'Ajax sceptisch of Nouri echt zo goed was geworden'

NielsOpdam, 10-04-2020 om 17:05, 18431 views, NU.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax is sceptisch of Abdelhak Nouri echt zo goed was geworden als velen zeggen. Dat vertelt Khalid Kasem, woordvoerder van de familie Nouri, in gesprek met NU.nl. De kans is dan ook aanwezig dat er een arbitragezaak komt tussen de Amsterdammers en de familie.

'Ik sluit het niet uit', begint Kasem over een mogelijke arbitragezaak. 'Want alle standpunten liggen ver uiteen.' Volgens de woordvoerder van de familie Nouri heeft Ajax twee redenen om te betwijfelen of Nouri ooit het eerste van de club zou hebben gehaald. 'Ten eerste zijn ze sceptisch of hij echt zo goed was geworden als veel mensen zeggen. Dat heeft de familie veel pijn gedaan.'

'Ten tweede denkt Ajax dat je met een onderhuidse icd (implanteerbare cardioverter-defibrillator, red.) die niet in direct contact met het hart staat - die Appie misschien nodig zou hebben gehad - betaald voetbal wel kan vergeten', vervolgt Kasem. 'Wij vinden dat niet rechtvaardig en zeggen dat hij helemaal niet kansloos was.'

Financiële compensatie 

De inzet is een financiële compensatie, maar volgens Kasem is dat altijd zo als er iemand aansprakelijk is voor het verlies van arbeidsvermogen. 'Dat wordt weliswaar gemeten in een geldbedrag, maar dat is een middel om die aansprakelijkheid uit te drukken. Niet het doel.' Tot slot geeft Kasem aan dat de familie Nouri een 'rechtvaardige weging van Appie' wil. 'Dat hij het krediet krijgt dat hij verdient. De moeizame manier waarop Ajax in het verleden is omgegaan met dit dossier heeft niet voor veel vertrouwen gezorgd.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik vraag me al een tijd af, waarom dit een zaak tussen Ajax en de familie van Nouri is. Ik bedoel hiermee, dat een club toch verzekerd is voor dit soort zaken?. Dan is het toch de verzekering die dit alles moet gaan afwikkelen, nadat ze alle rapporten vanuit alle hoeken hebben ontvangen?.
0 0
BokkieBokstra
Natuurlijk is het een verzekeringszaak, van meet af aan. Ook de reacties van Ajax stonden vanaf het begin in het teken hiervan, de naam Arisz valt vaak. Daarom krijg je ook deze onmogelijke discussies over hoe de toekomst van Nouri er uit had gezien. Telstar of Barcelona. De verzekeraar is er op uit om zo min mogelijk of niets te betalen.
0 0
VIPete
Over het feit hoe goed een jonge speler precies wordt kan je eigenlijk niks zeggen. Er zijn honderden voorbeelden van spelers die in de jeugd een zeer grote toekomst toebedeeld kregen, maar die uiteindelijk amper eredivisiewaardig bleken. Of Appie de nieuwe Sneijder zou worden of een Sulejmanie kan niemand exact bewijzen. Daarom denk ik ook dat de familie weinig bereikt via de juridische weg, ik denk dat ze meer krijgen door middel van een schikking als ze gokken op Ajax' gulheid.
1 0
Sterspeler
Je moet jezelf afvragen:
Was Nouri goed geworden? Vast wel.
Had hij medische problemen die invloed zouden hebben op zijn carriere: ja.
Wist hij hiervan: ja
Hij heeft dus de afweging gemaakt en besloot het om wel of niet zijn familie te vertellen.

Als Nouri hierover is gemaild, maar hij leest het niet, dan was dat op dat moment zijn eigen verantwoordelijkheid. Hoe triest ook.

Maargoed. Doordat het vaststaat dat Nouri al klachten had, had hij inderdaad prof kunnen worden, maar zou hij Barcelonabedragen niet hebben gehaald.

Is er een mate van aansprakelijkheid van Ajax? Ja.

Verdient de familie compensatie? De familie verdient smartengeld. Appie verdient de compensatie.

Als je het mij vraagt:
De hoogte valt inderdaad over te discussiëren, maar geen 8 miljoen per jaar.
Dus is het belangrijk dat de zaak voor een rechter komt. Om het geld voor Appie te waarborgen zou het goed zijn dat er een externe bewindvoerder op komt, en niet zijn familie.
1 0
diamanti
Ik lees hier overal dat Ajax de familie 5 miljoen wil geven, maar waar komt dit vandaan?
1 0
RSM
Geen idee
0 0
Starring
Uit de mouw van ene V. Driessen.
1 0
BokkieBokstra
Vind het schandalig om zulke eenzijdige reacties te lezen: de familie van Nouri zijn geldwolven, de adviseur zit er om zijn zakken te vullen. Waarom heeft Ajax zo gereageerd als ze gedaan hebben? Geld want het was duidelijk dat het een centen kwestie was waar verzekeraars een rol spelen. Was de eerst reactie niet wij hebben geen fouten gemaakt? Het heeft een jaar geduurd nadat onderzoeken het al lang en breed aangetoond hadden dat Ajax toevag. Treurig dat het zo loopt maar die eenzijdige blik waarbij de familie zo afgemaakt wordt en Ajax heilig is. Het had nooit zover mogen komen. En mocht het zo zijn dan geldt het zeker voor Ajax: wij zijn Ajax wij zijn gek op geld.
0 -1
Sterspeler
Het zou juist goed zijn dat het voor een rechter komt. Ik heb juist geen goed woord over voor die advocaat die telkens de media opzoekt. Het is namelijk niet zeker dat Appie 8 miljoen per jaar ging verdienen. Ook al was hij er bovenop gekomen, dan was 4 ton meer logisch geweest (zie oa Sno, Ebecilio).

Een rechter weegt gewoon af wie uiteindelijk de verliezers zijn en wat er nodig is om het beste te creëren voor het slachtoffer. Dus niet voor de familie of voor Ajax. Want het slachtoffer is Appie zelf. Een rechter kan ook het beste inschatten in hoeverre Ajax verantwoordelijk is en wat voor compensatie nodig is.

Dan ben je ook gelijk van het gezeik af.
1 0
BokkieBokstra
Kasem is niet de advocaat maar woordvoerder van de familie en begeleider van Nouri, al voor het ongeval. Verder zijn er helemaal nooit bedragen genoemd, ik heb ze niet gelezen alleen in de reacties maar van Ajax nooit wat gehoord, van de familie ook niet.

