'Ajax is de enige die recht heeft op dat ticket'

FinnDekker, 03-04-2020 om 22:25, 22084 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Normaal blikken we bij de podcast Branie van Het Parool en Ajax Showtime vooruit op grote wedstrijden, maar vanwege de coronacrisis ligt het voetbal voorlopig nog wel even stil. Misschien wordt er zelfs helemaal niet meer doorgespeeld in de Eredivisie. Reden om dus toch de zevende aflevering op te nemen. Ditmaal met Ronald Ockhuysen, Jaap de Groot en Finn Dekker. 

Marc Overmars nam namens Ajax het voortouw door de KNVB te adviseren om het restant van de competitie te schrappen. De boodschap an sich was volgens velen uitstekend, maar sprak Overmars niet voor zijn beurt? Verder spreken de drie heren over de situatie rondom Abdelhak Nouri. Hoe kan het toch zijn dat er nog geen oplossing is gevonden? Tot slot kijken de mannen naar de transfercarrousel. Blijft de selectie dan toch voor het overgrote deel intact? En is dat iets goeds of kleven daar ook nadelen aan? 

De podcast is te beluisteren via Spotify, Soundcloud en iTunes. Bij iTunes kan je tevens een review plaatsen. Laat ons weten wat je van Branie vindt, ook als je tips hebt of wensen wat betreft nieuwe onderwerpen of vraagstukken.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanBiesbos
Het is wel eerlijk Ajax heeft het meeste recht alleen het word az meer gegund dan Ajax om wat voor reden dan ook.
1 0
flyingsoccer
Onnodige discussie wij moeten ons daar niet mee bezig houden. Ik las net dat Bayern München Hansi Flick voor 3 seizoenen heeft vastgelegd . Ten Hag kan Bayern München dus vergeten. Ik weet niet wat Ajax wilt met Ten Hag feit is wel dat ik graag gezien had waar we staan zonder dat virus. Want keer op keer riante voorsprong verpest en matig dolend voetbal.
1 0
MPAjax
Het feit is dat er wedstrijden zijn gespeeld, geld en energie is gestoken in meer dan de helft van de competitie en dat wil men gewoon even zo weg gooien. De enige reden daarvoor zou zijn omdat de andere wedstrijden niet zijn gespeeld maar alsnog er zijn wel al meer dan de helft aan wedstrijden gespeeld dus ik weet het niet. Zou zeggen hou deze stand vast en als de wedstrijden niet gespeeld kunnen worden moeten ze gewoon zeggen dat dit de eindstand is en de rest van de wedstrijden vervallen door een wereldwijd probleem. Volgend seizoen begint iedereen weer op 0 maar heb je wel de eindstand van nu nodig om te bepalen wie er Europees gaan spelen.
0 0
MortenOlsen
Ben als jurist toch bang dat velen van ons hier zich veel te snel rijk rekenen. Wij kunnen als fans van onze club het wel logisch vinden dat als eindstand inderdaad de huidige stand in de Eredivisie wordt gehanteerd bij bepaling kampioen en CL-tickets maar ik denk dat nergens in de KNVB-reglementen vastligt wat er in een situatie als deze zou moeten worden besloten want deze situatie is natuurlijk uniek. Dus doelsaldo hoeft helemaal niet bepalend te zijn. Onderling resultaat zou ook zo maar kunnen (AZ) of het minste aantal verloren wedstrijden (kakkerlakken) of play offs met de bovenste 8 ploegen spelen in augustus en alles wat je nog meer zou kunnen verzinnen als slot van de lopende voetbalcompetitie.
0 -1
MichelAngelo66
Ik ben geen jurist, maar Ajax staat natuurlijk niet voor niets nu op positie 1. Dat komt omdat ze beter doelsaldo hebben. Als het nu stopt zakken ze natuurlijk niet opeens naar positie 2 omdat er niets in de reglementen is vastgelegd.
0 0
Lane 8
Als ze dat nergens hebben vastgelegd zijn ze bij de knvb nog amateuristischer dan ik op voorhand al dacht.
0 0
MortenOlsen
Toch zou ik daar niet vanuit gaan. Ik ben Ajax-supporter maar ik heb ook respect voor vakgenoten, zelfs al zijn die van de tegenstander(s). De huidige stellingname van Feyenoord zou weleens een meesterzet kunnen zijn op advies van Joris van Benthem. Dat vrees ik althans. Die man heeft al vaker vriend en vijand verbaasd en zelfs de KNVB en de Uefa klem gezet op basis van hun eigen reglementen. Sorry maar ik sluit niet uit dat Overmars 1 dag te vroeg zijn troeven heeft uitgespeeld (om de Telegraaf een primeur te gunnen) en straks bakzeil moet halen.
0 0
Ansjo
Volgens mij ligt het juridisch vast dat de nr 1 kampioen wordt ongeacht of de competitie uitgespeeld kan worden.
0 0
Ajaxtrouw
Waar ligt dat vast?
0 0
Benijax
Dat dit überhaupt een discussie waard is. Get a life en ga wat doen. Ik kan me niet voorstellen dat Ajax deze titel überhaupt wil hebben. Ajax direct geplaatst voor CL en AZ voorrondes. En prijzengeld CL delen.
3 -1
MPAjax
Zou ik ook zeggen, is de discussie niet waard, dat ze zonodig alle waardes zo hoog hebben gemaakt dat beslissingen in dit soort situaties extreem moeilijk zijn is hun probleem. De deflatie was zws aanstaande in het prof voetbal dus beter nu dan later banken laten omvallen.
0 0
FSideMaluku
"En prijzengeld CL delen."

