FIFA brengt nieuws: contracten mogen opschuiven

GinoHaverkamp, 07-04-2020 om 18:55, 20135 views, FIFA |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Vanwege de nieuwe richtlijnen van de FIFA kan het zo zijn dat Hakim Ziyech Ajax ook na 1 juli trouw blijft. De wereldvoetbalbond keurt het namelijk goed dat aflopende contracten én per 1 juli ingaande nieuwe contracten uitgesteld worden totdat het nieuwe seizoen begint. 

Normaliter lopen aflopende spelerscontracten af op 30 juni en gaan nieuwe contracten in op 1 juli, zoals het geval is bij de verbintenis van Hakim Ziyech bij Chelsea. De intentie is om de nu stilgelegde voetbalcompetities uit te laten spelen en die gaan wellicht nog door tot na 30 juni. Daarom keurt de FIFA het goed dat deze contracten later pas van kracht worden. Of een contract ook daadwerkelijk later afloopt of ingaat, ligt aan de betrokken partijen. Zodoende kan nog niet officieel gesteld worden dat Ziyech na 1 juli Ajax trouw blijft. Daarbij is het afhankelijk van de wil van Chelsea en de speler zelf.

'Door de huidige situatie is het duidelijk dat het seizoen niet zal eindigen wanneer de mensen dat aanvankelijk dachten. Er is voorgesteld om de contracten te verlengen tot de tijd dat het seizoen daadwerkelijk eindigt. Dit ligt in de lijn met de originele intenties van alle partijen toen het contract getekend werd', schrijft de FIFA op haar website. Dit geldt ook voor contracten die begin volgend seizoen in zouden moeten gaan. 'Het betekent dat het ingaan van deze contracten opschuift naar het moment dat het seizoen daadwerkelijk begint.'

De bond is ook van plan om veranderingen aan te brengen aan de zomerse transferperiode. 'De FIFA zal zich flexibel opstellen en is bereid om de transferwindows op te schuiven, zodat ze tussen het einde van het oude en het begin van het nieuwe seizoen zullen vallen.' Precieze data worden er niet genoemd, omdat het officieel nog niet bekend is wanneer competities weer hervat kunnen worden. De KNVB is in ieder geval voornemens om half juni verder te gaan met de Eredivisie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Hallo Gino Haverkamp van AS. Kan je mij uitleggen waarom bij hoofdnieuws niet het artikel staat van ook 7 april? Gaat erover dat er 5 bobo's van de FIFA zijn aangeklaagd voor fraude i.v.m. toewijzen wk's aan Rusland in 2018 en 2022 aan Qatar. Justitie in USA beschikt over de bewijzen.
Ik maak mij sterk dat dit ook speelt bij bobo's binnen de UEFA ivm televisierechten en uitzendingen en de daaraan opleverende tientallen miljoenen van de tv zender Fox.
Trouwens, ik mis nog een stukje op AS waarin het statement van de knvb wordt uitgelegd. Zij zeggen dat Overmars nog geen spelers van clubs kan kopen als de competitie(s) niet zijn afgesloten. Misschien toch maar even je oor te luister leggen waarom Chelsea wel onze Hakim heeft gecontracteerd zonder dat onze competitie en de Engelse competitie is afgelopen.
0 0
Cello
De rompslomp, die al die nieuwe contracten èn beëindigde contracten (per 1 juli) gaan opleveren gaat vrijwel onmogelijk zijn te realiseren. En vergeet niet de verzekeringen die gekoppeld zijn aan die contracten.
Ik denk dat het plan van de FIFA onhaalbaar zal blijken te zijn.
1 -1
Van Reenen
FIFA, False International Football Academy.
0 0
PierreHeno
De Fifa is hierin helemaal geen partij en hebben dus niets te willen.
0 0
ajaxdordtt
Oh, ik dacht hier gelezen te hebben dat "De UeFa GeEn PoOt HeEfT oM oP tE sTAaN."
0 -2
Hans Kraay Jr.
Hebben ze ook niet geven ze eigenlijk zelf al aan in bovenstaand statement.

Ze laten namelijk toe dat contracten opgeschoven worden. Of dat ook daadwerkelijk gebeurd hangt af van de betrokken partijen.

In het geval van Ziyech hangt dit dus af van Ziyech en Chelsea.