Maar misschien goed dat het via de rechter gaat maar droevig is het wel dat zo moet aflopen. Ik denk echt, gaat om verzekeringen. Ajax is van meet af aan bezig geweest met het geld wat het gaan kosten.
0 -1
diamanti
Helemaal met je eens. Als ik Ajax het zakelijk bekijkt is het logisch, als de familie dit doet is het walgelijk.
1 -1
PierreHeno
Welke kant gaat deze discussie op zeg......je ziet het wel weer...juristen polariseren alleen maar....en het gaat steeds weer over geld. Hoe kun je nu alleen voor het geld gaan stellen dat Nouri Europese top zou zijn geworden? Dat weet toch helemaal niemand. Ja..het zou kunnen ja...maar ook net zo goed niet....en ga he zo'n discussie aan dat kun je net zo goed stellen dat hij misschien later wel een zware blesure zou hebben kunnen oplopen of dat hij over 3 jr obv hartklachten volledig zou zijn afgekeurd voor het topvoetbal. Nee...deze discussie moet onmiddelijk stoppen en die Kassan is hier ook niet zuiver op de graat door dit zo in de publiciteit te gaan lopen uitventen. Kan je gewoon niet maken. Natuurlijk probeert hij er een voor de familie Nouri rechtvaardige financiele deal uit te halen...maar doe dat dan niet op deze manier.
0 -1
Cello
De meesten hieronder vergeten, dat los van het feit dat Nouri wist van zijn hartproblemen, hij bij een gunstig gevolg op het veld in Oostenrijk, een goed en succesvol uitgevoerde reanimatie voor de rest van zijn leven een hartpatient zou zijn gebleven. Als ik even het geval van Evander Sno erbij pak, die ook verder voetbalde met een defibrilator, dan had Nouri waarschijnlijk heus nog wel kunnen voetballen, maar zou dit dik waarschijnlijk op een langer niveau zijn geweest. Immers hij zou de rest van zijn leven 'gewoon' hartpatient zijn gebleven.

Het doet er derhalve dan ook helemaal niet toe hoe goed een gezonde Nouri zou zijn geworden, want gezond was ie eigenlijk al sinds zijn 16-17de niet meer getuige het onderzoek van destijds de Bondsarts/cardioloog.

Ingeschat moet worden, wat hij realistisch gezien met een defibrilator nog had kunnen bereiken.

Verder geloof ik het verhaal van het niet gelezen hebben van de e-mail door Nouri helemaal niet. Ajax heeft die mail ook gehad en minimaal 1 keer per jaar (soms zelfs vaker) worden spelers volledig onderzocht, sowiezo aan het begin van het seizoen. Dit bericht van die mail zat al 3 jaar in zijn dossier en artsen vragen altijd of spelers klachten hebben en ik moet me wel heel erg vergissen, dat dit gedurende de 3 jaar dat dit nieuws er al was in zijn dossier de arts nooit heeft doorgevraagd of hij ook klachten heeft ervaren nav mogelijke hartproblemen. En dus minimaal 3 keer, maar mogelijk vaker, zal zijn hartproblemen op bezoek bij de clubarts ter sprake gekomen zijn. Het kan gewoon niet anders.
En derhalve, al zou Nouri de mail niet gelezen hebben, dan is hij echt wel op de hoogte geweest van zijn probleem.
Verder vermoed ik, dat Nouri zijn flauwte en het bezoek aan een arts in Turkije (vakantie) nooit gedeeld heeft met de clubarts. Want dit was rechtstreeks verbonden geworden met het bericht dat men 3 jaar eerder kreeg van de Bond. En dat zou betekenen, dat er direct verder onderzoek in het VU zou plaats gaan hebben. Precies zoals het advies luidde van de bondsarts/cardioloog.

Het zou me ook niet verbazen, dat Nouri er misschien zelf lichtzinnig over heeft gedaan, aangezien, zo nemen we aan, hij al 3 jaar geen klachten had. En Nouri, aan de deur kloppend bij Ajax-1, heeft ook wel geweten, dat als hij het voorval zou melden (van Turkije), dat hij het trainingskamp zou gaan missen en wellicht achterop zou geraken wbt zijn kansen bij Ajax-1 in dat seizoen. Dat zou zo maar reden kunnen zijn geweest, tesamen met dat hij in de 3 jaar daarvoor geen klachten had, dat hij dit geval van zijn flauwte heeft verzwegen. Misschien ook wel omdat hij het zelf als niet ernstig ingeschat heeft en zijn kansen niet in gevaar wilde brengen voor dat seizoen.

Dat de clubarts gefaald heeft bij de reanimatie blijft overeind staan en een financiele consequentie moet dat natuurlijk ook wel hebben. Mag aannemen, dat een club als Ajax daar ook voor verzekerd is. Maar Ajax alle schuld in de schoenen schuiven?. Nee, dat lijkt me niet juist. Nouri zelf is ook medeverantwoordelijk.
10 0
PierreHeno
De hartafwijking van Nouri waar jij aan refereert was een volkomen onschulife afwijking die werkelijk totaal niets te maken had met zijn ritmestoornis waardoor hij agv niet 'lege artis' ( = volgens de regels der kunst) medisch handelen nu met ernstig hersenletsel moet worden verzorgd voor de rest van zijn leven. Hij zou hoogstens obv het optreden van ritmestoornissen een ' hartpatient' genoemd kunnen worden maar zeker niet obv die door jou genoemde ' hartafwijking' die op zich volkomen onschuldig is.
0 -2
Ansjo
Als ik objectief moet kijken of Nouri echt zou doorbreken bij Ajax 1 dan zou ik dat echt niet weten. Het was natuurlijk een speler die nog kleiner en lichter was als Sneijder. Iedereen hoopte het natuurlijk van wel incl mijzelf. Hij had denk ik sowieso 3 jaar in de selectie gezeten.
5 0
RSM
Ajax twijfelt of hij zo goed zou worden. Maar het belangrijkste van alles, het is een feit dat de medische staf in dienst van Ajax een gigantische fout heeft gemaakt. Dan het gevolg. Nouri is hiervan de dupe. Als hij neervalt zonder iemand in de buurt dan sprint je veld in. Dat gebeurde niet. Als je.het niet in de gaten hebt en kort daarna wel, dan sprint je ook in het veld om te controleren wwt er gaande is. Maar dit is ook niet gebeurt. Paas wat later lopen ze de dug out uit. De Nouries hebben door nalatigheid oneindig veel credits nu. Dankzij de medische staf. Zij zijn mede verantwoordelijk voor ziekte van Nouri.
1 -7
Godenzoon24
En Ajax bood ook gewoon levenslange zorg en 2,5 mij. Maar nee dat is niet genoeg aansprakelijkheid of ik bedoel geld! Want dat is dit van de familie een ordinaire geld kwestie over de rug van Apple. Triest!
4 0
diamanti
Zat je er bij toen ze dit aanboden? Het is allemaal speculeren. Uiteindelijk draaien zulke zaken altijd om het geld en dan is ook helemaal niet raar.
0 -3
Sjaakvaak
Zelfs al waren ze er direct op tijd bij, dan had hij in het meest gunstige scenario een pacemaker gekregen en dan is het nog maar zien hoe ver je komt. Vaak houdt je bewust of onbewust toch een beetje in. En er is altijd een risico op herhaling. Kijk naar Sno tegen RKC.

Helaas heeft in mijn directe omgeving iemand op jonge leeftijd al een pacemaker gekregen wegens een erfelijke hartstoornis. Ondanks dit kastje durfde hij vrijwel niks meer. Twee keer heeft het kastje met succes moeten ingrijpen. De derde keer kon zelfs de pacemaker niet meer helpen.