Dit is de beste optie waarschijnlijk, dan realiseert de rest zich ook direct dat ze niks in de CL te zoeken hebben ;-) Eigenlijk moet je al het in Europa verdiende geld op een hoop gooien en naar rato verdelen onder de prof clubs, zowel ere- als eerste divisie.
0 0
FSideMaluku
Alleen als je het verstandelijke vermogen van een drammende kleuter hebt is dit een discussie. Ieder weldenkend mens moet zien dat er bij het niet doorgaan van de competitie maar één oplossing is; de stand is de eindstand, geen schaal dit jaar, prijzengeld doneren aan bijvoorbeeld ziekenhuizen, een streep eronder en volgend seizoen mogelijk weer verder gaan.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Az kan niet zeggen Het is zo'n kleine voorsprong op doelsaldo dat is te weinig om je nr 1 te mogen noemen. Nee, je hebt een stand en daar staat Ajax 1e. Als het 1 punt was geweest hadden ze ook kunnen zeggen Het is maar 1 puntje.Zelfs bij 3 kan je zeggen Dat is 1 gewonnen wedstrijd en een te klein verschil om je de waardige nummer 1 te noemen. Bovenaan staan betekent bovenaan staan.
Andere clubs denken dat Ajax de titel nog uit handen had kunnen geven omdat ze slecht speelde de laatste wedstrijden. Maar zulke dingen kan je nooit voorspellen.
1 0
TontoKarnaggel
Dat dit überhaupt een discussie is....
3 0
OpNaarNummer4
Argument dat AZ Ajax nog kon inhalen geldt natuurlijk ook andersom. Ajax had ook flink kunnen uitlopen en AZ had derde kunnen worden. We weten het niet, dus dan is de huidige stand het minst oneerlijk.
3 0
Babayaka
Ja maar ze gaan er vanuit dat az alles wint en ajax niet.
0 0
Van Reenen
Ajax heeft er eigenvoetig (i.p.v. eigenhandig) voor gezorgd dat een Nederlandse club in het seizoen 2020-2021 geen voorronden CL hoeft te spelen. Lijkt mij niet meer dan logisch dat Ajax dan voor het komende CL seizoen wordt geplaatst.
Er zijn van die wijsneuzen die zeggen, tja AZ heeft 2x van Ajax gewonnen, maar dan ben ik ook een wijsneus en zeg maar de 2e keer in Amsterdam tegen een versterkt B-elftal. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer er nu eren wedstrijd gespeeld zou worden met alle gezonde hens aan dek Ajax gewoon gewonnen zou hebben. Echter, dit is een utopische gedachte want Hakim Ziyech is op 1 juli speler van Chelsea.
1 0
ajaxdordtt
Virus is de redding van Ten Hag geweest. In combinatie met Ciara.
1 -3
Jojo49
ajax heeft de punten gepakt , die het nederlandse voetbal nodig had, en ze staan boven aan, dan heeft ajax toch het meeste recht. punt uit. geen discussie mogelijk.
4 0
noahdepoah
Twee opties voor de rest is alles maar onnodige verspilling:
Huidige stand: Wij staan bovenaan
Competitie ongeldig: zelfde als vorig jaar, wij CL