Kortom niks veranderd en de UEFA heeft idd geen poot om op te staan.
1 0
mgtow
Als jij denkt dat de fifa iets te zeggen heeft over het Nederlandse arbeidsrecht dan ben je flink koekkoek. Ergo, fifa heeft geen poot om op te staan.
2 0
Cello
Ik denk dat het helemaal niet zover komt. FIFA, de UEFA al helemaal, kunnen van alles willen, kunnen het ene na het andere proefballonnetje oplaten....maar als straks de nationale overheden niet instemmen met het idee om competitie's te hervatten....dan houdt het op!.
Eigenlijk houdt het al op als de ene overheid het vrijgeeft en de ander het niet vrijgeeft.
En dan zou je wellicht in NL nog veel eerder kunnen voetballen als in landen als Spanje en Italie, die heel zwaar getroffen zijn. Of een Frankrijk met al meer dan 10.000 doden, een Engeland met al meer dan 7000 doden.
Dan kan je misschien her en der een competitie heel misschien uitvoetballen, maar op andere lokatie's (landen) niet en dan kan het ene land wel open staan voor uitspelen van de CL, maar als een land als Spanje of Italie 'nee' verkoopt mbt CL duels......dan speel je ook de CL niet uit. Of een EL.
En dan kan je het allemaal leuk bedenken van achter een tafel bij de UEFA of FIFA....maar valt en staat alles met wat een nationale overheid beslist. En dat zijn er in Europa al meer dan 50.
0 -1
ajaxdordtt
Geen idee. Geen verstand van. Denk alleen dat wanneer de Uefa iets wil het gebeurt. Als het juridisch niet lukt hebben ze wel andere middelen om druk uit te oefenen.

Q
0 0
RusselWestbrook
Zoek het transferreglement eens op, zou ik zeggen. Allemaal prachtige regeltjes, vrijwel allemaal onder voorbehoud van lokale wetgeving. Als lokale wetgeving iets anders verteld, zijn zowel de FIFA als de UEFA gewoon simpele sportbonden. Gelukkig maar.
0 0
insectenverdelg
Maar de einge wedstrijden na 30 juni wprden potjes voor t nieuwe seizoen. Ziyrch herft zn laatste potje gespeeld.
0 0
PJSM
We kunnen er dagelijks heel veel aandacht aan schenken maar het is klaar voor dit seizoen geloof me. Ik denk zelfs dat er in heel 2020 niet meer gevoetbald wordt.
0 0
ajaxdordtt
Ik denk nooit meer!
0 0
TontoKarnaggel
Geloof me, ik waardeer je bijdrage hier echt, heerlijk, een beetje tegenwind, maar provoceren om het provoceren is toch ook niet nodig? Kom op, je kan echt beter dan dit.
0 0
ajaxdordtt
Je hebt gelijk, sorry. Ik word gewoon heel cynisch van al die doemdenkerij.
0 0
AjaxCitizen
Tja. Leuk en aardig wat de FIFA voorstelt, maar zie er maar als partijen uit te komen met af te spreken wat er gebeurt als Ziyech bijvoorbeeld geblesseerd raakt. Verwacht Chelsea daar dan een compensatie voor of zit Ajax dat niet zitten? En zo heb je wel meerdere scenario's die je moet afgaan.

Deze hele situatie kan je gewoon oplossen door de competities te laten vervallen en afspraken te maken wat betreft de verdeling van de Europese plekken en hoe het geregeld gaat worden met promotie/degradatie. Maar ja, de FIFA, UEFA en de nationale bonden uitgezonderd van de Belgische bond denken alleen maar aan de centen.
2 0
vincent_DV
Spelers die belangrijk zijn als Ziyech is 1 ding om dat goed te kunnen regelen. Maar stel even; Huntelaar, Babel, Varela hebben een aflopend contract en zijn allen niet heel belangrijk door de terugkeer van Neres, Labyad en Traore. Wat als Ajax gewoon zegt; wij verlengen die 3 contracten gewoon niet. dat kan qua salaris en huursom misschien wel meer dan een miljoen schelen maar de spelers zijn dan de dupe. En zo is dat bij meer clubs. Denk je nou werkelijk dat Alaves Magallan nog 2 maandjes extra gaar huren voor de tribune!

Oftewel in alle opzichten is dit een onmogelijk plan omdat werkelijk iedereen, van clubs, zaakwaarnemers, tot spelers moeten mee werken en er mag niemand verzaken. Als AC Milan Rodriguez niet afstaat aan PSV bijvoorbeeld, dan gaat PSV gewoon niet meer spelen uit protest door de competitievervalsing.
1 0
waayop
Maar hoe zit het met contracten die al zijn afgesloten? Dat de Fifa dit nu mogelijk maakt heeft niet tot gevolg dat het contract van bijvoorbeeld Ziyech automatisch wordt opengebroken. Dit wordt een chaos.
0 0
BrandjeXL
De burgemeester van Eindhoven heeft al gezegd dat hij niet wil dat Psv na 1 juni nog gaat spelen. Dit ivm dat supporters zich gaan verzamelen op plekken buiten het stadion. Slim een-tweetje tussen Psv en burgemeester?
4 0
Bennyben
Die hebben het slimmer gedaan dan Ajax, PSV blijft buiten beeld en de burgemeester krijgt een dikke pluim.