Hartafwijkingen zijn verschrikkelijk heftig en moeten altijd uiterst serieus genomen worden. Topsporten met een hartafwijking is eigenlijk een dikke NEE.
2 0
Schip
Deze gast zoekt constant de media. Schrijft zelfs een boek. Dat lijkt me niet conform de gedragsregels van een behoorlijk advocaat, maar goed. Die andere kwam er alleen bij om iets concreets voor elkaar te krijgen, het accepteren van aansprakelijkheid door Ajax en kreeg dat ook voor elkaar. Deze gast loopt shows af, schrijft een boek, verkondigt constant een vriend van de familie te zijn. Dat Ajax Nouri lager inschat is puur om het verlies vaan arbeidsvermogen en gederfde inkomsten laag te houden. En deze gast doet puur het tegenovergestelde. Zo is de rolverdeling. Maar hou het een beetje uit het publieke domein man.
2 0
Jan Doedel
Ik zou me in de broek pissen van het lachen als die 'arme" familie zo dom is om dit op een rechtszaak te laten aankomen. Dan komen ze erachter hoe genereus Ajax al is geweest. Dat ze hun zoon en broer kwijt zijn is verschrikkelijk, maar dat is niks anders dan als welk gezin dan ook die hetzelfde overkomt. Waarom moeten ze hier koste wat kost nou nog financieel een slaatje uit slaan? Omdat die hele familie de rest van hun leven niet meer hoeven te werken voor de bling bling? Misselijke kutfamilie is het, Abdelhak was beter af geweest zonder deze parasieten. Ze hielden niet alleen van hem maar vooral ook van al het geld wat hij binnen zou brengen. WALGELIJK!!!
10 -4
DaarHoordenZijEngelenZingen
Ben het niet met je eens.
0 -1
ram
Ik vind de discussie over hoe goed hij zou worden, niet zo boeiend.

Ik vind het belangrijker om het te hebben over de schuld die Ajax heeft in dit drama. Wat mij betreft heel simpel: de dokter werkte voor Ajax en heeft zijn werk extreem slecht gedaan. En dan druk ik mij nog zachtjes uit. En dus is Ajax voor een heel groot deel verantwoordelijk voor dit leed. Zo hard is het. En dat heeft Ajax toegegeven. Prima.

Met dat in het achterhoofd vind ik het nog vrij ongelooflijk hoeveel liefde de familie voor Ajax heeft, als ik eerlijk ben. Ik weet niet of ik het zou kunnen opbrengen. Maar ik begrijp ook heel goed dat de familie geld wil zijn. Dan klinkt 5 miljoen als heel veel. Maar is dat het ook? Ik weet het oprecht niet. De familie zou daar flink mee kunnen investeren en voor de rest van hun leven niet veel meer hoeven te doen. Dat gun ik ze wel. Veel geld zal de zorg voor Appie niet kosten, denk ik. Mede omdat er ook zoiets is als zorgverzekering.

Als ik Ajax was zou ik 6 miljoen voorstellen. Misschien iets meer. Ik denk dat je hier beter gewoon vanaf kunt zijn. Iets meer geld merkt Ajax toch niet echt en imagoschade 'kost' ook wat.
2 -13
WantAmsterdam
Je vergeet wel heel veel details. Ten eerste, heeft nouri ogenschijnlijk heel veel belangrijke details niet gedeeld met de clubarts. Ten tweede, iedereen maakt fouten, klinkt hard want het had echt dramatische volgen, maar hij heeft het niet met opzet gedaan. En het is ook niet zo makkelijk als je het beschrijft. Die hartstilstand heeft Ajax niet kunnen voorkomen, dus kans op een bepaalde schade was er sws. Er is dus geen reden om “haat” naar Ajax te voelen als familie nouri. En ja 5 miljoen is erg veel. Of heb jeij 5 miljoen op je bank? Ook al heeft Ajax geld, en familie even 5 miljoen uithandige want hun is iets ergs overgekomen moet je imo niet doen. De harde waarheid is dat, als nouri geen bekende voetballer was en zijn werkgever onder gevaarlijke omstander had laten werken en iets was gebeurd, had hij enkele duizend euro gekregen. En dat zou voor de familie net zo erg zijn. Met geld krijg je je zoon niet terug.
6 -1
ram
Haha, "of heb jij 5 miljoen op de bank?"
Mijn God... wat een niveau. Als je met dat soort gestoorde opmerkingen gaat gooien, doe je echt niet meer mee kerel.

En ik vergeet ook helemaal niet zoveel details. Die hartstilstand had Ajax misschien niet kunnen voorkomen. Maar Ajax moet gewoon een arts in dienst hebben die weet wat ie doet. Wij hadden een gast die niets deed. Ik weet 100% zeker dat ik het met mijn EHBO-pasje beter had gedaan dan deze gast. Dat zegt voldoende. Het is in de zakenwereld (en dat is Ajax) geen excuus om dan maar te zeggen "maar het was geen opzet". Ja... daaaaagggg!!!

Verder heb je wel gelijk dat het anders zou zijn als het geen voetballer was geweest. Dat is waar. Alleen in Amerika zou je dan zo'n claim kunnen indienen. Hier is dat niet gebruikelijk. Dus wat dat betreft heeft Ajax de keus: of naar de rechter maar dan weet je echt niet wat er gaat gebeuren. Misschien krijg je dat van 15 miljoen aan je broek en enorme imagoschade. Of je kiest ervoor om te onderhandelen en dan ben je er vanaf.
0 -6
WantAmsterdam
Wat een niveau? Je doet alsof het normaal is dat men zo even 5 miljoen om zich gooit, en dat ,met heb jij 5 miljoen was meer bedoeld, als jij of ik in een soortgelijke situatie komen, denk je dat onze families zo even 5 miljoen kunnen vragen?, omdat ik misschien een grote financieel wiskundige had kunnen worden? Of misschien een risk manager? Zo gebruiken gewoon de bekendheid om Ajax onder druk te zetten, in normale omstandigheden krijg je paar duizend euro.
“Misschien krijg je dat van 15 miljoen”. Euhm dacht van niet, het hoogste smartengeld ooit, in Nederland, als ik het niet fout heb, is zoiets van 1.5 ton. De kans dat dat dan veel hoger zal zijn is niet groot. En dat weet die advocaat en waarschijnlijk ook de familie heel goed. Van mij mag die rechtszaak komen. Imagoschaden wel of niet. Maar Ajax moet niet mee gaan in dit vies spelletje.