Als de UEFA ingrijpt, is bijvoorbeeld bij de oorlog in Joegoslavië gebeurt toen de competitie niet afgemaakt kon worden. Toen werd de koploper tot kampioen verklaart.
1 0
MPAjax
FK Partizan mocht toen het jaar erop geen Europees spelen ondanks het kampioenschap en dat was ook een niet vergelijkbare situatie met de huidige situatie
0 0
roodwit007
alle grote voetbal landen staan als een man achter de UEFA , maar dat is logika dit zijn de landen met een monster contract over de voetbal rechten en als zij niet spelen gaat dit enorme bedragen kosten , zou zomaar kunnen dat deze clubs in financiële nood kunnen komen , ze zitten niet voor niks achter de broek aan bij de maffia uefa nu kunnen we ook zien wie daar de scepter zwaait en ajax vaak is benadeelt madrid ect hebben een grote vinger en kunnen de cl beinvoeden dit wordt nu duidelijker
0 0
roodwit007
Ik las her en der dat men de poen op een grote hoop moest gooien en verdelen , ik vind dat Ajax meer dan meer al heeft bij gedragen de poet blijf in masterdam die gaat nergens heen ..och ja fuck de UEFA mafia en fuck de fucs eh fox
0 0
Middenweg401
Als je nu nog maar 2 wedstrijden op het progamma zou hebben en Ajax en AZ zouden meer dan 6 punten los staan (alleen) dan zou de discussie over hoe sneu het voor AZ is terecht zijn.
Maar nu had een hele groep teams nog kampioen kunnen worden!
Daarom kun je nu alleen naar de feitelijke stand van nu kijken voor Europese tickets, promotie en degradatie.
1 -1
Civilengineer
Sommige zaken kun je niet oplossen. De zaak van Nouri moet naar de rechter, dan kan een onafhankelijke partij het besluiten.
1 0
diamanti
Ik snap niet dat dit een discussie is, Ajax staat gewoon bovenaan.Niemand zit te wachten op het corona virus maar het is nu niet anders. Deal with it.
6 0
Bapinho
Wat ik dus niet snap is dat heel nederland doet alsof alleen az wat ontnomen wordt door Ajax de CL in te sturen. Ajax staat gewoon pole position voor een nieuwe titel en daar hoor je letterlijk niemand over; dat Ajax dan de titel "ontnomen" wordt. Er zijn belangrijkere dingen momenteel in de wereld maar het is toch wel enigszins opmerkelijk
16 0
Steeph
We stonden poleposition, ja, maar we hadden wel een probleem met de motor. Dus het had heel goed gekund dat de nummers 2 en/of 3 ons hadden ingehaald. Of zelfs erger. We moeten ook wel eerlijk zijn, er had echt wat bijzonders moeten gebeuren wilde Ajax kampioen worden als je de ongekend zwakke vorm van de laatste weken meeneemt.
0 -1
JariJari
LOL we hadden dik kampioen geworden. Afleiding Europa was klaar en de spelers kwamen terug van blessures. Minimaal 6 punten los aan het einde.

PSV had uiteraard ook Feyenoord nog gewoon ingehaald.
0 0
trainer
Heel het seizoen schrappen en het geld wat Europees verdiend word door Ajax en PSV in cl verdeel je in een 1/3 AZ en 2/3 Ajax, PSV constructie. Ook de huidige 1 en twee kkd geef je het geld waarvoor ze recht hebben bij promoveren. Grote winnaars zijn ADO en RKC. Verliezers Cambuur en de nummer twee kkd.
0 -3
Van Reenen
Rare gedachte, omdat Overmars al een voorzet heeft gegeven om een fonds op te richten om de kleinere clubs te helpen. Het is niet de bedoeling dat wij (Ajax) de andere clubs als AZ, PSV en in mindere mate het clubje aan de Maas gaan sponsoren.
0 0
Raoul14
Even omgedraaid, wie zou de ticket dan moeten krijgen? Dan zou je de reglementen omtrent de stand met terugwerkende kracht moeten veranderen. Wat mij betreft komt er één wedstrijd zonder publiek tussen Ajax en AZ om van alle gezeik af te zijn. Maar dat zal wel een wedstrijd worden met een basketbaluitslag, want met social distancing valt er weinig te verdedigen.
0 -3
OpaVerteld
Beschouw gewoon seizoen 2019/2020 als niet gespeeld.
Geen kampioen, geen degradanten, geen promovendi.
Eventuele financieel vruchten die geplukt zijn in de Europese competities in een (nood)fonds storten en verdelen onder de andere clubs in de hoogste divisie.
Verder zal de eindstand van het seizoen 2018/2019 de basis zijn voor het seizoen 2020/2021.
0 -2
Kingoffdatoilet
Alsjeblieft, hou op met je noodfonds. Wij staan gewoon bovenaan dus wij gaan de CL in en kunnen het geld wat ons toekomt gewoon houden
2 0
jalex
Laten we eerlijk zijn. Az heeft het dit seizoen fantastisch gedaan en respect daar voor. En ze hadden dit seizoen ook gewoon kampioen kunnen worden door de slechte fase van Ajax. Eerlijk is eerlijk, zonder al dat blessureleed zou Ajax nu waarschijnlijk dik bovenaan gestaan hebben en zou er geen discussie hoeven zijn.

