Maatregelen kabinet ook na 6 april nog van kracht

BartVeenstra, 30-03-2020 om 13:45, 7206 views, NU.nl, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het kabinet zal dinsdag besluiten het pakket van coronamaatregelen dat zou gelden tot 6 april te verlengen, zo meldt NU.nl maandagmiddag. De nieuwswebsite geeft aan dat een van die maatregelen het sluiten van de horeca zal zijn.

Op dit moment is het nog niet bekend tot wanneer de verlenging gaat duren. Bovendien is het niet bekend of er bijvoorbeeld nog een aanscherping van de maatregelen zal plaatsvinden. Het Algemeen Dagblad voegt eraan toe dat er voorlopig geen nieuwe extra maatregelen worden verwacht.

Dinsdag zal de crisiscommissie van het kabinet praten over de genomen en de te nemen maatregelen praten. Er wordt dinsdag ook verwacht dat de KNVB - in samenspraak met de clubs - verdere beslissingen zal nemen over het huidige seizoen.

Het verbod op evenementen, die tot 1 juni zijn afgelast, valt niet onder bovenstaande maatregelen. De maatregelen op dit moment nog gelden tot 6 april zijn onder meer de sluiting van horeca en scholen, de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven en dat maatregel om anderhalve meter afstand te houden. De persconferentie zal vermoedelijk plaatsvinden aan het begin van de dinsdagavond. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Zoals Marc Rutte expliciet aankondigde (31-03-2020 om 19:00 uur) geldt de maatregel geen evenementen tot 1 juni. Op een vrasg van een journalist zei Mark Rutte dat ik ook voor alle voetbalwedstrijden.
Conclusie: er wordt geen competitie voetbal gespeeld tot de laatste week juni. Gek dat ik al weken geleden riep dat er voor 1 juni niet meer gevoetbald zou worden. Misschien toch een kwestie van je gezond verstand gebruiken en de site van het RIVM volgen.
0 0
Hollister
Heel simpel.. het is gewoon wachten op de unanieme uitspraak van de UEFA en of FIFA, komende week gaan ze om de tafel. KNVB wil haar handen ook niet branden aan dit onderwerp en beslissing
0 0
Jojo49
hier kan niemand wat aan doen,, kwa virus,, ( de chinees) dan moet de uefa , de champ L iets uitbreiden , en ajax en az beide plaatsen. kwa geld moet ajax wat meer hebben.
0 -2
BrandjeXL
Waarom zou Az ineens geplaatst moeten zijn? Al die professors die alles maar willen wijzigen. Theo Janssen kwam met het voorstel een kampioenswedstrijd in de Kuip. De reglementen zijn duidelijk. In Nederland ben je kampioen eerst qua punten en daarna komt doelsaldo. Roep je, omdat het een uitzonderlijke situatie is, geen kampioen uit dan ga Europese tickets verdelen obv de stand.
1 -1
Jojo49
even aantal punten
0 0
afcas
En minder doelsaldo...
0 0
ajax4perez
Ajax is kampioen. Verdiend geen schoonheidsprijs maar het is niet te doen om dit allemaal nog uit te spelen.
Anders ga je over een jaar met allemaal oververmoeide spelers het EK spelen
1 0
talent020
Uitspelen is idd bijna niet te doen, je richten op komend seizoen is dus idd de meest voor de hand liggende oplossing. Alleen financieel is het een tegenvaller voor vele clubs, maarja dat is dan niet anders
1 0
Middenweg401
En waarom denk je dat het in de zomer wel opgelost wordt en dat we gewoon aan volgend seizoen kunnen beginnen?
0 0
Sjaakvaak
Alleen maar positief voor ons dankzij onze financiële buffers. Dit is vooral pijnlijk voor de grote competities waarbij de clubs hun zaken doen puur op geschatte marktwaarde van spelers. Die gaan een klap krijgen.

