Nog altijd onduidelijkheid over 30 juni aflopende spelerscontracten

ThijsZwagerman, 01-04-2020 om 16:30, 5320 views, Ajax Showtime |

Shop nu jouw Ajax-kersttrui!

Hoewel de UEFA-vergadering van woensdagmiddag duidelijk heeft gemaakt dat de UEFA ernaar streeft om alle Europese voetbalcompetities uit te laten spelen, zijn er ook nog altijd veel onduidelijkheden. De Europese voetbalcompetities moeten nu voor 3 augustus worden afgemaakt, maar of de spelerscontracten ook tot deze datum worden verlengd, is bijvoorbeeld nog niet duidelijk.

De contracten van de meeste voetballers lopen namelijk af op 30 juni. Hakim Ziyech is vanaf dat moment bijvoorbeeld officieel speler van Chelsea, terwijl het contract van Klaas-Jan Huntelaar - evenals de huurcontracten van Ryan Babel en Bruna Varela - op die datum afloopt. Daarnaast gaat het contract van toekomstig Ajacied Antony juist op 1 juli in. Hoe al deze kwesties worden opgelost nu de Eredivisie tot 3 augustus afgemaakt kan worden, is voor de KNVB nog niet duidelijk.

'Los van details over het resterende competitieprogramma, liggen er bij UEFA (en FIFA) nog veel vragen, met name over per 1 juli aflopende spelerscontracten en transfers. Op die kwesties komt UEFA nog terug, onder andere in een algemene vergadering die voor half april gepland staat', meldt de voetbalbond in een reactie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babayaka
Dat lijkt me simpel. Contract is contract, dus die lopen dan gewoon af., Weer een kostepost minder lijkt me voor ajax.
0 0
Cello
Ik hoorde of las ergens van de week dat zaakwaarnemers al wisten te melden dat dit contractueel alleen al niet kan. Zelfs niet als de FIFA of UEFA beslist de competitie's na 30 juni uit te spelen. Per 1 juli gelden de nieuwe contracten. Wat dan kan gebeuren is dat de spelers niet speelgerechtigd zijn voor hun nieuwe club (omdat het competitie betreft van vóór 1 juli). Wat dan wel zou kunnen is dat nieuwe clubs de speler aan de oude (nu nog huidige) club verhuurt voor de periode dat de competitie nog zou lopen.

Maar goed.... ik verwacht niet dat het zover komt, want het zal wel langer duren voordat er überhaupt getraind kan worden, laat staan wedstrijden gespeeld kunnen worden. En deze competitie zie ik echt niet uitgespeeld worden, die hoop heb ik allang geleden opgegeven.
1 0
louis60
Wanneer ze de zomer doorspelen, is er 1 voordeel. In iedergeval geen zomer training in ver land!
0 0
jollie18
Competitie stoppen is veel beter verwacht niet dat de bal over een tijdje wel weer kan rollen
0 0
Radie125
UEFA MAFFIA alleen maar met geld bezig 2 middel vingers omhoog
1 0
Boer Gijs
Wat een gekkies. Geldgekkies om precies te zijn.
0 0
Broekzak
Ik vind het waanzin. Los van het feit dat het virus waarschijnlijk nog maanden onder ons is. Wat voor effect heeft dit op een nieuw seizoen? Begint dat allemaal ook later? Want na het seizoen begint het EK natuurlijk.
1 0
louis60
Wanneer we seizoen moeten afmaken zonder Zyech en nog zonder versterking en ook nog zonder Neres, kan je kampioenschap vergeten. Horror scenario.
0 0
MelleAfca
Ik mag toch hopen dat Neres in juni/juli weer kan ballen.
1 0
Bjorn
Juridisch totaal onhaalbaar dit.
2 0
Hollister
Kan Antony dus ook worden ingezet ? LOL
1 0
Sanalologo
Wel treurig dat, met alle ellende in de wereld nu, je als organisatie toch weer geld leidend laat zijn.
10 0