Dat die arts niet goed gehandeld heeft is duidelijk. Verder is het moeilijk te beoordelen hoeverre hij die schade had kunnen voorkomen, zoals gezegd, en hartstilstand buiten het ziekenhuis, daar kom je nooit zonder schade weg. Verder is dit ook helemaal niet meer belangrijk want Ajax heeft allang hun fout toegegeven, zo’n 1.5 jaar geleden. Dus dat chapter kan je eigenlijk sluiten. Ik begrijp helaas nog steeds niet hoezo de familie daardoor multimiljonairs moeten worden. Ook al was het een fout, die gebeuren helaas, was niet de eerste en zal ook niet de laatste keer zijn. Maar zoals gezegd, een gewone burger krijgt in zo’n situatie, waar je heel erg hypothetisch moet denken niet veel.
2 -1
stefanwillem
Ik denk dat de liefde van de familie voor Ajax wel meevalt. Ja als Ajax 50 miljoen geeft zullen ze Ajax wel heel lief vinden. En als ze 5 miljoen al te weinig vinden zullen ze 6 ook niet genoeg vinden.
9 -1
ram
Wat een onzin. Alsof het verschil tussen 5 en 6 klein is. Je moet toch ergens beginnen met onderhandelen... (ervan uitgaande dat je dat wil).
0 -6
Rukboor
Beste ram, laat een rechter nu gewoon uitspraak doen, en wat die liefde van de familie Nooitgenoeg voor Ajax als club schat ik in rond de 0%
3 -1
Sjaakvaak
Ajax heeft allang iets van 5 miljoen voorgesteld. Was niet genoeg voor de familie.
4 -1
ram
Ja, dat weet ik. Daarom noem ik dat bedrag natuurlijk ook...
0 -2
Rukboor
Ben je ook een ,,vriend'' of broeder van deze familie of zo?
Waarom moet een hele familie levenslang als miljonairs kunnen leven over de rug van hun zoon?
4 -1
Jan Doedel
Dan betaal jij dat toch lekker aan die 'arme" familie!
8 -2
ram
Goede inhoudelijke reactie. Klasse.
0 -2
AFCA-Driebergen
100% mee eens. Triest dat er nu zoon probleem van word gemaakt. Met ons grootste talent en prachtig mens en een echt kind van de club.
3 0
Sjaakvaak
Heel triest. Appie is een prachtig mens en had het huidige aanbod van Ajax waarschijnlijk al belachelijk hoog gevonden en gevraagd minder te krijgen.
3 -1
3sterren
Ten tijde van het tragische ongeval was het begenadigde talent al 20 jaar oud en toch nog geen vaste waarde in Ajax 1. Ik heb mijzelf heel vaak afgevraagd waarom hij niet meer vertrouwen heeft gekregen van de eindverantwoordelijken van het eerste elftal. Op een enkele wedstrijd voor de
KNVB beker na viel er niet vaak te genieten van hem.
Dan is het op zijn zachts gezegd toch vreemd dat een basisplaats bij Barcelona, of een andere absolute topclub, tot een redelijke mogelijkheid zou behoren. Dus om te spreken van derving van vele miljoenen gaat in mijn ogen niet op in dit specifieke geval, aangezien een basisplaats in Ajax 1 nog niet eens aan de orde was. Wat ik overigens betreurde.
Uit berichten via diverse media heb ik begrepen dat Ajax het lopende contract gewoon heeft gerespecteerd en ook zelfs een deel/geheel van de noodzakelijke verzorging heeft betaald. Al met al geen onbehoorlijk gedrag van de zijde van Ajax mijn inziens.
Natuurlijk kan zelfs al het geld van de wereld niet de pijn verzachten voor de familie Nouri. Maar waarom nog steeds, inmiddels alweer drie jaar, strijd voeren om geld, als je verkondigt de zaak te willen afsluiten? Aan alle betrokkenen mijn oproep: ”Gun Appie en zijn familie rust” ...
7 0
PJSM
Dit gaat allang niet meer om Nouri maar men is puur uit op geld. Misselijk makend die Kasem.
12 -1
Chesterson93
Het is heel makkelijk om Kasem als speerpunt te gebruiken. Advies: lees het boek. Daarin staan dingen beschreven die Ajax uiteraard niet naar buiten bracht. En ja, ook Kasem maakt dingen mooier dan het is, maar als het om bewijs gaat, draait hij er niet omheen. Ajax heeft een (grote) fout gemaakt en dit moet erkend worden.
2 -6
stefanwillem
Hou toch op man. Die kasem ziet alleen maar eurotekens. Denk je dat hij alle opbrengsten van dat boek aan de Hartstichting schenkt? Het gaat allang niet meer om die geweldige gozer die zo goed kon voetballen. Die jongen word nu ordinair gebruikt als melkkoe.
5 0
Rukboor
Werd al gebruikt als melkkoe, al zijn financiën werden al geregeld door broer Abderrahim.
Nare mensen.
3 0
AlexLitmanen10
Doel je er nu op dat in her boek staat over het verhaal dat Nouri in Turkije al een keer last van zijn hart had?
Dat pleit misschien nog wel meer voor het standpunt van Ajax dat zijn lichaam topvoetbal niet aankon.
Ik hoop dat ze er samen alsnog uitkomen. Ajax zal daar in ieder geval alles aan moeten doen
2 0
Rukboor
Eens, maar die familie Nouri moet stoppen om alles via de media te willen regelen.
Advocaat Beer paste hiervoor, dus nemen ze de billemaat van Peter R. en laten Khalid Kasem de vuile was buiten hangen die volledig de zaak eenzijdig beschrijft en benoemd.
1 0
RusselWestbrook
Als het om het erkennen van een grote fout zou gaan, dan wan waren ze er al lang uit geweest. Dat heeft Ajax namelijk 1,5 jaar geleden (!) al gedaan.

Dit gaat om geld en niets anders.
9 0
Drukwerk1968
Dat erkennen hebben ze al gedaan. Het gaat dus wel om geld
8 0
AltijdGelijk
Dit is natuurlijk dat vervelende gedeelte als er een padstelling is.

Je kunt inderdaad nooit bewijzen dat Nouri zo goed zou worden...

Aan de andere kant: Waarom Nouri een beter betaald contract geven dan de gemmidelde jeugdspeler? Dat doe je alleen met kwaliteit van de buitencategorie.

Het blijft een lastig verhaal waar nooit een winaar uit zal komen!
0 -1
Sjaakvaak
Tja, om maar wat namen te noemen: Cerny, Fischer, Boilesen, Andersen en Bazoer. Allemaal jeugdspelers met een bovengemiddeld goed contract. Waar het er bij allemaal niet uit is gekomen. Ze halen het vaker niet dan wel.
3 0
DrFootball
Ik vind het heel verstandig dat Ajax tot nu toe geen uitspraken doet in de media over Nouri. Ik vraag mij inmiddels af of de heer Kasem wel echt in het belang van de familie Nouri handelt of dat hij vooral bezig is met zijn eigen PR/belang. Het is natuurlijk vreemd dat iemand een boek over het geheel schrijft en tegelijkertijd optreedt als advocaat van de familie. In mijn ogen moet je dat als advocaat niet willen.
13 0
Rukboor
En als familie die Ajax zogenaamd een warm hart toedraagt moet je toch ook niet willen dat dit gebeurd?
Maar ze zitten altijd zwijgzaam op de eerste rij naast deze rat.
2 0
ajaxminimax
Kasem is puur voor zijn eigen portemonnee en heeft de familie gek gemaakt nu. Wat ik in een andere topic al zei, Als deze zaak achter de rug is, dan boeit het Kasem echt niks meer hoe het loopt met Nouri en zijn familie.
4 -1
RusselWestbrook
Dit is dezelfde flauwekul als de flauwekul die we altijd bij zaakwaarnemers horen.

De familie werkt niet voor de advocaat. De advocaat werkt voor de familie.
4 -1
Rukboor
Sinds Appie behoorlijkging verdienen is de hele familie gestopt met werken, en dat willen ze zo houden.
1 0
Sterspeler
Wat ik heb begrepen is dat Kasem dit vrijwillig doet. Hij kent de familie al lang.

Wil niet zeggen dat hij het niet voor eigen gewin en PR doet. Een boek uitbrengen rond de tijd van deze situatie is alsnog goed voor de portemonnee mits het goed verkoopt.
1 -1
Multi
De PR die hij nu krijgt en de winst die hij behaalt op het boek daar verdiend hij veel meer aan dan aan eventuele advocatuur kosten die hij anders had gemaakt.