Dit soort teksten hoef je niet van Halsema te verwachten die zit daar ook alleen maar voor de centen.
0 0
Web
Kon je toch op wachten
Heel verstandig
5 0
Bky
Nee, gewoon gezond verstand van die burgemeester.
7 0
behangdelul
Belang Ajax: met Ziyech de competitie afspelen
Belang Ziyech: met zijn maatjes kampioen worden en voor je eer normaal afsluiten
Belang Chelsea: Ziyech ritme op laten doen voor een seizoen dat misschien snel begint na afloop van het huidige seizoen. Nadeel: als ie wat breekt of scheurt

niet piepen Chelsea, jullie hebben de CL-plaatsing voor de volgende ronde al cadeau gekregen
1 0
BrandjeXL
Wat een onnozele reactie. Je vergeet ook nog even de transfersom bijvoorbeeld. Dat is 40 obv zijn contract. Als daar drie maanden vanaf gaan dan is die hele transfersom niet meer geldig. Er zitten zoveel haken en ogen aan dat dit sowieso een vorm van competitievervalsing gaat opleveren. Is het niet bij ons dan wel elders. Hoe staan Feyenoord en Utrecht erin. Die spelen beiden de wedstrijd van het jaar zonder fans waar wij wel dat voordeel hadden. Wat willen de burgemeesters? Grote groepen supporters los in de stad?
1 0
Hans Kraay Jr.
Kortom er is dus geen flikker veranderd.
3 0
Adios
Schuif dat contract meteen even 10 jaar op!
2 0
Multi
Wat een grap dit, kortom de spelers mogen gewoon kiezen wat ze doen. Waarschijnlijk met druk van de club waar ze naar toe gaan ook nog. Hoezo competitie vervalsing ........ de Eufa en de Fifa zijn volledig de weg kwijt.
4 0
Dexy
De UEFA en FIFA vergeten hierbij iets heel essentieels. Dat het formeel kan, wil namelijk niet zeggen dat clubs en spelers gebruik gaan maken van deze regeling.

Als een Chelsea zegt "wij willen Hakim hier hebben op 1 juli", dan kunnen de UEFA en de FIFA op hun poten gaan staan, maar dan gaat Hakim gewoon naar Chelsea toe. Een wijziging in de looptijd van een contract is iets wat met toestemming van / in samenspraak met de speler in kwestie en de twee clubs moet gebeuren. Zo niet, dan is het niet rechtsgeldig om de speler na 30 juni bij de oude club te houden. En Chelsea kennende gaan ze hem gewoon opeisen op 1 juli.
4 0
Radie125
Als Ziyech dit aanvecht wint hij glansrijk. De UEFA staat niet boven de wet.
4 0
Radie125
Als Ziyech dit aanvecht wint hij glansrijk. De UEFA staat b
0 0
TontoKarnaggel
Dus als chelsea Ziyech opeist spelen we de competitie uit zonder hem....dit gaat toch nergens meer over?
4 0
Dexy
Ja, fijn he. Ziyech op 30 juni midden in een nog lopend seizoen uitzwaaien, en dan vervolgens 1 van de laatste wedstrijden verliezen of gelijkspelen omdat we zijn creativiteit missen.

Man man man...
2 0
JordanAFCA
Hahahah wat een tering bende zeg bij de UEFA en FIFA die denken echt alleen maar aan geld.
3 0
Bky
Wie gaat de inkomstenderving van Ziyech betalen? De FIFA?
2 0
Hans Kraay Jr.
Als Ziyech of Chelsea zeggen, wij hebben geen zin om dat contract bij Ajax te verlengen tot na het seizoen dan gebeurd het niet.

Dus eigenlijk slaat de hele berichtgeving van de UEFA helemaal nergens op er is niks veranderd.
0 0
AjaxDaniel
De titel klopt niet AS en is zelfs misleidend. De UEFA kan helemaal niks afdwingen op dit gebied.
1 0
El Mas Mejor
Die mensen die daar zitten moeten toch echt een enorme plaat voor hun harses hebben..
1 0
Labrador
Haha man man man wat een grote boevenbende. De FIFA heeft niets te zeggen over contracten. Het wordt tijd dat er eens een keihard statement wordt ingenomen.
2 0
Danos
Dat is onzin, fifa is geen partij in deze.
Bij toekomstige transfers bijv bij Donny kan het wel eindigen na het lopende seizoen.

Hakim is op 1 juli contract speler van Chelsea echter kan de FIFA de overschrijving nog tegen houden zodat hij er nog niet voor mag uitkomen in wedstrijden.
1 0
Bky
De FIFA gaat niet over nationaal contractrecht.
1 0
Sterspeler
De FIFA kan wel de transferperiode aanpassen en het daardoor rechts ongeldig verklaren. Als je dat gaat aanvechten ben je allang de termijn voorbij. Zeker nu de hele rechtspraak in Europa op z'n gat ligt.

De FIFA weet dit en maakt hier slim gebruik van.
0 0
Sanalologo
Slaat echt helemaal nergens op wat je zet. Een club kan een contract ook gewoon in laten gaan op 13 november. Dat de speler dan pas mag spelen als de transfer window open is, is een tweede ding. Maar een contract staat buiten de FIFA.
0 0
afcas
Nee hoor, dat kunnen ze niet.
0 0
BrandjeXL
Onzin!! De FIFA heeft hier helemaal niks over te zeggen.
1 0
AjaciedRK
Wie betaalt dat?
0 0