Meegenomen dat Ajax veruit de meeste punten heeft binnengehaald voor de CL ticket, en dat Ajax gewoon de beste middelen heeft om daar wat neer te zetten, lijkt het me gewoon heel goed te verantwoorden en meer dan logisch dat Ajax "gewoon" die ticket krijgt. Mogelijk heeft Ajax nu wel juist extra (aankoop)kansen door financiële problemen bij veel grote clubs.

Wel zou het fair zijn om met name AZ financieel wat te compenseren.
4 -2
Van Reenen
Compenseren? Als AZ meer doelpunten had gemaakt, zouden ze nu bovenaan staan en terecht de meeste kans hebben om geplaatst te worden voor de CL. Maar misschien tovert dat zooitje gestoorden in Zeist nog een leuk konijn uit hun hoed.
1 0
Lazell
Vind het geen argument dat Ajax de meeste punten heeft binnengehaald voor NL in Europa. Dat argument heeft nooit meegeteld, net als onderling resultaat niet. Het enige juiste argument is dat we bovenaan staan.

AZ wordt nu wel een kans afgenomen om ons in te halen. Aan hoe veel van die 40 miljoen compensatie zat jij te denken?
1 -3
Van Reenen
10.000 euro lijkt mij meer dan voldoende.
2 0
Ajax114
Hahahhahahahahhahahhahhahahaaa
0 0
Sterspeler
Mits ze niet door de voorrondes komen. Ze kunnen nog steeds de groepsfase halen.
1 0
jalex
Het gaat mij met name om die 40 miljoen startpremie. Dat wij de CL in gaan en die volle 40 miljoen krijgen is niet helemaal eerlijk voor de andere clubs (vooral niet voor AZ en in iets mindere mate Feyenoord).

Het zou geweldig zijn als AZ het uiteindelijk ook haalt. Misschien door ze nu wat extra startpremie (van die 40 miljoen) te geven maken de kansen voor hun groter en is beter voor het Nederlandse voetbal.
0 -1
Sterspeler
Ik gun het ze ook. Maar als het niet eerlijk is..
Weetje wat niet eerlijk was? De wedstrijden tegen Chelsea ;)

AZ moet er gewoon voor knokken. Als die hun selectie intact houden kunnen ze dat echt wel halen.
0 0
AjaciedRK
Lekker geen ticket aannemen. Voor de uefamaffia moet je niet willen spelen. ROT OP MET DIE IDIOTEN
1 -6
Bounce77
De wereld zit vol met idioten mijn baas is er ook één maar om ze allemaal te ontlopen gaat niet lukken
1 0
TheTruth
AZ sturen is zelfmoord voor het Nederlandse voetbal.
7 0
Leprechaun
Het is ook zo typisch Nederlands om dat ticket nu AZ te gunnen. Ajax heeft verdomme eigenhandig alle Europese punten bij elkaar gevoetbald de afgelopen seizoenen. Daarbij staan we nu simpelweg bovenaan. Einde discussie.
10 0
Nouwske
Daarom, maak je niet druk. Dat ticket gaat nooit naar de nr2.
Dat is gewoon niet mogelijk al zou iedereen het willen.
Als we dan op het ek2021 niet eerst worden gaan we wel het Europees kampioenschap vieren
0 0
Sterspeler
Ja of juist wel. AZ is dan geplaatst en Ajax slaat zich toch wel door de voorrondes heen. Zo kunnen ze ook nog redeneren.
0 -1
OpNaarNummer4
Daarnaast staan we gewoon bovenaan. Normaal gesproken wint de club met het meeste doelsaldo ook de competitie, dan kan je nu niet opeens gaan zeggen dat AZ het kampioenschap moet krijgen omdat zij twee keer van ons hebben gewonnen.
0 0
Sterspeler
Net al die kakkerlakken en tukkers bij de KNVB weet je het nooit
0 0