Zieltjes winnen door jezelf gratis aan te bieden, maar wetende dat je er indirect veel meer aan verdiend dan je anders ooit had kunnen krijgen. Zakelijk gezien een geweldige deal, vanuit menselijk standpunt; walgelijk om iemand zo te zien profiteren van mensen die het moeilijk hebben.
4 0
Sterspeler
Ben het 100% met je eens
0 0
Rukboor
Dan moeten die mensen (de fam. Nouri) afscheid nemen van deze eikel.
Advocaat Beer heeft hun zaak behartigd tot er overeenstemming was. Punt uit.
1 0
Cello
Voorop gesteld, dat ik het nog steeds verschrikkelijk vind, wat onze Appie is overkomen, denk ik gelijk aan een verzekeringsmaatschappij. Steeds wordt rechtstreeks Ajax om financiele genoegdoening gevraagd, maar een club is, mag ik aannemen, toch verzekerd tegen dit soort van zaken?. Dan is het toch een verzekeringsmaatschappij die dit gaat afwikkelen?.

Verder is Appie dan welliswaar in elkaar gezakt tijdens een oefenduel met die Duitse club en heeft de arts niet adequaat genoeg gehandeld....toch is Appie zelf ook enigzins verantwoordelijk uiteindelijk. Hij had bij de Bond al een onderzoek gehad, waaruit bleek dat ie problemen had met zijn hart. Als het goed is was deze info ook bekend bij Ajax (of zou het moeten zijn). Echter....Appie had hiervoor wel toestemming moeten verlenen om zijn werkgever op de hoogte te stellen dan wel het zelf moeten vertellen.
Hoe dan ook denk ik dat verzekeringstechnisch de speler ook medeverantwoordelijk is voor wat er uiteindelijk gebeurd is, juist omdat ie op de hoogte was van zijn situatie en waarop het zou kunnen uitdraaien. En dat zal heus wel wat uitmaken in de uit te keren vergoeding.

En ja...dan kan de familie wel roepen dat het geld niet het doel is maar dat het een uitdrukking geeft aan verantwoordelijkheid..tsjah. Ik denk dan ook aan wie er uiteindelijk gaat profiteren van die uitkering. Appie niet. Appie zal niet of nauwelijks nog zijn huis uitkomen met al die zorg die hij nodig heeft. En die verzorging heeft, naar ik begrepen heb, Ajax allang op zich genomen.
Dus als Appie niet profiteert rechtstreeks van de vergoeding....dan kan alleen de familie ervan profiteren. En dan denk ik even verder....wanneer Appie niets was overkomen, had hij dan zijn gehele familie gaan onderhouden?. Een familie die niet rijk was, maar ook niet arm, gezien het feit dat vader Nouri zijn eigen zaak had (misschien nog steeds wel heeft). Dus ik betwijfel ten zeerste of Appie alles voor zijn familie zou hebben betaald, zodat niemand meer zou hoeven werken. Ik betwijfel het.
Had de arts adequaat ingegrepen en had Appie een defibrilator ingebouwd gekregen...ja dan had ie wellicht (geen zekerheid) nog kunnen voetballen, maar de kans op een hoog niveau zou wel een beetje verkeken zijn als je eerlijk bent. De vraag zou dan ook moeten zijn....wat had Appie nog kunnen verdienen op een lager niveau, gezien zijn gezondheidssituatie (hartproblemen). Dat zou de vraag moeten zijn èn niet de vraag wat een gezonde Appie, zonder hartproblemen, had kunnen bereiken en mogelijk had kunnen verdienen. Want Appie was en had altijd een hartpatient gebleven!.

Hoe dan ook. Dit alles begint steeds meer niet goed te voelen.
10 0
Rukboor
Dat de hele familie al gestopt was met werken voor dit tragisch gebeuren zegt me al veel.
En dat broer Abderrahim de financiën voor Appie regelde voor dit tragische gebeuren zegt nog meer.
Abdelhak was het inkomen voor de hele familie met een contract van ca. €400.000/jaar excl. bonussen van kampioenschap en groepsfase CL, wat ook nog eens €100.000,- was.
De witte Mercedes was het vervoermiddel van papa Nouri en broer Abderrahim, en zo nu en dan voor Appie.
Dus die mensen kwamen financieel echt niet veel tekort en willen nu meer, meer €€€€
2 0
Babayaka
En dit is dan misschien de reden dat de verzekering niet uitbetaald.
5 0
Oliveira
Ik denk dat dit uit verband is getrokken. Ik wil wel eens de daadwerkelijke statement van Ajax lezen hierover. Ik denk dat ze het bedoelen in de context dat Nouri hart problemen heeft en dus het fysiek simpel niet aan zou kunnen. Maar goed, dit is puur speculatief. Ik hoop dat er wat duidelijkheid hierin komt. Want dit is wel een heel eenzijdig verhaal zo.
3 0
JanBiesbos
Die jonguh heeft echt gewoon pech gekregen op dat bewuste moment. Ajax heeft hem geen hartstilstand gegeven. De Arts heeft blijkbaar niet juist gehandeld, maar ook als hij dat wel had gedaan is het maar zeer de vraag of het resultaat netto anders er had uitgezien. Wat wil de familie eigenlijk? Geld? Wat appie zelf niet kan uitgeven? Het gaat nu om de harde knikkers blijkbaar.
8 0
ST
Het voelt niet goed. Ik heb het idee dat Kasem geen zuivere koffie is en dat Nouri zelf ook niet zou willen dat dit nu gaat als dat het gaat. Niemand weet hoe goed Nouri zou worden. Je kunt alleen wel zeggen dat hij minimaal een modale Eredivisie speler zou zijn geworden. Je kunt niet zeggen dat hij een carrierre als Frenkie zou krijgen, want dat weet je gewoon niet. Zo ver was hij niet. Hij was wel al zo ver dat hij een modale Eredivisie speler zou zijn. Kijk naar wat een gemiddelde Eredivisie speler verdient en smeer dat uit over een carriere tot aan 34 jaar. Dan heb je waarschijnlijk een bedrag van zo'n 7 miljoen. Ik denk dat je dan een doordacht besluit hebt genomen waar iedereen met realiteitszin zich in kan vinden.
3 -2
Aeter
Kasem is de compagnon van Peter R. de Vries en tevens advocaat van rapper Boef. Dat zegt voor mij al meer dan genoeg over meneer Kasem.
7 0
WantAmsterdam
Oh ja en in verzekering betekent verwachting iets anders dan, het salaris dat hij als gemiddelde speler had kunnen strikken. Het is een mathematisch concept waar je met de onzekerheid, dus kansen op blessure enzo ok rekening houdt. Zoek verwachting (wiskunde) op Wikipedia op.
2 0
ST
Zeg dan gewoon niks...
0 -2
WantAmsterdam
Want?
0 0
WantAmsterdam
7 miljoen doordacht besluit?? Met die hart problemen en het instorten was de kans op een voetbalcarrière al heel klein, een goeie eredivisie carrière tot ze 34, kans echt nihil. Verder neem je alleen een potentieel salaris in je rekening op en vergeet dat Ajax al voor de zorg van nouri opkomt en al een huis voor hem heeft gekocht, zal vast niet goedkoop zijn geweest, en je vergeet te disconteren, want geld dat hij op zijn 34 zou hebben gekregen is vandaag veel minder waard. Maar het belangrijkste hierin is toch, waarom hebben zijn ouders, broers en zussen recht op het salaris dat ABDElHAK alleen had gekregen, ja hij had hun wat overgemaakt, maar juristisch gezien zijn ze financieel niet afhankelijk van hem. Als het om vrouw een kinderen gaat is dat iets heel anders.
Ze kunnen blij zijn als Ajax 1 miljoen betaalt.
5 0
Cupmetgroteoren
Ik ben geen jurist maar het gaat in dit geval niet om het geld dat hen krijgen, maar dat nouri krijgt omdat ie nog in leven is.
0 -1
Rukboor
Broer Abderrahim was al lang voor de hartstilstand de man die de financiën voor Appie regelde, ik denk dat de familie bepaalt wat voor hun is en de rest voor Appie.
1 0
WantAmsterdam
Ja maar hij kan niets doen, niet communiceren en al helemaal niks met geld.
0 0
Babayaka
Ja en hij communiceert ook nog....
0 0
Aeter
Salaris gewoon doorbetaald hoor.
1 0
Chesterson93
Haha maar dat is contractueel bepaald, aangezien het contract niet opgezegd was vóór die tijd. Daarnaast zou hij(lees: Abdelhak) niet “ontslagen” zijn als hem die vreselijke gebeurtenis NIET ten deel viel. Dus dan logisch dat hij doorbetaald werd. Zou ook wat zijn als Ajax het contract niet had laten aflopen.
0 0
mvdk
Die advocaat gebruikt Ajax en Nouri voor zijn eigen publiciteit. Dat HIJ een boek uitbracht zegt al genoeg.
7 0
Cupmetgroteoren
Ik heb ook wel het gevoel dat er aasgieren op de familie zijn gedoken. Die john beerz oeter r. De vries en khasem die met de Vries samenwerkt. Ik vind het alledrie nare mannetjes, de manier waarop ze in de media communiceren. Laat van der sar eens in de media communiceren wat er geboden wordt.
2 0
Rukboor
Van der Sar laat zich gelukkig niet verlagen tot het niveau van de familie Nouri en hun kompanen.
0 0
RSM
Toch blijft Ajax er schuldig aan links of rechtsom. Dat is de wet. Hij was in dienst van Ajax. Als pleit niemand zichzelf schuldig. Bewijs zijn de videobeelden.
0 -1
mistermiyagi
Stel Ajax zal wel een Defibrillator bij zich hebben gehad in Oostenrijk en wel adequaat gehandeld had.
Hoe zal Nouri dan nu zijn, zal hij verder kunnen sporten.
Ajax, spelers en supporters hebben zich om hem bekommerd.
Tot in hoeverre is een voetbalclub hier in verplicht?

