Overmars: 'Allerergste is dat transferopbrengsten verdampen'

BartVeenstra, 02-04-2020 om 07:20, 8708 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De schade van de coronacrisis zal bij Ajax oplopen tot tientallen miljoenen euro's, zo geeft directeur voetbalzaken Marc Overmars aan in gesprek met De Telegraaf. De voornaamste reden hiervoor is dat de transferopbrengsten zullen verdampen.

'Wij worden keihard geraakt', zegt Overmars in de ochtendkrant. Volgens de beleidsbepaler van de Amsterdamse club wordt Ajax financieel geraakt doordat veel inkomsten zijn opgedroogd en de vaste lasten van onder meer de spelerssalarissen en het personeel blijven. 'Maar het allerergste is dat de transferopbrengsten verdampen. Van sommige clubs had ik de handtekeningen bijna onder het contract staan, maar die transfers zijn nu hoogst onzeker.'

Overmars wil verder niet klagen, maar hij geeft wel aan dat het nu eenmaal de feiten zijn. 'Wij hebben nu eenmaal de duurste huishouding, waardoor transfers nodig zijn. In absolute getallen worden wij het hardst geraakt van alle Nederlandse clubs', aldus de directeur voetbalzaken, die desondanks andere clubs - ook in de Eerste Divisie - wil helpen met een noodfonds.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Nou dat is heus niet het àllerergste hoor Marcus! En dat speelt Ajax net zo goed in de kaart omdat de clubs waar je bij wilt kopen het geld extra nodig zullen hebben en derhalve niet het onderste uit de kan meer kunnen vragen.
0 -1
Maus1978
Voetbalclubs hebben 5 /6inkomstenbronnen:
1. Sponsoring: blijft
2. Kaartverkoop: meeste al binnen via seizoenkaarten
3. Merchandising: blijft
4. Televierechten: blijft
5. Championsleaguedeelname: blijft
6. Transfers: blijft ook gewoon. Misschien minder marktwaarde? Dan geldt dat ook voor incoming transfers. En als er inderdaad minder transfers zouden zijn: f##ng awesome! Dat is toch juist ons voordeel. Ons kapitaal moet op het veld staan, niet op de bank.

Conclusie: niet zo druk maken: weinig aan de hand
0 0
Cupmetgroteoren
Hopelijk gaat de premier league klappen door corona. Wat een opgekochte competitie is dat. Voetbal is al jaren een gedrocht door het geld.
0 0
TheTruth
Zou toch ff lekker zijn man, stel dat heel die economie naar de tiefus gaat is het zeker goed voor het voetbal.
0 0
ajaxrulesz
Ik vind het toch wel ergens penibel hoor. We moeten niet te afhankelijk worden van spelersverkopen. Je kunt niet ieder seizoen voor 80 miljoen verkopen. En Ziyech is nog wel al weg voor 45 miljoen en toch blijft hij hameren op gemiste inkomsten.
0 0
MankeNelis
Dan hoef je ook niet te kopen, 'ieder nadeel heb ze voordeel'.
2 0
Cruijffthebest
Interessant dat Marc het heeft over sommige clubs wat betreft transfers, dus ik neem aan dat er minimaal 2 spelers komen.
0 -2
Ardoe
Ging over transferopbrengsten en dus over uitgaande transfers
7 0
Ardoe
Iets anders: ik vraag me af op welke transfers hij doelt als hij aangeeft dat hij bijna de handtekeningen onder het contract had staan. V/D Beek? Dest?

On: ben verder benieuwd wat de huidige situatie voor gevolgen heeft voor het voetbal in het algemeen. Ajax wordt in absolute cijfers het hardst geraakt, maar ik denk dat een groot deel van de clubs inmiddels op omvallen staat.
1 0
Babayaka
Ajax moet lekker de boel laten klappen, vervolgens alleen over, en dan richting duitsland.
1 -2
Bijgoochem
Leuk voor onze trouwe away-fans, die mogen elke keer naar Duitsland afreizen
0 0
ajax2004
Limburg of Groningen beter? Andere optie is Brussel of bv gent
0 0
NegentigMinutenLang
Ik zou dat ook graag zien, maar in Duitsland moet je vanaf het vierde of vijfde niveau beginnen.
3 -1
ajax2004
Daarvoor heb je eigenlijk een tweede club nodig die je door die andere Ligas loodst een pas als het interessant wordt door het echte Ajax 1 veranderd. Gebeurt in het Duitse hockey ook, maar ik geloof dat dat bij voetbal niet mogelijk is.
1 -1
mgtow
En dan willen clubs en fans ons nog laten betalen ook? Wordt tijd dat ze voor ons een noodfonds gaan oprichten als je ziet wat wij voor de eredivisie al die jaren betekent hebben. Zonder ons was het niveautje Luxemburg.
4 0