel paasend en correct comment. Die titel zou gewoon naar Ajax moeten gaan. Ik hoop dat we daar nou eens achteraan gaan en niet alleen maar met geld strooien.
1 -1
AlexIbarra
Een van de beste selecties van deze eeuw, 9 maanden hard gewerkt samen, geen prijs.

Ik snap Tadic wel, begrijp echt niet waarom KNVB driekwart seizoen van tafel schuift en geen kampioen en degradant aanwijst. Iedereen trainde dus elke dag voor niks.
Tientallen miljoenen verlies, keihard genaaid in de CL en nu ook geen titel.

En dan verwachten mensen nog dat we miljoenen gaan weggeven aan andere clubs.
4 -1
de-Ajacied
Tadic heeft wel gelijk. Met zo’ n sterk elftal, als de meesten weer fit zijn, was de titel een zekerheid.
Maar omdat het nu de 35e is doet iedereen er nonchalant over. Voor veel spelers zelf is het de tweede of de eerste titel.
Die wordt ze nu afgepakt.
Stel dat de corona crisis 3 jaar geleden was geweest en feyenoord als nr 1 was aan gewezen, dan hadden ze weer 18 jaar moeten wachten. Dan had de knvb echt wat anders besloten
4 -3
Puurvoetbal
Sure man ! Volgend seizoen gaan we helemaal niet meer voetballen, want de selectie van Ajax is zo sterk tov de anderen.
1 -1
Jojo49
wat zingt neres vals ,,
0 0
Salamis
Prima die beslissingswedstrijd, als we dan maar met 8-0 voor Ajax beginnen..
4 0
Ansjo
Tja de grootste fanatiekelingen qua voetbal schoppen het uiteindelijk tot prof en international. Ik kan me die geldingsdrang wel voorstellen hoor. Juist door die absolute geldingsdrang en de wil om te winnen zijn ze zo ver gekomen. Vind het ook geen probleem dat ze die frustratie uiten.
1 0
31xAjax
Als je als club je onthoudt van stemmen over promotie/degradatie zou je natuurlijk een enorme flater slaan als je wel het kampioenschap op zou eisen..... zeg maar net zo'n flater als AZ nu slaat met het zich beraden op de uitkomst van de Europese inschrijvingen.....
2 -1
Redrum
Waarom? Het is niet aan Ajax om te beslissen over het lot van andere clubs. De knvb moet gewoon normaal doen en zelf de beslissing nemen. En als je al een stemming doet, dan moet je die ook volgen en niet compleet negeren zoals ze nu gedaan hebben.
4 0
niquedegraaff
In het buitenland zullen ze die achterlijke poldercultuur negeren en de titel gewoon toeschrijven aan Ajax hoor.
3 0
ajaxdordtt
Groot gelijk, gewoon lekker trainen.
1 0
TontoKarnaggel
Lees hieronder een hoop kritiek op Tadic en hoewel ik dat wel een beetje snap wil ik het toch graag voor hem opnemen. Ok, een beslissingswedstrijd is niet realistisch en bovendien een onnodig financieel risico voor Ajax. Maar dat spelers als Tadic, en eerder al Martinez, laten weten moeite te hebben met deze uitkomst en gewoon op een echte manier kampioen willen worden, desnoods met het risico op een helemaal niets seizoen, vindt ik te prijzen.
3 0
Joseph
Voordat die wedstrijd gespeeld kan worden praten we over een paar maanden verder, Ziyech is dan weg en dan is het creatieve armoede. Dit lijkt me dus een slecht plan. Ajax met Ziyech is een klasse beter dan AZ, zonder hem zou ik er geen geld op durven zetten.
1 0
Redrum
Ja ik ben benieuwd hoe ze het vertrek van Ziyech gaan opvangen. Er moet toch wat creativiteit bij nog denk ik. Vanuit de jeugd kan dit nog niet opgevangen worden komend seizoen.
1 0
Jojo49
ramp ,, ? corona is een ramp,, 1940- 1945 was een ramp . 1 kampioensschap niet uitgesproken , een ramp?
9 -3
Boer Gijs
Tadic bedoelt gewoon een sportieve ramp. Hij weet wel wat echte rampen zijn vermoed ik gezien afkomst uit voormalig joegoslavie
0 0
JariJari
Corona is geen ramp. Is kleine ziekte die door de politiek overdreven is.
0 0
oudzuid2
jezus na Tagliafico komt hij ook nog even hoor...

er mág geen enkele wedstrijd meer gespeeld worden tot 1 september, dus ook geen beslissingswedstrijd. en is ie vergeten hoe fokking slecht we in februari speelden? hoe we dr af gingen tegen Getafe, Utrecht én AZ? je mag in je handen knijpen dat je alsnog als eerste eindigt.
2 -1
Pvt
Kan Ajax hem geen spreekverbod geven? Wat een idioot overdreven uitspraken. We moeten gewoon blij zijn dat we (hopelijk) rechtstreeks de CL in gaan. Verder kent deze situatie alleen maar verliezers en zijn er veel belangrijkere zaken dan een kampioenschap zonder betekenis dat we toch niet kunnen vieren.
7 -4
Vak117
Ik snap tadic niet zo goed. Ik lees nu al vanaf het besluit dat hij het niet eens is dat er geen kampioen is uitgesproken, maar ik denk juist dat we blij moeten zijn dat er eindelijk een uitspraak is. Ja, wij stonden bovenaan en ja het team heeft er hard voor gewerkt, maar in deze tijd moeten de besluiten op een gegeven moment geaccepteerd worden. Dit soort besluiten kunnen nooit voor iedereen gunstig zijn en zo heeft elke team wel een reden om het er niet mee eens te zijn. Ondanks dat ik snapt dat het lastig is, leg je bij het besluit neer en wees blij met (voorronde) CL
3 -1
Nana999
Ik ben een groot fan de voetballer Tadic en zijn winnaarsmentaliteit, maar ik begin toch wat te twijfelen of hij wel onze aanvoerder en dus spreekbuis van het team hoort te zijn. Is bovendien ook zichtbaar anders (minder goed) gaan voetballen sinds hij denkt zich met het hele elftal te moeten bemoeien. Vergelijk zijn uitspraken ook eens met de wijsheid en het charisma van Blind in zijn interviews. Het zou wellicht voor iedereen goed zijn als laatstgenoemde voortaan aanvoerder wordt. Kan Tadic zich gewoon weer focussen op de defensie van de tegenstander kapot spelen, waar hij het beste in is.
16 -4
Schip
100% mee eens. Tadic vind dat er geen kritiek op spel op zijn plaats is, beklaagt zich over het mislopen van een titel, terwijl hij een zwak en absoluut niet bepalend seizoen speelt, is uitgeschakeld in de CL, is uitgeschakeld in de EL, staat nota bene gelijk met AZ na twee nederlagen tegen die club met een duidelijk mindere selectie en doet dan nu verongelijkt.

Dat het zuur is voor een profsporter is duidelijk. Maar dat geldt ook voor AZ, die niet vaak zo dicht bij een titel zijn geweest. Die wordt die kans ook ontnomen. Maar door een virusuitbraak. Dat is overmacht. Als Ajax nou 8 punten voor gestaan had, had ik me nog iets kunnen voorstellen bij dit geluid. Een ramp is pas als je aan de beademing ligt en je familie weet dat elke dag mogelijk hersenschade toebrengt.

Tadic moet echt zijn mond even houden nu en een voorbeeld nemen aan Nico.
10 -6