Zou me ook niets verbazen als transferbedragen weer een stuk gaan zakken.
0 0
Jojo49
ajax gewoon de winnaar ,, in champ L
az ook
feyenoord er voor laten spelen.
den haag eruit.
1 0
Montana
Enige wat ik me nog voor kan stellen is wat ze in Engeland nu doen. Dus je selectie op trainingskamp houden en ze optrainen totdat ze wedstrijdklaar zijn. Geen fysiek contact met de buitenwereld en strenge corona tests. Vervolgens om de 3 a 4 dagen wedstrijden spelen zonder publiek. Dit is wat bij de EK-spelers ook al zou gebeuren dus het is niet 'vreemd' op die manier.

Je weet dat iedereen op het veld niet besmet is omdat ze al een paar weken op trainingskamp zitten. Vervolgens de wedstrijden op het open net uitzenden zodat iedereen het kan zien.
1 -5
Leo252
Dan mag je vervolgens alle supporters wel thuis opsluiten als er een wedstrijd is.
Een onzinnige optie wat er in Engeland voorgesteld wordt. Hier dient de UEFA het voortouw te nemen en alle competities als gedaan te beschouwen. CL en EL tickets aan de hand van de huidige ranglijst verdelen. De gezondheid van de mensheid hoort te allen tijde voorop te staan !
0 0
BrandjeXL
Leuk plan, not. Hoe wil de spelers wedstrijd fit krijgen slimmerd?
0 -1
mgtow
Onmogelijk in de huidige (nood)wetgeving.
0 0
afcas
Gaan we dan de ballenjongens ook alvast selecteren en in "trainingskamp" houden? En wat te denken van de facilitair medewerkers en dergelijke? Zonder voetballers meegeteld heb je voor een betaald voetbalwedstrijd nog steeds minimaal 100 man rondlopen in zo een stadion en dat is nog een voorzichtige schatting...
0 -1
Bjorn
Seizoen is gewoon klaar. Hoe pijnlijk het ook is. Voetballen voor lege stadions, geen kampioensfeest, geen bekerfinale met publiek. Dat is onwaardig voor iedereen.

Laat staan de gezondheid van de spelers.
0 0
IboAFCA
KNVB be like: ''We houden alle opties open''
0 0
ajaxdordtt
Ben vooral benieuwd of ze nu een x met een plan komen voor de lange termijn.
1 0
Cisco2
Hoe lang wil je het termijn hebben? Dit is al op een redelijk lang termijn. De situatie veranderd per week, en alles hangt af van hoe goed mensen zich aan de richtlijnen houden / common sense gebruiken.

Zo lang ouders hun kids mee naar opa en oma nemen, Pizza bezorgers bestellingen van 15 pizzas krijgen omdat er een Fck Corona party wordt gehouden, of gropen jongeren gewoon lekker blijven hangen onder een brug zal het alleen maar aangscherpt moeten worden.

Ik denk niet dat hier een lang termijn plan gemaakt kan worden. De piek wordt verwacht rond eind Mei. Daarna zien we wel verder, of maatregelen versoepeld kunnen worden of niet.

Voorlopig is het vooral rond het Suikerfeest / Ramadam spannend. Hoeveel komen er bij een in de moskee, hoe wordt suikerfeest gevierd? We weten dat enkele Christelijke instanties zich ook niet aan de richtlijnen houden. Maar door de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging is hier blijkbaar moeilijk wat aan te doen
0 0
mgtow
Als dat een probleem wordt zal de overheid niet schuwen oorlogswetgeving op te tuigen. Dat schept een heel scala aan mogelijkheden om mensen binnen te houden.
0 0
ajaxdordtt
Binnen wachten tot het overwaait lijkt me geen "oplossing". Dat is een tijdelijke preventie.
0 0
BrandjeXL
Waarom niet? Zo heeft men SARS in 2003 ook uit laten doven en is daarna nooit meer terug gekomen.
0 0
ajaxdordtt
Dat waren 8000 besmettingen.
0 0