Als je het puur zakelijk bekijkt zonder emoties.
Fouten worden gemaakt, die grote gevolgen kunnen hebben.
Ajax had zorgvuldiger moeten handelen met apparatuur.
Maar als iemand in elkaar zakt en Nouri wist dat er iets niet klopte aan zijn hart.
Ook al kwam dit bij donderslag bij heldere hemel.
Tot in hoeverre treft Ajax dan blaam, is Ajax schuldig in dit proces.
Ajax heeft alleen op medisch vlak tekort geschoten, maar Ajax kan er weinig aan doen dat Nouri in elkaar zakt.

Puur bekeken op voetbal technische kwaliteiten, had Nouri 1 ding heel sterk de gun factor.
Voetbal is voetbal en niet om lief of aardig gevonden te worden.
Nouri was voetballend en technisch erg sterk bovengemiddeld getalenteerd, fysiek was Nouri een B junior.
In een team als Ajax zal hij kunnen presteren, bij Emmen of Fortuna zal hij het veel moeilijker hebben aangezien ze daar niet zovaak de bal hebben.
Als Nouri bij Ajax of Emmen zal spelen maakt de rechter niks uit.
Het is een voetballer die een hartstilstand krijgt.
3 0
Joseph
Het is heel simpel, een gezonde Nouri zou een goede kans hebben om de top te halen. Dat zou Ajax ook nooit ontkennen.

Maar de Nouri met het hart dat helaas niet geschikt was voor topsport, had het nooit gehaald. Jammer dat die advocaat de familie zo gek maakt. Draait alleen nog maar om het geld..
5 0
ajaxfan83
Die kasem wul volgenns mij alleen zn eigen zakken goed vullen. Hij lijkt net d ie voorzitter van de uefa , geld boven alles zetten
2 0
stefanwillem
Ik heb geprobeerd een lange tijd mezelf voor te houden dat de familie er op een goede manier met Ajax uit wou komen. Maar dat blijkt nu gewoon niet zo te zijn, de familie met die rat Kasem voorop wil hier gewoon grof geld aan verdienen. Laat de zaak maar voorkomen dan. Nouri heeft niet meer bereikt dan de eerste divisie en een enkele invalbeurt bij het 1e. En er is geen rechter op deze wereld die gaat oordelen op zaken als “wat als hij naar Barcelona zou gaan”.
Aasgieren. Jammer.
4 0
ajax4perez
Het was bij de zoveelste opname in het ziekenhuis al een keer een punt onder de medici dat Abdelhak nog leeft voor de financiële afronding met Ajax.

Familie wilt het onderste uit de kan hebben aangezien Ajax de hand in eigen boezem gestoken heeft.

5 miljoen.. take it or leave it. Maar dan ook NOOIT meer zeiken over de rug van je zoon die ligt te verpieteren in het bed.
5 0
Kaatje
Ik vind de verhalen van Khalid Kasem steeds meer een 'ik vind en ik wil' verhaal worden. Dat beeld kwam vooral naar voren tijdens de Nouri uitzending van DWDD. Van der Sar heeft aangegeven een goede band met de familie te hebben, in alle opzichten. Vraag me ook af of al die (financiële) druk en media acties van meneer Kasem ook zo leeft bij de familie.
3 0
Rukboor
Dan moet die familie Nouri eens duidelijk worden, en zeggen dat ze dit niet wensen.
Maar ze zoeken zelf de publiciteit en gebruiken daar anderen voor, terwijl ze er zelf naast gaan zitten.
Nare mensen ten opzichte van een beleefde, aardige en correcte Appie zoals we hem kennen.
Jammer maar ik hoop dat de Rechter zich op de feiten richt, en dat de familie niet langer Abdelhak als gijzelaar ten opzichte van hun '' geliefde'' Ajax blijven gebruiken.
1 0
stefanwillem
Kasem vond het vooral erg belangrijk om z’n boek te promoten. Hij heeft er bij de familie ook flink op aangedrongen om ordinair rijk te worden en daarbij hun eigen zoon als excuus te gebruiken.
1 0
RusselWestbrook
Tsja, ik vind het gewoon vies eigenlijk.

Ajax heeft al veel meer gedaan dan het wettelijk verplicht is. Als Ajax dan ook nog eens 5 miljoen wil geven, een ongelooflijk hoog bedrag wat ze bij de rechter nooit zullen krijgen, dan moeten ze toch godverdomme heel erg blij zijn.

Maar het gaat niet om het geld, volgens hun dan. Waarom in hemelsnaam dan wel? Ajax heeft de hand al in eigen boezem gestoken. Wat blijft er nog over dan dat ze gewoon zo hard mogelijk willen cashen?

