Gudde over contracten: 'FIFA heeft geen bindende regels'

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 21:15, 3722 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

KNVB-directeur Eric Gudde is ingegaan op de problemen die op contractueel gebied ontstaan door het voetbalseizoen tot uiterlijk 3 augustus te verlengen. Volgens Gudde zullen de betrokken clubs en spelers gezamenlijk tot een oplossing moeten zien te komen voor de spelerscontracten die op 30 juni aflopen.

De digitale UEFA-vergadering kon woensdag weinig opheldering geven over deze belangrijke kwestie, zo legt Gudde uit. ‘Dat was het moeilijkste punt in de call vandaag (woensdag, red.). Dat onderwerp heeft het langste geduurd, maar de minste antwoorden opgeleverd. Het gaat dan over de transferperiode en spelerscontracten. Iedereen weet dat de contracten op 30 juni aflopen. Als je het seizoen gaat verlengen, moet er dus van alles en nog wat tevoorschijn worden gehaald,’ zegt Gudde in een video van de KNVB.

De directeur betaald voetbal legt vervolgens uit welke partijen in dit geval tot een akkoord moeten zien te komen. ‘De FIFA gaat daar in principe over, maar wat wel duidelijk is, is dat de FIFA geen bindende zaken kan voorleggen. Het zal dus een resolutie of een nadrukkelijke aanbeveling om zaken te doen worden, maar zoals wij er nu naar kijken zullen de verkopende club, de kopende club en de speler zelf er samen uit moeten komen.’ Eerder sprak Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht, al vergelijkbare woorden.

Zodoende lijkt Ajax in het geval van Hakim Ziyech dus tot een akkoord met Chelsea moeten zien te komen. Het contract van Ziyech bij Chelsea gaat eigenlijk in op 1 juli, waardoor Ajax het - als Chelsea niet meewerkt - in de laatste weken van het seizoen hoogstwaarschijnlijk zonder de creatieveling zal moeten stellen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hagmag
Geef Rutte voor komend seizoen een seizoenkaart. Dan gaat hij het eredivisie voetbal ik NL tot half juli ook zonder publiek verbieden ook ivm risico toeloop veel supporters buiten de stadions enz enz.
Grudde pakt de telefoon en belt met die imbeciele UEFA.
De tekst zal zijn: Wij willen wel, maar Rutte verbiedt het ons.
0 0
debarbaar
De domoor Gudde heeft niet eens door dat het niet om Ziyech gaat Je zou van boekhouders als Jan Smit, Slop en Gudde verwachten dat ze in elk geval hun eigen vak beheersen. Zelfs dat is te moeilijk. Het gaat natuurlijk om de lokale arbeidswetgeving. Honderden spelers hebben net een brief in de bus gehad dat hun contract is opgezegd. Wil je dat die zich ook solidair opstellen. Flikker op. De KNVB moet ballen tonen maar dat is niet iets wat een ambtenaar wil.
0 0
FreddyAX
Ajax moet het hard spelen; wij doen niet meer mee.
Ik weet zeker dat andere clubs zullen volgen als ze ook maar een greintje maatschappelijke verantwoording kennen,.
Zoniet ,jammer dan, wij zijn Ajax ,wij hebben wel lef,
1 0
talent020
Wat een lul is die Gudde toch ook net als de rest van de KNVB, de competitie moet voor hun imago uitgespeeld worden masr de clubs mogen het allemaal maar zelf uitzoeken, 1 grote schande
0 0
AjaciedRK
Overmars haalt even keihard uit.
1 0
FreddyAX
Volkomen terecht!
Met gestrekt been erin als nodig,gewoon weigeren om mee te werken aan een restart,
1 0
afcas
En daarom moet je dus gewoon een streep door de rest van het seizoen zetten... Te veel dingen die problemen op leveren als je dit seizoen doortrekt. Dingen die niemand binnen de voetbalwereld in de hand heeft. Begin je een nieuw seizoen kunnen de uefa, fifa en landelijke voetbal organisaties beslissen zonder dat ze afhankelijk zijn van andere partijen...
1 0
tonbelo
Maar de Fa gaat ook niet accepteren dat er in de premier league op 1 juli nieuwe spelers in de nog lopende competitie bij komen.
0 0
trodat4030
Chelsea is een bedrijf en gaat geen enkel risico nemen met een investering van 40 milj. Ze zullen wel gek wezen als ze t wel doen. Stel hij raakt flink geblesseerd na 1-7 bij Ajax, al is t in een training... Wat gebeurt er dan? Chelsea heeft het risico genomen om hem te halen per 1-7 en nam zodoende het risico dat hij geblesseerd kon raken vóór 1-7, niet na 1-7. Geef ze eens ongelijk.. Stel dat t Antony was die in Brazilie lekker door zou spelen terwijl wij recht hebben op zijn diensten..

Dát is het punt, niet het inschrijven in het PL seizoen 19/20 (wat idd niet kan, dat klopt, Antony mag ook niet deze eredivisie uitspelen na 1-7).
0 -1
AjaciedRK
Goedzo. Een hoop praten maar geen oplossing. Wie verzint dit joh. Chelsea gaat Ziyech nooit laten gaan.
1 0