Gewoon smerig. Terwijl die jongen daar als een kasplantje liegt te verpieteren en nooit meer beter gaat worden.

Zul je net zien, hebben ze het geld binnen, trekken ze de stekker er uit.
9 -1
Joseph
Het zijn natuurlijk geruchten, maar 5 miljoen is absurd, zou echt ongelofelijk zijn als Ajax dat zou aanbieden.

In een rechtzaak mogen ze blij zijn als ze daar 1% van zouden krijgen. Nouri was ziek en heeft zichzelf niet kunnen redden, een arts die hem niet heeft kunnen redden, door welke reden dan ook, zal nooit leiden tot een hoger bedrag dan ze nu al van Ajax gekregen hebben..
3 0
Hans Kraay Jr.
Helaas gaan ze hier onderling niet uitkomen.

Het best in deze zaak is een derde hierover te laten beslissen.
3 0
Caparzo
Liever vandaag als morgen een zaak.

Als het waar is wat rondgaat, dat Ajax een afkoop van 5mio heeft geboden, en de familie denkt daar meer uit te kunnen slepen, veel succes.

Wordt een loepzuiver gevalletje "wie het onderste uit de kan wil". Geen rechter gaat meer toekennen voor "ja maar als, dan" gevallen.
3 0
Siemmie
Laat die rechtszaak dan ook maar gewoon komen, ben helemaal klaar met dit gezeik. Het gaat hun duidelijk alleen nog maar om geld, en dat over de rug van Appie. Van wat ik lees in de media vind ik dat Ajax gewoon gelijk heeft, en ik denk dat de rechter dat ook wel vind. Bij een schadevergoeding in een 'normale' situatie (zonder professionele sport), spreek je hooguit over een paar ton. En Ajax biedt 5 miljoen, naast allerlei andere dingen, en dat is niet goed genoeg??

Wat ik ook zo raar vind is dat die Kasem steeds zegt dat ze deskundigen hebben gesproken die beweren dat als Appie adequaat was geholpen op het veld, hij er dan hoogstwaarschijnlijk zonder enige schade vanaf was gekomen. Nou weet ik niet welke deskundigen zij gesproken hebben, maar je hoeft geen deskundige te zijn om te weten dat vrij weinig mensen weer volledig herstellen na een hartaanval buiten het ziekenhuis. Minder dan 5% om precies te zijn.
4 0
Ron403
Volgens mij is er nooit over bedragen gepraat dus ik zou graag weten waar jij die info vandaan hebt? En geruchten vind ik niet genoeg. Ik denk dat het heel moeilijk is om te oordelen zonder dat we inhoudelijke info hebben over wie wat wil en wie wat biedt.

Helaas is het inmiddels een hele nare zaak geworden, het is misschien een utopie maar ik hoop dat er voor beide partijen (al dan niet door een rechtszaak) snel een passende oplossing wordt gevonden.
0 -3
Siemmie
Je hebt gelijk, het is inderdaad heel moeilijk oordelen zonder inhoudelijke informatie. Aangezien iedereen zegt dat er 5 miljoen geboden is door Ajax neem ik dat over, maar dat is inderdaad niet met zekerheid te zeggen. Maar op basis van dat boek van Kasim en wat de woordvoerders van de familie steeds in de media zeggen, vind ik wel dat er een vies luchtje aan de zaak zit. Ik krijg in ieder geval steeds minder respect voor de familie Nouri.
1 -1
Ron403
Dat is natuurlijk zeker zo, het is geen fair spelletje meer geworden. Ik zou graag ook het standpunt van Ajax willen horen (niet tijdens die aflevering van DWDD, om discussie te voorkomen).

Over de familie kan je me naïef noemen maar ik geloof niet dat dit allemaal vanuit hun komt, als ik die mensen zie zijn ze zo oprecht en lief. Hoe ik het zie volgens zijn blindelings hun woordvoerder en advocaat (John Beer) en nemen zij alles aan.

Anyway, er zijn hier eigenlijk alleen maar verliezers.
0 0
arigold
Het zal niet Ajax zijn die bepaalt, maar de verzekeraar die de aansprakelijkheid op zich heeft genomen.
2 0
Rukboor
Laat Khalid Kasem en de familie Nouri maar heerlijk doorgaan op deze valse manier.
De rechter zal ze wel de oren wassen als Ajax publiek maakt wat ze tot op de dag van vandaag al gedaan hebben.
Jammer dat je over de rug van je zoon en broer Abdelhak zo je ware aard naar buiten brengt.
Appie zou zich schamen, maar hopelijk krijgt hij hier niets van mee.
1 0
Jan Doedel
Er was maar 1 Nouri die recht op dat geld had en die kan er nou toch niet meer van genieten dus is me niet helemaal duidelijk waarom de hele familie Nouri nou alsnog financieel onafhankelijk moet worden.
Vieze ratten die t ongeluk van hun zoon gebruiken om er een slaatje uit te slaan. WALGELIJK!!
4 0
Sjaakvaak
Er is volgens mij 5 miljoen aangeboden geweest aan de familie Nouri. Noem mij 1 voetballer die na een hartaanval echt zo goed is geworden dat hij zoveel kon verdienen. Ebecilio en Sno zijn wel professional geworden maar daar is ook alles mee gezegd. Alhoewel zij ook minder talent hadden dan Appie.

Daarnaast snap ik het eerste punt van Ajax. Het duurde niet voor niets zo lang voordat hij mocht debuteren. Was natuurlijk een jongen met geniale acties maar fysiek kwam het er echt nog lang niet altijd uit.
2 0
ajaxdordtt
Ajax heeft genoeg emotionele boetedoening gedaan; een tribune naar hem vernoemd, het talent van het jaar krijgt de Nouri Award, ze betalen de zorg etc.

Blijft het financiele over. Ik lees hieronder dat er 5 miljoen is afgeslagen, weet niet of dat waar is. Ervan uitgaande dat dat klopt is er maar 1 conclusie: de familie moet zich schamen.
8 -1
Afcascheme015
Met nwanko kanu zijn er destijds ook vieze spelletjes gespeeld, herinnert u zich dat nog?
2 -4
ajax2004
Met cruijff ook, maar wat wil je er nu mee zeggen?
0 0
Afcascheme015
Gewoon 10 miljoen overmaken. Juridisch zijn er genoeg uitwegen om er onderuit te komen. Maar nouri was really ajax, a real member, straalde alles uit waar ajax voor staat..nu hij gevallen is moeten wij zijn achterban gewoon betalen, hij was een echte.
2 -14
Joseph
Wie betalen? De aasgieren om de familie heen?

Ajax heeft al 7,5 ton salaris betaald, meer dan er ooit uit een rechtzaak zou komen voor de familie. Ze mogen blij zijn mer alles dat Ajax ze nog aanbied!
1 0
GlennB
Hopen dat het op een rechtszaak uitloopt. Voor mijn gevoel is de familie niet meer zuiver in zijn doel en is financiele onafhankelijkheid het doel op zich geworden. Na een hartstilstand zal een carriere op het allerhoogste niveau er naar alle waarschijnlijkheid niet meer in zitten. De kans om zonder enige klachten verder te gaan is minder dan 5%. Het hoogste bedrag aan smarten geld wat in Nederland is toegewezen is €150.000 dus denk dat een soortgelijk bedrag het hoogst haalbare zal zijn en zullen ze zich voor hun kop slaan dat ze die 5 Mil hebben laten lopen.
5 0
dennisindoor
lijkt me dat er gewoon eens bedragen genoemd moeten worden, dan kunnen we besluiten wat wel en niet fair is. Nu is het speculatie. Misschien bied ajax wel meer dan we verwachten....
1 0
Jayajax
Hoe ik de situatie nu opvat: de inschatting van de marktwaarde die Nouri op dit moment in zijn carrière zou hebben gehad, zonder deze dramatische gebeurtenis, is doorslaggevend voor het door Ajax uit te keren bedrag dat de familie van Nouri moet compenseren.

Dit kan dus een zeker transferbedrag inhouden, maar ook mogelijke sponsorcontracten, salarisopwaarderingen etc. Vergelijk je Nouri dan met de huidige maatstaven binnen de transfermarkt (corona crisis daargelaten) en de recente transfers van andere jeugdproducten zoals Frenkie en Matthijs, die mede door de goede prestaties van Ajax in de Champions League natuurlijk enorm in waarde zijn gestegen, dan zou dit in theorie over tientallen miljoenen euro’s kunnen gaan.

In het achterhoofd houdend dat Nouri daar ook tussen had gestaan en een belangrijke factor zou zijn geweest in dat Ajax, kan het onderschrijven van de hypothese dat Nouri inderdaad zo goed zou zijn geworden dus het verschil zijn tussen enkele en tientallen miljoenen compensatie.

Het gaat dus nu om zo’n hoog bedrag dat alle menselijkheid en goodwill het in deze kwestie eigenlijk niet meer kan redden tegenover het geld en dat is natuurlijk enorm triest, daar het Appie Nouri juist allesbehalve het geld en des te meer om het menselijke ging.
1 0
hartvoorajax1
Het gaat er juist niet om een inschatting te maken van zijn marktwaarde zonder dat die gebeurtenis had plaatsgevonden. Die gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Ajax is er voor verantwoordelijk dat niet adequaat is gehandeld, maar als dat wel zou zijn gebeurd was zijn marktwaarde ook gekelderd. Bovendien is het zeer twijfelachtig of Nouri echt zou zijn doorgebroken. Hoewel hij op 20-jarige leeftijd nog niet verder was gekomen dan de KKD, is dat niet weliswaar zeker niet onmogelijk maar niet iets om daar met zekerheid van uit te kunnen gaan. Een prachtige voetballer en een mooi mens, maar er is geen enkele reden om aan te nemen dat hij met die hartklachten in zijn carrière (tientallen) miljoenen had kunnen verdienen.
2 0
altijdwelwat
Men vergelijkt hem constant met De Jong en De Ligt, en vanuit die optiek word er een zogenaamde rekensom gemaakt. Bazoer was op jongen leeftijd veel maar dan ook veel verder dan Nouri en ook al international van Nederland en die speelt nu bij Vitesse voor weinig....
4 0
afcas
Alleen fysiek was bazoer verder. Op geen enkel ander vlak. Mentaliteit, voetbaltechnisch, tactisch etc. Is bazoer nooit zo goed geweest als nouri.
2 -1
WantAmsterdam
Was op 18 jarige leeftijd basisspeler bij Ajax, nouri speelde met 20 maar nauwelijks in Ajax 1
0 0
altijdwelwat
Nouri word door zijn huidige toestand en de sentimenten die erbij komen kijken elk jaar een beetje beter gemaakt en heiliger verklaard. Toch kan ik mij de twijfels bij Ajax wel degelijk voorstellen, hij kon echt geweldig voetballen maar feit was dat hij best moeite had om die laatste stap te maken. Maar goed al met al alleen maar verliezers in deze zaak.
5 -1
je
Mijn Amsterdamse Football Club AFC Ajax heeft die zogenaamde dokter die Ajax in dienst had deed niet wat hij doen moest en was in dienst van Mijn Amsterdamse trots Ajax en dan moet je betalen Overmars klaar uit ji wilt nooit betalen maar fouten toegegeven BETALEN.
0 -8
Joseph
En in Nederland praat je met dit soort fouten over een paar duizend euro schadevergoeding.

Ajax betaalde al 7,5 ton salaris.
1 0
Hans Kraay Jr.
Goed verhaal, doen we niks mee.
0 0
De_Realist
Jij moet leren schrijven. Geen komma te zien en de zinsopbouw klopt van geen kant.
7 0
je
Onze Nederlandse Leraar Mr Komma
0 -3
chloorbestendig
Ssst
2 0
je
Heb ji ooit een fout toegegeven?
0 -2
BokkieBokstra
Ik denk dat het helemaal niet ter zake doet hoe de toekomst eruit gezien zou hebben. Nouri was een geliefd en veelbelovend talent waarvan de carriere wreed is afgebroken. Een 9/11 moment voor de Ajax fan en meer voetbalfans in het land, waarvan je weet waar je was toen je het hoorde. Of hij al dan niet een glansrijke toekomst had dat is verzekeringspraat en geloof niet dat de leiding van Ajax dat denkt. Verzekeraarspraat. Dit hoort op een koninklijke manier en in stijl geregeld te worden zodat de zorg voor Nouri in de toekomst verzekerd is.
1 0
Rukboor
Ajax betaald de volledige kosten voor zorg al jaren en wil dat blijven doen.
Maar om de heeeele groooote famile Nouri over de rug van Appie tot in lengte van dagen als multimiljonairs te pamperen lijkt me een absurde eis.
8 0
OdjePils
Volledig met je eens! Een goede baan doet ook wonderen!
4 0
alvin01
Ik stel voor dit hele item te deleten AS, komt alleen maar onzin uit, helaas.
0 0
NouriVandeBeek
Zou één van de pijnlijkste dingen zijn in de clubhistorie als hier een arbitragezaak over moet komen. Ik geef geen van beide partijen de schuld, maar laten ze ze alstublieft hier uitkomen met elkaar.
1 -1
AFCAMM
Zo jammer dit... ik vind het echt erg dat het zo ver heeft moeten komen.
0 0
Deepblue
Toch wel benieuwd naar de eis. Zonder dat te weten kan je hier weinig op zeggen. Salaris is ook al doorbetaald.
0 0
Rukboor
En een nieuwe woning, en alle zorgkosten, en het contract is opgewaardeerd, maar de familie blijft maar zeggen dat het niet om geld gaat??
Bah!
4 0
CDS
Als het een rechtzaak word, dan krijgt de familie hooguit enkele duizenden euro's. En dan wordt Ajax echt niet verantwoordelijk voor de verzorging van Nouri. Laat die rechtzaak maar snel beginnen, dan ziet de familie Nouri hoe genereus Ajax is. Ik vind 5 miljoen al gekkenwerk.
8 0
afcas
Een paar duizend... Jezus dan snap je er weinig van.
0 -2
Joseph
Zou mooi zijn als jij dan even uitlegt hoe het wel in elkaar steekt.

Zoek maar eens op wat mensen in Nederland krijgen na een medische misser..
1 0
CDS
Ik snap meer van het rechtssysteem dan jij, blijkbaar. Ik snap het sentiment. Het zou vast een topper geworden zijn. Maar totaal niet relevant voor het uit te keren bedrag.
2 0
Toon meer reacties